D66-leider Jetten: haal meer Polen naar Nederland (ad.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Politiek  ·  193 Reacties

  • 37
  • 2253x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@150 " Wat zei joe? Ik verstae joe nie."

Maar dan in het Pools . question

0
151 foshizzle

Mensen hebben werk nodig. Het is niet andersom. Je hebt nooit te weinig mensen in een land. Als er minder mensen wonen is er minder werk nodig.

0
152 purelogica

@149 Laten we ze ruilen. D66 typjes voor Polen. Koers 1:1.

Op de markt verkopen kan ook.
D66ers te koop! Héle mooie D66ers te koop!
Per bos voor 1 euro.
Wie maakt me los?

1
153 in holland

Ik denk dat Jetten een tussenpaus is. Dan komt de nieuwe voorman straks beter uit de verf.

0
154 alexandroepimenco

Netten is een gevaarlijke gek.

2
155 Robbedoes

@152 voor een deel heb je gelijk. Deels ook weer niet. In bepaalde beroepen is er een tekort aan personeel van 60% of meer. Nederland heeft er de mensen niet voor omdat er eerst een jarenlange studie voor nodig is. Bouwvakkers bijvoorbeeld omdat we geen ambachtsscholen meer hebben en het opleiden van een bouwvakker 4 jaar duurt en we ze NU nodig hebben. Tandartsen b.v. Een chronisch gebrek aan. Die haal je niet bij het arbeids bureau. Door de crisis en de vergrijzing zijn er enorm veel bouwvakkers uitgegaan en tandartsen en die moeten eerst opgeleid worden. Kijk in de kassen is het wel op te lossen met werklozen die dan onder het minimumloon moeten werken net als polen

0
156 Jan met de korte achternaam

Jetten heeft groot gelijk
En het is al jaren aan de gang
ook voor hoogopgeleiden, ga maar eens kijken bij ASML bv

2
157 LGK

Waarom haal je migranten binnen, als je arbeidskrachten nodig hebt? Migranten blijven, arbeidsmigranten gaan uiteindelijk weer terug naar land van herkomst. De woningnood is al explosief.

0
158 Cody

Nederland heeft al heel veel asiel cq gelukszoekers binnen gehaald, kunnen zij dan niet werken ipv uitkering. Of vragen we nu teveel van die gasten.

1
159 ilse1

Jetten bedoelt waarschijnlijk jonge Poolse schandknapen ,..

1
160 iedereen heeft recht op mijn mening
161 PeKa

@156 Je ziet het steeds bij conjunctuurverschillen. Zo snel mogelijk roepen dat een tijdelijke vraag permanente immigranten nodig heeftt. Je ziet al decennia hoe dat gaat en hoe het niet werkt. EN hoe de mensen die schade moeten betalen terwijl een paar speculanten de korte termijnwinsten opstrijken.

Verder is arbeid iets dat waarde heeft. En het halen van migranten verlaagt de waarde van arbeid. Daarom zijn die lonen zo laag. En de winsten zo hoog.

1
162 purelogica

@158 Arbeidsmigranten, in dit geval Polen dragen niks bij aan de Nederlandse maatschappij. Het geld dat ze hier verdienen geven ze uit in Poolse winkels hier, wordt opgestuurd naar hun familie, of nemen ze mee als ze weer terug gaan.

0
163 foshizzle

@162 oke maar wat doe je dan b.v. aan het grote gebrek aan tandartsen en bouwvakkers? Hoe los je dat ineens snel op? Gediplomeerde mensen met jarenlange opleiding dan

0
164 Jan met de korte achternaam

@163 Maak dat ons Jetje maar eens wijs.

1
165 Cody

@9 volgens het zelfde CBS ontvingen we 233 duizend migranten in Mederland afgelopen jaar, het jaar daarvoor 151 duizend. Voornamelijk gezonde jonge mannen uit Syrië, Ethiopië, Afghanistan, Iran en Irak. Ze hebben inmiddels allemaal een huis, een uitkering en een verblijfsvergunning of Nederlands paspoort erbij. Waarom gaan die 384.000 mensen niet eerst aan het werk voordat we half meer mensen uitnodigen?

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/01/ruim-100-duizend-inwoners-erbij-in-2017

1
166 Ruud100

@164 Zoals je alle tekorten aan arbeid oplost. Door de eisen te verlagen of door meer te betalen.

0
167 purelogica

@167 jij snapt er echt niks van. Je kan een bouwakker niet meer betalen als die eerst opgeleid moet worden en dat is het probleem. En buiten dat de regering wil dat we langer doorwerken. Dat kan niet als bouwvakker want dan ben je na je 40ste gesloopt. Dus een nieuwe instroom is er niet meer. Je bent gek als je nu nog een zwaar beroep gaat leren. Dus nieuwe bouwvakkers komen er niet meer bij.

Wat tandartsen betreft die kan je niet meer betalen. Dat kan echt niet. Een tandarts is namelijk een ZZP-er die zelf zijn tarief bepaalt. En die zijn er niet genoeg in Nederland omdat er te weinig artsen kiezen om ZZP-er te worden in een maatschap. En ze vragen nu 300 euro per uur dus meer betalen is belachelijk. Nu zie je vaak Duitse tandartsen. Ik heb een Duitse en een Roemeense reumatoloog

0
168 Jan met de korte achternaam

@159 Het moeten gekwalificeerde mensen zijn. Opleiding voor de bouw duurt al 4 jaar. We hebben ze echter nu al nodig. De regering heeft een onvergevelijke fout gemaakt door de bouw niet in stand te houden tijdens de crisis.

Er zijn niet alleen bouwvakkers nodig, maar ook artsen en informatici uit bijvoorbeeld Azië. Trouwens mijn tandarts is Peruaanse, zij is de eigenaar van de praktijk die verder uit (blanke) Nederlanders bestaat. Er is niet echt een schaarste aan tandartsen, maar ze willen niet overal werken en ook geen 40 uur. Ik geef ze geen ongelijk.

0
169 Myth63

De Polen werken alleen maar hard omdat hun geld in Polen veel meer waard is dan hier. En dan krijgen ze ook nog eens uitkeringen. Nederlanders willen terecht niet werken voor te weinig geld en slechte voorwaarden. De bedrijven moeten gewoon meer betalen. En ze moeten ook maar eens de uitkeringen van de werklozen hier gaan betalen, want door dit gedrag zijn mensen hier werkloos.

0
170 zewa

We hebben meer tegenpolen nodig !

3
171 Mac Benac

Er zijn Nederlandse werknemers genoeg om dat werk te doen maar die kunnen de werkgevers niet bedonderen, daarom hebben ze ze liever uit voormalige Oostbloklanden die zijn al gauw tevreden omdat ze in hun land daar 7 maal zoveel mee kunnen doen, en zijn hier 30% goedkoper dan Nederlandse werknemers voor de werkgever.

0
172 WHuls

@170
Precies, maar zelfs de middenstand verdient niets aan ze want ze laten vrachtwagentjes komen met goedkope producten uit Polen, en de werkgevers betalen hun huisvestingskosten die ze verrekenen met hun salaris waar ze dan ook geen belasting of premie over hoeven te betalen.

0
173 WHuls

@167 Je kunt het ook andersom doen. Dat gebeurt ook. Het zijn niet meer de tandartsen die je gebit schoonmaken maar de mondhygenisten. En aangezien die zich specialiseren zijn ze er ook nog veel beter in.

En daar hoef je niet eerst al die dure selectieve studies te doen en geaccepteerd te worden door de medische orde of het gilde zo je wilt.

En in het geval van de bouwvakker, als dat meer betaalt dan manager, accountant of communicatiedeskundige dan zul je zien dat veel meer mensen willen bouwvakken. En er ook voor leren. Mensen hebben tenslotte huizen nodig en die administratie was toch een papieren tijger.

Het probleem wordt gemaakt door de politiek En immigratie maakt het alleen maar erger. Want dan heb je nog meer huizen nodig. Nog meer uitkeringen en subsidies die worden geadnministreerd. nog meer consultants en managers die niets toevoegen met hun generalistische praatjes.

Het hoeft alleen maar te belonen om nuttig werk te doen. laten we wel wezen. De meeste mensen hebben bullshit jobs.

1
174 purelogica

D66-leider Jetten: haal meer Polen naar Nederland

Eerst Polen, daarna Moslims ……….

3
175 Wil je niet weten

Jetten liegt weer eens.
Het CBS heeft heel wat anders gezegd, dan robotjetje beweert:
- https://www.geenstijl.nl/5146614/cbs-geenstijl-heeft-gelijk-en-rob-jetten-niet/

4
176 Hochiplush

Hup, statushouders aan het werk. Oh u heeft daar geen zin in ? Mag u op een houtje bijten om uw honger te stillen. (Uitkering verlagen of stoppen) Alleen heeft links daar wat problemen mee (zacht uitgedrukt) En tijdens het werk geen bidkleedjes op de grond en met de bips omhoog. Ook nep religieuze uitingen zoals kopvodden weg er mee. Wie weigert zich aan de Westerse waarden te houden: snel enkeltje zandbak. Zo moeilijk kan het toch niet zijn ??

2
177 Tiidmasine

Waarom gaat die idioot zelf niet naar Polen?
Daar zijn miljoenen Polen. Overal waar hij kan kijken komt hij daar Polen tegen.
Dan kan hij zijn lol op.

0
178 The Investigator

"meer arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa naar hier gaat halen om te komen werken. ..."

Wanneer gaat die bleke flikker zelf eens werken, echt werken? Hup handjes uit de mouwen.

3
179 The Investigator

Enige kutte is ze vertrekken dus niet en starten hier hun eigen ghetto's en halen zo vrouwen en anderen hier naar NL (kun je als man dus niet trouwen he, ze zijn al getrouwd). Geloof je het niet? Ze zijn al begonnen met het bouwen van Poolse grote supermarkten zoals Zapolski in steden rondom waar veel Polen zijn. Vol met auto's en busjes met wit kenteken. Dat betekent dat het enige wat ze hier betalen is omzetbelasting. Verder investeren ze amper in de economie. Dat is 1.

Tweede punt is dat ze dus misbruikt worden. Uitgebuit. Ze betalen veel te veel van hun loon voor hele krappe huisvesting waar geen controle op is. Die huisvesting is er dan ook helemaal niet en gaat ten koste van huisvesting waar Nederlanders op de lijst voor staan.

Ze gaan gebruik maken van ons sociale stelsel. Daar moet een regeling voor komen dat het anders is wat niet gelijk is aan ons stelsel. Want ze hebben er niet aan meebetaalt.

Ze gebruiken onze wegen, maar betalen belasting in Polen. Terwijl die wegen daar echt ruk zijn.

2
180 student1255

Iedere euro die de Polen hier verdienen wórdt opgestuurd naar het thuisfront , en wordt ook in Polen uitgegeven, het is daarom ook zeer slecht voor voor onze economie in Nederland om nog meer Polen hierheen te halen

1
181 Joepie

@183 : Niet helemaal waar. Ze geven in Nederland ook kapitalen uit aan bier en wodka.

3
182 Sunlover

Volgens mij heeft Nederland nog genoeg werkelozen , niet doen dus

1
183 wijs

Verschrikkelijk gewoon, Jetten wil die oplichterij met subsidies van de nederlandse uitbuitburau,s in Polen ook nog steunen

1
184 Joepie

@181 Het is nog slechter om de Polen naar huis te sturen , dat is een veel grotere aanslag op de economie.

2
185 21st Century Guy

@184 Dat jochie snapt er geen ene moer van net als Jasser Feras

3
186 wijs

Je moet je afvragen welk werk houd je in stand als je arbeidsmigranten nodig hebt om dat werk te laten uitvoeren. Het zal ongetwijfeld geen hoog intellectueel werk zijn, maar meer iets dat routinematig, geestdodend, vuil, etc is. Dit zijn typische werkzaamheden die je bij voorkeur door machines, robots (neen niet die ene politicus) software etc laat uitvoeren. Daarbij is ook de vraag hoe lang de arbeidsmigrant dat werk wil doen als ie door heeft hoe makkelijk je hier aan een uitkering komt. Uiteindelijk zal het bedrijfsleven toch kiezen voor mechanisatie, robotisering, automatisering etc. En voor wie zijn dan al die kosten. Een keer raden.

2
187 ThWil

Dachten we dat we eindelijk verlost waren van die gestoorde Pechtold , hebben ze nog eentje gevonden wat nog een graadje erger is

1
188 Joepie

D'66 heeft met deze verbijsterde uitspraak van haar leider definitief het doodvonnis over zichzelf afgeroepen.

0
189 Black65

@187 : "Daarbij is ook de vraag hoe lang de arbeidsmigrant dat werk wil doen als ie door heeft hoe makkelijk je hier aan een uitkering komt."

Je bedoelt vast 'hoe kort'.

0
190 Reagentje

@114 Wijze Dwaas haalt nu bruine ellenbogen bij Segers

0
191 Bollieboos

De man is gestoord. Nederlanders willen best wel zwaar werk doen, maar dan wel met eerlijke contracten en niet nuluren contracten zodat mensen niet een normaal bestaan kunnen hebben. Wat hij voorstelt is niks anders dan een moderne vorm van slavernij. En waar je ook niemand over hoort is de ontwrichting van de Poolse samenleving. Dorpen en wijken waar nauwelijks meer mannen zijn omdat die allemaal voor onze economie worden weggekaapt in plaats van de Poolse economie mie en samenleving op te bouwen. D666 is duivelse bezig dan velen willen zien. Wat een enge partij.

0
192 PFL

** gebruiker verwijderd **

Prima, meer Polen, keurige katholieke Polen. Geen moskee en na een paar jaar doen ze gewoon mee.

193 verwijderd924924212

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@11😊Nou ja, als ze met deze punten alvast beginnen, daar is niets mis mee.De hoofddoekjes, ook bij de Boa's, komen dan later wel hahaha...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

@11 Hij is waarschijnlijk dat geworden wat ie wil bestrijden....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

welofniet
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

Die Dassen moet je met een grote korrel zout nemen die man heeft 2 zetels maar heeft praatjes voor 10.Het is een vreselijke irritante man, met...

9 minuten geleden geplaatst door welofniet

spookrijder
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@10 Hmmm, ik moet wat rekening houden met de huisregels... 😉...

12 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@30 Nog een jaar of 10 en dan komt er bij jou ook lichaamsbeharing.Even geduld dus nog....

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Schildpad
Israëlische vlaggen verboden tijdens Eurovisie Songfestival op straat - NieuwRechts.nl

Wat een armoede. Als fans niet eens met hun vlag mogen zwaaien kun je ze net zo goed helemaal uitsluiten ......

14 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@6*Minder import, *geen haatpaleizen meer, die op onduidelijke wijze gefinancierd worden, * uitzetten van haatimans *geen vergunningen mee...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

spookrijder
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@8 Ja, helaas wel....

19 minuten geleden geplaatst door spookrijder

eh
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@1Daar staat van alles op , maar natuurlijk niet de Independent....

19 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@6 Het wordt nog veel erger....

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Bpdy Swap PornPeople Making LoveOnlycellis PornComo Ver Onlyfans De GraçaAmrit Kaur NudeIs Jake Hill GayArianny Celeste OnlyfansFwtina Onlyfans LeakHotsexxxxRoja Sex Videos ComSex Video Kannada MovieHd Porn CastSkipthegames Springfield MaOlder Man CumsXvxxxxxJenna Chew NudeAcropolis1989 OnlyfansKaleycuoco NakedHottystopLiteroticxaA V动漫Mia MalkovDesi Chut Ki VideoBrezzers Video HdAndhra Pradesh Aunty Sex VideosNew Hd PornHejap PornKatrine De CandoleBangladeshi PornGwen XxxPorn Black StarsGrupode PutariaCumflation PornAngelica SinSxxx Video HdSugarrspiceeeThefanbusAlwayssofia NudeTamil Village XnxxArshi Khan Porn VideoCoguiendo Con Mi CuñadaVideos Caseros De PornosIamtaelermadeFirst Time Sex With MomTruck Stop HookerCelebrity Nude ScenseX X X 4kAvaxreyes NudesTribal FuckHailey LittleJosepgine JacksonLindablueeCums During MassageSashamonaesolesPorn ManehaWhamsterlivePorn With MoansPegging PornographyStepmoom XxxCumshotgayKarter FoxxMeli3gpHindi Adult Web Series DownloadIndian Mms HardProstitutes In PornErotica Girls SexAyumishinodaMissalice PornSister Sex PornFreeuse Porn FullPublic FlshingCoco Bliss NakedBeefcakw HunterPawg TwerkingKristen Scott Sperm ManiaLesbian ForesomeBlow Me MommyFeetdominationDic SuckPorn PainalTwitter Elisa SanchesPortuguesas PornosDiapering HumiliationLisa Ann 2022Anya Taylor Joy TitsXnxx Gay TamilSex Desi Hindi VideoNyxlinka PornTeresa Ruiz NudeNasty-fucking Out Of BoredomSex Video New XxxElisha CuthbertsexyWifeys WorldNitz Kakkar Kavita BhabhiSexs MuviChole TempleSlutroulettesBbw Porn WebsitesRiding OrgasmHomosexvideoNabor PornBhojpuri Sex Video HdVillage Aunty Sex Videos ComFull Nude MoviesSaniliyon Xxx ComToilet Sex XxxCherie Deville LesbianFilipino PornographyCuckoldstories2Arielle Kebbel NudeDia ZervaHot Jessica AlbaCartoon Porn DownloadJulia Ann Video DownloadBabylon EscotsShrek P O R NHindi Open SexXxx JemKolkata SonagachiSinful XxxSane LeoneBangoli PonSnap SexMilfgangbangBeautiful TranswomenSexo En EsoañolLinda LoveliesXnxx Yoga HdWww Indianhiddencams ComKarina Sex PhotoGangbanged By BlacksBig Tits InstagramLive MilfsVer Filmes Pornô GrátisNude ChaineseMia Khalifa New XxxBlack White GaypornKaitlyn Olson NudeFilme Pornografia GayAltyazili.porniAlex Adams XxxAutumn Rain Porn91色情Rull 34Magazine PronVídeos Pornográficos De FamosasGillian Anderson NudVirginia Gardner HotSouth Hot SexNakedupskirt