Rusland noemt bewapening rebellen Syrië ‘vijandige actie’ (marketupdate.nl)


Rusland veroordeelt het besluit van de Amerikaanse regering om de ‘gematigde rebellen’ in Syrië van zwaardere wapens te voorzien, omdat Russische militairen ...

door goudisgeengeld in Buitenland  ·  140 Reacties

  • 26
  • 985x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99 Kleine 4000 Christenen dood door moslims in heel 2016 dat klinkt niet echt als een genocide op Christenen in het MO. Zeker als je bedenkt dat Christenen afgelopen jaar alleen meer moslims hebben afgeslacht in CAR bijna 10.000. De getallen over Christenen komen van open doors ook nog eens, en die over moslims in CAR van de VN. Hoeveel moslims zijn er dit jaar afgemaakt door Christelijke landen geleverde wapens en bommen?

7
101 Spandalf

Rusland is al een tijdje wereldwijd de grootste energie leverancier. De VS zijn via hun schaliegas/olie onafhankelijk van de Arabieren geworden. En dat zit de Saudisch en consorten niet lekker, ze verliezen aan macht en spartelen tegen met hulp van Hoesein Obama.
Het lijkt dat Trump dat doorziet en straks een einde wil maken aan die handel in macht en bloed.
Maar dat moeten wij hier als rechtschapen deugmens niet willen met zijn allen . Leve de islam.

4
102 Mollevanger

Omdat islamieten zelf geen geavanceerde bommen, tanks of wapens kunnen maken en daarom die van de ongelovigen gebruiken, pleit hen dat niet vrij van de moorden die ze wereldwijd op hun medemensen en ook op moslims plegen.
Als ik iemand met een stok sla is niet de stok de schuld, maar ik.

1
103 Mollevanger

Omdat islamieten zelf geen geavanceerde bommen, tanks of wapens kunnen maken en daarom die van de ongelovigen gebruiken, pleit hen dat niet vrij van de moorden die ze wereldwijd op hun medemensen en ook op moslims plegen.
Als ik iemand met een stok sla is niet de stok de schuld, maar ik.

1
104 Mollevanger

@101 Was het dat maar, het uitroeien van Christenen, het gaat om het uitroeien van ALLE andersdenkenden, ALLEN die niet de ideologie, die voortkomt uit het wahabisme, aanhangen.

4
105 Proemevla

Heeft Markje Rutte deze Russische verklaring nog niet afgekeurd ?
meestal is Mark je of anders Timmerfrans wel een van de eerste om de Amerikanen toe te juichen.

2
106 Limburg

Als Trump een beetje clever is, dan vaardigt hij gelijk na aantreden een allesomvattend presidentieel bevel uit, dat alles dat Obama heeft besloten in de laatste maand voor zijn vertrek, bij dezen ongeldig is, op grond van overduidelijke obstructie van zijn opvolger alsmede oorlogszoekerij.

1
107 Wendel

1.5 miljard Christenen moslims maken 4000 Christenen dood afgelopen jaar 340 per maand aldus open doors dat zijn er 11-12 per moslimland gemiddeld? Ik gaf al aan dat afgelopen vele malen meer moslims door Christenen zijn gedood dan andersom. Dit is al decennia het geval. Hoeveel moslims hebben westerse Christelijke landen afgemaakt in de afgelopen 50 jaar en hoeveel westerlingen zijn er gedood door moslims in dezelfde periode? Wie is er dan de boeman?

4
108 Spandalf

@108 toevoeging Salafistisch geweld is een direct gevolg van westerse interventies. Bovendien is het Westen verantwoordelijk voor het groot en sterk maken van de Wahab.

4
109 Spandalf

@109 Nou nee, dit geweld ondervind Rusland ook, Rusland dat nooit problemen heeft gehad met de Moslim populatie.

Het geweld vindt zijn oorsprong in door de staat gesteunde en uitgedragen ideologie, diezelfde staat die het terrorisme ook in het MO steunt in samenwerking met enkele westerse landen die terroristen willen gebruiken voor hun eigen doeleinden.

3
110 Proemevla

@107 Zeker! En als hij ook nog ballen heeft dan laat hij Barack Obama voor het bankje verschijnen t.a.v. de ondersteuning van terroristen en dan mag ook zijn voormalige staatssecretaris, mw Clinton, nog even komen opdraven voor verantwoording.

