Menzis sleept klant voor rechter om 14 cent (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Economie  ·  48 Reacties

  • 3
  • 486x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Oh Menzis op zijn smalst... 14 cent???? Ze moeten zich werkelijk doodschamen... graaiers zijn het....

4
1 Sempre

Hoe zielig kun je zijn?

4
2 gaulette

Sja, de boekhouders hebben de macht.

4
3 garriet

** gebruiker verwijderd **

Tja, beetje lullig is het wel, voor die 14 cent. Maar ook van de verzekerde is het lullig. Waarom betaalde die die 14 cent nou niet?

4 verwijderd23941

Ik snap dat er een grens getrokken moet worden maar om hiervoor naar de rechter te stappen is idioot. Een vriendelijk telefoontje ter herinnering had vast ook wel volstaan.

3
5 Mrs. K

@4 Vergeten? Brief niet gezien? Foutje bij het overboeken? Ik denk niet dat dit opzet was, daarvoor is het bedrag te laag.

2
6 Mrs. K

AnderZorg schakelde na meerdere betalingsherinneringen deurwaarderskantoor LAVG in, dat bij de verzekerde 48,40 euro aan incassokosten oplegde, bovenop de verontschuldigde 14 eurocent. Kantonrechter Derijks vond die kosten buitenproportioneel. „Gedaagde heeft immers voldaan aan de aanmaning door vóór het uitbrengen van de dagvaarding het overgrote deel van het bedrag te voldoen”, zo is te lezen in het vonnis.

14 cent tekort.... tís wat !!! Ze verdienen ook niets die Zorgverzekeraars.....! (sarc. off)

4
7 Sempre

En wat gaat dit gedoe kosten? En wie gaat dit betalen?

1
8 wijs

Dit is een onverantwoordelijke belasting van ons rechtssysteem. Menzis moet hiervoor worden beboet. Geef deze maatschappij een boete van € 100.000. Dan leren zij het wel af.

3
9 rlw

** gebruiker verwijderd **

@6 Dat denk ik ook. Maar er waren ook al incassokosten in het spel. Dus had de verzekerde meteen toen er om die 14 cent gevraagd werd die gewoon moeten betalen. Was er ook niks meer aan de hand geweest.
Blijft natuurlijk mierenneuken van de Zorgverzekeraar maar toch.

10 verwijderd23941

@4 . Inderdaad, betaal die 0,14 cent gewoon. Meerdere aanmaningen ontvangen, dat kost al meer dan die 0,14 cent. Pas wanneer er een deurwaarder en verhoging komt gaan ze betalen, idioterie.

9
11 mo

Geen idee hoe oud dit persoon was.... misschien gedacht ik heb alles voldaan.... misschien gedacht.. ach ja 14 cent... weet ik veel , ik vind dit mierenneuken ....

3
12 Sempre

** gebruiker verwijderd **

@8 De verzekerde, vind ik, want die is in gebreke gebleven. Maar uiteindelijk zullen we het met z'n allen wel bekostigen.

13 verwijderd23941

Om 14 cent een proces aan je broek?? Er zijn wel andere zaken waar een proces aan vast mag hangen.... maar 14 cent????

3
14 Sempre

** gebruiker verwijderd **

@11 Precies. De verkeerde krijgt de zwarte piet toegespeeld in @1 .

15 verwijderd23941

@14
orde moet er zijn Sempre!!!
*spreekt bars*

3
16 Grootmoeder

@13 in gebreke gebleven voor 14 cent....Joh.... das wel een gigantisch vergrijp... gooi m de bak in !!! Er zijn wel andere zaken waar op gelet moet worden ... bv witwassen voor heeeeeeel veel geld etc.... We hebben het over 14 cent....

3
17 Sempre

@16 pffffffffffffffffffffff..... fijn weekend!

