Rector Islamitische Universiteit: Westen zat achter coup (trouw.nl)


De omstreden rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam noemt Amerika en Europa medeplichtig aan de coup in Turkije. ...

door Illusioncu in Politiek  ·  44 Reacties

  • 6
  • 798x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Serieus ......."Deze" opleidingsinstituut, come on zeg. DIT opleidingsinstituut!

0
1 BUZZDDT

whahahaha!!!!

Die vent is echt gek! Alles wijst erop dat Erdogan die coup heeft geënsceneerd. Ieder ander namelijk had de zaak beter en effectiever georganiseerd dan hoe het verlopen is.

Kunnen we deze vent persona non grata verklaren?

1
2 TedjeR

quote artikel:
Akgündüz zegt verder dat 70 procent van de Nederlanders zou hebben gehoopt dat de coup zou slagen. Daarvoor haalt hij een opiniestuk van Turkije-expert Erik-Jan Zürcher in NRC Handelsblad aan

Op basis van een uitspraak van één redacteur van een krant bepalen dat 70% van de Nederlanders hoopte op een slagen van de coup.

Dapper, maar die Ahmet Akgündüz kan beter zijn stutten trekken. Die gek hoort hier niet. Lekker het sterretje van zijn megalomane god in Turkije beroeren.

Ongelovelijk dat er een Islamitische Universiteit kan bestaan waar zo'n dwaas bij is aangesloten.

Uitzetten die hap.

0
3 Zwartwit

Wat doet die vent hier nog? Uitzetten dat sujet.

Graag ook een reactie van dhr Pechtold.

0
4 greenpollo

Hahahaha gut die heeft zijn hersens ook op een aparte plaats zitten.
Hoe bestaat het dat iemand met zo'n gedachten gang in Nederland mag blijven?
Hoe bestaat het dat dit opleidingsinstituut in Nederland mag bestaan? Het is volledig tegen onze normen en waarden in. Nederland wordt nog even tussen neus en lippen door verguist door dit sujet.

0
5 gaulette

WTF ik wist niet eens dat deze universiteit bestond.. Gauw opdoeken, politieke en religieuze standpunten mogen de onafhankelijke wetenschap niet besmetten. Bovendien is menig uitspraak van deze rector ook gewoon een offensief tegenover de Nederlandse samenleving.

0
6 Gewoon een student

Een voorzitter van het dagelijks bestuur brengt zijn mening naar buiten. Deze uitspraak is goed genoeg om deze man van zijn functie te ontheffen en direct het land uit te zetten terug naar Turkije. Verder dient deze universiteit doorgelicht te worden op bestaansrecht

0
7 Pluten1

@4 . Graag ook een reactie van de andere asielknuffelaars partijen VVD, PvdA,, Groenlinks...

3
8 VVDwegermee

Ik vraag me zo langzamerhand af, welke groepering/mogendheid nog meer op het lijstje van Erdogan staat, als (mede)daders voor de mislukte coup.

0
9 sockknitter

Laten we eens zien welke verklaring Diyanet gaat komen straks en hopen dat dit de aanleiding zal zijn tot het verbieden van in elk geval dit soort clubjes in Europa. Deze man heeft waarschijnlijk meer zaadcellen dan hersenen.

0
10 Saviro

@4 Pechtold heeft het te druk met instrueren van kindermeppers, en hamers!

2
11 Doordenker

@8 waarom wil jij een mening van mensen die jou toch niet interesseren? Doe niet zo hypocriet!

4
12 TedjeR

@1

Tja, dat soort stommiteiten krijg je als je als @TS je eigen omschrijving toevoegt aan een artikel van een gerenommeerde krant.

Besides @TS, waar lees ik dat de door jou genoemde stromingen bakermat zijn van terroristische organisaties? Er zijn zat mensen die de betreffende stromingen aanhangen, maar geen terroristische trekken vertonen.

8
13 Zwartwit

quote artikel:
Akgündüz deed controversiële en discriminerende uitspraken over Koerden, joden, homo's, alevieten en Armeniërs. De Tweede Kamer riep op de accreditatie van de universiteit in te trekken, maar dat kan alleen als het onderwijs ondermaats is. Afgelopen donderdag organiseerde de universiteit, die islamitische theologie en imamopleidingen geeft, een cursus '15 juli: Het verraad van de coup en de toekomst van de islam'.

Je zou toch verwachten dat de huidige uitspraken voldoende zouden moeten zijn om de accreditatie van deze zot in te kunnen trekken?

