IS bereid om ‘chemische aanslag in Europa te plegen’ (elsevier.nl)


Elsevier is a global information analytics company that helps institutions and professionals progress science, advance healthcare and improve performance ...

door Inter in Buitenland  ·  40 Reacties

  • 9
  • 837x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nederland zal niet zo snel aangedaan worden daar we(?) hier te vriendelijk zijn voor iedereen 'van buiten'.

13
1 Pirate

@1
Dan moet je geen premier hebben die dergelijke opmerkingen maakt.
https://www.powned.tv/artikel/rutte-profeet-beledigen-mag

15
2 in holland

Die reli fanaten zijn tot alles in staat!
Vanaf nu ook napalm gebruiken op die varkens....

1
3 Ikweetallesbeter

Waarom wordt er geen korte metten met deze organisatie gemaakt? In 2014 hadden ze 31.500 leden ( http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3746578/2014/09/12/CIA-aantal-IS-strijders-drie-keer-hoger-dan-gedacht.dhtml ). Daar moet de wereld toch wat tegen kunnen doen? Hoe langer we wachten hoe meer het er zullen worden en hoe moelijker dat wordt.

0
4 yadasampati

@2 Inderdaad, want dat zet alleen maar kwaad bloed en heeft verder geen enkele zin.

11
5 yadasampati

@3
We hebben met iets vergelijkbaars als clusterbommen in Irak e Afganistan al gedaan. Daardoor zijn dit soort relifanaten ontstaan. Dank Bush sr/jr, Blair en consorten maar wat we nu terugkrijgen.

14
6 La Cabana

@2 Nee, laten we ze vooral niet boos maken.....

1
7 PeKa

@6 Wie zijn "we" ?

3
8 voetstoots

IS, dat lachertje uit het Midden Oosten?

Iedere IS-er standrechtlelijk zijn 72 maagden geven.

(Ook de "terugkeerders", vrouw of man, de hierboven bedoelde 72 maagden (onvrijwillig) aanbieden.)

Chemische wapens zijn wel het laagste wat men in kan zetten. Het zijn laffe honden die niet schijnen te begrijpen dat ze hiermede ook hun "moslim broeders" treffen.

0
9 Bezorgde Europeaan

@6 "Daardoor zijn dit soort relifanaten ontstaan."
Altijd grappig dit soort domme opmerkingen te lezen.

5
10 PeKa

Al Nusra / Al Qaeda mogen best ook genoemd worden, die gebruiken al veel langer chemische wapens en mogelijk vuile bommen (bij de inname van Mosul verkregen materiaal)
Interessant zou zijn om uit te zoeken waar ze vandaan komen, kom je er achter dat het iets weg heeft van eigen bult.

5
11 Proemevla

Als ze dit doen, dan gaan de islamieten in Europa er ook aan.
Het is heel simpel, gaan wij, dan gaan zij ook.
Dus moslims, houd je geloofsgenoten in de gaten, het onheil komt van binnenuit, uit jullie eigen geloofsgemeenschap.

1
12 Marrie

@3 al-Nusra is geen al-Qaeda. al-Nusra heet nu Jabhat Fateh al-Sham.

Er is niets bekend over het gebruik van chemische wapens van al-Qaeda, niets.

3
13 Bluth

IS Islamic Shit..... Die lui zijn tot alles in staat.... tenminste, als het om moorden, vergelden, wreken, folteren, verkrachten, onderdrukking en andere ellende gaat....
Iets zinnigs, opbouwends, mens-vrouw-diervriendelijks, vreedzaams, aardigs, gezelligs kennen ze niet....
Mijn god..... wat een geloof question

1
14 LoydMorris

@8
Met we bedoel ik 'het westen', de alliantie(s) die in 1998/1999 en 2003 op oneigenlijke gronden Irak en later Afganistan zijn binnengevallen, en nog later Libië en Syrië. Nederland was daar onderdeel van.

10
15 La Cabana

@2 , hoho, als er al een aanslag zou komen tegen Nederland omwille van zijn politici zal het echt niet om Rutte gaan.

