Rutte: EU moet machtiger worden (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Inter in Binnenland  ·  135 Reacties

  • 24
  • 960x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@95 Je vergeet de paarse kabinetten, Balkenende 4, Rutte II etc..etc...PvDA heeft vrolijk mee gedaan. Rechts, links maakt niet uit. Genaait wordt je toch.

0
101 Querulijn Xaverius,

pinokkio wil straks de beste leider van de eu worden sinds das dritte Reich?

3
102 Jan met de korte achterlul

Kan die man nou eindelijk eens gewoon héél lang opgesloten worden?
Je land overdragen aan vreemde machten is zéér strafbaar in Nederland. Rutte maakt zich daar schuldig aan met dit soort woorden (en later de bijbehorende acties uiteraard).

3
103 xtremy

@99 Inderdaad een confronterende analyse. De opkomst (beter gezegd dumping van goederen) van China en de brainpikkerij heeft zeker de middenklasse in Amerika hard geraakt.

0
104 Querulijn Xaverius,

@103 , Ik vraag me serieus af of mensen als jij het artikel uberhauot wel gelezen hebben.

Want het gaat namelijk niet over of Nederlsand meer macht uit handen moet geven aan de EU.

Het gaat erom dat de EU meer macht moet uitoefenen naar buiten toe om de belnagen van de EU te beschermen.

Weer een gevalletje "kop gelezen en het onderbuikje scheurde meteen spontaan open"??

6
105 Weet geen naam

@100 Je refereert hoogstwaarschijnlijk naar de jaren 30. Wat men tenminste had kunnen doen is gewoon meer bankiers achter slot en grendel. Dat had in ieder geval nog een soort van begrip gekweekt. Kijk naar het recente schandaal bij ING. Een schikking en men is klaar. Net als bij het dieselschandaal horen gewoon ook topmannen in het gevang. De toekomst zal het leren.

0
106 Querulijn Xaverius,

@106 , Lees je mijn reacties uberhaupt wel?

Over de nasleep zijn we het volkomen eens.

Ik had het echter over het de initiele ingreep. Waar zeg maar mijn stelling op gebaseerd was.

5
107 Weet geen naam

Man hou je bezig met Nederland, daar heb je voor gekozen toen je de verkiezingen in ging met je leugens. Stop met het proberen jezelf een mooie baan te verzekeren nu je al zeker weet dat je niet meer herkiesbaar bent.

0
108 niet-alles-geloven

@105 Waar willen ze die macht vandaan halen dan? Dat kunnen ze alleen maar krijgen als de landen dat afstaan. Overdragen van het land aan een vreemde mogendheid dus. Uiterst strafbaar!!!

0
109 xtremy

@107 Ik lees jouw reacties wel degelijk. Wat betreft de initiële ingreep daarvan heb ik gezegd dat het de toekomst zal leren. Het is een vooruitschuiven van problemen en het eenzijdig neerleggen van de rekening bij de burgers. De vraag is of je mijn reacties leest. Want wat voor signaal gaat hiervan uit en welk consequenties heeft dergelijk "beleid". Als je mijn stukje bij @85 had gelezen had je gezien dat:
"het aandeel van de drie grootste banken in de totale balansomvang van de Nederlandse banken is tussen 2006 en 2016 gestegen van 71 naar 75 procent. Er is te veel ruimte voor bedrijven en burgers om schulden aan te gaan en tussen de banken is er te weinig concurrentie."
Het ging in de crisis om systeembanken. Too big too fail. Vandaar dat ze gered hadden moeten worden. Je ziet dus dat in plaats van hier iets structureels aan te doen -bijvoorbeeld het opknippen van banken of splitsen van banken in een spaarbank en beleggingsbank- de banken alleen nog maar groter zijn geworden en derhalve de risico's ook!

0
110 Querulijn Xaverius,
111 Gratiebarmhart

Ik zie liever die hele eu uit elkaar vallen

0
112 rawplayer

Macht corrumpeert, dus waarom zou je meer macht willen?

0
113 Hildabrunhilde

Ik wil een NEXIT.

1
114 eigenmening

Ik heb een tip voor de EU-bobo's>>. Hou eens een referendum over de EU en de wens om machtiger te worden.
Wel een Bindend Referendum hè, waarvan je de uitkomst niet kan en mag negeren.

