door Ignatia in Binnenland  ·  90 Reacties

  • 15
  • 1002x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Zo en nu na 2 vegetarische saucijzenbrrodjes en een glas appelsap, brei ik een eind aan de dag in de hoop morgen weer fris te ontwaken.

Iedereen weltrusten.

1
51 Hollander1967

@50 Het had inderdaad omnivoren horen te zijn.

Wat dom van me.

1
52 Violier

@50 ' Zonder de veehouderij waren deze dieren er ook niet geweest.'

Dat is wel een heel raar argument.

1
53 Violier

* Verwijderd door de redactie *

54 Undertaker

@49 Ik wel, want ze zullen echt geen celstraf krijgen. Het zal een taakstraf worden en wellicht een lichte boete. Als je staat voor je zaak en echt om dierenwelzijn geeft, dan heb je dat er wel voor over.

3
55 B55

@36
Hij heeft rechten gestudeerd B55, jij niet.
Mensen zijn al snel "deskundig" op zo'n forum

2
56 Gekste Henkie

@56 Het is een advocaat, en advocaten zoeken nog weleens aandacht.

1
57 Wild Rover

@57
Aha en dus heeft hij minder rechtenkennis dan b55?

Daar geloof ik niets van, goed weekend.

4
58 Gekste Henkie

@28
Nou, ik heb ook niet zo'n hoge pet op van de NVWA.
Maar alle veehouderij bedrijven hebben ook een vaste veearts die heeft volgens mij ook meldplicht.
Maar je moet de onzinnige regels ook niet onderschatten.
Ik ga er altijd van uit dat een ziek dier niet naar de slacht moet of mag, maar soms worden dieren afgekeurd voor onzinnige dingen.
Maar soms kan een noodslachting noodzakelijk zijn, en als ze dan afgeschoten zijn is er geen hygiënische omstandigheden of vervoer om dat vlees te verwerken.

0
59 WHuls

Toch gek dat die werkloze dierenactivisten ( gewone mensen moeten werken ) zich altijd zg. topjuristen kunnen veroorloven terwijl jan modaal zich niet eens een rechtsgang kan veroorloven uit angst dat hij verliest en voor de kosten opdraait.
Er klopt dus iets niet.
Of gaat hij voor naamsbekendheid?

3
60 No newstoday

Een werkelijk TOPadvocaat, zelfs een 'doorsnee' advocaat zou kunnen weten: eigenrichting mag niet, binnendringen in huis en bedrijf van derden dus ook niet; beter toezicht verlangen mag uiteraard wel.
Maar dat zal bij deze TOPadvocaat (kuch) aan dovemansoren zijn...
Maar het oude gezegde wil reeds: 'wie met pek omgaat...'

2
61 Citrusvrucht

@49

Dus jij vind het helemaal niet erg wanneer men zonder toestemming jouw huis binnenkomt , zo lang er maar niks gejat wordt ?

3
62 No newstoday

Je mag niet voor 'eigen rechter' spelen, dus deze actie is verkeerd uitgevoerd. Het krijgt wel de aandacht en dàt is belangrijk! Die varkensboeren zijn tuig. Het interesseert hen geen ene moer wat er met die varkens gebeurd. Ze denken maar aan 1 ding: zoveel mogelijk varkens op de vierkante meter vetmesten en wegbrengen voor de slacht. Met die legbatterijen is het idem dito. Hier moet wat aan gebeuren!

Waarom ik dit weet? Mijn vrouw is dierenarts en heeft tijdens haar studie diverse boeren bezocht. Ze heeft met eigen ogen gezien wat voor barbaarse toestanden zich daar afspelen. Het is echt te erg voor woorden. Die hele bio-industrie moet stoppen en dat kan.

In Zweden (Astrid Lindgren!) en ik geloof in Zwitserland is het verboden.

Nogmaals foute actie, maar ik heb begrip voor die dierenactivisten.

2
63 Pollens

@60
Ik denk dat het allemaal kindertjes zijn van welgestelde of misschien vooraanstaande mensen.
Die inbraken bij pelsdieren is ook nooit iemand voor opgepakt.

