Nederlanders meest goedgelovige volk ter wereld (dlmplus.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door delangemars in Binnenland  ·  29 Reacties

  • 1
  • 473x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

cbs zeker weer

4
1 semperpenis

Zeker teveel vertrouwen in de VVD met de grootste leugenaar ter wereld Rutte, althans teveel Nederlanders !

5
2 Interessant

* Verwijderd door de redactie *

3 Captain Hero

@2 De NOS werkt toch ook aardig mee met het nep-nieuws:

https://thekarskenstimes.com/weblog/item/692-zwartboek-nos-journaal-annex

6
4 Snuggles

Goedgelovigheid heeft naïviteit als synoniem. Geloven is het niet zeker (willen) weten, en zal de afgrond zijn van de Nederlandse SAMENleving. Wanneer men onze politici niet kan controleren, zoals geldstromen en informatiestromen, zal alles een geloof blijven op basis van goedgelovige vertrouwen. De meute mogen niet zelf kritisch nadenken, en meute zal moeten geloven, totdat het te laat is.

5
5 4lb3rt P1k3


John Cleese

3
6 Ogod

@3 ,

Dus als je niet paranoïde bent, ben je automatisch goedgelovig?

@2 ,

Of gewoon mensen die zelf waarnemen dat het prima gaat in Nederland onder Rutte. Dat heeft verder weinig met geloven te maken, kun je gewoon voor jezelf waarnemen.

4
7 progressiefliberaal

@5 Ja inderdaad je hebt helemaal gelijk. Onmiddellijk de populisten doorlichten op geld en informatiestromen.

3
8 Anti-Prut

Toch wel grappig trouwens dat degenen die hier het snelst altijd in nepnieuws tuinen, de grootste mond hebben over dat anderen goedgelovig zouden zijn omdat ze de NOS verkiezen boven achterlijke blogjes à la Xandernieuws etc.

4
9 progressiefliberaal

@8
Überhaupt is onze vorm van democratie de wet van de gemanipuleerde meerderheid. Werkelijke democratie kan alleen maar werken wanneer de burger juist geïnformeerd wordt en zelf kritisch kan nadenken, waarbij de stem van de burger wel meetelt en gehoord wordt. Wanneer gemanipuleerde 90% hetzelfde denkt, is het makkelijk om de overige 10% te kunnen vertellen wat zij moeten doen. Dit wordt anders wanneer beide kanten even groot zijn, en is de perfecte basis voor elk verdeel en heers spelletje. Laat de onderste lagen met elkaar vechten, zodat de bovenste lagen kunnen consolideren zonder enige moeite.

5
10 4lb3rt P1k3

kijk naar wie het plaatst..... proest!

5
11 TedjeR

@10 Je bedoelt met kritisch nadenken het lezen van complotmeuk zoals jijzelf en Proem?

4
12 Anti-Prut

@7 ; Nee, je bent naief als je alles klakkeloos voor waar aanneemt wat een journalist uitbraakt.

Allereerst is 'nieuws' meestal erg afhankelijk van tijdsspanne en gebeurde en als er dieper onderzocht wordt, is het geen echt 'nieuws' meer. Meestal wordt het eerder al vermeld en worden later details toegevoegd.

Ten tweede, loopt het nieuws over van berichten over menselijke fouten. Journalisten maken die ook. Als je korte tijd gewerkt hebt, zie je dat overal in terug.

Ten derde, journaille heeft baat bij lezers / kijkers aantallen.
(laatste tijd lijken 'clicks' belangrijker dan het juist en objectief berichten)

2
13 Partijdig

Onmogelijk.

Wel eens een republikeinen stemmende Amerikaan ontmoet?

5
14 Anti-Prut

@13 ,

Die eerste twee zijn verwaarloosbaar bij de kwaliteitsmedia. Dat er later details toegevoegd worden is sowieso niks mis mee.

