IJmuidenaren willen spreiding huisvesting asielzoekers (rodi.nl)


"Ik zal het woord voeren namens heel veel verontruste IJmuidenaren. Want het is vijf voor twaalf, de situatie is heel ernstig'', zegt Visser. "Dat dient de gemeente zich te realiseren. We staan er helemaal achter dat je mensen in nood zoals asielzoekers dient te helpen. Maar als zij hier komen wonen, moet het breed binnen Velsen worden gedragen."Mensen in nood moet je helpen, laat het duidelijk zijn. Maar laten wij als gemeente Velsen de komst van deze asielzoekers met z'n allen dragen. Dat is eerlijker. Bovendien denken wij dat deze mensen sneller kunnen integreren in onze samenleving'', aldus Visser.Leonie van der Linden, communicatieadviseur van de gemeente Velsen, wijst op het feit dat Visser vandaag zal inspreken voor de gemeenteraad. Wethouder Verkaik heeft hier niets van doen. ''Hij kan daar niets over zeggen. Zijn mening zal hier ook niet toedoen. ...

door Ruud100 in Binnenland  ·  75 Reacties

  • 0
  • 955x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@46 vanuit uw vraag begrijp ik dat u graag wilt weten wat er in de regio speelt, ik vind het een goede vraag en kan er geen antwoord op geven.

0
51 Ruud100

Dank u ruud100 voor de reactie.
Ik val er middenin, om het maar zo te zeggen, maar bij nader inzien lijkt het erop dat: de overheid volgens EU afspraken zich moet houden aan de opvang.
Misschien is dit nu juist te geforceerd.

0
52 von Bribbentrop

@2 het valt mij op hoe veel negatieve reactie uw krijgt. Het heeft er alle schijn van dat terugsturen van migranten een bepaalde emotie oproept, wellicht een schuldgevoel of dat men het niet maatschappelijk verantwoord vind.

In het huidige beleid moeten de asielzoekers verplicht de Nederlandse taal leren, verplicht de Nederlandse normen en waarden en moeten nu ook nog onbetaald werk gaan uitvoeren om Nederlandse bedrijven te helpen,
We ontnemen hiermee deze veelal gezonde jonge mannen de mogelijkheid in hun eigen land aan wederopbouw te werken. We zouden deze mannen kunnen opleiden hiervoor in plaats van verplicht laten integreren in Nederland.

Dalai Lama heeft hier recent ook over gesproken, men mag het met hem eens zijn of niet maar het zou onverstandig zijn om de persoon die de Nobelprijs voor de vrede kreeg niet serieus te nemen. Hij stelde „Ook moreel gezien vind ik dat deze vluchtelingen slechts tijdelijk opgenomen moeten worden,” gaat hij verder. „Het doel moet zijn dat ze terug kunnen keren om hun eigen land weer te helpen opbouwen.”

Bron : http://www.telegraaf.nl/buitenland/25911499/__Dalai_lama___Te_veel_vluchtelingen___.html

0
53 Ruud100

@7 Je hebt wel weer een extreemrechtse site weten te vinden.

0
54 sockknitter

@54
Dit is rechts extreem: https://www.stormfront.org/forum/f22/

0
55 von Bribbentrop
56 Wild Rover

@56

Het gaat over de maand juli en er wordt gesuggereerd dat de instroom wel weer gaat toenemen.
Hoe dan ook, het kost de gemeenschap geld.

0
57 von Bribbentrop

@52 Het lijkt er inderdaad wel op. Desondanks houden veel landen zich nu juist niet aan de internationale verdragen.

Schepen van Frontex redden drenkelingen voor de kust van Libie; volgens internationaal zeerecht moet het land dat het dichtst bij de rampplek deze mensen toegang verlenen en opvangen. De Libische minister geeft aan geen enkele vluchtelingen op te nemen dus worden ze zonder goede ID-controle de grens overgevaren naar Italie.

