door Havermout in Overig  ·  26 Reacties

  • 3
  • 591x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Lieve wolven question En haal het uit je hoofd om ze kapot te schieten!. Wolven zijn lief en eten geen schapen. Dus de boeren moeten gewoon hun angstige bakkes houden. Ik sta ook niet toe dat de boeren zomaar onschuldige wolven bekogelen met een hagelgeweer.

11
1 DikkeTor

@1 beterschap

1
2 de redelijkheid

Dat riekt eigenlijk een beetje naar Links fascisme.
Zo kunnen er een paar mensen nog steeds geloven dat wolven zich kunnen verkleden als oude Omas en op die manier mensen op eten als prooi.
Hoeveel mensen moeten er nog bang door het bos lopen met die gedachtens? Dus, Roodkapje weg als sprookjesfiguur of de Wolf weg.
=== Linkse geitenwollensarcasme -----------------

4
3 techcenter

Volkswagen-Wolf.

1
4 Jan van Gent

Laat ze maar lekker gaan, ze weten niet wat een roedel hongerige wolven aan kan richten.
Ondervinding is de beste leermeester.

3
5 WHuls

In een droge zomer of koude winter kan een roedeltje wolven \Pa+Ma+kids /
hongerig worden en dan zullen kinderen of een eenzame wandelaar niet snel
meer vergeten welke mooie streken Gelderland te bieden heeft.
(Tenzij er voldoende zwijnen, konijnen of Flevo-herten op het menu
komen te staan.)

5
6 m+m = Z

@1 Wanneer vind de opname plaats!

Is trouwens een verfrissend gezicht om zo hier en daar in de natuur is een aangevreten kadaver tegen te komen!

0
7 Zie Hier

Misschien ook een ideetje voor schiphol: als daar de ganzentrek in de lente of herfst weer langs komt....
Beter een paar wolven daar neerzetten, die de ganzen van start- en landingsbaan weghouden.

0
8 Gandalf

't Is altijd weer grappig om de reacties van de onwetende onderbuikers te lezen. Weten helemaal niks van wolven af, gaan uit van achterlijke vooroordelen.

4
9 Bluth

@5
Jij blijft volharden in die idiote, veel te extreme mening en doet zo aan bangmakerij. Er is helemaal geen sprake van een "roedel hongerige wolven", en die zal er ook niet komen. Als ze honger hebben, gaan ze op jacht -naar wat reeën en zwijnen. Echt niet naar kleine kinderen. Met die uitspraak laat je nogmaals duidelijk zien dat je totaal niet goed geïnformeerd bent en ook niet de goede, onderbouwde informatie tot je wil nemen. Je bent een fantast, een paniekzaaier en een narcist.

@6 komt ook al met dergelijke domme, puberale reacties, zie ik. Wat zijn sommige mensen toch domme wezens...!

Betere info dan hierboven door sommige paniekzaaiers op:
https://www.wolveninnederland.nl/
http://edepot.wur.nl/287291

5
10 weerman

Mensen zijn inderdaad debielen. Dat moge onderhand bekend zijn. Dat er nog niemand deze wolf kapot heeft geschoten is echt een wonder te noemen, maar het zal niet lang meer duren.

2
11 Ektoplasma
12 WHuls

@12
Je 1e link: achter een cookiewall, open ik dus niet.
Je 2e link: "mogelijk" door een wolf gebeten. Moet DNA-onderzoek nog bewijzen. Over de meer dan 50.000 hondenbeten per jaar praat je maar niet, hmm?
Je 3e link: artikel is 1,5 jaar oud. DE actualiteit is, dat de wolf nauwelijks een probleem meer is dank zij nieuwe waakhonden en beter hekwerk. Je loopt achter de feiten aan.
Je 4e link: tendentieus geneuzel en niet van toepassing op wolven op de Veluwe. Dit soort berichtjes valt onder het kopje: Zweede bangmakerij".
Je 5e link: wederom: buitenland, niet te vergelijken. Verder is de juistheid niet na te gaan. Ook nu weer achter een cookiewall, niet te lezen.
Je 6e link: Dat heb je dus niet eens gelezen. Uit dat -ook alweer twee jaar oude- artikel:

"Volgens een recente studie door de Canadese dierenexpert Stephen Herrero zijn wolven normaal gesproken niet extreem gevaarlijk voor mensen. De dieren staan onderaan de lijst als het gaat om aanvallen van dieren op mensen. In de laatste 100 jaar zou slechts 1 Canadees overleden zijn door een wolvenaanval."