Dat laatste is juist vooral te zien bij media als GeenStijl, TPO en ook dit bericht hier. Goedgelovigheid is namelijk niet hetzelfde als vertrouwen ergens in hebben, dat laatste kan best het resultaat zijn van een rationele afweging, daar waar goedgelovigheid eerder aan het irrationele naïeve grenst.

Dus als je het hebt over clickbait... dit draadje verwijst niet naar de NOS in ieder geval.

4
15 progressiefliberaal

Heb al langer geleden ontdekt dat links nieuws vaak wel klopt maar nieuws over rechts wordt bijna altijd uit het verband gerukt om op die manier eigenlijk altijd een negatieve indruk achter te laten, hetgeen ook de bedoeling lijkt te zijn.

6
16 Tiidmasine

@15 Tsja bladen en programma's die netjes rectificeren zijn volgens die lieden slecht en Putin's huisblaadjes vol complotmeuk noemen ze het "echte nieuws"

2
17 Anti-Prut

@15 ; U zegt - 'Die eerste twee zijn verwaarloosbaar bij de kwaliteitsmedia. Dat er later details toegevoegd worden is sowieso niks mis mee.'

Is dat zo? Hoe controleer je dat?

mbt de tweede alinea, vrijwel alle sites doen dat. Geenstijl / TPO, is het hooguit logischer, gezien ze minder resources hebben om in te zetten.
Goedgelovigheid heeft ook met vertrouwen te maken. Daarnaast, is bij goedgelovigheid er ook nog een 'schadelijk / niet schadelijk' ratio.
'maakt het wat uit als ik A geloof en een ander B?' - indien 'nee', dan is goedgelovigheid een automatisch gevolg, als men er verder niet op doorzoekt. Ik denk dat ongeveer 90% van wat men hoort 'ter kennisname' wordt aangenomen, om later het te herhalen, ongefundeerd, of niet.

Vwb clickbait - bij de NOS zijn het kijkcijfers, maar die hebben ook een site - met clickbait. Heeft vrijwel elke nieuwsbron tegenwoordig, ivm reclame opbrengsten. (clickbait kan ook zijn - een artikel of opinie - die aansluit op wat veel mensen graag willen lezen of willen weerleggen.)

1
18 Partijdig

Dat is het NOS journaal effect natuurlijk.
Oh ja en in de geloofwaardigheid van de andere MSN nieuwsbronnen vertrouwen, dat natuurlijk ook.
Want wat blind vertrouwen in die 'nieuwbronnen betreft, is het spreekwoord: "Dat gaat er in als Gods woord in een ouderling" zeker van toepassing op heel veel Nederlanders.

Trouwens, voor een voorbeeld van wat de goedgelovigheid van mijn volk nog treffender illustreert, verwijs ik naar dat wat sinds de Europese verkiezingen in Nederland als het 'Timmermans' effect wordt aangeduid.

1
19 tegenzinnig

@18 ,

Hoe dat gecontroleerd kan worden? Door meerdere media naast elkaar te raadplegen. En dan blijkt dat wat weggezet wordt als de 'MSM' vooral dicht bij elkaar zit omdat hun verhalen het meest overeenkomen met de werkelijkheid.

Daar wordt door de werkelijke goedgelovigen doch achterdochtigen richting alles wat enigszins gevestigd is vaak een complot in gezien - maar de veel logischer verklaring is natuurlijk de bovenstaande. Als twintig kranten in tien landen hetzelfde schrijven, dan lijkt het me redelijker ervan uit te gaan dat ze vlakbij de waarheid zitten dan wanneer een obscuur blogje iets roept - en in het geval van TPO bijvoorbeeld als 'bewijs' met een link komt naar iets waar precies het tegenovergestelde staat.

1
20 progressiefliberaal

@3
Maar gelukkig zijn er hier ook genoeg die Xandernieuws, Fox News en Gatewaypundit en aanverwanten geloven.

1
21 -Koeievla-

"Nederlanders meest goedgelovige volk ter wereld "

Geloof ik niets van................ question question

2
22 Weet geen naam

Als de leugen bij horen dan klop het. Allen heen denk wijze blijft nog veer achter wat voor Nederlanders goed is en 80% van de mensen niet in armoede leven moeten waar burger elk jaar verder kaal kaalgeplukt door stevige lasten verhogingen krijgen door VVD D66 PvdA CDA CU SGP Groen-Links en Bedreven.

