door Hendrianus in Politiek  ·  46 Reacties

  • 2
  • 426x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

In de ontstane geweldsspiraal van de afgelopen decennia kun je niet meer echt spreken van een duidelijke slachtoffer- en daderrol. Als democratische rechtsstaat ligt mijn persoonlijke sympathie bij Israël, maar dat wil niet zeggen dat ik onvoorwaardelijk kritiekloos blijf daar waar ook de staat Israël tegen de mensenrechten verstoot.

4
1 Crannbuidhe

Denk je toch al wel veel rare opmerkingen vanuit de Trump administratie vernomen te hebben blijkt het toch nog erger te kunnen. Misschien dat Greenblatt zich eens moet verdiepen waarom Israël werd aangevallen. Of vindt meneer Greenblatt het normaal dat zo'n tweehonderd lui op een congres bepalen dat Palestina het thuisland voor het Joodse volk wordt. Vervolgens draaien Russische en Europese aanhangers van dat idee hun kont in Palestina en wonder oh wonder dat leidt tot een conflict. Hoe kan het toch?

Niet dat de zpalestijnen geen fouten maken en op sommige punten te vastjoudend maar hoe Netanyahu nu over de Westbank walst is meer dan schandalig. En Trump geeft hem een schouderklop en doet mee aan illegale kolonisatie.
https://a57.foxnews.com/a57.foxnews.com/static.foxnews.com/foxnews.com/content/uploads/2019/03/640/320/1862/1048/ContentBroker_contentid-81a3bdd0a43e47c894e6fbc118fece1b.png?ve=1&tl=1?ve=1&tl=1

13
2 Hendrianus

Het is al duizenden jaren het 'beloofde land'. Echter, veel christenen zien 'het beloofde land' als een aanduiding voor de hemel, een plek waar sjalom (vrede, rust) is en God zelf te midden van de mensen woont.

0
3 Nicks R. Van

* Verwijderd door de redactie *

4 Eksteroog

@1

Ik ben ook voorstander van de democratische rechtsstaat. Maar waar zijn de rechten van de Palestijnen in het geval van Israel? Ik zou Israel geen democratische rechtsstaat willen noemen.
Democratisch heeft men daar besloten de bevolking op te delen in untermenschen en übermenschen. Waar kennen we dat ook al weer van?

12
5 WijzeDwaas

Slachtoffer......?

8
6 Eric

* Verwijderd door de redactie *

7 Eksteroog

Ja joh ze zijn zo zielig met hun kernwapens en inhumane flikkerstreken wereldwijd. Boehoe arme drommels.

10
8 Jaap Oudenaerde

@7

Maar de (Palestijnse) inwoners van de westbank zijn rechteloos.

10
9 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

10 Eksteroog

@5

Ik vind dat altijd zo'n smerige vergelijking die ook nog eens helemaal niet opgaat.
Komt bij dat veruit de meeste Israëlische Arabieren dat helemaal niet zo zien.
Er zijn zelfs vele Arabieren in de Palestijnse gebieden die maar wat graag in Israël willen wonen.
En dan niet met de reden 'omdat het hun land is' maar omdat zij niet meer onder islamitisch bestuur willen leven of omdat zij het zat zijn dat hun eigen regering geen reet voor hun doet.
-De meeste aandacht gaat uit naar het conflict met Israël of hoe zij dat in stand kunnen houden i.p.v. om te kijken naar haar burgers, werkgelegenheid creëren, een economie ontwikkelen. Kortom, allemaal zaken die een potentiële staat levensvatbaar kunnen maken en essentieel zijn.
Al decennialang gebeurt er niks, behalve dan de gewapende strijd tegen Israël, en velen zijn het zat.-

En stel dat het zo zou zijn.
Het zou in het niets vallen bij het democratische besluit van de palestijnen om hun gebieden Judenfrei/Judenrein te maken.
En dat is geen vergelijking maar voor het eggie.

1
11 Malinois

@11

In de praktijk pikken de Joden anders steeds meer in van de westbank. Het lot van de Palestijnen interesseert ze geen zier. Als we het over democratie hebben, dan zou de westbank minimaal een democratisch gekozen bestuur dienen te hebben. De kolonisten hoeven daar niet weg, maar zij dienen zich dan wel naar het (hypothetisch) overwegend Palestijns bestuur te richten.

