Overheid veel meer kwijt aan zorg en AOW (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door eigenmening in Politiek  ·  21 Reacties

  • 4
  • 710x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ah vandaar die groen linkse gifbeker van ellemeet voor aow-ers

2
1 chouffleur

En te danken aan al die vorige kabinetten die verzuimt hebben om te sparen voor later omdat men toen ook al wist dat de babyboom ook met de AOW zouden gaan.
Regeren is vooruit kijken heb ik altijd gehoord maar hier is geen spraken van geweest.
Met de volgende verkiezingen moet men de partijen die daar verantwoordelijk zijn geweest boycotten.

0
2 eigenmening

als het naar de eigen burgers gaat dan doet het ze toch een zeer en een pijn....
als of ze het zelf moeten en hebben

1
3 Gratiebarmhart

Je zult straks enkel nog vermogende ouderen hebben die een beroep op de zorg mogen doen, de rest is heengegaan middels een laatste avondmaal waarbij de familie aanwezig was om paps of mams vaarwel te zeggen..een laatste foto voor op facebook met hier en daar een traan.

1
4 Voorzittershamer

@2 ze waren even vergeten dar regeren vooruitzien is.

0
5 Nicks R. Van

@4 met Jessus klaver al de verlosser ende Messias die de groen linkse gifbeker van ellemeet inschent

2
6 chouffleur

Misschien handig om de kraan van ontwikkelingshulp helemaal dicht te draaien zodat er meer overblijft voor deze doelgroep

1
7 rawplayer

Nu pas komt tot uiting dat de duizenden partners van de gastarbeiders uit de jaren zestig van de vorige eeuw ook AOW uitbetaald krijgen terwijl zij doorgaans nooit gewerkt hebben en geen AOW premie hebben afgedragen. Zij hebben niets te klagen hier en preferen subculteren dan terug te gaan naar hun vaderland. Niemand heeft gevraagd of ze vervolgens hier willen blijven.Opzouten.

0
8 Dalon

@8

Het is u hopelijk bekend dat de AOW wordt opgebouwd over de periode dat iemand in Nederland heeft gewoond? Veel van die gastarbeiders worden behoorlijk gekort op hun AOW omdat ze simpelweg niet genoeg hebben opgebouwd,

1
9 DaStef

Ik denk dat UTkeringen van die arabieren veel meer kosten, en die hebben nog niks gedaan voor de Nederlandse maatschappij.

0
10 DNEUS14

@10 Sinds 2010 zijn er meer dan 900.000 parasieten binnengewandeld , per jaar kost zo'n type alleen al aan zorgpremie ( betaald door ons) ruim 3000 euro en daarnaast de zorgkosten want dat spul mankeert nogal eens wat.
Verder de uitkering van ca 50.000 per jaar.
Kortom een keer de bezem erdoorheen is een goed idee

0
11 chouffleur

Dit zijn weer signalen (waar zijn überhaupt de èchte deskundigen als ze ècht #nodig zijn ?!) die níks geen goeds voorspellen voor de welvaartsstaat Gedoogistan !! Voorspeld alleen nóg maar meer vooruitgang in achteruitgang !! Onderbouwing over het hoe, wat, waarom etc. is ook hier alweer niet nodig het gaat links-, rechtsom of door het midden allemaal gewoon door !

@7
Nee, dat gebeurt niet. Daar hebben ze o.a. het BSexcuus voor dat die mensen, eeuwen achtergebleven in hun ontwikkeling, veel zieliger zijn en daar (kuch) beter geholpen kunnen worden anders is de invasie naar nog wel enigzins welvaartslanden helemaal niet meer te stuiten. En natuurlijk verdiepen de weldoeners zich in de onderontwikkelingsrapporten waarin ontwikkelingshulp alleen maar positieve uitkomsten heeft. Niemand van de weldoeners en de opvolgers, want tis gewoon hun “werk”, bron van inkomsten, zal zich eens achter de oren krabben wat nou eigenlijk decennialang dat “gesponsor” ook negatief teweeg heeft gebracht ! Zullen vast niet opmerken dat in onderontwikkelingslanden rijkdom ook daar alleen maar een selecte elite groep (= profiteurs) ten deel valt waardoor sommige ‘elites’ in staat zijn om een hele landen, incl bevolking, naar de verdoemenis te helpen !!