1
64 WHuls

* Verwijderd door de redactie *

65 Dumper

@53 Wellicht vanuit uw perspectief is dit een raar argument.

U zegt echter niet medeschuldig te willen zijn aan dierenleed. Leed wordt niet veroorzaakt door de dood. Leed wordt veroorzaakt door de angst voor de dood. Dieren zijn zich niet bewust van hun sterfelijkheid. Ze weten niet dat ze in de wei staan voor onze consumptie en daarmee doen we ze, als we ze goed verzorgen, geen direct leed aan. De koeien in de wei van mijn oom waren relatief vrij van leed, de koeien in de hedendaagse bio-industrie zijn dat natuurlijk niet.

In de natuur leven veel dieren net zo, totdat ze worden gedood door een roofdier. Je kunt toch niet zeggen dat de vogels in de boom of de muizen in het veld leed aan wordt gedaan door de uil of de torenvalk?

0
66 Hollander1967

Als ze om fouten aan te tonen met een paar man / vrouw opnames hadden gemaakt, OK.

Maar deze hoeveelheid idioten doe je dat niet, enkel geilen op de mediale aandacht.

Als ze voor dierbelangen stonden hadden ze het ander opgepakt.

0
67 Lievense

Wanneer komen de demonstraties tegen het Slachtfeest der muzelmannen?

1
68 schrootflint

@44

Carnivoren zijn vleeseters ,herbivoren zijn planteneters en omnivoren zijn alleseters.
Wij zijn onmivoren maar wij kunnen niet leven zonder vitamine B12 wat alleen in dierlijke producten zit.
Dus moeten we ze ook houden om in de behoefte te voorzien net als akkers en kassen voor andere bouwstoffen .
Wil je vegetarier zijn , moet je eigenlijk ook geen dieren willen houden voor melk , eieren enz.
Dus veganist zijn .
Nu heb je die keuze vanwege het bestaan van pilletjes.
Maar ook dat werkt niet optimaal.
Chemie slikken is weer niet mijn ding .
Conclusie : de dieren zijn er ter consumptie van de mens .

4
69 No newstoday

* Verwijderd door de redactie *

70 Dumper

Een mens eet dieren, prima! Maar die dieren hebben ook recht op een 'normaal' leven. Als de tijd is aangebroken, dan worden ze geslacht en opgegeten, niets mis mee. Maar bij de varkens- en kippenboeren hebben die beesten geen 'beestwaardig' bestaan.

2
71 Pollens

@44 “Nu heb je die keuze vanwege het bestaan van pilletjes. Maar ook dat werkt niet optimaal.”
Bij dieren wordt ook gesuppleerd (in hun voeding), dan is zelf een pilletje innemen logischer. Niemand komt voedingsstoffen tekort door een vegetarische of vegan lifestyle. Dat idee is zo achterhaald. Als vegan kun je op pizza en cola leven (en veganisme is dis niet per definitie gezond) maar over het algemeen zijn vegans wel gezonder, hebben veel onderzoeken uitgewezen. Omdat ze beter opletten wat ze eten. Er is wetenschappelijke consensus over de risico’s van vlees eten, en het zorgt voor dierenleed. Waarom zou je dat dan willen?

https://imgur.com/a/wYgc09P

3
72 Mrs. K

@70 “Die stormen een varkensstal binnen zonder enige ontsmetting.“
Speciale pakken, ontsmettingsbadjes en zelfs de telefoons werden ontsmet: allemaal te zien op de filmpjes. Enkel de politie wandelde zo die stal in.

Het vergt natuurlijk enig denkvermogen om nu ook een stap verder te denken en je af te vragen waardoor al die besmettelijke ziekten zo’n enorm risico zijn geworden. Zou dat heel toevallig iets met de grootschaligheid te maken hebben?

4
73 Mrs. K

@60 Solidariteit bestaat niet? Hij is al bekend dus daarvoor hoeft hij het niet te doen.

