door Hadito in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 8
  • 462x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Ik ben voor dierenwelzijn.
Ik ben voor het boerenbedrijf.
Ontoelaatbaar en vooral intimiderend gedrag van die activisten; daar distancieer ik mij van.
Zulke acties rorpen reacties op en dan niet janken als je als activist zo'n boerenreactie moet incasseren.

1 verwijderd2420

Dat zijn geen activiteiten, dat zijn gewoon criminelen!

2
2 Opa

Die boer is dus ongeloofwaardig: “Politieke partijen, zoals de Partij voor de Dieren, helpen daar graag aan mee en in de media is veel aandacht voor hun standpunten.”

De PvdD heeft direct afstand genomen van de actie van Meat the Victims. Gevalletje framing dus.

6
3 Mrs. K

“Want wat als zulke groepen zoals in Boxtel hier binnenvallen en mijn dieren iets aandoen of zomaar vrijlaten?'“

Stel je idd voor dat er activisten, die alle hygiënevoorschriften in acht nemen, de stal binnen lopen, daar een sit-in houden, liedjes voor de dieren zingen en vragen of ze doodzieke biggetjes die anders dood gaan mee mogen nemen. Moet je niet willen als boer natuurlijk. Die laten zieke dieren liever urenlang creperen tot ze dood gaan want de kosten van de dierenarts zijn te hoog in een bedrijf waar een levend wezen als product wordt gezien.

5
4 Mrs. K

Me dunkt dat de boeren niet genoeg kunnen voorsorteren op het pad van angst en schrik voor 'acties van gepeupel en fascistoïde AFA-terroristen'.
Dan kunnen OM en Magistratuur zich straks beter met de boeren identificeren, mocht er eentje zijn jachtgeweer legen op de aanstormende meute of ander onguur volk in/op zijn privédomein.

2
5 Gandalf

@1 “Ik ben voor dierenwelzijn.
Ik ben voor het boerenbedrijf.”
Dat gaat helaas niet samen... Schaalvergroting (een boer kan niet overleven van tien varkens) en het feit dat een dier als product wordt gezien zorgt ervoor dat er helemaal geen sprake meer is van dierenwelzijn.

7
6 Mrs. K
7 Mrs. K

Een stelletje idioten, die niet weten hoe de zaken echt werken. Veel boeren zijn slaaf van de bank en van het landbouw systeem en als ze het al willen kunnen ze niet 1,2,3 veranderen.

Bovendien is terroriseren van mensen geen actiemethode, maar ronduit verwerpelijke parktijken. De discussie over dierenwelzijn, dient op een andere plek gevoerd te worden dan op een gemiddelde boerderij.

Bovendien staat dierenwelzijn ook steeds nadrukkelijker op de agenda en steeds meer consumenten eten minder en beter (qua dierenwelzijn) vlees en zuivel. Dit is een trend dat alleen maar verder zal gaan.

1
8 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@5 Jij hebt geen enkele moeite met dierenleed? Daar geloof ik niets van. Al veertig jaar wordt er geageerd tegen de gruwelijkheden in de bio-industrie dmv petities. Er verandert niets. Dat bij sommigen het geduld dan een keer op is, het gaat om levende wezens (varkens zijn intelligenter dan honden), kan ik begrijpen.

7
9 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

10 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@8 Yep, de boeren zijn ook maar onderdeel van het systeem. Er worden trouwens geen mensen geterroriseerd. Dat is framing (er wordt bv. ook naar de PvdD gewezen die er niks mee te maken heeft).

Er verandert juist niets aan dierenwelzijn: de stallen worden groter, steeds meer en grotere stalbranden, de NVWA is onderbezet, zieke dieren met tumoren en abcessen belanden na geslacht te zijn in de supermarkt, etc.

We eten niet “steeds minder vlees”. De vleesconsumptie is amper gedaald. Mensen hebben de neiging te compenseren: dagje vleesloos, volgende dag gunnen ze zich een grote steak. Zoek de cijfers daarover maar op.

6
11 Mrs. K

Gewetensvraagje: zouden reageerders dit ook accepteren als het om honden ging? Fokteven die maanden tussen ijzeren stangen moeten liggen, keer op keer opnieuw geïnsemineerd en daarna puppy’s voeden? Baarmoederontstekingen bij de teef, pups waarvan onverdoofd staartjes gecoupeerd worden en tanden afgeslepen? Aangevreten en stervende pups die in een hoek liggen, na hun dood in een emmer belanden?

Of is dat “anders”?

6
12 Mrs. K

@9
"Al veertig jaar... Er veranderd niets."
- Sinds 30 jaar terug is het bv verboden om kistkalveren te houden.
- Sinds een paar jaar liggen er steeds minder 'Plofkippen' in de schappen door consumenten gedrag.

