door Aardbezie in Politiek  ·  88 Reacties

  • 31
  • 1160x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het nieuwe openbaar vervoer voor Amsterdam.

1
51 eigenmening

Het idee is te stompzinnig voor woorden. Laat toch gaan. Help Amsterdam mee naar de kloten en stem Groen links en D66! Alleen de gemeente raad dan, hè. Niet landelijk of Europees.

1
52 Verwonderd

Speciaal voor Amsterdam moet er een nieuwe kolencentrale worden bijgebouwd om de inwoners van voldoende elektriciteit te voorzien, nu ze allemaal verplicht elektriek moeten rondtuffen.

1
53 Ness

@53
Liever één goed gefilterde schoorsteen op de duizende inwoners dan duizenden met hun rijdende schoorstenen.

9
54 Defcte burger

@51 , Helaas is die optie 100 jaar geleden gestopt wegens cholera door teveel paardenstront op de weg question

0
55 icnivad

@54 nooit van euro normering op auto's en tweewielers gehoord zeker?

0
56 icnivad

100% elektrisch rijden heeft in Nederland geen toekomst.

Leuk in de zomer als het mooi weer is.

Veel succes in de winter als je hem ook elektrisch moet verwarmen. question question

2
57 Weet geen naam

Ik vind eigenlijk dat gemeenten die niet zouden mogen doen.
Immers die wagens zijn op landelijk niveau goedgekeurd, als gemeenten daar hun eigen regels bovenop gaan leggen zijn we terug in de Middeleeuwen.

Durf dan door te tasten en bepaal, dat de hele stad autovrij wordt en natuurlijk ook geen motoren scooters etc.
(want met dit beleid kan straks alleen de elite nog rijden)

0
58 MARCUSAURELIUS

Dus dan gaat de wegenbelasting wat omlaag question

1
59 solidsteel

@59 Wat zijn dat nu weer voor vreemde gedachten? In Nederland gaan belastingen altijd OMHOOG dat weet toch een ieder.

0
60 MARCUSAURELIUS

@48
Binnenkort zal door linkse Amsterdamse politici wel als positief beargumenteerd worden, dat Amsterdammers die MOETEN wandelen, dat in door GroenLinks maatregelen schoner geworden stadslucht zullen doen en daarom langer in gezondheid leven.

Ja, u leest het goed: zal MOETEN worden.
Want Amsterdammers zullen straks noodgedwongen lopen i.p.v. het gesubsidieerd elektrisch rondrijden rijden dat wethouder Dijksma u nu voorspiegeld.

Want vergeet niet, dit zijn plannen van het immer armlastig en dus geldzuchtig reservaat Amsterdam.
Reservaat Amsterdam geloofd voor de subsidiering van deze 'schone' bestemming (elektrisch rijden) jarenlang al de opbrengsten van parkeergelden en andere verkeersmaatregelen, grondverkoop (wonen Amsterdammers dan straks dankzij deze GroenLinks ambitie niet alleen in een krot van Bernhard de huisjesmelker, maar staat dat krot dan ook op zijn grond?) en tariefsverhogingen te kunnen gaan gebruiken om elektrisch rijden (en de rest) te financieren.
Nou ik denk dat in dat Amsterdam van de toekomst, met al z'n onwettige huisvestingsplannen van ongedocumenteerde etc. er niet eens meer geld overblijft om dan nog een invalide of bejaarde van een elektrisch rijdende scootmobiel te voorzien.

Dit voornemen tot het afsluiten van Amsterdam voor elk soort voertuig voorzien van wat voor soort verbrandingsmotor (dus ook de nieuwste die minder klimaatbelastng opleveren als er nu met elektrisch rijden is)., het lijkt mee eerder het resultaat van een gezellige brainstorm van gelijkgezinden tijdens een borrel in de wethouder kamer ten stadhuize, dan dat dit voornemen ooit kans maakt als realistisch te materialiseren.
Maar ja, wel een uiting van de befaamde GroenLinks daadkracht hé!

0
61 tegenzinnig

@54 : Klopt, maar waarom worden dan de nieuwe kolencentrales nu gesloten én gesloopt? Om ze 20 km verderop nog nieuwer te bouwen? En wat heeft milieu met CO2 te maken? CO2 is geen vervuiler. Het gas is een onmisbaar bestanddeel van het ademhalingsmechanisme, zowel bij planten als bij dieren.

2
62 Ness
63 tegenzinnig

En alweer stijgende zorgkosten omdat mensen struikelen over de laadkabels...wat een gekken!!

