Turkse Urker tussen twee vuren (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Nieuwsgierig in Binnenland  ·  14 Reacties

  • 2
  • 514x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

uhs: Dit is geen plek waar mensen discrimineren....

0
1 caso

Je bent Turk of Nederlander. Als je je zelf Turk blijft noemen, ga dan (terug) naar het land toe waar je trots op bent. Niemand die je tegenhoudt.

2
2 Scholar002

@2 , toch heeft hij wel een punt dat hij meer geouwehoer heeft anderen uit die contreien, die discrimineren elkaar de tent uit man. (En dat mag)

0
3 caso

** gebruiker verwijderd **

Premium artikel van de Telegraaf.
Omroep Flevoland berichtte hierover al op 5 april.
Restauranthouder: mishandeld om liefde voor Urk
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/169848/restauranthouder-mishandeld-om-liefde-voor-urk

Quotes:
De eigenaar van restaurant La Cassa op Urk zegt vanwege zijn openlijke liefde voor het dorp te zijn mishandeld door een groep van drie mannen. Dat schrijft de lokale krant het Urkerland. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

Het bleken drie mannen met volgens hem een Arabische achtergrond, die hem bedreigden en mishandelden. Eén van hen stak hem in zijn bovenarm met een mes, een ander gooide iets naar zijn hoofd. 

4 verwijderd2420

@2

Je bent Tukker of Amsterdammer .
Blijf je je Amsterdammer noemen , ga dan terug naar de stad waar je zo trots op bent .
Niemand die je tegenhouudt.
Hetzelfde met Friezen in Limburg ?
Groningers in Den Haag ?
Zoiets bedoel je ?

Doe niet zo raar.
Nederlanders in het buitenland verzwijgen hun afkomst ook niet.
Ook al noem je je afkomst niet hardop, het blijft je afkomst.

6
5 No newstoday

Marokkaanse jongeren vallen iedereen aan.
Nederlander of Turk het maakt ze niet uit agressief tuig.

1
6 Erasmus

* Verwijderd door de redactie *

7 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

8 E.Meel

@5 Het verschil is echter wel dat Nederlanders in het buitenland zich over het algemeen beter aanpassen.
Moslims zijn vaak veel moeilijker in de omgang met anderen omdat ze veel te veel vasthouden aan dat achterlijke geloof van hun. Bij Chinezen bijvoorbeeld zie je dat probleem niet.

0
9 van Keulen

@9

Dat had je gedacht.
Nederlanders klitten in het buitenland ook samen .
Hoe zou het komen dat er in plaatsen met Nederlandse afstammelingen in Michigan een reformatorische school is waar men Nederlands leert, zware kerken zijn waar in het Nederlands gepreekt wordt ( ook een achtergebleven godsdienst ) en in Australie verzorgingshuizen voor Nederlanders zijn omdat vooral de vrouwen in een jaar of 60 nooit goed de taal hebben geleerd.
En in Spanje waar samenklittende Nederlandse pensionado’s geen Spaans willen leren onder het motto : ze leren maar Nederlands want wij brengen ons geld mee?
Chinezen blijven ook onder elkaar , hebben hun eigen feesten ( ook huwelijksmarkten ) ,hun eigen religieuze gewoonten trouwen onder elkaar, eten met elkaar , spreken Chinees .
Dat zie en hoor je normaal niet maar ik weet dat van een Chinese vriendin op school. Ik mocht echt op die ( landelijke) feesten niet komen .

Nederlanders die geen landgenoten om zich heen hebben die integreren noodgedwongen wel .
Maar dat doen alle buitenlanders die datzelfde hebben hier ook.

4
10 No newstoday

@9 Ik blijf er lekker bij dat moslims meer overlast veroorzaken dan andere buitenlanders.
Daarom worden ze bijna nergens geaccepteerd.

0
11 van Keulen

@4

De Slag om Urk hield Nederland vorige maand volledig in zijn greep. Nadat een ruzie tussen een Marokkaanse en Nederlandse tiener uit de hand was gelopen, dreigde er dagenlang een confrontatie tussen dorpelingen en buitenstaanders die zinden op wraak. Uiteindelijk viel er toch nóg een slachtoffer. De Turks-Koerdische restauranthouder Murat Durmus werd gestoken, naar verluidt omdat hij het voor de Urkers had opgenomen.
Hij wilde in eerste instantie niet praten. Murat Durmus was doodsbang nadat hij, na dagen van ernstige dreigementen, was aangevallen door drie Arabisch sprekende mannen en een mes in zijn bovenarm kreeg. Inmiddels wil de Turks-Koerdische horeca-ondernemer uit Urk toch vertellen wat hem overkwam toen hij het, in een zeer gespannen periode, voor zijn dorpsbewoners opnam.

