door Havermout in Showbizz  ·  34 Reacties

  • 15
  • 814x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Vreselijk.

0
1 Interessant

"Het gaat veel beroerder met onze planeet dan we denken."

Nou, niet echt. Als je een beetje verder kijkt dan je neus lang is, zal je al jaren lang doorhebben dat het veel slechter gaat met onze planeet (vooral de natuur en daarbij horende dieren) dan men ons poogt voor te houden.

0
2 Bluth

Deze hele planeet wordt vernietigd om de doodeenvoudige reden dat mensen-met-macht/geld winst willen maken. Verder zijn er veel te veel mensen en omen er veel te veel bij. Zeven miljard is echt teveel.
Deze totale vernietiging gaat binnenkort op onszelf terugslaan, let maar op. Je kunt niet ongebreideld natuur vernietigen zonder dat dat een (negatieve) invloed op onszelf zal gaan hebben. We staan namelijk niet boven de natuur; we zijn er onderdeel van. Alleen verstoren wij steeds méér evenwichten, en dat gaat op een dag hopeloos mis. En dan is het te laat.
En dat alles voor winst. Juichend over 2,7% economische groei donderen we de planeet de afgrond in. Een domme, agressieve, egoïstische, niet al te intelligente apensoort zijn we. Meer niet.

0
3 weerman

Zeer triest!
De documentaire is helaas niet terug te kijken op uitzending gemist.
Wel is er een video van die Orang-Oetan eerder verschenen in de media.
https://www.nu.nl/238122/video/orang-oetan-in-paniek-door-slopende-graafmachine.html

0
4 Nieuwsgierig

@4 , zonder NL ondertiteling;

0
5 caso

@5 Hartelijk dank voor de link!

0
6 Nieuwsgierig

@5 Wat me in de documentaire opvalt zijn de fragmenten van velden met zonnepanelen waarvan nu bekend is dat de materialen daarvan moeilijk recyclebaar zijn. Daar moeten de fabrikanten echt iets aan doen anders zitten we over pakweg 30 jaar met een enorme afvalberg van zonnepanelen.

https://www.oneworld.nl/duurzaamheid/hoe-duurzaam-zijn-zonnepanelen-nu-eigenlijk/

https://www.bnr.nl/nieuws/duurzaamheid/10375747/zonnepanelen-zijn-slecht-recyclebaar

0
7 Nieuwsgierig

@7 , en de natuur gaat ook stuk rond zon paneel park.

0
8 caso

@7 , zal ook wel veel zoetwater nodig zijn voor het slijpen van het paneel. (ik maar kort douchen).

0
9 caso

Het debat over klimaatbeleid heeft niets te maken met het trieste feit dat er bossen gekapt worden.

3
10 Ogod

* Verwijderd door de redactie *

11 Geert

Als zelfs dieren in opstand komen, waarom doet de mens dit dan niet?

0
12 Reagentje

@3 : "Een domme, agressieve, egoïstische, niet al te intelligente apensoort zijn we. Meer niet."

Ik zou zelfs durven stellen dan dat we minder zijn dan dat. We zijn ons ervan bewust dat klimaat en daarmee aarde en natuur naar de kloten gaan en we laten het met als onze "intelligentie" gewoon gebeuren. Overigens moet ik zeggen dat ik ook niet zo gauw weet hoe je tegen die grootmachten iets kunt doen.

0
13 Reagentje

@11 Dank je wel! Dit is volgens mij een betere beeldkwaliteit dan de link die ik al door #5 had gekregen.

0
14 Nieuwsgierig

* Verwijderd door de redactie *

15 Geert

dit is wat men als interpretatie er aan geeft

0
16 maarten1234

@15 Ja hahahaha dacht echt een betere beeldkwaliteit te zien, is het dezelfde link question LOL

0
17 Nieuwsgierig

Dierenleed. Altijd diep en diep triest.
Stop de bomenkap!!!!
Plant nieuwe (oer)bossen aan!!!

0
18 xtremy

"Een bedrijf dat palmolie produceert hakt zich een weg door de jungle op zoek naar palmbomen."

Ook schokkend vind ik dat de schrijver geen idee heeft hoe palmolie winning gaat.

0
19 Jackd

* Verwijderd door de redactie *

20 widezw

@20 Bomen worden massaal gekapt voor landbouw en in dit geval op zoek naar Palmolie. Je moet het artikel eens lezen voordat je je onderbuik laat reutelen.

https://www.wnf.nl/wat-wnf-doet/themas/bossen/ontbossing.htm?gclid=EAIaIQobChMIjO2J9qLd4QIViuF3Ch2D0Qg2EAAYASAAEgJt5_D_BwE

Dit is de industrie waar FvD en overig Rechts zich zo hard voor maakt om die te ontzien.

