U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 3
Een hooggerechtshof in Washington oordeelt vrijdag of Donald Trumps accountant Mazars een reeks jaarrekeningen moet openbaren. Trump zou geprobeerd hebben belasting te ontduiken en wil de verslagen privé houden. ...

3 maanden geleden door proxy

REAGEER MET EEN EMOJI
2

Eind mei oordeelde een lokale rechter dat Mazars USA een lijst met jaarrekeningen van bedrijven van President Trump moet openbaren. Daar tekenden de advocaten van Trump beroep tegen aan. Als de rechters het beroep naast zich neer leggen, maakt dit de weg vrij voor verder onderzoek naar mogelijk financieel gesjoemel door de president en zijn accountant.

Als de drie rechters morgen het beroep van Trumps advocaten naast zich neerleggen, maakt dat mogelijk de weg vrij voor een ander dossier dat Trump boven het hoofd hangt: de openbaring van zijn belastingformulieren. Op 23 augustus spreekt de rechter zich daarover uit.

1 proxy    
3 maanden geleden door proxy
0
Meld

Onraad

De zaak is vooral van belang voor Elijah Cummings, voorzitter van de zogeheten 'House Committee on Oversight and Reform'. Het 68-jarige hoofd van het belangrijkste onderzoeksorgaan van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, rook onraad na uitspraken van Michael Cohen, de oud-advocaat van Trump. Die beklaagde zich eind vorig jaar over de financiële huishouding van zijn voormalige werkgever.

Cummings sommeerde Mazars begin april om een dossier met gegevens over een aantal dochterbedrijven van The Trump Organization te overhandigen voor onderzoek. In dat dossier zitten onder andere jaarrekeningen, financiële verslagen, onafhankelijke audits, e-mailverkeer over en rond Trump en informatie uit zijn persoonlijke trustfonds.

2 proxy    
3 maanden geleden door proxy
0
Meld

Mazars weigert

De accountant weigerde dat dossier te verstrekken, deels onder druk van de president. Op zijn beurt spande Trump een rechtszaak aan tegen Cummings, die naast onderzoeksvoorzitter afgevaardigde is van de staat Maryland namens de Democraten.

Advocaten van de 73-jarige president vonden dat het comité, dat namens het Amerikaanse parlement handelt, onterecht op de stoel van politieagent was gaan zitten. Ze eisten dat het zijn handen van de zaak zou trekken. Daarnaast achten ze de zaak politiek gemotiveerd en daardoor zonder een hechte juridische basis.

3 proxy    
3 maanden geleden door proxy
0
Meld

Baanbrekend

Federale rechter Amit Mehta gaf Trump en zijn advocaten ongelijk toen het eind mei tot een rechtszaak kwam. De rechter merkte op dat parlementsleden wel degelijk onderzoeken mogen starten naar presidenten. Dat gebeurde bijvoorbeeld in de Watergate-zaak, die uiteindelijk president Nixon de kop zou kosten. Trump verklaarde Mehta 'absolutely crazy'.

Twee van de drie rechters die zich morgen over het beroep buigen, zijn aangewezen door Democraten: David Tatel, die benoemd werd door Bill Clinton, en Patricia Millet, door Barack Obama. De derde rechter, Naomi Rao, kreeg haar titel uit handen van Trump zelf.

4 proxy    
3 maanden geleden door proxy
0
Meld

Bovenstaande voor de mensen die niet bij het FD in kunnen/willen loggen.

5 proxy    
3 maanden geleden door proxy
0
Meld

Ah ja, Trump's veelgeroemde transparantie.
Binnenkort toch echt de arrestaties en massale vervolgingen.
En wie weet verschijnt het rapport van Huber dan ook eens een keertje.

6 -Koeievla-    
3 maanden geleden door -Koeievla-
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Brexitplan Johnson duurder dan van May
De brexitvoorstellen van de Britse premier Bo...

12 uur geleden door AD

Generaal Mattis, ISIS zal terugkeren na Trump...
Mattis "Ik denk dat staatssecretaris Mike Pom...

15 uur geleden door Smite Gait

Hillary Clinton: "I can beat him again&q...
Hee. Wil The Crooked One nog een keer verliez...

14 uur geleden door Schildpad

Trump en Erdogan riskeren een heropleving van...
De beangstigende consequenties van de preside...

12 uur geleden door Crannbuidhe

CDU-voorzitter noemt AfD ‘een echt prob...
CDU-leider Annegret Kramp-Karrenbauer heeft v...

10 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Immanuel
Man met mes zoekt ‘Joden’ in Brussel...
@6Hahahah.... heb je weer zo'n geïslamisee...

1 minuut geleden door Immanuel

Domme Geit
Man met mes zoekt ‘Joden’ in Brussel...
Weer zo'n hoogopgeleide astronaut?...

2 minuten geleden door Domme Geit

Sally
Man met mes zoekt ‘Joden’ in Brussel...
@7 Zeker....

2 minuten geleden door Sally

Sally
Man met mes zoekt ‘Joden’ in Brussel...
@5 Er zit wel een kern van waarheid in....

3 minuten geleden door Sally

CoolMemories
Trump op voet van oorlog met Congres?!...
@20 "...als alle Twitterberichten van Trump w...

4 minuten geleden door CoolMemories

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig