door Havermout in Politiek  ·  90 Reacties

  • 9
  • 510x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Yisrael 2.0

@51
Als ik een jood pijn doe heet het wel mishandeling. En terecht. Bij dieren zit je er dus niet zo mee.
Goed, weet ik dat je zo bent.

1
52 Gekste Henkie

@51 Nou, als een mens een dier nou met zijn blote handen dood en slacht... question

1
53 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

54 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

55 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

56 Yisrael 2.0

* Verwijderd door de redactie *

57 E.Meel

@56 Ja, waarom niet? Maar het hele punt is juist dat een mens dit bij de meeste dieren niet gaat lukken. Wij hebben gereedschappen nodig om de dieren die wij consumeren te doden, en dit zouden we op een zo humaan mogelijke manier moeten doen.

Buiten dat consumeren we flinke delen van het dier niet, een wild dier eet alles op. Verder heeft een wild dier er geen besef van, want het dier dood een ander dier om te overleven.

0
58 Bluth

@54 " U maakt zich druk over de laatste seconden en niet over het voorafgaande leven."

Dit deed je bij mij ook al, voor een ander een conclusie trekken die niet eens waar is. En als ik jer e dan op wijs dat ik mij daar wel degelijk druk om maak, ben je in geen velden of wegen meer te bekennen om je eerdere leugen te corrigeren.

Jij gaat er direct vanuit dat mensen die kritiek hebben op de rituele slacht, zich niet druk maken om alle misstanden binnen de bio-industrie. Zie jij zelf niet in hoe kortzichtig dit is?

0
59 Bluth

@54
U kunt in alle redelijkheid, slechts oordelen over waar u mij WEL druk over ziet maken. Ja, ik vind het een lugubere manier van slachten, als ik geeuthanaseerd moet worden, dan niet zo graag.

Het was ook een reactie op de stelling dat het niet lang duurt. Dat doet het wel.

En waar ik me wel en niet druk om maak bij het leven van dieren? Doet me beseffen dat u ijskoud de doelpaaltjes een stuk verder poogt te zetten. Ik doe niet mee.

80 seconden onnodig pijn omdat je keel is doorgesneden kunnen we met minder leed oplossen.
En geef me eens 1 goede reden waarom we dat niet zouden doen?

0
60 Gekste Henkie

Ik wil het ook nog wel omdraaien,

"Omdat het leven van dieren al niet optimaal is, kunnen we ze aan het einde gerust nog wat martelen" Bedoelt u dat, e meel? Want dat is wat er impliciet staat.

1
61 Gekste Henkie

@37 Het lijkt me dat dieren wel degelijk iets merken van het transport naar het slachthuis en de procedures voorafgaand aan de slacht. En het lijkt me stug dat een dier 80 sec bij bewustzijn blijft nadat de keel is doorgesneden. De hersenen worden direct niet meer van bloed, dus zuurstof en glucose, voorzien. En bewustzijn heb je wel nodig voor het voelen van pijn.

2
62 Zucht

Dieren waaronder ook huisdieren trekken zich terug als ze stervende zijn.

Een dier wat naar de slacht gaat, zijn voorgangers hoort kermen weet ook dondersgoed dat ie gaat sterven.

In mijn opinie is de beste manier van slachten zoals laatst bij de Oostvaardersplassen met de herten.
Of zoals het vroeger gebeurde, je pakte een kip, pats in een keer zijn kop eraf, en dat was het.

0
63 Dunkelheit

@62 Eh, wat is dit voor geraaskal? Waar heb ik het gehad over het vervoer/transport van dieren, dat ze daar niets van zouden merken?

Je lijkt mij ook nogal voor je beurt te praten. De keel doorsnijden zal niet inhouden dat de bloedsomloop stopt. De bloedsomloop blijft gewoon doorgaan, daarom bloed het dier ook dood, totdat er niet voldoende bloed meer is. Dat kan dus echt wel 80 seconden duren hoor.

@63 Ik zou het liefst zelf op mijn stuk vlees jagen (met pijl en boog, vuurwapens is onzin), het zelf klaarmaken en alles wat daarbij komt kijken, en alles van het dier gebruiken wat gebruikt kan worden. Ethischer kan wat mij betreft niet.

0
64 Bluth

@57
Zodra jij in je blootje met je tanden of handen een vrijlopend dier afslacht mag je het van mij opeten.