3
18 Sempre

@17 . Idd we hebben het maar over 14 cent. Absurd dus dat hier aanmaningen en deurwaarder voor nodig zijn voordat men dat betaald.
Had deze klant direct betaald waren deze onkosten niet gemaakt.

7
19 mo

Degenen die minnen hier denken waarschijnlijk het recht zal zegevieren! 14 cent..... zeg maar waar ik die 14 cent kan gaan brengen dan !

3
20 Sempre

@18 U ook!

*telt kleingeld na voor crowdfunding*

3
21 Grootmoeder

Maarrrrr Menzis denkt natuurlijk als 100.000 mensen ook 14 cent te weinig betalen op een rekening dan hebben we wat LOL!

2
22 Sempre

22. Waarom wordt je zo pissig op Menzis om 14 cent? Het begint toch met de klant die die lullige 14 cent niet betaald. Lijkt me logischer dat je daar pissig op wordt.
Die klant veroorzaakt dit circus.

7
23 mo

@17 .
En de rest van Nederland mag betalen voor al die asielzoekers die geen premies betalen.

2
24 eigenmening

** gebruiker verwijderd **

@17 Nou kun je daar een drama van maken, zoals jij nu doet, maar je kunt ook gewoon reëel blijven en bedenken dat het verzoek om die laatste 14 cent te betalen gewoon automatisch naar de verzekerde is verzonden. Had die dat even overgemaakt was het "probleem" opgelost.

25 verwijderd23941

* Verwijderd door de redactie *

26 Amy

gelukkig kunnen 'we' over die veertien cent
nog úren doorgaan question

2
27 Grootmoeder

@23 ik kan me niet voorstellen dat iemand geen 14 cent wil betalen..... Hier zit voor mijn gevoel een heel ander verhaal achter....Maar goed.... het weekend begint... ik ga lekker uitrusten.... en wil die 14 cent wel betalen voor dit persoon..... ciao!

2
28 Sempre

Als ik per ongeluk 14 cent te weinig overmaak en dan een incassobureau met bijna €50 aan incassokosten aan komt hobbelen, dan zou het zomaar kunnen dat ik dat niet betaal. De verzekeraar had mijns inziens geen incassobureau in moeten schakelen en het incassobureau had, als dat inschakelen (semi-)automatisch gebeurt, de opdracht terug moeten geven. Idiotie kent grenzen.

3
29 Smiling

@27 hahahahahahaha! nou ik niet meer.... ga lekker met de honden lopen ... weekend... en ga beseffen dat 14 cent toch een procedure waard is.... LOL! ciao!

2
30 Sempre

Als die gene 329,13 euro had overgemaakt, dan was hetzelfde gebeurt voor 1 cent.

Alles moet kloppen volgens de boekhoudertjes, zo niet, dan sta je voor de rechter!

2
31 garriet

Ik vind het van beide partijen even slordig.

Die klant is knetter, je weet wat je over je afroept en soms kan het niet anders, maar 14 ct? Dat had een voorbijganger je nog vlot gegeven

En Menzis is veel te formeel bezig, als je de loonkosten beziet die zij verstoken om 14 ct te innen, zit daar ook een steekje los, het innen van die 14ct is misbruik van zorggeld.

Belangrijk verschil: de klant is leek, die mag dom zijn. Menzis is een professionele organisatie, van hun zou je dit minder verwachten dan van de klant.

2
32 Gekste Henkie

Een rechtsprincipe is toch 'de minimis non curat praetor'.

0
33 Vilseledd

* Verwijderd door de redactie *

34 Amy

Of geef ze een fooi van 1 cent, dan is het ook hommeles.

1
35 garriet

@33 Tja.... zoooooo klein.... is het sop van de kool niet waard!!! En nu stop ik...LOL!

2
36 Sempre

Op zich al idioot dat een Rechter zich over een dergelijke vordering moet buigen. Het toont het absolute gebrek aan realiteitszin en kostenbewustzijn bij de verzekeraar.