Dreigement
’We zoeken je op om je dood te maken!’ Het was een ondubbelzinnig dreigement aan het adres van de eigenaar van restaurant La Cassa, nadat hij op Facebook zijn liefde voor het vissersdorp had geuit. Die steunbetuiging aan het dorp waar hij al vele jaren prettig woont en de kost verdient, leverde hem complimenten op van de inwoners. Maar ook intimidatie van onbekenden die vonden dat hij zijn afkomst verloochende.

Met andere woorden: hij mocht als allochtoon vooral níet de kant van de dorpelingen kiezen. Zeker niet nadat een Marokkaans-Nederlands gezin op Urk was belaagd door een groep jongeren, waarbij moeder Najima tegen de grond werd gewerkt omdat ze haar zoon Soufyan wilde beschermen.

Nepbestelling
„Volop dreigementen kreeg ik, ook telefonisch. Dagenlang”, zegt de 48-jarige Durmus. Op een avond was hij op weg naar een klant met een bestelling, toen hij rond tien uur op het opgegeven adres in Tollebeek – een dorp naast Urk – niemand aantrof. De ondernemer wachtte even, maar besloot na een tijdje weer te vertrekken.

„Maar meteen reed er een auto achter me”, vertelt hij aan De Telegraaf. „De bestuurder gaf lichtsignalen, wilde dat ik zou stoppen. Ik ging ervan uit dat het de mensen waren die eten hadden besteld, dus ik stapte uit en pakte mijn pinautomaat om alsnog te kunnen afrekenen.”

Het bleek een ’nepbestelling’ te zijn geweest. Durmus was in de val gelokt. „Voor ik het wist, werd ik met een mes in mijn bovenarm gestoken, en daarna werd ik ook op mijn hoofd geraakt. Het waren drie mannen. Degene die me in mijn arm stak, heb ik goed kunnen zien. Hij had zwart haar, een baard en een dikke buik. Ik had hem nooit eerder ontmoet.”

Redding
De aanvallers vertrokken plotseling, waarschijnlijk op het moment dat er een andere auto langsreed. De politie – die bevestigt dat de man aangifte heeft gedaan – was snel ter plaatse, net als ambulancepersoneel dat Durmus aan zijn verwondingen behandelde.

Rechercheurs zijn nog op zoek naar de inzittenden van de andere auto. „Mogelijk dat de belagers werden gestoord en er om die reden vandoor zijn gegaan”, denkt ook een politiewoordvoerster. „Dat onderzoeken we nog. We komen graag met de inzittende of inzittenden van die andere auto in contact. Verder zijn we druk op zoek naar de verdachten. Helaas hebben we nog niemand kunnen aanhouden.”

De ondernemer denkt dat de toevallige getuigen zijn redding zijn geweest. „Gelukkig kon ik de aanval in het begin nog redelijk afweren, maar het had niet langer moeten duren. Ik ben aan de dood ontsnapt.” Na de aanval werd hij in contact gebracht met Slachtofferhulp.

Hij is nog steeds van slag, ook omdat hij alleen maar liet weten dat ’Urkers prima mensen zijn’. „Als je ze leert kennen, zijn ze heel vriendelijk. Dit is geen plek waar mensen discrimineren. Er is een ruzie geweest tussen twee jongeren, toevallig met een autochtone en allochtone achtergrond. Maar ruzies, die komen toch overal voor? We moeten het niet groter maken dan het is.”

Deze man van Turks-Koerdische achtergrond is blijkbaar goed geïntegreerd in de Urker samenleving en in Nederland in tegenstelling tot de sneuneuzen die hem aanvielen.
Gelukkig kwam er een auto aan anders had het anders met hem kunnen aflopen!

0
12 Nieuwsgierig

** gebruiker verwijderd **

@12
Dank u voor het hele Telegraaf artikel.

Ik vind het dieptriest dat juist iemand die;
én werkt
én tegenslag op tegenslag (2× brand, waarvan 1x brandstichting) overwint
én volledig geaccepteerd is op Urk
én zelf de Urker gemeenschap volledig accepteert
én trots is op Urk
door een stelletje (3) achterlijke Arabisch sprekende jankerds wordt aangevallen en met een mes gestoken.

Nondeju, die man is een voorbeeld voor veel mensen!!
Dan geef je die man een compliment, een bos bloemen (of je houdt je klep dicht en je handen in je zakken).