1
21 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

22 widezw

* Verwijderd door de redactie *

23 widezw

En ondertussen gaan de moslims maar door met kinderen fokken...

1
24 Topperz

-
Maar gelukkig hebben wij heel knappe politici die alles weten.
Als we maar de CO2 omlaag brengen dan komt alles goed.
En wat vooral belangrijk is, dat is dat we de bedrijven die zich bezig houden met CO2 reductie, zoals bedrijven die uw huis isoleren en warmtepompen aanbrengen vooral heel veel geld geven. Want daar wordt de planeet gezond van.
-
En ondertussen kunnen we dan lekker flink consumeren, mooie kleren, lekker eten, leuke feestjes, veel met vakantie gaan, veel asfalt aanleggen zodat wij elke dag naar het werk kunnen racen met onze dure auto's, veel natuur verwoesten om huizen te kunnen bouwen en grond te cultiveren voor onze producten, veel kinderen nemen, etc etc.
-
Of zouden die politici het misschien niet bij het goede eind hebben en dienen zij de belangen van bepaalde machtige mensen en zou onze op geld gebaseerde niets ontziende egoïstische en egocentrische levenswijze misschien toch niet helemaal juist zijn?
Het antwoord dat u kunt geven op deze vraag is van UW LEVENSBELANG.
/-
-

0
25 MrCally1

@3 +++
Nog een paar jaar, dan kan ik uit de rat-race.

0
26 Seconda

@22 Palmolie is niet alleen biobrandstof en wordt daarvoor in ons westen ook verketterd.
https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/recycling/28951/definitief-verbod-op-het-gebruik-van-palmolie-voor-biobrandstof-in-de-eu

@23 Palmolie wordt als grondstof verwerkt in diverse produkten zoals shampoo, snoep en margarine en alleen voor die exportwaarde heeft palmolie een verwoestende uitwerking op de natuur. Zelf koop ik zo veel mogelijk onbewerkte produkten waar dus geen palmolie in zit maar als je weet dat palmolie in 60% van de westerse produkten wordt verwerkt is dat een hele opgave. Vooral zeep en shampoo zijn erg lastig.

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/dit-zijn-de-alternatieven-voor-palmolie

Het is dus grote onzin om de kap van het oerbos hier te wijten aan 'palmolie als biobrandstof' want palmolie wordt al decennia aangewend voor de raffinage van deze produkten en slechts korte tijd als biobrandstof en dan nog in een heel marginaal aandeel waarvoor ondertussen maatregelen in werking zijn getreden hier in het rijke westen. De grote boosdoener is palmolie dus niet als biobrandstof maar als grondstof in 60% van onze produkten. En dat is nog steeds toegestaan in de EU en daarvoor worden nog geen alternatieven gezocht.

0
27 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

28 widezw

@28 Dat doe ik met mijn reactie op jouw #23

Volgens mij geef ik met de 2e zin van mijn 2e alinea antwoord op de vraag die je stelt. Overigens heeft het kopen van onbewerkte produkten meer voordelen als het terugdringen van het gebruik van palmolie.

Palmolie wordt verketterd als biobrandstof maar nog steeds omarmd als grondstof.

0
29 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

30 widezw

@30 Prima!

Wat Rechts en extreemrechts doet is het framen van de hele discussie over de verschoningstransitie op voor de burger negatieve punten. Voor mij valt biobrandstof onder vervuilende alternatieven en die alternatieven zijn er niet gekomen door Links of GroenLinks maar omdat dat voor de industrie de goedkoopste transitiemogelijkheid was. Ze konden immers goedkope palmolie etc. uit indonesie halen.

Natuurlijk is de bevolking tegen de energieheffing als je die vooral ten onrechte bij die bevolking neerlegt en de industrie totaal de gevolgen van hun vervuiling niet laat ondervinden. 80% van de energieheffingsopbrengst komt bij de burgers vandaan en 20% bij de industrie terwijl het gebruik en daarmee de vervuiling precies omgekeerd, 80% energie wordt verstookt door de industrie en 20% door de burgers. Dat is het gevolg van oneerlijke tarieven en het enige argument dat Rechts en ExtreemRechts daartegen heeft is; '... want anders gaan ze naar het buitenland'.

Die angstdoctrine wordt door Rechts continu gevoerd maar als je het goed regelt en je komt met importheffingen en invoerverboden op produkten uit vervuilende landen dan speelt dat argument helemaal niet want die industrie wil massaal de kapitaalrijke EU-markt op.

De verschoningstransitie is niet alleen nodig vanwege de CO2 uitstoot maar als redding voor het hele klimaat en het milieu. En laat de FvD nou net de belangen van de industrie behartigen en niet die van het volk want in de afgelopen 2 jaar heeft de partij tegen voorstellen voor meer bijdrage van de industrie en daarmee minder hoge heffingen voor de burger gestemd.

