door Inter in Politiek  ·  42 Reacties

  • 3
  • 554x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De grap is dat GL daar keihard aan meewerkt.

3
1 Al

Èn er is door de rechtse Kabinetten Balkenende I, II, III, IV en Rutte I, II en III véél te weinig gebouwd question

38
2 Uit Den Haag

@1 Al
Hoe dan??

42
3 Uit Den Haag

Libertad = vrijheid. Liberalisme = vrijheid van handel drijven. Vrijheid dus. Hoe strookt dat met hoe de regering met sociale huurwoningen is omgegaan en omgaat?

Let wel, als de sociale woningen (de goedkoopste woningen) niet zo in prijs waren gestegen/opgedreven/kunstmatig schaars gemaakt en gehouden, dan zouden alle prijzen, huur zowel als koop, veel lager zijn t.o.v. het gemiddelde inkomen.

Om te beginnen zijn de sociale huurwoningen ontstaan doordat groepen laagbetaalde arbeiders grond kochten aan de (toen) rand van de stad en daar goedkope huurwoninkjes bouwden voor hun eigen leden. Ze bepaalden zelf wie er lid mochten worden als de cooperatie of vereniging eenmaal bestond.

De overheid wilde die woningen hebben voor de gastarbeiders, toen die hun gezinnen mochten laten komen in plaats van weer naar huis te gaan. Dus legden ze de woningcorporaties en woningbouwverenigingen wettelijk de verplichting op, dat elke 2e keer dat er een woning vrijkwam, de overheid/gemeente de woning mocht toewijzen. Natuurlijk waren de corporaties en verenigingen toen maar al te bereid, de corporatie of vereniging te verkopen aan de gemeente, immers ineens konden ze geen eigen buurten meer maar werden er Turken tussen geduwd, tegen hun wil. Die de woningen uitwoonden en overlast veroorzaakten.

Uiteraard werden er geen nieuwe woningbouwverenigingen opgericht, en de overheid bepaalde dus hoeveel sociale woningen er waren. En zo is het gekomen.

1
4 Wendel

Èn er is door Rutte een nieuwe belasting van zo'n 2,5 MILJARD per jaar verzonnen, speciaal op de goedkopere huurwoningen van coöperaties, dus met een huur tot € 720, - per maand question

34
5 Uit Den Haag

@3
Zogenaamde vluchtelingen binnenhalen en voorrang geven, is toch wel een stokpaardje van die partij die ze zelfs wil gaan halen. Of wil je niet zien wat de werkelijke oorzaken van de problemen in dit land zijn?

4
6 Al

Mensen hebben recht op minder voorrang statushouders..............

0
7 Tiidmasine

@6 Al
Die paar duizend legale vluchtelingen per jaar zijn een last.
Maar jaar in jaar uit 30 à 40.000 huizen TE WEINIG bouwen is een regelrechte ramp!

41
8 Uit Den Haag

@8
Het woord legaal is natuurlijk een prachtige vondst, rechten hebben ze eigenlijk alleen op basis opvang. En heb je al eens status houders naast je gehad, ik denk het niet, ik weet het wel zeker.

1
9 Al

@8
Het water naar de zee dragen kan een hobby van u zijn, maar ik werk daar liever niet aan mee.
Van gelukzoekers ---> immigranten ---> zogenaamde vluchtelingen ---> vluchtelingen ---> legale vluchtelingen.

2
10 Mesjokke

@9 Al
De regering wil de kosten van het verblijf in asielzoekerscentra doorschuiven naar gemeenten en woningbouw-coöperaties.
Maar nogmaals:
Die paar duizend legale vluchtelingen per jaar zijn een last.
Maar jaar in jaar uit 30 à 40.000 huizen TE WEINIG bouwen is een regelrechte ramp!

En ja, ik heb ervaring met deze mensen.
Van ons personeelsbestand is 10% (dus zo'n 250 mensen) asielzoeker geweest en wordt nu door ons aan werk geholpen.

44
11 Uit Den Haag

@10 Mesjokke
Ik breng mijn tijd graag door op het strand, maar niet met water naar de zee dragen!

Ik zeg niet meer (of minder) dan dit:

Die paar duizend legale vluchtelingen per jaar zijn een last.
Maar jaar in jaar uit 30 à 40.000 huizen TE WEINIG bouwen is een regelrechte ramp!