1
16 leefvandaag

@6 & @15 Wat voor vergelijkbaars hebben we in Irak/Afghanistan precies gedaan dan? Het zou u natuurlijk sieren om duidelijk over te zijn. Afghanistan is niet binnen gevallen onder valse voorwaarden, is gewoon gegaan zoals het moest.

Wist u dat toen we in Afghansitan kwamen, die religieus fanaten daar al eeuwen lang wonen en leven? Hetzelfde geldt voor Irak. De Ba'ath partij van Hussein is echt niet ontstaan dankzij 'ons'. Krijgsheren in Afghanistan heb je al meer dan 1,000 jaar, en dat komt door ons wilt u beweren.

Waar haalt u uw 'kennis' vandaan als ik vragen mag? U zet uzelf behoorlijk voor paal zo.

7
17 Bluth

Denk even nog dat ISIS een internationale coalitie is die zijn moslims overal vandaan haalt, en dat dit maar uit één generatie stamt, en er niets is aan gedaan om de volgende generatie te voorkomen.

0
18 Boelie

@8 @17
"we created isis,we created al quada"

2
19 StoopidMonki

@13 Al Nusra is Al Qaeda in Syrië, dat ze hun naam wederom gewijzigd hebben (in Jabath al Sham) om als 'gematigd' door het leven te gaan verandert daar niks aan.
Je bewering dat er niets bekend is van chemisch wapengebruik van Al Nusra / Al Qaeda wijst er op dat je niks weet van deze groepering, ze gebruikten jaren geleden al chemische wapens in Irak, genoeg info van te vinden.
Hoogstwaarschijnlijk waren ze ook betrokken bij de mislukte Sarin aanslag in Syrië.

1
20 Proemevla

@17
Wie waren wij om onze normen en waarden / manier van leven aan hen op te leggen, d.m.v. bombardementen. Of wilden we onze olie en dollars veilig stellen.
Hadden ze daar om gevraagd? Volgens mij niet.

4
21 La Cabana

@17 , we hebben nooit last gehad van de taliban, waar we wel last van hadden was al qaeda en laat dat nou net een organisatie zijn die is opgericht door de CIA in de jaren 80, allemaal getraind om tegen de sovjets te vechten.

In Irak heeft het westen de sjiiten alle macht gegeven met als gevolg dat de soenieten die onder drukt werden met IS zijn gekomen.

Elke actie levert een reactie.

3
22 NLsandman

@17 Nou ja @6 hij heeft eigenlijk wel gelijk volgens mij gaat ie alleen niet ver genoeg terug. Tijdens het Afghanistan conflict tussen 1979 en 1989 draaiden Bush senior, Cheney, Rumsfeld, Lewis Libby aan de knoppen. Die hebben de Taliban groot gemaakt en Saudi gestrikt voor die oorlog. Deze mensen hebben ook Sadam groot gemaakt militair, opgehitst om Iran aan te vallen en besloten tot de eerste golfoorlog. En de tweede golfoorlog en tweede Afghanistan oorlog. Dus ja het is wel een heel specifiek kliekje dat hier eigenlijk verantwoordelijk voor is. Deze zelfde heren vonden het strategisch ook een goed idee om Saudi-Arabie vrij spel te geven door ze te overspoelen met dollars, wapens en macht in de regio.

Dit geneuzel over gas in het artikel horen we ook al meer dan tien jaar volgens mij. Vanaf 2006 werd dit een terugkerend stokpaardje, toen nog met Al Qaeda. Sinds de oorlog in Syrië begon hebben ze Al Qaeda vervangen door ISIS.

https://thewire.in/70848/us-produced-fake-al-qaeda-vidoes-to-honeytrap-would-be-jihadis/

2
23 Spandalf

@20 al-Nusra heeft de naam gewijzigd omdat ze gelieerd waren aan al-Qaeda. Hierdoor moesten zij nogal wat bommen koppen, en leden ze behoorlijke verliezen. Door hun naam te wijzigen naar Jabhat Fateh al-Sham hoopte zij dat de bombardementen op zouden houden en zij bij de 'gematigde rebellen' geschaard zouden worden.

al-Nusra en al-Qaeda zijn niet hetzelfde. Er is niets bekend over het gebruik van chemische wapens van al-Qaeda. Er zijn geruchten, maar er is niets concreet bewezen wat dat betreft. 'Hoogstwaarschijnlijk' zegt mij niets.

