‘Welvaart blijft achter bij economische groei’ (hpdetijd.nl)


Achtergronden bij uw dagelijks nieuws, columns die met een scherpe pen geschreven zijn en nog veel meer. Heerlijk, helder en een beetje brutaal. ...

door Moskowfiets in Politiek  ·  76 Reacties

  • 24
  • 1158x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 Degene die nu werkt heeft bewust gekozen voor een AOW gat als deze eerder stopt met werken voor de nieuwe pensioengerechtigde leeftijd. Deze groep heeft een eventueel gezoch AOW-gat. De discussie was dat degene die reeds met 60 met AOW pensioen gingen in de verwachting dat zij met 65 AOW krijgen dit tussentijds werd verhoogd met 9 maanden en vanaf 2012 komt daar nog eens exdtra 3 maanden bij. Geen appels met peren vergelijken. Voor de werkende wordt de nieuwe gerechtigde AOW leeftijd per CAO aangepast.Wat mij betreft is deze discussie gesloten.

4
51 Dalon

Als de economische groei vroeger 100 was, en de verdeelsleutel was toen, 40 voor de elite en 60 voor het klootjesvolk.
En nu lijkt de economische groei 110 en de verdeelsleutel is net andersom via flexwerk enz.
Dus nu is 60 voor de elite en maar 40 gaat naar het klootjesvolk, dan komt die laatste groep er bekaaid vanaf, hoewel het BNP wel met 10 punten is gestegen.
Dat heeft Rutte mooi met de PVDA en nu met zijn volgende bijwagen Groenlinks geregeld. Gefeliciteerd.

2
52 Mollevanger

@52 Waar baseert u die cijfers op?

0
53 CayMan

@51 Hahaha je begint wel erg mooi te kronkelen...... Want voor iemand uit 1952 is in 2012 de AOW leeftijd inderdaad extra verhoogd. Maar als iemand uit 1952 met 60 jaar met prepensioen ging, dan deed die persoon dat in 2012... Dus het jaar dat de verhoging werd aangekondigd,...... Dus willens en wetens bewust dat gedaan en geaccepteerd! Ik ben dus zeker geen appels met peren aan het vergelijken, ik weerleg jouw uitspraken aangezien ze onjuist zijn en pertinent niet kloppen! Dus ga JIJ nu toegeven dat je er naast zit? :S Ik heb er een hard hoofd in.....

6
54 Rare Rakker

Nauwelijks gegroeid? De kosten stijgen, de inkomens dalen. De welvaart van veel teveel huishoudens is gekrompen, en niet te zuinig ook.

3
55 Wendel

Eindelijk komt het er wel uit, en dat is dat er twee economieën zijn.
Die van de bank en die van de werknemer
En daar zit een heel groot verschil in.
Eindelijk

2
56 Hein2

Klopt als een lege bus.....hou aan het eind van de maand niets over.

2
57 Thomas

Nou vandaar dus dat niemand geloofd in de goednieuws praatjes van dit kabinet. We hebben geen toegenomen welvaart, wat voor de meeste mensen een graadmeter is , dat we uit de economische crisis zijn. Als die welvaart niet toe neemt, zijn we niet uit de crisis. Door met twee verschillende cijfers te werken, kan het kabinet dus makkelijk haar mooi weer praatje houden.

1
58 Merlinswit

@2 , ja duidelijke analyse, dan begrijp ik niet waarom mensen/media het over boze blanke man heeft...? Hier staat duidelijk beargumenteerd waarom mensen boos worden, de welvaart blijft achter bij de economische groei, dear journalists. Hoe komt dat?

1
59 JanHammer

Sinds Rutte zijn we netto 13% meer belasting gaan betalen. De overheid heeft een gigantisch gat in zn hand. Onder Rutte is de staatsschuld met 100 miljard toegenomen. U wordt keihard genaaid en het CBS naait u nog harder. Rutte is een loopjongen vd banken en multinationals. Het welvaartsniveau ligt in Nederland heel laag, lager dan alle omringende landen. U wordt volledig uitgekleed en Rutte lacht zich een hoedje.

3
60 Franspisco van Jole

Beleidsmakers zijn in deze tijd helaas alleen nog maar geïnteresseerd hoeveel belasting er binnen komt. Dus het BNP is de enige maatstaf die ze nodig hebben. Het liefst nog opgeklopt vals gepresenteerd zodat ze nog meer lasten kunnen heffen.

De aanname dat beleidsmakers er op uit zijn op de welvaart van burgers te laten groeien is simpelweg vals. Het is een aanname die niet klopt. Het is niet in lijn met hoe de beleidsmakers zich gedragen. En hoe de belastingstaat zich heeft ontwikkeld.

De overheid is voor de meeste mensen een valse baas geworden. Een exploitant. Vaak samenwerkend met alle andere exploitanten. En dat zijn veel mensen zat. Ze hebben überhaupt geen baas nodig.

0
61 Phiteceen

de overheid is altijd vals. You pay tax and you die. Dat zie je in de gehele geschiedenis van de mensheid.

4
62 Franspisco van Jole

Het is al lang zo dat de welvaart achter loopt op de groei, dat is in de zeventiger jaren al begonnen.
Toen was geluk nog gewoon.

1
63 Proemevla

@6 : "afdracht EU waardoor Nederland als Netto betaler over de rug van jij en ik nog meer afdraagt. Schande."

Niet iedereen kan nettobetaler zijn. En door de jaren heen heeft Nederland netto meer ontvangen dan betaald aan de (voorlopers van) de EU, nog afgezien van de vele andere directe en indirecte voordelen van de EU.

1
64 Ongeregistreerd

Wereldwijd stijgen de prijzen van voedsel, energie en grondstoffen, waardoor we minder van ons geld kunnen kopen. Daarnaast rijzen de zorgkosten de pan uit. Al dit ligt echt niet aan de asielzoekers.

0
65 Ongeregistreerd

@24 : "Stoppen met 55 jaar en dan nog klagen?"

Inderdaad. Sommige gepensioneerden realiseren zich niet dat hun kinderen de sandwichgeneratie zijn, die zowel voor hun ouders én hun kinderen moeten zorgen. En maar klagen.

Tip: vertrouw er nooit op dat je in de toekomst waarschijnlijk geld van de overheid kan krijgen. Niemand kan dat beloven, want regeringen komen en gaan.

3
66 Ongeregistreerd

Asielzoekers zijn de grootste zorgverbruikers. Ik heb voor mn werk een keer Roemenen naar Nederland gehaald voor bedrijf waar ik werkte. Gelijk wilden ze allemaal een nieuw gebid en nog andere kosten. Dit kon toendertijd gewoon allemaal terwijl ze hier maar 6 mnd werkten. Weet u wat dat kost?

5
67 Franspisco van Jole

@67 Dus alle asielzoekers zijn zoals die paar Roemenen? Tja.

3
68 Hoofd bijzaken

@68
Waarom zit je in de ontkenningsfase? Wij weten immers dat allochtonen op elk gebied minder goed scoren. Op criminaliteit, integratie, arbeidsparticipatie en ook op zorgkosten.

https://www.google.nl/amp/www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2016/zorgkosten-allochtonen-hoger/amp

"Allochtonen doen vaker een beroep op hun zorgverzekering dan autochtone Nederlanders. De zorgkosten die eerstgenoemde maken zijn dan ook dertien procent hoger. Inwoners afkomstig van de Antilliaanse Eilanden en Suriname maken de hoogste kosten met respectievelijk 2049 en 2016 euro, tegenover 1652 euro per jaar voor een autochtoon. Dit is gebaseerd op de zorg die wordt bekostigd vanuit het basispakket en is berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) per bevolkingsgroep over het jaar 2013. Marokkaanse en Turkse Nederlanders zaten volgens het onderzoek net onder de 2000 euro per persoon."

1
69 Sterke

20 jaar lang achterblijvende lonen bij stijgende lasten - logisch dat de welvaart steeds lager wordt.

Ik ben wel blij dat de Rabobank onderscheid maakt tussen economische groei (beurskoersen) en welvaart (de echte economie van burgers). We moeten politici afrekenen op welvaart.

Rutte II heeft het qua welvaart héél slecht gedaan.

2
70 Sterke

@68 Jawel, die komen ook alleen maar naar West-Europa om te parasiteren.

0
71 Bokkerijder

@54 Grappig dat hier zoveel minnen op komen terwijl dit gewoon feiten zijn die je simpel na kan rekenen...... Maar ja we geven liever een ander de schuld dan dat we naar onze eigen gedragingen en verantwoordelijkheden kijken.

2
72 Rare Rakker

@54 Probeer je me nu te vangen om hoe dan ook gelijk te krijgen. Wat een kronkels.. Er zijn ook mensen die op 59 jarigel leeftijd gedwongen hun werkgever moesten verlaten m.a.w. dan gaat je theorie niet meer op dat zij er van wisten.
Deze mensen moesten er uit met een regeling in de verwachting dat zij met 65 AOW kregen. Dat werd vooreerst 65 en 9 maanden en dat werd uiteindelijk 66 jaar.Wat ik al zei einde discussie.

1
73 Dalon

@73 Niemand is ooit gedwongen om in de VUT dan wel prepensioen te gaan! Een werkgever kon het voorstellen maar als een werknemer dat niet wil dan gebeurd het niet. Dus die mensen hebben echt zelf er voor gekozen om dan dus 6(!!) jaar eerder te stoppen met werken. En aangezien we het hebben over mensen van 1952, die zijn dan dus in 2011 eerder gestopt met werken, toen was de AOW leeftijd reeds voor de eerste keer verhoogd en wist men dus de gevolgen.

Maar feit is en blijft dat voor IEDEREEN van na 1951 de AOW leeftijd extra is verhoogd en niet enkel en alleen voor de niet werkenden zoals je in @13 beweerde! En dat punt sla je nu voor het gemak maar even over maar daar zat je echt fout en daar sprak ik je op aan!

