U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 4
Het woord is al een tijdje in de ban in Den Haag, maar dat de koopkracht van de bevolking alsmaar achterblijft is eindelijk herkend als politiek probleem. Derhalve wapperen er nu vingers, om vooral de eigen verantwoordelijkheid af te schuiven. ...

5 maanden geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
2

De SP heeft hier al jaren voor gewaarschuwd Bij de SP is regeren vooruit zien Zij krijgen alsnog gelijk en toch blijft men rechts stemmen Zelfs FvD geeft de SP gelijk en heeft bijna alle programma punten van de SP overgenomen

1 yanyans    
5 maanden geleden door yanyans
1
Meld

@1
SP krijgt heel vaak gelijk. Jammer, dat zij zichzelf niet zo gelikt neer kunnen zetten als Rutte. Ik geef toe, dat Rutte er een kei in is. Hij kan gewoon rommel verkopen.

2 hopefully    
5 maanden geleden door hopefully
1
Meld

@2
De SP een eerlijke en integere partij.

3 yanyans    
5 maanden geleden door yanyans
1
Meld

Koopkracht hang ook af van waar je je geld aan besteedt.
Wie prijsbewust is , heeft meer koopkracht.
Wie een gat in de hand heeft minder.

4 No newstoday    
5 maanden geleden door No newstoday
11
Meld

@4
Dat helpt mee. Helaas dit staat op de Nibud site van dit jaar:

Het Nibud ziet dat er de afgelopen tien jaar niet eerder zo’n groot deel van het budget is opgegaan aan de vaste lasten.

Veel kosten, zeker als starter op de woonmarkt zijn de pan uitgevlogen. Dan nog de extra verzwaringen in de ziektekosten, gemeentebelastingen, BTW-verhoging etc.

5 hopefully    
5 maanden geleden door hopefully
1
Meld

@2

Het komt omdat de SP een minderheid vertegenwoordigd .
Die willen ze met goud belonen en dat weghalen bij hen die veel geinvesteerd hebben om iets te bereiken .
En die laatsten zijn kennelijk de meerderheid en hebben geen zin te werken voor de kat zijn viool.
Ik maak zeker een uitzondering voor hen die lichamelijk of geestelijk niet kunnen maar dat zal iedereen doen .
Maar niet voor die 3,5% die bij het huidige gebrek aan mensen nog niet gaan werken of liever zwart bij verdienen .
Wie kent ze niet?
Even over het zich neerzetten : als je eigen leden en stemmers gaan lopen , je voorzitter weg moet dan heeft dat niks met gelikt of niet te maken maken maar geen gevoel hebben van wat kan of niet kan bij je achterban .

6 No newstoday    
5 maanden geleden door No newstoday
8
Meld

@2

Corr: vertegenwoordigt.

7 No newstoday    
5 maanden geleden door No newstoday
5
Meld

@6
Dat is nu het jammere van de SP. Als je ze volgt zie je, dat ze wel degelijk voor middeninkomens staan (tot 150.000 euro per jaar) en voor echte zwakken. Ik volg ze al heel lang en zie, dat ze altijd gunstig stemmen voor middeninkomens. Denk aan plannen voor de huurmarkt waar vooral middeninkomens de klos zijn. Zij kwamen er al enige voor op. De inkomensafhankelijke zorgpremie hebben ze niet omarmd. De rekening werd helemaal bij de middengroep gelegd. Ze willen een betaalbare zorg, die vooral ook voor deze groep duur is, omdat er geen compensatie is.

Ze weten zichzelf totaal niet op de kaart te zetten. Ze zagen dat PVV/FvD het wonnen met geschreeuw en harde woorden. Helaas hebben ze toen ook een poging ondernomen.

Daarnaast hebben ze hun naam tegen. Ze worden met hard communisme gelinkt. Links heeft ook een hardnekkige naam niet met geld om te kunnen gaan. Verleden wijst dat helemaal niet uit, maar het zit erin gebakken.

8 hopefully    
5 maanden geleden door hopefully
0
Meld

@6

Waarom moet iedereen op zijn 18e op zichzelf wonen ,rijbewijs + auto hebben enz. Ook onzin .Ga eerst eens sparen .
Een huis kopen is geen recht maar een voorrecht. Koop eens een opknapper zoals de generatie van mijn ouders ook deed en wij ook als starterswoning i.p.v. de eisen die men nu stelt.
Welke verzwaring aan de ziektekosten ? Het eigen risico is niet verhoogd en je kunt nog steeds onder de €100 p.m.een basisverzekering krijgen .
De zorgtoeslag is verhoogd .