@21 Ik vroeg u wat voor vergelijkbaars wij in Irak en Afghanistan hebben gedaan (met betrekking tot clusterbommen)?

Irak zijn we binnen gevallen onder valse voorwaarden, vandaar dat ik enkel Afghanistan aanhaal. In Afghanistan was vanaf het begin samenwerking met de Afghaanse overheid. Deze overheid wilde maar wat graag af van de Taliban, welke veel sterker waren dan de overheidstroepen. De helpende hand die zij toegereikt kregen namen ze maar wat graag aan om hun positie te redden.

3
24 Bluth

@23 Ten tijden van de Russische invasie in Afghanistan (1979-89) hebben de Amerikanen de Mujahideen bewapend. De Mujahideen waren een verzameling van krijgsheren met hun legers die het opnamen tegen de Russen. Nadat de Russen waren verdreven en ze geen gemeenschappelijke vijand meer hadden is de Taliban ontstaan.

al-Qaeda heeft hier niets mee te maken.

3
25 Bluth

@22 Ik las over uw reactie heen, maar @25 geldt ook voor u.

1
26 Bluth

Nou, hier hebben we ook nog wel wat zaken achter de hand, zaken die de kalief in Raqqa niet graag gebruikt ziet worden.
Niet dat hij er veel moeite mee heeft om anderen het paradijs te laten verdienen, maar of hij en zijn vriendjes er aan toe zijn zelf het offer te brengen?
Het hoeft natuurlijk niet direct een atoombom te zijn (hoewel, waarom eigenlijk niet?), maar een paar strategisch geplaatste thermische jongens, om mee te beginnen, het lijkt me afdoende.

En voor die paar duizend teleur gestelde IS sympathisanten die dan boos op ons zijn, als we nou eens beginnen voor hen die met IS sympathiseren de rechtstaat niet langen van toepassing te verklaren, zou dat hen die we ter bestrijding aangesteld hebben vast de noodzakelijke extra manoeuvreerruimte verschaffen om tot noodzakelijke oplossingen te komen.

1
27 tegenzinnig

@24 Wat ik zeg, de naamsveranderingen zeggen niks, het blijven terroristen, terroristen die naar believen al dan niet samenwerken, ook op dit gebied.
Het was Al Qaeda die Mosul o.a. heeft ingenomen en chemische wapens inzette en in de loop der jaren is de techniek ontwikkeld om ze ook via mortieren in te zetten.
Zowel in Irak als in Syrië worden fabrieken gevonden om deze wapens te vervaardigen.
https://cse.google.com/cse?q=Use+of+chemical+weapons+al+qaeda&cx=partner-pub-2698861478625135%3A9080238447&ie=UTF-8&sa=Search#gsc.tab=0&gsc.q=Use%20of%20chemical%20weapons%20al%20qaeda&gsc.page=1
http://english.al-akhbar.com/node/22772

Op een gegeven moment is de magische naamsverandering van Al Qaeda naar IS gebeurd en toen was het IS die chemische wapens gebruikte in Irak: http://www.nytimes.com/2015/07/18/world/middleeast/islamic-state-isis-chemical-weapons-iraq-syria.html?_r=0

Het is echter niet zo dat Al Qaeda / Al Nusra op dat moment gestopt zijn met het gebruik van chemische wapens.

Er zijn nu ca. 150.000 terroristen in Syrië / Irak en de komende jaren komen er nog een aantal bij omdat er bijv. in Idlib / Aleppo kinderen worden opgeleid tot terrorist:


Kortom, je maakt een verschil tussen de groeperingen dat er niet is.

