SP is bezweken onder grootheidswaan (volkskrant.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door progressiefliberaal in Politiek  ·  28 Reacties

  • 3
  • 442x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"PvdA en GroenLinks presenteerden zich meer dan ooit als nuttige partijen van sociale en ecologische verbetering, een verplicht minimumloon, belastingheffing op multinationale bedrijven. Precies de oude kernpunten van de SP. Daarmee behaalden zij samen negen zetels, de SP met haar tot in het extreme doorgevoerde anti-aanpak kromp naar nul."

Moraal van het verhaal: doe iets anders dan stampvoeten en 'nee!' schreeuwen.

Geldt niet alleen voor de SP, maar net zo goed voor de PVV. Kiezers zitten overduidelijk op een verhaal te wachten wat je wel wil, niet alleen maar boos roepen wat er volgens jouw partij niet goed is.

9
1 progressiefliberaal

Hee lees dit en je weet wat er de overgelopen donderdag de SP en de PVV plus de FvD is geflikt en de 50plus partij.

https://www.dailypaper.org/2019/05/haarlem-noord-1175-stempassen-uitgedeeld-maar-1275-keer-gestemd/?fbclid=IwAR12AajWEYy0U_2aNdQKM2-dKbxVe2-F0kyQSIFdF57unQl2rYxh3NLnkUI

FRaude dus!!

5
2 vis

@2 Als dát waar is, hebben ze wel wat uit te leggen.

4
3 Cody

De SP kan beter met de Pvv gaan fuseren denk ik soms. Beide partijen hebben meer met elkaar gemeen dan men ooit gaat toegeven. Beide dictoriaal geleid, veel onderling wantrouwen en persoonlijke aanvallen op politici van andere partijen die in het geval van Timmermans, maar ook Rutte ver beneden peil zijn.

10
4 Arno82

@4 Behalve dat PVV geen leden heeft, of althans slechts 1.

1
5 Indigné

Overal tegen zijn is te makkelijk en en het sociale en politieke debat wordt tegenwoordig overschreeuwd door de anti islam, immigratie, EU en
klimaat bewegingen. Ze kunnen prachtig de " dit willen we niet" sentimenten verwoorden maar hebben verder geen visie voor de toekomst. Het getuigt van een tenenkrommend simplisme om te denken dat zonder immigranten, islam of de EU de economie, de zorg, de pensioenen en wat al niet spontaan beter worden.

3
6 Tralalala

Er is gewoon gefraudeerd op een zeer grote schaal, dat de VVD de meeste stemmen bij vorige verkiezingen kreeg klopte ook al voor geen meter.

6
7 Positivo

@7 beschuldigen is gemakkelijk, kom met harde bewijzen

5
8 Roy-050

Zie @2

5
9 Positivo

@8 Zie @2

4
10 Positivo

* Verwijderd door de redactie *

11 Yisrael 2.0

@8 . Nou, volgens de link in @2 denkt oa Henk Bres het dus dan weet je het zeker toch question

6
12 mo

* Verwijderd door de redactie *

13 Yisrael 2.0

De SP is eigenlijk al ten onder gegaan in 2006 toen Jan Marijnissen overmoedig in de formatie stapte waarin hij volledig faalde.

Dat hij van de SP een familiebedrijf heeft gemaakt is ook al niet sterk. Iedereen weet, de eerste generatie bouwt het op en de tweede breekt het weer af.

7
14 WijzeDwaas

Het aantal uitgedeelde stempassen heeft niets te maken met het aantal uitgebrachte stemmen.
Wat moet kloppen is het aantal ingeleverde stempassen op een stembureau en het aantal uitgebrachte stemmen op dat stembureau.
Het is namelijk mogelijk om op een ander stembureau je stem uit te brengen. dus heeft het aantal uitgedeelde stempassen wijk/buurt niets te maken met de aantal uitgebrachte stemmen.
En de smoesjes dat mensen zeggen op een bepaalde partij te hebben gestemd, zijn totale onzin, want mijn buurman kan wel zeggen dat hij op de PVV/FvD heeft gestemd, maar dat is totaal oncontroleerbaar. Want tussen zeggen en doen zit een hoop verschil.

