door Havermout in Technologie  ·  70 Reacties

  • 3
  • 777x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47

Je bent wel heel erg aan't drammen Bluth!

1
51 optimist

Het opmerkelijke van dit onderzoek is dat elk glas alcohol de potentie heeft kanker te veroorzaken, waardoor alcohol consumeren schadelijker is dan roken.

Schokkend is het niet, alcohol wordt al jaren in verband gebracht met tientallen soorten kanker. Dat verband is nu weer bewezen.

Ik herinner mij het verhaal van een Groningse chirurg die iedereen adviseert niet te drinken, of zelden zoals hijzelf. Hij mijdt de meeste feesten omdat die voor niet drinkers kwa saaiheid niet te harden zijn.

1
52 Myth63

@49 Bijval! Zij het dan met 'stam zonder 't', zoals deze oude zestiger ooit nog op school werd bijgebracht.
Enkele dagen geleden al voerde ik aan dat de voorbije decennia onderzoeken naar voedsel en genotmiddelen voortdurend aan verandering onderhevig zijn:

- Melk, ooit de Witte Motor, Joris Driepinter, nu carcinogeen;
- Overige zuivelproducten: idem;
- Snoep verstandig eet een appel, neem een sinaasappel (posters bij de tandarts): fout! Je tandglazuur wordt verwoest;
- Pinda's, eertijds slecht voor hart- en bloedvaten (te vet), nu juist gunstig beoordeeld;
- Een ei, voorheen zeer zwaar bekritiseerd, nu aanbevolen;
- Bananen, fruit bij het ontbijt, was goed, nu is het fout!;
- Bruine boterhammen met kaas en vlees? Ooit goed, nu (bruin brood) fout!;
- Pasta's en koolhydraten? Fout!;
- Enkele maanden geleden, het Pioppi-dieet, geweldig! Eergisteren gelezen in 'Gezond nu': fout!
- Suiker, zout, vet: fout!
- En nu dus: alcohol... De mens consumeert het al honderdduizenden jaren. Daarmee is het zeker niet per definitie 'goed', dat begrijpt iedereen, maar volledig in de ban doen? Rabiate onzin.

Het wachten is op onderzoek waaruit blijkt (sic) dat tomaten (lycopeen), wortelen (caroteen), spinazie en broccoli worden veroordeeld.

En dan vooral dat postulaat alles, alles te weten. Bovendien kun je op deze wijze iedereen aanwrijven dat hij/zij zelf de oorzaak is van ziektes.

Mijn devies, zorg voor afwisseling, beweging, etc. Maar laat je niet normeren door betweters.

0
53 Citrusvrucht

@47
"omdat er alcohol inzit. Waarom drink je de druivensap niet zonder alcohol?"

Omdat het dan geen wijn is.
Het zijn de suikers in de druif die worden omgezet in alcohol. Dat is aan de basis een volstrekt natuurlijk proces.
Wijn is zo bijzonder omdat een goede wijn in staat is om secundaire en tertiaire aroma's te ontwikkelen die uiteindelijk helemaal niet meer doen denken aan druiven.

Ik gooi wel eens een bak blauwe druiven door de blender. Heerlijk, maar je staat er versteld van hoe zoet dat spul is. Mierzoet...

0
54 Stiplaats

@53
"De mens consumeert het al honderdduizenden jaren."
LOL, ik denk niet dat Homo Erectus al wijn maakte

Maar je hebt gelijk. De lat wordt steeds verder verschoven.
Fransen dronken steevast een halve liter wijn bij de lunch, omdat de overheid hen vertelden dat dat gezond was. Kwamen vaak half ladderzat op hun werk.

In mijn bloed bleek dat ik een vitamine D tekort had.
Mijn behandelende arts meldde mij dat, had ik die waarde tien jaar geleden gehad, ik geen tekort had. Zo wordt die lat steeds hoger gelegd.
Nu slik is dus vitamine D bij. Tien jaar geleden was dat niet nodig geweest...

1
55 Stiplaats

Zolang cola nog volop wordt gepromoot en de reclames over fastfoodketens mij om de oren vliegen, terwijl met name jeugdigen hun lijf vergiftigen met deze troep. Dan maak ik me geen zorgen om een paar glazen rode wijn.

0
56 Sneeuwbal

@42 Daar moet je inderdaad erg veel moeite voor doen. Een appel smaakt ook helemaal niet mierenzoet na de eerste hap en het zoete dat je proeft zijn ook helemaal geen vrijgekomen suikers........

0
57 Scholar002

Intussen ben ik echt wel bezorgd: ik voorzie een type samenleving waarin keuzes niet alleen niet meer mogen, maar zelfs niet meer kúnnen worden gemaakt. Eenvoudigweg omdat productie en handel van veel producten wordt verboden: vlees, alcohol, tabakswaren (voor de goede orde: ik ben niet-roker, maar geen paternalist!). Een samenleving waarin een elite de mensen datgene verbiedt waarvan die nomeklatura zelf (uiteraard) met volle teugen clandestien blijft genieten.

0
58 Citrusvrucht

Het blijft vooral moeizaam te lezen dat wanneer men schadelijke effecten van iets ontdekt, menig mens meteen denkt dat men onder dwang van een pistool met datgene dient te stoppen. NEE NEE NEE, dat wordt NERGENS gezegd.

1
59 Scholar002

@59 Dat wordt zeker (nog) nergens gezegd, daarin heeft U zonder meer gelijk.
Alleen... heeft U wel eens gehoord van de Grote Drooglegging? Kent U het woord paternalisme en de betekenis ervan? 'De persoon tot wie de sanctie is gericht is dezelfde persoon wiens bescherming door die sanctie wordt beoogd'.
En inderdaad, een verbod vormt het ultimum remedium, maar wat dacht U van het zgn. 'Fiscale beleidsinstrumentarium'? Voorbeeld: de goedkoopste fles wijn gaat 40 Euro kosten. Het effect van maatregelen als deze is dat eea bepaald ondemocratisch uitpakt. (Het bizarre is overigens dat het resultaat averechts is, vgl Zweden, Finland, etc., het straatbeeld aldaar).
Maar bij dit alles geldt: steeds weer heeft de geschiedenis ons geleerd dat het wegnemen door een zelfbenoemde elite van genotmiddelen bij de gewone burgers werd opgelegd door diegenen die zelf buiten en boven de wet staan. Of het nu is ingegeven vanwege klimaat, gezondheid, 'socialisme', of welke reden dan ook.

0
60 Citrusvrucht

Ik wordt vervelend van al die figuren die andere komen vertellen hoe ze moeten leven. Ga maar lekker oergezond en oersaai door je eenmalige leven maar val mij er niet mee lastig. Als je echt zoveel levenskwaliteit en lol wil opgeven om 80 te worden ipv van 70 moet je dat vooral doen maar ik zie het niet zitten. Tegen de tijd dat ik in de gevreesde kist beland zal ik er met een een flinke glimlach in liggen en kan ik zeggen dat ik geleefd heb.

0
61 Reconquista

@61 nogal triest dat je alcohol nodigt hebt om je gelukkig te voelen. Verder ga je je gang maar hoor als je mij maar niet lastig valt in een dronken bui of de boel gaat afbreken.

2
62 ModReset

@62 Waar leest U dat @61 'alcohol nodig heeft' om zich gelukkig te voelen..., en 'in een dronken bui...'?

0
63 Citrusvrucht

@1
Israëlische wijn is erg lekker! En je steunt ook nog eens het enige lichtpuntje in de verder gitzwarte islamitische hel.

0
64 rolle

@63 hij heeft het over “lol opgeven” lijkt me duidelijk dus.

Andere is eigen invulling, alcohol gebruik leidt nogal eens tot vandalisme en geweld.

1
65 ModReset

@62
Wat ruimhartig van je dat ik zo maar me gang mag gaan maar iets zegt mij dat je er moeite mee hebt. En wie heeft je wijs gemaakt dat je gelukkig wordt van alcohol?? En waarom zou ik 'de boel' (wat dat ook moge zijn) gaan afbreken als we een keer een avondje gaan stappen?
Volgens jou moeten we dus gezond leven anders zijn we ongelukkig, gaan we mensen lastig vallen en de boel afbreken. In alle eerlijkheid denk ik dat deze beschuldigingen niet erg realistisch zijn.

0
66 Reconquista

@66 zie @65

1
67 ModReset

@65
""hij heeft het over “lol opgeven” lijkt me duidelijk dus.""

Hij is een zij en ik ben inderdaad van mening dat als je echt helemaal puur gezond wil gaan leven je daarvoor wel een aantal geneugtes des levens moet gaan opgeven. Ik leef er liever op los ook al scheelt me dat tegen het eind van me leven een paar jaartjes. Wil niet zeggen dat ik jou levenswijze niet respecteer maar ik wou alleen dat dat respect van beide kanten zou komen.

Maar doe je niet mee aan de gezondheidscultus dan wordt je daar soms zelfs op aangevallen. Deed je net zelf ook. En dat een enkeling wel eens iets sloopt als hij dronken is klopt natuurlijk maar de meeste feestgangers gedragen zich gewoon. Ik heb nog altijd het idee dat de meeste criminaliteit in NL door nuchtere mensen wordt gepleegd.

0
68 Reconquista

@55
Q) Hoe het begon

Wijnbouw is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in het Nabije Oosten, in Mesopotamië of in de Kaukasus. In die laatste regio claimt Georgië het oudste wijnland ter wereld te zijn met een wijnbouwtraditie die 7000 jaar teruggaat! De geschiedenis van wijn is begonnen op het moment waarop men ontdekte dat men de vruchten van een wilde kruipplant tot een roesverwekkende drank kon laten vergisten. Door die wilde plant te veredelen en te geleiden werden de resultaten steeds beter. De wijnbouw begon zich al spoedig te verspreiden over Klein Azië en Griekenland, en, door toedoen van Phoeniciërs en Grieken, langs de kusten van Zwarte en de Middellandse Zee.

https://www.wijnvoornu.nl/geschiedenis-van-wijn/

0
69 Gratiebarmhart

Alles voor de nieuwkomers

0
70 patty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Leve Willem-Alexander, keizer van Europa - Joop - BNNVARA

Hier ben ik het wel mee eens. Een gekozen monarch is een stap in de goede richting. Waarom moeten altijd dezelfden profiteren. Een republiek met...