0
12 Tante Annie

@2 In 1998 werd het AOW-Spaarfonds opgericht onder verantwoordelijkheid van het kabinet KOK. Dit Spaarfonds moest tijdelijk de AOW-voorzieningen aanvullen om de vergrijzing vanaf 2020 tot 2040 op te vangen. Het fonds krijgt de status van een begrotingsfonds. Dat vindt de wetgever nodig omdat hiermee "zekerheid wordt geboden met betrekking tot de toekomstige financiering van de AOW-uitgaven."

De verantwoordelijke staatssecretaris Frank de Grave gaf op de vraag of het fonds wel toekomstbestendig genoeg is, het antwoord: "Tegen een wetgever die kwaad wil, is niets bestand. Als een wetgever over vijftien jaar het AOW-spaarfonds wil plunderen, is de enige waarborg daartegen dat u en ik geen onverstandige Kamer kiezen."

In 2000 zit er al 7 miljard in dit Spaarfonds. In 2005 is dat gegroeid naar 23 miljard en in 2010 stond de teller op 45 miljard euro. Opnames zijn er in die jaren nog niet. Dat zou pas na 2020 gaan gebeuren. Een en ander wordt bevestigd door de Accountantsdienst van het Ministerie van Sociale Zaken. In de Rijksbegrotingen in die jaren staat het AOW-Spaarfonds ook keurig netjes vermeld onder het Ministerie van Financiën.

De werkelijkheid was echter geheel anders.
Het gespaarde geld werd steeds opnieuw aangewend voor de Algemene Middelen. Daarmee werd na de uitname-wetten betreft het ABP-pensioenfonds, nogmaals een greep gedaan in een kas die eigenlijk bestemd is voor de oude-dag voorzieningen. In 2011 werd op initiatief van de VVD het AOW-Spaarfonds opgeheven omdat er toch geen geld in kas was.

Dat de overheid de komende jaren meer AOW moet gaan uitkeren dan er aan premie binnenkomt, is al tientallen jaren bekend. Diezelfde overheid heeft ons staatspensioen doelbewust geplunderd en aangetoond dat ze buitengewoon onbetrouwbaar is.

0
13 Belazerd

@13 .
En daarom moet men deze partijen daarop afrekenen bij de verkiezingen of het de PS verkiezingen zijn of de Tweede Kamer verkiezingen maakt niet uit als zij maar de rekening van hun wanbeleid maar krijgen.

0
14 eigenmening

@8 Zeker dat is mij bekend. Voor ieder jaar bouwden ze tot voor kort tot hun 65e jaar 2.5% per jaar op aan AOW-aanspraken. Al met al macro-economisch gezien, ondanks die korting, nog een grote aanslag op dit ombouwstelsel waarbij dus de werkenden het voor de AOW-gerechtigden op moeten hoesten waardoor werkenden later met ontslag kunnen gaan.

1
15 Dalon

@ 15 bedoelt voor @9 DaStef.

0
16 Dalon

@15 @9

Die krijgen hun AOW aangevuld met bijstand.

0
17 Liz

@15

De AOW-Rechten worden opgebouwd met 2% per jaar vanaf je 15de, (50 jaar opbouw), het kasstelsel dat is gehanteerd is een verdomd dom systeem geweest, dat ging allemaal goed zo lang er nog meer werkenden dan inactieven waren, echter nu zie je het omgekeerde gebeuren.

@17
Klopt, dat hebben we met ons allen afgesproken, als je niet genoeg inkomen hebt om een bepaald bestaansminimum te bereiken, dan wordt dat inkomen aangevuld uit de bijstand.

