door Weetal in Economie  ·  86 Reacties

  • 7
  • 768x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als ik alleen al kijk naar de enorme huurverhogingen, dan kan ik mij niet voorstellen dat we beter geworden zijn van het Rutte-beleid. Ook de koopwoningen worden weer veel duurder. Zie de lonen niet zo fors stijgen om dit allemaal glad te trekken.

2
51 hopefully

@9 check check, en 2008? Voor de crisis door de Amerikaanse hypotheek idioten ?

Juist.

In standaard en welvaart zijn we behoorlijk achteruit gegaan.

1
52 Eastwood

@54 kijk daar heb je weer zoiets de enorme huurverhogingen kun je dat dan ook eens uitrekenen. Koopwoningen worden duurder nadat ze met 25% zijn gedaald stijgen ze weer een beetje.

14
53 mike45
54 Myth63

@42
Misschien moet je dan even googlen? In 2012, vóór Rutte II, heeft het CPB alle programma's doorgerekend. Daar kwam - weinig verrassend natuurlijk - de PvdA als slechtste en de PVV als een van de beste uit.

Dat de PvdA slecht voor Nederland is, hebben we de laatste jaren met eigen ogen kunnen zien.

https://www.google.nl/amp/s/www.nrc.nl/nieuws/2012/08/27/cpb-programma-pvda-heeft-meest-negatieve-impact-op-economie-a1484214/amp

2
55 Sterke

@46 een echte onderlaag heb je niet, maar wel een steeds grotere groep die beseft dat ze tot de verliezers behoren. Dat het vanaf nu alleen maar, langzaam, bergafwaarts gaat of kan gaan. Men is groot geworden in een systeem dat eindeloze groei beloofde. Nu deze zeepbel is doorgeprikt voelen velen zich, terecht, bedrogen.

1
56 Myth63

@55
Je leest wel selectief. PVV had de sterkste groei op korte termijn. En de SLECHTSTE op lange termijn. Heel simpel fictieve groei op basis van lenen dus. Rampzalig beleid en puur gericht op korte termijn, en dus in mijn ogen populistisch stemmen kopen met het ophogen van de staatsschuld.

9
57 jp1980

@46
Geld aan de bevolking geven??
De overheid neemt alleen maar, en elk jaar méér.

Zo zijn de staatsuitgaven in 12 jaar bijna verdubbeld naar 260.000.000.000 euro. Zijn onze lonen ook verdubbeld? Wordt er nu minder genivelleerd? Helaas...

De middengroep (modaal en hoger inkomen) wordt uitgekleed door Dijsselbloem & co.

Bedenk dat de overheid geen geld "maakt" of "verdient", maar geld ophaalt, afroomt en herverdeelt.

3
58 Sterke

@57
"En de SLECHTSTE op lange termijn."

Waar haal je dat vandaan?

5
59 Sterke

@59 Staat gewoon in je eigen bron:
"Op lange termijn verbeteren de overheidsfinanciën bij de PVV het minste."

"Ten opzichte van het zogeheten houdbaarheidstekort – het structurele gat op de begroting, onder meer als het gevolg van de vergrijzing –zorgt de PVV slechts voor een reductie van 0,4 procent. Veel partijen zorgen met hun beleid voor een reductie van meer dan 3 procent in 2017."

3
60 Rare Rakker

@49 Ja dat begrijp je goed. Ik vind dat iedereen die kan werken, ook zijn best moet doen om werk te vinden en dus zijn eigen broek op moet houden maar ik ben ook realistisch om te weten dat er een groep(je) is dat simpelweg niet wil werken. Je kan mensen die niet willen werken en ook totaal geen moeite doen om aan werk te komen toch niet als werklozen bestempelen? En daarnaast zitten er mensen in de bijstand die om wat voor reden dan ook niet kunnen werken. Ook dat zijn natuurlijk geen werklozen.

7
61 Rare Rakker

@58 gemiddelde inkomens in Nederland 1994 € 21.781 / 2013 € 34.500 niet helemaal verdubbeld maar toch wel veel hoger geworden. Maar als de overheid meer neemt dan wordt dat geld ook voor een groot gedeelte weer terug gegeven via uitkeringen, toeslagen en gezondheidszorg etc. Er zijn heel veel extra AOW ers gekomen en met de vergrijzing zijn de kosten van de gezondheidszorg ook extra toegenomen. Het is niet zo dat Rutte dat geld in eigen zak steekt.