2
15 Roy-050

@5 klopt, maar de SP laat ook alles door een klein vast clubje bepalen. Afgelopen jaar mochten een aantal gematigde afdelingen al niet meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen ondanks dat zij daar toch niet slecht gepresteerd hadden in het college waar zij toen inzaten. Dat de PVV maar 1 lid heeft, komt puur doordat Wilders bang is voor afgezet te worden en de PVV een andere toon zou gaan aanslaan met een minder gestrekt been.

1
16 Arno82

@1
Groenlinks en PVDA zijn alleen weer niet links qua wonen en ziektekosten. Zij hebben de funeste huurplannen gesteund.

0
17 hopefully

Overal tegen zijn kun je ook zien als opkomen voor de burger. Ik vind de oppositie een belangrijke rol spelen in de kritische noten zetten. De coalitie zelf zal dit niet zo gauw doen. Natuurlijk is het helemaal super om ook nog eigen plannen aan te dragen. Soms doet de SP dat wel, maar wordt er niets mee gedaan.

0
18 hopefully

Niet aan grootheidswaanzin! Maar aan vissen in een rechts-extremistische vijver, die al leeggevist was door extreemrechts.

Jammer voor de SP. Maar de volgende keer niet meer bij opportunistische roeptoeters je heil zoeken, kan wel eens helpen, om dit soort catastrofes van afhakende kiezers te voor komen.

5
19 Borealis

Anno 2019 stemmen met papiertjes in was clubhuisjes met lokale controleurs bepaalt het beleid van het land.

Dit slaat al jaren nergens meer op

3
20 Eastwood

@19 .
Welk extreem rechts! of is alles wat niet links denkt extreemrechts bij jou.

1
21 eigenmening

De SP bestaat nog steeds dus waar gaat dit überhaupt over

0
22 Eastwood

De SP heeft is een veel te rigide geleide partij. Idealen zijn goed, maar de mentaliteit is de verkeerde.

Jan Marijnissen heeft alle zuurstof uit de partij weggezogen. Ron Meijer is een kloon van Jan Marijnissen. Lilian doet het wat mij betreft goed, al zou ze haar monotone stemgeluid wel bij mogen schaven.

En qua koers zal de SP echt uit een ander vaatje moeten tappen. Minder tegen en meer vóór. En beter uitleggen dat een kleinere overheid armere mensen nóg armer maakt.

0
23 Mac Benac

@23

Niet dat ik het oneens met je ben, maar ik denk dat het te laat is.
De SP had moeten beseffen dat ze ook eens een keer wat moeten realiseren.
Daarvoor moet je wel in een kabinet zitten of iig naar het publiek communiceren wát je realiseert. Ik zou als werkende met een laag inkomen SP moeten stemmen. Ik kan alleen geen goede reden bedenken….

3
24 WijzeDwaas

@24 Mooi gezegd. Een probleem voor de SP is ook dat het ook heel goed gaat met veel mensen.
En die mensen met een bescheiden inkomen hebben kennelijk geen reden op op de SP te stemmen. Dat is heel treffend gezegd.

Ik kan die reden wél bedenken omdat ik van mening ben dat de SP de enige partij is waar iemand met een laag inkomen financieel het meest bij gebaat is. Maar dat geld niet de eerste politieke drijfveer is kun je ook een verworvenheid noemen. Maar of dat ook echt zo is. . . . . .

Ik denk dat de belangrijkste reden is de overmaat aan informatie waar we mee bestookt worden.
Het gaat niet meer om de essentie in de politiek, maar om de waan van de dag. En die kan op maat in alle smaken op diverse doelgroepen afgevuurd worden. Het is niet anders.

