• 1
  • 375x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De invloed van CO2 is minimaal en dit is vrij eenvoudig aan te tonen.

5
1 delarosa@europe.com

@1 Het hele broeikas effect is ca. 33ºC opwarming. De bijdrage van de mens sinds ca. 1850 telt op tot minder dan 0,3% (inclusief waterdamp, anders is het 5%). Dus de HELE mensheid zorgt voor 33ºC x 0,3% = 0,1ºC opwarming. Dat de temperatuur ongeveer 1ºC is gestegen sinds 1850 komt door andere oorzaken die de mens niet kan beïnvloeden.

5
2 Ogod

Van Rotmans kan je niet verwachten dat hij de invloed van de mens op klimaat klein gaat noemen want het is het bestaansrecht van zijn leerstoel om het tegendeel te beweren. Hij is namelijk hoogleraar 'transitiekunde' (whatever that may be) https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Rotmans Een meer vooringenomen figuur hebben we niet in Nederland.

5
3 Ogod

Vervelend voor die Rotmans want de energievraag gaat 40% toenemen de komende decennia

3
4 delarosa@europe.com

Er is slechts 400 ppm CO2 in onze atmosfeer. Dit is minder dan minuscuul. Het is bijna non-existent. 93% van dit minuscule broeikasgas komt van nature vrij uit aarde, water, vulkanen enz. Het broeikaseffect van CO2 is ook minuscuul. Atoom absorptiespectroscopie laat zien dat CO2 alleen infrarode straling in het 15-micron frequentiebereik kan absorberen, wat betekent dat het slechts het minuscuul broeikaseffect heeft. Waterdamp is verreweg het meest voorkomende broeikasgas, absorbeert het gehele infraroodspectrum en is 30.000 ppm in onze atmosfeer. Bovendien is het broeikaseffect van CO2 logaritmisch. Hogere concentraties hebben een afnemend broeikaseffect. Zodra CO2 hoger is dan 540 ppm, heeft extra CO2 vrijwel geen effect. Ondanks de vrijwel nihile rol die CO2 speelt bij de klimaatverandering, de schamele 7% CO2 die door de mens is toegevoegd, stijgt en daalt de kleine hoeveelheid CO2 die er in de atmosfeer is samen met de temperatuur, niet omdat het een oorzaak is van de temperatuur, maar vanwege uitgassing. Het is een effect van stijgende en dalende temperaturen. Uitgassen is een chemische eigenschap van gassen waarbij meer gas vrijkomt naarmate het warmer wordt. Naarmate de temperatuur stijgt, komt dus meer natuurlijke CO2 vrij uit water en bodem.
De grafiek van de hockeystick is net zo fraudegevoelig als Al Gore. De grafiek is gemaakt door wetenschapper Dr. Michael Mann, die de Medievel optimum vrijwel buiten beschouwing liet toen de temperatuur warmer was dan nu (volgens 1.051 collegiaal getoetste onderzoeken die 601 onderzoeksinstituten in 44 landen vertegenwoordigen. Bovendien zijn er beschavingen en bossen aanwezig onder het ijs) en de Little Ice Age. Als u deze twee enorme klimaatveranderingen verwijdert en de gegevens tussen 1000 en 1930 gladstrijkt, wordt de grafiek zeer sinister. De hockeystick is een slechte grap, zelfs onder AGW-voorstanders. IJskernanalyse bewijst stijgende en dalende CO2 is het resultaat van stijgende en dalende temperaturen, en niet andersom. Ze overtuigend laten zien dat wanneer een nieuwe opwarmperiode begint, de CO2-niveaus nog steeds dalen, en omgekeerd. CO2 is geen giftig gas. Het is een essentieel plantenvoedsel. Het zou beter zijn voor de aarde als CO2 aanzienlijk zou stijgen van de huidige niveaus. Hoger CO2 zorgt voor hogere oogstopbrengsten. Het bespaart miljoenen van de honger. Als CO2 onder 180 ppm daalt, zou al het leven op aarde stoppen. CO2 zou tot 30.000 ppm (of ongeveer 10.000%) moeten stijgen om gevaarlijke niveaus te bereiken. Waterdamp, de zon en haar zonnecycli, galactische kosmische stralen, zeestromingen, jetstromen, el Nino, tektoniek en wolkenactiviteit beïnvloeden allemaal het klimaat. CO2 doet dat niet. Het maakt niet uit.

