Rutte III. De Gekke Henkie van Europa. (twitter.com)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door in holland in Politiek  ·  89 Reacties

  • 40
  • 1057x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Zoveel macht en kracht hebben we als klein land niet. De EU begint pas te wankelen als zowel Duitsland als Frankrijk eruit stappen

3
51 Rare Rakker

@51 dat gaat nog wel een keer gebeuren.

0
52 Nicks R. Van

@52 Ik geloof er niks van, maar goed het is zeer onverstandig om voor die tijd zelf uit de EU te stappen

6
53 Rare Rakker

@53 laten we maar eerst afwachten hoe het Engeland vergaat.

4
54 Nicks R. Van

@54 Nou daar gaat het nu al niet echt lekker. Kijk eens hoeveel bedrijven nu al besluiten te vertekken enkel omdat er nog geen duidelijkheid is. En als het een zachte Brexit wordt, dan laat het juist zien dat we daar niks mee op zouden schieten aangezien je dan nog steeds aan Brussel moet betalen en je aan vele EU regels en wetten moet houden, kijk als voorbeeld maar naar Noorwegen

1
55 Rare Rakker

@50 waarom alleen "zuiver economisch"?

Denk jij dan niet dat zaken als werknemersrechten, burgerrechten, millieu etc. daar niet door geraakt worden? Dat is in feite een pakket dat je niet van elkaar los kunt zien. Dat zijn dus allemaal zaken die de EU oppakt en tracht te stroomlijnen. Feitelijk is de EU goed bezig op dit moment.

6
56 TedjeR

@56
Precies!

Een ander onderwerp; de spoorwegen.
Wat schieten we er mee op dat elk land hiervoor haar eigen normen en regelgeving heeft?

3
57 Realisme graag!

@54 sinds 2016 zijn de inversteringen vanuit de EU met 90% gedaald. de Japanse automerken lopen ook (erg kwaad, vanwege gebroken afspraken) weg, "Britse autoindustrie" herorienteert, dienstverlenende bedrijven bouwen af, productie wordt verhuist naar andere landen, aan het VK gebonden bedrijfstakken (bv. visserij) wacht een aantal zeer zware jaren.... en u wilt afwachten.... Waarop wilt u wachten dan? Tot het spreekwoordelijke bloed in het VK door de straten stroomt?

Het VK heeft met haar Brexit de eigen econimie nu al voor het komende decennium zware schade toegebracht. Het Brexit zelf zal die schade fors vergroten.

Is inderdaad een gegronde reden om "af te wachten" .... proest!

7
58 TedjeR

@57 als je met elkaar wilt handelen is het nu eenmaal handiger als zaken op elkaar aansluiten.... dat je in Frankrijk je Nederlandse scheerapparaat kunt en mag gebruiken, bijvoorbeeld, en geen ander toestel hoeft te kopen ivm andere aansluiteisen en veiligheidsvoorschriften.

8
59 TedjeR

@58 aanvulling: Daarnaast is door het Brexit de VK politiek behoorlijk verscheurd geraakt, zowel links als rechts. Dat belooft voor de toekomst geen grote stabiliteit op dat vlak, noch opent het een kans op slagvaardig beleid (is het nu al niet met het Conservatieve/DUP geklungel)

Ik voorzie een aantal tumultueuze jaren in het VK.

5
60 TedjeR

Aan een aantal reacties te zien zijn Roamingkosten van, bijvoorbeeld, €1, per minuut/Mb geen bezwaar... was ook zo'n EU puntje om daar vanaf te komen.

5
61 TedjeR

@61 Ja maar dan krijg je "hebben ze niks belangrijkers om over te beslissen".

1
62 Criticaster

@61
Roamingkosten als pluspunt van de EU noemen tegenover de honderden miljarden die de EU gekost heeft en de miljarden die wij nog gaan betalen.
Tja je moet echt eurofiel zijn om met zo'n antwoord te komen vermoed ik zo

3
63 Nexit-En-Snel

Tja ,aan ons ligt het niet , puur een EU besluit

1
64 Joepie

@63 Dagelijks schreeuwen dat de EU alleen maar nadelen heeft, en de voordelen downplayen als er eens wat wordt gezegd.

Jij bevestigt het spreekwoord dat haat te paard komt en te voet weer weggaat.

6
65 Criticaster

@59 scheerapparaten die je in heel Europa probleemloos kunt gebruiken als gevolg van afspraken en regelingen is geheel conform een economische aspect. Heeft dan ook niets te maken met politiek. Al er in Nederland andere regels en wetten gelden dan in Polen zou me dat niets kunnen schelen. Je kunt de Europese Unie niet vergelijking met de VS, waar een taal heerst en een muntsoort en waar één opperhoofd de scepter zwaait. Bijna ieder land binnen de EU heeft haar eigen taal en cultuur. Daar kun je niet zomaar even een eenheidsworst van maken.