42
12 Uit Den Haag

@11
Jij blijft gewoon door zeuren omdat je denkt dat wat er in jou directe omgeving gebeurt de maat is voor de rest? Dat gaan we dus zien. Die paar duizend zogenaamde vluchtelingen zijn er meer en belasten de maatschappij veel meer dan jij denkt. Natuurlijk wordt er te weinig en dom gebouwd zo links en rechts. Maar die zogenaamde details waar jij over blijft zeuren belasten de woning markt, het sociale stelsel. Dwingen en eisen en het worden er veel meer dan een paar duizend en dat weet jij drommels goed. Het gaan er binnen 5 jaar miljoenen worden alleen al in Nederland. Daar gaan we het nog eens over hebben, boven de rokende puinhopen van een eens geoliede maatschappij.

2
13 Al

@13 Al
Ik zeur??
Ik stel vast dat er een schreeuwend tekort is aan woningen en dat jij bij één reden blijft hangen en blind bent voor de andere redenen die hier óók genoemd worden en in mijn ogen veel zwaarder wegen.

En binnen 5 jaar miljoenen??
Kom, kom!
Daar kom je nog niet als je alle Hongaren, Polen en andere mensen uit de EU meetelt!

En ja, we zitten straks met de rokende puinhopen van een eens geoliede maatschappij.
Mensen stemmen massaal rechts op VVD en CDA.
Dus zij kiezen hiervoor question

42
14 Uit Den Haag

Er zijn steeds minder betaalbare woningen door de tsunami aan vluchtelingen/ statushouders/ immigranten...

2
15 Topperz

@15 ,

woningnood speelt al decennia lang poeperd.
Doe eerst eens je huiswerk voordat je reageert.

8
16 jodelatedieho

@16 Dat we sinds het einde van de 2e wereldoorlog nog steeds met een forse woningnood zitten, klopt....
Maar doordat er jaarlijks vele duizenden asielzoekers/gelukszoekers binnen gehaald worden, blijft het dweilen met de kranen wagenwijd open....
Hier is amper tegenop te bouwen....

1
17 LoydMorris

@17 ,

dus, het probleem was er al en is niet veroorzaakt door degenen die een verblijfsvergunning hebben gekregen (asielzoeker is niet hetzelfde als iemand met een verblijfsvergunning...)

3
18 jodelatedieho

@11 Ja dat blijkt wel weer
Daarom praat je zo dom

3
19 FVD1

@18 Beide fout
Eruit met die hap

3
20 FVD1

@16 Doe jij eerst je huiswerk
Die vluchtelingen die helpen natuurlijk niet

4
21 FVD1

@21 ,

aldus FVD1, onze dorpsgek op NK.

3
22 jodelatedieho

@22 Jij bent de vluchtelingenfan dus wie is er nu de dorpsgek

4
23 FVD1

@18 Jawel dus

4
24 FVD1

@12 : Er zijn gewoon VEEL TEVEEL allochtonen algemeen en moslims in het bijzonder. Er moeten er zo veel mogelijk weg. En u blijft maar pleiten om er meer binnen te laten en te blijven discussieren welke er wel en niet bij mogen. Er mogen er GEEN meer bij, integendeel! In US worden er al weddenschappen afgesloten hoelang het nog duurt voordat in Europa burgeroorlog uitbreekt dankzij de immigratie, en u wilt er nog meer bij?

3
25 Wendel

@14 : Dat is ook zo'n steeds herhaalde rotsmoes, dat wij ervoor zouden kiezen. U hebt niet gevolgd dat allerlei zaken gewoon niet voor de verkiezingen c.q. voor een referendum worden gemeld, wat men voor plannen of informatie heeft, zodat de kiezer ofwel er helemaal geen keus over kan maken, of een foute keus?

2
26 Wendel

Cordon sanitaire, daar bent u tegenstander van? Of niet? Het is hartstikke ondemocratisch, als je je dan op de uitslag van de verkiezingen wilt beroepen om discriminatie tegen autochtonen "positief" te mogen vinden "want zelf voor gekozen". Gelooft u dat eigenlijk zelf, dat de VVD/CDA hebben aangekondigd dat als we voor hun kozen, dat ze ons dan zouden gaan achterstellen?

2
27 Wendel

Woningtekort komt eerder door te weinig liberalisering van de markt, door te veel (soms idiote) regels waardoor de huizenmarkt regelmatig vastloopt.

7
28 JackKropotkin

Weet je nog, 1980, Geen woning, geen kroning.... Da's bijna 40 jaar geleden. In deze tussentijd zijn er honderrdduizenden woningen bijgebouwd. Steden zijn gigantisch uitgebreid, nieuwe wijken uit de grond gestampt. En nog steeds kampen we met een enorme woningnood...
En de grenzen blijven openstaan voor allerlei lieden die zich hier willen vestigen.... Zolang hier niets tegen gedaan wordt, kunnen we blijven bouwen en alles volplempen met woningen, flats, gebouwen, wegen etc. etc... Zo lost het nooit op.........

1
29 LoydMorris

@16 : Sinds 1960 zijn er hier gast-arbeiders, in 1975 het verdrag "islam voor olie". Decennia, inderdaad.

1
30 Wendel

@28 : Nee. Politici en al hun maten investeren in vastgoed en lokken ons de effectenbeurs op, hebt u dat niet gemerkt?

Als er niet zo weinig goedkope woningen waren gebouwd en zoveel goedkope woningen doelbewust verwaarloosd en vervolgens gesloopt, dan zouden er veel meer goedkope woningen beschikbaar zijn. Dan zou de vraag naar woningen vlak boven het sociale-woning-segment niet zo ongelofelijk oververhit zijn en zouden alle woningen daarboven ook minder duur zijn.

3
31 Wendel

@31 “Politici en al hun maten investeren in vastgoed en lokken ons de effectenbeurs op, hebt u dat niet gemerkt”

Conplotteronzin, je roept dingen die niets met elkaar te maken hebben en knap dom om je naar de ‘effectenbeurs te laten lokken’ als je dat niet wil.

3
32 JackKropotkin

@32 :

Doorslaggevend argument, en ook zo overtuigend, iets weg te zetten als "complotter-onzin". Toch?

1
33 Wendel

Denkt u nou echt, dat de beroepsbeleggers ons zouden toestaan, aan de beurs mee te doen, als zij verwachtten, dat wij van hun zouden winnen? Je kunt aan de beurs niet winnen, op termijn, zonder dat anderen verliezen. Het is niet meer dan een goktent, een bookie. En nu dat de grootbezitters allemaal met super-algoritmen en hele batterijen servers werken, nu willen ze best dat wij ons spaargeld erin steken, omdat het volledig onvoorspelbaar is geworden. Aan het gedrag van onze politici, met hun investeren in vastgoed in plaats van effecten, kun je goed zien dat de beurs blijkbaar niet meer zo interessant is.

1
34 Wendel

Woningtekort komt door overbevolking.
En van import is juist Klaver fan.

2
35 Wild Rover

@33 Ik vind ‘complotteronzin‘ toch aardiger dan gewoon liegen, want dat doe je eigenlijk.

2
36 JackKropotkin

@32
"je roept dingen die niets met elkaar te maken hebben"

Vastgoed is een zeer lucratieve investering, je zal diep in de buidel moeten tasten wil je een tweede huis met hypotheek kunnen aanschaffen, de meeste mensen hebben dit niet , dus als ze toch een beetje rendement willen behalen wat doe je dan!! naar de beurs

Heb je geld dan ga je in vastgoed voor een goed rendement.

0
37 Mesjokke

@25 Wendel
Je schrijft:
En u blijft maar pleiten om er meer binnen te laten en te blijven discussieren welke er wel en niet bij mogen.

Ik pleit er NERGENS voor om méér mensen binnen te laten.
Wat mij betreft had ook de EU niet uitgebreid mogen worden met Roemenië, Hongarije en die landen.

Ik ben alleen bang dat partijen zoals de PVV en FvD denken dat de woningnood is opgelost als er geen mensen meer bij komen. En dat onzin. Er moet véél meer gebeuren!!

34
38 Uit Den Haag

@26 Wendel
Ik geef zonder meer toe: de kiezer wordt door partijen nogal eens belazerd.

De regeringen Rutte I, II en III (die met CDA en PVV, PvdA en CDA en D'66) zijn daar goede voorbeelden van!

Maar ik weet niet wat ik daar aan kan doen....... question

31
39 Uit Den Haag

@27 Wendel

Ik ben absoluut tegen een 'Cordon sanitaire'.
In de oppositie is het makkelijk kwaken.
En met een 'Cordon sanitaire' om je heen kan je weinig fout doen, dus zo'n partij blijft maar groeien.
Geef partijen verantwoordelijkheid, dan zien de kiezers snel genoeg wat voor een vlees we in de kuip hebben!

31
40 Uit Den Haag

@31 Wendel
Je slaat de spijker op z'n kop!!

@32 JackKropotkin
Via je geld bij je pensioenfonds en je spaargeld bij je bank wordt er wel degelijk met geld van het gewone publiek op de effectenbeurs gegokt.
En politici met hun maatregelen (0% rente bij de Centrale Bank bijv.) hebben daar een grote invloed op!

30
41 Uit Den Haag

@41 Het is gewoon complete idiotie om te beweren dat ‘politici en al hun maten’ investeren in vastgoed en mensen naar de beurs lokken.

Dat een bank wat met je spaargeld probeert te doen is niet verkeerd, je mag natuurlijk je geld ook in een oude sok stoppen.

1
42 JackKropotkin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

@10 Ja maar Bop, je kan toch niet beweren dat deze demonstranten op een redelijke wijze gebruik hebben gemaakt van het recht op demonstreren? ...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@14 Heb je ook nog een inhoudelijke reactie? Kun jij het rijmen dat Wilders zo bevriend is met een antisemiet terwijl hijzelf zogenaamd het zo ...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Malinois
NSC haalt uit naar Orbán: 'Land voldoet niet meer aan toelatingseisen EU' - NieuwRechts.nl

Als de democratie zou mogen spreken, dan zou de EU niet eens meer bestaan.Dat is de realiteit. We leven eigenlijk al in een dictatuur. Wi...

10 minuten geleden geplaatst door Malinois

rebo
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@90 Ja dat klopt maar wat ik bedoel is dat ook toen de invloed van mensheid er nog niet was er ook klimaatsveranderingen en rampen plaats vonden...

10 minuten geleden geplaatst door rebo

Snorrie
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@13En die hij is dus de man waarvoor wilders een mentor is geweest?...

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

progressiefliberaal
Piet (70) uit Dokkum weigert lintje: 'Heb helemaal niks het met koningshuis'

Respect voor Piet.(En Ineke, een aantal jaar terug.)...

13 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Querido not
Piet (70) uit Dokkum weigert lintje: 'Heb helemaal niks het met koningshuis'

Piet had ook thuis kunnen blijven....

13 minuten geleden geplaatst door Querido not

Inter
Offtopic

https://www.nieuwskoerier.nl/news/984036-moppetrommeltjes-17...

18 minuten geleden geplaatst door Inter

spookrijder
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@8 Er zijn inderdaad nogal wat geflipte linkse deugidioten. Griezels....

19 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Bhabhi Sex Video HindiElizabeth Olsen Hot VideosApple BootyLet JerkWied PornDvd PornolarLatinotwinksJanedarlingBeautiful VagainasMenover30Porn Video In Hindi HdTktubeEva RmirezzParadisehillWebtoon Xya.xhamsterKindirlsفیلمسکسChut Main LandUncle Niece PornTelugu Forced SexSunnyleone PornvideosSon Watching Mom PornJustpornoKerry Louise PornRhe Porndude19 XxxxxxSaxcy VideoSex ShizukaNf SexAnimal Sex 3gpQueensnakepornIwillcumMommy MasterbatingWowgirslPerfectgirlsporn NetChatavenuegayA E NudesKore PornFreeporn HubOutdoor XxxOnly Open SexAnriokita OnlyfansNude Porn TamilCogida BorrachaSfm HentaiHqbabesPornor Em DesenhoClit Sucking PornPornstars In RussiaStrapon PeggingCindy ShineBhbiMallu Hot XnxxJing Lusi NudeElla Knox TitsCrazyshit.fomBahan Bhai Ka SexXxx Movie Mp4Marathi Porn MmsDisney HentieThai Ladyboy CumsBest PornstarبزازZbiiornik ComNew Hd Porn VideoSarah Taylor MissaxGal Gadot Hot SexTortured PornDurga XxxValeriewhitebbyHot Morning Sex VideoReplika PornExtretubeSponhebob PornFamily Guy Meg Griffin PornSweet Sex VideoQpornoOld Indian Lady SexNurse Joy PornBiggest Bbw PornDefeated PornWww Ixxx CimBlacked.com Porn VideosTransgender Nude PicsRoughest Gay PornHelp Porn VideoR PainalHamster.ccomHttps //rarbg AlternativeNxnn HdHaly HalstonSexy Older Naked WomenTamil PronTent PornPorn'comDeepgoretubeEbony ChaturbateXvideos New LinkGandfuckMamtha HotBhabhi Xxx ComSophia Leone Sexy VideoSeximmsGiselle MontrsHarpy Porn性爱 网站Best Amature Porn SitePornos Jacquie Et MichelVideos Pornograficos Esperanza GomezMarge Simpson NakedSunny Leone With Husband SexVip PussyBallbusting JoiRicknastyBest Free Porn WebsiteRed ShadbaseWet Puss YgamesCourteney CoxnudeXvdiBest Porn Video SiteFree Indian Sex SitesDanii Banks NakedCojiendo Ami TiaStreamsexLesbian Pornos VideosVer PhornoFotosde MulheresnuaDoggy PoXvideos GaycomSexy Red NudesTamil Xxx PhotosMissax Full Porn VideoMilf Pornstar NameAdvoree XxxNekob0icartiX Videos 18Alora JensonBig Tits JaponesBonnie Rotten GangbangedAss FuckedPhoto Porn StarJessie MinxxxSexinbusChinese Xnxx VideoElaina St. James OnlyfansVyvanle LeakBen 10 Gwen SexReal Village Sex69 Hot