Dus waarom de hoax? Overheden willen biljoenen CO2-belastingen. Wetenschappers willen miljoenen voor onderzoeksbeurzen van GW, beveiligingsbedrijven willen biljoenen in CO2-handelcommissies, en de VN (olie lobby) wil biljoenen voor herverdeling van de wereldrijkdom. Overheden willen ook de CO2-uitstoot beheersen om macht te kunnen uitoefenen. Het verbaast me dat intelligente mensen dit GW-materiaal geloven. Het tart feitelijk de logica. Het gaat over geld, corruptie en macht.

5
5 delarosa@europe.com

"Yeşilgöz: “Er zijn al veel bedrijven die hier miljoenen aan verdienen.” Inderdaad. En dat geld mogen de burgertjes ophoesten in de vorm van soepsidies e.d. Klassieke gebroken ruit. Ik vind dit soort discussies trouwens maar niks. Je moet 2 of meer klimaatwetenschappers tegenover elkaar zetten. Maar dat soort stof gaat veel mensen dan weer te hoog. Het is dan ook bepaald geen kinderachtige materie. Het zijn echter niet de wetenschappers maar de geo-politieke belangen die het speelveld bepalen. Dit, terwijl de AWG-hypothese nog lang niet bewezen is. En het is geen grapje dat er wereldwijd grootschalig wordt gefraudeerd met de gegevens van vroeger, om de warme periodes in het verleden 'te verkillen' en de tegenwoordige op te warmen. Het KNMI is een politieke (staats)organisatie, die zich autoriteit verschaft via corrupte wetenschap.

2
6 Ness

Over dat speelveld: in de wetenschap geldt dat als een hypothese kan worden gefalsificeerd, hij vervalt. Behalve bij klimaatwetenschap. Alles wat ooit voorspeld werd op basis van de aannames is NIET uitgekomen. Er is geen enkel duidelijk effect waargenomen tot nu toe. Bij normale, dwz niet-politieke wetenschap zeg je dan dat DUS de aannames fout zijn en de hypothese kan vervallen. Doe je dat als klimaatwetenschapper dan ben je plots 'een ontkennertje' en ga je op de SHIT-list. https://notrickszone.com/2019/04/11/falsified-hypotheses-are-rejected-in-science-for-consensus-climate-science-failed-hypotheses-are-upheld/

2
7 Ness

@5

Dit hele verhaal heb je gister ook al geplaatst en ook gisteren heb je de commentaren erop volledig genegeerd. Dus hier nog een keertje. 2e ronde, 2e kansen:

- "Er is slechts 400 ppm CO2 in onze atmosfeer. Dit is minder dan minuscuul. Het is bijna non-existent." -

Wat is je redenatie dat deze concentratie CO2 niet significant is? Puur omdat jij het maar een klein getal vind?

- "3% van dit minuscule broeikasgas komt van nature vrij uit aarde, water, vulkanen enz." -

Wat is precies je bron hiervoor? Meer dan 1/3e van de CO2 in onze atmosfeer is van menselijk handelen.

- "Zodra CO2 hoger is dan 540 ppm, heeft extra CO2 vrijwel geen effect." -

Dan hebben we dus nog wel even te gaan, wat is je bron hiervoor?

- "Waterdamp is verreweg het meest voorkomende broeikasgas" -

De hoeveelheid waterdamp is constant: als het boven het verzadigingspunt komt regent het weer uit. Bij CO2 geldt dat niet: dat is cumilatief.

0
8 Pegasus

@8
Om de minisculiteit, van 400 ppm, verder te onderzoeken zullen we eerst een discussie moeten hebben op moleculair niveau.

Het is van belang om te weten hoeveel verschillende vibratie modes CO2 heeft in combi met frequenties van infrarood

2
9 delarosa@europe.com

@8
Bent u bekend met deze materie ?

2
10 delarosa@europe.com

@8

1
11 delarosa@europe.com

@8

hoe zit het eigenlijk met inkomend zonnestralen. Lang niet alle straling bereikt aarde en zonnestralen bestaan voor, volgens mij, de helft uit infrarood.
Deze infrarood stralen zouden toch ook weer teruggekaatst moeten worden richting dampkring?

Als dat zo is zou globale opwarming niet bestaan en er een equilibrium moeten ontstaan.