1
25 Mac Benac

@21

Tja, de SP heeft nu kunnen zien waar ze eindigen, als zij op Europees niveau met PVV beleid hun achterban willen aanzuiveren.
Links stemmend Nederland is intelligent genoeg om in te zien, dat Nederland, als mini staat, nooit meer zonder een gezamenlijk Europese Unie kan functioneren.

1
26 Borealis

@25

Weet je wat het is? De SP bedrijft graag demagogie. Ik kan de termen 'neoliberaal’ en 'rechts rotbeleid’ niet meer horen. Denken ze daar dat ik niet weet waar de VVD voor staat? Maar op belangrijke dossiers betreffende de zwakkeren in de samenleving hoor ik ze niet.

Voorbeeld: de inkomensafhankelijke bijdrage voor de WMO is afgeschaft. Iedereen betaald nu 17,50 per 4 weken. Wat gebeurd er? Rijke ouderen kloppen aan bij de gemeente, want die zien zo’n bijna-gratis hulp wel zitten. Wat lees ik in de krant? Gemeente gaat bezuinigen op de WMO en dikke kans dat de zwakkeren in de samenleving de sjaak zijn.

De omgekeerde wereld! Rijke mensen hulp en zwakkeren hebben het nakijken. De SP had in de regering moeten zitten en ga dán maar theater maken als je je zin niet krijgt. Maar ik heb de SP op dit dossier helemaal niet gehoord. (Maar ik hoor of lees ook niet alles) De SP heeft geen voeling met de sociale onderlaag. Dat zijn weerloze mensen die van ellende maar helemaal niet naar de stembus gaan. En met de SP zie ik het niet meer goed komen.

3
27 WijzeDwaas

@27 "En met de SP zie het niet meer goed komen."

Zou kunnen, anderzijds heb je wel meer dat partijen een bijna-dood-ervaring hebben gehad.
Ik zou het jammer vinden want ik heb het met onze lokale erg naar mijn zin. En ik ken meer leden die zeggen: 'het is dat we zo'n leuk clubje hebben, anders was ik allang weggeweest.' Dat gevoel krijg ik ook steeds meer. Alleen ik weet geen alternatief. En toch krijgen wij hier lokaal een hoop voor elkaar. En dan denk ik altijd maar: alle beetjes helpen, want van D66/VVD/PvdA hier hoef ik niet veel te verwachten. En die lokale partijen hebben geen body. De SP heeft wel body, maar niet altijd de aangenaamste. En dat filmpje over Hans Brusselmans wordt ook onder de leden zeer afgekeurd. Van een banaal niveau. Dus we/ze hebben het helemaal aan onszelf te danken. Ik kan er niet mee zitten.

0
28 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
welofniet
Frans Timmermans: antisemitisme is de schuld van rechts

Frans heeft last van een fobie en is nog steeds niet over zijn verlies heen, hij dacht ik verlaat Brussel en zal samen met Groen Links de groots...

9 minuten geleden geplaatst door welofniet

Schildpad
Von der Leyen voor debat uitgescholden als oorlogscrimineel

Bas vind het wel terecht:"Bas Eickhout, boegbeeld van de Europese Groenen in deze verkiezingen, kijkt niet op van het protest. "Er zijn gewoon...

11 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@31Er zit inmiddels een hele business achter en die begint al vanaf hun vertrek, als ze op de bootjes stappen en op de poort tikken van TerAp...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@31 "Dat is een van de redenen waarom cruiseschepen worden ingehuurd." https://t.ly/oQvnl...

15 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@19 Inderdaad ja, helaas,Het is werkelijk letterlijk iedere dag de onderbuik legen legen op moslims, migranten en 'linksen'. ...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@22 Okay... Ik zag het zojuist op de Duitse tv zender tijdens het eten. Dus ik dacht ik zoek er een artikel bij. De moslimleider ging zo ontzett...