2
23 Gunther

@20 ; "Hoe dat gecontroleerd kan worden? Door meerdere media naast elkaar te raadplegen. En dan blijkt dat wat weggezet wordt als de 'MSM' vooral dicht bij elkaar zit omdat hun verhalen het meest overeenkomen met de werkelijkheid. "

Regelmatig openbaart deze 'overeenkomst' zich doordat men allen een stuk overtikt van een paar grote persbureau's. Dat is voor mij in ieder geval geen reden om maar een ding aan te nemen.

"Daar wordt door de werkelijke goedgelovigen doch achterdochtigen richting alles wat enigszins gevestigd is vaak een complot in gezien - maar de veel logischer verklaring is natuurlijk de bovenstaande. Als twintig kranten in tien landen hetzelfde schrijven, dan lijkt het me redelijker ervan uit te gaan dat ze vlakbij de waarheid zitten dan wanneer een obscuur blogje iets roept - en in het geval van TPO bijvoorbeeld als 'bewijs' met een link komt naar iets waar precies het tegenovergestelde staat."

Met buitenlandse sites, ja, daar kan je vaak beter mee duiden (tenzij het weer van 1 persbureau komt). Echter, wat ook werkt, is gewoon de mensen uit de omgeving zelf vragen. Dan leer je veel meer. Ter voorbeeld, Brexit en Trump, kon ik vooraf al aangeven dat dat hem zou worden, want ik spreek regelmatig met Britten en Amerikanen in beide groepen. En die vertellen een heel heel ander verhaal dan 'de gerenommeerde pers'.
Maar goed, Ik geloof bij voorbaat niks van wat me ter ore komt, dat werkt nog beter. Laat je niet gek maken, is daarin leidend.

2
24 Partijdig

Nou, we kunnen NK ook wel afschaffen... question

1
25 Pollens

Iedereen die denkt dat "waarheid" alleen kan komen van de gevestigde orde of bewezen wordt door het aantal keren napapegaaien , die zijn inderdaad naïeve en (te) goedgelovig

1
26 Vageali6888

* Verwijderd door de redactie *

27 Captain Hero

Ach als je een beetje gezond verstand heb weetje al heel lang dat de Media/NPO en kranten net voor het brengen van Fake-nieuws niet onder doen voor het internet!

Maar de goed gelovigen laten zich elke keer weer manipuleren b.v. politiek, aanslagen met onbekende dader word in een aantal EU landen zondermeer op het konto van rechts geschreven!

Door EU gefinancierde en door een reclame bureau aan geslingerde klimaathype!

0
28 Zie Hier

@27
Beweer ik dat dan of ben jij zo paranoïde?
Ik heb het woord 'extreem' of zelfs het woord 'rechts' niet gebruikt, dat doe jij zelf nu.

1
29 -Koeievla-

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
rebo
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@18 Die Marcouch (Arnhem) die is nog veel erger volgens mij. Wat die Aboutaleb dan nog moet leren om de zooi flink te islamiseren dat is die Mar...

zojuist geplaatst door rebo

Strongoli
Iraaks parlement stemt in met antihomowet: ‘Morele verdorvenheid’

@1Dat ook de politiek op termijn een "culturele" metamorfose zal ondergaan, behoort zeker tot de mogelijkheden. Daar hadden we gisteren nog ee...

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@11 Westerse waarden. Zwakkeren ronselen om de oorlog van de elites aan het front uit te vechten....

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

JackKropotkin
Franse wijngaarden massaal vernietigd: 'Alsof je huis in vlammen opgaat'

Duidelijk een genocide op wijnranken. ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@13 "Waaruit blijkt dat dit Russische propaganda is?" Noem eens één (1) onafhankelijk medium in ruSSia. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

@23 Het westen zelf zegt dat ze Oekraine als navo staat behandelen en zien. Alleen nog niet formeel, maar praktisch wel....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

rebo
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@17 Het zal er ook mee te maken hebben waar je woont. In een grote stad zal dat anders liggen dan in een klein dorpje. Als ik in Leiden voor mij...

