door Febee in Buitenland  ·  25 Reacties

  • 0
  • 486x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Stop nu eens met hen vluchtelingen te noemen. Het zijn woningen- en uitkeringstrekkers. Zij kwamen al met het bootje vanuit een veilig land.

6
1 gaulette

@1
Precies, het zijn gelukzoekers die uit een veilig land komen.
Weer in een boot zetten en terug brengen waar ze vandaan komen.

4
2 WHuls

* Verwijderd door de redactie *

3 jozo tafelzout

* Verwijderd door de redactie *

4 jozo tafelzout

@4 . Spannend, ik heb nog nooit mensen zien”rijzen”.

14
5 mo

@5
Ik wel. Die rijzen dan boven het maaiveld uit. question

4
6 rebo

* Verwijderd door de redactie *

7 jozo tafelzout

* Verwijderd door de redactie *

8 jozo tafelzout

@1 @2 @3

"Executies van migranten, marteling, verkrachting, omkoping en verbanning naar de woestijn behoren tot de dagelijkse praktijken"
https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/artikel/228241/vluchtelingen-worden-geexecuteerd-en-gemarteld-kampen-libie

Maar blijven jullie vooral bang. Zó bang dat je mensen liever ziet sterven dan dat je een helpende hand uitsteekt want jullie hebben het al zo slecht in een van de rijkste en welvarendste landen ter wereld.
En ja hoor, mochten jullie ooit hulp nodig hebben dan hoop ik dat er iemand is die jullie dat kan bieden. Maar de noodzaak daarvoor is extreem klein, denken jullie zelf niet, want jullie kunnen héél goed zelf poepen, toch?

Jammer dat jullie in NL wonen want een onderdeel van de samenleving zullen jullie naar alle waarschijnlijkheid nooit worden.

8
9 Lidpver

Ik zou de inwoners van het land waar ze straks worden afgezet waarschuwen dat ze hun cellphones goed moeten afschermen tegen zakkenrollerij. Door het kapseizen zijn hun cellphones zo goed als onbruikbaar geworden. En ze hebben snel cellphones van u nodig omdat ze zo snel mogelijk het thuisfront kunnen melden dat zij wel zijn aangeland en dat de nakomers hun koffers gereed kunnen zetten. En specifiek voor de dames: haal die cellphone uit uw bilzak en berg die phone wat beter op.

0
10 ThWil

@9 Je moet ¨"vluchtelingen¨" waarschuwen voor de gevaren. Daarnaast moet je kijken wat je voor de echte vluchteling kan betekenen. De oplossing moet echter gezocht worden in hyn land zelf of een daar dicht in de buurt . Bij voorkeur dient dit een land te zijn wat het meest hun eigen cultuur benadert. Dus dat is vaak niet een land in het westen. Wil men daarheen dan zal de ambassade of het consulaat de mogelijkheid moeten bieden een visum aan te vragen. Daarbij moet je aangeven dat de aanvraag ook kan worden afgewezen, ter voorkoming van valse hoop. Dat is naar mijn mening helpen en niet een koeriersdienst aanbieden om ze hier in het westen allemaal op te nemen.

2
11 ThWil

@11
Eind 2017 zijn er wereldwijd 68,5 miljoen mensen op de vlucht. 19,9 miljoen mensen zijn hun land ontvlucht. Gemiddeld slaan elke dag 44.500 mensen op de vlucht.

Wat stel je voor?

2
12 Lidpver

@12 Zou natuurlijk te bizar voor woorden zijn als je al die mensen op het bordje legt van een of meerdere westerse landen. Je mag best andere dan westerse landen wijzen op hun verantwoordelijkheid. Wat heb je er aan als, zoals bijv in Turkije een conflict is tussen aanhangers van Erdogan en de Gülen beweging, je nu als het ware de plicht hebt om die onderlinge strijders hier een plekje te geven. Vaak gaat de strijd hier dan nog eens verder ook. En dat geldt meer van dergelijke conflicten. Ik ben voor oplossingen in het land zelf dan wel in landen daar in de buurt. Hierbij is het van belang dat culturen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten. Je hebt er namelijk niets aan dat je botsende culturen binnen een land brengt. En natuurlijk vind ik dat je als westers land ook een aantal misschien niet zo prettige lui hier onderdak te bieden. Maar dan op een overzichtelijke en beheersbare wijze.
Dat is mijn oplossing en daar moet aan gewerkt worden.

2
13 ThWil

@13
"Zou natuurlijk te bizar voor woorden zijn als je al die mensen op het bordje legt van een of meerdere westerse landen. "

Er is dan ook niemand die dat voorstelt.
Libanon heeft 4,4 miljoen inwoners en heeft 1.5 miljoen vluchtelingen opgevangen.

