U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 55
Voorstanders: kosten vallen enorm meeGisteren werden door het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau de kosten van het voorgenomen Klimaatakkoord gepresenteerd.Het viel reuze mee: “Al het klimaatbeleid bij elkaar kost in 2030 minder dan 2 miljard (1,9), nog geen h ...

2 maanden geleden door dloops

REAGEER MET EEN EMOJI
1
5
33
LEES MEER OVER

Er worden zoveel getallen bij elkaar gelogen dat ze zelf nuet meer weten wat nu klopt of niet

1 Ylliw negarev    
2 maanden geleden door Ylliw negarev
3
Meld

"... Waarom Baudet gelijk had
[1] De planbureaus hebben om onduidelijke redenen maar 128 van de 300 onderdelen doorgerekend. Dit had uiteraard prominent vermeld moeten worden, ook in het journaal, met een eerlijke inschatting van de hoogte van de niet berekende kosten.
De enorme kostenpost die niet meegerekend is, is de verduurzaming van de woningen:
Er moeten namelijk 1,5 miljoen huizen energieneutraal zijn in 2030. Dat kost volgens het EIB gemiddeld €30.000 per huis. ..."

Stem FvD als je geen 30.000 euro hebt om je huis te verbouwen !!!!!

En straf de huidige regeringspartijen af wegens liegen en onvolledig informeren!

Slechts 128 van de 300 plannen zijn berekend, en dáár komt die 2 miljard vandaan.
De rest durfden ze er niet bij te zeggen, dat schrikt teveel af!

2 xtremy    
2 maanden geleden door xtremy
5
Meld

Maar goed, laten we zeggen dat het inderdaad "maar" 2 miljard gaat kosten... Laten we dan ook wettelijk vastleggen dat er daarna, nadat die 2 miljard is gehaald dus, geen enkele euro meer mag worden besteed aan die Groene God. De mensen die beweren dat 2 miljard wel voldoende is, zouden dit idee gewoon moeten omarmen, want dan zijn alle doelen gehaald. Wie niet meer dan 2 miljard wil uitgeven, maar vermoed dat het tóch meer gaat worden,kan dit idee ook gewoon omarmen, want dat scheelt je geld.

Dus hup, wettelijk vastleggen dat er ná de 2 miljard geen enkele euro meer mag worden besteed aan die Groene God!

Ze hebben hun cijfers nu zwart op wit, dus er kan nu ook eindelijk worden doorgepakt.


3 xtremy    
2 maanden geleden door xtremy
3
Meld

Hoe kan het toch dat de regering telkens weer weg komt met al haar leugens en halve waarheden.

4 rlw    
2 maanden geleden door rlw
3
Meld

@4 Omdat een groot deel van de bevolking nu eenmaal graag genaaid wordt..

5 koekoek    
2 maanden geleden door koekoek
7
Meld

@4 ze staan boven de wet en ook dat word dus misbruikt.
het is een ongecontroleerd zooitje dat alles maken kan.

kan er geen greintje respect voor op brengen wel pure afkeer

6 Gratiebarmhart    
2 maanden geleden door Gratiebarmhart
1
Meld

De overheid, u dus en ik, betalen 2 miljard.
Het restant van 998 miljard kunnen u en ik lenen

7 chouffleur    
2 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

Berekeningen van het CPB zijn al een tijd niet echt vertrouw-wekkend zijn altijd kleine dingetjes vergeten of over het hoofd gezien!

8 Zie Hier    
2 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

Wiebes heeft bij hoog en laag beweerd dat 2 onafhankelijke bureau’s de klimaatplannen hebben doorgerekend.
Echter het CPB en het PBL zijn absoluut niet onafhankelijk, ze hebben namelijk al meerdere malen in opdracht van de regering cijfers aangepast.

Wat hebben deze bureau’s dan doorgerekend? Daar horen we niets over.

9 Pluten1    
2 maanden geleden door Pluten1
1
Meld

“Rutte erkent dat hij die belofte nu al doet omdat er volgende week provinciale verkiezingen zijn. Hij wil juist in die laatste week ‘aan breed draagvlak voor het klimaatbeleid werken’..... We weten onderhand allemaal wel wat de beloftes van Leugenaar Rutte waard zijn. Voor de verkiezingen doet hij beloftes die hij na de verkiezingen weer intrekt..

