’Ze hebben geen idee wat ze je aandoen’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 6
  • 477x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Betaalmuur....next !

2
1 Berpke de Poes

@1 : Drie gratis te lezen, over dit muurtje kan je makkelijk heen springen.

0
2 Jackd

Zo te lezen vooral blanke auto's

3
3 Cremabatida

@1 Voor Berpke de Poes


ZUIDOOST DRENTHE - Het aantal autobranden in Nederland is vorig jaar met bijna een kwart toegenomen. In totaal deed de brandweer 5574 meldingen. Sinds 3 mei wordt Gouda geteisterd door een reeks van autobranden: al 24 auto’s gingen in vlammen op. Gouda is niet de enige gemeente waar burgers slachtoffer worden van dit fenomeen. Beide auto’s van Ruud en Tanja, woonachtig in een gemeente in Zuidoost Drenthe, brandden onlangs volledig uit. De gevolgen voor het gezin, dat om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, zijn ingrijpend.

Rechts een van de twee uitgebrande auto’s van Ruud en Tanja.
Rechts een van de twee uitgebrande auto’s van Ruud en Tanja.Ⓒ EIGEN FOTO
„De impact is vooral dat je je belaagd voelt in je eigen huis. Je voelt je niet meer veilig”, vertelt Tanja. „Je wordt aangevallen, maar je weet niet door wie. In ons geval hebben we wel een vermoeden wie de daders zijn, maar geen zekerheid.

De jongste, die aan de voorkant van de woning slaapt en een aangeboren angst heeft voor vuur – zoals iedereen wel ergens angst voor heeft –, is de eerste nachten erna uitgeweken naar een vriendinnetje. Zij durfde niet meer thuis te slapen.”

Sprong
Wat gebeurde er? „Om even voor half vier ’s nachts werd er als een dolle aan de deur gebeld. We stonden in ongeveer één sprong naast ons bed. Het eerste dat ik riep tegen mijn man was; ’Mijn moeder is dood’. Zij is 88. Meteen daarna ging de bel opnieuw, non stop.

Ruud was als eerste op de bovenverdieping – we slapen op zolder – en hij liep de badkamer in. Vanuit daar hebben we uitzicht op de oprit. Hij schreeuwde het uit: ’De Alfa staat in de fik! En de Lancia ook!’

Meteen kwamen de kinderen slaapdronken uit hun kamers. Helemaal in paniek. ’Wat is er aan de hand, papa? ’Wat gebeurt er?’ Ruud was intussen naar de voordeur gegaan en rukte die open: daar stond de buurman. Die zei: ’Ik hoef je niet meer te vertellen wat er aan de hand is, hè? Je ziet het al’.

Meteen hoorden we de sirenes van de brandweer en de politie, die binnen enkele minuten nadat wij buiten aankwamen al ter plaatse waren. De Lancia geblust, de Alfa ook. En dan sta je daar: totaal ontredderd te kijken naar de rokende puinhopen van wat eens je auto’s waren. De jongste werd heel stil en kroop tegen mij aan. De brandweer zei direct: ’Dit is aangestoken’. Onze dochter hoorde dat en vroeg: ’Maar mama, als ze nu eerst onze auto bekrassen en een half jaar later steken ze hem in de brand, wat gaan ze dan hierna doen’? In november was een van onze auto’s namelijk bekrast. Ik had geen antwoord. Ik vroeg mij hetzelfde af.”

Overstuur
,,De oudste zou de volgende ochtend voor het eerst in haar leven met haar eigen autootje, die Lancia, op vakantie gaan, samen met haar vriend. Papa had de avond ervoor het ding nog een grote beurt gegeven: vloeistoffen, remmen nagekeken. De week ervoor een schuifdakje ingebouwd. Zoveel tijd en moeite in die auto gestoken zodat het meisje veilig op pad kon. En toen stond hij in de fik. Dat autootje had emotionele waarde. Ze had hem september vorig jaar op haar verjaardag van ons cadeau gekregen. Ze was zo overstuur. Vooral omdat ze het zo zielig vond voor haar papa en alle moeite die hij erin had gestopt. Uiteindelijk zijn ze wel weggegaan, maar met de auto van mijn schoonmoeder en dat is een stuk minder leuk. Ze heeft de hele week ge-appt. ’Kun je hem echt niet repareren, papa? Ik wil geen andere auto. Ik wil mijn ’olifantje’.’ Zo noemde ze die Lancia Elefantino.”