2
12 delarosa@europe.com

@8

hier iets duidelijker omschreven.


Hoe verklaart U bijv. het volgende


Een CO2 molecuul absorbeert infrarood en vervolgens wordt het teruggekaatst.


Inkomend zonlicht bevat 45% infrarood en dit zou betekenen dat klein gedeelte infrarood teruggekaatst zou moeten worden in space, door CO2.

Hetzelfde geldt andersom. Wanneer infrarood vanaf aarde weer terug de atmosfeer ingaat. Een klein gedeelte infrarood wordt teruggekaatst naar aarde. We laten de andere broeikasgassen buiten beschouwing.


Mocht dit zo zijn dat kan er geen sprake zijn van global warming aangezien deze processen elkaar zouden moeten opheffen. Er is immers een vaste concentratie CO2 in de atmosfeer.

1
13 delarosa@europe.com

@13
Een co2-molecuul absorbeert wel degelijk infrarode straling. Echter is dat effect zo minimaal dat het op geen enkele manier in verband kan worden gebracht met de temperatuurschommelingen op aarde. De modellen van het klimaatbureau van de VN gingen uit van een groot effect en daarom lopen die na een paar jaar al hopeloos uit de pas. De klimaatkerk blijft nawr rie modellen wijzen en iedereen bang maken om maar zoveel mogelijk geld binnen te harken.
Het is een religie met doemscenario's, schuld en boete en staat volslagen los van de realiteit. En net als iedere religie is het een miljardenbusiness.

4
14 rolle

Groenlinks is nu al zo gek dat het massaal bomen aan het kappen is voor biobrandstof. En natuurgebieden worden platgegooid en vervangen door zonneparken. Het is complete waanzin geworden. Een collectieve psychose.

4
15 rolle

@14

CO2 moleculen hebben vibratie (miljarden x per seconde). Het molecuul kan vibreren in vele gedaanten. Slechts 2 vibraties van de 10 (dit heeft te maken met dipolen) kunnen infrarood terugkaatsen naar aarde. De infrarood golflengte is hierbij ook van belang. Alleen specifieke golflengtes kunnen weerkaatst worden.

Van abosorbtie is sprake idd. maar dit is verwaarloosbaar. Itt tot waterdamp bijv. want damp absorbeert infrarood maar CO2 weerkaatst in principe alleen maar.

0
16 delarosa@europe.com

@15
Het ergste hieraan is dat er veel mono cultuur onstaat waardoor grond wordt uitgeput en vrijwel onbruikbaar wordt.. Vervolgens worden het met scheepsladingen getransporteerd vanuit bijv canada en brazilie naar europa en die schepen hebben als brandstof bunkerolie (het meest giftige spul wat je kan bedenken met veel roet uitstoot). Tel uit je winst en bedankt klavertje

1
17 delarosa@europe.com

Het beste is nog om de menselijke populatie drastisch uit te dunnen. Maar in plaats daarvan creëren al die deugende goeie-doelen-ngo's met hun onaflatende aanvoer van voedsel, drinkwater en medicijnen een afrikaanse bevolkingsexplosie die z'n weerga niet kent. Een Apocalyps is in de maak.

5
18 rolle

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Pro Palestijnse Professor krijgt les

@9Ja, dat is hem....

17 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
Offtopic

@2912Ik ga slapen, welterusten en tot op het MD.. 🪩🕺💃 daar kun je los gaan hoe je wilt haha.. 😘...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Offtopic

@2912Ik weet niet of dat laatste zo is. Denk toch, dat het "tegen de schenen trappen", wel vrij serieus was.Dat er door onze vriend gemene ...

29 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Bleke Betty
Netanyahu: inval Rafah nodig voor totale overwinning • Hamas en Fatah zoeken toenadering

Het is héél simpel, al die pro palestijnen hebben het alleen maar over wat Israël zou moeten doen.7 oktober zijn ze op een ongekende wrede ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Olivia
Offtopic

@2910Ja Buddleja heeft vooral veel over zich heen gekregen , maar ze gaf het hem ook weer terug .En als ze hem gekwetst heeft met haar uits...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

Bleke Betty
De reguliere media beweren nu dat mensen die kinderen willen krijgen ‘extreem rechts’ zijn - Dissident.one