2
28 Proemevla

De mensheid pleegt reeds meer dan een eeuw lang een chemische aanslag op de planeet en haar bewoners .
Weet u/jij hoeveel wezens er in 150 jaar tijds direct (snel of langzaam) voortijdig
gestorven /ziek zijn zijn ten gevolge van fossiele verbranding en uitstoot i.v.m. allerlei industriele processen t.b.v.producten en/of Pharma-chemie etc .
waarbij de lucht en bodem/water/DNA/genen chemisch aangetast/gemuteerd zijn geworden of nog steeds worden ? (Schade aan alle natuur en levensdeeltjes )

Misschien moeten we de "dingen" eens in een wat groter en meer globaler verband
gaan leren zien . (De $-Markt en techno-ontwikkeling en de daaraan gelieerde economien zijn ook niet alleen maar gezonde geluks-brengers , toch ?)

Snelle of langzame vergiftiging > Beide zouden niet getolereerd mogen worden .

0
29 m+m = Z

Ben ik met je eens m+m=Z
Die beweging komt al op gang, alhoewel nu nog bedekt, het is een beweging die niet tegen is maar vóór.

2
30 Proemevla

Hmm... kan wel maar tussen mensen gaat het er altijd om wie de grootste heeft. Dus wie de grootste auto heeft of het grootste huis heeft... Dus wie het meeste energie verbruikt. De mens vernietigd zichzelf en daarmee lost het probleem zich vanzelf op.

2
31 lieveschat

Alles staatsterreur. Gladio enzo.

1
32 Anna van Praag

Verbaasd me niks. T zal wel opgevoerd gaan worden nu het kalifaat afbrokkelt.

0
33 Robot

@17
Je vergist je ietwat in de geschiedenis van Afghanistan.

0
34 Gradje

@24
Niet nadat de taliban erg gesteund werd door het westen, om zich sterk te maken in de strijd tegen de Russen.
En dit is niet de eerste keer, dat het westen om de oren geslagen wordt met wapens die men hen zelf ter hand heeft gesteld.

0
35 Gradje

@31 Niet altijd,de groep die afstand neemt van dit gebeuren, verbondenheid zoekt en vindt, neemt toe.
De natuur heeft het overgenomen, de processen zijn niet meer te stoppen, resistance is futile.

1
36 Proemevla

Dit soort berichtgeving , voelt ergens niet goed.
Het is natuurlijk anders , doch doet me toch denken aan aankondigingen van bijvoorbeeld de NASA dat ze iets ontdekt hebben op Mars en dat we dat binnenkort te horen krijgen.
Twee keer in het nieuws en de tweede keer heeft het alle aandacht.............................
Precies wat ze ook willen.

0
37 eh

Al dat gedoe in Afghanistan was anders/gecompliceerder dan hoe het is "opgeschreven".
Een paar jaar geleden was er een ramp , een grondverschuiving ergens in het noorden van Afghanistan . Uit interesse heb ik toen de (recente) geschiedenis van dat volk (er zijn verschillende volkeren binnen Afghanistan) gelezen.
Zij waren heel juist heel blij met de bemoeienissen van de Russen ......................
En zo kon dat verschillen in de regio's .

0
38 eh

@21
Dat heeft niets met IS te maken.

IS moord gericht iedereen uit die zich niet onderwerpt aan IS.

IS richt zich niet alleen op het westen.
Ook moslims worden niet gespaard.

0
39 kelly11

Onze regering legt ze (hooguit op een tweet na) geen strobreed in de weg.

0
40 Remkraan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@22Ach hou toch op. Alleen al dat je je van "mini-Hitler" bedient, is een zwaktebod.En ik heb gemerkt, tweede keer, dat jij wel heel sne...

zojuist geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
‘We moeten nu CO2 gaan verwijderen willen we de opwarming beperken’

    Teveel stikstof/verzuring → minder wilde bloemen → minder bloembestuivende insecten → minder bestuiving → minder bevruchting g...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@22 Geef eens wat voorbeelden dan.Kan iedereen zien wat jij onder antisemitisme versta....

3 minuten geleden geplaatst door Snorrie

RobP
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

Al die pro-Poetin fans en die welke vinden dat er onderhandeld moet worden met Poetin: ga en doe jullie best. Met een beetje geluk beëindigen j...