6
66 Nicks R. Van

@66 "Daar kun je niet zomaar even een eenheidsworst van maken"

Dat moet je ook niet willen.

1
67 Criticaster

@63 kijk jij zo ook naar de uitgaven in de supermarkt? "Het kost...."

Duidelijk is dat jij totaal niet in de gaten hebt wat er aan de andere kant tegenover staat, zoals een volledig transparante markt van c. 500 miljoen mensen, vestigingsvrijheid in andere lidstaten, aansluitende regelgeving waardoor handel vergemakkelijkt wordt, verankering van fundamentele mensenrechten en rechtspraak op dat gebied, buitenlandse handel/handelsverdragen (zonder EU was er bijvoorbeeld nooit een vrijhandelsverdrag met Japan gekomen, als Nederland lukt dat niet). Zo is er nog veel meer te noemen.

Feit is ook dat een groot deel van die kosten anders op nationaal vlak waren gemaakt. Nu is er voor gekozen om dat centraal te doen.

10
68 TedjeR

@67 dat streeft volgens mij ook niemand na....

6
69 TedjeR

@66 nee, hoor... weet jij hoeveel verschillende vormen stopkontakten (met bijbehorende afwijkende normering) er 50 jaar terug in de EU waren? Dat om maar een simpel voorbeeld te noemen.

Dat is aardig terug gebracht... en dat was al niet simpel.

7
70 TedjeR

* Verwijderd door de redactie *

71 Captain Hero

@3 ,

Het is niet eens een artikel. Gewoon het Twitter-accountje van de TS zelf.

5
72 progressiefliberaal

* Verwijderd door de redactie *

73 Captain Hero

"Want wie blijft er nou lid van een club die onze visindustrie sloopt, met de pensioenpotten aan de haal wil gaan, en als nettobetaler ook nog het meeste bijdraagt aan die zelfvernietiging?"

Dat is pinokkio. Hij sloopt Nederland voor een vette baan bij de EU. Pinokkio is een landverrader. Na de 2e wereldoorlog wist men wel raad met nsb' ers...

0
74 SergioLeone

@20 . Er moet ook schoon schip gemaakt worden in Den Haag

0
75 SergioLeone

Naast de asielwaanzin, de klimaathysterie en koopkrachtleugens noopt de EU-dictatuur ons tot ander stemgedrag. Stem alternatief en niet op de zittende partijen.

0
76 schrootflint

@68 Het voordeel wordt overdreven en verschilt ook sterk per land. Het idee achter de EU met open grenzen is dat het als één land werkt. Als je bijvoorbeeld in Griekenland of Portugal geen werk hebt dat je dan naar Zweden of Finland trekt. Dat gebeurt vrijwel niet vanwege vooral de verschillende talen. Er was beloofd dat daardoor de Europese werkloosheid zou dalen. De praktijk leert dat de werkloosheidscijfers van de landen geen overeenkomsten vertonen.

Het idee dat bedrijven door heel Europa hun producten kunnen verkopen blijkt in de praktijk niet veel voor te stellen. De meeste bedrijven die exporteren, gaan binnen Europa meestal niet verder dan twee grenzen, het buurland en het daaraan grenzende land. De export naar landen buiten de EU is het grootst, daar heb je echter geen EU voor nodig, behalve misschien voor de handelscontracten.

Tot voor kort dacht ik ook dat er veel meer en verder binnen de EU werd geëxporteerd. Uit cijfers van het IMF blijkt dat dat niet zo is.

Het grootste probleem is de euro. Om die te kunnen handhaven is het nodig dat er een centrale bank, een Europese belastingdienst en een Europese regerin komt. Die laatste zal bestaan uit afgevaardigden die elkaar niet verstaan! Een centrale bank betekent ook dat alle schulden van iedereen zijn. Willen wij dat wel, garant staan voor de Grieken, Portugezen etcetera?

Er is een Amerikaans gezegde dat ongeveer als volgt luid: "If you lend 100 dollars to someone, you own that person, if you lend 100 billion dollars to someone, that person owns you!"

Willen we dat?

0
77 Myth63

@68 luidt...

0
78 Myth63

@12 Heb jij nu ook al verstand van pulsvissen ?

2
79 Bollieboos

@72 Precies. Maar hier op NK is alles nieuws dat in het voordeel van 'het volk' spreekt. Waar het vandaan komt boeit ze niet.