0
14 Zwartwit

@8 @11
Ze zullen waarschijnlijk "geschokt" zijn..

0
15 greenpollo

@8 Dit heeft natuurlijk vrij weinig te maken verder met asielzoekers/vluchtelingen. Maar ik snap min of meer wat u bedoelt, u bedoelt gewoon alle niet extreemrechtse partijen. Wees maar gerust, geen partij die dit soort uitingen echt goed zal keuren, misschien DENK, maar dat is gewoon een hopeloos geval.

0
16 Gewoon een student

@16

Denk is niet meer interessant, omdat Sylvana haar stutten getrokken heeft. Denk is nu verwoorden tot een puur Turks feestje.

0
17 Zwartwit

Alleen daarom moeten ze die hut al sluiten.

0
18 Zeekomkommer

@6 : de vrije universiteit en de katholieke universiteit ook maar opdoeken?

11
19 Lobbus

@19 Katholieke opdoeken kan ik nog begrijpen, maar waarom de vrije?

1
20 Illusioncu

@19 Als het kan. Maar volgens mij is de VU tegenwoordig niet meer zo doordrenkt van religie toch? Bovendien heb ik ook eigenlijk niet zo'n probleem met een universiteit met een bepaalde religieuze grond, zolang religieuze opvattingen maar niet de leidraad vormen in de beoefende wetenschap.

3
21 Gewoon een student

@6 Het is ook geen 'echte' universiteit, want er wordt enkel islam onderwezen, terwijl je van een universiteit vind ik verwacht dat eventueel religiewetenschappen wordt onderwezen, maar niet gewoon religie zelf. Helaas is 'universiteit' geen beschermd woord in Nederland. Dus ook als je eigenlijk een mosee of madrassa bent, mag je je universiteit noemen.

0
22 just_a_thought

@22 Ahh vandaar. Het is dus eigenlijk meer een soort koranschool ofzo? Ik vond het al zo raar dat ik er nog nooit van gehoord had.

0
23 Gewoon een student

@22 Kijk... in conclaaf zijnde komen de oplossingen vanzelf... het zou een positieve bouwsteen voor de maatschappij zijn als woorden als 'universiteit' beschermd gaan worden.....

0
24 Illusioncu

@22 we hebben nog geen echte universiteiten. Er is nu een wet in de maak m.b.t. het vastleggen van normen over het gebruik van de namen universiteit en hogeschool.

Waadprschijnlijk heeft deze school de naam universiteit gebruikt waar door ze subsidie kunnen ontvangen. Dit houdt nu in om deze school door te lichten en de subsidie in te trekken

0
25 Pluten1

@23 In mijn ogen wel ja. Onder 'cursussen' noemen ze er bijvoorbeeld slechts twee: Arabisch en Koran Recitation. Dat is voor mij de definitie van een koranschool.

0
26 just_a_thought

@21 er zijn een aantal factoren die niet stroken in je bericht, namelijk religieuze opvattingen ( verzinsels ) en beoefende wetenschap ( feiten )!

3
27 BUZZDDT

@25 Interessant, dat wist ik allemaal niet.

0
28 just_a_thought

@27 Hoezo? Dat zeg ik toch ook. Als bijvoorbeeld protestanten een eigen universiteit willen, prima. Zolang hun religieuze opvattingen geen rol spelen in de beoefende wetenschap. De vraag is dan alleen of zo'n protestantse universiteit wel nut heeft.

0
29 Gewoon een student

@27 Ik heb er zelf niet zo'n moeite mee als een instituut wil vasthouden aan een religieuze grondslag. Het is een welbekend historisch feit dat heel veel wetenschappers vroeger religieus waren, en *toch* significante ontdekkingen en theorieen hebben gevonden. Mij is het dus best zolang de religie maar niet gebruit wordt *in* de wetenschappelijke theorieen en als theorieen die onderwezen wordt. Dat laatste gaat een beetje fout bij die Islamitische universiteit (en ook bij de Theologische Universiteit Kampen, maar niet bij de Katholieke Universiteit Leuven).

0
30 just_a_thought

@26 Arabisch in het algemeen moet men uit Europa bannen eigenlijk, Arabieren beschouwen hun eigen taal als de taal der hemelen m.a.w. de taal in de Koran is de taal van de Arabieren m.a.w. de zuivere islam kunnen enkel arabieren begrijpen.

De puzzelstukjes kloppen nu opeens......

