door Mr. Q in Economie  ·  27 Reacties

  • 3
  • 432x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wij van de euro adviseren de euro?

4
1 Jan met de korte achterlul

* Verwijderd door de redactie *

2 Dumper

@2
Wat is dan het nadeel van de euro voor Nederland? En kom niet met het domme opmerking dat we voor de Grieken moesten betalen of voor het redden van de euro, want dat heeft zo goed als niets gekost op de Nederlandse begroting. Kom ook niet met de lage rente, want dat is een theoretisch probleem en dat heeft de VS met de USD ook. Dus dat heeft weinig met de euro te maken. Een lage rente is ook een prima nivellering.

12
3 AJ74

@3 Misschien het feit dat ik met de gulden meer kon dan nu met de euro?Of misschien het feit dat alleen de beter gesitueerde er beter van geworden zijn?

4
4 Wiebe Nik

@3 bijvoorbeeld de EU bank die 2,400 miljard euro bijdrukte en zo de Euro (incl. uw spaargeld en salaris) minder waard maakte om er voor te zorgen dat bedrijven meer konden verdienen.

2
5 Ruud100

@4
En dat heeft iets met de euro te maken? Dus in GB met de pond is dat niet gebeurd?

3
6 AJ74

@3 bijvoorbeeld de concurrentie-beperking. Als voor de Euro de druiven in Italië te duur waren en de boeren dreigden in problemen te komen omdat iedereen massaal druiven uit een goedkoper land ging halen dan werd de koers van de Italiaanse lira nationaal omlaag gestuurd om de prijs de Italiaanse bos druiven weer interessant te maken. We kopen nu dus in de supermarkt druiven uit derde wereld landen waar natuurlijk niet tegenop te concurreren valt.

0
7 Ruud100

Ongeveer evenveel als we van de binnenkomende islamieten profiteren om de vergrijzing op te vangen.
We zijn er dus ongelofelijk mee genaaid.

1
8 Positivo

@2 Anderen als "dom volk" wegzetten, en dan zelf schrijffouten maken, waar een brugklasser zich voor zou schamen.

De ironie...

1
9 Biesbush

@6 nee, maar we met de EU, GB moet zich aan de EU regels houden, dus ook en met name financieel.

Waarom denkt u dat uw euro in Zwitserland en Noorwegen geen stuiver meer waard is?

2
10 Ruud100

@4 vermogensongelikheid.

“We keken maar eens naar wat cijfertjes van het CBS en de Groene, die natuurlijk alles weet over deze Marxistische materie. We concludeerden het volgende:

- Een steeds groter deel van de koek gaat naar aandeelhouders en bedrijfseigenaren. De arbeidsinkomensquote - het aandeel van het inkomen dat naar werkenden gaat - nam de laatste vier decennia zo'n twintig procentpunt af.”

Zie : http://www.quotenet.nl/Nieuws/Rijk-Nederland-doet-het-waanzinnig-maar-de-rest-staat-stil-216956

1
11 Ruud100

Nederland heeft er van geprofiteerd, niet de burgers!

2
12 upanddown

Ik ben in elk geval in geen positie om te klagen over de Euro. Ik vond het meteen handig, en tegelijkertijd ging het met mij persoonlijk steeds beter, financieel. Ook heb ik, werkzaam in de waterbouw, heel veel te danken aan de Europese subsidies voor grote waterbouwkundige projecten in en rond Nederland.

Het enige waar ik destijds mss over te klagen had, was de prijzen in de detailhandel en horeca; waar men de gulden hier en daar ijskoud één op één verving met de Euro.

Maar enkele jaren later volgenden een grote concurrentieoorlog tussen supermarkten, waarbij de kleine detailhandel steeds automatisch met de prijzen mee omlaag moest.

Verder is er gewoon echt geen houtsnijdend argument te vinden, dat het er door de Euro slechter op is geworden.

Maar ik ga er ook van uit dat de meesten die dat denken te jong zijn om uit ervaring te spreken, en gevoelig zijn voor populistische lulkoek.

1
13 Biesbush

@5
En dat is in de VS met de USD niet gebeurd? Heeft niets met de euro te maken.

0
14 AJ74

@7
Dat is pas verarming van de bevolking en wij als NL deden dat nooit. Dus wat is het probleem?

0
15 AJ74

@10
Dan is de euro het probleem toch niet. En nooit geweten dat de VS in de EU zat.

1
16 AJ74

@11
Dan moet je niet rechts stemmen. Heeft weer weinig met euro te maken, want dit speelt als veertig jaar. Mensen begrijpen het probleem niet.

1
17 AJ74

@17 inderdaad, niet rechts, tenminste als rechts voor globalisering, verrijken van de multinationals, beschermen van belastingontduikers, importeren van goedkope arbeidskrachten, comercialiseren en uitkleden van het sociaal systeem en beschermen van het bank-kartel blijft staan dan is dat een “nogo”.

Mensen willen het soms niet begrijpen. En oprecht niet. Want waarom zou je voor een nieuwe machthebber kiezen die in de media “oppositie” of “populist” genoemd wordt. We stemmen vertrouwd en geloven in de leugens want dat is zo lekker makkelijk uit te leggen.

https://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/28/d66ers-doe-niet-zo-elitair-word-weer-eens-popul-1340001-a230566

1
18 Ruud100

@18
Dat is rechts ja. Nu verwacht ik van de PVV en het FvD niet veel beter. Al was het maar dat ze beiden al hebben laten blijken er de ballen verstand van het hebben. Maar goed, het is beter dan Rutte, tenzij je natuurlijk winnaar van de systeem bent.

1
19 AJ74

@13 u vroeg zich bijvoorbeeld nooit af welke Nederlandse bedrijven de dupe werden van die concurrentie-oorlog tussen de supermarkten of waarom er in een pakje geraspte kaas dat u bij de supermarkt geen geraspte kaas maar voor de helft aardappelzetmeel zit? Waarom de aardbeien nu uit Marokko komen (I.p.v. uit Nederland) die u in de supermarkt koopt en de knoflook uit China....

Uit ervaring weet ik dat dat in 2001 anders was en uit ervaring weer ik dat we het brood bij denbakker haalden, de groente bij de groenteman, vlees bij de slager en de kip hij de poelier, gewoon in de woonwijk zaten de winkels.

1
20 Ruud100

@19 ik geef u geen stemadvies maar geef u wel gelijk. Ik maakte vooral zorgen on partijen die wel propageren dat ze wat gaan doen maar vervolgens niets maar dan ook niets van wat ze beloofden uitvoeren.

Dit is bijvoorbeeld goed gesproken : https://mobile.twitter.com/marijnissenl/status/1070023986791243783

Maar hoe realistisch is get dat ze dat op kan lossen als ze inde regering komt.

Hoe realistisch is het dat de SP in de regering komt : https://www.trouw.nl/home/marijnissen-wilde-sp-niet-in-kabinet-hebben~a5aa69d0/

0
21 Ruud100

@4 Nou noem eens iets dat je met de gulden kon wat je met de euro niet kan.

0
22 Harry Kroepoek

@20
Uit ervaring weet ik dat we de euro al in 1999 hadden, maar dat is een veel gemaakte fout hier. En het verdwijnen van de kleine zelfstandige was al lang voor die tijd begonnen en juist nu komen steeds meer bakkers e.d. terug in het straatbeeld omdat ze weer iets toevoegen.
En ja, sommige producten komen nu uit het buitenland, maar dat gebeurd ook al voor de euro, maar nu zijn de producten goedkoper geworden. Dat is natuurlijk heel erg...

1
23 AJ74

@21
Deze maand is gelukkig heel kort voor voor mensen question
Maar een beetje meer SP kan zeker geen kwaad. Gewoon een echt links geluid is een goed tegenwicht. De burger mag best beschermd worden tegen het graaikapitalisme.

1
24 AJ74

@3 Ah, u heft gelijk, 1999 natuurlijk. Ik tik uit de losse pols. Het feit dat we meer producten van buiten de EU halen heft echter wel degelijk met de Euro te maken. De landen waar we het vandaan halen, kleding uit Bangladesh, fruit uit Nigeria, groente uit Bolivia of China gaan heel anders om met verantwoord ondernemen dan wat we in de westerse wereld acceptabel vinden. Of dat erg is?

Met eigen nationale valuta konden de Eurolanden zelf hun prijs beinvloeden, zoals landen buiten de Euro-zone dat ook doen en kon men voorkomen dat de supermarket de schappen vult met bijvoorbeeld de Aarbeien uit Marokko of de knoflook uit China.

zie : @7

1
25 Ruud100

@25
Serieus? Het is precies omgekeerd. Door de euro doen we meer handel binnen de EU/eurozone omdat de valuta risico's weg zijn. Meer handel buiten de EU is een internationale trend die niets met de euro te maken heeft. Landen als Denemarken of het VK die buiten de euro zijn gebleven hebben net zoveel buitenlandse producten als Nederland. Daar zit heus geen groot verschil tussen.
China pakt al sinds decennia laaggeschoold werk af. En ik heb nog geen kassen in het westland zien verdwijnen. Dus die aarbeien hebben dan een prima alternatief gevonden.
De EU heeft 1 probleem en dat is juist niet de euro. Ze hebben een vrij speelveld voor bedrijven, producten en arbeid gecreëerd, maar de bescherming niet goed geregeld.
Het beste is om dat alsnog op EU niveau te gaan doen. Terug naar alleen Nederlandse producten leidt tot welvaartsverlies voor iedereen.

2
26 AJ74

Wie de gulden destijds nog goed heeft mee gemaakt, die weet wel beter !
Een doffe ellende sinds die klote Euro.

Gulden naar Euro : 10% ingeleverd (waardevermindering).
Gulden naar Euro : enkel het Guldenteken werd veranderd naar Euroteken (waardevermindering).

Sinds de Euro :
Vooral de vaste lasten zijn gepaard gegaan met belachelijke prijsverhogingen.
(en het einde is nog lang niet in zicht)

Neen,
In mijn optiek is de burger er gigantisch op achteruit gegaan.