Aangezien de VS heeft besloten het internationaal recht in Den Haag niet te respecteren, moeten deze lieden in de VS verantwoording afleggen. Dat zou pas een duidelijke koerswijziging inluiden voor de US Foreign Policy.

2
111 Hollander1967

Rusland en Turkije zijn het eens geworden over een landelijke wapenstilstand in Syrië, terroristische groeperingen zijn uitgezonderd, Syrië moet het plan, dat de 29ste in zou gaan, nog goedkeuren:

2
112 Proemevla

De VS willen geen vrede in het Midden-Oosten. Dat is niet in het belang van Israël. Dat land is in deze de grote boosdoener, maar wel altijd achter de schermen.

2
113 manpower

@110 Nee joh Rusland nooit problemen gehad met moslims? Iets met Tsjetsjenië, Afghanistan en nog een handvol -stans.

2
114 Spandalf

@25 Heeft de Krim dan niet voor Rusland gekozen? Gebeurt wel vaker dat een referendum door 'vrijwel niemand' wordt erkend; hier in Nederland reeds twee keer. De enigen die er toe doen zijn de mensen die stemmen, wat gore elite (want die bedoel je toch als 'vrijwel niemand') er vervolgens van vinden, is van geen belang.

0
115 case

@115 Jij vindt een geldig referendum: een referendum dat in een paar dagen is georganiseerd, zonder campagne te voeren, geen mogelijkheid om bij Oekraïne te horen, in een oorlogsgebied, zonder vrije pers, met groene Russische soldaten overal, erkende verkiezingsfraude en intimidatie. Mijn stellingname is inderdaad dat dat geen vrij referendum is en jij vindt dit klaarblijkelijk allemaal volstrekt normaal.

In Nederland hebben we nu twee keer een landelijk referendum gehad, een keer over het Europees grondwettelijk verdrag, de bevolking zei nee en het is nee geworden, het verdrag is er niet gekomen. Daarna is het verdrag van Lissabon aangenomen met veel elementen erin om de EU bestuurbaar te houden bij de uitbreiding, maar een aantal elementen zijn eruit gelaten. Doodzonde omdat dit de EU democratischer had gemaakt, maar de bevolking wilde niet. Dan het Oekraine referendum, raadgevend referendum. Rutte heeft geluisterd, heeft het verdrag iets laten aanpassen en is daarna tot de conclusie gekomen dat het beter is voor Nederland om het wel in te voeren. In beide gevallen dus wel erkend door de politiek.
In het VK bijvoorbeeld twee referenda geweest in korte tijd, Schotland besloot bij het VK te blijven - 100% overgenomen -, Brexit, uit de EU - wordt 100% overgenomen.

Als er op de Krim - volgens de juist procedure - een referendum ala Schotland was georganiseerd en daar was uitgekomen dat de Krim zich wilde aansluiten bij Rusland, dan had je niemand er over gehoord en was het door de hele wereld erkend, zelfbeschikkingsrecht. Maar zo niet. Dus om je vraag te beantwoorden, neer de Krim heeft niet gekozen voor Rusland.

6
116 Dutchy

@112 "terroristische groeperingen" welke groepen zijn dat dan?

4
117 Dutchy

@111 en waarvoor zouden ze dan moeten worden aangeklaagd.

4
118 Dutchy

@116 Dus Nederlanders hebben niet gestemd om helemaal geen EU en helemaal geen Oekraïne verdrag te hebben?

0
119 case

@116 Ook over het Krim referendum lieg je: https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_status_referendum,_2014

Different polls conducted by the Kyiv International Institute of Sociology (KIIS) in the Autonomous Republic of Crimea found a 36% support for unification of the entire Ukraine with Russia in 2013 and 41% on 8–18 February 2014 (just days before the ousting of Viktor Yanukovych).[39]
A post-referendum survey, commissioned by John O’Loughlin, College Professor of Distinction and Professor of Geography at the University of Colorado in Boulder, and Gerard Toal (Gearóid Ó Tuathail), Professor of Government and International Affairs at Virginia Tech’s National Capital Region campus, was conducted during December 2014 by the Levada-Center, and published in Open Democracy on March 3, 2015.[40] The survey showed "widespread support for Crimea’s decision to secede from Ukraine and join the Russian Federation one year ago."

0
120 case

@116 Ben je soms verbonden aan de overheid, want je praat net als Rutte?

