door Inter in Buitenland  ·  47 Reacties

  • 27
  • 764x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Eerste Kamer heeft echter geen problemen met overhevelen bevoegdheden van Den Haag naar Brussel".
Oh jawel hoor, volgende maand als Forum Voor Democratie daar geïnstalleerd is.

5
1 Spraypaint

Dan snapt Van Der Staaij toch iets niet helemaal goed.

23
2 TedjeR

Nederlandse belangen wegen net zo zwaar als die van alle andere lidstaten.

Voor ingrijpende veranderingen hebben we immers een veto. Hoe vaak is er trouwens überhaupt een verschil tussen 'Nederlandse' en 'Europese' belangen?

26
3 progressiefliberaal

Nederland mist wat dat betreft een constitutioneel hof.
Dit is het eerste waar FvD voor zou moeten strijden.

2
4 plutarchus

@2 ,

We moeten het de man maar vergeven, de EU kwam natuurlijk niet voor in de bijbel dus hij is een beetje aan zijn lot overgelaten op dat terrein. question

21
5 progressiefliberaal

Schandalig. Bang alvast voor Baudet en indekken. Nog even en onze pensioenpotten worden overgedragen aan Brussel. Ook de riante WW- uitkering voor de Polen en Hongaren kon Nederland niet tegen houden volgens Koolmees; waarom zou dat niet met onze pensioenpotten gebeuren. Er zijn geen garanties.Opzouten.

3
6 Dalon

@5 en aangezien zijn sekte geen soortement Paus heeft om advies te geven, schiet het helemaal niet op in dat soort situaties.

17
7 TedjeR

@6 weer zo een Verhofstadtfiguur die mint op mijn posting die voorstander is van verraad aan de Nederlandse hardwerkende belastingbetaler.Opzouten. Blijf van onze pensioenpotten af.

3
8 Dalon

Als dat zo is, dat volgende maand pas de verkiezings-uitslagen effectief worden in de 1e Kamer: Waarom heeft hij het nu al in stemming gebracht, hij kon toch 13 jaar wachten? 13 weggegooide jaren waarin ons land al bijna onomkeerbaar is verpest. Zo ingewikkeld klinkt dat wetsvoorstel nou ook weer niet. En straks is de samenstelling van de 1e Kamer heel anders, dan had hij misschien een meerderheid gekregen. Je zou haast gaan denken dat hij niet wilde, dat het werd aangenomen.

1
9 Wendel

@3 : Dat is het probleem nou juist. Voor een college van volksvertegenwoordigers die exclusief het Nederlandse volk vertegenwoordigern, zouden de NL belangen veel hoger in het vaandel moeten staan dan die van iedere andere entiteit, inclusief de EU. En het is allesbehalve in ONS belang, al die macht over te hevelen naar de EU, inclusief de macht om hun kluiven ongehinderd in onze spaartegoeden, staatskas of pensioenpotten te steken.

1
10 Wendel

We hebben een veto mogelijkheid die we nooit gebruiken ook al worden we genaaid. Eigenlijk zijn we gewoon EU hoeren want we laten ons gewoon gebruiken zolang we er iets voor terugkrijgen, of past die definitie niet zo?

1
11 niet-alles-geloven

De balans mag wel een beetje terug, ben het deels eens met van der Staaij.

3
12 Anti-Prut

@5 Jullie eurofielen zeggen toch altijd dat de EU altijd al bestaan heeft en dat er voor de EU niets dan leegte, barbarij, armoede zoals in het Oude testament was? Dus de EU bestaat niet al 2000 jaar?

5
13 Conradijntje

@11 "zolang we er iets voor terugkrijgen"

Eorofielen gebruiken altijd dat "we", in de zin van: we, wij Nederlanders, worden er allemaal beter van. Wie zijn toch dat "we" die ze bedoelen? Daar wordt meestal het Nederlandse BNP mee bedoeld of de financien van de overheid of de winsten van multinationals of banken - echter de koppeling tussen voorgaande grootheden met het netto salaris van de burger is in de neoliberale maatschapppij weggevallen - dus "we", de burgers, worden er zelden of nooit beter van.

1
14 Conradijntje

* Verwijderd door de redactie *

15 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

16 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

17 E.Meel

HET heeft het alweer over een van de gelukkigste landen van de wereld en daarom is HET weggevlucht uit Nederland om in een ander land minder gelukkig te voelen HET houd van SM.(-:

0
18 eigenmening

@15 Je zag de omslag al in de jaren tachtig van de vorige eeuw. De kleinere, veelal familie winkeltjes werden verdreven uit de binnensteden, Die konden de huren niet meer opbrengen en pasten niet meer in het bestemmignsplan. De binnensteden worden nu bezet door de glas en marmeren kantoren van advokaten, notarissen, banken, consultancy bedrijven en de overheid zelf. Tevens een eenvormigheid aan kleding/mode-/speelgoedzaken van de bekende grote ketens. De burger wordt steeds armer, overheid en bedrijfsleven steeds rijker.

0
19 Conradijntje

@1

Met 13 stemmen van de 75?

14
20 No newstoday

Van der Staaij is bang voor zijn eigen zwaar gereformeerde hachje .
Dat clubje wordt in een groter geheel altijd kleiner.

14
21 No newstoday

@6

Over de pensioenpotten gaan ze niet .
Dat is nl. geen overheidsgeld maar geld van de burgers.

17
22 No newstoday

@6

De “riante” ww- uitkering is net zo “ riant” als die van alle .nederlanders , inclusief de ministers : 38 maanden .

14
23 No newstoday

@13

Goh, dat heb ik nou toch nooit iemand horen zeggen.
De fantasie gaat wel heel erg met op de loop.

14
24 No newstoday

@9

Wat heb jij toch een rotleven in dit verpeste land!
Wat ben ik blij dat ik van get leven kan genieten .
Ook van mijn spaargeld en de pensioenpot.
En van de staatsgelden krijg ik niks en betaal ik behoorlijk aan .
Desondanks loop ik niet te janken .
Vive la vie?

16
25 No newstoday

@24 Ik overdrijf. Volgens eurofielen begon de EU na WO2. Volgens de tegenstanders na het verdrag van Maastricht of na de introductie van de Euro. De periode van het kolen en staal verdrag rond 1950 en de EEG wordt door de eurofielen vaak erbij getrokken terwijl dat toch echt anders was - alleen al het aantal landen is in de EU 3-4x zo groot.

0
26 Conradijntje

@13 ,

Nou eigenlijk ben jij letterlijk de eerste wie ik zoiets zie schrijven.

10
27 progressiefliberaal

@27 Zie @26

0
28 Conradijntje

@22 .
Net als Kok en Lubber die pensioengeld hebben gestolen uit de arbeiders ABP pot.
Zij hebben een paar wetjes gemaakt om dat mogelijk te maken en dat gaat straks ook gebeuren met hetzelfde scenario in Brussel over het Nederlandse pensioengeld.

1
29 eigenmening

@26 ,

De periode van de voorlopers van de EU wordt door de 'eurofielen' alleen erbij getrokken als gewezen wordt op de al zeventig (bijna 75) jaar vrede in Europa.

En dat is niet eens onterecht, want de EGKS was precies opgericht met in het achterhoofd dat het organiseren van kolen en staal over grenzen heen, het lastiger zou maken voor één land om oorlog te voeren tegen andere landen.

Ik heb daarentegen nog steeds nooit iemand horen zeggen dat we al 75 jaar makkelijker op vakantie kunnen omdat we één munt hebben of iets dergelijks.

9
30 progressiefliberaal

@30 "Ik heb daarentegen nog steeds nooit iemand horen zeggen dat we al 75 jaar makkelijker op vakantie kunnen omdat we één munt hebben of iets dergelijks."

Waar is mike45 eigenlijk gebleven? Want die zei dat soort dingen vaak wel.

En je kunt een wereldregering wel als oplossing zien om oorlog te vermijden maar een wereldregering geleid door multinationals staat garant voor een dictatuur.
Kiezen voor de bijna zekerheid van een dictatuur of leven met de mogelijkheid van een oorlog: u kiest voor het eerste?
Organisaties die ijveren voor een wereldregering zien de eigen bevolking vaak ook als vijand want er zijn dan geen externe vijanden meer die "bespeeld" moeten worden.

0
31 Conradijntje

@31 ,

Ik zie de EU niet als een dictatuur. Dus ik hoef die keuze tussen dictatuur van een wereldregering of bijna-oorlog niet te maken.

De EU als groter-dan-nationale politieke mogendheid is juist een middel om tegenwicht te bieden aan het internationale bedrijfsleven, de internationale financiële wereld, internationale criminaliteit, internationale milieuproblematiek enzovoorts.

10
32 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

33 wollahwollah

De EU is een grote faal... te veel steeklims om ons heen...!!!

