Secularisatie bedreigt godsdienstvrijheid Nederland (rd.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Binnenland  ·  43 Reacties

  • 2
  • 557x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Prima dat religieus gezever aan banden gelegd wordt.

3
1 toecutter

@1

U bevestigt de kop van het artikel.

Maar stel dat het in uw ogen religieuze gezever aan banden is gelegd. Wat rest er dan ? Het gezever van mensen als u. Dat wil je toch ook niet.

Nee, ik kies voor religie. En uw gezever wijs ik af.

15
2 De Vliegende Brabander

@1 Nogal een lichtzinnige uitspraak. Nederland is wat betreft godsdienstvrijheid toch een voorbeeld. Beetje zonde om dat aan banden te leggen vanwege wat intolerantie.

14
3 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

Godsdienstvrijheid kan beter vervangen worden voor een verbod op indoctrinatie en geestelijke verkrachting

4 verwijderd322399

* Verwijderd door de redactie *

5 hk-sr

Met christendom is weinig mis, op de pedopriesters na dan. De Nederlandse tolerantie komt door het christendom.

Islam daarintegen mogen ze direct verbieden. Heeft geen enkel voordeel voor Nederland. Het enige wat moslims hebben gedaan in Nederland is negatief. Tuurlijk er zitten goeie tussen maar als je gaat kijken naar plussen en minnen, dan komt het niet uit. Veel meer minnen dan plussen.

11
6 FrisianLionarden

Heel goed dat religieuze idioterieën aan banden worden gelegd.
Anders wordt de maatschappij onleefbaar.

2
7 Marrie

Ik vind het prima dat mensen hun geloof belijden ... thuis... in hun kerk/gebedshuis etc.... En voor de rest wil ik in ieder geval er van verschoond blijven.... !!!! De Islam begint zich aardig op te dringen hier... en dat is niet de bedoeling.... Ieder diertje zijn pleziertje... maar ga niet je naasten er mee belasten! Wij zijn een zeeeer tolerant land.... maar er zijn grenzen....

4
8 Sempre
9 Sjaak Trekhaak

Secularisatie... Ik denk dat het woord intollerantie beter op zijn plaats staat. Als de ene religie de andere gelovigen en de ongelovigen niet respecteert eindigt dit op bedreiging van de godsdienstvrijheid. En hoe fundamentalistischer de geloofsgemeenschap hoe intolleranter het vaak is.

5
10 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@6
++++++++++++++

8
11 Interessant

En ik vind ook dat al die haatimams , die jonge mensen indoctrineren ook een issue.... Die imams moeten vertrekken naar landen waar ze thuis horen.... niet hier! En de goede mensen niet te na gesproken .... die zijn er ook en die willen samenwerken en hebben een hart voor hun nieuwe land... Maar opstokers moeten echt vertrekken... Wij hebben onze cultuur... onze samenleving.. Kom je hier wonen en werken dan pas je je aan en ga je vooral GEEN eisen stellen.... maar wordt je een Nederlander ! Met alle liefde en efforts !

5
12 Sempre

Goed .
Vrijheid van godsdienst maar niet alle vrijheid in godsdienst .
Leven in vrijheid moet voor iedere burger gewaarborgd zijn zonder dat culturele en geloofsgerelateerde gebruiken het recht op vrijheid ontnemen .

1
13 Olivia
14 Sjaak Trekhaak

Lieve mensen ... we zullen verder moeten hier in Nederland...met iedereen die hier nu woont... maar dat betekent niet dat we alles accepteren ! De nieuwkomers moeten beseffen dat wij er niet van gediend zijn dat ze hun wil ons gaan opleggen..Dit is hun gastland.... en gasten horen zich te gedragen en blij te zijn met alles wat ze krijgen,......Zou je als Nederlander in een islamitisch land moeten doen... geloof me... dan heb je snel een heeeel klein hokje te pakken of erger!

3
15 Sempre

Iedereen een zonovergoten zondag gewenst !!! geniet er van ! ciao!

0
16 Sempre

Het zijn niet de moslims die bij abortusklinieken staan om de vrouwen die daar naar toe gaan te intimideren.
Het zijn niet de moslims die de politieke macht hebben om hervormingen op het gebied van levensvraagstukken tegen te houden dus hou alsjeblieft op met dat gezevere over de islam.