14
62 mike45

@45 : "De bescheiden loonsverhogingen worden geheel opgeslokt door overheden, spilziek tot op het bot. En zolang dat niet wordt erkend en opgelost"

Nou, dan mag u blij zijn dat Rutte 2 het begrotingstekort behoorlijk heeft doen krimpen.

4
63 Ongeregistreerd

@63 Iedereen is tegenwoordig boekhouder/manager en het zuinig zijn met geld in het huishoudboekje lukt dan ook wel. Maar inefficiënte afdelingen of diensten efficiënter maken, anders inrichten of zelfs opheffen heeft met mensen te maken en dat is een stuk lastiger.

0
64 Conradijntje

@61
Ik begrijp dat jij het inderdaad dus niet helemaal goed begrijpt, mensen in de bijstand die wel kunnen werken maar niet willen werken zijn natuurlijk ook werklozen. Ongemotiveerde werklozen blijven ook gewoon werklozen, ons sociale stelsel is immers bedoeld als vangnet, en niet als keuze. Hoe wou jij deze groep dan gaan noemen Rare Rakker, "bewust vrijwillige bankhangers zonder enige verdere plichten" ofzo? Werklozen zijn het en blijven het, het uiteindelijke doel moet ook -vooral- voor hun blijven om uit hun uitkering te geraken.

Of was jij soms stiekempjes van plan om via dit soort merkwaardige balletje-balletje boekhoudtrucs de werkloosheid naar beneden te brengen ?

1
65 Ronin

Operatie gelukt, patient bezweken.
Zo wil ik het beleid benoemen van Rutte 2.
Overheidsfinancien onder controle, burger aan de bedelstaf.
Huishoudboekje in orde van Nederland ten koste van het huishoudboekje van de burger.

2
66 abessijntje

@60
OK. Nog even jou opmerking:

"PVV had de sterkste groei op korte termijn. En de SLECHTSTE op lange termijn."

Wat staat er in het stuk in NRC:
"Op lange termijn verbeteren de overheidsfinanciën bij de PVV het minste."

Er staat dus helemaal niet dat de groei bij PVV op lange termijn het slechtst is. En PVV dringt wel de schuld terug, maar minder snel dan de andere partijen. Daar krijg je meer welvaart voor terug.

Je bent vooringenomen tegen de PVV. Zeg dat dan gewoon.

3
67 Sterke

@63
Rutte II heeft de staatsuitgaven flink uit de hand laten lopen. Rutte II heeft helemaal niets op orde gebracht.

Vervolgens zijn de stijgende uitgaven afgewenteld op de belastingbetaler.

Jij kunt dat knap vinden, het blijft gewoon wanbeleid.

Staatsuitgaven x €1.000.000.000
2007 euro 197,7
2008 euro 204,8
2009 euro 221,9
2010 euro 231,1
2011 euro 231,8
2012 euro 249,5
2013 euro 257,4
2014 euro 259,1
2015 euro 262,1
2016 euro 264,4

3
68 Sterke

Nee. zoals ieder paars kabinet hebben ze de bevolkingslagen tegen elkaar uitgespeeld en zijn de vaste lasten (huur en zorg) echt de pan uitgerezen. Het bewijs is de opkomst van de PVV, DENK en een hele bulk van kleine partijen, die de vervreemding en versplintering in NL keurig weergeven.

1
69 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@58 : "Zo zijn de staatsuitgaven in 12 jaar bijna verdubbeld naar 260.000.000.000 euro."

Die 12 jaar kan je Rutte moeilijk aanrekenen. De gevolgen van zijn beleid zie je pas over de laatste 2,3 jaar en daarin is het begrotingstekort enorm afgenomen.

4
70 Ongeregistreerd

@68 : "Rutte II heeft de staatsuitgaven flink uit de hand laten lopen. Rutte II heeft helemaal niets op orde gebracht."

Staatuitgaven is niet hetzelfde als het structureel begrotingstekort. Zoals u in uw lijstje kunt zien, stijgen de staatsuitgaven nu veel minder dan voorheen, ondanks de stijgende zorgkosten. Natuurlijk worden die afgewenteld op de belastingbetaler, want dat is vrijwel de enige manier voor de overheid om geld te verdienen.

