Teller bij Meldpunt Vuurwerkoverlast staat op 10.000 (nos.nl)


Volgens de vuurwerkbranche is het Meldpunt Vuurwerkoverlast, opgezet door GroenLinks, onbetrouwbaar. ...

door Havermout in Binnenland  ·  15 Reacties

  • 1
  • 285x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Bij Oud en Nieuw horen tradities bij zoals vuurwerk en oliebollen.

Maar ook die traditie heeft zijn langste tijd gehad, en word om zeep geholpen door een minderheid.

3
1 Voorzittershamer

Het enige wat die meldpunt aantoont is dat er illegaal vuurwerk afgestoken wordt,dit heeft totaal niets met "het nog niet verkrijgbare"consumenten vuurwerk te maken.

1
2 Hangingmen

Ach ja. Die vuurwerkbranche is maar in één ding geïnteresseerd, en dat is winst voor hun vuurwerk verkopende leden. Wordt het ook nog ergens onderbouwd, hun bewering? Was het doel van dat meldpunt niet gewoon 'overlast melden'? Gezeur allemaal. Verbied die rommel eens, doe iets. De overlast is namelijk inderdaad ook veel te groot, maar da's ook te 'danken' aan het vele illegale vuurwerk wat gewoon de grens over komt. En natuurlijk aan puberale jongetjes die zichzelf heeeeel stoer vinden als ze 's avonds om twaalf uur de wijk opschudden met wat lawinepijlen, zoals hier al twee nachten gebeurde.

4
3 weerman

@3 "Verbied die rommel eens, doe iets. "

Wake up call, AL het vuurwerk is NU verboden!!! En toch is er overlast. Dus hoe denk jij de overlast die er NU is tegen te gaan door later in het jaar iets te verbieden? :S

1
4 Rare Rakker

"Ach ja. Die vuurwerkbranche is maar in één ding geïnteresseerd, en dat is winst voor hun vuurwerk verkopende leden."

Onzin, er wordt een hetze gevoerd tegen hun handel,een handel die aan allerlei strengen eisen moet voldoen en waar men op een geheel legale wijze hun brood mee proberen te verdienen wordt onder vals voorwendselen de nek om gedraaid,tenminste dat probeerd 'men'

2
5 Hangingmen

@5 is voor @3

0
6 Hangingmen

@5

Onzin. Vraag even aan -bijvoorbeeld- de oogartsen of al hun patiënten last hadden van legaal of illegaal vuurwerk. De overlast van vuurwerk is alleen maar toegenomen. Je verschuilen achter legaliteit of illegaliteit is onzinnig; elke soort vuurwerk geeft elk jaar enorm veel overlast. Je brood verdienen kan ook op andere manieren. Als een bedrijf opzettelijk vervuild wordt dat bedrijf aangepakt. Behalve de vuurwerkbranche. Enig idee hoeveel vervuiling dat spul elk jaar alleen al geeft geeft?
Er is helemaal geen sprake van "een hetze" vwb regelgeving. Dat is echt een leugen. Er is sprake van steeds zwaarder en gevaarlijker vuurwerk, en dus wordt de regelgeving logischerwijze aangepast: de veiligheid staat steeds verder in het geding.

De argumenten van de voorstanders van consumentenvuurwerk zijn allemaal al ontkracht. Het is tijd voor een verbod op minstens dat knalvuurwerk, maar ook ik begrijp dat al die pubers toch iets te doen meten hebben, die nacht. Dus ben ik voorstander van door de gemeentes aangewezen zones waar de pubers hun vuurwerk mogen afsteken. Onder begeleiding. Dan kan de winst op vuurwerk via de verkoop doorgaan en zijn al die liefhebbers toch in staat om de boel af te steken, en is de buurt verder gevrijwaard van vuurpijlen die rieten daken in de fik steken, de straat die vol ligt met niet opgeruimd vuurwerkafval en de huisdieren kunnen ook zonder trauma's doorleven. En de ziekenhuizen hoeven dan minder gewonden te verzorgen.

De discussie over vuurwerk loopt al vele jaren. De politiek durft niets te doen, bang om kiezers te verliezen. Zeker dit jaar; over drie maanden verkiezingen dus al die partijen zijn muisstil.

Er zou veel beter gecontroleerd moeten worden op het illegale vuurwerk. ook zouden er veel zwaardere straffen op bezit/verkoop van illegaal vuurwerk moeten komen. Verklaar mensen maar failliet, meldplicht om met Oud en Nieuw in de cel door te brengen, enzovoort.