Die toestand rondom pulsvisserij is trouwens heel erg klote voor de vissers. Maar ook veroorzaakt door Nederlandse naïviteit. We hebben voor de troepen uitgelopen en daarbij onze vloot een grote voorsprong gegeven op anderen. Dat die zouden terugvuren was best voorpelbaar. Belangrijk is ook dat het Lidmaatschap van de EU niet per se bepalend is voor wat vissers wel en niet mogen doen in internationale wateren. In geval van een Next zouden we allleen kunnen pulsvissen in eigen wateren. Nou, succes daarmee, want de meeste Nederlandse vissers begeven zich voor hun vangst juist niet in Nederlandse wateren.

2
80 Balling

@3 Komt door lobbiewerk van de Fransen en doordat het wetenschappelijk onderzoek in Nederland naar pulsvissen veel te traag op gang is gekomen. Kortom de minister heeft te veel op haar handen gezeten in tegenstelling tot wat zij beweert. Het verschil tussen papieren werkelijkheid en werkelijke werkelijkheid, weet je nog?

0
81 Querulijn Xaverius,

@70
Blijf je nog lang doorgaan met je geneuzel in de marge.
Stopcontacten , roaming ,vestigen in andere landen, vrije doorgang.

Joepie

Inmiddels al 14 jaar bezig met een denktank dure lamlullen om een stekkertje van de telefoon compatibele te maken.

1
82 Mesjokke

Zom gek zijn we niet ,..

We verdienen miljarden euro,s aan onze drugs die we exporteren naar Europese landen,..

0
83 iedereen heeft recht op mijn mening

Er staat :
Want wie blijft er nou lid van een club die onze visindustrie sloopt, met de pensioenpotten aan de haal wil gaan, en als nettobetaler ook nog het meeste bijdraagt aan die zelfvernietiging.

Nou dit gebeurt allemaal omdat Rutte een hoge positie in Europa wil hebben. 1 persoon stort NL in de shit omdat ie zo machtsgeil is. En de NL-ers, die laat de ellende gewoon over zich heen komen. Ik denk dat Rutte de volksaard van zijn landgenoten goed kent om daar handig gebruik van maakt. Anders is daar de politie wel die opdracht krijgt om eventuele protesten keihard neer te slaan.

1
84 Waarheid, gewoon zoals het is

De Ruyters zeggen: "Waarom zou je ergens in moeten blijven hangen als dat je veel meer geld kost dan dat het je oplevert? Dat is economisch onverantwoord en niet handig, dat weet iedereen met een minimaal beetje boekhoudkundige kennis, behalve onze politici!"

0
85 De Ruyters van Michiel

WIE is de MOL...?!?! RUTTE !!

0
86 CoolMemories

@77 ".....Dat gebeurt vrijwel niet vanwege vooral de verschillende talen. Er was beloofd dat daardoor de Europese werkloosheid zou dalen. De praktijk leert dat de werkloosheidscijfers van de landen geen overeenkomsten vertonen....."

Brussel is helemaal niet geinteresseerd in 'werkgelegenheid'! Voor Brussel zijn arbeidsmigratie, islamisering, massa-immigratiee, werkgelegenheid, vluchtelingendrama's enz. slechts alibi's voor globalisering en de definitieve en onomkeerbare omvolking van Europa waarbij letterlijk de autochtone nationaal gebonden burgers kapot en wegbezuinigd worden....!

0
87 CoolMemories

@48 " en weer niets inhoudelijks... man, man.... wat een triestheid."
*

Ik kan voorbeelden laten zien dat het bij jou ook af en toe niet helemaal lukt om inhoudelijk te zijn.
Dus ga dan daar ook een ander niet op aanvallen.

0
88 Liz

@75

Geheel mee eens. Sergio.

Afstraffen bij de eerstvolgende verkiezingen.

0
89 Dachtutniet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Weg uit Nederland regelland: ‘soevereinen’ beginnen nieuw bestaan in Portugal

Verstandig. Nederland wordt onleefbaar. Brussel heeft haar zin. Elk land verliest haar identiteit. Op naar de superunie. Bah....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Strongoli
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@90Blijft staan: kwestie van goed lezen. Ik heb nergens gezegd dat je in a37 op a45 moest reageren. Heb alleen in a71 gewezen op jouw hypocris...

2 uur geleden geplaatst door Strongoli

Bob Sleebaan
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@98 Verdonschot was een presentator bij de VARA. Dan weet je wel hoe laat het is. 😅...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bop
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

@97 Dan wordt het vast een voetballer. Bijzonder hè, zo'n piepklein mensje?...