4
74 Mrs. K

@63 “Die hele bio-industrie moet stoppen en dat kan.“
Dit dus. En om dat te bereiken is veel meer transparantie nodig. Als boeren zo goed met dieren in megastallen omgaan, waarom dan die geheimzinnigheid? Waarom geen camera’s in de stallen? De consument moet weten wat daar gebeurt.

5
75 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

76 Yisrael 2.0
77 schrootflint

@69 "Conclusie : de dieren zijn er ter consumptie van de mens ."
Dat ziet een tijger toch anders.

1
78 Hollander1967

@72 Je verhaal is natuurlijk waar maar de werkelijkheid is wel wat omslachtiger. In de hedendaagse wereld komt de mens snel voedingsstoffen tekort wanneer hij geen vlees eet. Wij zijn niet de vrolijke grote grazers die tijd genoeg hebben om het juiste voedsel te zoeken. In vergelijking tot andere primaten heeft de mens een kortere darmweg: https://nl.wikipedia.org/wiki/Omnivoor Dit geeft aan dat de mens evolutionair al heel lang ook vleeseter is.

Dit laat onverlet dat de huidige bio-industrie voortkomt uit gemakzucht en hebzucht en dat die iets is geworden dat we moreel verwerpelijk vinden. Dat blijkt ook wel uit de reacties op de beelden. Bovendien levert ons dit geen gezond vleesproduct op.

1
79 Hollander1967

@23 Ik ben reeds bij mezelf begonnen. Eet zelden vlees en anders betaal ik extra. Wel loop ik hele dagen met een boos en sip gezicht rond omdat anderen niet veranderen.

3
80 Querulijn Xaverius,

@75 En consument die aanklopt bij een boer om te kijken, krijgt waarschijnlijk en rondleiding(kje).

Maar camera's ophangen, zinloos. Of zullen we er één bij u thuis ophangen, om te controleren dat u niet man / vrouw en kinderen slaat ?

2
81 Lievense

Het is niet allemaal de boer zijn schuld dat dieren enigszins een leven hebben die niet iedereen wil zien. De consument is daar ook schuldig aan omdat die wit mager varkensvlees wil hebben voor een lage prijs. De boer moet winst zien te maken op zijn investering om te kunnen leven en onderhouden. De overheid heeft voor alles vergunningen afgegeven, de banken hebben hele hoge kredieten verstrekt, de bonden hebben gelobbyd en de EU subsidieert.
De varkens hebben het als, niet prettig ervaren, dat onruststokers in hun gebied verschenen. Dan schieten ze in de stress en huisvredebrekers kunnen de varkens met ziektes besmetten.

1
82 Verwonderd

* Verwijderd door de redactie *

83 Undertaker

* Verwijderd door de redactie *

84 Undertaker

@65 Er zijn ook medestanders die de bio-industrie bekritiseren en weer normale kleinschalige veehouderij willen.

1
85 Hollander1967

@85 De meeste Nederlandse veehouderijen zijn niet 'mega', wel heel veel groter dan in de 'ot en sien' tijd. Wat is normaal en wat is kleinschalig en is kleiner beter voor de dieren? Vergeleken met het buitenland, bijvoorbeeld Duitsland, hebben wij nauwelijks grote bedrijven.
De consument is bepalend, die heeft weinig tot niets over voor 'beter' voedsel.

1
86 Myth63

@86 Ik ben een consument en zoals ik @31 al heb uitgelegd wil ik geen mishandelde dieren op mijn bord die zijn opgegroeid in megastallen. De nederlandse consument wil dat niet. Dit vlees gaat ook vooral naar het buitenland en we moeten daar ook maar eens duidelijk maken dat dit niet kan. Dit is smerig vlees, het ziet er niet uit en het smaakt nergens naar. Gadverdamme!

Ik heb niks tegen een goed stuk vlees van een koe die goed is behandeld en er zijn weinig mensen die dit afvalvlees willen eten. Dat zal ik ze keer op keer duidelijk blijven maken. Liever 1x in de week op zondag een goed stuk vlees dan iedere dag deze smerige troep.

1
87 Hollander1967

@87 :
Als "de consument" dat niet wil, waarom verkopen kilo knallers dan zo goed bij de supermarkt?

0
88 Jackd

@88 dat is een hamvraag waarvan jezelf ook wel het antwoord weet.

0
89 Handalf

@41 Mee eens, als dat voor u zo voelt, gewoon doen. iedereen maakt zijn eigen keuzes. Belangrijk is dat je weet wat er in de stallen en slachthuizen gebeurt. Durf daar een te kijken. Paul McCartney van de Beatles zei het al: als de muren van slachthuizen van glas waren gemaakt, zou bijna niemand meer vlees eten. En zo is het.

0
90 Sjaan

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Family StrokeOnly Fans Porn VideosPorn For Women Of MenPorn Games No Sign UpXmoviesfouryouChinesenudeLesbisnas Haciendo El AmorBhojpuri X Video DownloadSex ChotiKorean Girl PornTransvestitepornMidgetsexSunny Leyan XxxPlayboy BustybabesCrossdressing PornGaki Ni Modotte YarinaoshiVenom R34Xxxxx RapDesi MasterbationDakota SjyeBronwin Aurora LeakInnocent Teen PornPornos UhdPakistani Xxx Sex VideoHardcor Sex VideoRomaticsexAnime PussyDownload EpornerPornos AsiáticaBangladesh Porn SiteSexy Teen PussyShow Me Some PornosBlack Porn XnxJordynjones NudesBoudi XxxxTaiga HentaiIndian Hot Sexy Hd VideoDirtytalkpornBot SexchatStala CoxTelugu Sex Videos YoutubeChaturbstrSexy BrunneteTanetsuke Ojisan To Papakko Jd Saimin Seikatsu - Episode 1Indian Hot Sex Video ComKristine Stewart NudeCeleberity Camel ToeBlack Girl White Guy PornBettie Page NakedBhabhisexvideoMilf NakedSloppy Ebony DeepthroatXnxx Hot MilfHuge Tits TiktoksFree Pussy VideosPawg TwerkMilfed PirnPretty Girls OnlyfansEscorttBondage AnimationSan Diego MilfHentai SphTürk Gay PornaAnushka Shetty Hot VideoWett Melons LeakGay Animal SexMydadcrushBaixar Video SexoPornography In RussiaPorn AssworshipKimberly BrixHot Boobs PornNaked RussianPorn In ArabNyltokVídeos De Pornô BrasileiroGay Rapping PornThandie Newton NufeXvideo Japanese SexTeen PmvTeenshemale PornNude Babes PeeingBluechew Before And After PicturesThe Last Of Us Ellie PornSuma Aunty SexCummings Pics3d Monstar PornMarco BanderasJackin ChatXxx Mom BathroomCarla Howe NudeAmber IvySocialmediagirls.Soap2day TooFree Online S Ex GamesDisha Patani NakedXnex VideoWww Defloration ComBengali Hot Porn VideoSexy Girl FingeringOil FuckSani Loon XxxBig Black Naked WomenMinxxFinish Him CompilationLive Webcam SexLinda Cardellini NudeNude GilfElliott FinnWwwxxxvideocomPornhtKarol JaramilloVillage Sex Videos TeluguVeronicadussanCartoon Mom PronMexicana DesnudaNudeimagesHot Bf FilmNina Elle StepmomMom Sun Pron VideoBbw Facesit LesbianTeenage Woman NakedXxx CartoonesVideo X En StreamingVer Video DepornoSniffiedLesbianas Videos XXhamster7Deepika Padukone FuckXxx Com VidoSali Ke SathSexxy ChutSexy Lesbo PornNicole Anoston VrMr. Marcus Vs SuperheadZishySexocomnegrasGina Wap PornIndian Village NudeOld GroppersFunsexy DbChizuru ChanValorant PornJustin HuntAdria Rae AnalSiri NudeHot Indian Boob SuckDog Licks BoobsHitchhiker Blow JobLucas Porn