door verwijderd322399 in Binnenland  ·  292 Reacties

  • 22
  • 1506x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

251 Pxf7+

@245 en @248 Wat ik belangrijk vind is niet of de hersenchirurg een hogere IQ score heeft dan de automonteur,maar welke van de 2 hun gezonde verstand weet te gebruiken.
Die chirurg kan de beste ter wereld zijn in zijn vakgebied, maar misschien is dat wel het enige waar hij verstand van heeft, en is het verder een complete nitwit als het op andere dingen aankomt. :-/

1
252 foshizzle

@251 Nee, misschien niet, maar ben van de generatie waarin het nog mogelijk was om pretpaketten te kiezen. question

2
253 foshizzle

@250 Het is van een andere orde, dat is een open deur intrappen. Maar ik denk dat je erop doelt dat het beroep chirurg ingewikkelder is? Dan raad ik je aan om eens het gehele elektronische systeem van een moderne auto te bekijken, en dan mag jij me vertellen wat er mis is.

Het punt is dat de automonteur dom is wanneer het op chirurgie aankomt, en de chirurg is dom wanneer het op auto's aankomt.

2
254 Bluth

@252 Juist! Dat is exact waarop ik doel.

Net zoals met een "hoge opleiding", dat associëren met intelligentie. Iemand met een hoge opleiding is niet per se slimmer dan iemand met een lagere opleiding.

2
255 Bluth

@254 Wat je wel meestal ziet is dat een hoger opgeleide ook werk onder zijn niveau aankan (na zich erin verdiept te hebben), omgekeerd komt dat wat minder vaak voor.

0
256 User76

@256 En jij trapt dus ook al in de val met "onder zijn niveau".

Ik kan werk boven mijn VMBO-diploma aan. Maar ja, daarom heb ik later ook een HBO-papiertje gehaald na praktijkervaring op te hebben gedaan en geen enkele maal in de boeken te hebben gekeken. Zo simpel is een HBO-opleiding. question

2
257 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

258 Pxf7+

@255 Precies, mijn opa werd op z'n 14e van school gehaald door z'n vader , want er moest gewerkt worden om brood op de plank te krijgen. Een paar jaar later zette hij zijn eigen melkfabriek op, en was daar jarenlang succesvol directeur van tot Campina het van hem kocht. Hij had dus geen middelbare schooldiploma, maar was bepaald geen domme man dus. question

0
259 foshizzle

@258 Ja, was geweldig, hahaha.

0
260 foshizzle

Wie scoort er hoger, Klaver of Hiddema? Ook zonder inzage in IQ scores denk ik het wel te weten...

2
261 Graaier1000

@259 Als je kijkt naar succesvolle mensen in de wereld bijvoorbeeld ICT moguls valt op hoe veel " school drop outs" daar onder zitten.

0
262 21st Century Guy

* Verwijderd door de redactie *

263 Pxf7+

@257 Welke val? Het is gewoon zo. Het is toch bekend dat hoger opgeleiden de baantjes van lager opgeleide inpikken, op elk niveau. Dat noemen ze verdringing op de arbeidsmarkt.

Dat je hier een persoonlijke anekdote vermeldt, is aan jou. HBO staat nog steeds in lager aanzien dan universitair bijvoorbeeld, dat heeft o.a. te maken met out-of-the-box denken, daar zijn HBO'ers weer minder goed in.

0
264 User76

@263 "vanwege verveling?"

Volgens mij is tijd ook een factor, waarom men niet alles kan weten of ergens ervaring in kan opbouwen. Dat heeft niks te maken met verveling..

0
265 User76

Ongetwijfeld helpt het bij het maken van de juiste beslissingen als je een goed IQ hebt. Zoals anderen al hebben opgemerkt is het ook wel handig als je enige kennis van zaken hebt van de onderwerpen waar je een beslissing over moet nemen. Zo wil Gert Jan Segers vele miljarden uitgeven om het CO2 gehalte in de lucht te laten dalen. Toen Baudet echter vroeg hoeveel CO2 er dan in de lucht zit stond hij met een bek vol tanden.

Als je gaat kijken waar de kennis zit in de tweede kamer dan is dat over het algemeen niet in de techniek of natuurwetenschappen. Er zijn slechts enkele volksvertegenwoordigers die een technische opleiding hebben gevolgd. Kortom je kan nog zo'n hoog IQ hebben maar als je geen flauw benul hebt waarover het gaat dan is het ook bijzonder lastig om de juiste beslissingen te nemen.

1
266 RazorBlade

George Bush een IQ van 137??? Ja, door zijn pa gekocht waarschijnlijk!

0
267 Olivina

@266 : aan de andere kant is er ook een reden dat dit niet zo is, waarom je overal managers hebt rondlopen. Iemand met expertise crieeert een soort machtsvacuum en staat daardoor vaak niet open voor communicatie. Experise is gewoon meestal biased en denkt niet meer na over zijn aandeel in het geheel. Wat eigenlijk een voor van anti expertise is.

1
268 Tafka Mike

@257 Oh wat leuk, een HBO diploma zonder in de boeken te hebben gekeken...

Maar vertel eens. Kan iemand met een laag IQ hersenchirurg worden en kan iemand met een hoog IQ automonteur worden?

0
269 RobP

Het is onnodig om als politicus een hoog IQ te hebben. Dat hebben ze 75 jaar geleden al uitgetest.

1
270 Verwonderd

noue als het om Rutte gaat: hij is gewoon sluw, niet slim. 7 jaar gedaan over geschiedenis!!

daarnaast heeft hij geen gezin, dus meepraten over de doorsnee nederlander kan hij niet. dan zou ik ook weleens willen weten hoeveel slaap politici krijgen met al dat vergader...
ook moet er een test komen op betrouwbaarheid...

0
271 Lets keep it cool

* Verwijderd door de redactie *

272 E.Meel

Er zitten maar een paar afgestudeerde politici in de 2e kamer , Baudet is er eentje van


Het is in ieder geval een feit dat de oude politiek geen enkele vorm van vooruitziende blik heeft bewezen de afgelopen decennia , tijd voor een frisse lichting

1
273 Vageali6888

@269 ; In theorie, ja, beide.
Zit hem in de tijd en moeite die het kost. Niet zozeer in het wel of niet kunnen.

1
274 Partijdig

@273 mensen met ervaring en kennis waar ze het ministerschap voor dragen zou heel prettig zijn.
zodat ze ook werkelijk betrokken zijn en weten waar ze mee bezig zijn.
de beste hebben geen benul, kunnen ook makkelijk van ministerie verschuiven,
terwijl het zegt ze niets. uitblinken in onkunde

0
275 Gratiebarmhart

Of IQ scores altijd goed beleid maakt. Kijk naar de VVD (geen dom volk) en de puinhoop die er op allerlei gebieden nu is. Ik denk dat men ook eens goed moet kijken naar eigen belangenverstrengeling en lobbypraktijken.

0
276 hopefully

Wat maakt het uit psychopaten en sociopaten hebben ook een hoge IQ.

Ik vind het ook belangrijk dat ze een goede EQ hebben.
Daar moet een goede evenwicht tussen zitten.

0
277 meneer van het nieuws

Jan Marijnissen van de SP bv..was marktkoopman, deze man heeft elke opleiding onderbroken ...dus elke lullo kan zo de politiek in, als je maar veel geld meeneemt.

1
278 netcat

Ik kwam in mijn jeugd in contact met mensen die de toen nieuwe aardgasleidingen aanlegden. Daar verdiende de beste lasser het toen astronomische bedrag van 4000 gulden in de maand.
Deze mensen stonden wat IQ betreft niet bovenop de ladder. Hun eerste belang was Rust. Hun gedachten moesten zich tijdens het lassen volledig concentreren op de las. Fantaseren tijdens het lassen of geestelijke afslagen waren de pest tijdens hun werk. Volledige concentratie was een eerste vereiste.
Een enkel lasfoutje betekende ontslag uit hun functie en weer aan de schop, en einde enorme verdiensten. Deze mensen gingen al om 9 uur naar bed.

0
279 Mollevanger

@206

Daar heb je dan ook geen donder aan als het pikkedonker is.

0
280 Zwartwit

@274 Nou, theoretisch niet en praktisch al helemaal niet. De capaciteiten zijn daarvoor niet aanwezig.

0
281 RobP

@249 "Maar inderdaad, jij gaat naar de automonteur omdat die chirurg héél erg dom is wanneer het op auto's aankomt. Dus, de chirurg is helemaal niet slimmer/intelligenter dan de automonteur."
Met zo'n opmerking kom je wel heel erg dom over.

0
282 RobP

@281 ; Die kunnen erin gestampt worden. Theoretisch kan iedereen een universitaire studie afronden, mits er afdoende tijd voor is. Als het binnen 4 jaar moet (reguliere tijd van de opleiding), dan ben ik het ermee eens.

1
283 Partijdig

@283 Niet iedereen heeft voldoende bruikbaar/werkbaar geheugen capaciteit om dat erin te stampen. Dus nee, niet iedereen kan een universitaire studie afronden.

0
284 RobP

@283 "Theoretisch kan iedereen een universitaire studie afronden, mits er afdoende tijd voor is."

Welnee, dat geldt al zeker niet voor iedere studierichting.

2
285 LanCaster

@284 Dat geheugen zou nog wel gaan. Maar een universitaire studie is meer dan feitjes stampen.

1
286 LanCaster

* Verwijderd door de redactie *

287 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

288 Pxf7+

@250 Zelfs dat doen garages niet meer. Vroeger deden ze alles met de hand. Nu alleen simpele klusjes. Ja een distributieriem vervangen ze wel maar een cilinder niet meer. Te complex. Vroeger vulden ze ook de veerbollen zelf maar ook dat doen ze niet meer. Gewoon een nieuwe er in. En morgen ga ik voor nieuwe banden maar uitlijnen kunnen ze niet meer in de garage zeggen ze. Ook geen apparatuur meer voor. Heb je motorproblemen? Zet er maar een ruilmotor in dat is goedkoper zegt de garage.