10 Jill    
2 maanden geleden door Jill
1
Meld

@2 In de praktijk veel meer dan 30k:

Hoewel het lijkt of 'van het gas af' voorlopig niet overal aan de orde is, worden hier en daar wel degelijk woningeigenaren min of meer gedwongen om hun huis meer dan grondig te verbouwen. Bijvoorbeeld in een wijk in Rotterdam waar huizen met een waarde van 120 duizend, voor 65-85 duizend moeten worden verbouwd, waarna ze naar schatting slechts 15 duizend meer waard zijn. Terugverdienen door lagere energiekosten, vergeet het maar!

https://www.nieuwskoerier.nl/news/430014-die-doorrekeningen-zeggen-weinig

11 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
2
Meld

Het zijn geniepige en snode plannen. De bedrijven meer CO2 tax laten betalen,,,De burgers zogenaamd wat minder,,,,, De bedrijven rekenen de CO2 tax door aan de consument,,,, Dus,,,,,,De burgers betalen via deze omweg vele malen meer. En de overheid!!!!! Die is de lachende derde. En wij!!! Wederom misbruikt als belastingslaven. Stem ze weg bij de volgende verkiezingen. Stem ze weg.

12 lizzy    
2 maanden geleden door lizzy
2
Meld

Ik hoop dat iedere kiezer / belastingbetaler beseft welke strategische buitenkans de verkiezingen voor Provinciale Staten en 1e Kamer bieden.

Nu de berekeningen een electoraal gevaar vormen voor de coalitie, en goed in het straatje van GL en de PvdA passen, hebben VVD en CDA meteen een draai gemaakt naar die partijen toe.
Dat moet kiezers die ze zelf angstig hebben gemaakt, alsnog weer tot een stem op de partijen van Buma en Rutte verleiden.

Maar de hele klimaatgekte is sowieso opgezet als afleidingsmanoeuvre voor al echte problemen die de Haagse politiek niet aankan:
1. dreigende problemen met NAVO-bondgenoot Erdogan, wiens financiele positie kan instorten
2. Brexit.
3. geen antwoord op Trump die de aandacht van de VS verlegt naar de Pacific en een krachtmeting met China.
4. Rusland dat met een nieuwe kernwapenwedloop in Europa dreigt
5. migratiecrisis en islamitische terreur
6. de euro heeft de EU politiek, economisch en financieel doen vastlopen in een Noord vs. Zuid conflict over de betaling van staatsschulden in zuidelijke landen en Target II tekorten.

Het idee achter klimaatbeleid was om de burgers financieel aan te vallen in hun woonkamers Met plannen die overigens al 10 jaar, doorgerekend en al , in de la lagen.
De huizen moesten aangepakt worden om het klimaat te redden. Dat kost veel geld. Vervolgens zouden de coalitiepartijen , GL en PvdA de kiezers te hulp schieten. Ieder naar zijn profiel. Dus links de lager betaalden, rechts de middengroepen. Zo moest het electoraat ouderwets volgens links en rechts worden verdeeld.
De industrie, landbouw, scheepvaart en luchtvaart wisten van meet af aan dat het niet serieus was. Dus zij behoefden alleen voor de sier mee te doen, maar niet echt te betalen.


Nu het masterplan voor de verkiezingen lijkt te mislukken, draaien de partijen om als een blad aan een boom.
Maar kiezer, bedenk wat een buitenkans hier blijkt: breng VVD, CDA, D66, CU, GL en PvdA als blok een vernietigende nederlaag toe op 20 maart , zodanig dat Rutte III ook niet met gedoogsteun van PvdA of GL kan doorregeren. Het kabinet valt En in de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen kan de kiezers nog veel meer concessies afdwingen van de aprtijen. Of er volgt nog zo'n echec.
Wedden dat wensen van de burgers die jarenlang als populistisch bot geweigerd zijn, lagere lasten, minder migratie, beter onderwijs en beroepsopleidingen, oprollen van fraude in de zorg, woonruimte voor de kinderen, etc. ineens mogelijk worden?


13 duurendaal    
2 maanden geleden door duurendaal
0
Meld

@2 Baudet heeft toch altijd gelijk en de rest ongelijk. Waarom nog moeite doen dit te beargumenteren??