0
64 netcat

Dat krijg je als je beleid voert om meer rijken de stad in te krijgen, die hebben niets met solidariteit en laten liever het gepeupel betalen om hun priviliges te bekostitgen. GroenLinks is typisch zo'n christenliberaal partijtje voor pseudolinkse snobs.

0
65 zewa

Amsterdam moet burgervader Femke en die hele groenlinksbeweging wegschoppen.

1
66 Jan met de korte achterlul

Domme vraag, Wat gaat dit betekenen voor de parkeerinkomsten van Amsterdam? (opbrengst jaarlijks voor Amsterdam ca 170 miljoen en stijgende ) Waar gaan zij straks hun links beleid van betalen?
En wat gaat er gebeuren dan met alle scooters? Of behoren de meeste hiervan tot de groep die vertroeteld moet worden en derhalve ontzien gaan worden!
En wat gaat er gebeuren met al het vrachtvervoer (diesels) aangezien hier nog geen enkel goed alternatief voor is!
Als ik het goed heb heeft gemiddeld 1 op de 3 huishoudens in Amsterdam een auto!
Er zijn ca 231.000 auto's welke vervangen moeten gaan worden!Of kan het openbaar vervoer deze personen allemaal wel verplaatsen!
Benieuwd wat dit voor een invloed gaat hebben op het stroomverbruik in Amsterdam en of het netwerk wat er nu ligt hierop berekend is!
Kunnen we geen nieuwe hoofdstad gaan kiezen (zoals Indonesië) deze stad hebben we namelijk al verloren aan de linkse broeders en hun waanideeën!


https://www.oozo.nl/cijfers/amsterdam

0
67 psje

@66 femke moet op zijn minst afstand gaan doen van haar slurper! (hiervoor had ze een landrover diesel!)

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1117875/oude-liefde-roest-niet
https://www.autoblog.nl/archive/2009/05/05/femke-halsema-rijdt-alleen-hybride-in-verkiezingstijd

0
68 psje

@67 Ze nemen aan dat die mensen an allemaal in een Tesla rijden en ze net zoveel blijven vangen.

Dat van dat netwerk vraag ik me ook af, zie nergens (al jaren niet) iets waar men aangeeft dat het netwerk het probleemloos aan zou kunnen.
Zeker niet gezien dat men enorme piek belastingen gaat krijgen.

0
69 MARCUSAURELIUS

@68 Die krijgt natuurlijk ontheffing. question

0
70 MARCUSAURELIUS

Het fascistische ultra linkse klimaatgeneuzel. Om van te kotsen. Brrrrrrrrrrr

3
71 nostradamus666

** gebruiker verwijderd **

@71
En zie hier de domme extreem rechtse reactie.

72 verwijderd111

Ik geloof nooit dat alle werknemers, bewoners, bezoekers en leveranciers en warenhuizen, bedrijven en winkels etc enz. hun volledige Diesel wagenparken gaan inruilen voor electra, en zeker niet voor 2030 (das al over 11 jaar heh!) ...
Dus middenstanders en franchisetrekkers, u zult zelf met uw electrische step uw voorraad bij de rand van de stad moeten gaan ophalen question

0
73 Sloddervos

* Verwijderd door de redactie *

74 The Master of the Universe 2

In Parijs en Madrid worden diesels per 2025 verboden, en benzineauto's vanaf 2030. En er zullen nog heel wat steden volgen.

3
75 Jopie Osdorp

maar voorlopig heeft chemours weer toestemming om gif te kunnen blijven dumpen.
het is ze dus niet echt om het milieu te doen.

0
76 ongelovenloos

@76 Chemours in Amsterdam?

0
77 Criticaster

Uiteraard ben ik helemaal tegen dit soort bizarre maatregelen, aan de andere kant vind ik het ook wel weer goed dat er nu duidelijkheid komt wat die mafkezen willen. Dan wordt het voor de mensen namelijk een stuk concreter. Als je dus nu in Amsterdam woont en je gaat binnenkort een auto kopen dan is de kans nog steeds erg groot dat dit een benzine auto wordt. Immers, een Tesla is voor velen niet te betalen. 2030 is nog maar iets meer dan 10 jaar verwijderd en een auto gaat doorgaans veel langer mee dan 10 jaar. Koop je dus een middenklasse auto van 40.000 Euro dan schrijf je dit mooi af in pakweg 10 jaar tijd want niemand wil straks natuurlijk nog een auto hebben waarmee je niet overal meer mag rijden. Dat is een enorme kapitaal vernietiging waar burgers direct de dupe van worden. Nog afgezien daarvan mag je je afvragen of het vernietigen van goede bruikbare auto's niet minstens net zo milieuvervuilend is. Immers het kost ook heel veel energie om een auto te fabriceren. Het is echter waarschijnlijker dat deze auto's gewoon worden verkocht en nog vele tientallen jaren rondrijden in Afrika. Uiteraard komt de CO2 die in Afrika wordt uitgestoten nooit in Amsterdam terecht. Tenminste dat denken de Groen Links mensen uit Amsterdam.