5 uur geleden geplaatst door Bop

wildersfan
Trump koerst af op verkiezingswinst: staat boven Biden in bijna alle swing states

@4 Ja, dat is eigenlijk de enige echte reden dat ik pro Trump was. Hillary wilde al giga oorlog voeren tegen Rusland. Als Hillary toen gewonnen ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Poetin: "We vermoorden een groot aantal Britten en Fransen in Oekraïne" ! - Dissident.one

Ik heb liever dat je de Europese elites vermoordt Poetin. Nu ben je onschuldige mensen aan het vermoorden. Je moet achter de elites aangaan. Je ...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Pro-Palestina demonstranten blokkeren Piet Heinkade in Amsterdam: Koningsdag-vierders woedend

Beste hamas lovers, pleur asjeblieft op naar de gaza strook.Het zal me worst wezen hoe het verder met jullie gaat....

5 uur geleden geplaatst door skapoe

wildersfan
unser-mitteleuropa.com

@21 En Nederland werft jongens in arme wijken met een gratis abonnement op een sportschool. Daaraan kan je dus goed zien hoe onvoorstelbaar slec...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

skapoe
Briefje van Jan - aan Ahmed Aboutaleb - Buttkicken.nl

boetalep en Markoesj, twee Trojaanse paarden...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Leon Verdonschot: 'Wilders, je bent een vriend van Orbán óf van de Joden'

Who the FUCK is leon verdomschot?En waarom is Geert verantwoording aan hem schuldig?...

5 uur geleden geplaatst door skapoe

NK. App
Pure Taboo FamilyXxx Sasur Bahu VideoFree Usage PornSunny Lepne NudeMuslim PorenXxx ThumbzillaSkylermaeRubi Rose Leaked OnlyfansAunty Adult VideoHindi Funny Sex VideoJapanesebigtitsMilfitalianRadhika NudeBig Boobs LactatingDoctor Sex PatientPussy Eating Porn VideosMyanmar SexgirlBrandnew AmateursSubmit You FlicksLatist PornHentqi VostfrFrench MyvidsterRyan ConnerXxx HdThickieyayaIkini PornXx KahaniMia Khalifa HotMia Kaliffa HotDeep In ThroatWww Xxx In HdMarley BtinxLeila4playThiefs PornFillatioJessica Hull NudeJapaneae Porn VideosSkip The Games Des MoinesDeshi Xvideos ComXxx Hindi VideoRedhead Adult Film StarBbw HanPleasure Full MovieIndian Hot Actress XxxHindi Hd Porn Video Download91pornsHotwife BlowChica Fnaf PornThe Real LisoRikki MarinBusty Sarah RaeXnx Vedio HdHot Sex Forced VideosMilf PartyEurope Beach NudeAmanda Crny PlayboyPhoneporn GamesShae Summer무료야 동Celecrity TitsXnxx Sex VidioHorny Indian CoupleTs Sabrina SuzukiPornoxxx+18Sex Video With BoyfriendMuslim Sex DownloadEporner Tiny Man Big Woman - Tiny TinaIndianbhabhisexvideoJordan AshBbw PeggingVidoe BokepChinese LesbianpornJules JordanKomi Can't Communicate PornHot Blond BlowjobsEat My PussyHerpornTrannyporn MoviesForced Porn RussianDoujinscomLiz VegaSunny Leone SxySite SexeMulheres Nuas JaponesasSex XnxcXxnx MomsKrama Rx PornAshley Graham R34Gianna Dior HotLaney Grey XxxAutum Falls PornMzpokeGay Porn FreePanti Porn PicsHalohentaiOyo PornNoghty America ComPassion XxxAunty Xxx VedioJav BoobsBangala Xxx ComHindi Porm MovieAcropolis1989 Onlyfans LeakHardcore Blck PornWhite Panties PornMen Eating VaginasFootjob ComplationJa Lo NudeBoomer BanksPorn Russian MomsFamily Xxxx VideoIndia Sex PicsJohny Sins TeacherRough CreampieNude Woman On BeachSexdollgenieNubilefilmscomJessica Biel NudesFriend Xxx VideoDesi Sex In JungleXnxx Muslim VideoDaliesha KeyOrsmNapudi1Peach OnlyfansFkbaeXhamster.ckmMrskin.comImagems De SexoFutanari FemdomHuge Cock WorshipSexbabaIndian Cute XxxHuge Tits RedheadPornvidsHook Up WebsitesJav GurXhemstersSuhagrat KaIndian Sexy Video Mms4k Hindi PornMarathi Gavran ZavazaviMarta LacroftKelly Stables SexyPuritanas.comBethany LilyTrisha BoobsTamil Actress Sex ComX PornoYourporn Sex