14 ModReset    
2 maanden geleden door ModReset
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

15 near field communication    
2 maanden geleden door near field communication

De kosten vallen nu dus ineens "reuze mee"...

Ja, ja, toen de burgers er volgens het Rutte kabinet nog flink voor moesten bloeden, waren de kosten veel hoger. Nu het kabinet de bedrijven een groter deel willen laten betalen, zijn de kosten op een miraculeuze manier plotseling een heel stuk minder hoog.

Gòh, hebben die bedrijven toch mooi een meevaller. Het zou toch maar zo zijn dat -nu zij mee moeten betalen- het bedrag net zo hoog was gebleven als wanneer de kosten vooral door de burgers moesten worden opgehoest!

16 Scorpio    
2 maanden geleden door Scorpio
0
Meld

@11 Voor de minners: hebben jullie het artikel uit de link wel gelezen? Ik verzin die 65k-85k niet. Een woningbouwcorporatie biedt voormalige huurders die hun huis voor 120k hebben gekocht aan, om hun huizen voor hetzelfde bedrag als de huurhuizen van het gas te halen.

Het PLB zegt die kosten niet te hebben doorgerekend, maar heeft het ergens ver achter in het rapport over een schatting van 15 miljard euro.

17 Myth63    
2 maanden geleden door Myth63
0
Meld

Waarom zou iemand zich nog bemoeien met een draadje vol met het soort dombo's als hierboven?

18 Harry Kroepoek    
2 maanden geleden door Harry Kroepoek
23
Meld

Het is niet moeilijk de kosten laag voor te spiegelen als je toevallig het overgrote deel van de maatregelen weglaat, met name de duurste. Hier een goede lezings: https://wattsupwiththat.com/2019/03/14/how-sensitive-is-the-climate-to-greenhouse-gases/ en nee, die man is géén ontkennertje.

19 Ness    
2 maanden geleden door Ness
1
Meld

@18
u hoeft zich niet voor te stellen, hoor.
zelfkennis is een deugd.

20 t.rap.er.niet.in    
2 maanden geleden door t.rap.er.niet.in
0
Meld
21 dloops    
2 maanden geleden door dloops
0
Meld

Ik vind het stuitend dat die incompetente snotneuzen een half uur in beeld zijn en nog wat mogen zeggen ook..... stuitend!!!
https://pbs.twimg.com/media/DzHRy2uXQAAq7io.jpg

22 PeKa    
2 maanden geleden door PeKa
0
Meld

@22
Het zijn alle twee waardeloze stuken vuil.

24 dloops    
2 maanden geleden door dloops
0
Meld

@10 : Tegen de tijd dat hij zich aan die belofte moet gaan houden is hij ineens foetsie naar Brussel.

25 Ness    
2 maanden geleden door Ness
0
Meld

npo heeft een hele goede uitzending van De Reporter uit 2007. Het Klimaatdebat. zelfs de KNMI medewerker zit wat te draaien het is werkelijk waar ongelooflijk als je het niet zelf ziet. heel genuanceerd spindokteren. Zijn enige bron is het IPCC.

26 Tegenlicht    
2 maanden geleden door Tegenlicht
0
Meld

Er zit iets positiefs in.
De klimaatakkoorden zijn duidelijk het begin van het einde van de EU.
Zo gezegd, de zelf opgelegde vernietiging die in Frankrijk al zichtbaar is.
Want er zullen steeds meer opstanden komen binnen niet al te lange tijd.

27 dloops    
2 maanden geleden door dloops
1
Meld

Straf de leugenaars van de coalitie partijen af op 20 maart.

Die 2 miljard die er voor het klimaatakkoord uit de bus kwam, omvat maar een klein deel van de werkelijke kosten, en zelfs veruit de allergrootste kostenpost was er uitgelaten.
Het CPB zegt er eerlijk bij dat de 2 mrd puur bijkomende uitgaven zijn, bovenop de lasten die het gevolg zijn van het klimaatbeleid dat al wordt uitgevoerd voor 2030. Baudet noemde als totaal 5,2 miljard
Het redden van de lage inkomens door de kosten op het bedrijfsleven te verhalen is misleidend: die verrekenen dat gewoon in de kosten aan de burger, die dat dan weer moet betalen. Het CPB houdt in het rapport 80% doorberekening aan.
De huidige uitgaven gaan helemaal niet naar innovatie, maar zuigen het geld daar juist uit weg. Gaven we dat geld maar uit aan onderzoek en onderwijs!