4
7 weerman

@7
"Vraag even aan -bijvoorbeeld- de oogartsen of al hun patiënten last hadden van legaal of illegaal vuurwerk."

Dit is wat betreft consumenten vuurwerk vooral toe te schrijven aan verkeerd gebruik,want het vuurwerk zelf moet aan allerlei strengen eisen voldoen om ieder risico op letsel te verkleinen,het gaat hier dan vooral om het verkeerd gebruiken(wellicht onder invloed van alcohol) van siervuurwerk want er zal echt niemand op de spoedeisende hulp binnen komen met letsel van consumenten knalvuurwerk,dit is simpel weg gewoon te ligt om je te verwonden
Dit in tegenstelling tot het reeds verboden illegale vuurwerk.......

2
8 Hangingmen

@2
Vanmorgen op de radio hadden ze het juist over vuurwerk dat nu al weken verkrijgbaar is in winkel als de Action of de Lidl.

Dat gaat dan om vrij eenvoudig siervuurwerk, of hooguit een dof plofje.

Volgens het bericht op de radio vanmorgen is dit iets wat los staat van illegaal vuurwerk.

Ik moest wel even gniffelen. Je moet echt wel een enorme zeikerd zijn wil je je kunnen storen aan dat Action/Lidl “vuurwerk”.

Ik heb altijd 1 argument tegen mensen die een vuurwerkverbod willen:
Dat bestaat al, 364 dagen per jaar.

1
9 provo

@7 "Er zou veel beter gecontroleerd moeten worden op het illegale vuurwerk"

Kijk, DAT is de enige juiste conclusie en oplossing. Iets op een ander moment dan het overlast moment verbieden lost totaal niks op.

0
10 Rare Rakker

Ah, groenlinks weer, de notoire verbod partij ... die reeds in de nationale vuurwerkdiscussie aangaven ieder jaar weer te willen zeiken over vuurwerk om zo stukje bij beetje vuurwerk vrije zones af te dwingen en deze als een olievlek te laten uitbreiden ... hoe een kleine partij middels sociale druk en opinie beinvloeding (aka. propaganda) buiten de kamer om toch probeert de samenleving naar de hand te zetten...

En blijkbaar lukt het ze 'kuch' om heel groenlinks aan het melden te krijgen. 10.000 meldingen al sinds zaterdag, en geen enkele melding wordt natuurlijk gecontroleerd. Je kan melden wat je wil, of het nu wel of niet echt gebeurd is ...

Als je het mij vraagt is het vooral tijd voor een 'Meldpunt Overlast Meldpunten' ... waar mensen zoals ik kunnen melden dat ze overlast ervaren van meldpunten voor onzinnige dingen die slechts een kleine minderheid aangaan, en vaak ook nog eens politiek gemotiveerd zijn...

10.000 meldingen in 4 dagen is zo'n 2400 per dag, is 200 per uur, is zo'n 4 per minuut, zal er ongetwijfeld een cool/down voor meldingen zijn (per IP oid), gok zo een uur. Dus 200 notoire zeikers met GroenLinks sympathieën houden al 5jr een discussie in stand die voor 17miljoen mensen allang beslecht is ...

1
11 mightimouse

@11

Graag je verdachtmakingen bewijzen. Zonder bewijzen is het smaad, meer niet.
Verder is die discussie omtrent vuurwerk en de ellende er van een elk jaar terugkerende discussie. Niet alleen gevoerd bij Groenlinks, maar veel breder. Dart weet jij ook wel, maar je probeert de discussie nu te ridiculiseren, en dat vind ik erg zwak. Ga eens inhoudelijk in op de argumenten van de tegenstanders van vuurwerk. Dan zou je een echte discussie voeren, nu niet. Jammer.

1
12 weerman

En hoplaaa; alweer een argument om te stoppen met vuurwerk.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/4440216/2016/12/27/Miljoenen-vogels-vluchten-vanwege-vuurwerk.dhtml

Wordt natuurlijk niet over gediscussieerd door de 'liefhebbers'. Hooguit wat geleuter over 'die paar vogeltjes', of' het is maar eens per jaar.' Veel verder komt het nooit.

question

1
13 weerman

Er is geen IP check of locatievastlegging, verder heeft de overheid in bepaalde overlastgevoelige omgevingen microfoons opgesteld met richting bepaling.
Die meldingen komen niet overeen, vorig jaar bleek dat GL aanhangers massaal valse meldingen deden.
Uiteraard verdween het wetsvoorstel direct in de prullenbak

0
14 voetstoots

@14

Gelukkig zijn er vele andere bronnen die de overlast ook melden. Dat gaat op een dag onherroepelijk leiden naar een verbod op die troep. En terecht; de nadelen zijn veel te groot en te talrijk geworden. Er is een groepje wat het geheel verpest voor de goedwillende gebruiker, helaas.
Dat geldt op vele terreinen; daarom bijvoorbeeld ook het instellen van de vele vormen van maximum snelheden. Er waren en zijn namelijk altijd idioten die zich niets van regels aantrekken. Dus dan maar zo.

1
15 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

34 minuten geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

38 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

1 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

1 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

1 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 Rusland haalt de jongens uit de dun bevolkte, arme gebieden. Rob was weer eens potje htpocriet. Zijn groep is te goed om te vechten, dat...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@71 m post@72 Querido notDaarom had ik ook al eens het volgende tekentafelvoorstel ontworpen / opgeworpen.Vanuit o.a. de volgende vertre...

1 uur geleden geplaatst door duurendaal

baba jaga
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@95 Ja hij is een erg klein menneke maar het gaat goed.Ik heb hem nog niet vast mogen houden omdat hij nog in de Couveuse ligt.Maar nog 2 da...

1 uur geleden geplaatst door baba jaga

NK. App
Hot Desi XxxxDesi Dirty PornBbc StepdadPeludas PornTeens AnalLena The Plug Leaked Jason LuvXnxx SelfieServipprnoLilli DixonTeen Love Anal SexShane Diesel CreampieAmber Rose Only FanXxx Indian PronePornografia En CarroPussy HoleSaxe VedoTamil Akka Thambi SexSex Stories After MarriagePakistani Chudachudi VideoBbw XnxXxx Hot SuhagratFree Porn PiccsGoten PornVr Live PornEbony Nude PhotosChinese PirnPublic Agent Video DownloadVince May PornDaisy Stone Sis Loves MePornstars From RussiaRedhotpieVivastrreetAsa AkiraXxx Hot XPornhub Video DownloadKait Violet NudeXxx Hindi MoviDani Daniyal PornKannada Sex MmsPorn VidoesAgata Ruiz PornPorn PicaGrupo Sexo WhatsappPakistani DanceSunny Leon FukingBetter Anime AssistirMizzimie NudeMolly FlwersXxxandreaDldss-214Lesbian Seduces PornCosplay XxxDraya Michele Sex TapeFotos Por NoLink PornografiaTitspovNatalia LozanoPanicha PeludaAsian Anal XxxBest XxIndian Lovers FuckingSaari PornHardcore Forced PornThrees Company PornJena Larose BbcMangas-originesPhotos Pornographiques GratuitsHamster Video SexeBrooklyn Chas3Barhroom PornAn Erotic ConBangbros FullFreebrazzervideosPorn TivitterMother Daughter Lesbian PornBlack Naked ManPorn HaAngie ChaturKelly Stables SexyXxx AdoleXvideos PesadaoTeendick PicsHaryana X VideosSusanna Gibson Porn VideosXev Bellringer BlowjobsTeens At Nude BeachPorn RoleplaysTelegram PornographersCollege Ladies Sex VideoIshwarya BhaskarVagina ClipsRough TribbingRon Jeremy VideoNudes AssholeAnimated PornvideosMatute Tube PornAsyalı PornolarNude CelesteBengali Hindi BfPareja HubLadyxennaWalmart PornKhmer PornBokep MovieMom And Son Bp VideoReal SextapeS66camsPlaymate HumterDesi Ladki Sex VideoTeacher And Student Sex ComLesbian Scissorimg PornKebaya Merah BokepStraight Cock SuckersReshma Salman XxxTj ScortsKemonoparryCumming In WifeNude Natalie MoralesAubrie SinclairTelugu Gay StoriesBhabhi Ki Sexy ChudaiHorny Black MomLesbian Hentai MangaBrooklyn BluePorn Hub RappedHindi Marathi XxxAunty Romance HdBizart PornMignon Ep 12Bfsm LibraryPornostars MoviesTurk IfşapornoWomen Posing NudeBbw JapanesepornPunjabi Sex Sex SexMilf Anal TresomeBib Boobs NakedBest Indian Porn VideosNew Cartoon Sex VideoDesi Village Girl BathingMii PornRole Play PornoVídeos Pornô De BrasileiraPornos Caseiros NovinhasP0rn HubChicas En VivoRosasweet02'sForced Fingering VideosDeath By Snu Snu MeaningSalma Hayek Nude Scene