1
27 DWZ

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Offtopic

@2769 En ik heb niks met extreem linkse tokkies. En nu?...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

VBOH
Offtopic

@2771 Toevallig heb ik ook inside information.Ik ga die hier niet openbaren, want dat voegt niets toe. Maar nogmaals, ik neem Olivia niet ...

2 minuten geleden geplaatst door VBOH

Ronin
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Onze grote roerganger wordt opa. Mooi Jan....

4 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bob Sleebaan
Man (28) krijgt 4 jaar cel voor dodelijk ongeluk Oud Gastel

Jee zeg weer zo'n slappe straf. Acht jaar geëist slechts 4 jaar gekregen 🤔...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

FrisseBries
Offtopic

@2770Eh, mevrouw.Je vergeet even dat Olivia in @2730 MIJ van dingen begint te betichten. En zeg niet dat je Olivia niet in bescherming n...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Tussenderegels
Man (28) krijgt 4 jaar cel voor dodelijk ongeluk Oud Gastel

Komt ie wel erg goed mee weg nog vind ik, dit is pure moord....

10 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

FrisseBries
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Gefeliciteerd, Lilian. Ik wens je een goede zwangerschap toe....

14 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

VBOH
Offtopic

@2767 Ja maar daar ga jij toch helemaal niet over wat iemand moet doen of niet doen. Dan daarbij iemand van paranoïde gedragingen betichten...

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bob Sleebaan
Lilian Marijnissen zwanger van eerste kindje

Gefeliciteerd Lilian....

15 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Mac Benac
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@158 Hoi Jack, lees even iets van een Wikipagina over het verschil tussen communisme en socialisme. Heb je je hele verdere leven iets aan. 👍...

15 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Angel Wicky Porn VideosPorn Japanese StepmomMilheroticos.comJessicapalacios OnlyfansGoblin No Suana HentaiIndian Dic PicEllas HughesDega Dios Violet MyersXxx Of AnimeAva Addams LiveNude Desi MaidIndian Popular XxxForceblowjobFree Porm PhotosPron Gifسكس اغتصبXxxxxxxxxhJessy Dubai XxxArrimones Enel BusTwerk Butt NakedMeme PornsFoot FemdomLesbian Sex HdCartoon Wala Bf VideoXxx Hindi BoobsParnographyBlue Film Mother And SonIndian Arab SexNova Patra PornKim Kardashian Leaked Sex TapeAsainstreetmeatTessa Violet PornMlp ClopShowervoyeurHana Owo OnlyfansPorn UploadThumzbillaBokep HongkongFacesitting HandjobOid Man PornCollege Girls XxxTove Lo BoobsNude Babes PicsRupmapsCamel Toes PantiesSona Sex VideoWwe Girls NudeIndian Boobs MovieSexual Positions Standing UpBred CuckoldNew Sex TubeDesisexivideosBest Onlyfans LeakAfrican Women PornSex Scene VideoRenee GracieXxx Bigest BoobsIndian Housewife Fucking VideosAudio Porn HindiHorrnyFuta Mom PornLesbian Masssge PornKarens PornMelody Marks JapanCalamity PornErica Mena Sex TapeSkyrim BondageAmelia Russo NudeStrip ChateXxx NalgonasXxe VidoAssam Video XxBrandi Love PussyLily Love Bang BusLatina XvidTravestie ChatGay Pov PornAsian Pornographic ActressesTanya CooleyArya Fae PornAbbylynnMichelle Maylene PornWww Boxtrucksex ComHindu Girl FuckFemdom PissLauren Phillips BlackedFestival NudesAdutlworkBng Bros Comक्सक्सक्स हँडCamille Black XxxSoftcore 69 ComKylie Rocket OnlyfansSwarm Sex Scene PornPornos Gratis DescargarPorn X GratisXxx Sexy XxxNaw XxxMs. Feed Me MonroeEnglish Bf Film English Bf FilmEbony HentiKerala Bf MovieXxx Sunny Leone KaXxx Nude BhabhiTeen Anal Porn HdIndian Girl Solo PornInney PussyCollege Girls Fucking VideosDaniela AndreaSlayed.coomRough Lesbian StraponDirtyroulletFabwwingersXx Bhabhi VideoDr Jocelyne MirandaConnie Carter PornSasha Gray VideoStraight Friends GaypornWomen Fucking WomenAmateur Women MasturbatingWet T Shrt ContestMilf Tube BlackVoyuer MasturbatingTitsandassQuinn Waters PornChubby Asian MilfNaomi Swann FeerCzechoslovakian NudesTara Wild IafdEvil Angel.comFilms Pornographie GratuiteOld Aunty XxxNaughty America Angela WhiteDick Drainers Violet MyersShort Film Sex VideoGangbangcreampie PornMegan Fox NsfwKrrish VideoXev Bellringer XxxTroubleshooting Victoria Voxxxjay SmoothLez Rape PornNika Venom NvgSunny Leone Ka Sex MovieBrazzers Video Download HdStepmom BangedUpskirts WifeBest Sites For Gay PornAdam Et Eve SexshopInternet ChicjsPlague Doctor Porn