28 SergioLeone    
2 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

advies van check nepnieuws: 'kijk of de foto een match heeft met het artikel'. een 100 procent match hier

29 semperpenis    
2 maanden geleden door semperpenis
0
Meld

Als de kosten werkelijk maar 2 miljard zouden zijn.
Is er helemaal geen probleem voor bekostiging.
De 4 miljard van de dividend belasting zijn meer dan 2 x zo veel als doorberekend.
De Overheid kan die hele klimaat gekte ZELF betalen.

Bij het debat wordt door de oppositie (GL) door Jesse nu al gepleit om de Co2 heffing NIET te gebruiken voor reductie van de kosten voor de Burgers.
Nee ----- de Co2 heffing MOET verstandig worden teruggesluisd naar de Grote Bedrijven.
Zogenaamd voor vergroening van die bedrijven.

Dus vanuit de Co2 heffing zal geen enkele opbrengst komen.

De aanslag op UW portemonnee zal onverstoord doorgaan.

Welke fantasie ze daarvoor ook uit de "hoge hoed" moeten toeveren.

30 Jalinda    
2 maanden geleden door Jalinda
0
Meld

@30
Het zijn honderden miljarden

https://www.nieuwskoerier.nl/news/430030-analyse-van-de-kosten-en-baten-van-het-ser-energieakkoord-uit-2013-alle-kosten-al-op-inzicht

e totale uitgaven aan het Energieakkoord voor duurzame groei zullen waarschijnlijk oplopen tot meer dan 100 miljard euro (107 miljard). Dat blijkt uiteen uitgebreide analyse van de ingenieursbureaus BreedofBuildsen PDC, samengevat in deze KEA spreadsheet. (KEA staat voor KostenE ...

31 dloops    
2 maanden geleden door dloops
1
Meld

lekker een allesbrander installeren...

32 t.rap.er.niet.in    
2 maanden geleden door t.rap.er.niet.in
3
Meld

Dijkhof staat te pleiten voor hoe fijn het zal zijn dat er binnen een paar jaar bedrijven zullen komen die uw CV ketel zullen omruilen zonder kosten.

Maar ik zag vanavond in het journaal dat er nu al her en der in Nederland zomaar ergens in de middle of nowhere met explosieven en met proefboringen 2 km. diep aan het zoeken zijn naar warmtebronnen van 70 gr.

Na 50 jaar gas exploitatie lijkt dus nog niemand te weten dat gerommel - boringen - en explosieven diep onder de grond - potentiële voorwaarden kunnen zijn om dezelfde bodem-problemen op te roepen als in Groningen na de gas exploitatie.

Hele Volksstammen leren het nooit.

Als ik het goed begrepen heb kan die aardwarmte wanneer die gevonden is --- niet naar de woningen worden getransporteerd.
Gaan de woningen dan naar de aardwarmte worden getransporteerd ?

33 Jalinda    
2 maanden geleden door Jalinda
0
Meld

@31
Ja ---- natuurlijk.
Maar in het debat wordt keihard gezegd dat het om 2 miljard gaat.

@32
Allesbranders worden ook verboden.
Te veel uitstoot.

34 Jalinda    
2 maanden geleden door Jalinda
0
Meld

Rutte is in paniek.

Maar een aparte CO2 heffing is dikke onzin. Waarom moeten huishoudens een energieheffing betalen maar bedrijven een nieuwe CO2 heffing? Dat is meten met twee maten.

De energieheffing voor huishoudens moet omlaag en die voor de industrie moet omhoog. Dan is de hele verzonnen CO2 heffing niet nodig. gebruik de energieheffing. die is daarvoor bedoeld. Wie gaat de uitstoot meten en hoeveel geld kost dat weer?

Belast de uitstoot aan de bron.
1 tarief voor iedereen en dan kun je altijd industrie nog een heffingsvrij deel geven.

35 Hollander1967    
2 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

Ik kan m'n huis uit 1980 niet eens energieneutraal maken want de vloer is niet te isoleren tot R=3.
De fundering is 'n plaatfundering met vorstrand ...de vloer kan niet worden opengebroken omdat de vloer 't huis draagt.
Huis slopen zal dan de beste oplossing zijn..maar 'n nog betere oplossing zal zijn om Nederland te verlaten.