2
65 PuurHagelslag

@65 Goh, wat zitten jij en ik de laatste paar dagen op één lijn. question

0
66 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

67 moeder

@62
Ga eens lezen en ontdek dat ze door het meten van hersenactiviteit prima kunnen vaststellen of een dier - bij bewustzijn is en - pijnprikkels ontvangt. Dat is uitvoerig onderzocht met high tech middelen.

Dat uw gevoel anders zegt, betekent geen moer, het dier voelt pijn, 80 seconden.

0
68 Gekste Henkie

@64 U mist mijn punt. Het gaat er niet om of de bloedsomloop stopt, het gaat erom dat de bloedstoevoer naar de hersenen stopt. Die gaat namelijk vie de twee halsslagaders die doorgesneden worden. En geen bloed en zuurstof naar de hersenen betekent geen bewustzijn. Geen bewustzijn betekent dat pijn niet gevoelt wordt. Hoeland een dier erover doet om geheel leeg te bloeden hangt af van de hoeveelheid bloed een dier heeft en hoeveel het verliest per tijdseenheid. Maar als het u erom gaat of een dier pijn ervaart dan doet allen die periode ertoe tussen keel doorsnijden en het verlies van bewustzijn.

1
69 Zucht

@68 Kom maar op met die link dan.

0
70 Zucht

Goed voorstel van de PvdD.

Ook met dit voorstel kun je nog steeds geloven wat je wil. Je mag alleen geen dieren op barbaarse wijze slachten alleen omdat je boek zegt dat dat moet. Er is nog zoiets als moraal en als de meerderheid vindt dat wat er in dat boek staat, immoreel is, dan heeft het boek pech.

Mensen gaan over wat acceptabel gedrag is in de samenleving, niet een boek. Dat de gelovigen maar eens voor zichzelf denken, zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun daden in plaats van zich achter oude geschriften te verschuilen.

0
71 progressiefliberaal

@66
question

0
72 PuurHagelslag

Dierenwelzijn is vele malen belangrijker dan welke godsdienst of ideologie dan ook! Absurd dat onverdoofd slachten in een beschaafd, kuch, land als Nederland is toegestaan, uiteraard schijtbenauwd om op gevoelige gelovige teentjes te trappen. Het is anno 2019 niet meer uit te leggen dat sprookjes profileren boven dierenwelzijn.

0
73 Sneeuwbal

@64

Ik ben het eens met jou, Bluth!
Het dier in de natuur doden, het slachten en bereiden.

Dan ben je bewust bezig met wat je doet. Met respect voor het dier, want dat sterft voor jou, je eet alles, en wat je niet eet, geef je aan je hond of kat. De vacht/ botten doe je weer wat anders mee.
En het feit, dat je niet 10 dieren slacht, maar 1.

Uit liefde en respect voor het dier en de natuur.

0
74 Dunkelheit

@57

Maar die doen dat dan weer niet uit godsdienstige overwegingen.
Tenzij alle roofdieren natuurlijk stiekem Joods of Moslim zijn.....

0
75 Grimm

@2 @4 de Koning is de voorzitter en zet tenslotte zijn handtekening, waardoor de wet effectief wordt. Meestal is de Koning er niet en dan leidt de vice-voorzitter dit wetgevend college. Dat wreed Kosher / Halal geslacht mag blijven worden van dit college ligt aan Thomas de Graaf (D66 , natuurlijk), die van joodse afkomst is. Hij is net als de D66 parlementsleden totaal onbetrouwbaar en anti-Nederlands. Hier zie je deze machtsgeile persoon. - raad van state voorzitter - Google zoeken
https://www.google.nl/search?q=raad+van+state+voorzitter&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiK2_n1paDiAhWN6qQKHZjZCMoQ_AUIDygC&cshid=1558018206237160&biw=1024&bih=660 -

1
76 flessenhals

Wederom dapper van mevrouw Thieme om de onverdoofde slacht Nederland uit te helpen. Wederom zullen de christenen krijsen, de Joden hun antisemitisme joker inzetten en de moslims....die onthielden zich indertijd van moddergooien en misleidend geleuter en zullen dat ook nu weer doen.

5
77 Hendrianus

Ik ben het met Mw. Thieme eens dat het bewust en onnodig lijden van dieren niet ondergeschikt mag zijn aan godsdienstige regels, die bovendien stammen uit een tijd dat er nog geen respectvollere slachtmethoden bestonden.

