Bedrijven zien hoger salaris voor jonge kenniswerkers niet zitten: ‘Het wordt zo onbetaalbaar’
EINDHOVEN - Het kabinet wil de eisen voor het salaris van jonge buitenlandse kenniswerkers verhogen. Eindhovense bedrijven spreken zich hiertegen uit. „Hierdoor nemen bedrijven minder snel jonge buitenlandse kenniswerkers aan.”
3
Reacties
6 reactiesTsja... Gewoon door blijven gaan met kansen laten liggen. Hoeveel had er niet ontwikkeld kunnen worden als we lagere belastingen hadden gehad. Hoeveel was de arbeidsproductiviteit daardoor niet gestegen? Het paard achter de wagen blijven spannen. Volhouden maar.
Zomaar een citaat van ergens op het internet:
>
Between the fourth quarter of 2019 and the second quarter of 2024 labour productivity per hour worked increased by 0.9% in the euro area, whereas it increased by 6.7% in the United States.
>
Misschien werkt cafe latte gewoon niet echt goed... In de VS vliegen hoogopgeleiden bij bosjes de straat op wegens stijgende arbeidsproductiviteit. Ta taa...
Da Zuck biedt tegenwoordig salarissen in de miljoenen voor z'n AI startup en hier lopen ze te zeiken...
Die bedrijven moeten maar eens accepteren dat ze niet langer voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten. Dat parasiteren op de rest van de samenleving moet maar eens afgelopen zijn.
De regering wil de grens optrekken wat kenniswerkers minimaal moeten verdienen. Is geen probleem voor de topbedrijven in diverse sectoren. Het is zelfs een mooie strategische opening om financieel minder solide concurrenten die lager op de kwaliteitsladder staan, in de hoek te drijven.
Het kan wel een probleem zijn voor start ups. Maar die lopen na enkele jaren sowieso al stuk als ze hun werknemers belonen met aandelen waardoor ze in box3 IB komen.
Blijven we wel kenniswerkers nodig hebben, want het onderwijs faalt om het land te voorzien van de werknemers die we voor de toekomst nodig hebben. China en India nemen een voorsprong op het Westen, VS en Europa in het opleiden van technici en ingenieurs. Als je ziet in welke getallen mensen in die landen afstuderen ... . En dan staan de VS er weer veel beter voor dan Europa. Ook wat betreft het peil van de opleidingen en de inzet.
Rest Europa weinig anders dan snel opleidingen opzetten en vol zien te krijgen. En dan maar hopen dat met name China tussen nu en over 15 jaar niet de grote doorbraken op de gebieden van AI, quantumcomputing en robotisering als eerste boekt.
Europa en de Nederlandse politiek zijn dwazen die voortdurend plechtige lofreden houden waarin ze hun dwaasheid loven.
DvD
In de VS wil iedereen naar een vakschool. Maar er is ook echt vraag naar. Je komt daar van de middelbare school. En nog voordat je naar een vakschool gaat, krijgt de jeugd aanbiedingen van tegen de 80.000 dollar per jaar aangeboden en dan zegt het bedrijf dat je niet verder hoeft te leren, zij leren je wel wat je moet weten.