0
121 case
122 case

@116 Direct na de door de VS en EU gesteunde coup, was export vanuit De Krim naar Rusland verboden, wat voor velen hun broodwinning was en met grote werkeloosheid tot gevolg. Daarnaast wilde Poroshenko de Russische taal verbieden, wat op het laatst met een veto is tegengehouden. In het referendum waren 2 keuzes: aansluiting bij Oekraïne die de pro-Russen uitsloot of aansluiting bij Rusland.

De opkomst was voldoende, de uitslag meer dan duidelijk en zelfs een kind had kunnen voorspellen voor welke kant de bevolking op De Krim zou kiezen. Dat het door de grote verliezers niet erkend wordt zegt helemaal niets.

2
123 FooCxu

@123 wat een flauwekul er is geen woord van waar. De Krim is eerst bezet door Rusland (dat heeft Poetin later ook toegegeven, er was helemaal geen handelsverbod van Oekraïne naar Rusland dus ook niet voor de Krim. De Russen hebben een illegaal referendum uitgeschreven waarbij de Krim helemaal niet de keuze had om bij Oekraïne te blijven.

4
124 mike45

@120 je gebruikt harde woorden, misschien om te verbloemen dat je inhoud niet klopt, feitelijke onjuistheden bevat?

@119 Nederland heeft idd nooit gestemd om in of uit de EU te gaan. Klopt. Nederland heeft wel gestemd over het Oekraine verdrag, althans ruim 30% van de Nederlanders, althans ze hebben geadviseerd.

@121 ad hominum, iedereen die het niet met je eens is, moet wel door de overheid betaald worden? Rare redenatie.

2
125 Dutchy

@125

120: Ad hominum, welke onjuistheden?

119: Drogreden, Nederlanders zei nee tegen het gehele EU verdrag. Toch, zoals je zegt, is het later onder een ander naampje met slechts wat voetnootjes aangenomen.

119: Rutte loog toen hij zei de uitkomst te zullen respecteren. Zelf de wet heeft hij aan z'n laars gelapt.

121: Is het ja of nee?

1
126 case

@114 ik heb het over de Moslims die al lang aanwezig zijn: https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Russia

De problemen zijn ontstaan door inmenging van buitenaf, Soros in Tsetsjenië en in de stan landen is o.a. SA al lang bezig.
Problemen zijn er ook tgv. de 'terugkeerders', naar schatting werken een paar duizend Tsjetsjenen voor IS.
IS zit ook in Afghanistan en in heel zuid oost Azië is 'men' nu bezig met zaken achter elkaar zetten, ook weer voornamelijk SA maar Turkije speelt daar ook een rol in.

2
127 Proemevla

@126 @123 is flauwe kul.
- "was export vanuit De Krim naar Rusland verboden, " niet waar
- "VS en EU gesteunde coup," coup kwam vanuit de mensen zelf
- "In het referendum waren 2 keuzes: aansluiting bij Oekraïne die de pro-Russen uitsloot of aansluiting bij Rusland. " ingekleurd en niet waar, keuze was onafhankelijk 'blijven' of bij Rusland aansluiten.
- "De opkomst was voldoende" flink gefraudeerd
- "Dat het door de grote verliezers niet erkend wordt zegt helemaal niets." alleen door Wit-Rusland - werd altijd de laatste dictatuur van Europa genoemd, is helaas niet meer waar - wordt het ook erkend. Dus de rest van de wereld zijn de grote verliezers. Zeg Bolivia, of Tuvalu? Dus ook onjuist.

Welke drogredenering? Het is helemaal geen redenering, het zijn feitelijkheden.
Het zijn geen voetnootjes en het was bittere noodzaak, anders was de EU onbestuurbaar geworden met al haar veto's e.d. Dat sommige mensen totaal iets anders maken van de inhoud van het referendum is aan hen.

Rutte heeft de uitkomst gerespecteerd, alleen niet overgenomen, dat zijn twee verschillende zaken. Nu is het aan de Kamers om er over te stemmen, daarvoor hebben we ze ingehuurd.

In dat geval, word jij door de Russische overheid betaald?

3
128 Dutchy

@128 Wat een chaotische troep man: "- "Dat het door de grote verliezers niet erkend wordt zegt helemaal niets." alleen door Wit-Rusland - werd altijd de laatste dictatuur van Europa genoemd, is helaas niet meer waar - wordt het ook erkend. Dus de rest van de wereld zijn de grote verliezers. Zeg Bolivia, of Tuvalu? Dus ook onjuist. " Dit is geen serieus antwoord op mijn vraag te noemen.