Als je ballen hebt Rutte, doe je dat gewoon.
Ben je een zwakkeling, dan durf je het niet en ga je via achterkamertjes aan het werk.

0
115 xtremy

@107 Eén van de landen die het zwaarst door de bankencrisis werden getroffen, is die problemen ondertussen helemaal te boven. Meer nog, het land deed dat zonder in te boeten op zijn sociale systeem en overheidsuitgaven. IJsland stond destijds nog op het randje van het faillissement toen zijn banken, die zich de jaren daarvoor veel te ambitieus hadden gedragen, plots onderuit gingen.
Zonder steun van de Europese Unie, want daarvan maakt IJsland geen deel uit, moest het land het zelf oplossen. Het land koos voor een heel eigenzinnige, maar effectieve aanpak.
De mini-staat IJsland heeft gedaan waartoe de rest van de wereld niet in staat leek.
Het land liet zijn banken failliet gaan – om de instellingen te redden was er sowieso geen geld – en veroordeelde de directeurs van Kaupthing, één van de belangrijkste banken van IJsland, niet enkel tot geldboetes, maar tot gevangenisstraffen van vier tot vijf jaar.
Maar dat is niet alles. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bevestigde destijds dat IJsland volledig hersteld is van de crisis, zonder te hebben moeten inboeten op zijn sociale systeem met onder andere gratis ziekteverzekering en onderwijs.
IJsland zal was de eerste Europese natie dat echt helemaal hersteld was van de financiële crisis, Die realisatie moet een doorn in het oog zijn geweest van talloze economen. Het land nam immers maatregelen die volgens klassieke economische theorieën geen enkele uitweg uit de crisis zouden bieden.
In de rest van Europa werden talloze banken genationaliseerd omdat ze zogezegd niet failliet mochten gaan. IJsland garandeerde enkel het spaartegoed van zijn eigen inwoners. Buitenlanders die hun geld bij IJslandse banken hadden ondergebracht, kregen daar niets van terug toen de instellingen failliet gingen.
Tegelijk introduceerde het land regels voor kapitaalcontrole. Daardoor konden IJslanders hun geld niet langer vrijuit in het buitenland investeren of op een spaarrekening zetten, wat volgens veel economen tegen de regels van de vrije markt was.
Maar het plan lijkt gewerkt te hebben. De staatsschuld bedroeg enkel jaren later nog 82 procent van het bruto binnenlands product van het land, tegenover 95 procent vier jaar daarvoor.
Ook de werkloosheid zakte spectaculair. IJsland koos er ook voor zijn nationale munt waarde te laten verliezen. Het land accepteerde de inflatie die zorgde voor hogere prijzen in het binnenland, maar die ook de export naar het buitenland stimuleerde, omdat de waarde van de munt op de wisselmarkten was ingestort. Daarmee deed het land iets wat de Europese Unie niet kon.
De eurozone vecht momenteel vooral tegen deflatie, wat de afbetaling van de staatsschulden erg bemoeilijkt. De inflatie in IJsland was trouwens enkel op het hoogtepunt van de financiële crisis bijzonder. De daaropvolgende jaren was er duidelijk sprake van een vertraging en was er nog sprake van hooguit 5 procent.
Die cijfers doen vragen rijzen over de juistheid van het economische beleid in de rest van Europa of de Verenigde Staten als antwoord op de crisis. Konden de banken daar echt niet opdraaien voor de gevolgen van de crisis die ze zelf veroorzaakt hadden?
De IJslandse speciale procureur Olafur Hauksson vroeg het zich indertijd ook af. “Waarom zou een deel van onze maatschappij niet onderworpen moeten zijn aan de rechtsstaat en verantwoordelijk gehouden worden?” wierk Hauksson op. “Het is gevaarlijk om te denken dat iemand te groot is om te onderzoeken. Het geeft hen het gevoel overal veilig te zijn.”

0
116 Querulijn Xaverius,

@57 Jij kijkt alleen naar het toneel, en niet wat er achter het gordijn gebeurd!

0
117 Verwonderd

Een ! op macht beluste nicht .

1
118 Bollieboos

@117 , Achter het gordijn valt nog heel veel te verbeteren.

Maar weet je, met een auto die niet optimaal functioneert, kom ik nog steeds verder dan lopend.........