3
18 DaStef

@17 Klopt 2% per jaar vanaf 15e levensjaar.

0
19 Dalon

ik mis nog een reden

zou moeten zijn

overheid veel meer kwijt aan zorg , AOW en ambtenarij

0
20 metoo

@13 ze hebben de fout gemaakt door het juridisch niet goed af te dekken en het geld buiten de rijksoverheid te investeren zoals noorwegen dat doet eigenlijk zouden we de overheid en hoge amtenaren moeten aanklagen omdat ze geld hebben gestolen van de burgers. Net zoals bij het ABP in de jaren 80

0
21 rabartels

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

4 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

4 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

5 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

6 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Sexy Bf Video SexyDoggy Facing CameraCbinese PornWhite Gitl PornCuaght PornPorn PakBj Up CloseSunny Leone Full NudeIndian Sex Stories 2Private Society ComNude Model VideoSquirt ExplosionBig Tits TallAdultfriendfinder'AnalwhoresDeep Anal SexShelly Kishore HotSex In ChurchBrazzse HdJoan Allen NudeAss4all ComSleep PorntubeErothotSortie HentaiBigass NudesMujeres DollandoMouni Roy XxxRapi NikkeRumpa PornRubateenFirst Glory HoleBeverly LinneMia Khalifa PornorMichelle Trachtenberg NakedFreeporn Blow JobsRegan Foxx PornXnx CmYou Porn ComPorn CrossdressingBrandy Bell Porn自慰Porn ProibidosNude Sun BathingBrezaarKamuoRoja BfFenoxoblogRuenuProfessor Garlick PornNude CutieTamil Actress Sex Video Comسكس الورعانMotherless.ckmBrandi Glanville NudeToples BustySextop NetNude Womans WrestlingDefloration Of VirginsBig Tit Onlyfans LeakedMastu RedditIndian Boobs ImageSexy Porn Video DownloadSaxy Blue MovieMotherlesss3movdP O R N TvMikuhentaiLayla Jenner FuckedSex Vedios PlaySdmu-999Ishues OnlyfansRachel Cook LeaksPersonal Trainer PornChun Li Naked ModPorn Free Movie DownloadSupe RhqMastram Sex KahaniPokimon Comic PornXnxx Doughter And FatherBhojpuri Sex Hot VideoTransvestism Pornالكاميرات الجنسيةPorn Ebony TeenTittortureAubrey Plaza Masturbation SceneAltyazili PornonizleWww Xxx Hindi Videos ComHd Beautiful Girl SexPorn Raping MoviesWhopperme XxxAsa Akira SoloMp4pornAshley Bridges NudeSquirt WomenCaamsurfSilver DaddiesHot Young SexNnnnekochan LeakedAsian Hardcore PornTuktukpatrol PornVideojavBukkakaPussy Hd PhotoDanielle Staub Sex TapeSexmex TwitterM-hentaiKatarina Cas NudeBlake Blossom Blast From The PastMackenzie MacePorn X-rated PornTori WellsTamanna Bhatia SexyXnxx Hot Girl VideoDani Daneils VideosGroping VideodNaked Girl In PublicMangas-origines.frSydney Sweeney Sex ScenesChaterbayeRosy PinheiroGreen Eyed Girlfriend Gets FuckedNew Hot SexYoux Xxx SexPink Sex ComBig Tittie MexicanAnnabel Redd Full VideosHidden Camera EscortsPorn FourmBlanche BadburryReagan Foxx Full VideosPornographic ListLevianas PornosNaked Fat WomenCristen Stewart NudeCurlyyred OnlyfansPorn TurkaThai Massage Sex VideoForced Group SexNews Naked NewsMilf Feet PornRekha XxxMarathi Xxx HdIndian Teen Sex Videos HdWatchxxfreeAsh Kash PornSounding SexXxxx Movie HdRayna TharaniSky Bri InstagramForced Analingus