1
31 Illusioncu

@31 Een taal uit het onderwijs verbannen gaat wel een beetje ver. Als ik voor mijn studie veldwerk wil doen in een Arabisch land is het wel handig als ik me hier op kan voorbereiden door een cursus in die taal te volgen.

0
32 Gewoon een student

Ze geven er islamitische theologie en imamopleidingen.Staat in het artikel.
Ik had er nog nooit van gehoord van die islamitische 'universiteit'.
En ik vraag me af of je als moslima gewoon op die imamopleiding kan worden toegelaten, of dat dit alleen maar voor moslims is voorbestemd.
Dat zou iemand eens undercover moeten uitzoeken bij die rector of moslima's ook op die imamopleiding worden toegelaten.
Het zou in Nederland, volgens artikel 1 uit de grondwet, namelijk niet mogen dat moslima's op basis van geslacht uitgesloten of geweigerd zouden kunnen worden voor die imamopleiding.
Dus is het op basis daarvan waarschijnlijk zelfs mogelijk om de accreditatie van die islamitische 'universiteit' direct in te trekken, want dan kennen ze, en hanteren ze artikel 1 uit de Nederlandse grondwet niet eens.
"Art. 1: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. "Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
En het onderwijs is op die islamitische 'universiteit', doordat ze vermoedelijk artikel 1 uit de Nederlandse grondwet niet kennen en niet hanteren, in dat geval wel ondermaats.

0
33 VBOH

Trouwens, Italianen kunnen er ook wat van.
Ná die uitstekende lasagna had ik nog zin in ijs, maar die coupe was ook helemaal mislukt.
En die Italiaanse kapper in de straat knipt ook alleen maar mislukte coupes.

0
34 Jan met de korte achterlul

Daarbij: heeft die 'universiteit' een hoger niveau dan de Nederlandse VMBO-b?

0
35 Jan met de korte achterlul

@2 Dat is nou precies wat ik altijd al gedacht heb, de ware reden is dat hij op deze wijze zich heeft kunnen ontdoen van alles wat tegen hem ( is ) was. Rest hem zich te ontdoen van de Koerden die hij maar al te graag de schuld in de schoenen schuift van af die aanslagen.

0
36 jbruntink

@3 . Hij heeft wel een punt. We hoopten inderdaad en masse dat Turkije van Erdolf verlost kon worden. Helaas is dat deze keer niet gelukt. Erdol is een gevaarlijke megalomane en onbetrouwbare despoot die we liever kwijt dan rijk zijn.

0
37 PFL

@33

Pim Fortuyn wilde dis aan art.1 sluitelen.... hij had daar de oplossing..... maar V. vd G. heeft hem gestopt (waarschijnlijk iov salafisten)

1
38 Illusioncu

*dus *sleutelen

0
39 Illusioncu

Je voelt je niet prettig in het Westen? Opbokken dan!

0
40 Denkvoorjeroept

Gestoord en achter deurtje S5.

Gewoon een normale rector plaatsen zonder dit soort gevoel

0
41 Eastwood

Zie wel in hoe dit werkt ... als de VS zomaar Rusland kan beschuldigen achter van alles en nog wat te zitten ... tja, waarom dan niet zomaar iemand anders ergens van beschuldigen...

Het wachten is nu op Rutte, die in aanloop naar de Verkiezingen vast zal beargumenteren dat hij alle werkende Nederlanders geen 1000,- euro kon geven, omdat hij dat geld moest uitgeven aan al die vluchtelingen...

0
42 mightimouse

Dit past allemaal in het EU-tijdperk van de absurditeit.
Generaties ná ons , zullen zich vertwijfeld afvragen of er in dat tijdperk alleen imbecielen rondliepen.

0
43 Jalinda

Hij heeft wel een punt...Wat was het hier muisstil toen de coup nog gaande was.
Pech voor de VS en de EU. Nu moeten ze allemaal als boeren met kiespijn de hand schudden van Erdogan.

1
44 Sneaky@bastard

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@23 Zelfmoord met de 2 kogels in je hoofd dat is de onzin die jij gelooft.https://www.youtube.com/watch?v=6IdeZCoxKMk...

1 minuut geleden geplaatst door Rooibos

van Keulen
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Wilders wordt goed beveiligd maar mocht hem toch iets overkomen dan komt Timmermans en zijn linkse aanhangers daarop klaar....

9 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@12 Zo Bram, die komt wel even binnen hoor! Ik ben helemaal uit het veld geslagen....