Mensen mogen wat mij betreft geloven wat ze willen maar ik wil géén wetgeving op basis van geloofsovertuiging, niet wat kleding, voeding, rustdagen, levenseinde etc. betreft.
Mensen die geen abortus willen op geloofsgronden, prima maar ontzeg het anderen niet.

5
17 PuurHagelslag

@14 Hoewel deze imams kwetsende uitspraken kunnen doen over homoseksualiteit of minderheidsgroepen, ze pleiten voor gruwelijke straffen bij overspel of publiekelijk begrip opbrengen voor gruweldaden van gewelddadige islamitische extremisten, blijkt het in de praktijk moeilijk om deze opruiende predikers (ook wel bekend als ‘haatimams’) een visum te weigeren en vallen hun uitspraken in de (rechtelijke) praktijk meestal onder de vrijheid van meningsuiting.

Tja.... dat wordt dus nog een hele grote klus... om dit soort figuren de deur naar de uitgang te wijzen....

0
18 Sempre

@6

Jezus wat een onzin.

(Het vloeken komt wel door het christendom).

2
19 zeikenderechter

@17 het zijn geen moslims bij de abortusklinieken dat zijn de zwaar gereformeerden... denk ik... Maar de Islam probeert wel voeten aan de grond te krijgen hier... Met veel geneuzel ... Ik ga lekker ff wnadelen mett de honden en genieten van de mooie avond! fijn weekend!

1
20 Sempre

Ik ben helemaal voor secularisatie van Nederland , geloven prima maar doe dat achter de voordeur is mijn mening , maar goed wij hebben een lange weg te gaan aangezien wij in Nederland de CDA , SGP , CU en Denk hebben die een religieuze inslag hebben.

1
21 MarcusCole

@21 Niet geloven is prima, maar doe dat achter je voordeur.

7
22 Yisrael

Kerken, moskeeën en synagoges prima. Maar onderwijs mag van mij openbaar. Niet alleen scheiding van kerk en staat, maar ook scheiding van kerk en onderwijs. Doe je maar in je vrije tijd.

2
23 Mac Benac

@22
Niet geloven dat hoef je niet te doen ,daar zit geen taak achter .

1
24 Olivia

@21

Dat kan niet. Dan begrijpt u religie niet. Ik snap het verzoek wel hoor - ik heb zelf praktisch niets met religie, al geloof ik wel dat m'n kat een godin is - en u bent een zeer redelijk mens, maar dat 'achter de voordeur' gaat echt niet werken.

2
25 zeikenderechter

@23
Eens.
Basisonderwijs met schooluniform, of..?

4
26 Sjaak Trekhaak

Secularisatie bedreigt helemaal niets. Godsdiensten bedreigen andersdenkenden en willen ook nog (en krijgen) privileges t.o.v. niet gelovigen.
Iedereen mag geloven wat hij/zij wil, dat is godsdienstvrijheid. Niemand heeft het recht om zich aan niet-gelovigen op te dringen of via wetgeving de niet gelovigen te dwingen zich aan de ideeën van de gelovigen aan te passen of zich ernaar te gedragen. Hou het achter de voordeur.

0
27 kritischelezer

@26 Nah, dat uniform hoeft toch niet per se.
Ach, misschien voor sommigen een bruin overhemd question

3
28 Mac Benac

Religie is in principe niet meer dan een mening en een mening mag gegeven worden, binnenshuis en buitenshuis. Religie en religieuzen zouden alleen niet apart behandeld behoren te worden.

1
29 JackKropotkin

@28
Ik vind de Engelsen nog zo gek niet..


"Bijna elke leerling draagt in Engeland wel een schooluniform. Dit komt doordat ouders en kinderen vroeger trots waren op het feit dat ze op een privé school zaten. En om dat aan de omgeving te laten zien droegen ze schooluniformen.

Later zijn ook de staatsscholen dit ook gaan doen. Dit met name om het saamhorigheidsgevoel binnen de school te bevorderen. Veel leerlingen hebben namelijk verschillende achtergronden. Bijvoorbeeld, de een komt van het platteland en de ander komt uit de stad. Om dit niet duidelijk naar voren te laten komen is er dus een schooluniform."

1
30 Sjaak Trekhaak

@30 Het idee was volgens mij dat er door school uniformen , geen of weinig onderscheid gemaakt kon worden tussen rijke kinderen en arme kinderen , weet niet hoe dat in de praktijk werkt , kinderen blijven immer kinderen.

0
31 MarcusCole

@31
Een ander punt is het pesten, dat los je dan ook grotendeels op..

1
32 Sjaak Trekhaak

@30 Inderdaad, dit wist ik. Helemaal niet zo gek. Nu lopen kinderen van 10 in een Ralph Lauren hemd. Ouders projecteren hun bezitsgevoel vaak ook op kinderen. Mijn vrouw werd vroeger gepest omdat ze niet het juiste merk spijkerbroek droeg. Naar zeggen heeft ze dat nooit leuk gevonden.
Het is overigens meer dan goed gekomen sinds ze met mij getrouwd is question

3
33 Mac Benac

@31 @32 er is nogal wat verschil in de uniformen. Oppervlakkig zien ze er hetzelfde uit maar er zijn grote kwaliteitsverschillen zodat de rijken zich nog steeds onderscheiden en een 2de handsje... haal je er altijd tussenuit.

0
34 Aunti

@28
Oké, achterhaald dus.

Het brengt me tot dit, wist dit eerlijk gezegd niet..

https://www.verus.nl/actueel/nieuws/kledingvoorschriften-in-het-onderwijs-van-burka-tot-crop-top

1
35 Sjaak Trekhaak

@35
Sorry, voor @34

1
36 Sjaak Trekhaak

@19 zeg geestelijk gehandicapt mongooltje. Kun je argumenten aanbieden ipv je verbale diaree hier neer te spuiten.

3
37 FrisianLionarden

Helaas kun je met een schooluniform nog steeds zien of iemand rijk of arm is, betere stof, betere pasvorm en andere subtiele verschillen.

0
38 PuurHagelslag

@35 nou.. is wel duidelijk. Het valt niet mee om als school de kinderen aangekleed te krijgen..

0
39 Aunti

Welgesteld zijn het dan ook veelal de religieuzen die allerlei VRIJHEDEN VAN ANDEREN aan banden willen leggen, omdat die vrijheden niet passen in hun geloofje, aan welke iedereen zich zou moeten houden.

Dus Geloof is (en altijd al geweest) de grootste bedreiging van de VRIJHEID, en een grote bron van Ongelijkheid en Onverdraagzaamheid.

Als gelovigen zich zo druk maken om de vrijheid, wees dan niet zo hypocriet en ga daadwerkelijke voor vrijheid. Ipv enkel en alleen voor je eigen vrijheid om je eigen beperking te kiezen, en dan te stellen dat ieder ander zich daar dan ook maar aan moet houden...

Ik ben zelf totaal geen voorstander van religie, onder andere vanwege het bovenstaande, maar zolang de vrijheid van godsdienst in onze grondwet staat, zal ik niemand die vrijheid willen ontzeggen. Sterker nog, ik ben enorm TEGEN het schrappen van die vrijheid, oa. ook omdat die wet mij de vrijheid geeft om niet te geloven, maar meer nog omdat ik voor vrijheid ben, en een vrijheid die exclusief is, dat is geen vrijheid !

Zou ik georganiseerde religie liever uit onze westerse samenleving zien verdwijnen, 'en of', het is namelijk een van de bronnen van ongelijkheid en onverdraagzaamheid, en vooral van enorm conservatisme op die vlakken, en het is een gebruik dat dus totaal niet past bij het vrije westen. Maar tegelijkertijd, dat vrije westen biedt nu eenmaal de vrijheid, en de vrijheid van geloof is er daar een van.

1
40 mightimouse

Vreemde kop, religieuzen hebben veel meer vrijheden dan ongelovigen, het is geen discriminatie om die rechten gelijk te trekken

0
41 Aardbezie

Streep de islam door als godsdienst.
Het is een ideologie, vermomd als godsdienst.
Een ideologie gebaseerd op haat, onderdrukking en geweld.
Wat mij betreft mag deze ideologie die volgens het eigen handboek de Koran
antidemocratisch is geen rol spelen in Nederland en Europa.

De securalisatie zal op zich de godsdienstvrijheid niet beperken zolang de godsdiensten niet aan de democratische waarden tornen.

0
42 Graaier1000

* Verwijderd door de redactie *

43 hk-sr

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Muziekdraadje

Enigma - Sadenesshttps://www.youtube.com/watch?v=x4maoo4A3x4...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Vangelis - Conquest Of Paradisehttps://www.youtube.com/watch?v=WYeDsa4Tw0c...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Carl Orff - O Fortuna ~ Carmina Buranahttps://www.youtube.com/watch?v=GXFSK0ogeg4...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

ERA - Amenohttps://www.youtube.com/watch?v=6xUnSVTh8fI...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Wes - Alanehttps://www.youtube.com/watch?v=3gl5OEZ8j_o...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Bob Sleebaan
Nederland gaf tientallen machthebbers hoge onderscheidingen, ook uit omstreden landen

Beatrix met Poetin dat is not done. 😁Waar is Jesse klaver en Jan Paternotte?...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

The Foundations - Build me up buttercup (There´s Something about Mary - soundtrack)https://www.youtube.com/watch?v=vsqAYdFl9Bo...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Jarabe De Palo - Bonitohttps://www.youtube.com/watch?v=xxhET61yB1A...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Mac Benac
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Mijn vader heeft nog als coupeur aan die koningsmantel gewerkt. Ik meen herstelwerkzaamheden. Al weer héél lang geleden....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Eerdmans (JA21) en oud-SP-Kamerlid clashen over asielaanpak: ‘Links heeft nooit een oplossing’

Tja Joost Eerdmans; een ijdel leeghoofdje....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
SexclipPicked Up HookerGrandmamspornGirlfriend GalleroesMizo XxxPassionatw PornXnxx RambhaChinese Open SexXnxx Com Hd DownloadMom Dad Daughter PornTouchmywife.comNaked Women WalkingDeepgoretubExtra Mile RedditFuta CuckoldDegradation PornPornos Entre ParejasBri Larson PornHentia Porn ComicsLea Seydoux NakedLesbian DoggystyleResident Evil SexsKrystal Sparks PervmomMallu Aunty Nude VideosKerala Lovers Sex VideosFpov BjPhtoacompanhantesAnastasia DollpornNewsroom PornPeter North MoviesAnal Teen EbonyBrazoocamNatile LustHuge Cumshots CompilationXvideo MmsAleesha YoungXxx In MouthLeasbians HumpingAmanda Breden PornDinero PornFreeteensexDitryroulletteHelga Lovekaty NudeJizzyouXrares ComAlexis Texas LeabianVanssa CageSanjana Pandit SexMorgan VeraFreehardcoresexvideosCeleb Star PornMamaplugs OnlyfansLndian PornstarJay PornSaxsi VidioFree Hot Porn MoviesKatie Banks PornFree Anal PornOlivia Rodrigo Cum TributeJeny Smith BlowjobIndian Porn TubesNest AnalTed TubePornos Con Grandes PenesEbony MilfxxxFilmei PornôJay From Big MouthInterracial Lesbien PornTamil Sex ComedyNew Couples Sex VideosAnkita Dave LiveGay Porn Red NeckDefiantpanda LeakedBonniethebunnyDesigirlssexWashing Machine SexSexshowSexpromPakistani Wife PornFather And Daughter Sex Hd VideoSoolakhiFem Dom TubeFilmes Adultos CompletosAnimie Porn VideosJanvar Sex VideoBlackad Sex ComMs Puiyi LeakBig Dong AnalRedtube.xomOrfaos ExclusivoJaime Pressly PlayboyLesbian Glory HoleDesi Girl Xx VideoRough Sex ComAnna_lus2b Cosplay PornStories Erotic FreeWyyldzMasturbate Old ManAlison Tyler MoviesXvideos HijabDark Skin HentaisUflashSalwar PornUllu App Full VideoImagefap.comnSurprise Sex PornHighschool Dxd HotAkka Thambi ImagesCatherine Tresa Xxx VideoCurvy ErotSexe ChatSlim PornNaked Teenage GirlsLatina FootkobLatino Naked MenAsian CreampiepornPree Porn PicsJuanita Belle SextapeNaomi Woods SexIncestvidz Mom SonStormy Daniels PussyMom Jerk OffOnlyfans Leaks FreeNoodlemagazneBrad Montana XvideosQueening ChairFull Sexy Video Full HdFamous Female Porn StarsSex Video GentsSexkittensSexmex SisterX-rated PornRae Lil Black SexKya DakotaPorni Video HdOf Leaks RedditHannah BrooksSpencernicks OnlyfansGay Cattoon PornDubai Red Light AreaXxx Brandi LoveBhabi Hot SexMom Pegging SonSunita MarshalVirgenesfollandoMia Lhalifa PornGranny Nude SelfiePirn GameX Viseos