1
34 The Master of the Universe

@3
Bijvoorbeeld in de export van WW-uitkeringen naar Polen. Of in het feit dat Nederland per hoofd van de bevolking veruit de grootste netto-betaler is. De rijkgevulde Nederlandse pensioenfondsen gaat de komende decennia ook nog wel een punt van conflict worden.

1
35 WTR

@13
Hou eens op met die borrelpraat. Er is niemand die dat beweert.

2
36 WTR

Begin eens met de wetten die we al in onze boeken hebben staan te gebruiken en dan zien we wel verder. Een ding staat wel al vast voor mezelf is dat uw religieuze vrijheid niet gebruikt mag worden om mijn vrijheid in te perken en daar heeft uw partij wel heel veel moeite mee.

0
37 niet-alles-geloven

@36 Dat is een overdrijving van het volgende: eurofielen zeggen altijd dat er al 75 jaar geen oorlog is dankzij de EU. De EU bestaat sinds het verdrag van Maastricht (of Lissabon) en niet sinds WO2. Het kolen en staal verdrag van circa 1950 en de EEG waren de voorlopers van de EU met een veel kleinere samenstelling van alleen west Europse landen (van nagenoeg gelijke cultuur), ging om economische samenwerking en veel minder een politieke, er was toen nog geen grondwet en de EEG deed geen pogingen alles te harmoniseren.

1
38 Conradijntje

Van de staaije heeft gewoon gelijk; die gevestigde politiek ligt teveel in bed bij die Eurofielen, globalisten en islamisten.
Politici horen volksvertegenwoordigers te zijn, en niet volksmenners.
En dat betekend luisteren naar het volk en het beste willen voor het volk. niet voor zichzelf.

0
39 Handalf

En terecht. Landen moeten Souverein zijn en meer zelfbeschikkingsrecht. Samenwerken op gebied van veiligheid, handel maar verder met rust laten. Boeren moeten b.v. zelf uit kunnen maken hoeveel koeien ze hebben als ze hun vlees en andere spullen kwijtraken. Als je ze hier geen ruimte geeft open ze een mega stal van 100.000 melkvee in Zuid Amerika. Daar kan het wel.

Dus kees ziet het goed.

0
40 Jan met de korte achternaam

Wat een uiterst suggestieve titel weer van ons eigen Russisch nepnieuws afvoerputje TPO. Nederland ligt in Europa, de belangen zijn hetzelfde.

Net zo dom om te zeggen dat de belangen van Utrecht zwaarder zouden moeten wegen dan de belangen van Nederland. Maar zo kennen we TPO weer, iemands woorden verdraaien zodat de zelfhaat in Europa weer wat kan worden aangewakkerd.

De belangen van Europa en de EU zouden ten alle tijden zwaarder moeten wegen dan de belangen van Rusland. Wie daar tegen is, is zelf een Rus of een landverrader. Of gewoon verschrikkelijk dom natuurlijk.

EU of Rusland,wat kies jij? Liever als soevereine staat onderdeel van een democratische EU of liever een deel van de boreale Eurazitische Unie met Rusland als sterke leider. Wat denk je dat er met onze grondstoffen gebeurd met iemand als Poetin? Hij is niet te beroerd om zijn eigen land leeg te roven. Blijkbaar raakt het daar op, getuige zijn expansiedrift en cyberoorlog tegen de EU/NAVO/Nederland.

3
41 Vrijdenker

@11 HET...... gewoon laten lullen !

0
42 Bollieboos

@41
Welke grondstoffen ?
Die we dus niet hebben, we zijn aan het importeren.
Het is Rusland dat zit op grondstoffen, niet wij.
Draai de boel nu niet om. Als het er op aankomt heeft Rusland meer te bieden dan omgekeerd.

0
43 plutarchus

@43 Gas, kolen, metalen en ja zelfs olie. Rusland heeft ons niets te bieden als wij worden geregeerd door Poetin.

1
44 Vrijdenker

@22 : U hebt nog niet meegekregen dat ze daar maling aan hebben?

0
45 Wendel

@38
Kijk, dat is een goede reactie! Voortaan graag altijd zo, want dat is veel beter dan die borrelpraat in je eerste reactie.

0
46 WTR

@46 Geen borrelpraat maar poging tot humor naar aanleiding van bijdragen van eurofielen zoals mike45 op NK die altijd roepen dat we al 75 jaar geen oorlog hebben dankzij de EU en dat alles vóór de EU veel slechter was: er vóór de EU geen beschaving was, het droevig gesteld was met de economie en welvaart en zo.