Je gooit dus je eigen glazen in! question

Je 7e link: een mening van een aan agrariërs gelieerd persoon. Totaal onwetenschappelijk, zeer tendentieus, bangmakerij.

Echt, je moet met wat beters komen dan dit soort onwetenschappelijke meuk. Je laat je opnaaien door boeren, natuurhaters en boulevardblaadjes.

3
13 weerman

@13
Kijk, het probleem met u is dat u waarschijnlijk een gemakkelijk baantje hebt bij een natuurorganisatie, en dat u het theoretisch op uw stoel erg goed weet.
Er zijn genoeg series te zien op Discovery waar mensen overleven in de wildernis die duidelijk het gevaar van een wolf wel zien.
Een wolf kun je vergelijken met een verwilderde grote hond, zolang er voldoende voedsel is zal er tijdelijk geen gevaar zijn, maar als er een roedel is en jongen, en er is geen voldoende voedsel dan zullen ze alles grijpen om hun jongen te voeden.

Maar goed, laat ze maar komen hoor, de tijd zal het leren, en maar hopen dat er geen hondsdolheid uit breekt in zo'n roedel.

3
14 WHuls

@14

@13 weet veel van 't weer en van (weer)wolven .
Maar hij heeft vooral verstand van verzekeringen...question

3
15 m+m = Z

@14
" u waarschijnlijk een gemakkelijk baantje hebt bij een natuurorganisatie"

Altijd grappig als die natuurhaters op-de-man gaan spelen en beginnen met framing. NEE kerel, ik werk NIET bij een natuurorganisatie. question Je probeert maar wat, hmm?

".. waar mensen overleven in de wildernis.. " Kerel, er probeert niemand op de Veluwe te overleven. Ja, een groep wilde zwijnen, die door lieden als jij jaarlijks worden uitgemoord. Je geeft belachelijke en domme voorbeelden die nergens op slaan.

Verder is allang aangetoond dat er ruim voldoende voedsel is voor die wolven. We barsten van de reeën, zwijnen en ganzen; omdat het al honderden jaren aan een natuurlijke vijand ontbreekt: de wolf! Jij hebt gewoon last van het "Roodkapje-syndroom": onterechte angst voor wolven, slechts gebaseerd op emotie en niet gebaseerd op deskundigheid en kennis. Je leert maar niets bij in al die tijd dat je dergelijke op emoties beruste angsthazerij hier verspreidt!

Hier, lees dit en ga jij je nou maar druk maken om die zulthoofden die hun lieve hondjes los laten lopen. Een veel groter probleem! Loslopende honden, DIE mogen ze afknallen!
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/150000-hondenbeten-per-jaar-hoe-voorkom-je-een-beet/

3
16 weerman

@16

De frivole elementen in de Nederlandse taal zijn toch leuke 'speeltjes'
en ik zie dat jij daar soms ook wel (stiekem) aan nipt ..?
(Dat schept ergens ook wel weer een soort van band .)
Bovendien eindig je je post op @16 met een sterke laatste alinea
en daar past mijn zielswijze /zienswijze wonderwel bij.
( En dat maakt die "Paddo's uit de natuur" zo byzonder ... question

1
17 m+m = Z

Mensen vinden wolven gevaarlijk en wolven vinden mensen gevaarlijk.

1
18 Aragon

@18
En mensen met onderbouwde kennis en inzicht vinden wolven helemaal niet gevaarlijk, en verstandige wolven vinden mensen HEEL gevaarlijk, want er lopen er nog veel te veel rond met geweren en angsten... Altijd al een uiterst gevaarlijke combinatie!

2
19 weerman

@19 ,
Vooral schapenboeren vinden wolven gevaarlijk.