36 Chat Baker    
2 maanden geleden door Chat Baker
0
Meld

Afrika -------- 1,2 miljard inwoners ------ 714 x groter dan Nederland
Rusland ------ 144,5 miljoen inw. ------ 402 x groter
Amerika ----- 325,7 miljoen ------ 231 x
China -------- 1,3 miljard ------ 225 x
Idia ---------- 1,3 miljard ------ 77 x
Iran --------- 82 miljoen ------ 38 x
Colombia --- 47 miljoen ------ 26 x
Turkije ------ 80 miljoen ------ 18 x
Irak --------- 39 miljoen ------ 10 x

Dit heb ik uit een andere reactie "gellend" question.

Maar dit zijn veel landen met vele miljarden inwoners die miet aan het klimaataccoord van Parijs deelnemen.

En dan moet onze laatste cent uit onze zak worden geklopt voor iets waar wij geen invloed op hebben.

Al die raketten die de lucht in worden geschoten voor een baan om de aarde.
Wat zouden die uitstoten ?
Wat zou de uitstoot zijn van alle (kern)raket proeven ?
Wat zou de uitstoot zijn van de burger luchtvaart --- met duizenden vluchten uit bovengenoemde landen -- die hier stijgen en landen ?

Wat kan onze inbreng op daat kleine srukje lucht boven ons kleine landje zijn.

Doe iets aan het millieu.
Ga duizenden boemen planten om de Co2 op te nemen --- in plaats van bossen op de Sallandse heuvelrug te kappen.
En in plaats van proefboringen - gerommel - en explosies om 2 km. onder de grond wamrte bronnen te vinden --- warmte bronnen waarvan de warmte niet getransporteerd kan worden.
Ga iets doen aan de fijnstof uitstoot.
Ga iets doen aan de Grote Bedrijven die steeds meer plastic gaan gebruiken.
Ga iets doen aan statiegeld op alle fles verpakkingen --- groot en klein -- om zwerfafval te voorkomen.
Zo is er nog meer te bedenken.

Het millieu ---- dat is onze leefomgeving.
Daar iets aan doen is zinvol voor ons en onze kinderen.

37 Jalinda    
2 maanden geleden door Jalinda
0
Meld

Jetten zit in het kabinet om Parijs te halen.

Ook voor hem het advies ---- Neem de HSL question --- scheelt misschien 15 min.
Ook al zo'n project van weggegooide miljarden --- net als de Betuwelijn --- en net als de Fira treinen (nooit gehoord of we dat geld hebben teruggekregen , ze rijden in Italië naar verluidt).

Zoveel weggegooide miljarden -- Jetten.
En dan komen met zo'n miljardenklopperij -- een factasie angstverwekker net als de zure regen.

38 Jalinda    
2 maanden geleden door Jalinda
0
Meld

Kan het niet laten: pinokkio en vvd weg ermee!

39 Jan met de korte achterlul    
2 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
0
Meld

Rutte zuigt alle levensvreugde uit een mens.

40 DNEUS14    
2 maanden geleden door DNEUS14
0
Meld

Als je de presentatie van het PBL en het CPB gevolgd hebt vallen mij in ieder geval een aantal dingen op. De presentatie is doorspekt met opmerkingen zoals: onwaarschijnlijk, onbekend, geen toereikende aangeleverde informatie en ga zo maar door. Dit komt in mijn ogen al zeer twijfelachtig over in hoeverre deze berekeningen de werkelijkheid eer aan doen. Het bewijst dat een klimaat doel vaststellen een zeer gecompliceerde materie is. Klimaatcijfers en berekeningen zijn daarentegen nog veel gecompliceerder en daardoor zeker geen vastgesteld feit, oftewel in grote lijnen aan namens. Maar toch zijn er veel mensen die er voor 100% overtuigd zijn dat het de harde waarheid is. Het klimaat debat is inmiddels zover gepolitiseerd dat hiertegen ingaan als politiek incorrect gezien wordt, terwijl de politieke realiteit geen wetenschap is. Wetenschappers weten daardoor inmiddels ook wat ze wel mogen zeggen en wat ze vooral niet moeten zeggen.

41 Mvid-    
2 maanden geleden door Mvid-
0
Meld

Trap ook niet in de nieuwsgaring dat het NOS-journaal op TV ten toon moet spreiden.
Denk zelf na, dus stem FVD !!

42 TonAlias    
2 maanden geleden door TonAlias
3
Meld

Enneh: heeft men het er ook al over gehad wat het resultaat is van die tientallen miljarden per jaar?
Als een bedrijf zo zaken doet, zal het geen half jaar bestaan.

43 TonAlias    
2 maanden geleden door TonAlias
1
Meld

Alles over op elektriek en intussen 4 centrales zo snel mogelijk willen sluiten.
Iets zegt mij dat dat niet helemaal goed gaat.
Iets met balans enzo.
NL, waar ze elektriek opwekken van geïmporteerde (!) houtsnippers
Uit Zuid (!!) en Noord Amerika.
Vervoerd met meest verontreinigende middel van vervoer, schip (!!!)
Gesubsidieerd (!!!!)

Natuurlijk als je gas sluit moet je meer elektrische gebruiken dat kan een kind van 10 je nog wel vertellen.

Ja goed voorbeeld aan geven is nu het verhaal wie denk dat gelijk heeft, de mensen die geld verdienen aan het klimaat, of mensen die met hun verstand goed gaat nadenken over zo geld verslindende klimaat wet en dat kost wat het kost willen uitvoeren .
De door drammers die het willen zou ik willen schrijven ik hoop dat u gelijk krijgt en dat u over 10 of meer jaren warme winters toewensen, want je zullen veel koude voeten krijgen als we heel zware winter maanden krijgen, dan weet je hoe blij je word met een warmwaterpomp.
Vraag de mensen die nu op een centrale aangewezen zijn van warm water uit de centrales.
Je zal je eigen nooit behaaglijk lekker warm voelen met dat systeem en je zal bij gaan verwarmen, dus meer gebruik van elektrisch meer betalen duurdere rekeningen
Het leven zal heel duur worden in Nederland en de Belgen en Duitsers zullen blij zijn om zo dom te zijn.

Laat ik het nog eens schrijven kies niet die partijen die dit willen .
Kan mij niet schelen welk ander partij je kies maar kies ze weg

44 Ciater    
2 maanden geleden door Ciater
0
Meld

Het is inderdaad een grote poppenkast @42 en niet alleen bij de NOS wat dacht je van het CPB en PBL zelf

Zag ook net Ruttemans op tv ons op kosten jagen was zo geregeld maar het terugdraaien is heel moeilijk .

Maar weg kijken zo als FvD als of er niks aan de hand is slaat ook nergens op
Het probleem milieu is wereldwijd en dat lossen wij als speldenkop op aarde niet op maar je zult ergens moeten beginnen hoe klein dan ook. Zolang dat andere grote landen het niet belangrijk vinden en gewoon maar door gaan zal het niet lukken ook en zijn alle miljarden die wij investeren verspild zijn.
Maar eens kijken wat je zelf kunt doen zoals kijken wat voor en waar een product vandaan komt en hoeveel verpakkings-matriaal het heeft is simpel en niet duur

45 magikeven    
2 maanden geleden door magikeven
2
Meld

@45
Door de klimaat doelen gaat het milieu juist achteruit met sprongen.
Want klimaat heeft niets met milieu te maken
Door de biomassa worden honderden hectares bos gekapt in Canada en Noord Amerika
Wind en zon leveren op jaar basis nu maar 2,2% van de stroom
Alle landbouwgrond worden zonnevelden en wind parken, en dat werkt ook niet
De snelstartende gascentrales stoten veel meer vervuiling uit en draaien zo-ie-zo elke nacht.
Stroom kan je namelijk niet opslaan, en dat blijft ook zo.

46 dloops    
2 maanden geleden door dloops
2
Meld

@45 “Maar weg kijken zo als FvD als of er niks aan de hand is slaat ook nergens op ”

Helemaal mee eens! En naast wegkijken doen ze ook aan weglopen. Baudet vond het belangrijker om met zijn smoel op tv te zijn bij Pauw en Jinek dan om zijn werk in de tweede kamer te doen. Daar was toen namelijk een debat over de doorrekening van de klimaatplannen. Van dat debat loopt hij gewoon weg. Hoe moet je dan in vredesnaam voor je kiezers opkomen en wat voor elkaar krijgen?

47 Rare Rakker    
2 maanden geleden door Rare Rakker
13
Meld

@47 Eerst meer zetels dan 2
Dan piep jij wel anders
Haha

48 FVD1    
2 maanden geleden door FVD1
1
Meld

@47 Bij jou daar gaan we het gas als 1e afsluiten dat zal je leren hypocriet

49 FVD1    
2 maanden geleden door FVD1
2
Meld

@21 : Dit is inderdaad een eye opener. Ik heb grote delen van het verslag doorgelezen en daar zie je toch wel opvallende zaken. Zo lees je bijvoorbeeld dat de energietransitie voor huizen 235 miljard gaan kosten tot 2050 en voor bedrijven en kantoren en dergelijke hetzelfde bedrag. Oftewel alleen alle woningen kosten al 470 miljard (pag 46 verslag hieronder). Komt die verdomde 1000 miljard van Baudet dan toch bij de waarheid? Lijkt me niet zo gek, want de overheid schat over het algemeen de kosten altijd te laag in in tegenstelling tot bedrijven die eerder aan de hoge kant zitten om geen tegenvallers te hebben.

Andere "leuke" feitjes uit het verslag:
1) Vanaf 2025 zijn gezinnen hun vakantiegeld kwijt aan de kosten van de transitie.
2) De totale uitgaven aan het Energieakkoord zijn ongeveer vier keer zo hoog als de gezamenlijke kosten van de Deltawerken, de Betuwelijn, de Hogesnelheidslijn (HSL), de Noord/Zuidlijn en de Joint Strike Fighter (samen ongeveer28 miljard euro) bij elkaar. En deze komen boven op het klimaatakkoord.
3) Het compenseren van de energiekosten met behulp van nivellerende maatregelen van de gezinnen met een inkomen beneden modaal, leidt tot een grote toename van de armoedeval. Hierbij daalt voor veel gezinnen het besteedbaar inkomen bij een stijging van het verdiende loon.
4) Kosten voor de energiemaatregelen die aan de bedrijven worden berekend, komen via prijsverhogingen toch weer terecht bij de burgers. Goh, wie had dat verwacht.

En nog veel meer belangrijke zaken. Lees https://nlslash.nl/mwenb/De_kosten_van_het_energieakkoord.pdf

Daarnaast blijft een vreemd geheel dat Nederland te veel schulden heeft in de vorm van hypotheken en versneld moet aflossen. Maar door deze maatregelen zullen velen weer de hypotheek moeten verhogen om de maatregelen uit te voeren. Computer says NO!

50 Gezond boerenverstand    
2 maanden geleden door Gezond boerenverstand
1
Meld

@50
Ze hebben in het kabinet gewoon een andere, en duistere agenda
Kan gewoon niet anders
Wij burgers worden naar beneden getrapt in een verarmde dictatuur.
Olie multinationals stoken hun product in HUN centrales tegen HUN prijzen
En HUN zwaaipalen draaien voor de vorm

51 dloops    
2 maanden geleden door dloops
1
Meld

@50
Vroeger hete een elektriciteit centrale een NUTS bedrijf eigendom van het volk.
De regering heeft het geprivatiseerd, dus gewoon weg gegeven aan de multinationals
Hier mee denken ze eigendom van ons te worden
Hier door zijn de gele hesjes ontstaan en winnen in kracht in Frankrijk
Dat maakt ze ban g, en word er weg gekeken en ontkent.

52 dloops    
2 maanden geleden door dloops
1
Meld

@47 getuige de minnen vinden FvDers het niet erg dat Baudet niet in de tweede kamer is en dus niet voor zijn standpunten en jullie stem op komt. Dat hij dus helemaal niks voor jullie doet en betekend...... Bijzonder

53 Rare Rakker    
2 maanden geleden door Rare Rakker
7
Meld

Wie Rutte en zijn kabinet nog geloofd heb oogkleppen op ik in ieder geval niet , maar ook Klaver onze VMBOer ( hoe is het mogelijk dat hij over mensen moet oordelen )geloof ik ook niet weg met die gasten.

54 qubix    
2 maanden geleden door qubix
0
Meld

@18 Waarom reageer je er dan op? ..DOMBO!