Over betekenis van 'respecteren' is hier de NOS: http://nos.nl/artikel/2071257-kamer-uitslag-referendum-oekraine-respecteren.html :
"De Tweede Kamer vindt dat de uitslag van het referendum over het verdrag met Oekraïne moet worden gerespecteerd. Ook de voorstanders van het associatieverdrag PvdA en CDA zeggen dat ze zich zullen neerleggen bij een nee." De staatsomroep zegt dat 'respecteren' het zelfde is als 'zich neerleggen bij', wat betekent ongewijzigd overnemen.

Aangenomen dat er door overheid betaalde trollen/mollen op dit forum zitten, wat is er raar aan de redenatie dat jij, die de overheid altijd verdedigd en vaak trollerige berichten schrijft, er niet een zou zijn. Omdat je trollerig blijft ontwijken: Ben je verbonden aan de overheid?

2
129 case

@86
Dutchy
Ik hoop dat je het waardeert , vorige reacties waren eigenlijk voor jou. Ik noem alles bij naam , je kan alles zelf verder verifiëren of opzoeken , niks geen rare sites of zo waar ik mee kom.

Iran heeft vooral drie tegenstanders , Amerika , Saudi Arabië en Israël.
Amerika sinds dat ambassadedrama , Obama gaf tekenen van verzoening doch meerderheid van congres wil geen verzoening.
Saudi Arabië en Israël..........dat hoef ik je toch niet te vertellen dat is al zo vaak hier en elders beschreven.
Zolang SA de "vrienden van Iran" bezighoudt houdt Israël zich gedeisd , maar als SA (haar proxy's) zich terugtrekt uit Syrië is dat nog maar de vraag...... Rusland in tegenstelling tot de VS ligt in de regio , heeft de laatste decennia veel meer (zonder maatjes te zijn )betrekkingen met Iran , Dus Rusland zou samen met Israël (en in mindere mate Turkije en Egypte) wel een vrede kunnen afdwingen.
In de soennitische wereld is een machtsstrijd aan de gang , waarbij SA profijt trok van het minder machtig worden van Egypte en Irak/Syrië.
Egypte spreekt de laatste maanden weer meer met eigen stem ipv jaknikker tov. SA.
http://www.economist.com/news/middle-east-and-africa/21710912-series-incidents-has-disrupted-relationship-between-arab-worlds

Hoewel Turkije en SA (en Qatar) allebei pro moslimbroeders (en extremer) zijn , zal Turkije nooit echt een SA-jaknikker worden. Iedereen die wel eens met Turken over arabieren heeft gesproken zal dat beamen.

0
130 eh

@129 "Dit is geen serieus antwoord op mijn vraag te noemen." wat is je vraag dan? Heel concreet noem jij dat de "grote verliezers" het niet erkennen, ok prima, dan kijk ik wie het niet erkend heeft en tada alleen Wit Rusland heeft het erkend, dus de rest niet, die noem jij de grote verliezers, dus Tuvalu is de grote verliezer klaarblijkelijk. Consequentie van wat jij opschrijft. Nu moet je niet zeggen dat ik je niet serieus neemt, want anders neem je je zelf klaarblijkelijk niet serieus. question

Je weet dat de Kamer iets anders is dan Rutte? Bij mijn weten heeft Rutte nooit gezegd dat hij het advies zou overnemen. Nu is het aan de Kamer om het voorstel van Rutte goed te keuren, CDA zal de rug wel recht houden, PVDA zal wel meegaan, vermoed ik. D'66 zegt in dat artikel al, dat het een zwaarwegend advies is en de VVD committeerde zich helemaal niet.

"Aangenomen dat er door overheid betaalde trollen/mollen op dit forum zitten, wat is er raar aan de redenatie dat jij, die de overheid altijd verdedigd en vaak trollerige berichten schrijft, er niet een zou zijn. Omdat je trollerig blijft ontwijken: Ben je verbonden aan de overheid?"
A. misschien zitten er door een overheid betaalde trollen/mollen op dit forum, geen idee, heb je bewijs?
B. ik verdedig de overheid niet altijd, ben kritisch, maar er wordt wel een hoop onzin over geschreven en in het algemeen gaat het nu eenmaal heel goed in Noord West Europa. Ik vermoed dat je verdedig verward met feiten komend
C. Wat zijn trollerige berichten? Daarnaast is dat ook weer de persoon inplaats van de inhoud aanvallen, slechte manier van het debat ontwijken.
D. Te belachelijke aanklacht, maar goed zal het een keer ontkennen, nee ik werk niet voor de overheid en krijg niet van de overheid betaald. Ik zit o.a. in het vastgoed als je het weten wil.