Je moet :
a) geen conclusies over mij trekken als je geen data hebt.
b) niet zeuren dat er in 40 jaar tijd niks is veranderd.
Tuig moet begrijpen dat veranderingen een kwestie van de lange adem is. "Zo gewonnen, zo geronnen." luidt een bekend spreekwoord; snelle veranderingen zijn echt niet eenzijdig in hun voordeel. question
Het is me bekend dat varkens intelligenter zijn dan honden , maar we eten geen dieren omdat ze wel of niet hersens hebben. We eten vlees omdat we honger of trek hebben. Ga dus liever bij AH demonstreren, want die heeft alles voor de BBQ in de aanbieding, net als Jumbo en COOP meen ik.

Er is niemand die minder vlees gaat eten om-"Dat bij sommigen het geduld dan een keer op is". In de stallen met 'pro-dier-terroristen' wordt geen wetgeving gemaakt, die wordt gemaakt in Den Haag of Bruxelles. En afgedwongen in de rechtszaal.
Ga dus aangifte doen tegen misstanden als je die tegen komt, maar zadel er geen individuele boeren mee op.
- Of vindt jij het normaal om dreigbrieven te versturen en/of te ontvangen?
- Vindt jij het normaal dat ze bij jou in huis en tuin komen te protesteren als jij weer een door rood bent gereden of je hand niet hebt uitgestoken voor het afslaan?
- Sinds wanneer gaat de samenleving akkoord met jouw soort 'rechtspleging?

Al zouden demonstranten 100 keer gelijk hebben, je blijft van de spullen van anderen af.
Als het mij overkwam, ik schroomde niet om een jachtgeweer te richten op het gevaar dat nadert. question

2
13 Gandalf

@13 Kalveren en kippen lijden nog steeds vreselijk, daar doet de afname van wat plofkippen (die worden nu in Oekraïne gefokt waar Brussel honderden miljoenen aan betaalt) niets aan af. Ooit gezien hoe kippenstallen eruit zien waar je eitje vandaan komt? Alsof dat een paradijs is.

“We eten vlees omdat we honger of trek hebben.” Vreemd argument. Eet je ook hond of kat omdat je honger of trek hebt? Vanwaar dat rare onderscheid (speciesisme)?

Nee, niemand gaat minder vlees eten “omdat het geduld op is”, maar wel omdat men ziet hoe het er in stallen, bij transporten en in slachthuizen aan toegaat. En dat is wat activist willen laten zien. Die transparantie wil de sector niet: als slachthuizen glazen muren zouden hebben was iedereen vegetariër of vegan.

Aangifte doen heeft geen zin: de deuren van stallen blijven gesloten en de NVWA is onderbezet dus controleert niet voldoende.

Over welke “dreigbrief“ heeft de betreffende boer het eigenlijk? Wat ik op de foto zie kan ik niet bedreigend noemen.

Die verandering komt, of je het nu leuk vindt of niet: http://www.v3gan.nl/2019/05/19/veganisme-en-activisme-2/

Cognitieve dissonantie: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/agressieve-protesten-in-de-bio-industrie-zorgen-die-echt-voor-minder-vleesconsumptie~bcb95ae6/

7
14 Mrs. K

Er zal vast geen antwoord komen op @12 . Dat is dus de cognitieve dissonantie waarover de laatste link in @14 gaat.

6
15 Mrs. K

Quote uit @14 "Aangifte doen heeft geen zin: de deuren van stallen blijven gesloten en de NVWA is onderbezet dus controleert niet voldoende."

Aangifte doen, heeft altijd zin !!
Ook als er niet direct iets mee gedaan wordt.

Voor eigen rechter spelen mag niet.
Maar ik begrijp dat jouw terroristen niet zo goed in hun kennis van de wet (en rechtsstaat) zitten... question Ik vrees dat dat uiteindelijk tot ongelukken lijdt.

0
16 Gandalf

Er moeten maar eens wat dierenknuffelaars in elkaar getimmerd worden.

3
17 Wild Rover

@17
Of dat 'moet', weet ik niet. Persoonlijk zie ik de wenselijkheid daar ook niet echt van in, maar ze solliciteren er wel duidelijk naar.
En als de wetgever en/of politie weer met de handen in de zakken blijven toekijken, voorspel ik dat het niet slechts bij 'inelkaar timmeren' blijft. question

Me dunkt ook dat deze terroristen weinig beter zijn dan die geweldadige Chr. pro-life terroristen...

0
18 Gandalf

@16 Zet zijn boeren met megastallen bestraft wegens mishandeling van dieren. Boetes van 1800 euro. Denk je dat dat indruk maakt? Het publiek heeft recht om te weten waar hun voedsel vandaan komt. Niks mis met filmen in stallen, alhoewel ik dat het liefst zie dmv undercover acties waarbij een werknemer filmt.

4
19 Mrs. K

De boer heeft het nakijken. De bezetters komen ermee weg. Van hen wordt GEEN DNA afgenomen, zo blijven ze uit het zicht van Justitie, dat ook een blind paard lijkt te worden. Er is hier ook sprake van buitenlanders die met de milieudrammers werkt. Die drammers hebben wel een vervuilende auto. Maar ja,l linkse rotzakken mogen alles. Als de boeren reageren heet dat bij Justttito "eigen richting"

0
20 flessenhals

@19 je ben en blijft een fascist

0
21 Tyler

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Mac Benac
Gordon open over kinderwens met vriendin: 'Ik denk er nog over na'

Penoze met kinderen. Mooie wereld maken we toch met z'n allen 🤣...

zojuist geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Zo kom je van je slechte gewoonten af, volgens een psycholoog

Volgens de psycholoog. Een vrouw van 23 jaar met een zootje levenservaring. WOW!!!!!!...