0
47 Conradijntje

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@102 Nee, jij verbiedt mij om te janken. Op een jankdraadje. 😂...

zojuist geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als ik ooit wordt vermist, plak dan geen posters op straat of op lantaarnpalen.Dan moet je mijn foto op flessen bier laten drukken.Op di...

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

Bob Sleebaan
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als de zeespiegel stijgt, gaan dan eindelijk de huizenprijzen dalen. 😁...

1 minuut geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@101 Behalve als je her omdraait en jij hen uitlacht. 😉...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Hier een beetje humor.Waarzegster tegen haar klant: "oh verschrikkelijk, je man sterft morgen"Klant: "ja ik weet het, maar ik wil gewoon w...

7 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Botlleneck
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@100 Waar blijft je beroemde gevoel voor humor?...

12 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

baba jaga
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@99 Dat zei ik ook niet toch?...

13 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@91 " Precies! Het houdt niet op. Ook niet als je eropin blijft gaan. Juist dan niet." Dus is de lol er wel af. Meer narigheid ...

14 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@98 Tja, jij bent degene die aandacht geeft. ...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@94 Volgens mij ben ik hier juist zo'n beetje de enige die NIET jankt. ...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Indian Old Lady SexEqpornXnxxmoviTheync.fomAlex Mucci NudeBella Thotne NakedIndian Sex Video OpenPanis Big Size Formula OilEmilyblack NudeEgg2025 BbcToys PornZelda HentaiHindu XxxTeens Naked At The BeachTamil Sex ScandalsIndian Affair PornJenny Movies PornTamil Pundai ComAlix Lynx CreampieChaka TTs Kendall PornYasmine De LeoneLana Rhodes AnalBoobs Eating PornKendra Lust Full Porn VideoJean Michaels PornLesbian Comics PornPorn VirganPleyboy PlusVideo Pornos En EspañolX Videos Indian HardcoreLacy Tate PornHentai.tBi OrgyLatina Nude SexyAdam Devine NakedFamily Therapy Alex AdamsChloe ChaosXxx Hindi RandiAnime X X X XLenaxxxSouth Park Wendy PornFreesex MoviTentacles ImpregnateDownload Video Bokep Indo TerbaruBokepjapaneseHmaster Porn VideoAryanna AdimShannon Tweed HotRebellious Chantele PornAunt Sleeping PornSx VidioSex Video AnushkaXxx Video BackKarly RuizMrs.andi NudeXxx Your PriyaIndian Sex Movie IndianKim K Sex Tape PornKelly Coco NudeAlina Ali Harley DeanFree Amateure PornBig PussiesPorn FuckingJade Jayden PornRashmika Mandanna PornXxxvideyoTamil Porn ComicsX18xxxAngelina DiamantiSaleemamansurTs EacortLesbian Babysitter PornVideo ColmekScarlett Johansson XnxxMom Ko Jabardasti ChodaMinthara SexXclexXnxx Big BoobsIron Giant PornMassage Girl PornAnna Friel NudeRob Piper Emma MagnoliaXnxx Video SisNude Bengali ModelTamil Full Blue FilmBbw Spread LegsDross HentaiRedhead DeepthroatKristine Froseth NudeSpencer Bradley PornStepdaughter CreampiedVoyeurism TeensJav RedditHamester.desiXxnxx ComTusukasa AoiDani Daniels New PornStafire PornJesse Stone Gay PornNifty/orgPornos OralCheating Wife CreampieSexi Sex VideoGirls Without BikiniSunny Leone Sexy Video EnglishBengali Sex Video Free DownloadXnxxbigboobsSexy SideCathy HeavemLisbian Massage PornCondom Broke PornWomen Porn SitesIvanka PeachKyla Pratt NudeYamato R34Xxx FokAva Lauren PornMarathi Mms SexPrincy Xavier Porn VideosNaked On TwitterSidney SummersTeencreepshotsWww Xxx CowMalayalam Serial XxxBanged My Step MomUsedpantiesJenna J RossMamaxxxLesbin Hot PornGents Sex Video HdSelena Gomez TittiesCam Cordova OnlyfansBarbara Stanwyck NudeVixen Com FreeMost Beautiful Women Porn VideosBangla Pron ComFree Hdx ComIndiangilmaFamilystroks ComSex Video Hindi AwazPervsibs ComRaelitykingsWaifumiia Onlyfans LeakedJapanese Student Teacher SexLesbian Hd Porn MoviesAnime Nude Filter8muses RecentAirikacal OnlyfansStuffy Bunny