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@7Excuus, woord omgedraaid:maalpijl (haha) moet uiteraard zijn: mijlpaal.....

12 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bram brabant
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@1 och och. Mannetje toch.Je zin vandaag niet gekregen in de speeltuin?...

14 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Bram brabant
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

Mede dankzij Eric van der Burg. Die had het minder snel kunnen laten groeien.😡😡...

18 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Strongoli
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@1Ja, dit is "smullen" geblazen.We moeten natuurlijk niet vergeten dat er hier nu een hoop wrok ten toon gespreid wordt, vanwege het feit, h...

18 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Olivia
Offtopic

@2710Dat zag je ook bij Prikkebeen . Hij kwam met een ander account weer op de site , en hoppa gelijk weer er vanaf . De ene zegt "er zit niem...

24 minuten geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

@51Hahaha..Ja ook een manier.Ik denk zelf dat er aan toegevoegde suikers in allerlei andere consumptie producten nog véél suikers te vin...

27 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Moraalpolitie Iran treedt hard op tegen vrouwen die nieuwe hijab-regels overtreden: 'Ze schopten waar ze konden'

Wanneer gaan de moslims in Nederland hier eens de straat voor op, ipv de terroristen van Hamas te steunen? Dit gaat notabene over hun eigen vrou...

36 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Anime Making LoveLesbian PornhotGabbie Carter GangGirlsoutwest PornWikifetImage PornôDownbliuseSexo AnimesCumming With The Marriage CounselorPorn Fnaf PuppetBest Stepmom PornstarsAssparade PornIesp-727Ana Cherry PlayboyFree Downloader PornLana Rhodes SoloJuneliuJav UncnesoredMom Help XnxxSwx Vidos24 P O R NServiponoXvideo De JaponêsTadap Hot SceneDessixxxHugewhitedicksHot PawgsMan To Man PronAlyssa MilanopornBig Titty LatinaKeptsecretBroccolibuttsBoudi Sex Video HdRude SexHot Actress Hot SexGaytubLelastar OnlyfansHilary Swank NakedXnxx Tv IndianNew Desi XxxxSex Videos TamilReddit HentLovely Lilith:Grandma Nakedخود ارضایی دختر ایرانیFemdom CumMassage Rooms PormTgirlxxxMidnight NudeWhat's A FleshlightBrazillian HotwifeFilme Pornô HdEmily Bloom NudeBoobs Sucking Porn MoviesCutsexJerk Off Instruction Porn GameSportyslutPornographique AniméNicole Anoston Only FansUp Skirt EbonyNut In Her FaceSexual Hot PornJogos Porno 3dFucking My Niece At The Girls Pajama PartyPilippino PornStreet HookersXnxx BarzzersPregnant And Horny BrazzersFotosacompanhantesStrip CchatCuming In AnalMia Milano PornLena Reif Porn VideoXxx Vide HindiNew Porn JavLive XhamsterShae BradleyAmatrices VoyeurAmadorrealWinona Ryder NudePlay PussyHayley De Sola Pinto NudeKannada Hot Sexy VideoAnimalxxxsexBobvoyeursApex Legends P O R NScan MangaWife SquirtHot Sax VedioGaydaddyHindi Sex Rap VideoPorn GoonWww Pornsex ComSex ImageSambaporno .comKate Upton LeakHard Fuck XvideosXxx Video Full HindiHumiliating FacesittingPorn XvideosAlinity NakedPor NodromePorn OrgasismAthea PalominoAmature PawgDesi SudaiTushy Sex ComAccidental Anal PornX X X X IndiaNude BloggerTatiana Maslany NudesToga NudeAshwini SexMuskaan Agarwal NudeTubxpornFemale Scort Near MeCartoon Porn AnalHeuropornIndian Sex DikhaiyeMumtaj XxxHot Kiss And Boobs PressGod PussyFilms Pornos VintagesKatana KombatRachneraMen In HopeHot Sexy Porn ComGay Porn GmPron New HdKatrina XxFree Amateurporn VideosFilmes Pornô Antigo BrasileiroPorn FemboyAnalacrobatsIndian Threesome PornAnjali Bhabhi PornSunny Lione VideoPorn Under BedAunty Ki Chudai XxxDownload Bokep IndoTaboo Incest PornNaked Rosamund PikeBbw In Panty HoseNude RappingPutas En San AntonioOverflow UnceansoredSnickazJenblanco PornOnlyfans ThotsSnapchat Cuckold