Maar een chirurg heeft soms een opleiding van 18 jaar voor hij zelfstandig hersenen kan opereren. Een automonteur is een opleiding van 4 jaar.

0
289 Jan met de korte achternaam

Vele liegende, bedriegende, manipulerende en rovende topbestuurders hebben hoge iq's, mede dankzij hun dure opleidingen. Zij gebruiken dit om de kluit zo goed mogelijk te belazeren en het volk eronder te houden. Ik word liever vertegenwoordigd door iemand van mijn eigen klasse dan door een kliek elitaire geletterden wiens taak het is het volk dom te houden. In plaats van iq's van bestuurders te meten kun je beter zorgen dat iedereen zo hoog mogelijk wordt opgeleid, zodat we beter voor onszelf kunnen zorgen en ook beter gewapend zijn tegen eventuele manipulatieve bestuurders en wettenmakers. Bestuurstaken worden enorm overschat. Hoe meer taken we uit handen geven, hoe een grotere rotzooi het wordt.

1
290 zewa

Voor uitvoeren van politieke functie heb je alleen een groot lul vermogen nodig.alles recht lullen wat krom is.

1
291 Rick1955

@290 "...hoge iq's, mede dankzij hun dure opleidingen."

Nee.

"...kun je beter zorgen dat iedereen zo hoog mogelijk wordt opgeleid"
Iedereen heeft die mogelijkheid in Nederland.

0
292 LanCaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

zojuist geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

1 minuut geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Begin dan eerst eens die demonstranten op en aan te pakken!...

8 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Hendrianus
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Triest dat de rechter dit niet heeft doorzien....

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

38 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

43 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Desi Boudi ChudachudiDiana Black PornPhoto PornographiqueXnxx HottestNude OnoffJoyhentaiCam Sexe LivePornogifsFilmes Porn OnlineBritish-pornstarsBodybuilder Women SexSavita Bhabhi Ki Mast ChudaiKazumi DpAmatuer PawgVanessa StrawberryScarlett Johansin NakedXxx Porn Video LiveXxx 36Bailey_eilishFap.barLesbian IncestPorn TranXnxx Desi GayWww Muslim SexCiltorisHaily Rose49desi ComMilitary Classified GaypornHaley Brooks OnlyfansVideos De Ponografia GratisMen P O R NEbony CuckVery Very Sexy Blue FilmFull Nangi VideoDesi Husband Wife SexFreeomovieXxx Full Hd SexyRapes In AnimeAunty Chudai VideoSexvidosAmber Jayne Porn VideosBest Porn Of The YearIndian House Wife Aunty Sex VideosχχχJana JennerWww.porn..comPerv City ComXxx Video PonMarathi Xxx BfKimi Wa Yasashiku Netorareru 2Elle BrookepornElement Ukrainian SpaBeautyandthesenior ComCuck Quean PornNaked FutaPorn TiavaChaturbatteTamanna Hot KissMother Son Xxx VideoNew Hd Hot PornFutanari AnimationSexy Movie FreXvideoa.c9mNina Kay PornstarXnxx Com FullAriana ChechikMeana Wolf AnalSquirt CreampieXxxx Indian NewPorn StepsonUnusualpornPawg Interracial PornPandamoviehdBokep Barat Subtitle IndoHot Young PornstarsStripchat BrasileiroSexual Position LotusKannada Sex StoriesNew Porn MovirsCougarslutsDixie DaytonaAlien Egg DildoHot PornstasFreeones.ccomGay PornstoryBabita Ki Nangi PhotoFunny Sex Funny SexLesbian CarsexFotos Desnudos De ChicasEbony Pov BlowjobSarah Michele Gellar NudeBlackmain PornRuby De RossiTaylor Swift FappeningRose Asmr PornThick Black Booty Pornسكس.مراهقاتPolice Xnxx VideoPorn 2021Incent Porn ComicsMeanawolfElen HotXnxx Hindi HardBack FuckBavana SexTamanna Sex Video TamilReal Son And Mother PornNadia AlipornstarPorn Ad GifInsex BondageFligsterSkip The Games AppAsh Kash VideoHouston Porn StarMale AnalHbpornNxnxnxxFaithlianne Onlyfans LeaksBest PronsSexy MotherGranny Pron Videosпорно онлайнMoodyzCumming In SisWww.pornbl.comX Videos LetestBoundgang BangGta SexSki Bri TitsForbid PornFamilyporn.vSexfantasyWwwxxx9South Indian Open SexTaylor Vixen NudeSpanking On The BareHandi SaxOnline Porn DesiHoby BuchaonTits TokCremie PornSexy Men In The NudeCulos XxxxxBluexxxNf BistyPadosi XxxPorn Xxx 4kHardcorr Gay PornRule 34 ApplicationPakistan Pornhub