0
71 Ongeregistreerd

Dat 2016 maar het einde mag betekenen.

0
72 Scharrelei

** gebruiker verwijderd **

Het is toch al lang duidelijk dat Wilders de verkiezingen niet mag winnen.
Wij krijgen van verschillende kanten tegengestelde berichten, waar het bij de ene (meestal vertrouwelingen van de gevestigde partijen) goed gaat en het bij de ander slecht gaat.
Feit is dat wij het in de portemonnee niet merken. De huizenmarkt is niet ontploft omdat de rente laag is. Doordat de hypotheekrente laag is, is ook het belastingvoordeel lager. Dat is geen verdienste van het kabinet. De werkloosheid kan op papier wel dalen maar dat heeft enerzijds te maken met de definitie van werkloosheid en de andere kant het aantal ZZP'ers die vanuit de WW naar de bijstand gaan. Dan zijn ze niet meer werkloos en dan daalt uiteraard het werkloosheidcijfer.
De staatsuitgaven zijn gedaald omdat de overheid rigoureus heeft gesneden in de sociale uitkeringen. De staatsschuld is opgelopen van 435 miljard euro naar 466 miljard euro. Ook hierbij heeft dit kabinet het voordeel van een lage rente.
Het is leuk dat RTL alleen naar de cijfers kijkt maar totaal niet kijkt naar de samenhang van de cijfers en de onderliggende cijfers.
Door RTL wordt ons een goed nieuws scenario voorgespiegeld dat er totaal niet is. De rekening van dit kabinet is al voor een groot gedeelte betaald door de zwakste in de samenleving en de rest wordt doorgeschoven naar de toekomst.

73 verwijderd5929219

Of Nederland of de Nederlanders er beter voorstaan zijn 2 verschillende grootheden.
Al Nederland vroeger voor de crisis 100 euro verdiende en 50 euro ging naar de belasting betaler en 50 euro ging naar de staat hadden we het toen blijkbaar goed.
Maar nu wordt er verteld dat 110 euro door Nederland wordt verdiend waarvan 65 euro naar de staat (+ schulden)gaat en maar 45 naar de belastingbetaler, Dus die laatste is slechter af, maar met de overheid financiën in Nederland gaat het blijkbaar beter.
Dat laatste is nu het geval, het klootjesvolk komt er bekaaider af als voor de crisis. En zo sukkelen we de derde wereld in.

1
74 Mollevanger

Voor het eigen volk was het k.t en is het nog steeds k.t.

0
75 corretje

'Ruim vier jaar Rutte II: staan we er beter voor? '

Ik sta er persoonlijk inderdaad veel beter voor maar veel en veel meer staan er veel en veel slechter voor......

0
76 Liwwie

@76 idd. ik sta er veel slechter voor en velen met mij. ik zou het oerstom vinden en ook getuigen van onachtzaamheid als er nu nog een ziel te vinden is die op de huidige graaikliek stemt. tick tack tick tack

0
77 Lets keep it cool

Een kabinet die tig wissels heeft gehad wegens incompetentie.
Met een minister die zelfs aan bleef terwijl ze bewust de boel belazerde uh klein smetje ???

De zorg is een puinhoop, erger nog zelfs de staats sec van de aangehaalde minister
zal zijn moeder nu eindelijk wel fatsoenlijk verzorgt worden door hem ???

over justitie zullen we het maar niet hebben, van grote puinhoop naar een graaiende jan boel.
met duh ook een stoeltje wissel.

De belasting dienst betrouwbaar kunnen we het niet maken of willen ze dat niet,
begon ook met duh stoeltje wissel en verbeterde er echt niet van.

en nog lopen mensen lof over dit kabinet te uiten,
beweren ook nog realiteit zin en verstandig te wezen.

stuk voor stuk heeft geen enkeling van dit kabinet echt iets gepresteerd,
iets gemaakt of kundigheid getoond.

Vertrouwen is op alle fronten geschonden,
sommige hier zijn net een partner die telkens worden bedrogen maar niet los laten en in blinde verliefdheid zich keer op keer perse willen stoten aan de zelfde steen.