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@22 Ik kan me voorstellen dat die veiligheidsgaranties niet meer telden vanaf het moment dat de NAVO Oekraïne ging bewapenen....

21 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@45 Jeffrey Sachs heeft het over 500.000 troepen die gesneuveld zijn aan Oekraïense zijde. Ollongren heeft het over 20.000 troepen die gesneuve...

24 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Orban says the EU needs new leadership

Ik vind dus dat zaken bilateraal geregeld moeten worden. Nu willen ze alles centraal doen. De euro moet eigenlijk weg. De interne markt moet eig...

34 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@47 Roest, wodka, medailles, begrafenissen, kuiltje graven om te poepen, weeshuizen, corruptie, folklore, horigen, deportaties, massamoorden, ...

37 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@46 vos-haren-streken. ...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@41 Ook Parry levert geen bewijs. Het oosten van Oekraïne nu nog als onafhankelijk bestempelen is dan ook alleen maar iets voor totale le...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@43Dat waren de Sovjets, niet te vergelijken met het Rusland van nu.Al willen velen graag in die nostalgie blijven hangen omdat het lekke...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

Antoon - Oliviahttps://www.youtube.com/watch?v=dditG7h5SnY&t=14s...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Vageali6888
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

Jeffrey Sachs die oost europese landen hielp met hun economie na de koude oorlog is redelijk duidelijk Jeffrey Sachs: Biden Has DESTROYE...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Telugu Movies PornNauthty America PornTransangels VideosNyaaa.siScan HentziNicolette Scorsese NudeFull Frontal NudityRyan Phillippe NudeIndian Cfnm StoryAbigail Mac PornPornostar HdHot Indian Babe FuckedLiz Ocean PornNake OutsideForced Rough.analSwallowsalonPorn ChuukeseRenee AllmanDominocan PornSaree Boob PressGroverespectSon GaypornEscort ServicesStar X FrançaiseXvideodLana Rohades PornhubBokep SmpPorndaddyPorn Good PornMemek MulusAsslicking GifsXnxx SistarBelly Button FuckPictures Of Naked BoobsEuroslutParis Rose PornSmotherbox FacesittingHannahowo NudePrettiipaaiidHollywood Movie Force SexYoutube Free PornLegs Behind Head AnalBlack Xxx PornMusclehunksSarinhacausReality Kings PornSdc..comBraserzz HdItalian Porn MovieLara Lane NudeNylon FootjobsHoror Porn MoviesRomantic Boob PressBp Picture Sex VideoMost Popular Porn MoviesRacey AngelNagma Hot SceneRajeshwari Sex VideoAcropolis1989 OnlyfansBlack Lesbian ThreesomeTeens Blacked PornKelli Giddish NudeLaura Harrier NudeGand MarnaIndian Ladki Ki Nangi PhotoJia LlissaNaked Nude WifeHot Couple RomanceBest Teen Porn VideosFirst Time CreampiedMalkovaTamil Nadigai Sex MovieBangalore X VideosXxx Punjabi AudioValentina Nappi Sexy VideoTeen CumshotBj SleepPron Free Videos DownloadSex ChatCeleb PhunJeux HentComerzzRadhe Maa SexFamily StokesSexy BlondPorn ForvwomenHeroine Ki ChutOwner Sexتجميعة خالد يوسف سكسLetedoeitPor HuhbBoobsno BraChloe Grace Moretz CameltoeWomen Sucking On BoobsTyler Wu PornPorno Incesto LegendadoKareena Sexy VideoPorño FilmWattson PornMonstercocksBrandi Love PornosuBikini PrincessBengali College Girl SexUsexvideosJav Decensored PornMy Free Cams MobileNomi PornHot Videos HamsterBus Stop Sex VideoNaked PantsingRistine EdgeTicklish MomsXtubneFaketit PornDesi Hot TwitterBig Xnx VideoSex Xnxx PhotoJasmine Grey OnlyfansStepmom Kiss PornWww.freeporn.comReal Homemade SextapeCourtney Simpson PornZerella Skies PukeCool Pornos台湾 色情Contos PornoAlena OstanovaTamil Xnxx NewCandidmilfXxx White GirAngel Priya XxxBangbros Alexis TexasEros XxxPorn Gifs.Tits EroticaVidéo Sexe Gratuit FrançaisMissionary Sexual PoseXxx Com2020Bengali Pron VideoCyberpunk PornMia Khalifa Swimming PoolSwiss Gear PornVina Skye Pov色情 电影Danganronpa HentaiBlacksmbushPinay NudeAbellaFast FuckXhamstar Xnxx