Dus dat eeuwige geframe dat Israel een democratie is, daar trap ik al jaren niet meer in.
De Joden zijn van slachtoffervolk onderdrukkervolk geworden. En ooit krijgen de Joden daar de rekening voor gepresenteerd. Dan geen huilie huilie graag….

10
12 WijzeDwaas

Helaas gaat dit 'probleem' niet opgelost worden als er geen radicale oplossing verzonnen wordt. Mijn radicale oplossing is als volgt...

1. Een twee staten oplossing.
2. Israel staat de strook land langs de gehele Jordaanse grens af aan Palestine, vanaf de zuidelijke kust van het meer van Galliee tot aan en inclusief Elat (dit biedt de Palestijnen een vruchtbare strook land en toegang tot vers water en toegang tot de rode zee)
3. De Palestijnen geven de Gaza strook op, alle inwoners verplaatsen zich naar het nieuwe Palestine.
4. De Palestijnen staan de westelijke helft (alles oostelijk van Jerusalem) van de Westbank af aan Israel.

Er ontstaan zo twee langgerekte landen die beide toegang hebben tot de zee (voor handel en visserij), die beide toegang hebben tot vers water, en beide beschikken over ruwweg hetzelfde oppervlakte aan land. Het probleem van Gaza is hiermee 'opgelost', Israel krijgt strategisch eigendom over de bergketens ten oosten van de kust, beide volken houden toegang/aansluiting tot Jerusalem.

Leidt dit tot een enorm volksverhuizing? Ja, maar zonder zoiets drastisch blijft dit door etteren tot in de oneindigheid. Het is vooral de verdeling van 1948 die (welbeschouwd) heeft geleid tot deze problemen, omdat dit vooral het Palestijnse volk heeft verdeeld over verschillende gebieden. En ik denk dat het uiteindelijk de Internationale gemeenschap zal moeten zijn die een oplossing als deze OPLEGT aan beide volken, en daarbij de gehele operatie ondersteund. Waarom opleggen? Omdat 'wij' (of iig ik) inmiddels schoon genoeg heeft van dat geneuzel daar, ieder krijgt dus een aaneengesloten stuk land met de voorwaarden voor de kans op een succesvolle staat en daarmee is de kous af.

8
13 mightimouse

@10 Oh, moeten ze daar ook gedwee in een rijtje staan voor een wegverspering, worden ze daar ook afgeblaft door een zwaar bewapende puisterige puber, worden hun olijfbomen daar ook at-random vernield, worden hun zonnepanelen daar ook vernietigd, hun huizen platgewalsd, aan hun kant van de grens at-random neergemaaid.

6
14 Huskymanus

De daders proberen zich weer als slachtoffer voor te doen... stelletje smerige huichelaars.

8
15 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

16 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

17 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

18 Eksteroog

@12

Nee, geen huilie huilie hier.
Ik ben van mening dat alles een reden heeft.
De rekening die de Joden gepresenteerd gaan krijgen, waar jij het over hebt, zal immens zijn.
Of dat allemaal terecht is, is een tweede.
Israël zal in het nauw komen omdat zo'n beetje de hele wereld zich tegen haar gaat richten.
Daar heb je geen geloofsboeken of een glazenbol voor nodig.
Alleen maar nuchter (kuch) verstand en kijken naar de ontwikkelingen.
Die ontwikkelingen hebben ook weer een reden zodat je weer in een bepaalde situatie terecht komt waaruit...…….

"In de praktijk pikken de Joden anders steeds meer in van de westbank."
Dat is toch niet zo raar als je het nog steeds rechtsgeldige en oorspronkelijke verdelingsplan van dat voormalige mandaatgebied toepast en bedenkt dat de gebieden Judea en Samaria onlosmakelijk zijn met het land Israël (uit de oudheid).
Maar los daarvan was de verdeling van dat mandaatgebied 50/50 (een Joods en Arabisch thuisland).
Dat de Britten destijds, buiten de toenmalige Volkerenbond om, hun eigen toezeggingen hebben gemaakt en al 50% van dat gebied weggegeven hebben aan de Arabieren (Trans-Jordanië) is eigenlijk de verdeling van dat gebied al voltooid.
Immers, het was toch 50/50?