Gemeentebelastingen zijn hier zelfs iets verlaagd . De gemeenteraad kies h je zelf en kijk uit wie je kiest .
Die BTW- verhoging van 3% kost € 3 per € 100 op bepaalde producten of 10 cent op een krop sla van een euro?

Maar wel een extra tv- zender per maand betalen voor voetbal of om Max te zien , een telefoon die up to date is en een abonnement
Ook je tv moet alles kunnen en dit jaar moet er vooral een streep aan je broek zitten , moet je op een panter lijken wat volgend jaar weer naar het Leger des Heils kan .

Het Nibud zegt ook dat kinderen tot hun 18e een auto kosten en dat geven heel wat helaas ook nietaan uit.
Het is maar een indicatie.
Hangtaf van je eisen .
En die zijn bij velen hoog geworden .
“Want wat jij doet ,wil ik ook kunnen doen “.


9 No newstoday    
5 maanden geleden door No newstoday
10
Meld

@9
Ik weet niet in welke wereld jij woont. Ik zie jongeren steeds later het huis uit gaan. Eerst betaalbaar huren en dan sparen voor een huis is er niet meer bij. Opknappers kosten hier ook al een kapitaal.
Staat ook in de media, dat jongeren steeds later het huis uit gaan en later aan kinderen beginnen. Kosten zijn echt hoog voor deze groep. Je moet 1,5 salaris hebben voor een rijtjeswoning en we gaan naar 2 lonen voor een huis. Openbaar vervoer sluit vaak niet goed aan en is peperduur. Werk is vaak niet naast je huis. Je hebt die auto gewoon nodig.

Ziektekosten zijn als je wat mankeert erg hoog. Je moet steeds meer zelf betalen naast je verzekering. Als je naar het ziekenhuis moet ben je toch je eigen risico kwijt. Tandartskosten worden al helemaal niet meer vergoed, als je je niet bijverzekerd.

10 hopefully    
5 maanden geleden door hopefully
1
Meld

@8

Ik volg ze.
Ik herinner mij nog heel goed de uitspraak van Roemer namens de SP : “twee keer @ 40 000 in een gezin kan wel flink afgeroomd worden “.
De middeninkomens gaan van modaal ( €. 38 000 ) tot € 90 000.
Waarom mogen hun eigen Kamerleden dan niet die € 100 000 per jaar verdienen en moeten ze de helft in de partijkas storten ??
Dus die €150 000 is een fabel!!!

Jij hebt ze niet gevolgd .
De SP is voor meer sociale woningbouw, ze hebben niks met de vrije sector.
Daar zit hun aanhang niet alleen nu er te weinig sociale woningen zijn roepen ze iets.
De SP is notabene de grootste pleitbezorger voor de inkomensafhankelijke ziektepremies geweest.Lilian Marijnissen preekt dat nog steeds.
De midden groepen klagen niet over de ziektekosten maar de uitkeringen en minima die geen reet ( hooguit €. 32 eigen risico ) betalen .

Het zijn nog steeds communisten , zie hun partijstructuur, inspraak en stelen van het inkomen van mederwerkers voor de partij.
Links kan slecht met geld omgaan . De landen met linkse regimes zijn allen failliet gegaan .

Top: lees het program eens helemaal en volg hun stembewegingen in de Tweede Kamer

11 No newstoday    
5 maanden geleden door No newstoday
6
Meld

@11
'De midden groepen klagen niet over de ziektekosten maar de uitkeringen en minima die geen reet ( hooguit €. 32 eigen risico ) betalen '

Tijd om eens goed uit Uw omgeving te geraken en Uw bliksveld vergroten...

*nb: Uw taalgebruik gaat achteruit, een dame gebruikt de woorden 'geen reet' nimmer!

12 Grootmoeder    
5 maanden geleden door Grootmoeder
0
Meld

@12 blikveld

13 Grootmoeder    
5 maanden geleden door Grootmoeder
0
Meld

@11
Heb ik Roemer niet horen zeggen, maar zeg niet dat je onzin uitkraamt. Zie wel dat het beleid vaak goed is voor middeninkomens, juist omdat de SP-er een inkomen heeft wat bij de gemiddelde Nederlander past.

Toen de PVDA met VVD een plan maakte voor inkomensafhankelijke zorgpremie kwam daar een heel scheve tabel uit. Ik schrok mij dood. De hele rekening in het midden. SP heeft toen tegen gestemd. Ik heb het toen nagetrokken, omdat ik als zij hier voor zouden stemmen van partij wilde veranderen.