En de nationalistische droeftoeters maar huillie huillie doen over homeopathische verdunning van cultuur en omvolking.

Jouw 'oplossing' is al jaren geleden tot stand gekomen, hoe hard je ook wijst naar andere landen die het nóg slechter doen dan wij. En zoals je kunt lezen is er een aantal mensen in NL dat vluchtelingen liever ziet sterven dan dat ze er een poot naar uit steken.

1
14 Lidpver

@9 , "want jullie hebben het al zo slecht in een van de rijkste en welvarendste landen ter wereld."

Dat soort gasten hebben het waarschijnlijk ook heel erg slecht.

Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat iemand met dergelijk geestelijk niveau in staat is iets fatsoenlijks te bereiken in zijn leven.

Het type dat nooit wat bereikt heeft, daar ook nooit iets voor gedaan heeft en nu maar liever de schuld van hun falen bij de buitenlanders neerleggen.

Stiekem zijn die mensen juist eigenlijk blij met de vluchtelingen.

Als die daadwerkelijk weg zouden blijven, wie zouden ze DAN de schuld van hun falen moeten geven? question question

4
15 Weet geen naam

@14 Je vraagt om een oplossing je krijgt van mij twee oplossingen. Maar natuurlijk moet je net als een selectief aantal anderen in een "het is weer niet goed" modus springen. Zelf heb je amper oplossingen anders dan een ander te beschimpen. Je geeft slechts een voorbeeld van een land dat relatief veel vluchtelingen opneemt. Vraag maar niet wat de autochtone inwoners van dat land van die vluchtelingen vinden. Maar dat terzijde. In die regio zijn nog zat landen die heel wat vluchtelingen met bijna dezelfde culturele achtergrond plus taal kunnen opnemen. Kijk daar doel ik dan op. En ik ben van mening dat westerse landen ook een steentje mogen bijdragen. Doch dat moet overzichtelijk en beheersbaar zijn. Waarom: omdat het merendeel van die vluchtelingen migranten zijn met vaak een geheel afwijkende cultuur. In de praktijk kan je zien welke uitwerking dat heeft op de bewoners van dit land. Ik neem aan dat je begrijpt wat ik bedoel. Misschien vind je het zeer verwerpelijk maar ik zie niet graag dat dit land en andere landen om me heen naar de ratsmodee gaan omdat een ongebreidelde stroom ¨vluchtelingen" hier naar toe komen. Btw waarom zouden die vluchtelingen allemaal en dan ook allemaal ook die uit Libanon naar het westen willen komen? Nou. Ik zal je het zeggen: ze zijn maar wat jaloers op onze cultuur. Blijkbaar is hun eigen cultuur onvoldoende om in vrijheid en rijkdom te kunnen leven. Ben bang dat je hier het westen wel de schuld van zal geven.

1
16 ThWil

@4

Racistische schorem, dat is pas tuig...

1
17 Bullet108

* Verwijderd door de redactie *

18 jozo tafelzout

@16
Dank voor je reactie.

" Je vraagt om een oplossing je krijgt van mij twee oplossingen. Maar natuurlijk moet je net als een selectief aantal anderen in een "het is weer niet goed" modus springen."

Fijn dat ik tot de selectie behoor!
Maarre, jouw oplossing(en) komt slechts neer op NIMBY.

" Zelf heb je amper oplossingen anders dan een ander te beschimpen."
Nee, dat beschimpen is geen oplossing. Gastvrijheid zou een oplossing kunnen zijn. Het beschimpen is meer een constatering van angst bij mensen die anderen liever zien sterven dan dat ze ze helpen.

" Je geeft slechts een voorbeeld van een land dat relatief veel vluchtelingen opneemt. Vraag maar niet wat de autochtone inwoners van dat land van die vluchtelingen vinden. Maar dat terzijde."
Die mensen zien het als hun sociale verplichting mensen in nood te helpen. Ze zijn véél minder egoïstisch dan wij hier in het noordwesten van Europa.

" In die regio zijn nog zat landen die heel wat vluchtelingen met bijna dezelfde culturele achtergrond plus taal kunnen opnemen. Kijk daar doel ik dan op."
Psies, je wijst graag naar anderen.


"En ik ben van mening dat westerse landen ook een steentje mogen bijdragen. Doch dat moet overzichtelijk en beheersbaar zijn."
Wat is er op dit moment dan niet overzichtelijk en onbeheersbaar aan?

"Waarom: omdat het merendeel van die vluchtelingen migranten zijn met vaak een geheel afwijkende cultuur."
Een aanname uit het populisme-circuit dat je niet hard kunt maken. En dat mensen met andere culturen sterven is nog geen reden ze toegang tot een land te weigeren lijkt me.