Wat de internationale wereld (vooral de Arabische/islamitische kliek) nu wil, is dat die +/- 50% die over is gebleven van het oorspronkelijke mandaatgebied ook nog eens verdeeld gaat worden in 50/50%.

M.a.w. een gebied wat ooit verdeelt zou moeten worden in 50-50% wordt ineens, tegen alle geldende verdragen in, een verhouding van 25% (voor de Joden) en 75% (voor de Arabieren).
Sommigen gaan nog verder; 20% voor de Joden en 80% voor de Arabieren.

Is het dan raar dat de Joden (niet alleen op historische gronden) van mening zijn dat het hun land is en de palestijnen beschouwen als bezetters van hun land?

2
19 Malinois

@19

De Joden hoeven alleen maar eerlijk te delen met de Palestijnen en hen dezelfde rechten te geven. Dat twee-staten gedoe gaat toch nooit wat worden. Nú hebben de Joden nog de kans om een redelijke oplossing te bedingen omdat zij militair de sterkste partij zijn. Maar we weten allebei wat er gaat gebeuren als er ooit een militaire oplossing komt waarbij de Joden het afleggen tegen de Palestijnen met behulp van andere mogendheden uit de regio.

In een democratie is het one man, one vote. Westbank, Gaza en Israel zouden prima samen kunnen gaan in één democratie.

Dat geleuter over historie gaat nooit uitkomst bieden. De Joden die er nu wonen hebben weinig te maken met de Joden van 2000 jaar terug. Gewoon uitgaan van de situatie in 2019.

6
20 WijzeDwaas

@18 Eksteroog
"Er is geen "Westbank" in Israel." Dat ben ik nu eens geheel met je eens.

8
21 Hendrianus

@9 Mlinois

Uit de mandaatovereenkomst,
ART. 25.

"In the territories lying between the Jordan and the eastern boundary of Palestine as ultimately determined, the Mandatory shall be entitled, with the consent of the Council of the League of Nations, to postpone or withhold application of such provisions of this mandate as he may consider inapplicable to the existing local conditions, and to make such provision for the administration of the territories as he may consider suitable to those conditions, provided that no action shall be taken which is inconsistent with the provisions of Articles 15, 16 and 18."

Het gebied wat Transjordanië werd is dus al in 1922 uitgesloten als gebied voor Joodse kolonisatie.

8
22 Hendrianus

@20

Dat vind ik allemaal te makkelijk (niet dat mijn mening er toe doet).
We hoeven ook niet in de oudheid te gaan wroeten maar we moeten wel beseffen dat de huidige situatie ontstaan is in de jaren '40, '50, '60 en '70 van de vorige eeuw.

"De Joden hoeven alleen maar eerlijk te delen met de Palestijnen..."
Dat hoeven ze helemaal niet.
Er zou een Joods thuisland komen en een Arabisch gedeelte in dat voormalige mandaatgebied.
De Britten hebben de helft al toegewezen aan de Arabieren (Trans-Jordanië) en wat rest is het Joodse thuisland/Israël (toegegeven; dat is ook veel te kort door de bocht).

Maar als dat oorspronkelijke verdelingsplan nu nog steeds rechtsgeldig is, snap ik niet waarom de internationale gemeenschap zo moeilijk doet en Israël constant wijst op het schenden van resoluties en verdragen.
Te pas en te onpas wordt de wereldmassa duidelijk gemaakt dat Israël fout bezig is en grondgebied 'afpakt' van Arabieren die ook recht zou hebben op dat gebied.
Volgens de Joden/Israël is dat een foute constatering omdat de Britten, volgens dat oorspronkelijke verdelingsplan, dat gebied al hebben verdeeld in een 50/50 gebied voor de aanwezige Arabieren en Joden.

In deze situatie kun je niet "Gewoon uitgaan van de situatie in 2019."
Want die situatie is gecreëerd in de eerste helft van de 20e eeuw en waaruit allerlei verschillende zaken bijgekomen zijn.