Waarom zou je overbodige barbaarse methoden handhaven? Ik vind het crimineel.

0
78 TedjeR

@76 maak die aanname nou eindelijk eens hard! Maar dat kun je niet, dus kom jij niet verder dan lasterlijke complottheorieen. Get a life!

0
79 TedjeR

@69 Ik denk niet dat ik je punt mis, maar ik denk dat ik het niet zo simplistisch bekijk als "halsslagader door, geen bloedtoevoer meer naar de hersenen". Het feit blijft dat het dier inderdaad tussen het snijden en het verliezen van het bewust zijn onnodig aan het lijden is.

Daar komt bij dat lang niet iedere halal/kosjer-slachter het op de juiste wijze uitvoert. Zelf heb ik het meegemaakt dat de persoon te diep sneed, en ook het strottenhoofd van de geit doorsneed. Het gillen van de geit gaat door merg en been, en het heeft ruim twee geduurd voordat de geit het bewustzijn verloor. Het heeft twee minuten lang op de grond gelegen, stikkend in het eigen bloed, en geen haan die ernaar kraaide.

0
80 Bluth

Voordeel van nù is dat CDA'er Bleker niet meer in de politiek zit. Destijds kwam deze ter elfde ure met een convenant op de proppen, https://www.partijvoordedieren.nl/nieuws/thieme-geeft-persconferentie-over-convenant-rituele-slacht-voorafgaand-aan-presentatie-staatssecretaris

5
81 Hendrianus

Nouja de vz van de Raad van State is die knul van het koninklijk huis. En die is onverdoofd afschieten van wild wel gewend.

0
82 ThWil

Wat kan er belangrijk zijn, dierenwelzijn of dat hele kleine beetje inperking van godsdienstvrijheid?
De tweedekamer was er indertijd duidelijk in, een grote meerderheid was voor afschaffing onverdoofde slacht. Terecht.

5
83 Hendrianus

@70
Deze pagina is een goed vertrekpunt
https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Onverdoofd-slachten.htm

@80
Ik kwam bij zoeken naar bovenstaande link het volgende tegen, in lijn met wat je schrijft:

"Een rund heeft een extra slagader die langs de wervels naar de hersenen loopt. Bij het doorsnijden van de hals neemt deze tak de bloedvoorziening naar de hersenen over waardoor het dier bij bewustzijn blijft."
https://www.trouw.nl/opinie/130-dierenartsen-erken-gewoon-de-verschrikkingen-van-rituele-slacht~a3952d66/

Mensen roepen dus ten onrechte dat het snel over is.

0
84 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

85 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

86 Pxf7+

Ik word zo pissig op die godsdiensten, dat ze het vertikken om zich eens aan te passen aan de moderne tijd. Dat ze vroeger niet beter wisten, oke. Maar in deze tijd die middeleeuwse gewoonten volhouden? Ben je toch knap stom bezig. Die boeken moeten dus gemoderniseerd worden.
Dieren onder verdoving slachten (of helemaal niet doden, nog humaner), en varkensvlees kan ook weer gewoon gegeten worden.
Alhoewel? Die varkens hebben op dit moment maar mazzel.

0
87 Liz

En zie hier dat de scheiding tussen Kerk en Staat ook in Nederland niet meer dan een voorwendsel is...

Maar goed, een verbod op on-verdoofd slachten is dan ook Antisemitisch !

0
88 mightimouse

In een beschaafd land mag onverdoofd slachten absoluut niet toegestaan zijn. Dat is bewuste marteling. Dierenwelzijn moet ten alle tijde belangrijker zijn dan belachelijk Middeleeuwse tradities van godsdiensten. Dat geldt dus voor islam en ook voor de Joden (waar ik 100% meer respect voor heb overigens, behalve op dit punt).

0
89 Christiaan

@3 Wat wil je...met een D66-er als vice-voorzitter van de Raad van State.

0
90 Querulijn Xaverius,

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Overigens zou ik sowieso niet snel een pizza bestellen. De korst is eigenlijk het lekkerst en die kun je zelf wel namaken door een kaiserbroodje...

2 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Pizzabaas verdacht van ontvoering filiaalmanager na salarisruzie: ‘Tekenen! Heb vat zoutzuur klaarstaan’

Klinkt gezellig. Zou daar niet snel een pizza bestellen, wie weet wat voor gekke dingen ze er nog meer hebben staan....