1
20 Aragon

@20
Nou, steeds minder, hoor. Want via goeie voorlichting zien ze dat er manieren zijn om met wolven om te gaan. In oost-Europa weet me dat al heel lang; daar is de wolf in feite nog weggeweest en is dus veel kennis aanwezig. Die kennis wordt nu doorgegeven aan o.a. Nederlandse schapenhouders, in het kader van de terugkeer van de wolf. Een goede zaak, want we weten nu bv'dat wolven een heel ander voedingspatroon aannemen als ze zich eenmaal in een gebied hebben gevestigd. Dan eten ze geen schapen meer, maar varkens, reeën, vogels. Las er pas nog een onderzoek over; waarom zwervende wolven zo "veel" schapen doden. (in werkelijkheid vallen er veel méér schapen-slachtoffers door loslopende honden; een factor 1000...) Hier dat artikel:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/waarom-een-wolf-meerdere-schapen-doodt~a3cb8759/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

2
21 weerman

@16
Op de persoon spelen?
" Je bent een fantast, een paniekzaaier en een narcist."
".... komt ook al met dergelijke domme, puberale reacties, zie ik. Wat zijn sommige mensen toch domme wezens...!"
........" die zulthoofden die hun lieve hondjes los laten lopen. "

Kijk eens een keer in de spiegel joh.
Wat die link betreft.
Dat worden straks allemaal wolvenbeten zodra hun voedselpakket slinkt.
Maar we zullen zien, mag voor mij hoor.
Ondervinding is de beste leermeester.

2
22 WHuls

@22

Alleen de eerste zin was aan jou gericht, na je aanval in @14 . De rest van wat je aanhaalt is NIET op-de-man.

Verder denk ik dat jij teveel naar Discovery hebt gekeken en dat verwart met de Veluwe, en dat je niets bijleert. Je verdiept je totaal niet in de informatie die ik, maar ook anderen, jou al gaven. Je leeft in een fantasiewereld.

3
23 weerman

@23
Dit is de werkelijkheid @12
Wie in een fantasiewereld leven veilig op hun stoeltje achter de computer ontkennen dit.
Dit zal er gebeuren;
Als er roedels wolven komen zullen ze het eerst de gemakkelijke prooi pakken, bijv.schapen.
Als daar de schapenhouders maatregelen tegen nemen zullen ze steeds meer een andere prooi zoeken.
Sommige mensen denken dat vliegende vogels een gemakkelijke prooi is voor de wolven maar dat is geenszins het geval, daar hebben ze ook al concurrentie van de vos.
En natuurlijk zijn er dan wat ratjes en muisjes maar dat is niet genoeg om hun jongen voldoende te voeden.
Ik werk zelf dik 50 jaar in de natuur en zo af en toe zie je wel eens een zwaan (die zijn het langzaamste van alle vogels) gepakt door een vos met doorgebeten nek.
Maak zelf uw conclusie wat dan een wolf als prooi gaat zien.
Dat is geen fabeltje, dat is de realiteit.

2
24 WHuls

Heel fijn dat de wolf terug is. Jagers zullen het minder vinden maar een hert kan beter ten prooi van een wolf vallen dan afgeknald worden door een jager.

2
25 PuurHagelslag

@24

Je schrijft:
"Als er roedels wolven komen zullen ze het eerst de gemakkelijke prooi pakken, bijv.schapen." En dat is bewezen onjuist, en een teken dat jij nooit de informatie las die ik o.a. aan jou gaf... Als een roedel is gevestigd, verandert hun eetpatroon.

Weet je, ik kan het jou uitleggen, maar jij bent zo eigenwijs als dikke stront en leert niets, neemt niets aan van anderen en blijft volharden in je onjuiste mening. Dat maakt een discussie onmogelijk.
Voor iedereen die denkt dat W. Huls een punt heeft vwb dieet van een wolf, lees dit dan maar:

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/waarom-een-wolf-meerdere-schapen-doodt~a3cb8759/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

https://www.voerwijzer.com/wat-eet-de-wolf/

1
26 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Te winnen voor slechts een tientje: een Belgisch kasteel ter waarde van 1,5 miljoen euro

Misschien iets voor de Meilandjes? ...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@40 Lol, je schrijft nog steeds dezelfde onzin. Je bent dus gewoon een sneue antisemiet, daar hoeft niet meer over getwijfeld te worden. ...