Schuldig
,,Onze zoon voelde zich plaatsvervangend schuldig. Hij was degene die de vier heren die eind oktober met hun scooters op onze oprit stonden te blowen van ons terrein had gestuurd. Twee week later was de Alfa rondom bekrast, tot op het metaal, er was geen paneel onbeschadigd: 3500 euro schade. Eind december hadden we hem weer opgeknapt en laten spuiten. Die auto verkeerde in showroomstaat. Vier maanden later waren we weer aan de beurt. Deze keer waren ze grondiger.

Voor velen is een auto slechts een vervoersmiddel. Maar mijn man is een ’Alfist’. Voor hem is het een grote hobby Het was ook een heel speciaal model. Bijzonder blok, bijzondere uitvoering.”

Bibberig
,,Ook de buurman was helemaal bibberig. Die bleef maar, als in shock, herhalen: ’Wat als wij nou niet wakker waren geworden?’

Daar moet je niet over nadenken. Want onze jongste wordt niet wakker, ook al schiet je een kanon naast haar af. En bij de andere kant waren de buren op vakantie. En inderdaad: het hout in de tuin en een aantal struiken stonden al in brand. Als de buren niet wakker waren geworden en ons hadden gewaarschuwd, weet ik niet of we het hadden kunnen navertellen. Dat is de angst die er bij ons nog zit.

Wat als ze terugkomen? Wij schijnen te dealen met een criminele jeugdbende, gelieerd aan een motorbende. Als die je eenmaal op de korrel hebben, waar stopt het dan? Hebben ze nu hun ’wraak’ gehad? Of krijgen we nogmaals bezoek?

Zelfs de buren hier hebben, ondanks dat het tegen ons persoonlijk gericht was, camera’s op laten hangen. Dus het heeft impact op de hele buurt.”

Verzekering
,,Onze camera geeft bij elke beweging die hij signaleert een melding af. We kijken doorlopend – ook ’s nachts – wat er aan de hand is. Ik vraag me af of we dat ooit weer kwijtraken.

En de materiële nasleep: we zijn dagenlang met de verzekering bezig geweest omdat die Alfa zo’n speciale uitvoering was waar er maar enkele van zijn in Europa. Gelukkig is dat goed gekomen. We hadden verder net een verbouwing achter de rug. In december een spiksplinternieuwe pvc-vloer in huis laten leggen. Die zat onder het roet dat naar binnen was gelopen. Daar moest een professioneel schoonmaakbedrijf aan te pas komen. Dus alle meubels weer het uit huis. Een dag lang je huis niet in kunnen, ’s avonds alles er weer in slepen. Het gedoe dat je er van hebt. De oprit is verbrand, die moet nog vervangen worden. Het is een enorme kluif werk, naast het gevoel van onveiligheid. Zo’n brand ontneemt je voor een deel je woongenot. Dat is veruit het ergst.

Ze hebben geen idee wat ze je aandoen, noch in welk gevaar ze je brengen. Of misschien hebben ze dat wel, maar boeit het ze niet.”

2
4 LoydMorris

Ze weten precies wat ze je aandoen, daarom doen ze het ook.
Het zou behandeld moeten worden als terreur, want dat is het. Bijna 6000 auto's in de brand steken, kun je rustig terreur noemen.

1
5 Bleke Betty

"Ze hebben geen idee wat ze je aandoen ......."
Jawel hoor mevr. Tanja ! Zoals je zelf al opmerkt: "Of misschien hebben ze dat wel, maar boeit het ze niet.”
'Ze' hebben het wel ! Tis nl de bedoeling van het met criminele inslag onopgevoede tuig om hun gore laffe afgunst op mensen te projecteren die wél hun stinkende best doen om iets van hun leven te maken !!