0
78 Gratiebarmhart

@50
Ik zeg alleen dat Geert met zijn volgelingen tot zover bijna nooit hebben gestemd wat ze zeggen dat ze zo belangrijk vinden.

Daar kan ik de SP, 50+ en de PvdD niet van beschuldigen....
Dus vind ik Geert op geen enkele manier beter als Rutte. Hij blert alleen al jaren populistisch, Rutte doet dat nog maar een paar maanden om stemmen te winnen voor de verkiezingen. De beste man (en die term gebruik ik zeer ruim hier) denkt zeker dat wij, de kiezers, achterlijk zijn....

1
79 Logic

@2 : En de schuld van de overheid is toegenomen....

2
80 atoz

Zowel Nederland als heel de wereld komt steeds meer in een angstaanjagende gevarenzone. We blijven ons maar blindstaren op economie en geld verdienen. Op de niet meer zo heel lange termijn (nu eigenlijk al) zullen heel andere gezichtspunten belangrijk moeten worden, willen we onze planeet voor toekomstige generaties leefbaar houden. Het liberalisme zal daarin een denkomslag moeten maken die ik niet snel zie gebeuren. Een partij als de VVD blijft toch vooral geïnteresseerd in economische groei en geld verdienen met daarbij vooral de belangen van het internationale bedrijfsleven en Europa op het netvlies. De wereld heeft niets te verwachten van partijen als de VVD. Misschien wel op de korte termijn - leve de lol en na ons de zondvloed. Maar niet op de lange termijn. Huilie huilie en ach en weeklaag.

1
81 De Vliegende Brabander

@68 "Rutte II heeft de staatsuitgaven flink uit de hand laten lopen. "

Dat komt voornamelijk door de zorgkosten en sociale zekerheden. Dat was bij de miljoenennota van 2012 al voorspeld:
"De zorguitgaven groeien in absolute termen van 61,2 miljard euro in 2011 naar 74,4 miljard euro in 2015 (een groei van 13,2 miljard euro).56De zorguitgaven blijven naar verwachting na deze kabinetsperiode doorgroeien (mede door vergrijzing en technologische ontwikkeling)"
"De sociale zekerheid laat over deze kabinetsperiode een relatief gematigde reële groei van de uitgaven zien. Dit wordt veroorzaakt door de vergrijzing en de daaraan gekoppelde stijging van de AOW-uitgaven. "
http://www.rijksbegroting.nl/2012/voorbereiding/miljoenennota,kst160026_8.html

1
82 Rare Rakker

* Verwijderd door de redactie *

83 Chat Baker

@82 de zorg zou zo veel goedkoper worden met hun nieuwe systeem,
toch word het duurder en duurder en is het twijfelachtig wie en wat er werkelijk voor word
betaald zie schippers haar man eens hoe flink die profiteerde maar zorg geven of leveren deed hij echt niet.
ons belasting is gestoeld op zorg daarom waren we een zorgstaat, daar hoort de koek dus ook te worden besteed.

we betalen ons scheel en zien en krijgen minder en we moeten het ook nog eens voor een deel zelf doen als mantelzorger.
de vergrijzing dat vind ik echt discriminerend die mensen hebben jaren bijgedragen,
slechte boekhouding dus dat men dat niet op orde heeft.
nog steeds gaan er heel veel mensen vroegtijdig dood en halen de aow niet eens.

het gefaal op justitie defensie en zorg belastingdienst heeft klauwen onnodig en kost ons nog klauwen onnodig geld, de vertrek regeling belasting, het betrouwbaar maken van
miljoenen zijn en gaan daar inzitten.

1
84 Gratiebarmhart

@71
Ik begrijp heel goed dat begrotingstekort wat anders is dan begroting.

En ik weet ook dat Dijsselbloem de makkelijke weg gekozen heeft: de uit de hand lopende staatsuitgaven ophalen bij Jan Modaal.