@3 Grappig, om de haverklap komt de zgn 'betrouwbare media ' in het nieuws vanwege gewoon compleet liegen of de helft weglaten wat ook een vo...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
De reguliere media beweren nu dat mensen die kinderen willen krijgen ‘extreem rechts’ zijn - Dissident.one

En hoe werd daarop gereageerd in Afrika en het MO en Azië? Oh wacht, het zijn natuurlijk de bijna bedreigde soort, blanken die uit moeten ste...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Olivia
Offtopic

https://www.nieuwskoerier.nl/news/976036-orcas-are-learning-terrifying-new-behaviors-are-they-getting-smarter?bekijk=c6472503&cid=6472503&page=1...

1 uur geleden geplaatst door Olivia

Strongoli
Offtopic

@2908Dat Orcadraadje was zo dubbelzinnig als het maar kon zijn en voor iedereen duidelijk, die van "de hoed en de rand" wisten. Misschien heef...

1 uur geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
"Wie gefällt dir das, Joe Biden?" – Exklusive Aufnahmen von der Abrams-Jagd

    30.680.000.000 roebels. :) 1 A-50 = 33 M1's :) ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Telugu Sex Videos BathroomNew Yoga XxxMallu ThreesomeCouple NudesHemtaifoxAli Landry NudeXxxviboXnxx Videos Indian AuntyPoonam Pandey New Sex VideosBlack Hardcore PormBlack Skinny Women NakedHen Tai BdsmXxxnsLesbian Adult ToysBella Poarch Tyga SextapeTnaflicTuber TitsBlack Hoes PornWww.freeporm.comXxx TearchJapanese Armpit PornAnimated Futanari PornElise GravesBrazzsrs HdBig Black Cock FuckRoblox HentaiEnnid WongCharlotteparkesJav 在线Porm CategoriesGranny's XvideosWww Hard Sex ComPublic CameltoeFace Farting VideosAsian Tiktok PornBest Porn SiteEporner.cokSkip The GmesI Porn MobilePorin HubWalkure RomanzeBengali Panu BoudiFree Brazzeers VideosKelly Kay OnlyfansDani Daniels MoviesNude Anime Big BoobsMoms AssfuckedAv 在线 观看Best Only Fans PornTop Porn SubredditsMulheres Chinesas NuasWw Com XxSeyx BpDevika BfDesi Wife Sex PornVr Headset PornHughschool PornNight Sex XnxxJenny Mccarthy PussyTubos PornNetvideogirls Full VideosXxxvido IndiaDitto HentaiKatie71 PornSaas SexBollywood PussySexy Aunty X VideoFatalmodesWife Swapping In KeralaLight Skin PornstarsXnxx Telugu SchoolElizabeth Lail SexMagazine PornNudeist Beach PicsGerman NudesDeeper Com PornEvelyn Miller Two VaginasHot Lesiban PornVoyeourhouse.tvAdam4adam.Gents Sex VideoXxx Hd TubeFc2-ppv-423402Hot Milky BoobsDesi Murga Sexy VideoEvan Stone VideosIndian Desi Sex DownloadEscort Lexington KyGay Male Porn BlackOmegle Nude VideosMexican Porn MoviesSexy HootersPorn ScrollerHebtai PicsGay Tresome PornMarilyn Monroe PornographyPakistanin XxxIrene RouseSquirted LesbianGoddessanna NudeOverflow HentiMost Romantic PornBirthday Party SexWe Love PornMia Monroe PornEgirl PornAsian PussesAiipornNsfwmonsteeMotherkessShemale Pornstar ListHanime. YvJacquie Et Michel TvBbw HjKavita Bhabi ComicsJap XxxLove Home PornsXnxx Vid HdFuta Sex DollThatboostedchick NudeXxxxx Video TamilNudes Of My GfReallicecamWednesday SexBabita SexyTeen Fidelity PornEscort 40Pikemon NudeBog Anime TitsSex Pron HindiSpanking In DiapersAnimated PirnPorno MulheresPeyton Pressleeعکس کس ایرانیOctokuro CreampieFrozen PornPorn Hd MuslimViking Barbie Only FansBellesa House PornHard Squirt PornQueen Patrona PornLesbian Oral SezR HoldthemoanTeen Age PornStreep ChatPorn H7bGinnifer Goodwin NudeIphone SexAshika Ranganath Nude