Bron : http://nos.nl/artikel/2109261-libie-wij-nemen-geen-vluchtelingen-terug.html

Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Noorwegen mogen grenscontroles uitvoeren van de EU hoewel deze landen Schengenlanden zijn. Alleen Schengenlanden aan de buitengrenzen mogen deze controles volgens het Schengenverdrag uitvoeren.

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/34662/Vluchtelingencrisis/article/detail/2695242/2016/05/04/Europa-geeft-groen-licht-voor-verlenging-grenscontroles.dhtml

Volgens de Dublin-akkoorden,moet het eerste land waarin een asielzoeker is geregistreerd de asielprocedure afhandelen. Van 900 aantoonbaar in Duitsland geregistreerde vluchtelingen nam Duitsland na veel wikken en wegen de helft op en werd voor de andere helft de verantwoordelijkheid bij Nederland neergelegd.

Bron : http://www.nu.nl/bootvluchtelingen/4321808/nederland-stuurt-450-asielzoekers-terug-duitsland.html

0
58 Ruud100

@50 Ik zie het inderdaad, het artikel geeft mij de indruk dat men het vervelend vind dat er minder vluchtelingen zijn omdat minder vluchtelingen Nederland nu geld kost.

Het is duidelijk dat dat het een business is geworden, even kort Googlen en dat blijkt dat er inmiddels aardige bedragen aan worden verdient (zie bron). Het is treurig, meer vluchtelingen is dus meer geld, er zou juist beleid moeten zijn om vrede en stabiliteit te creëren in plaats van meer geld door meer vluchtelingen.

Bron : http://www.quotenet.nl/Nieuws/Goh-Centraal-Orgaan-opvang-Asielzoekers-COA-maakt-23-miljoen-!-winst-182821

0
59 Ruud100

In @59 wilde ik natuurlijk mijn reactie richtten aan uw reactie op @56

0
60 Ruud100

@58
Juncker heeft in zijn europese state of the union met geen woord gerept over de vluchtelingen en Turkijeen hoe europa daar mee moet omgaan.
Hij maakte zich wel sterk voor WiFi.
Deze hele vluchtelingenkwestie zou wel eens de nekslag kunnen worden voor de unie en ook voor politiek Den Haag.
De PVV wordt alom gevreesd en de VVD probeert al wat stemmen weg te snoepen bij Wilders.
Een beleid wat van hoger hand wordt opgelegd, heeft weinig met democratie van doen.
De democratie in Nederland bestaat niet meer en het parlementair stelsel moet heel snel op de schop.
De EU is er voor de multinationals en humanitaire hulp voor vluchtelingen staat daar in schril contrast mee.

0
61 von Bribbentrop

@61 Dat klopt inderdaad. De "wordcloud"van Junckers betoog is hier terug te vinden : http://www.euronews.com/2016/09/14/what-wordclouds-show-about-jean-claude-juncker-s-state-of-the-union-speeches

Hij sprak wel over de Frontex missie om migranten op te halen. Welke rechten en voorzieningen vluchtelingen in Turkije hebben na de deal van 6 miljard met de EU is volstrekt onduidelijk. Het is duidelijk dat het nog steeds de moeite loont om de levensgevaarlijke oversteek via de illegale mensensmokkelaars te maken, er komen elke maand nog duizenden binnen daar. Nederland neemt er ruim 5,000 over dit jaar.

Bron : http://www.ad.nl/dossier-vluchtelingenstroom-west-europa/eu-neemt-ruim-4000-vluchtelingen-over-van-griekenland-en-italie~ac205bd3/

1
62 Ruud100

@59 Ooh, maar wij hebben ook geen meningsverschil over de treurigheid van de situatie of de discutabele rol van het COA..
Het ging slechts over het aantal asielzoekers en dat stijgt dus zeer zeker niet constant maar komt en gaat bij vlagen.
Overigens denk ik dat er met de "kosten" gewoon 'verspilling' (ten opzichte van het niet gebruiken van locaties/bedden) wordt bedoeld in het artikel.

0
63 Wild Rover

Wat ik mij nou al een tijd afvraag is; Wanneer gaan we het hebben over de terugkeer van de vluchtelingen?