En jij, wordt jij door enige overheid betaald?

1
131 Dutchy

@130 heb al wat van je geleerd, namelijk dat Israel en SA waarschijnlijk minder vijandig tegenover elkaar staan dan gedacht. Misschien wilde Israel wel via SA, Iran haar nucleaire installaties aanvallen. Dus dank voor die info.

Amerika is op haarpik getrapt in 1979, - beetje hetzelfde als bij Cuba - toen werd de sjah (dictator) afgezet door de religieuze kaste. En Amerika voldoet inderdaad prima als buitenlandse vijand voor de religieuze kaste.
Voor de republikeinen is Iran inderdaad de boeman, de vraag blijft natuurlijk of ze ooit een nucleaire bom willen ontwikkelen, ik vermoed van niet, en het akkoord ziet er op toe dat ze het niet kunnen.
Iran zelf heeft een jonge bevolking, dus misschien komt daar ook wel een revolutie als de hervormingen niet snel genoeg gaat.

Israel zal niet zomaar een leider worden in het Midden Oosten, zal gedoogd of erkend blijven. Daarvoor zijn er te veel spanningen, als dat gebeurd, zal het nog tientallen jaren duren.

Als Rusland in de regio ligt, ligt de EU dat ook. Rusland en haar voorloper USSR heeft de vijanden van Israel gesteund in tijden van oorlog, Egypte, Syrië, Libanon. Als Rusland daadwerkelijk Israel wil steunen en het MO, dan moeten ze Syrië Israel laten erkennen en in het verlengde Libanon. En er moet dan een goede oplossing komen voor de Palestijnen en voor Oost Jeruzalem, met name dat laatste is het grootste hangijzer, de heiligste plek voor de Joden en op drie na heiligste plek voor de Moslims.

Iran en Rusland hebben inderdaad goede betrekkingen, het westen boycot Iran en Rusland wil wel zaken doen, ook op militair gebied.

Turkije heeft nu een dictator gekozen die een heel eigen plan heeft. Het is nog de vraag of Turkije uberhaupt een verzoenende rol kan spelen. Ze tarten Syrie, Irak door het water af te tappen. De Koerden willen ze vernietigen. Assad's Syrie staan te vijandig tegenover. En de betrekkingen Israel - Turkije zijn ook zeer verslechterd sinds de huidige machthebbers.

Uiteindelijk zullen de zaken in het Midden Oosten zelf opgelost moeten worden, de geopolitiek van Poetin helpt er zeker niet bij. Poetin heeft ook grote belangen, net als Amerika. In dat opzicht zou de EU veel meer haar mannetje moeten staan, die hebben daadwerkelijk ook nog de mensenrechten en ontwikkeling voorogen en minder geopolitiek. De EU denkt niet vanuit macht, Poetin en Amerika wel.

1
132 Dutchy

@132
Ik zie dat dus andersom : de steeds wisselende geopolitiek van het verre en Saudi Arabië steunende VS is veel funester voor het MO als de geopolitiek van het standvastigere en nabije Rusland.
Israël en SA hebben een gezamenlijke vijand , er is allerlei contact (inofficieel) maar niet echt een vertrouwensrelatie . Dat is tussen Egypte en Israël veel beter .
Rusland heeft prima relaties met Israël ondanks dat ze ook goed met de Palestijnen zijn.
Ik zeg niet dat Israël een leider van MO zal worden , alleen dat Israël & Rusland de sterksten zijn in de regio (Rusland grenst aan Iran , Europa ligt in de buurt), Egypte en Rusland zijn zowel goed met Iran als met Israël....daar liggen dus mogelijkheden. ( Het is vooral hopen , zoals ik al eerder zei , SA moet eerst van zijn "Sudairi Seven" af en dan nog moeten Egypte en Rusland Israël overtuigen dat Iran niet een direct gevaar voor Israël is.)

1
133 eh

@133 nou Azerbeidzjan ligt er nog tussen, dus z'n directe buur is Rusland niet en tevens het politieke hart ligt nog veel verder. Dus qua politieke hart ligt de EU even ver als Rusland, als dat al wat uitgemaakt.