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

"Murray Douglas " Gebruikelijk is : Douglas Murray, de voornaam eerst te zeggen. Nu lijkt het wel knip en plakwerk. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@51 Misschien dat maar met haarzelf bespreken. Ik bedoel dat hier meer mensen reageren op de bagger die velen hier over vluchtelingen neerplemp...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

progressiefliberaal
Geen daadkracht, chemie en schoonheidsprijs voor de huidige formatie - Joop - BNNVARA

"Ook is het een feit dat we nu wel gebruik moeten maken van buitenlandse arbeidskrachten omdat er in verschillende sectoren (fysiek-, vuil- en k...

7 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@47 Het meerendeel is dan ook analfabeet....

9 minuten geleden geplaatst door Biscanna

progressiefliberaal
Geen daadkracht, chemie en schoonheidsprijs voor de huidige formatie - Joop - BNNVARA

Wat een onzinartikeltje weer. Daadkracht in een formatie? Ze zijn nog aan het onderhandelen, Raf. Een beetje geduld."Intussen stapelen de pr...

9 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@45 En weer zit je fout. Ik ben net begonnen aan een boek van Murray Douglas genaamd De aanval op het Westen....

10 minuten geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@48 Dat weet ik maar FB heeft daar geen boodschap aan....

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

NK. App
Male Masterbation ToyPornos De CulonasFukigWhale PornXxx FreePornpics VideosJm TransAnnaplusoneWatch Indian Porn OnlineOnlycellis NudeSex Movi In HindiKitchen Sex ComHot Asian NudesHypnitized PornBbw Porn ChubbyAnime Furrie PornPron Hub Hd VideoMilf Hd Sex VideoKallie TaylorVeronica Perasso SextapeSexy18FetlifewNhentai RedditParadise PornTube Porn TubeCock SuckerKateina.morenoSki Mask Girl NudeTik Tok LeakedKannada Hd BfPakistan Muslim SexSri Reddy Porn VideosIndian Adult Web Series PornDadfuck DaughterMeilleurs Films Pornos FrançaisShemale Cartoon PornMilamonetHampster XxxSharmila SexMilf DoggyKathryn Celestre NudeOnly PornTamanna Bhatia FuckSunny Leone GirlStep By Step PornMia Khalifa SchoolPornos TorbeNude GynasticsCunnling VideosEnamas PornTrapiana NastyCelest PornReddit CfnmBest Site For HookupsFuxnxx.comCock VibratorJuliette Moore NudeSnxx MovieCrystal Lust SpankbangLittle Pony Wife PornXxx Sex In IndianPorhub CategoriesSxxxcIndian Dance XnxxAlia JeanineMolly Stewart LesbianRodeo PornKim Kardashan PornFaye DelphineNana OguraIncester XxxFemdom.joiMom Son Making LoveCeleberty Movie ArcivePorno Travesti BrasileiroAngiefoxxyloveGabi AotDirect Blue FilmFirst Night SuhaagraatIndian Porn ComicLive Cams GirlsDdlc Rule34Blaire White SexyEvil Angle PornSexy Milf PicsAntarvasna Hindi VideoSiblings Porn VideosBollywood PornhubBigboobsfuckKorean Movie SexBig Booty CartoonpornSisterswap PornEscort ReviewSex TagHinita R34Phenias And Ferb PornTurkish Erotic MoviesSchoolie NudeFaki PornD4swiKannada Sex ImageXvsesssDaisy Blooms NudeKylie Jenner FeetBangali Bhabi SexDesi Porn Video In HdAustralia Ki BfCroco TubeTiktok Po R NMilk XxxSisterbrother XnxxRiley Reid And Dainty WilderTeenbrunette692Sexing MotherPrima PornBuddingtitsHavana Bleu OnlyfansAva Koxxx CreampieJillian Murray NudeMilfnylonSex JanSexy Hd Sexy HdBoro Bf VideoGif PainalReddit SavedIndian Old Aunty Sex VideoSaree Removing Sex VideosXxx Marathi PornHandhobPornxnBeeg. ComJessica SiposDaddydickOdisha SaxCoital Alignment TechniqueBest Korean Porn SiteDani AshePauley Perrette NudeIlona StallerSexo Anal PornTayler HillsBig Boobs Teacher XxxEva ElfieBrn 10 Porn4k Porn VidesLatina Hooker PornThe Cooch GoochE-hentaiBideos PornoPorn Tracy Lord