Het euvel, de crux, zit 'm in het feit dat er geen recht wordt gedaan aan de nog steeds rechtsgeldige verdragen uit die tijd.
De palestijnen en Arabische/islamitische kliek hebben een hele andere kijk op het internationale recht dan de Joden/Israël die, in hun ogen, de nog steeds rechtsgeldige verdragen handhaven.

Een oplossing voor dit probleem/conflict zou kunnen zijn dat er een internationaal team van rechtsgeleerden samengesteld wordt die tot achter de komma gaat uitzoeken wie waar recht op heeft aan de hand van de geldende internationale rechten en verdragen.
Want het is wel duidelijk dat men verschillende interpretaties van dat recht en oorspronkelijke verdragen hanteert.

2
23 Malinois

@22

Ik begrijp deze opmerking niet zo goed. Transjordanië noemen we nu toch gewoon Jordanië?
En Jordanië heeft toch iedere aanspraak op de westbank opgegeven?
Blijft over het gebied wat nu is opgedeeld in Israel, Gaza en Westbank. Dat is Palestina wat tot ’48 mandaatgebied was van de Britten. Deze situatie kan m.i. gewoon hersteld worden onder democratisch bestuur. Dat doet recht aan de historische context en dat doet recht aan de Palestijnen.

7
24 WijzeDwaas

@23

Alles goed en best, maar we zitten anno 2019 met miljoenen Palestijnen die wonen in Palestina.
Zonder genocide of volksverdrijving kun je nergens heen met deze mensen. Er wonen al genoeg Palestijnen in de diaspora.

Ook zaken tot achter de komma uitzoeken helpt ons niet verder. Welke stukje uit de historie verheffen we tot leidraad? Gaan we uit van het bijbelse Israel? Maar waarom zouden de huidige Joden daar recht op hebben? Die hebben geen rechtstreekse connectie met de antieke Joden. Gaan we uit van het Ottomaanse Rijk? Dan mogen zowel Joden als Palestijnen daar wonen. Veel Joden zijn immers afkomstig uit het voormalige Ottomaanse Rijk.

Bij het scenario van het Ottomaanse Rijk valt ook het Brits mandaatgebied Palestina samen.
Dat lijkt me de eenvoudigste en meest rechtvaardige weg. Dan noemen de Joden het land maar Israel en de Palestijnen Palestina. Dat zal me een zorg zijn. Twee volkeren, één land. Militair gezien ook beter te verdedigen.

6
25 WijzeDwaas

@25

"Twee volkeren, één land. Militair gezien ook beter te verdedigen."
Dat is een utopie.
En gezien de standpunten waaraan die beide landen/volkeren vasthouden ook totaal niet realistisch.

Er zou een kentering kunnen plaatsvinden als aan beide kanten een nieuwe lichting van 'verlichten' zouden opstaan.
-Daar is trouwens het nieuwe vredesplan van Jared Kushner ook op gestoeld; In de huidige status quo zal er in geen duizend jaar iets veranderen.
De nieuwe en jongere generatie moet bedenken hoe zij verder willen gaan.
Willen zij een conflict of willen zij samen iets opbouwen?
Voor dat laatste is heel veel lef nodig.
Aan beide kanten zal men concessies moeten doen om dat doel te bereiken.-

Alleen dan zou men daarvan kunnen dromen.
Tot nu toe zitten die twee partijen totaal niet op één lijn.
Er moet water bij de wijn.
Niet door één partij maar door beiden.

Hoe het er nu naar uitziet is dat echt een utopie maar men houdt hoop.

2
26 Malinois

@26
Israel schiet zichzelf in eigen voet. Door het onmogelijk maken van de tweestatenoplossing rest slechts de èènstaatoplossing met voor iedere burger gelijke rechten.

Als je dat een utopie vind dan is er de tweestatenoplossing maar die wil je ook niet.

Verder is je stelling dat het de bedoeling was om een Joodse staat te stichten onjuist. Daar is nooit sprake van geweest, er was een Joods Nationaal Tehuis voor ogen, geen staat.
Je fantaseert dat nadat Trans Jordaniė was afgescheiden het resterende deel toebehoort aan het Joodse volk. Dat is onjuist. Verder heb je het over een 'oorspronkelijk verdelingsplan', welk plan is dat?