Egypte en Israel hebben ook meer een verstandshuwelijk, hetzelfde als Jordanië en Israel. Ging tussen Turkije en Israel veel beter, militaire oefeningen e.d.

Zoals ik al eerder zei, als je echt tot een oplossing wil komen, dan zullen ze er zelf uit moeten komen. Als je wil dat S.A. haar regime minder dominant wordt, dan moet de EU, China en Japan van haar olieverslaving af. Maar goed daar ligt ook de rijkdom van Rusland.

Israël weet ook wel dat Iran geen direct gevaar is, Amerika zal altijd voor de veiligheid van Israël instaan.

Waarom denk je dat Rusland de sleutel in handen heeft?

1
134 Dutchy

@134
Ze liggen aan de Zwarte zee , maar inderdaad Europa ligt vlakbij en dat merken we nu toch ook ?
Ik zie SA als de agressor met Amerika dat al van voor Reagan veel geopolitiek met SA samendoet.

Israëliërs gaan daar (Egypte) op vakantie ,en andersom idd. ook in Turkije.

Dat die wahhabi's olie hebben maakt het idd niet eenvoudiger.
Wahhabi-propaganda vergeleken met communistische propaganda:
http://www.huffingtonpost.com/dr-yousaf-butt-/saudi-wahhabism-islam-terrorism_b_6501916.html

"""Israël weet ook wel dat Iran geen direct gevaar is, Amerika zal altijd voor de veiligheid van Israël instaan. """
Nee dus , Israël boont zijn eigen dopjes .
Heb je het nieuws over Israël-Amerika relaties de afgelopen jaren/maanden gemist?

Ik denk niet dat Rusland de sleutel heeft.
Rusland is het land dat eerder met wahhabi-agressie te maken heeft gehad , volgens mij zijn ze daarom ook in Syrië , niet omdat Putin Assad steunt , maar omdat hij het probleem van die wahabitische jihadisten inziet , die daar een soort oefen/trainings-terrein hebben...........en welke kant gaan ze daarna op .......................?

De dichtstbijzijnde landen moeten het eens zijn om daar vrede te krijgen . That's all .
.

0
135 eh

@135
Sorry , Iran en Rusland liggen natuurlijk aan de Kaspische Zee.

0
136 eh

@135 Goed, jij ziet vooral SA als agressor, ik zie vooral een complete rotzooi met vele agressors en vele landen die op elkaar reageren, zeker als je het over een periode van 50 jaar en langer bekijkt.

Israel dopt haar eigen dopjes? Gedeeltelijk. Je hebt het hier toch over de lange termijn, niet over de korte? In dat geval, Israel krijgt z'n 3miljard per jaar aan steun voor defensie per jaar van Amerika, van de 14miljard, dus substantieel, daarnaast krijgen ze ook oud Amerikaans materieel toegestopt. Bijvoorbeeld heeft Israel 10 jaar lang het alleen recht op de JSF in de regio. Israel is het land die de grootste bijdrage krijgt van Amerika, al tientallen jaren.
Misschien belangrijker ze beschermen Israel in de VN en op andere diplomatieke fora. Ze hebben Israel gesteund in een aantal oorlogen. Kijk eens waar Israel mee weg komt, zonder dat er daadwerkelijke consequenties verbonden worden aan het gedrag van Israel. De Joodse lobby in Amerika wordt altijd gezegd dat dat de tweede lobby (na de NRA) in Amerika is, dus een hoop invloed in de Amerikaanse politiek.
Het is een bekend feit dat Obama en Netanyahu elkaar niet liggen op persoonlijk vlak, in dat ligt zie ik ook meer de laatste onthouding bij de VN resolutie, niet meer.

Rusland in Syrië om het wahhabi-agressie? Waar leidt je dat uit af? Rusland steunt het Assad-regime vanaf het begin, Syrië is een van de laatste echte vriendjes van Rusland in de regio. Pure geopolitiek. Die Jihadisten zullen niet als eerste doel Rusland hebben, dus snap niks van het argument wat je nu aanhaalt.

@136 klopt en de EU, Egypte, Turkije, Israel, Libanon, Syrië liggen allen aan de Middenlandse zee question De nabijheid van Rusland bij het Midden Oosten ten opzichte van de EU is een beetje gek argument.

