door Havermout in Overig  ·  77 Reacties

  • 1
  • 576x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat moet ik er van zeggen?

Eigenschuld dikke bult.

0
51 meneer van het nieuws

Wel bijzonder dat elke schee mbt ramadan we door de strot geduwd krijgen... Geloof beoefen je maar thuis, val anderen er niet mee lastig... Ooit was dat de nl instelling, jaren 70-80..

1
52 maarten1234

@45

Jouw bedrijf is een normaal begrip in Nederland, ofwel het bedrijf waar jij werkt.
Daarmee benoem ik jou toch nog niet tot de eigenaar?

Het mogen geloven en het belijden van een geloof is vastgelegd in onze grondwet.
Achterlijk of niet, een ieder is daar vrij in. Als het nodig is om je geloof te belijden dat je vast, dan is dat een onderdeel van datgene wat vast staat in onze grondwet. Een recht. Niets aan te doen. Of wel soms? Als we alle Nederlanders eruit gooien, is het probleem ook opgelost toch?

2
53 Zwartwit

@50

Ik lees slechts dat gene wat uit uw vingers is gekomen. Kwestie van begrijpen. Ik kan er weinig meer of minder van maken. Ik heb in ieder geval het idee dat ik tegen een trol zit te tikken. Ik hou er dan ook mee op. Prettige dag verder.

0
54 Zwartwit

@46 Mijn baas heeft iets gevonden op de lange tijd die in de Nederlandse zomer gevast moet worden. Het was bedoeld als anekdote, aardigheidje om aan te geven dat niet iedereen zo fundamentalistisch met de ramadan omgaat, niet meer, niet minder.

0
55 Smiling

@52

Er wordt toch ook niemand mee lastig gevallen?

0
56 Zwartwit

@56 Ik weet in de jaren 70-80 niet beter dan dat er voor het eten in groepen altijd gevraagd werd om een minuutje stilte opdat degenen die dat wilden konden bidden. Dan stond mijn soep koud te worden om de overtuiging van een ander. Ik had daar meer 'last' van dan van collega's die overdag niet eten.

0
57 Smiling

@52 De ramadan wordt ons met name door de strot geduwd als gevolg van een stelletje tuig dat varkenslapjes moet gaan eten voor een moskee.

0
58 Criticaster

@29 Ik ben heiden, Noordse variant. Odin, Thor, Freya. Alle 4 de wendes en het oogstfeest vier ik ritueel met mijn groep. Voor mijzelf ben ik daar serieus in. Anderen kunnen het als mijn hobby beschouwen wat mij betreft.
De wendes vieren we zo dicht mogelijk tegen het moment aan maar omdat er sinds, ik noem een willekeurig jaar, 782 geen rekening mee wordt gehouden ten faveure van een andere religie zijn we praktisch ingesteld. Wanneer ik het mezelf moeilijk maak omwille van mijn geloof is dat mijn probleem en van mij alleen.

0
59 Ketter

@53 Goed, ik zal wel even tussen de regels doorlezen. Je brengt een correctie aan wat betreft je eerdere bewoording, dat siert je.

Ja, dat staat in onze grondwet. En, wat heeft dat met deze discussie te maken? Ze mogen toch nog gewoon hun ideologie aanhangen zoals ieder ander? Als vasten een negatieve impact heeft op je prestaties, dan staat je religie een ander in de weg. Die ander heeft ook de vrijheid om niets met de religie te maken te hebben, en heeft het recht om er niet de dupe van te worden.

En het woord "godsdienst" schrappen uit de grondwet. Een religie is al een levensovertuiging, het specifiek benoemen van "godsdienst" is discriminatie in de meest letterlijke zin.

0
60 Bluth

@54 Inderdaad, en aan de hand daarvan meen jij namens mij conclusies te kunnen trekken. Best wel idioot, toch? Zeker wanneer je overduidelijk zelf je invullingen eraan geeft en dit doet namens mij. Maar goed, ik ben een trol. question

@55 Dat is mooi, maar daar ging mijn reactie dus niet over. Je baas is overdag nog steeds uitgedroogd, waardoor hij te maken heeft met een verminderde hersenfunctie.