8
27 Hendrianus

* Verwijderd door de redactie *

28 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

29 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

30 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

31 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

32 Eksteroog

* Verwijderd door de redactie *

33 Eksteroog

@28

Ik kan u niet serieus nemen.

1
34 WijzeDwaas

* Verwijderd door de redactie *

35 Eksteroog

@17 Cherry picking?

5
36 Huskymanus

@2
Als er iets niet thuis hoort is het wel islam. Mohammed vloog met een vliegend ezeltje zogenaamd naar Jarusalem. Het is duizenden jaren Judea geweest en de Joden hebben er altijd gewoond.
Palestina heeft nooit bestaan als land. Joden zijn ook Palestijnen.

2
37 delarosa@europe.com

Het probleem is Islam want dat boek puilt uit van de jodenhaat. Elke islamiet wordt volledig geindoctrineerd vanaf de geboortedag. Er woonden miljoenen Joden in Arabische landen als untermenschen. Alleen al in Marokko zijn 300.000 Joden vertrokken en lieten huis en haard achter om in Israel te gaan wonen of in Europa. Nu woont er vrijwel geen Jood meer in Marokko. Dat zegt genoeg. In Israel kan een Palestijn vrij wonen en genieten van het democratisch recht. Ze hoeven geen speciale kleding te dragen of te buigen voor een islamiet, of alleen bepaalde beroepen uitoefenen. Dat was andersom namelijk wel de situatie.
Palestijnen bestaan niet en het is geen conflict met Israel maar wie de geschiedenis echt kent weet dat het voornamelijk een intern conflict is tussen 2 palestijnse families / clans maar dat gaat nu even te ver om uit te leggen. Dit houdt de Palestijnen al sinds den beginne in een wurggreep en de leiders harken miljarden binnen en de rest kan de tering krijgen.

1
38 delarosa@europe.com

* Verwijderd door de redactie *

39 Alt-Wrong

* Verwijderd door de redactie *

40 Alt-Wrong

* Verwijderd door de redactie *

41 Alt-Wrong

@39
Nepgast. U moet leren lezen en niet iemand woorden in de mond leggen. Het Joodse volk is gesticht op de levant, na verbanning van Abraham. Het woord bestuur heb ik niet genoemd en is onzinnig omdat het gebied eeuwenlang door bijv ottomanen is bestuurd.

1
42 delarosa@europe.com

@40
Ze werden niet vermoord. Ze mochten vertrekken of christen worden. De serafredische joden zijn veelal weer vertrokken, uit bijv marokko, omdat ze een poot werd afgerukt door islam. Men had geen keus. De meeste Joden zijn vertrokken naar andere delen in Europa en niet naar islamitische landen.
Ze waren welkom in Constantinopel maar kwamen ook daar van een koude kermis thuis. Ottomanen kunnen niks behalve wreed zijn en overmatig onderbuik hebben maar ondertussen zijn ze altijd stikjaloers geweest op Europa om de verfijndheid en omgangsvormen. Dankzij de Joden konden er economisch nog iets van bakken en architectonisch etc. maar dat was van korte duur.
Ik denk niet dat U goed op de hoogte bent als u praat over slachtpartijen en moord. Wellicht ontbreekt de kennis van de moordpartijen op joden in Spanje en bijv Marokko door islam.

1
43 delarosa@europe.com

@40 "moesten vluchten"

Inderdaad verhuisden er veel van Spanje naar Portugal.
Big deal zeg ...

1
44 no mail today

@43
mensen lopen eenvoudig aan het feit voorbij dat spanje 800 jaar onderdrukt is geweest door islam. De ottomanen sloten de handel af met o.a. de zijderoute en de middelandse zee. Dit betekende uiteindelijk voor spanje en portugal de reden voor dominatie in de wereld.

1
45 delarosa@europe.com

* Verwijderd door de redactie *

46 Eksteroog

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@82 "Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. " Al weer sche...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ze kunnen ook beter onder de grond liggen....