6 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@84 Maar dat is het 'm nu juist. Je moet het niet zo ver laten komen dat je eraf gegooid wordt want dan lachen sommige mensen in hun vuistje. J...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@82 "Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. " Al weer sche...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ze kunnen ook beter onder de grond liggen....

13 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@79 Dank je Bop. Ik was het gisteren zo zat dat ik toen niet meer kon/wilde reageren. Gezien mijn vermoeden dat men mij ee...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Biscanna
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@66 Als een ware NSB'er. Het feit dat mijn reacties blijven staan, betekend dat mijn reacties aan de huisregels voldoen. 😇...

23 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@78 "Dat is geen schelden maar een constatering" Ik constateer dat JIJ een klote trol bent. Dat is geen schelden, een constaterin...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@1 Nee die hebben geen ruimte in hun kapitale villas. Ook niet in hun overige panden. Ze gaan vast voorstellen om sociale huurhuizen op te delen...

24 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

NK. App
Hidden Cam Bath VideosOrgysCubanas FolladasEmarr B Leaked OnlyfansMysex GamerDouble Barrel BlowjobJavqdMy Aunt XxxHypnotized Porn VideosArab PornosHs Gay PornIndiansex VideoChurch SexxxAnushka Sharma Porn VideoBlacktgrilsVideos Pornograficos Gratis En EspañolFirst Time MasturbatersKedall Jenner NakedChudai ClipXnxx Bhabi SexдойкиMoms Porn MovieKelly LebrocknudeDehati Village Sex91色Porn MooviFree Naked WomenTight BondageCelb Jihad LiveAudery KateJenna NoelleParty Sex VideoEva Elfie PornôNude Picture Of Dolly PartonPakistani SuhagratJessic Alba PornVeohentaiKangana Ranaut Hot PicsIndian Sex OnlineSweet PussyWww89comJav Sub IndonesiaCherie Lorraine PornMaturetube.cokGaki Ni Modotte YarinaoshiAdam4adsmLuci Lui NudePooja Hegde Sex VideosPubg Sex VideoPorn Family StokesTeentabooWife FingeredHairy CreampiedAlix KynxDrake Von PornBhuvaneshwari Sex VideosIndian Sex Vedios ComBig Hero 6 PornSaeko MathushitaSexvdeHot Dex TubeBig Nipples GifHindi Phone Sex AudioCarry Light PornReddit Omegle HotNhentai GSeduced MommyWheelchair RapunzelXxxccomBlood Wala BfCums 4kTeen Anal InsertionFacial Abuse CryingJav VidBalance Ta NudzZoey Dragon NudeMelissa Moore PornAlice Eve NueePorn JeansClose Up AnalFeepornHorney CougersRedwabXnxx In FamilyAmilia Onyx'sLondon Laurent PornMalayalam Prone VediosSmart Girl SexBackshots LatinaOnline Sex ComMadison Marie PornLesbian Boob WorshipDoublelist.cimChayirbateFlashing On PublicStepsister Cream PieAmerican Eagle BoxersPatty MichovaMasajes Con Finales FelizHit Blonde PornEboney Bbw PornAlt Balaji Xxx水野 朝阳Redhead Freckles PornFull Sex DownloadSouth America Sex VideoMallu Movies ComVulva PerfumeYuri HeminoPornredHwntaiBig Tits TubedYesjulz NudeHaley PaigeAnjali Kara Porn VideosNude Scenes Of MoviesJason Derulo NudeVideos PonograficasXnxx 1st TimeSky Bri BikiniXbrazzers3xShadbadeNxx PornBlue Picture Full MovieIndian Punjabi Porn VideosRated X VideosMisty Stone PovAnimation Porn BestShamandaliliePic Of Hot MilfsHindi Voice Porn VideosIndian Uncle XxxTrain Travel Sex VideoWifefucks DogZipornMom FlashingBlackened PornCarmen Electra PornographyIceporncastWww Youpo/pornBoob JiggleMoms Catching Sons MasterbatingPerona HentaiXxx Tits VideoBest Hindi Sex VideoJapanese Doctor SexNalli Sarees MumbaiDrunken BlowjobsMasterbate In The Car