De reden dat dit positief is, is dat mensen nog eens heel goed kunnen nadenken of ze dit soort maatregelen wel willen. Wil je dit wel dan stem je natuurlijk lekker op GL. Zit je niet te wachten op dit soort bizarre maartregen die bakken met geld kosten dan kan je terecht bij FvD.

2
78 RazorBlade

haha dus je koopt nu een benzineauto en over 11 jaar kan deze feitelijk naar de schroot als je in Amsterdam woont. Elektrische auto's zijn nog veel te duur op dit moment.
Mooie luchtfietserij van Amsterdam lijkt me, maar wie ben ik

2
79 krek

@79 Dit is natuurlijk niet alleen in Amsterdam straks zo. Je zal zien dat als dit wordt ingevoerd in Amsterdam dat ook andere linkse gemeentes in Nederland dit voorbeeld zullen volgen. Je krijgt dan een lappendeken van allerlei plaatsen waar je wel en waar je niet mag komen en dus heb je straks niets meer aan je auto, ook niet als je niet in Amsterdam woont. Je moet dus niet denken dat als je in een dorp woont dat je veilig bent voor dit soort maatregelen. Zeker als je je auto wilt verkopen want dan blijkt dat je auto niets meer waard is. Ik heb zelf dit jaar privé een nieuwe benzine auto gekocht voor €65.000 en ik ben bang dat zelfs dit nieuws de waarde van de auto aanzienlijk naar beneden kan brengen.

1
80 RazorBlade

@80 Alle grote steden met meer dan honderdduizend inwoners hebben in grote lijnen dezelfde plannen. En elke stad gaat de vervanging en infrastructuur met laadpalen op eigen manier oplossen (voor zover het op te lossen is!) - rijden van de ene stad naar de andere moet je dan goed voorbereiden en plannen.
De autoverkopen zullen de komende jaren drastisch zakken (zijn nu al aan het zakken) door de onzekerheid die al die luchtfietserij teweegbrengt. Den Haag mist de regie en elke stad maakt z'n eigen plannen - een zooitje wordt het.

0
81 Conradijntje

Dan heeft de gemeente 11 jaar om alle grachten open te breken om laadpalen te plaatsen.

Ik ben benieuwd, dat wordt een gezellige file daar.

0
82 Realisme graag!

* Verwijderd door de redactie *

83 Geert

Stem GroenLinks voor een autoloos Nederland question

1
84 wiseguy

Ja de mensen moeten even wennen aan het idee. De gordel werd vroeger ook verguist maar word nu automatisch gedragen.

Nu zijn de elektrische auto's nog duur al is de goedkoopste al 7.000 euro en voor 11.000 heb je al een Nissan Leaf. De accupakketten waren eerst niet goed maar per jaar verdubbelt de actieradius. Over een paar jaar zijn er meerdere auto's die 800 km op 1 lading kunnen rijden, terwijl de auto an zig steeds goedkoper word. Juist door massaproductie worden ze veel goedkoper. Er zijn al modellen die een paardentrailer trekken. En ook die komen er steeds meer.

Dus als Amsterdam en nu ook Utrecht en Groningen over 11 jaar overstappen op elektra dan zijn we er klaar voor. Een collega van mij heeft al een jaar een elektrische scooter. Ik wil ook zon ding.

En let wel de auto is nu de melkkoe maar dat is dan alleen voor lease rijders en bestuurders die op snelwegen tanken. De gewone man is dan geen melkkoe meer. Zeer zeker niet als je zelf je stroom opwekt.

3
85 Zeeuw

@85 bullshit die transitie voor het laden van duizenden auto’s red je niet.
Tel je die ook even bij de mileu belasting op?

0
86 Eastwood

@85 dat is nog wel een punt er moeten meer centrales bij komen en huizen moeten meer energie zelf opwekken. En daarbij moet je wel kijken dat je niet teveel opwekt want dan heb je ook weer een probleem. Vroeger kreeg je geld voor het teveel opgewekte stroom en nu moet je betalen voor elke kilowattuur die je terug levert aan het net. Dus moet je voor een auto weer extra zonnepanelen maar niet te veel.