"In de praktijk kan je zien welke uitwerking dat heeft op de bewoners van dit land. Ik neem aan dat je begrijpt wat ik bedoel."
Nee ik heb werkelijk geen flauw benul. En ik heb met tientallen vluchtelingen van doen gehad, uit verscheidene landen en culturen. Geen had enige uitwerking op mij of op mijn omgeving anders dan interesse voor elkaar.

"Misschien vind je het zeer verwerpelijk maar ik zie niet graag dat dit land en andere landen om me heen naar de ratsmodee gaan omdat een ongebreidelde stroom ¨vluchtelingen" hier naar toe komen."
Er komt dan ook helemaal geen 'ongebreidelde' stroom vluchtelingen naar dit land, waarom verzinnen mensen dat toch steeds. En die vluchtelingen helpen helemaal niets naar de ratsmodee, behalve dan in de belevingswereld van wederom populisten.
Als je graag over criminaliteit wilt praten bekijk het dan uit criminologisch standpunt en je zult ontdekken dat niet afkomst van belang is maar sociale status.

"Btw waarom zouden die vluchtelingen allemaal en dan ook allemaal ook die uit Libanon naar het westen willen komen? Nou. Ik zal je het zeggen: ze zijn maar wat jaloers op onze cultuur."
Dat willen ze helemaal niet 'allemaal en dan ook allemaal', ook dat zal ergens in dat populistische taaltje zijn gebezigd.
Dat de omstandigheden in de kampen verschrikkelijk zijn kun je zelf ook wel googlen. Naast een gebrek aan álles (hoe moet dat landje die steun aan die vluchteling ophoesten als ze daarbij worden geknepen door de allerrijkste landen ter wereld?) kwam er bijvoorbeeld in januari nog eens een lading sneeuw tijdens een verwoestende storm overheen.

"Blijkbaar is hun eigen cultuur onvoldoende om in vrijheid en rijkdom te kunnen leven. Ben bang dat je hier het westen wel de schuld van zal geven."
Je 'constatering' is er eentje die je uit je duim zuigt. Syrië was een zeer beschaafd en welvarend land totdat er een burgeroorlog uitbrak. Iran en Irak, zeer vooruitstrevende landen die instabiel zijn gemaakt door oh ja, het westen. Net als Jemen en Afghanistan.

Maar joh, ga jij lekker je superioriteitsgevoel met een biertje vieren dan zorgen anderen wel voor het welzijn van mensen die het niet zo makkelijk hebben als jij. Jij hoeft niet de hele wereld te redden, je hoeft zelfs niemand te helpen. En het is prima als jij je daar senang bij voelt.

1
19 Lidpver

* Verwijderd door de redactie *

20 Undertaker

Helaas.

0
21 Bram brabant

@19 Wat een verrassing dat je een reactie geeft die ik vooraf niet had verwacht. Even wat aspecten die je -correct me if I'm wrong- mij al dan niet direct aanwrijft. Komt ie: NIMBY, zie liever mensen sterven dan helpen, wijst naar anderen, populisme, en als uitsmijter superioriteitsgevoel. Tja dat mijn wijze en inhoud van discussiëren je niet aanstaat is je goed recht maar waarom moet je je tegenreactie larderen met uitwijdingen over mij persoonlijk. althans zo komt het me wel over.

1
22 ThWil

Ohnree. Die ene vrouw verdronken... nouja... nu kan ze tenminste niet na vertellen dat ze verkracht was door de 55 andere kerels.

3
23 John

@9
Waarom spreek je over bang?
Wij zijn helemaal niet bang maar gebruiken ons gezonde verstand.
Je kunt geen land of "vluchtelingen"helpen als ze hun mentaliteit niet eerst veranderen.
Ze moeten eerst doordrongen worden dat geweld niets oplost, en ja dat vraagt offers.
Maar wij kunnen hier al die "vluchtelingen" niet opvangen, de cultuurverschillen staan veel te ver van elkaar af, bovendien kan ons sociaal stelsel dat ook niet aan.
En je loopt de kans dat ze hier hun conflicten gaan uitvechten met elkaar.
Wat wij wel kunnen doen er een VN-macht naar toe sturen om de partijen uit elkaar te houden en de burgers een microkrediet geven zodat ze hun eigen land kunnen opbouwen zodat ze meer welvaart krijgen, maar ook dat ze een sociaal stelsel opzetten en niet alles voor de laag opmaken.
Maar dat zullen ze zelf moeten doen.

1
24 WHuls

@24
"Waarom spreek je over bang?"
Omdat jullie gedrieën peulen lijken te schijten.

"Wij zijn helemaal niet bang maar gebruiken ons gezonde verstand.
Je kunt geen land of "vluchtelingen"helpen als ze hun mentaliteit niet eerst veranderen.
Ze moeten eerst doordrongen worden dat geweld niets oplost, en ja dat vraagt offers."