2
74 Rare Rakker

@74 Nooit van reorganisatieontslag gehoord? Laat verder maar.Zal de laatste zijn die ooit nog op een posting van jou reageert. Wat ben jij vermoeiend, zwart/wit en zeer eigengereid.

0
75 Dalon

@75 "Nooit van reorganisatieontslag gehoord?"

Tuurlijk wel, maar dat is ontslag. Dus kan je er ook voor kiezen om de WW in te gaan en te proberen weer aan de slag te komen. Je wordt dan niet verplicht om met prepensioen of VUT te gaan. Dat is en blijft een eigen keuze..... Jij bent juist degene die vermoeiend is en per definitie de schuld ergens anders wil neerleggen. Dat is gewoon niet waar. Wel grappig dat als iemand het niet met jou eens is, dat het dan aan die persoon ligt en dat die persoon zijn ongelijk niet toe wil geven, zwart/wit denkt, eigengereid is.....

2
76 Rare Rakker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

6 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

7 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Begin dan eerst eens die demonstranten op en aan te pakken!...

13 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Hendrianus
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Triest dat de rechter dit niet heeft doorzien....

17 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

43 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Leegloop bij Manchester United: twaalf spelers in aanmerking voor transfer

Voor de volledigheid: ik denk dat twaalf spelers plus een coach in aanmerking voor een transfer komen....

1 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Hendrianus
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

Eigenlijk volkomen geschift dat die Kremlin gekken miljoenen mensen gijzelen en naar believen kunnen inzetten in een krankzinnige oorlog. Vele v...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Real GilfPinky June PornDad Daughter Anal PornHs Porn TubeVr Porn For WomenPorn JrAnn Heche NudeOutdoor XxxXnxx KoriaSaxi Video PornDeepnude.ccElizabeth Anne PelayoXxxjamaicaRichard Madden NudeKelsi Monroe InstagramAva Addams TitsCute Anime PornManga18.club엑습ㄷ오Marblegirl817Popular Indian Sex VideosWwe Hot SceneCodi Vore TherapistPornos Gratis VerInfluencers Gone WuldTube.pervezijaAfrican Fuck TourLesbian SeducedMs NudesRyan Conner BbcHentia CosplayXxx SuhagraatPorn BangaloreTranssentualFukking VedioCum Swallowing MoviesGay Brothers Pormпорно сайтMalayalam Bf SexLisa Kelly NudeKendra Sunderland VideosFlasesNaked Women FuckingXx Hot SceneInternet Adult Film Data BaseTelugu Group SexKam Umar Ki Sexy VideoSensually YoursJada Fire XxxXvideo Hindi VoiceDesi Yoga XxxNovinhas Sexo CaseirosLactating XxxXxx Deshi Porn VideoAssistir Filme De Sexo BrasileiroSpunkworthyMallu XnxAvery Leigh NudeSharon Lee PovRuel 34.xxxPorn XxxCollege Ki Ladkiyon Ka SexMmf BlowjobHot Malkin SexCondom CreampiePorn Vedios Hd FreeBonerpornBlack Cat Spiderman PornCockzillaDirty Home ClipFreeporn BrazilXx Video Sunny Leone KiGuys Dry HumpingMommy Suck Me OffTubeyoungProjecterosLovely Mimi OnlyfansFortnite PronDeep FistedGaanduPrajakta Koli NudeChainsaw Man BlowjobIndian Girls New Sex VideosMia Khalifa Porn Video Hd DownloadBlue Film Video PicturePune Sex FilmFreeporn Movies HdEbony Hardcore AnalTeenagers Having SexPornmovies StreamingPorn Friends MomBigest Boobs NudeFree Blk Gay PornMalayalam Srx StoriesPorn Daughter And FatherMature Casting CouchFree Porm MoviesKim Catrel NudeBig Boobs Big NipplesLena_loves NudeSalesman Sex VideoNepali Blue SexSex Scene TamilBhabi Sex DeverPorn GeekXxx Vid CartoonSpi YtrannyArabic SexpornMausi XvideoDesi First TimeSrabanti MajumdarPorn Paradoy MoviesMaking Love With MomLobstertubeFilme Pornográfico Amador#nudetiktokThe Huns Yelloe PagesClevesceneBrazzers Sex Hd ComCanada Xxx VideoTitties GifBoomboomr00mSkylar Mae.pornLucylemonxxxUpox ComPeach Jars LeaksAlexis Fawx - Squirting Milf In Shower SurpriseBlowjobs Gay VideosMassionary PornPorn ShoplyfterNoodlemagqzineIndinudesTekegram PutariaLesbian Mother Daughter PornFreshwomenUnsensord JavHard Sex Video XnxxNana To KaoruSex Kannada AuntyMature Porn GalleryKomal NudeSunny VideoNude Women On Nude BeachLebnani HouseCojiendo HombresBeautiful Bhabhi NudeVivid PornosRaceplay BbcPhu BEmılıa