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@79 Dank je Bop. Ik was het gisteren zo zat dat ik toen niet meer kon/wilde reageren. Gezien mijn vermoeden dat men mij ee...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@66 Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. 😇...

11 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@78 "Dat is geen schelden maar een constatering" Ik constateer dat JIJ een klote trol bent. Dat is geen schelden, een constaterin...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@1 Nee die hebben geen ruimte in hun kapitale villas. Ook niet in hun overige panden. Ze gaan vast voorstellen om sociale huurhuizen op te delen...

12 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@77 Mijn humor is leuker. 😁...

14 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@74 Die zie ik hier nu niet dus daar zeg ik maar niets over.Mag ik eerlijk zijn? Ik was verbaasd toen in de laatste reacties zag toen ik o...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

DWZ
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Echt schandalig hoor.Zijn er nou echt geen genoeg linksmiegels die die arme zielige vluchtelingen kunnen opvangen?Schande....

20 minuten geleden geplaatst door DWZ

NK. App
WifeliverBrittney BardotBhabhi SeduceRico Strong XxxArmy Girl Sex VideoTeacherfuckteensBlack Transexual PornGaysex KoreaIndian Sexx ComPorn Sexy LesbianBangla Local Xxx VideoAshley PornLaz FyreAmauter Black PornHantai NarutoSexvid FreeTamilsexxxEnglish SexvideosShemalesurpriseJordan LevinePooja Bhatt NudeXxx 4k Hd VideoOnlycellisStarfire NudesJk Bitch Sex LifeNaked Aunt CassSwarm Sex Scene PornTamil Aunty Boobs ShowXxxflmChodon GolpoAnal HardStar FayerHermanphrodite PornMommies Gone WildNikkistone808Videos CachonosTribal NudesVideosporno.gratisVideos PonroBlackgabbydollAinsley AdamsHindi Sex XnxxHindi Blue PictureIndian Hairy ArmpitSybian OrgasmDenise RutkowskiJulia KyokaKannada Sex RomanceIndin SxeKaren Kaede CreampieMom Seduced BabysitterReddit Cum In MouthH-gamesBlack Gay Men PornErika Costell NudeDesi Aunty PissingLove Story Xxx VideosSwathi BfLil Nas X NudesBella Rowland PornGangbang SlutLovechade PornAmouranth ProthotBlogging PornPornographe BlackBazzcamBuceteioFurry FutaPictures Of PenisisDildoing SoloPakistan Sex Videos ComDesi KudiSussana Gibson PornคลิปหลุดRich Aunty SexXxx Fat Women SexSexxxy Video IndiaOnlyfans ThreesomeSabrina Nicole PornMuse 8 ComicTwink PornXhamster ShemaleXxxn ComSex DoggySangli Sex VideoBengali Sex Video KolkataPoonam Sex VideoLeone Xx VideoAmv SexBlonde Teen CreampieWomen's Naked VideosAncensoredBrezzers.vomBigcocks CummingMorritasxxxTrisha Paytaa Only FansJaki Et Mich TvPeladas Do TiktokDerpixon TrainBuscar Videos PornográficosBigfuck. TvJessica Nigri LeakCurvy EroticsRule. 34Nuki DokiKamsutra XvideoSpank Bang EbonyHot Sexy Step Sister PornNipple Biting VideosRoads SexeBakai HentaiCute NudedBoner HugeMallu Big Boobs AuntySexvideotLauren Pixie BbcMom Margo SullivanErotics MoviesFree Trannny PornNxxxxAdult Sexual PornNeha HotCarne Del MercadoxxxRebecca Moore PornstarCasting Couch XcomBokep PornografiLessa Ann PornToochi KasjIndian Bhabhi Hard SexClothed NudePorn LinksXnxx HusbandBangla Sex MoviePubliclay ComKarlee Grey FeetElise GraveAffect 3dpornLittle Caprice Blacked RawXhampaterWwwxxxwAsian Nuru MassageBoku Wa Chiisana Succubus No Shimobe 2Big Tit Red HeadsTreasures Of NadiaXxx Com Full HdExotic MoviesBoobes KissBhojpuri Sexy Video BhojpuriBlack Girl MasturbatingPregnant Masturbing