1
37 TedjeR

Is er ook bekend hoeveel het ze méér heeft gekost dan het nog te ontvangen bedrag van 14 cent?

1
38 -Koeievla-

Blijft de vraag waarom een incassobureau überhaupt achter zo'n bedrag aangaat. Te ver doorgedreven automatisering, en niemand die er in eerste instantie weet van had, waarschijnlijk? Zowel bij Menzis als bij incassobureau?

0
39 -Koeievla-

Komt dat de automatische systemen meteen op hol slaan. Het zou ook gebeurt zijn met 1 cent . Als de premie al automatisch betaald wordt doe deze kleine bedragen verekenen met de premies of restituties.

0
40 rabartels

@35
daar zie ik de gein wel van in, véél NK'ers die precies één cent gaan overmaken!
dat zal ze leren question

2
41 Grootmoeder

@41
heeel lang geleden was een studievriendje van me 1 van de 1e telebankierende giroklanten.
En hij deed een testje: wat gebeurt er als ik 1 ct overmaak van mijn rekening naar mijn zelfde rekening. En het hele systeem hing omdat 1 rekening 2 keer geopend wilde worden en dat kan niet. Dat heet een deadlock.

daarop kreeg hij een schrijven of hij dat alsjeblieft niet meer wilde doen. Zijn antwoord: Twee weken, dan doe ik het weer. Dan weer 2 weken en dan weer, los het maar op, dit is te dom voor woorden.
En toen hebben ze het maar dichtgetimmerd. Mijn 2 centen question

0
42 Gekste Henkie

@41

Ik bedoel 329,15 euro in plaats van 329,14 euro, dan is het ook feest.

Terwijl je naar boven afrondt.

0
43 garriet

Ze hadden die 14 cent gewoon kwijt moeten schelden de 329 euro is betaald dus dan is het goed. Nu kost het hun incassokosten en de kosten van de rechtbank van vele honderden euro's Meer dan het oorspronkelijke bedrag. Wellicht 500 tot 1000 euro met advocaten erbij. Belachelijk. Bedragen dienen ook standaard afgerond te worden.

0
44 Zeeuw

@3 Een beetje boekhouder zal adviseren het niet te doen en daar dan weer een rekening voor sturen. question

0
45 Wild Rover

Het lijkt wel geautomatiseerd.

0
46 Wild Rover

Als ik het was overkomen en ik zou in de rechtszaal zitten met Menzis en dit was de uitspraak dan zou ik 20 cent in zijn smoel gegooid hebben na de uitspraak en gezegd hebben nou hier is je rotgeld. Oprapen.

Neem van mij aan alles is geautomatiseerd daar en niet alleen daar. Ik denk als ze even hadden gebeld met Menzis dan was het gewoon kwijtgescholden of opgelost. Echter de rechtszaak er achteraan daar moet een mens tussen zitten dat kan dan weer niet geautomatiseerd met advocaten en zo.

0
47 Zeeuw

@43
dat snapte ik al

0
48 Grootmoeder

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@28 " niet zo van mensen verraden" Nee, jij bent meer van beginnen met scheldenm beledigen en op de man spelen. En daarn...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Kabinetten van Rutte willen graag asielzoekers. We worden gewoon in de maling genomen.In 2012 heeft Rute aangegeven voor het Deense model te...

zojuist geplaatst door Bob Sleebaan

Snorrie
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@10Nu nog even letten op het verschil in url....

4 minuten geleden geplaatst door Snorrie

LoydMorris
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@27 Gemeld 🤣 🤣 🤣Bij m'n hond. 😀 Ik ben nl. niet zo van mensen verraden en aangeven. . . . ...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@53 Jij snapt er echt helemaal niets van. Niets. ...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
GeenStijl: Nu te zien: docu over Hamas' seksuele geweld op 7 oktober door Meta's oud-COO Sheryl Sandberg

Kom maar op, pali-lovers . . . . Met jullie. . "ja maar". . . . ...