De zorgkosten zouden sinds 2005 dalen, maar zijn juist explosief gestegen. Dat is de politiek aan te rekenen.
De stijging van de zorgkosten is slechts voor 15% te verklaren door de vergrijzing. De rest is politieke wanprestatie.

https://www.anbo.nl/belangenbehartiging/gezondheid/nieuws/vergrijzing-leidt-niet-tot-stijging-zorgkosten

"De vergrijzing is niet de oorzaak van de grotestijging van de zorgkosten. Dat concludeert het wetenschappelijk onderzoeksbureau Nyfer. In 2012 komen de zorguitgaven per gemiddelde Nederlander uit op ongeveer € 5.600. In 2000 was dat de helft. Die explosieve stijging komt niet door de vergrijzing; die verklaart maar 15 procent van de kostentoename."

Het is lekker makkelijk om flink stijgende staatsuitgaven altijd maar weer op de vergrijzing af te wentelen. Het is echter gewoon onzin.

0
85 Sterke

Zolang als er winst mag worden gemaakt op onze zorg zal deze duurder en duurder gaan worden. Falende managers die alleen voor de centen gaan krijgen dikke bonussen, terwijl de zorg alleen maar duurder en slechter word.

0
86 Logic

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Nude Fucking VideosShannan Tweed NudeJessy Ren PornReagan Fox PornAngel Smalls BbcE Hentai ForumImagens EróticosGay Sex VidioTamil Sex Movie Tamil Sex Movie Tamil Sex MoviePolyamory PornEgg Laying PornThe Best Naked CelebsAmouranthonlyfans RedditLacey Chabert HotNudist BoobsAvery Konrad NudeXxxmuslimXhmaFatal Model DeSister In Law Sex StoriesRileymae LeakHollywood Sexy Movie ComBest Porn Star ActressNot Safe For Work ManhwaThreesome MemeTushy CoSweet Fuck VideoHollywood Celebs NudeJiju Sali SexDesi Moti Aunty NudeBigtitsexFfm LatinaGabbie Carter HotXxx NfSaina X VideoTryon Haul PornHotbabeSabrina VazTasty Hot LatinaPussypicsLily Lou AnalSex KarteIndian Aunty Porn PicsMom Banged By SonFotos De Nuasسکس لریIndian Poran XxxBbw Porn TubeRedhead XxxFamily Sexy Video HdSaree Fucking VideosAsianteen CreampieP OrnoxxxMallu Lesbian SexDesi Mom NakedForced Stepmom SexJapanes Pornmovies3d Porn VidsBrida NunesJapon HentaTamil Aunty XxxLand Ki ImageIndian Actress Fake NudeEvasive AngelBig Booty Ebony SquirtersXha.steBig Bobbs AlertNude Britt EklandPussy DanceViolet Myers Fuck A FanHorny CouplesGay Son And Father PornHubpoXx Sexy BfElite Hot ScenesShadien RougeSexxpornPoonam Pandey Sex MovieCumslut HypnoPelículas DepornoBest Japanese AvHentai LésbicaKim Kardashian Sex TapeUtsunomiya Shionفیلم لزجدیدLesbians Tits SuckedPrajakta Mali SexAnal XxTamikaxxxRape Role-playing PornSpankbang.coomTamil Mom Porn VideosNika Venom FeetPornô Caseiro AmadorGothic FemboyNina_monXxx Hindi Old ManFree Downloading Porn VideoWetblogBig Aunty XnxxSex With Delivery BoyRed Porn HdHot Sex DownloadBanglove ComPornhuborgBhai Bahan Hindi XxxJapenese Vr PornNigerian Porn StarsGroping MomXxx LesbianGilfriend PornGitlfriend PornAfter Sex VideoIndian Adult Webseries DownloadMature Naked SelfieC AmwhoresVrkm-1120Hot Korean PornstarsDirty RomanceWwe Panties And Bras MatchCorey Chase SaunaSlemgemSania Mirza SexyI XxxHotel ChudaiSex Aunty RomanceThai Free Sex VideoLesbian Strapon BondageHmong PussiesPorn ListsCamversittyPregnant PussyJujutsu Kaisen R34Gorlfriend NudeHow To Download Videos From PornhubBoy MastrubationBollywoodactresssexBig Ass GangbangUpskirtRed Head PornStripper BlowjobHot Girl Xnxx ComDesi Bhabhi BrazzerPoonam Pandey Onlyfans VideoAlyxstareJamie BrooksbyNudavistaVer Video De SexoFilme Pornô NovinhasPersephanii Porn