2
137 Dutchy

Hoe zit het eigenlijk met Hezbollah die aan de zijde van de Syrische regering strijdt?
Is dat feitelijk niet een clubje die als terroristisch aangemerkt kan worden?

0
138 jodelatedieho

@138 Ja "Hezbollah wordt gezien als een terroristische organisatie door onder meer de Verenigde Staten, de Europese Unie, Canada, Nieuw-Zeeland, de zes landen van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten, Israël, en Australië."
Hezbollah wordt ondersteund door Iran.

1
139 Dutchy

Huh? 64 minnetjes op @1 Zijn er echt nog 64 mensen die Rusland serieus nemen?

1
140 WijzeDwaas

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

5 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

8 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

10 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

12 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

15 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

“universiteiten, onderwijskoepels, supermarkten, de sport, cultuursectoe” Onderwijs- en cultuursector zijn by far de grootste antisemiet...

21 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 Antisemitisme richting de Israëlische regering is niet minder kwalijk of is antisemitisme dan ineens ‘kritiek op Israël’ :-)? ...

23 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

LoydMorris
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Bizar dat zo’n figuur in de Kamer zit. . ...

28 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Hard SquirtHindi Bf VHow To Make A Homemade FleshlightPorni VintageViva AtreetX Nx MoviesGirlsway.cimAsiansexdiary NadinaMujer Mas TurbandoseMonalisa SexAdult WebtoonsImagens SexoHuge KnockersBreast Sex VideoPorn Naked ModelBrooke NudeFamily Group Sex VideoOnline Sex Movie HdEva Notty Gym PornCrossdressersexPhoenix Marie ThreesomeFree Porne GamesVaginal CumingTeens Skinny PornSuper Hd Sex VideosHard Fingering PornAnllela Sagra NudeBodybuilder Girl PornAdult Korean VideosFandeltaleRon JeremyGoddess SharBig Boobs Indian SexAbby Berner NakedGenchin Impact PornIndian Xxx ComeBrazilian Nude BeachesFree Porn IndanNudesex GifTana Mongeau BoobsWww DesixvideoGb Road XxxReal StepmompornLana Rhoades PornstarHow To Suck Your Own PenisRuenue.comSexsi Video IndianGay Porn CsrtoonIndian Sex 2020Photo Of PussiesIndian Actress Nude PornGet Nudesüvey Anne PornoBiancadata OnlyfansCamera PriveLesboan PornAsiáticas PeladasHalf Nude SexTenn Latina PornVideoone PornExtreme Taboo PornCrackheadsexBdsm MistressLive Sex ComeVideos Porn LatinasWomen In BondageBig Cumshot FacialSex Videos Breast SuckingSexos PornosCandis DareWithstand OnlyfansArabi PornTube8.cpmKatrina Kaif PornIndian Doggy Style Sex VideosNude Lip KissIndian Saxy MovieExtream CreampiesPorn MangaImhentai.xxBokep Indonesia UpdateBlack Nudes TeensXx Video Sex ComIndian Randi Xxx VideoHypnotised PornSloppy Seconds From WifeSexy Nude Women VideosKathalina 777Porn Look AlikeHottest New Porn StarsCelebity TitsDemonslayer Rule 34Anal Step DaughterRonaldo XxxTop Sex PornStar Wars Underworld A Xxx ParodyTamil Blue Film Sexy VideoFacial CompelationHistorietas PornJm PornAsh Kash BlowjobBahusasursexErotic BarbersDesi Boyz Full Movie DownloadSex GoliBoy Boy SexxIndian Girl SexxBritney Amber NudesBeauty Queen PornPhoebe Cates Nude SceneXnxx Young AuntyAmy Jackson PornMassage With Extra ServiceBoobs Sucking Porn MoviesProstitute PickupJonathan Jordan PornReality DudesMom Bangs TeensDeepthroat Video18 Hot ComCharlottelavishIndian Beautiful Wife Sex VideoPorn In BhabhiLara Croft Horse PornRemini App ScandalInternet XhicksPorn AnimedVideo Francais Sexe AmateurAriana Grande SexTelugu Hot Sex Porn18comicsSiena WestSaxy Video LiveReallifecamsJ A V T U B EHd Porn MovoesBrazzers Bew VideosAutocunningusXxx Video Hd YogaRush XxxNaked PeniFreya Von Doom.Iporn TvBeeg ایرانSex ServiceBig Ass Fucked HardStudio FowYanet Garcia Sex TapeMoms Hot Friend PornP Orn H