23 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@21 Dank u. Dat zou heel goed kunnen mijn beste, maar beide artikelen gaan over zaterdag. ...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

   "Geen bewijs dat goede asielvoorzieningen en gunstige regels meer asielzoekers aantrekken" https://www.verwey-jonker.nl/artikel/geen...

43 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Het was vandaag weer op de Duitse tv. Blijkbaar gaat de demo gewoon door....

43 minuten geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Als je geen islamist bent, maar eenvoudig een moslim, waarom schreeuw je dan om een kalifaat?Een kalifaat is toch juist een "Normendiktatur"? ...

44 minuten geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Fotos De PornosThirunangai Sex Video TamilStripsnapBig Boobs Massage PornJav Full Pornمواقع للسكسVictoria Matosa Desnudaخودارضایی دختر ایرانیBhabhi Fuck VideoHusband Wife XvideoClose UppussyXvideos TestesPono VideosSister And Brother XnxnSexart Porn VideosCartoonhentai PornNew XxxAnna Zapala NudePorn Star ImageChoke Me DaddyLatina P OrnBaixar Jogos PornôsIndian Hot Kissing SceneAsia Doll OnlyfansGay Porn StarXxxbpnMia Khalifa MmsIndian Aunty MilfRampanttv LiveMan Fuck DogNoodlemagazimeOld And YoungsexSmall Tited MilfKin Kardashian TitsThailand Massage Turned Into SexVillage Couple SexPorn For Free DownloadSurprise CumshotsJapanese SexymassageXxxdaughterPorn Vids DownloaderTestedefudelidadeBestporncomixsSexthamilXnxx Indian MuslimTelugu Bf ComingChennai SexWww WawacityCock TributeAsian Porn TeenGay Only FansBlack Cat SexDarkkotvIndian Sex Tube PornKevin Leonardo NudesNude TijtoksTammy Hembrow NudeVideos De Karely RuizXnxx Hot YogaMochi MonaLoona HentaiAlison Tyler FeetButtman PornMidwestern Emma PornSoap2day ApkPornism Discord ServerBrasileiro PornLighskin PornPix PornJade AmberPublic Sex XnxxWet Pussy PicLily Carter PornDani Danial XvideoXxx Aunty Ki ChudaiDesi Dehati Porn VideoDeflorationcomFoot Fetish RedditFilm Pour AdulteSexy GrandmasXbokepLimdsay Lohan NakedSaxx VibeoAlana RoseNew Xx MovieDesi Recording SexJodhi May NudeIndian Homemade SexBathroom PronPorn Hindi Video ComLong Romantic SexFuete SexualCumshots On BeachGf CreampieR/nsfw GifHer First AnalShraddha Kapoor NudeErica CampbellBret RossiCarpet MunchingBig Nerdy TitsSexy Anne HathawayAngela White PeggingApetube ComKatie Holmes HotXx Bf VideoSleeping Aunty PornNsfw Cosplay RedditOrgasm ControlNangi LarkiSpankbang AsianClassic Hd Porn MoviesAssistir Vídeos Pornô BrasileiroXxx Anty VideoYour Priya Xxx VideosDesia Sex VideoWww XxdxxStacey PoolesGagged And TiedLeakedzone.comسكس اتش ديEbony TeensAmouranth 18Onde Baixar Manga Hentai RawNude WomnCast Of PornRylie MarksHd BarazzersMia Khalifa Xx Video HdXx Photo HdAlicia Silverstone SexyBlow Job In The PoseNyyxxii LeaksTarzan X MovieSex Video GamesChubby Aunty XxxIndian Kannada Blue FilmAlexis Txas PornMelhores XvideosSexy ViodiesAye PapiEgyptian Cat PornSnuff KinkPor.hubCamila BernalBobs Tube ComSislocemeS Ex VietFirst OrgasmPron Jamaica