55 Peka8    
2 maanden geleden door Peka8
0
Meld

Straf Rutte en zijn dieven partij af op 20 maart

56 SergioLeone    
2 maanden geleden door SergioLeone
0
Meld

GroenLinks en D66 zijn in een jubelstemming.
Maar voor wát?
CO2-heffing hoe en wat voor wie?
Een daling van de milieubelasting met hoeveel?
Nergens nóg antwoord op.
Alleen maar "voorstellen".
Dus hoezo jubelstemming?
Dan hebben we het nog niet eens over de transitiekosten voor de burgers..
Allemaal show voor de bühne voor de verkiezingen.
Trap er niet in zolang er niets concreets is vastgesteld.

57 Strongoli    
2 maanden geleden door Strongoli
1
Meld

Heb ook niemand gehoord over de vliegtuigindustrie, één van de grootste vervuilers.
Bij alle klimaatplannen, óók die van Parijs, zijn ze overal buiten gehouden.
Een kwalijke zaak, temeer óók dat dit kabinet vóór uitbreiding van Schiphol en Lelystad is.
Alléén al voor deze sector worden de CO2-doelstellingen, zeker niet gehaald.
Hebben GroenLinks en D66 dáár al eens over nagedacht?
Ik heb ze er tot nu toe in het debat, niet over gehoord.

58 Strongoli    
2 maanden geleden door Strongoli
1
Meld

@58 Een van de grootste en een categorie is elk element daarin, behalve het kleinste.

59 Ogod    
2 maanden geleden door Ogod
0
Meld

Het Planbureau voor de leefomgeving verklaarde tot enkele maanden terug in een leugen dat voor Europa een halvering van vleeseten 40-60% vermindering van CO2 uitstoot zou worden bewerktstelligd.
Pas na verscheidene dreigingen met rechtzaken gaf het PBL toe dat die vermindering naar waarheid maar hooguit 2-4% zou zijn .
En dit soort organisaties blijkt dan het kabinet te adviseren aangaande het klimaat
Daar geloof je toch nooit meer een woord van.

60 Mollevanger    
2 maanden geleden door Mollevanger
1
Meld

@61
Een ander feit is, dat de industrie groot vertegenwoordigd was aan de klimaattafels, terwijl de burgers (consumenten) óf een afvaardiging daarvan, níet uitgenodigd waren.

61 Strongoli    
2 maanden geleden door Strongoli
1
Meld

Ach,

Dat je je menig baseert op dit soort pulp?
Dat moet je zelf weten.

Maar ik neem je standpunten dan ook niet al te serieus.

Fijne dag verder.

62 hippodepippo    
2 maanden geleden door hippodepippo
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te...
In Duitsland heeft de speciale regeringsgezan...

19 uur geleden door Graaier1000

Vaccins en autisme - wetenschap blijft met on...
Vaccins en autisme zijn niet gekoppeld of gea...

1 dag geleden door Wilmama

‘IQ-racisme vermomd als wetenschap kan...
Zijn zwarte mensen per definitie dommer dan h...

1 dag geleden door Crezee

Putins media blij met steun ‘oppositiel...
De leider van de oppositie in Nederland denkt...

1 dag geleden door Crezee

‘Kiezers Forum voor Democratie zijn thu...
Volgens opiniepeiler Maurice de Hond zijn er...

23 uur geleden door SergioLeone


ADVERTENTIE


Laatste reacties
BlackNinja
Italië heeft een nieuwe Mussolini in de poli...
Leuk als je naar keizer Caligula wordt vernoe...

minder dan een minuut geleden door BlackNinja

CoolMemories
Denkt Trump soms dat hij koning is? - #TrumpU...
@32 "... het grootste licht sinds Einstein......

1 minuut geleden door CoolMemories

Gekste Henkie
Italië heeft een nieuwe Mussolini in de poli...
@45Gelukkig zijn die genen ons bespaard geb...

1 minuut geleden door Gekste Henkie

jodelatedieho
Marionet' van Marine Le Pen: extreemrechtse J...
@63,ga eerst eens een inburgeringscursus ...

1 minuut geleden door jodelatedieho

Anti-Prut
JENSEN AFLEVERING 2: RECHTSE POLITICI EN SUPP...
@70 lol vandaar zijn fenomenale kijkcijfers.....

2 minuten geleden door Anti-Prut

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig