door Inter in Binnenland  ·  74 Reacties

  • 27
  • 1273x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50

In de tijd van mijn grootouders kwam de bijstand .
Hun buren profeteerden daar enthousiast van .
Van de volgende generatie heeft maar één kind van de vier gewerkt .
En van een van die kinderen die niet gewerkt hebben is er eentje van mijn leeftijd die ook nooit gewerkt heeft. En er lopen er nog wat uit die famulie rond die werken ook werken niet hun ding vinden maar vanwege hun verdienmodel vaak gratis te gast zijn achter tralies.
Derde generatie dus.
Maar ze hebben wel een poster van de SP hangen omdat die de uitkeringen met 10% wil verhogen .
Onderzoeken hebben uitgewezen dat kinderen met ouders langdurig in de bijstand een heel grote kans hebben om ook in de bijstand te komen.

7
51 No newstoday

Maar je mag als houder van een dubbel paspoort wel huizen in het buitenland hebben...

0
52 upanddown

Wist niet dat de uitkeringen aan beursgenoteerd (internationaal) bedrijfsleven zo vernederend gecontroleerd werd.

Deze vangen miljarden aan staatssteun, daar zijn bijstandsgerechtigden mietjes bij vergeleken!

0
53 garriet

vvd beleid; schoppen naar beneden likken naar boven.

0
54 Erasmus

@34

Met bijstand mag je rustig bij een ander eten , een ander weer jou en zijn bijdragen ( financieel of in natura ) niet te controleren doen bv. Ouders dat vaak.
En waarom zou je niet kunnen uitgaan ? Ze controleren niet of je naar familie of vrienden gaat of daarmee uitgaat.
En er mag ook wel iemand blijven slapen .
Nee , geen hele week of zo maar daar zijn wel regels voor.
Waarom zou je kleding niet mogen verkopen ?
Ook voor dat bijverdienen zijn regels En dat moet je wel melden.

Iemand die gezond van lichaam en geest is moet wel beseffen dat ze door niet te werken van het geld van werkenden leven .
Ook van dat van minimumverdieners die er wel voor werken .
Bijstand is een overbrugginguitkering naar werk.
Wat een zegen dat nu de banen voor het grijpen liggen .
Kunnen mensen die kunnen werken mooi gaan werken en kunnen ze gewoon doen wat ze willen zonder controle.
Want wie wil er nou onder curatelecstaan ?
Maar we weten allemaal dat wanneer er geen controle is er altijd op grote schaal gefraudeerd wordt en niet alleen met uitkeringen .

7
55 No newstoday

@55 ''Iemand die gezond van lichaam en geest is moet wel beseffen dat ze door niet te werken van het geld van werkenden leven ''

ik heb mijn volautomatische billib al de opdracht gegeven onze oude stofzuiger,die al een paar jaar op vakantie is in de kelderkast,eens flink de oren te wassen!

0
56 billib
57 billib

Het is tegenwoordig normaal dat mensen van het UWV komen controleren hoeveel eten er in je koelkast staat en hoeveel tandenborstels in de badkamer om te kunnen nagaan of er nog iemand in het zelfde pand woont. Zoja dan kijken ze of die werkt en als dat zo is word je gekort. Als hij werkloos ben en je woont thuis dan heb je geen recht op een uitkering. Heb je een partner die werkt dan kan die voor jou zorgen en word je dus gekort of krijgt niks.

En ja ze controleren zelfs hoelang je een douche neemt aan het waterverbruik.

0
58 Jan met de korte achternaam

@58 Het UWV betaalt een loongerelateerde uitkering en dan mag je samenwonen met wie je wil en die partner mag dan ook nog verdienen, wat je wil, save de toeslagenwet.

1
59 Vilseledd

@55 "Iemand die gezond van lichaam en geest is moet wel beseffen dat ze door niet te werken van het geld van werkenden leven ."

Er wordt wel heel wat meer geklaploopt dan uitsluitend door sommige bijstandsgerechtigden, waarbij bij die laatste het 'voordeel' wel zeer twijfelachtig is. Wat dacht je van bijvoorbeeld de ambtenaren van de sociale dienst. Op een bestand van 4000 bijstandsgerechtigden zitten er hier 250.

0
60 Vilseledd

@59 oke ja de UWV wel ja daarna als je b.v. thuis woont en je moeder werkt krijg je geen bijstand of word b.v. je moeder gekort.

Toch controleert de UWV of je samenwoont door middel van je koelkast en badkamer uit te pluizen op extra tandenborsels en veel eten in de koelkast. Je moet dan zeker opgeven dat je samen woont?

Anders snap ik die verscherpte controle op partner niet of mede huurders.

Het is me niet helemaal duidelijk

0
61 Jan met de korte achternaam

@50 , daar bestaan wijken vol van hoor.

Maar sommige mensen willen dat liever niet zien. En die zie je veel hier op dit forum, is me inmiddels wel duidelijk.

3
62 Zware shag

@61 Alleen bij de Toeslagenwet, verder niet.

Aan iedereen, die dit terecht vindt: vergeet niet dat de SVB ook tandenborstels mag tellen en paal en perk stellen aan bijvoorbeeld bezoek. En iedereen, die de pensioengerechtigde leeftijd haalt, krijgt met de SVB te maken, ook degenen die altijd hun eigen boontjes zeggen te hebben kunnen doppen.

0
63 Vilseledd

@63 : Tellen ze ook de borstels bij een elektrische tandenborsel? Die kun je nl. alleen in setjes van 4 kopen (voor zover ik weet)? question

1
64 Reagentje

@64 Ze zullen kijken, of ze nog in de verpakking zitten of niet gebruikt zijn.

0
65 Vilseledd

@65 : Oh jeetje, ik zet ze altijd gelijk allemaal in de houder question.

0
66 Reagentje

Hoeveel controles zijn er uitgevoerd en hoeveel van die gevallen fraudeerden? Dat is informatie die ik wel belangrijk vind.

0
67 upanddown

Mag best wat beter gecontroleerd worden allemaal.
Persoonlijk zie ik het liefst dat elke euro verantwoord wordt, het is immers publiekelijk geld en het is niet zo dat de bijstander er geen tijd voor heeft question

2
68 Vruup

@55 Uit heel veel cijfers is al gebleken dat langdurig bijstandsgerechtigden bedtaan uit mensen die vroeger arbeidsongeschikt werden bevonden. Nadat de WAO regels waren aangepast moet je echter een gigantisch netto inkomen hebben genoten om niet onder bijstandsniveau te belanden. Het meerendeel langdurige bijstandstrekkers bestaat dan ook uit arbeidsongeschikten die te weinig WIA uitkering krijgen. Er zullen zeker idioten tussen zitten maar die vormen een heel klein deel van de totale groep. Maar notoire rechtse stigmatiseerders vergelijken graag de hele groep met de uitzonderingen.

0
69 Hollander1967

Stigmatiseren van werkelozen? XD Nja.................

Wie waren de werkelozen? Voorheen de luie Nederlanders (en doen dat nog steeds). Maar ook de mensen die gediscrimineerd worden door werkgevers omdat ze een mocrokaanse kleur hadden en statistisch gezien dieven zijn XD

Hmmm gaat lastig uit te zoeken zijn we het meest onderdrukt was of te lui was XD. hmmmmmmmm

2
70 DikkeTor

Precies vanwege dit soort controlerende instanties wil ik geen intelligente meter in mijn huis hebben.

0
71 zewa

vervolg op #69 @55 Mijn reactie @69 kwam vanaf mijn mobiele telefoon. Uit deze cijfers van het CBS blijkt dat 70% van de niet bemiddelbare bijstandsgerechtigden, ziekte en arbeidsongeschiktheid opgeeft als reden om niet te kunnen of willen werken:
https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/40/helft-niet-werkenden-met-uitkering-kan-wil-niet-werken

Het CBS gooit kunnen en willen op één hoop maar voor het grootste deel blijkt dus een legitieme reden te bestaan om niet te werken. Ook leeftijd en studie vormen geldige redenen voor ontheffing evenals de zorg voor kleine kinderen (< 5 jaar).

Uw voorbeeld @51 behoort dus ook volgens de officiele cijfers van het CBS tot de uitzonderingen. En ja, bij de SP zitten heel veel mensen die zich misdeeld voelen omdat ze arbeidsongeschikt zijn. Rij maar eens langs een vergaderingen en tel de scootmobielen. Die mensen maken zich terecht druk.

Gedeeltelijk arbeidsongeschikten horen ook niet te worden opgesomd onder de bijstandsgerechtigden. Dat geeft een vertekend beeld.

1
72 Hollander1967

Ik heb het gevoel dat er hier een hoop wordt weggelaten. Waarschijnlijk zijn er buren geweest die hebben aangegeven dat de persoon naast de bijstandsuitkering ook nog betaald werk heeft. Als jij er een levensstijl op na houdt die duidelijk niet bij jouw inkomstenpatroon hoort en waarvan iedereen kan vermoeden dat je ook nog anderen inkomsten hebt, dan mogen ze dat uiteraard wel controleren. Als je iedere dag voor 50 Euro boodschappen doet terwijl je eigenlijk niets zou kunnen hebben dan is er toch iets niet helemaal in orde.

0
73 RazorBlade

@73 Ik begrijp uw onderbuikgevoel wel hoor. We hebben er allemaal in bepaalde mate wel last van. Met name in de jaren 80 en 90 zijn bijstandsgerechtigden hardnekkig neergezet als 'lui werkschuw tuig' en wellicht zat er in die tijd ook wel een grotere groep 'hippies' moedwillig in de bijstand.

De aard van de bijstand is natuurlijk in de neoliberale periode grondig gewijzigd. Er zijn veel uitkeringen geschrapt waar voorheen AWW (tot 1996) bestond en WAO veel eerder (vanaf 35% arbeidsongeschiktheid) recht gaf op een volwaardige uitkering. Die mensen zijn nu allemaal in de bijstand terecht gekomen.

De directeuren van de sociale siensten maken nog steeds mooie overzichten van hun bestand. Wellicht geeft ook u dat een genuanceerder beeld van de bijstandspopulatie:
https://www.divosa.nl/pdf/--_--divosa-benchmark-werk-inkomen-jaarrapportage-2017/pagina.pdf

0
74 Hollander1967

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

1 minuut geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

3 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

“universiteiten, onderwijskoepels, supermarkten, de sport, cultuursectoe” Onderwijs- en cultuursector zijn by far de grootste antisemiet...

10 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@1 Antisemitisme richting de Israëlische regering is niet minder kwalijk of is antisemitisme dan ineens ‘kritiek op Israël’ :-)? ...

12 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

LoydMorris
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Bizar dat zo’n figuur in de Kamer zit. . ...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

icnivad
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

De enige met wie ze echt zouden moeten praten staan er natuurlijk niet bij 😂En dat zijn imams en moskeeën....

33 minuten geleden geplaatst door icnivad

JackKropotkin
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

@1 Klopt, als Nee dan Nee en optreden als daar geen gehoor aan wordt gegeven. De angst voor ‘escalatie’ is een ziekte geworden. ...

36 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

NK. App
Hot Sex FilmSwathi Naidu New X VideosHa Na KyungPuerto Rican PornographyFree PornpicturesAds BrazzersDeliadoll666Sex Video Hd Download ComShakila HotWww Xxx Video In HindiBhojpuri Hot GanaSexpornxxxSunny Leone Ki Sexy Movie Full HdBest Amateur OnlyfansAunty Hidden SexLanna CarterNtr NhentaiMandingo BlowjobAnu Agrawal NudeAnge VenusMrdeepfakes.xomCeleb Fake NudesFidtubesTammy Sytch NudeSavana RayFoot FleshlightErin Gilfoy Only FansIndian Sexual MovePutrid Sex ObjectWwwxxxmomRae Lil Black Green Eyed MonsterIndian Couple First Night VideoHindu Girl XxxJada FyreQostubeFree Asien PornWww.spankbagHotecopeHandjobgirlsMaeurn1Pron Movie ComHot Gym SexJoi HypnosisDesi SexyvideosBrother Cums In SisPorn Only Fans BrasilMasaje ErotcoSxxxxsFebbytwigsBlad XxxHd Indian Bhabhi PornPhoneerotikaValentinaxxxReal Sex VideoPornhubcheatingFemboy Cartoon PornGoldenshower PornCumming SelfieGgggggggggggHoneymoon Night Sex VideoShemale HardcoreFreepornbigtitsFemdom FartBrasileiro PornYouporn LebiansRhe Fappening BlogDesi Gay Sex ChatSexy Vedios Download3d Hentai XxxBig Boobs Small WaistHentai Trap MangaMature Japanese PussiesCtazy PornKim Ahn PornBella Thorne AssMalayalam Sex Audio VideoLeahgottiVideo Xxx Hd HindiTwo Ladies XxxWww Xxx Com Hindi MeHotwife BlowMother Son Real PornIndia Web Series NudeNude DormEva Lovia - BbcFree Japanse PornStellabareyFigar SexPorn BeauityScandalhubFirst Time Saxy VideoChanel Fenn VideoMom Jackoff SonMom Gets GangbangedPillow HumlingIsexychat ComLiv Morgan NakedGay Videos TwinksJanhvi Kapoor NudeSouth XvideoDhaka XvideoShemale Domination PornBig Boobs NudesPorhopSexy Bf Video Sexy VideoIndian Horny AuntyBest Indian Blowjob EverLesbian Mom And Daughter PornCouples Naked At The BeachWife First Time SwingQuartier Rouge. BeHentais Full HdMalaika Arora BoobsXxx Hindi RepCrazyhdHard Pussy SexHawaii PornYoujizzliveBarista PornCoq Nu FrPorn Japanese UncensoredEropeofilNidhi Agarwal BoobsMonique Alexander PornSlim Big TitsXxx StuckShipri TsukadaCollege Sexy BfKelly Balthazar PornNew Porn TubeRocco Siffredi ComStrip Chat Ao VivoMujeres PoronoMitionary PornBrazars Porn VideosKarnataka Sex VediosBlue Filem IndiaHorny Lily PornHindixxxvedioXwife Karen Begs For CreampieLieuxdedraguesCam Ao VivoXia Celestial PornJennifer Lawrence Naked SceneSpanking TwinksPiper PerrixxxSouth Indian Blue PictureHard Punishment PornAnime NudesLa Rosa De Guadalupe Season 10