Uit het artikel over 'ze':
..... Onze zoon voelde zich plaatsvervangend schuldig. Hij was degene die de vier heren die eind oktober met hun scooters op onze oprit stonden te blowen van ons terrein had gestuurd. Twee week later was de Alfa rondom bekrast, tot op het metaal, er was geen paneel onbeschadigd: 3500 euro schade. Eind december hadden we hem weer opgeknapt en laten spuiten. Die auto verkeerde in showroomstaat. Vier maanden later waren we weer aan de beurt. Deze keer waren ze grondiger. ...

Hopelijk geven de camerabeelden een duidelijke uitkomst !
Maar ja, vaak blijken (ook) die 'nachtelijke operaties' niet zo heel erg duidelijk te zijn.

0
6 Tante Annie

@4 Dank u wel. Ook gaat mijn dank uit naar het kabinet van VVD, CDA en CU voor al het tuig wat ze hier binnen laten komen (NOT).

2
7 Berpke de Poes

@7

Ze zijn inderdaad persoonlijk verantwoordelijk te houden , er is de afgelopen decennia genoeg gewaarschuwd

1
8 Vageali6888

Goede zaken voor de autodealers

0
9 Remkraan

@6 wederom een duidelijk verband

0
10 Cremabatida

Het eerste probleem in NL is dat er bijna enkel nog voorwaardelijke straffen worden uitgedeeld onder het motto 'straffen helpt niet'. Het tweede, duidelijk gerelateerde probleem is dat veel hoger opgeleiden die andere correlatie ook al niet willen zien: helemaal niet straffen moedigt juist aan.
Maar goed, heel progressief NL zal nu wel over mij heen vallen.

1
11 Citrusvrucht

@11 gelijke munt wil wel eens helpen, maar ja dat kan wettelijk niet

0
12 Cremabatida

@12 Klopt, maar anderzijds: ik ben ouderwets opgevoed met de zin 'wie niet horen wil moet maar voelen...' Totdat dat van psycholoogjes niet meer mocht, zo ergens begin jaren zeventig. Voor alle duidelijkheid: ik heb een duidelijke, maar ook liefdevolle jeugd gekend, denk met warmte terug aan 'thuis.'

0
13 Citrusvrucht

Zouden de ouders van de jongens op scootertjes nou in gesprek gaan met hun zoon?
Vragen?
Weet jij hier iets van?
Waar was jij op dat tijdstip?

Of hangen die voor de schotelprogramma's om het nieuws van Verweggistan te zien en hebben ze geen benul van wat er in Nederland gebeurd?

Eigenlijk zou in elke moskee een scherm moeten hangen waarop constant alle criminelen daden getoond worden..
Dan kunnen die ouders er niet meer omheen..

0
14 Aunti

Je bent er gvd wel lekker mee man.

0
15 caso

@14 Uw woorden roepen idd herinneringen op: hadden mijn broers en ik wat uitgehaald,ze leken het bijna te ruiken, begonnen al met vragen! question

0
16 Citrusvrucht

Laatst een demonstratie gezien bij een brandweeroefening van hoe dat in zijn werk gaat.
Eén of twee witte blokjes op de juiste plek en binnen 1 a 2 minuten is er geen redden meer aan.
Bizar

0
17 Cremabatida

Vreemd genoeg zijn het altijd auto's van blanken.
Dat kan beter toch?

1
18 Cremabatida

Maar het levert wel goede youtube filmpjes op toch. En een lol dat we hadden om die klereauto's in de fik te steken.

1
19 niet-alles-geloven

@17
Handig, dat ze dat laten zien... :S

0
20 WTR

@20 zekers... question

0
21 Cremabatida

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@4 Moet zijn: Valt op dat links altijd naar RECHTS wijst om de schuld te geven van antisemitisme!Maar ze zeggen niet dat het hun achterban...

4 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

Over rascisten en terroristen gesproken!!De beroeps raddraaiers laten weer van zich horen!Alleen laten ze duidelijk zien dat de toespraa...

10 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@3 Ik betwijfel of dat helemaal klopt. Ik zie eigenlijk steeds meer dat ‘islamitische’ mannen van een jaar of 25-30 de organisatie leiden, v...

11 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Nederland heeft een open grenzen beleid voor alle soorten criminelen!...

12 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

Lachen een netwerk van Hilversumse -inwoners!!Moet de kop niet gewoon zijn een steld extremistische rascisten wil bepalen wat er moet gebeur...

14 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Schokkend! Timmermans dreigt door. Waar is de zelfreflectie bij GroenLinks/PvdA? #DDDF

Ach Timmermans is het grote voorbeeld van de club waarbij links lullen en rechts de zakken vullen helemaal tot topsport is verheven!En dat a...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

@2 Valt op dat links altijd naar links wijst om de schuld te geven van antisemitisme!Maar ze zeggen niet dat het hun achterban is die bij de...

18 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Demonstratie bij AvroTros-gebouw tegen deelname Israël aan songfestival

De antisemitische Hamasfans worden steeds gekker en extremer. Opletten. ...

19 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Boze Akwasi reageert op Anouk: ‘Nooit het N-woord gebruiken'

Dan is e vast de waarheid gezegd!...

21 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

JackKropotkin
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@13 Als Rafah maar wordt geschoond van terroristisch Hamastuig vind ik dat prima. ...

26 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Sax MuviBig Lesbian ClitWomen On Women PornographyClasslc PornhdMoms Friends PornKrissy Lynn GangbangTransex Only FansXnx MmsDamplupLeslie Mannnudeالکسی تکساسHd Porn ZleVillagesex VideoNaked Movie SceneJustmulani OnlyfansBest Telegram PornNude Tina LouiseCynthia PornHomemede XxxNew Porn Star Sex VideoXnxx Video Sex ComOverwatch Porn HubSamantha Sex VideosPenelopie Cruz NudeLamamilecheraBiggest Boobs OnlyfansStep Sister SexxMeggnutt PornAyyyejaeBunny Blair NudeAunty Hot Boobs VideoBrazerss PornPhotosacompanhatesPorngay OldBanging FamilySales Girl Sex VideosSparks Go WildNude Japanese BabesLauren LuvsitKhloe CameltoeNude CossplaySexy Red OnlyfansSite Do XvideosFoxy PornUllu Web Series ComCameltoes TeensPorn Indian VillageIndian Bf XxxBarebackshemaleMassalaseen .comGay Total Drama Island PornLisaann VidoLxee SummersKhalifa Ki Blue FilmGabriella Wilde Nudeسکسی آویزونNidhi Agarwal XnxSiliguri SexRaylene RichardsFolla MujerIndian MilfDesi Bus PornDesi Bhabhi PornhubStepmom Seducing Step SonMature Naked BlondesInsesto RealAtk GaleryMilfed HdActinglightskinJapanese Rene Usui Porn VideosFemale Nudists VideosAmanushFree Porn Mothers And SonsPrime VurvesOldertuveKim Possible NudeMature Pornstar MoviesKashmiri Girl Sex VideoJapan Tiny ComPooja Hegde FakesEnola Blaze Porn李天宜WwebchocJhansi Sex VideoFriends Dad PornR HentaiTs 4 RentFilms X StraimingTelegrwm PornParverse FamilyHot Wife SexxxSsbbw BjBeautiful Love MakingGaynipplesFirsttimesex PornMassive Load CumshotsXxx SexmexSkylar Mae Xo OnlyfansPorm XxxxXtubepornFee Asian PornEccie MobileCoi Leray SextapeBrazzers TooturnttonyNeha KakkarxxxKate Winslet Xxx VideoIndian Aunty Hot Sex VideoCindymovies. OmRedhubBeauty PronNxmxxKashinath MoviesTeen Family PornXxx Adult Full MovieXavier Thicc PornPorno . ComJacquie Et Michel ComXhaterJaponeses NuasIn Prison PornTeenage Bisexual PornSquirting With Panties OnAfrican Women PornJacquie PartageSkinnt PornSex Land PicPascal Sub SlutsHot Midget NudeKorean Nipple SuckingStella May PornstarStatfire PornGay CumNew Hot Hd PornIndian Bf Video HdPaige NudeMilf Feet PornPore XxxSia And Purple Are The Best WhoresSelena Loca Fart PornFucpornGwen Stacy NakedKamasutra PictureKatrina Kaif Ki SexXxxi MuviTeentugsCute Animation PornNeve Campbell NudeTracerhentaiOvertime Megan Leaked VideosSex Com Bengali