4 minuten geleden geplaatst door rebo

Sarcoff
Im neuen EU-Strategiepapier spielt das Klima plötzlich keine Rolle mehr 

@5 Dus jij denkt dat wij de enigen in het universum zijn?...

5 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Van Briiten is film materiaal en van dd Fransen is zelf gezegd door de Fransen....

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

@16 Marco Pastors zat in 2009 eigenlijk niet heel erg fout met zijn opmerkingen. ...

5 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
English Movie Porn VideoSanny Le XxxMomsex PornWww Youporn Videos ComHeavyr.conC FakeGordinha Only FansPictures Of Teens NakedSêx AnimeLesbian Forced PornFree PkrnNaked MassaeRctd-539Hardcore Pictures PornSunny Leone BreastPenhouse CenterfoldsJanae Girard PornThe Glory Sex SceneGay Stripped PornRima Kallingal SexManipuri Bf VideoHaley Reed PornOne Piece Nico Robin PornBanshee Sex ScenesScandalplaneteMallu Aunty Hot SexCollege Open SexXxx FolTransgender WomanpornNew Hot Sexsi VideoCassie Del Isla PornTeen Pussy SpreadFake Nude GeneratorLana Rahoades XxxXxx Sex XhamsterPornstar WomenFucking YoungThai Massage XvideosSunny Leone Top SexRace PornSexyasian PornHumiliation KinkInterracial Comics PornLive Cam SexuelleXnx Video WwwBlue Picture Sexy Video MeinMom And Son Sxe VideoLesbian Porn RuffReal Tamil PornNew SensationpornPrincess Peach AnalAnal Extreme PornMoto Sex VideoHard Sex Video XnxxFemale OcWww Indian Porn Sex ComCumeaters GayLesbian Porn SororityGroping Japan TrainFuq TubrPorn IzleMilfed HdWwwxxxhdvideoMelanie Marie LubedBabybellllzzzz LeakHardcore Fingering PornAtk ExoticGirlsoutwest VideosGeorgina NudeHentai Sem CemsuraXvidrosNatalie Roser NudeXnxx JabrjastiDeep BbcMarathi NudeGand Marne Wala Sexy VideoVery Tight PussyLesbain CumingToroporneKayla Moody OnlyfansSex VodaTwo Chicks With A Side HustleRomantic Couple FuckVirginity DefloweredXxylana MarieTarzan Porn MovieMom And Son Xxx BfJackandjill PornEmily Lynne JoiR.octavoc.r PornHorney StepsistersSex Life Shower SceneSlip XxxSex Video DeshiSister And Brother Sexy Video ComBusty Lover.comTiktok Porn CompliationPoeno CaseiroBackshots MeaningFrog PornFollando Con AbuelosMike Adriano KissAgeplay JoiTatteduphollyVictoria Matosa XxxElizabeth OlsenxxxSisterfootjobMature Rube PornXnxx Mobile VideoMy Hero Academia R34PlugtalkSex MobiPoonam Pandey Only FansXxx Sunny LevniAcropolis1989 XxxLocal HookupsNaked CelensSabrina Carpenter FeetNepali XxxnStep Sister Xxx PornJeux HentaAriel RebelMistress SexSexy Video Hd Hindi MovieHidden Camera Bathroom PornSoftporn For LadiesVr PorThe Yellow Pages HunsWife XxxPussy ButifullXhamster Indian TeenBbw Smoking PornPornfullhdPorn ViceoVaginal DoggyKate Upton Leaked NakedTit PicsRobot Sex VideoHannah Porn VideosChubby Daughter PornXxxparodyhdMaid Porn IndianPorn Older Man Younger WomanDady And Son PornVelhas PornJogos HentayRule 34 StarfireApril O'neil PornPorn With PlayboyThrinder