3
119 Weet geen naam

@109 hoog verraad en dat misdrijf is al gepleegd,
de schuldige staan nog steeds op vrije voeten.

hoog verraad het hoogste misdrijf

0
120 Gratiebarmhart

Ga weg Rutte, de EU heeft al te veel macht. Ga maar naar je nieuwe baantje in Brussel.

2
121 Praying Mantis

Gevaarlijke junta marxist die Rutte, puppet van Soros en mol van Brussel...!!

1
122 CoolMemories

Het enige wat Euopa nodig heeft zijn mannen als Fortuyn, Trump, Wilders en Baudet!

1
123 CoolMemories

* Verwijderd door de redactie *

124 Captain Hero

@55 ".... rijk en gelukkig waren we tot het in de jaren 80 volledig werd afgebroken...."

Ja, waren we op die wijze door gegaan waren Nederland, België en Luxemburg de Beverly Hills van Europa geworden! Maar het is de politiek gelukt alles onder het mom van 'culturele verrijking', 'multikulturele samenleving', 'vrije markt', oorlogen en missies tegen 'dictators' enz. te verwoesten!

2
125 CoolMemories

@125 onze belangen zijn niet behartig niet gediend we hebben geen vertegenwoordigers gehad.
voor de schade en de gevolgen draaien de politici niet op.

0
126 Gratiebarmhart

Wat een gluiperige gedachte kronkel weer van leugenaar Rutte.

Macht dat is het enige wat die Rutte interesseert hij heeft geen normaal leven geen partner, geen kinderen, in sociaal opzicht dus een arm bestaan, maar dat gevoel van macht is voor hem een compensatie voor dat sociale gemis, macht is voor hem zijn enige vorm van status.

0
127 welofniet

gaat die lamlul ons nu ook al op de slachtbank afvoeren met z'n machtspolitiek ???
What the fuck is de E fucking U ...
We zijn tegenover de grotere landen een speldeknop met het waanbeeld van een dikke lul.
We zijn in 1 klap van de kaart geveegd....

0
128 Madman351

* Verwijderd door de redactie *

129 Dirk2137

@123 Ik zie Wilders nog steeds als een verkapte VVD er. Onze hoofddoekjes man hoorde je niet over Hennis. Op beslissende momenten maakt hij relletjes minder ,minder kopvodden .
Bij het gedogen kwam er ook geen asielzoeker minder. Die man speelt spelletjes. Heeft al verschillende keren zijn eigen kiezers buiten spel gezet.

0
130 visvogel

"EU moet machtiger worden" -- ah, heerlijk, de vaandels, de geur van leer, de stampende laarzen.

0
131 Commodus

Rutte heeft last van hoogmoedswaanzin. Op laten nemen in een psychiatrisch ziekenhuis en alleen bezoek in oneven schrikkeljaren.

1
132 samcash

@43
Jep, je hebt helemaal gelijk. Dat kleine stipje dat Nederland heet en de hele wereld
gaat redden! Slaap lekker.....

0
133 Edvan44

@34
Je kunt daar wel om heen.
Denk maar eens aan conflict Ierland-Engeland.
Amerika-Sovjet Unie (koude oorlog)
Vietnam-Amerika
Noord en Zuid Korea
En zo zijn er nog wel meer op te noemen.
Deze conflicten zijn niet opgelost door oorlogsvoering of vijandsbeelden oproepen maar door goed overleg en elkaar duidelijk te maken dat er ook manieren zijn waar beide partijen beter van worden.
Oorlog of vijands-denken heeft nog nooit iets opgelost wel verergerd.

0
134 WHuls

Ik moet echt even mezelf toespreken dat ik niet mag oproepen tot geweld tegen specifieke personen of groepen, omdat dat strafbaar is. En steeds herhalen tot de woede wat gezakt is, dat dit smerige stuk ongedierte zich premier van Nederland en de Nederlanders noemt.

0
135 Wendel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@19 Inderdaad ja, helaas,Het is werkelijk letterlijk iedere dag de onderbuik legen legen op moslims, migranten en 'linksen'. ...

zojuist geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@22 Okay... Ik zag het zojuist op de Duitse tv zender tijdens het eten. Dus ik dacht ik zoek er een artikel bij. De moslimleider ging zo ontzett...

5 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@21 Dank u. Dat zou heel goed kunnen mijn beste, maar beide artikelen gaan over zaterdag. ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

   "Geen bewijs dat goede asielvoorzieningen en gunstige regels meer asielzoekers aantrekken" https://www.verwey-jonker.nl/artikel/geen...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Het was vandaag weer op de Duitse tv. Blijkbaar gaat de demo gewoon door....