Ik weet ook wel dat niet iedereen er zo fundamentalistisch mee omgaat. Ik zie al vanaf mijn jeugd auto's geparkeerd op afgelegen plekken met rokende en etende jeugdige moslims. question

0
61 Bluth

@61 Hoe korter je vast, hoe minder last je hebt van dat vasten. Van die verminderde hersenfunctie merk ik in overleggen niets, eigenlijk. Met flink wat water dringen voor zonsopgang en voldoende vocht tot je nemen na zonsondergang blijft uitdroging redelijk beperkt.

0
62 Smiling

@62 Ja, dat klopt, maar het punt is dus dat als je de hele dag niks drink je uitgedroogd raakt. En uitdroging heeft nou eenmaal, bij iedereen, het resultaat van een verminderde hersenfunctie. Dat jij of iemand anders daar niks van merkt doet daar niets aan af.

Nee, zo werkt het menselijk lichaam niet. Je kan niet "voor drinken" voor een hele dag. Zeker niet in de zomer wanneer je zweet.

0
63 Bluth

@63 Zo werkt het natuurlijk wel. Als je zorgt dat je goed gehydrateerd bent voor je de dag begint kom je in een airconditioned kantoor en een airconditionede auto een behoorlijk eind de dag door.

0
64 Smiling

@49 Nee ik ben geen directeur, maar voorman. En ik heb avonddienst (vanaf 15:30) dus ja ik kan gewoon reageren hoor. En in heel nederland mag op haventerreinen niet gerookt worden buiten rookplekken om, reden genoeg om mensen die bij opslagtanks roken naar huis te sturen.

Maar het gaat hier niet over mij, maar over werken tijdens ramadan.

0
65 ik heb ook een mening

@64 Juist. Waarom drinken sporters dan geen 5l water voordat ze gaan sporten zodat ze tijdens het sporten niet hoeven te drinken? Oh ja, omdat je lichaam al dat water niet zo snel kan verwerken en je letterlijk water zal gaan pissen.

Ik heb hier letterlijk les over gehad in dienst, hoe vaak, hoeveel, en wanneer je het beste kan drinken in temperaturen van 45+ graden. En dat doe je niet door van te voren veel te drinken.

0
66 Bluth

@65 Een voorman die bevoegd is om mensen naar huis te sturen?

0
67 Reagurius

@66 5 Liter? Volgens mij is dat dodelijk.

0
68 Reagurius

@67 Ja als uitzendkrachten roken waar ze niet mogen roken mag ik ze zeker naar huis sturen.

0
69 ik heb ook een mening

@66 In ons kantoor wordt het geen 45 graden en is er geen sprake van grote lichamelijke inspanning. Zoek de verschillen met uw voorbeeld.

0
70 Smiling

@68 Het was een overdreven voorbeeld.

@70 Je baas drinkt de hele dag niet, terwijl hij de hele dag vocht verlies. Dan droog je nou eenmaal uit, en je kan voor (gemiddeld) 12u niet "voor drinken", zoveel vocht kan je lichaam niet zo snel verwerken. Dat is het punt wat ik maakte.

0
71 Bluth

@71 Ik zeg niet dat je voor een hele dag kunt 'voordrinken'. Ik zal het anders voor u formuleren. Als je zorgt voldoende gehydrateerd aan de dag te beginnen en je bevindt je gedurende de dag in een redelijk koele omgeving zonder grote lichamelijke inspanning, dan is die uitdroging het grootste deel van de dag niet dusdanig dat je hersenfuncties er zwaar onder te lijden hebben.

En dat was het wat mij betreft.

0
72 Smiling

Ach, ach, ach,
hoe "moeilijk" hebben deze lieden het !

Wij (partner, maatje, echtgenote en ik, oftewel wij twee) "vasten" met enige regelmaat. Niet vanuit enige geloofsovertuiging maar gewoon omdat wij dit "prettig" vinden voor onze (on-)gezondheid.