Kijk, daar heb je het al: "geweld".
Zouden vluchtelingen wellicht op de loop zijn voor geweld?

"Maar wij kunnen hier al die "vluchtelingen" niet opvangen, de cultuurverschillen staan veel te ver van elkaar af, bovendien kan ons sociaal stelsel dat ook niet aan."
We vangen dan ook maar een piepklein deel op van de dik 60 miljoen vluchtelingen.

"En je loopt de kans dat ze hier hun conflicten gaan uitvechten met elkaar."
Tsja, dat risico lopen we ook tijden Feyenoord - Ajax. Niet zo bang zijn...!

"Wat wij wel kunnen doen er een VN-macht naar toe sturen om de partijen uit elkaar te houden en de burgers een microkrediet geven zodat ze hun eigen land kunnen opbouwen zodat ze meer welvaart krijgen, maar ook dat ze een sociaal stelsel opzetten en niet alles voor de laag opmaken."
Kijk, dat is tenminste een idee. Maar het probleem ligt wat complexer helaas maar het is in ieder geval een idee!

"Maar dat zullen ze zelf moeten doen."
Als de fosforbommen om je heen ontploffen is het lastig opbouwen. En als je als 14-jarig jochie eigendom van de staat wordt is het ook lastig opbouwen...

0
25 Lidpver

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Maitland Ward GangbangBrothers Jerking OffBest P O R N SubredditsVideo PornolandiaWww AdultsearchXxnx Desi VideoXxx Kiss PhotoPlayboy GifsXxx Savita Bhabhi CartoonCamale Toe PornWww Xxxxxxx ComDarlene AmaroNami SexxxBreastfeeding Porn VideosSanny Leone XxTabu Sex Video ComAnal Creampie CompilationBeach VoyeuerElle Brooke SquirtAtk GirlfrindsSocialmedaigirlsجنیفر لوپزsexSani Sexy VideoMalathi TeacherSexy Hot Video BoobsTera Patrick CreampiesD っ M18Scarlet WintersJohnny Singh Ke VideoThe F A P P E N I N GWomen Wrestling PornSex Big AuntyLily XnxSexy GrandmaEmjaybird NudeSkykarxraeeLarde PornHaley Spades CreampiePorn Stars With Bubble ButtsHardcor Sex VideoPorn Full StoryBrazzers Top ModelsSanaleon XxxPublic TitsJulieann Huff NudeSara Jay InstagramJapanese Romantic Sex VideosBest Sex VideosHd Porn Tu EFreematurepornGay HardcoreAsian Hidden Massage CamFree Pron VideoaBlack Sheep OvcaEn3 EscortsIskra Lawrence NudeXvisdosSkyler Simpson LeakedBf Full Hd BfKendra Lust Porn VideoSoumya Sex VideoYinyleon PornosDanny D StepmomPornopieBecky Crocker LeakedMonica Bellucci NudesAdult Fvd EmpireFatassCorinnakopf Only FansMaria SexPorn Actresses ListXxx Hindi VidosHindi SxiNars Xxx VideoDesi Gand ComCodi Vore PornMy Pervy FamMagic Movies.comMegaparsonlsFilme De Pornô GrátisVideo Sexo XvideosJonny SinceXxxx Hd Hindi VideoErika Lust Sex VideosJav English Subtitles PornVid Tube PornIncestflix.commDp SexyRajsi Verma XvideoSisloveme PornEscort Massage Near MeGigi AllensXxxeSexiest Women With Big TitsXxx HomoDesi Aunty Sex XnxxIndian Bathroom XnxxSouth Africa Sex XxxReddit AssholeDaftpornoSambapornpoLissa AirwsChubby NakedTeen Taboo PornCamrouletteTribadismChicas FoollandoJj Knight PornAnne Hathaway HotBlack MasterbateDiscod NudesJen BrettyCameltoe TeensBrandy Love PornGay Maasage PornBrazzilan PornCucumber SexPublic Disgrace SexXxx Sexy Porn HubAmature SquirtersBeauty Girl XxxXxxxxxzxBrazzers VJav XvideoRachel Steele PornstarMegan Fox LezThandie Newton NudrCute Sex Video HdBangla Fucking VideoRachel Weisz SexJade AmbersJasmine Ja PornReddit Breeding MaterialEmma_andrew1GirlfriendgangbangArikytsya LeaksTollywood Actress NudeSex HeroensTeen Nude XxxNude Boobs Sucking VideosMia KhalifafuckMy Dirty HobyGay Struggle Fuck RedditReal Moms NakedGirls Sex VideosSaiilormooncbVintage Mature SexLauren Alexis P O R NGay Bara PornSe Xi Film