25 minuten geleden geplaatst door wildersfan

duurendaal
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Als je geen islamist bent, maar eenvoudig een moslim, waarom schreeuw je dan om een kalifaat?Een kalifaat is toch juist een "Normendiktatur"? ...

26 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Wedergeboren
Offtopic

   https://www.nieuwskoerier.nl/user/benniegek/comments ...

28 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Offtopic

   Benniegek, je nick is weinig toepasselijk. Dat begrijp je zelf ook wel. Maar wie gaat er acher schuil ? ...

29 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Querido not
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@18 Valt ze niet eens op.Blinde haat....

32 minuten geleden geplaatst door Querido not

ongelovenloos
Dit zijn de vijf dingen die Ursula von der Leyen geheim wil houden

De Europese Commissie is onder leiding van Ursula von der Leyen geslotener geworden. Vijf belangrijke zaken die de Commissie voor je verbergt vo...

35 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Porn Xvideos HindiHentaislimeVideo De Sexe En FrançaisTukasa AoiWooden DildoMarica ChanellePublic HandjobXnxzzAnimeporno GaySteffymoreno OnlyfansPestilencesfmSister First Time PornNaked ThreesomeElle Johnson NudeHalle Berry's TittiesTricia Helfer HotJanewest OnlyfansVazado PornXvixdosHentai TabooWww Sexmex WwwSunny Leone Sex XxxGranny Bet ComBig Boobs Pov PornBig Boob CheerleaderIyourangel OnlyfansPokemon Iono HentaiAy Papi ComicsSp00ky TittiesArmouranth XxxHot Milfs BustyKourtney Love OnlyfansPorn Movies StreamingPornografia LésbicaXxn LesbianSexvide0sFollando A Mi HermanitaSexy Pics Jennifer AnistonDesi Aunty XxxDorcel Porn MoviesXxx Hotel SexJapan Porn Eng SubsSpied NakedMallory MalibuReal Amateur PronBeeg InSex Video OBreast Kiss SexySittingupskirtDhaka ChudachudiSara Jay AnusNude Pic Ariana GrandeTits With HairXvedosJadebabiiX Vide InPegging TubesFake Hospital ComPornsex ComXhamstermovieTürk Hd PornoLesbian Pusy LickingKarrine Stephans PornCummin On FeetCojiendo Con Mi MadrastraDog Porn KnottingSexy Indian Tits91porn.comBalance Ton NudesInhumnityPorns HdsHdholePorn Anal PainfulChristinamodelErotica ModelsRctd-543Jungle Porn MoviesWww Sax Video HindiCumming In Throat CompilationSilvia Saige StepmomAsian Pornography MoviesBig Boobs Of PornstarsTotal Drama Island NudeCookie Run PornPornici LiveNsfwgifHentia FoundryDesenhos Eroticos GaysGenie Exum NakedTaylor GirlzIndiansex PhotosVanesa Chase2 Girls 1 Cup Full VideoSirajones CamRajasthan Aunty Sex VideoTrue Amatuer ModelsGromeys PlazaEbpny AnalLesile Mann NudeSquirt PeeingHot Xx VedioXx Best VideoDownload HentaigamesBest Of Celebrity NudesTony Danza NudeD인생도박Masiela Lusha HotDesi Jangal Me MangalWww TxxxDesi Caught PornGlory Whole XxxHottest Sex Videos In The WorldBbc Foot JobBlack Anal LesbianOnly Indian Porn NetHandsome Men PornSwathi Naidu Hot SexXxxhd VedioWhitepussy PicsDigitalplaygroLesbian Licking ClitorisNubilesporn.comAi Porn MakerSunny Leone English FilmBbw HottieSexy Lightskin PornNasty Lez PornVidio PornogratisHd Pornosu IzleReiko KobawaReddeadredemption2 PornReshma Sex Video DownloadWwe Bra And Panties MatchHusband Boss PornFirst Night Sex BfLong Nipples RedditKate Walsh NudeJayne Fonda NudeBlacked XxSkybri NudesYoutubers Brasileiras NuaKushina Uzumaki PornSai Pallavi PornSuper Tamil Sex VideoChennai Sex VediosLil Rae Black PornMoney Shot Filmz PornOctokuro FuckedRulev34Chaturbate.vcom