En nu? Nu stemt de FvD en geheel rechts en extreemrechts bijv. voor de invoering van 5G. 5G is alleen maar voordelig voor bedrijfsnetwerken maar de gezondheidsrisico's zijn volgens veel onderzoeken enorm en geheel rechts (CDA, CU, D66, VVD, PVV, FvD) willen die risico's niet laten onderzoeken. Nee, gewoon doorvoeren die troep en dat we daarmee mensen in een magnetron plaatsen met op iedere 100 meter een zendmast en dat voor het bereik massaal oude dikke bomen moeten worden gekapt, dat is het probleem van de burger.

En zo is het ook al met Palmolie. Er is nog steeds geen initiatief tegen het massale gebruik van palmolie in 60% van de westerse produkten omdat de industrie dat niet wil. Dat kost hen namelijk een groot deel van hun vermogen om te investeren in verschoning en dat deel kunnen ze dan niet uitkeren aan bonussen en aandeelhouders. Dat is waar Rechts en Extreem Rechts voor staan. Niet voor de burger!

0
31 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

32 widezw

@32 Wees niet bevreesd. Dit soort termen zullen meer mainstream worden en uiteindelijk gaat de vervuiler betalen. Of die nou het klimaat of het milieu vervuilt.

0
33 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

34 widezw

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Nadigai Sex VideoNude CholasFfmblowjobRevenge Porn WebsitesCailey Lonnie NudeKeriyaHd Porn Sex Video DownloadNubliesBackroomcastingcouch CharliLight Skinn PornDoublisyFlas TitsRana Naidu Sex ScenesOpen Saxy VideoFast Time Sexi VideoBihar Village PornGandi PornGal Gadot AznudeTelugu Hot PornHollywood Singer Sex VideoSexy Movie FrePorndaddySexo Gay ViolentoBonyuu Chan Wa DashitaiTamil Maid SexJapanese Breastfeeding VideosRough Porn HardcoreFantasylandtampaAmelia SkyeChilean PornSakura NudaNxnxxnBhabhi Devar XxKerala Village Sex VideoNorma Stitz PornBbw AcompanhanteSapna Bhabi XxxFree Download PornvideosNaughyamericaM.myfreecamSucking Hugh CocksWww SexyvideoCouple Nude SelfieMob Porn GamesFucing VideoX Video Japanese FamilyBollywood Actors Xx VideoCumindaughterOld And Youn PornPornbusFaoelloHot CameltoePantys Up SkirtBrazzers Mom PornTamil Sex Movie ComRandi Desi SexTamil Porn HotVirginsexFree Porn LivePokemon Ditto PornDogfartNehentaiAmie CambrigeAngela Wite XxxXnxx VerginLeela StarEma KarterAutumn Falls Onlyfans LeaksMaa Ki Chudai Bete Ne KiMadison Ivy Jerk Off InstructionsNew Celeb Leaked NudesAubrey AddamsPerfect NakedKylie Page HotX Desi VediosSexes BhabhiAftbooruNadiahiltonHot Latino Gay PornInterracial RoughFree Cam NudeAmazon DildosJessica Nigri NideVika BorjasMompov LexiPhim Sex VnNude Female GymnastsOmegle Boob FlashBella Rolland VrR34 WebsiteFilms Prono GratuitsXxxx MovieLoan PornHot Mature PornAlexia Anders Porn3dg SpotBust Asian PornJada Stevens CreampieBritish XnxxLock Xxx18 Movie Download In HindiSlip Sex VideoHusband Wife And Friend PornCorey Chase AnalReddit HotwivesHistoire érotiquesKatrina Jade VideosChoda ChudirAlicia Romero NudeTrans CamsBhad Bhabbie Leaked OnlyfansLesbiene XnxxXnxx Video Malayalamسیکس افغانیIndian Lady Sex VideoJapanese Seduction VideosNude WomenpornMelanie Martinez PornTelegrams PornMatur Porn PicsXnxx CowXxxeaSexx VillageTs GangbangedWww Korean Sex Video ComSex UrinLesbian Foot Worship PornXxx India Video HdChoda Chodi PictureSister Big Boobs PornLatinaes OnlyfansJoe Dematteo PornFuury PornLesbipornoRed XxxGay Suck PornLittle Asian PornMale Escort PornIsekai Yarissaکوس لیسیIndian Leaked Porn VideosEn Iyi PornoşarAtlanta ListcrawlerPregnant Sex ComThreesome Sex MoviesSalma Hayek Boobs NudeSanilion Xxx VideoAnimes That Show BoobiesHegre ArielThothd