Eén week niet eten, wel water drinken, geen enkel probleem. Geen nachtelijke overvloedige en belastende maaltijden, gewoon één week niets eten. (Soms drie of vier dagen dus één week klinkt "zwaarder" dan het is en natuurlijk in gezamenlijk overleg.)

Toch presteren wij, naar onze ervaring, gedurende deze "week" van complete ontzegging (dus en dit nogmaals, ons niet `s nachts volproppend) beter op geestelijk en fysiek gebied dan op weldoorvoede weken.

Derhalve is het "geklaag" over hoe zwaar de rammadanisten het tijdens deze periode hebben gewoon gelul. Zij proppen zich vol tijdens de nachtelijke uren waardoor logischerwijze het lichaam in de overige uren (bloedsuikerspiegel) schreeuwt om voedseltoevoer of vocht. Men zich "slap" en "non-productief"voelt.

Het zogenaamde "vasten" tijdens de ramadan is slechts een verschuiving der eettijden en absoluut niet te verstaan als "vasten".

0
73 Bezorgde Europeaan

@72 Uitdroging, ook al is dit miniem, zal betekenen dat je hersenen niet voldoende vocht krijgen, waardoor de hersenfunctionaliteit af zal nemen. Over "zwaar onder te lijden" heb ik het niet gehad, maar ook jij geeft hier nu dus toe dat er uitdroging plaatsvindt, en dat is simpelweg niet gezond.

0
74 Bluth

@74 Samengevat: ja, mensen doen wel eens iets wat niet gezond is. Big deal.

0
75 Smiling

@76 Je doet iets wat ongezond is voor je, omdat je ideologie je dit opdraagt. Jij zegt dat je baas het allemaal niet zo streng neemt, terwijl hij dit dus wel doet.

0
76 Bluth

@5 bij Ajax is er een voetballer die wacht tot het donker word en dan drinkt hij pas een vloeistofje. Dat zag ik tijdens de Europa League. Die had de hele dag niks gegeten maar tijdens de wedstrijd was het donker genoeg afgezien van lampen.



Maar goed ze doen het zelf zolang ze naar dit sprookje luisteren. Overdag vasten en denken aan mensen die niks hebben maar zodra het donker is jezelf ongezond volplempen als allah niks ziet.

Vaak zie je ook dat mensen zich ziek melden. Dan valt het minder op en eten ze stiekem thuis. Bij ons ook een uitzendkracht uit een Aziatisch land. De eerste dagen aten we gezellig broodjes kroket en frikandel naast hem, toen werd hij ineens een paar weken ziek. Zo gaat dat vaak. Of je bent ze kwijt omdat ze even met een niet bestaande god willen overleggen.

0
77 Zeeuw

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Heb jij het helemaal afgeluisterd? 😃 Ik moet nog 20 minuten. 😁...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Vageali6888
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

20 keer een stad als Amersfoort erbij intussen, en de autochtone bevolking kromp...https://youtu.be/wftARWunM2I?si=22B-_uN9nKx2P8n9...

4 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

ongelovenloos
Politie weegt uiterlijk en afkomst niet langer mee bij controles op straat

Laat de politie nou gewoon hun werk doen.Als ze iemand willen controleren moeten ze dat gewoon kunnen doen.Zij zijn praktijkdeskundigen .E...

21 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

wildersfan
Edwin de Roy van Zuydewijn, duidt verstrekkende macht van onze Koninklijke familie - Ongehoord Nederland

@5 Het is wel grappig. 😃 Het gaat vooral over waarom we een republiek moeten hebben in plaats van een monarchie. Op zich hebben ze best een ...

26 minuten geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Soumaya Sahla is uit de VVD gezet: ‘Meneer Wilders hoort niet over ons ledenbestand te gaan’

Hoe kwam zij aan het bewijs van goed gedrag?@5Van buiten bont van binnen stront....

28 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Rooibos
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@23 Zelfmoord met de 2 kogels in je hoofd dat is de onzin die jij gelooft.https://www.youtube.com/watch?v=6IdeZCoxKMk...

31 minuten geleden geplaatst door Rooibos

van Keulen
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Wilders wordt goed beveiligd maar mocht hem toch iets overkomen dan komt Timmermans en zijn linkse aanhangers daarop klaar....

39 minuten geleden geplaatst door van Keulen

Mac Benac
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

@12 Zo Bram, die komt wel even binnen hoor! Ik ben helemaal uit het veld geslagen....

41 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Strongoli
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@7Excuus, woord omgedraaid:maalpijl (haha) moet uiteraard zijn: mijlpaal.....

41 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Sexy Nude BeachViolet Myers FullGay Mouth CummingTeacher PornvideoPorn Galilea MontijoSkyrim Porn ModsClose Up Lesbian PornTeen Girls Porn MoviesNaked Amature LadiesMaturesuckingBunnycolby PornNewgrBriella BounceMrsjerrycarlyleKobeni Chainsaw ManAngela SummerSaxy Big TitsKenzie Love CreampiePornô AnimadosNacked At BeachJessie GoldShukriya SexSexi Movis HdPornou Em DesenhoPorn Star Jessie RogersFamilypornoLeaked Only Fans NudesCorrina Kopf Onlyfans LeakedPheonix AskaniTic Tock NudesSani Leon Ka XxxSasha SkyInterracial Anal GangChuck Conrad XxxFemdompornBoobgoddessBokep JermanYoung Porn XxxPron Vidoes Free DownloadIndian Sex Stories MalayalamSax ChudaiStella Elle PornLesvian Videos XxxTity SelfiesMilking Table GifsYoung MasturbatedTiana MusarraCeleb Leaks Twitter谷歌在线识图Porn Uk AmateurGay PornsTrish Stratus NudesNetflix Hot ScenesPorn Hard DownloadForced CumswallowMassage Naked VideosXbidesNude Ameteur WomenRaping Porn FreeCrime PornLesbian CunninlingusFacesit MomDevils ThreesomeAu T PornStormy Daniels PornographyAoftcore PornAnime Girls With Big BoobsIsla Secrets NudeBlonde RedditPorn StoresCoco.mg Chat GratuitPorn Good PornCocomeetVivastreet ScortHidden Masturbate CamNeringakriziuteCumshot MilkingXxx Aunty Sex VideoBig Boobs PotnAylin AysunListcrawler HoustonMady Gio NakedAnime TitsHot Sister Brother SexFull Hd Sexy ComHindi Sex SoundPokemon Misty PornLizzy Capri NudeBlack Double PenatrationJavlibrryEporn HubForum CandaulismePornos.plRuel34Ava Addams NakedXnxx AiranTrue Detective Sexy SceneSex Anty TeluguBoop Press VideoJynx SexHentai Porn GamesPo Rn TnSextag.Rayen Portus Xxx FullHyderabad Telugu Sex VideosSex Big AuntyAlexander MoniqueFreya Allen NudeGents Sex MovieChicas Hermosas DesnudasCinema Hall PornSunny Leon Xxxx VideoFacesitting HumiliationCarrton Porn VideosVideo Sexe ExtremeAmounrath NudeAlice Delish OnlyfansChodna VideoIndian Nude PhotoshootDeflowerNew Indian Girl PornCherie Deville JoiTantra Massage PornSexoconBuzr3gp Sex VideoBf Sex Video BhojpuriHanacutiee NudeSubmitsexLesbien PornePhimxxxNude Celeb WomenSream PornKaren Allen NudeBlack Missionary PornRosy PinheiroGf Bf XvideoBrezzar XnxxSex Blood VideoCosmic Sex MovieHot Mallu MaidMassage With FuckGalilea Montijo DesnudaJenni Rivera NudeNagpur Red Light AreaGirlfriends CummingAlbedo R34Hot Mom Sex TubeEla DarlingEcuadorporn