8 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@52Het probleem met de veilige landers speelt al sinds Dijkhoff. Dus in zeg maar zo'n 7 jaar tijd kan er geen plek voor veilige landers worden...

9 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Goed bezig, Prik. . . Aanpakken dit zooitje dubbel-plaatsers. . . Gladjanus 🤮...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Zie Hier
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

Health Science Institute: hsionline.com (zie MBFC)@2 @8 Humans Are Free: humansarefree.com (zie Fake News Watch, MBFC)Illuminati New...

16 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Kareena XnxxHindi Language Blue FilmNatasha Nice CreampieHd Porn Video JapaneseMoms Porn VideoaElektra PornDesirepornChat AdultFikfak.comCabine Das NovinhadPictures Of PussyNewly Married Porn VideosReal Celebrity PornCubby Women NudeSexy Hot Naked WemonLita NakedBarebutt SpankingDutch Oven SexGay FootballpornHamster Live CamTgtube ComPornos FamosoXfeeehdSexy Nude ModelingPayton Hall PornNewbazzerHistoire Sexe HardcoreSalm Hayek NakedXxx HotnessMegumi ShinoNicocado Avocado PornGand MaarLiya Silver VideosPranjal Dahiya XnxxTamil Nadu Sex XxxBlackpornactressesRomantic Sexy Xxx VideosTop Only Fans LeaksBee Jay PornJulia Kelly NudePlay Online Sex GamesGenderbend Porn ComicAmateur Ts PornFamous Porn Star'sBootyblack PornSexy Video Full Hd SexyJav Family PornDbz Bulma HentaiPorn BaltimoreMost Popular OnlyfansLuvherfeetAsian Sex MovieInfluences GonewildTeenage Anime PornSexy BloejobBrazzers 2020Xnxx MoveiHibari HijiriBondage PornXxx Group Sex VideoShemale Hd Porn VideosSex Video Hindi FilmXxx Hd CheatingBodybuilder Nude FemalePorn MovesFive Nights At Freddy's HentiaInurl:javHindi Sex Story ComicsPorn AwardedSani Lone PornMilfmovs.comGameofdesierRule 34 VideiFemale ExcortsJe Montre Ma SBbirchplaceNegra PornosFamily Guy PornNatalie Dormer NudeKarely Ruiz NudeIreland Baldwin NudeNaked Pics Of Old WomenSonu Gowda HotDiamond Jackson NakedDee Willams AnalAhley Anderson PornHiddencammassageLanna Rohades XxxBig Booty Milf PornXnxx CurvyAnime ImpregnatingMilfed .tvLost CrawlerPerfect PornographyPorn ForumsBamg BrosJim Sex ComNude CircusJennifer Lawrence AssholeBlowjob SoundsAfrican Naked WomenKendra Lust-analFree Cam2camBbw Porn StarBebe Rexha NudeMazhabi Sex ViralAidra Fox NudeForced ThroatpieAva Hill NudeJessica Kent NudeWhimeVr AsianpornEscort SHannah Jo Onlyfans LeaksGon ZoxxxmoviesLive XxDua Lipa Hot PicsPink Pussy ImagesPics Of Sexy Women NakedYoupprnFriend Sex FilmHunk Gay PornstarsLuna Star CreampiePorn SyreamBangladeshi Boudi Xxx VideoNaughty Porn HdBig Boob Anime GirlEporner.comkPorn With SkirtsPorn Com Mia KhalifaMimsy PornHardcorWake UpnfuckMallu Lesbian PornTommy King BbcJapanese JoiXxx Xxx Porn ComStraght Gay PornBefsexUpclose AssholeBigtits PregnantFilm Pornographique FrBrianna RuffaloPuri Nangi LadkiBaap Beti Ki ChudaiChudai Hd VideoLaundry PornAidra Fox DpCarliescott_meowBj Swallow Compilation