@59 Zonder vluchtelingen hebben al die organisaties geen enkel bestaansrecht. Waarom denkt u dat o.a. FRONTEX als veerdienst optreed?

0
64 Bluth

@33 : Heb je nog meer leugens?

2
65 N.Nescio

@38 : Doe niet zo onnozel. Die 30.000 ...is dat eenmalig?????? of vangen we al 10-tallen jaren mensen op.

2
66 N.Nescio

@39 ..ja......al weer een leugen......

1
67 N.Nescio

@40 ; Nog een.......

1
68 N.Nescio

** gebruiker verwijderd **

@41 nee, dat was gepland maar door schifting en terugsturen zijn er veel minder overgebleven. lees de verhalen over leegstaande azcs

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/40-procent-van-de-bedden-voor-asielzoekers-staat-leeg

http://www.vluchtelingenwerk.nl/feiten-cijfers/cijfers/bescherming-nederland

69 ---deleteduser---
70 ---deleteduser---

@70 Driekwart van de Nederlandse vrouwen is volgens het onderzoek wel eens slachtoffer geweest van seksuele intimidatie. Daaronder worden bijvoorbeeld ongewenste aanrakingen, omhelzingen en kussen verstaan... Brrr
Artikel uit 2014..

0
71 Voxpopuli

@70 ik ben benieuwd of het geweld sinds de massale toename van immigranten is toegenomen. Ik gok op forse toename

0
72 Voxpopuli

Wassenaar, Blaricum en al die andere rijke wijken eerst. iedere politicus die de loper voor ze uitlegd moet zo'n probleemgezin aan weerszijden krijgen.

Stel nu eens dat de dochters van zo'n voormalig kopstuk van links nu eens op 13 jarige leeftijd constant worden lastig gevallen, uitgemaakt voor hoer en nog meer zodat die niet meer door de straat durven.....

0
73 Merlanni

Het woord "integratie" wordt te pas en onpas gebruikt door bestuurders en politici gebruikt worden om "goodwill" te kweken.
We kunnen onderhand wel stellen dat integratie van de "multiculti-samenleving" volledig mislukt is. Dus om elke keer met deze dooddoener te komen, kweekt zeker geen goodwill in de samenleving.
Beter is, de burgers erop voor te bereiden, dat de samenleving gaat veranderen. We moeten niet weer de fout maken, dat het allemaal wel mee zal vallen, en dat we hier straks een prachtige welvaart tegemoet gaan met al die "hoog-opgeleiden".
De realiteit is anders, de verzorgingsstaat in de huidige vorm, zal in de toekomst onbetaalbaar worden dankzij de "integratie". Nog afgezien van de andere culturele problemen die we zullen ktijgen. De voortekenen wijzen er nu al op, dat bepaalde groepen, hier straks hun religies met elkaar gaan uitvechten.
Het is maar, dat u, uw kinderen hierop kan voorbereiden...

0
74 Dieke

@63 Mee eens +1

0
75 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Ook tot jaren celstraf veroordeelden op vrije voeten door personeelstekort

Niet te geloven. Een minister die stelt niet goed geinformeert te zijn gezien zijn, "De Kamer heb ik de informatie gegeven die ik toen had." De ...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Islamisten roepen bij betoging in Hamburg om kalifaat

En velen vinden het geweldig dat er dagelijks honderden moslims naar Europa komen. . . Denk goed na waar u binnenkort op gaat stemmen!...

1 uur geleden geplaatst door LoydMorris

Graaier1000
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

"Poetin zei meer specifiek: ‘NAVO-soldaten zijn in Oekraïne. We weten dat. Ze spreken Frans en Engels, dat weten wij ook."Dat er voor of ...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Wedergeboren
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@96 "aan de puntentelling te zien" De 'puntentelling 'die laat zien dat jij al in #6 begon met op de persoon spelen en daarmee ook...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Graaier1000
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Hoe ze het op termijn volhouden en redden daar ben ik wel benieuwd naar. Wat is hun vangnet als het even tegenzit, zijn de 'souvereinen' dan op ...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Bob Sleebaan
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Verstandig. Nederland wordt onleefbaar. Brussel heeft haar zin. Elk land verliest haar identiteit. Op naar de superunie. Bah....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90Blijft staan: kwestie van goed lezen. Ik heb nergens gezegd dat je in a37 op a45 moest reageren. Heb alleen in a71 gewezen op jouw hypocris...

4 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@98 Verdonschot was een presentator bij de VARA. Dan weet je wel hoe laat het is. 😅...

5 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

7 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

7 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
IndiannudesMarathi Sex Video Full HdPriya Rai Hot VideoEx Gf XxxPorn Video In MarathiTwerking BjAsian On PornhubBoku Ta Misaki SenseiXxxpornhdAggressive Sex VideosStepsis Shares Bed And Gets Fucked By BroReddit For The PlotSexy Aubrey PlazaBig Naked BooobsOld Girl Xxx VideoXxx Video SlippingXxx Indians SexSharanya Jit Kaur NudeFull Xxx ComBangladeshi Naked FilmXxx Vdeio ComMalayalam Adult FilmLexi Love PornMila Yoga NudePoirnJapanese Sex MoviesSkip The Games Columbus GaNude Men In The BeachEbony Cartoon PornMango Live ColmekSexy GirlspornSquirt CreampieNikitakinkaPierce ParisNude Sex PhotosVictorian PornNaked House CleaningFemboy FuckedChut Ka PaniXnxx Hot PhotoExploitedteens ComSuit Salwar PornMom Fucks SonBbc GangbangedMuito HentayFilm.bokepjepangValery Altamar LeakedReshma Hot XnxxJohnny HazzardMausi Ki Chudai Hindi MeinReene GracieAmadoras SexoVintage Nudists PicsCheekie NudeVeronica Leal PovKindgirls.conmAbbie CatKeira Knightley HotHot Desi XnxxBhojpuri Sex Video BhojpuriSexy XvedioPorn Cheating VideosSara Sampio NudeHollywood Adult Web SeriesNina Agdal NsfwDoctor BlowjobValeriakeeler PornWatch Video Porn FreeXvideos OnlyfamsDesi Tamil Sex VideoAayla Secura PornFather Cheating SexMaking Love PornosMerylin SakovaNão ComtoHentais FutanariPorn Star Xxx VideoLovely Ghosh VideoAprilolsen PornSex Video Tamil OnlyThe Start Of Us PornBbw CameltoesInfluencetsgonewildBondage In DiapersTeresa Ganzel NudeXxx Videos Com HdChut Ki Chudai Ki91自拍Freeuse Fantasy FullLesbian Pornhub StraponMilababy69 LeakedPurah PornEbod-682 Asia AsukaIndian Leaked VideosMature Women PornChicken PornPunish PronDick FlashingKill Bill XxxLewdzonrLaura Harrier NudeDehati Xxx Hd VideoNude Babes PicsPorn Video SanileonSexvidos TamilX Anime PornOnline Hentai GamesFree Videos Of Gay PornVideo Call Xxx VideoAnjali XnxJapanese Boobs KissingBoudi XxxMommy Dirty TalkVideo Nudes.CrazytrannyDesi Xxx PhotoHot Kom PornBrother Sister Sex XxxIndian Foking VideoSex Indian VidioDrink Porn VideoShemale Fuck PussyXxx PhAuneesh_nicolePorn_finderIndian Pussy PicturesAmarika XxxAll Free PorntubesPorncomics.xxxXxx Best PronDownblouse LoveMamada En El CarroPorn De ViejitasGay Interacial PornLesiban XxxRomi Rain OnlyfansPhotos Of Jennifer Aniston NudeJapanese Women Is Cheap In The Next RoomFirst Time Sex Video OpenMom Sucks CockKorean Prone VideoBreast Lesbian PornZaya CassidyFucking SexTamilsexvidoesFather And Daughter Sex Hd VideoForc Porn VideoDog Knotted ManNatalie Porkman PornHot Escorts