2 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@47 Beide maar het laatste wint het vaak na de 2e tot 3e reactie al van het eerste. ...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

FrisseBries
Offtopic

@2763Ik heb nog veel meer geschreven. Namelijk over Olivia die je in bescherming neemt. En daar zeg je niets over....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Biscanna
Offtopic

@2760 "(maar dat heb ik met de meesten hier niet)" Maar dat kan natuurlijk nooit aan jou liggen, die ander toch?...

2 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Mac Benac
Kortsluiting in hoofd maakte Youp van ‘t Hek ‘zeer verdrietig’: ‘Maar wappies lieten me weer lachen’

Irritante man die wel zijn vak verstaat....

3 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

VBOH
Offtopic

@2760 "Ik heb geen goede ervaringen met jou (maar dat heb ik met de meesten hier niet) en ik zal op je post ingaan."I rest my case. Niet i...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bob Sleebaan
Van der Plas hekelt uitspraken Timmermans richting Wilders: "Kan een vrijbrief zijn voor een gek" - NieuwRechts.nl

Genoeg gekken hier in Nederland. Eén daarvan loopt weer vrij rond....

4 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
PVV hekelt opgelegde woke-training bij Defensie: 'Dit is zo polariserend' - NieuwRechts.nl

De Pai Vai Vai hekelt woke 🤣...

5 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

FrisseBries
Offtopic

@2758Je beschuldigt zomaar, zonder enig bewijs, iemand van zuipen. En dat bedoel ik nu met treiteraars en tokkies. Maar ga zo door, en niet ...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Desi Mallu PornXxx18thKonulu PorX Indian Porn VideoStep Lesbian PornEbony Top Porn StarsPantie ScatTub MaturSelf Foot Worshipالسكس اللبنانيEmeryexp NudeXxxxxhIndian FacesittingBaba SexyHitoma TanakaSpanishstarEnglihs XxxEspañolas XxxEveelaurynnEva Notty HotKareena Kapoor Xxx Sex VideoMature Forced PornBeefarmr NudesOku-sama Wa Moto Yariman -besluted-Lisa XxxNew Hd FuckVirusfreepornMaiayaiamXxx Video SonagachiHp Porn FreeMangahentai EnglishTwink PicsSex Hindi BpActer SexTaylor Swift Sex TapeNurse PornhubNaughty Amateur Home VideosNuruxxxVr Pron HubPornstars From JapanXnxx Hd IndanLesbian Strap On AnalPorn Video FinderMulheres NuasVidéo De PornographiquesFootjon PornIndian B Grade FilmHardcore Asian PornKlixen HandjobRobox PornEscort IndiaJolene 2008Mizz Twerksum NudeStoryline Porn VideosClass A PornVer Videos PornAria Six PornMonalisa XvideoWe Are HairyBikini Cream PieInect PornNeiima LeakSwinger Porn BiBhabhi Ki Moti GandSexy BatenTadap Xxx VideoOilmassagesexAsain Sex ComMom Nude SonVixen VogelDr TubeCelebrity Twitter NudesPakisrani XxxQuinn PornBrazlin PornXheadmasterTelugu Aunty Sex Video ComDevar Bhabhi KeJenny Ortega PornJapanese MomsexMom Comes First ComXmastherNibiles PornSex Hd TamilGold KlaraAnime CartoonsexBogas BrosMotherless.clomPornôs AntigosKylie Jenner Nude PhotosGirls Bathing XnxxTeen Xxx Video DownloadShraddha Kapoor PronMiley Cyrus Nude VideoRapelust PornIndian Porn SatrLucas FrostPlus Size PormTsuminiEmily AddisonHusband Wife PronHindustan PornNaked White Grilsمواقع اباحهErotic AmateurHentai TrapSex Porn Big TitsUncensored LeakYogaporn VideosApex Legends R34Different Sex AnglesBest 18 PornDeepthroat XrayAdult TvPornos VipList Crawler ChicagoMms Video SexCamzeySany Leony XxxSunnylaon XxxCuckold Porn TubeNovinhas Di ZapPandor_aAkeno NudeBig Tits AmeteurJulia Garner NakedBlasian WomenTamilnadu PornNipple ClipBoomika HotLong Hair Girls Porn VideosIndian Movie Porn SceneZoey PornPorn Nuru MassageS-cutePinkassholeFracine Smith PornAsian Onlyfan LeaksSexy Video TwitterJada FireHollow Knight PornEgypt PornShadow Heart Sex SceneMamonosuAnimalpornoAlexispawgTop Only FansPornôgrátisEnony CreampieUschi Digaard