En uiteraard moeten er veel centrales bij voor de energie transitie want niet iedereen heeft genoeg zonnepanelen al kan je het ook huren tegenwoordig via bedrijven die ze op hun dak installeren.

Ik stel dan ook voor 2 kerncentrales erbij en kolen en gas dicht

0
87 Zeeuw

foutje moet naar @86 dat is nog wel een punt er moeten meer centrales bij komen en huizen moeten meer energie zelf opwekken. En daarbij moet je wel kijken dat je niet teveel opwekt want dan heb je ook weer een probleem. Vroeger kreeg je geld voor het teveel opgewekte stroom en nu moet je betalen voor elke kilowattuur die je terug levert aan het net. Dus moet je voor een auto weer extra zonnepanelen maar niet te veel.

En uiteraard moeten er veel centrales bij voor de energie transitie want niet iedereen heeft genoeg zonnepanelen al kan je het ook huren tegenwoordig via bedrijven die ze op hun dak installeren.

Ik stel dan ook voor 2 kerncentrales erbij en kolen en gas dicht

0
88 Zeeuw

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

3 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

4 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Face Fart PornSex KoTop Porn StaarsBunk Beds Porn ComicGay Crossdresser PornDesi Chudai MmsTwo Girls One Boy XnxxMilf In XvideosCasey Calvert GangbangHardcore FreepornBi Threesome PornSexy Aunty Ki ChudaiEmily NudeCarla Harvey NakedRuby Reidxo PornIndiaxxxEn IyipornoO EgleFilmes Pornográficos Em PortuguêsAnimi XnxxAsuka PornhubJabarjasti SexJessie Rogers DreddBemyholeNude Women PicturesPorn Anal LatinJapan AnalAmkingdomKemonokko Tsuushin The Animation 2Karen VelezDelish MediaMomxxxvidoBig TitsorgySavita Bhabhi Sexy ComCuckhold FeetXvideo PutariasSharing GirlfriendSubgirlBreast Massage VideosPuretaboocomDhillon Harper PornNyomi MarcelaTranyoneAmber Stark PornhubSex Video In BathroomDaniela ArcilaCelebritie Leaked PhotosHot Amateur PornHot Aunty Sex XxxHindi Sexy Film HdScandalplanetAriana Grande Leaked NudesMallu Actress Sex VideosHot Sister PronHindi Xxx Bf ComRekha Xx VideoBrutal Gangbangedقصص الدياثهPornocom VelhosOdia Xes VideoGroup Sex Video HdBf Video Sexy MeinEmily Addison NudeI Know That Girl ArcadeIncest Anime PornBleachbootuPornô TravestisHentaitopPorn CompanionHint PornosuWww.leolist.comDesnudasBrie Larson AssMeyd 837Gay Porn StepdadYinyleon FootjobMineiroloko XvideosReallifecam.co MKoby FalksHindi Bf Video NewJulia WinterHot Sexy Girl Big BoobsBeckymartensXxx Bhabi ComRedbone Bbw PornEjculation FacialeXnxx Sex Videos TeluguVporno.tvXxxx Video BigMms Porn HindiTop Indian PornP[ornFatla ModelShalu Menon SexSuper PundaiNude Love CoupleMassage Parlour XvideoBi Curious PornFree PiornR Funny NsfwVideos Pornos AmateursKinging PornFixen PornTamil Housewife Sex VideosJames Deen PornstarBig Chineese TitsNaked CatfightBrazilian Teen AnalAlbumbabesInfluencersgomewildفیلم لزجدیدTillyktv LeakedIndian Porn Sex ComSexy Bhabi FacebookPorn HeshePorn Anime ComicItsaliyahmarie OnlyfansMckartyTeacher SexxDeepthroatslushiePakistani Sexse VideoKosodate O Oeta Tsuma Ga Daigaku Ni Kayoi Hajimete KaraRough Milf PornIndian Old Aunty FuckWeightgain PornCam SitesHentai ImgErothorsHentsi PicsLacey Chabert SexyLatina Porn BootyImogen Lucie OnlyfansDifferent Sex VideosWww Indian Porn HubJennifer Lopez PussyMeanawolf PornFollando Ala AbuelaMileroticis MedellinIndian Teen Sex ClipsRiya Porn VideoNew Yoga PornMom And Son Nude BathCuntempireNicole Aniston OnlyfanaTeens DesnudosAnal EbonySnapcoquinsSasha Lane NudeBar6ie6 Onlyfans LeakedIcespice Leaked