Ik ben geboren en getogen in Nederland (net als mijn ouders, grootouders, overgrootouders), blauwe ogen, blond haar, spreek Nederlands, heb Nederlandse notmen en waarden etc.etc. maar ík schrijf oprecht en vol overtuiging;

Meneer Murat Dumus ú bent hét voorbeeld van een geslaagde, geïntegreerde en volledig geaccepteerde allochtoon; ik wens u (en uw gezin) al het goede voor de toekomst!!

N.b. hou op met dat gezeik over een "oud" artikel (5 dagen) "het"; er zit een kras op je plaat.

13 verwijderd2420

@12 Graag gedaan! Ja deze man is een heel goed voorbeeld voor velen en iemand gaat nu behoorlijk zeiken dat het een oud artikel is, omdat de pampergroep weer eens negatief in het nieuws is en kan ie niet hebben, maar het artikel is vandaag geschreven door de Telegraaf, omdat nu verdere details bekend zijn gemaakt door deze meneer. Het is een schande dat een bepaalde groep het telkens weer verstiert en niet wil dat mensen goed integreren.

Hahahaha, LOL question ja die langspeelplaat blijft bij tijd en wijle hangen en klinkt bovendien vals. Volgens mij is het steeds dezelfde LP die ik hoor.

0
14 Nieuwsgierig

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

18 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@39 Ja, mijn fout.Heb geen rekening gehouden met mierenneukers die alles aangrijpen om hun haat acceptabel te maken.Dus even een correct...

19 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Ja....

23 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

29 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

29 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

31 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

31 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

33 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

36 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

38 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Milf Hard SexBrazzer CaughtHemtai PornChinese LezdomBlowjobs Of DesireBlow Job Hidden CameraAudrey BitonitRed Xxx HdAnzee StarBlack Twerk PornRule 34 PaheFoot Fetish SitesSherlyn Chopra New NudesRiley RoxBideos Pornos XxxTime Travel PornHot Ginger PornUsa Sexguide OrlandoSmokeing FetishXxx Hindi MovesSweetie Fox BlowjobPorn Forced VideosGay Mornon PornSophiedee TwitterInfluemcer Gone WildFree Big Booty PornPokemon Hentai ComicBoysxxxxxYoung Saggy TittiesHot Bf SexyKoreanfuckStep Dauter PornBrianna Beach NudeBussinbanksPornmd.cxomPinpoenCarly Simon NudeSexx VedoHindi AshlilPakistani Wife PornHentai Elder SisterPrivat Society PornAsian Egirl PornStar Porno FrancaiseMinas PeladasSexvideosAmerican Indian NudeKorean XxxvideoXxx Sexy Hot Video HdTop Porn Star In WorldRape Breast Sucking HentaiSexy Hot TittiesBangladeshi Bhabhi Sex VideoSex NatashaGabbie Carter BjDallota BrownThicc For DickBithesgirlsHegre-artDeep Anal Gifساشا گریCherry Bloom PornDad Crush ComHostel Porn VideosXxx UnexpectedCarmella DiamontBangedup ComJohnny Sins AnalStemom XxxJav HotBagali SaxWife BwcSites PornôAmanda TrivizasXxx Videos Son Force MomCumshot PornhubSyren De MeyMilftoon LemonadeMiya Khlifa XxPusshyXxx Movie XxFat Old Women NakedSex Story Hindi MeDesioutdoorsexNadia Ali BfCute Naked WomenAnime Boob GropeAsiancutiesAutomatic Male MasturbatorGym Boy Sex VideoMona Chopra Nudeسكس صورة متحركهWanno CeJordan Torres NudeAzgalsWww Prone Video ComBen10 3d PornTestedefudelidade ComHillary Duff AssChaterbate Web CamDanielle Sharp NudeXnxx Telugu HydSienna Day SexCrton XxxRandom NudeCartoon Porn GayMature Nude Hairy WomenPon Vidos200gana2910Megan Maiden ShoplyfterHindi Audio Xxx HdSouth Indian College Sex VideosKendra Lust Hot PornYoukizzFreeuse RedditBest Taboo Porn SitesFilm X GratuitsGrupos De Telegram PornografiaWww Po Nhub ComCory Chase PornstarMuscular Nude GuysWandering Kamya NudeDayna VendettaPoonam Kaur HotXhamster Desi LiveWoomand CastingKelly Kay LeakedXxx Sex Video BhabhiHindi New Sex VideosX Video NudeHollywood Celebs NudeMother Son Tamil SexSitusbokep IndoCamsoda AppBlow Jobs MatureJessica Cakes NudeSexscenesKaty O'brian NudeX Ha MasterSuhagrat Wali BfLuce CaponegroEcho Rule 34Alejandra Robles GilNsfw247toKarishma Kapoor Ka Sex VideoBangbrosxvideosKajal Aggarwal Porn VideoSex Of BhabiHot Teen Girls Nude小黄书