3 minuten geleden geplaatst door RobP

Bop
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

@80 Wat een domme, kinderachtige opmerking zeg. Zelfs na een nachtje slapen heb je er nog steeds moeite mee dat er aandacht is voor Akwasi, zie...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

JackKropotkin
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@20 Nog een keer dan. Je hebt duidelijk niet gelezen, of wat ook kan niet begrepen, welke antisemitische drek dat mini-Hitler met snorrie (ja, ...

8 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Snorrie
Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Ze worden daar gebruikt voor binnenlandse pr-machine’

Als het een enkele reis betreft dan wil ik wel denken over sponsering.Mits er natuurlijk een excursie is naar wat hoge gebouwen....

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

"Ik ben een kind van het geloof. Maar ik vind het moeilijk mezelf in een hokje te stoppen door mij christen te noemen. Ik ga niet naar de kerk. ...

10 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

RobP
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@51 En wanneer ging de NAVO de Oekraïne bewapenen?...

11 minuten geleden geplaatst door RobP

Snorrie
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@51 En waarom gingen en gaan er wapens die kant op?...

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Www Devadasies ComHotel Prayag AllahabadTessa Fowler OnlyfansEbony Big Clit LesbiansSmall Dick BlowjobRon Jeremy In PornAlisha KlassLiannalawsonBeeg HotDandy-862Jordan MaxxpornFree PornnMakenapierxoxoScarlet Witch NakedPron Video ComHappy Porn ComPrincess Bambi PornAny SexClassic Porn TubesHookups Websitesسکس ترکیJóvenes DesnudoTeens Nude ShowerPenniless NevarkyBig AreolaeDogk XxxCam Porn VideosKannada Sex ComedyTerri Farrell NudeDoujinshipornRulepornsGandi Baat SexBeautiful Women Sex VideoBig Tits EgirlSex As Revenge . Camila CostaPublic Humliation PornFree Porne PicturesHenti Animated PornFree Ruff PornBig Porn BoobsSora AlfathaSuma Sex PhotosX Ham MasterSumny Leon XxxR PorninfifteensecondsKristen Stewart FeetSunny Leone Boobs PressBaulders Gate 3 SexTution PornReshmi Hot PicsLana Rhoades RimjobMillton TwinsGaycum EatingReluctant Wife ShareGood BlowjobPornstar EgyptBloody PussyJapansexmoviesLena SexBig Aunty Sex MovieMilena Velba LesbianXhampster.Animal SexsXrareCoed TitsLydia Grace OnlyfansPornographie FémininEeveelution PornPetity PornThamilsexGym Porn MoviesCamel Toe VaginasModelling PornBrazzers Step SisArm Pit FettishQuinnfinite LeakedFarebi Yaar Web SeriesKorean Babes NakedPornoblackShemale Fucking GuyMilf Small BoobsEipril PornJapanese PornoFake Cum RedditPron Videos KoreanSexi Vidos HdDoubleblowjobElke The Stallion PornAmi Andersen PornBrutalthroatfuckYoung Ebony Porn疯情书库Porn Animations 3dCoco Austine NudeBollywood Actress Naked PhotoAccidental Creampie PornWhitney White Porn26region SfmSex Full Hindi MovieXxnx XxMulan BuitonMikaela Lafuente NudeMallu Hot Movie ScenesBroken Latina Whores RosieRamon BangbrosMature Tubw PornPormlKarely Ruiz PornXxx Porn BpTricky Spa PornSammi Starfish AnalNude Grils PornMmsmasalaReddit PornographyChatuabateErin Moriarty NakedAct PornXxx Beauty SexChanell Heart PornstarDivaescortPoonam Pandey HotPorn Video With Hindi Audio21 PornPornstar Like Mia KhalifaMom And Son Watch PornDog Sucks Man's CockSmall Penises In PornFreexxx StoriesLaura BoomlockOralcreampie PornHd Pussy Sex VideoManagforfreeJuliette StrayBubblegirlsKolkata Local BfWww Telugu BfThe New Assistant Vanna Bardot And Millie MorganLatest Hindi Porn VideosIndian Full Hd Sex Video DownloadMarathi Sex CoupleSpider Gwen XxxNudist ContestBbw Anal GangSani Liyoni Porn VideosFirbidden PornJordi El Nillo PollaAdult Dvd EmpiteAsult MangaNude GifeAdultworjk