In de sociale huurbouw werden middeninkomens als scheefhuurders neergezet. Ze krijgen enorm veel huurverhoging en mochten er niet meer huren. Alleen in de vrije sector konden ze ook niet terecht. Te weinig aanwezig en daar moet je echt veel voor verdienen. SP zag dit probleem direct en is als enige er niet in mee gegaan.

Door de verhuurdersheffing werden heel veel huurhuizen massaal te koop gezet en werd er ook niet bijgebouwd. Het fabeltje dat de lage inkomen hier beter door voorzien werden was lariekoek. Ook dit doorzag de SP meteen.

Dat van die ziektekosten hoor ik vee werkenden over klagen. Er is een nieuwe groep, werkende armen.

In Portugal is links beleid een succes.

Stukje geschiedenis over links/rechts beleid:

De ontwikkeling van de staatsschuld in de afgelopen 30 jaar.
Het verhaal dat linkse kabinetten slecht voor de economie zijn, en geld over de balk smijten, houdt echter krampachtig stand. Het is CDA/VVD propaganda, wellicht nodig om te verhullen dat het overgrote gedeelte van de staatsschuld onder het bewind van CDA/VVD tot stand is gekomen. Want wat zijn de cijfers ? Begin jaren 70 verdubbelde de absolute staatsschuld onder de christelijk-liberale kabinetten de Jong en Biesheuvel. Vervolgens een stijging van circa 30% onder Joop den Uyl (PvdA). Hierna een verdubbeling onder van Agt (CDA-VVD), gevolgd door nog een verdubbeling onder CDA-VVD bewind, waarna met de paarse kabinetten Kok (PvdA-VVD-D66) eindelijk een einde komt aan het verdubbelen van de staatsschuld.

14 hopefully    
5 maanden geleden door hopefully
0
Meld

@11
U zegt dat u de SP "volgt"...
Uit uw hierboven geplaatste reacties blijkt dat zeker niet.
Het is alleen maar een hoop gebash, op een partij, waar u een hekel aan heeft.
Er blijkt nergens uit, dat u óók maar iets van de partij en hun doelstellingen begrijpt.
Dát gebeurt altijd met mensen die allern vanuit hun eigen "perfecte" straatje praten en géén oog hebben voor de andere kant van de samenleving.
En wat het stemgedrag van de SP in de kamer betreft: daar sta ik méér achter, dan het stemgedrag van de Rutte-kliek, waar uw belangen liggen, zoals steeds blijkt uit uw jubelreacties over dit kabinet..
Er zitten betere, integere politici bij de SP, dan het ongeregelde en corrupte zooitje, dat nu op het pluche zit...
Goed van ondermeer de SP, dat ze deze bewindslieden vaak ter verantwoording roepen.

15 Strongoli    
5 maanden geleden door Strongoli
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Guido den Aantrekker boos over hoofddoek in P...
“Hoe voorspelbaar: vrouw met hoofddoek in he...

23 uur geleden door Moskowfiets

Kim Kardashian keert zich tegen Zwarte Piet
Kim Kardashian-West, een Amerikaanse vrouw me...

23 uur geleden door Moskowfiets

Peiling: positie Rutte verzwakt
De electorale aantrekkingskracht van premier...

1 dag geleden door Telegraaf

Rotterdam keert zwarte piet definitief de rug...
De eerste intocht van Sinterklaas in Rotterda...

15 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is

Den Bosch - Excelsior gestaakt wegens racisme
De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior...

19 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Moskowfiets
Nederland stemde opnieuw voor anti Israel res...
@52 Tijdens de “Zesdaagse oorlo...

minder dan een minuut geleden door Moskowfiets

MARCUSAURELIUS
Groei economie valt terug, koopkracht naar nu...
Men wil een greep gaan doen in de pensioenkas...

minder dan een minuut geleden door MARCUSAURELIUS

Goodnews badnews
Tegen 2050 zal 29,7% van de wereldbevolking m...
Dan is 70,3% het in 2050 dus niet.Als je da...

minder dan een minuut geleden door Goodnews badnews

Moskowfiets
Nederland stemde opnieuw voor anti Israel res...
@52 Er bestaat geen bezet Arabisch land zoal...

1 minuut geleden door Moskowfiets

Hendrianus
Marokaanse jongeren dreigen met plunderingen ...
@55Bij een juwelier valt er niks te graaien...

1 minuut geleden door Hendrianus

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig