De Denen komen ons halen (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  19 Reacties

  • 3
  • 836x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Artsen, verpleegkundigen en psychologen. Maar ook elektriciens, ict’ers, schilders, verkopers of economen. Eigenlijk alle beroepen waar ook in Nederland grote behoefte aan is, daar azen ze op in Scandinavië.

Hulp bij de verhuizing, het vinden van een betaalbaar huis, een baan voor de partner en taallessen: het kan allemaal worden geregeld. Denemarken stuurde dit weekend zelfs minister van Werkgelegenheid Jørn Neergaard Larsen naar de emigratiebeurs in Houten om Nederlanders over te halen.

Een groot deel van de beurs staat in het teken van Scandinavië. Allerlei regio’s van Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken hebben hun eigen vertegenwoordigers. „Wij zoeken medisch personeel, maar ook met een ander beroep ben je welkom. Journalist? Heb je dan misschien een partner die dokter is?”

1 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

Vooral de jongere bezoekers worden aangesproken voor vertegenwoordigers van regio’s als Småland, of Dalarna. Banen zat, en rust, ruimte, natuur en een betaalbaar huis gegarandeerd.
Eigen geld inbrengen

Maar ja, die lange donkere dagen, verzucht een jong stel, dat de zinnen heeft gezet op Oostenrijk. Al is de Alpendroom nog best ver weg: in Oostenrijk moet 30 procent eigen geld worden meegebracht om een huis te kopen. Dat valt niet mee. Ze kijken op de emigratiebeurs nog even rond. Want weggaan, ja, dat willen ze wel. „Weg van de kantoorbaan, uit de sleur, naar een eigen bedrijf ergens. We willen gewoon avontuur.”

"Journalist? Heb je dan misschien een partner die dokter is?"

Ze zijn niet de enigen. Ieder jaar vertrekken zo’n 40.000 Nederlanders uit ons land. De meesten daarvan wonen in België of Duitsland. Maar ook andere landen zijn in trek. Na België heeft Denemarken relatief de grootste populatie Nederlanders: van alle inwoners die uit een andere EU-lidstaat komt, heeft 4 procent een Nederlands paspoort.
’Veilig huis nodig’

Basisschoollerares Sil Seijkens (43) wilde eigenlijk dolgraag naar een warm land verhuizen, maar zij, haar man Hein (4question die gymleraar is en de kinderen zijn minder flexibel dan jonge, kinderloze avonturiers.

2 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

„We hebben wel een werkgever nodig die ons kan helpen aan een veilig gezinshuis. We hebben bijvoorbeeld Bonaire overwogen. Daar zouden we 2500 euro verdienen, maar minstens 1800 euro kwijt zijn aan woonlasten als je een beetje veilig wil wonen met je gezin. Dat is niet te doen.”

"Misschien is Zweden zo gek nog niet, als ze leraren daar wel aan woonruimte kunnen helpen"

Sil begint haar droom over een tropisch eiland al een beetje kwijt te raken. Ze kijkt recht op een enorme poster waarop leraren expliciet worden uitgenodigd in het Zweedse Malmö. „We waren deze zomer op Cuba, dat was ook wel heel warm. Misschien is Zweden zo gek nog niet, als ze leraren daar wel aan woonruimte kunnen helpen.”
’In Zweden écht rust’

3 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

Ook Jochen (4question wil naar Zweden. „Als je het land inrijdt, rij je zo het bos in. Snelwegen heb je er niet eens. Niemand heeft haast zoals hier. En ik zou er een veel groter huis kunnen kopen.” Dankzij een erfenis heeft hij een appartement en een studentenhuis dat hij verhuurt. Hij verwacht met zijn vriendin van de inkomsten wel in Zweden te kunnen leven, zonder te werken. „Ik woon nu in Beekbergen, onder Apeldoorn. Daar loopt ook wel eens een hertje voorbij, maar hoor je nog steeds de snelweg. In Zweden heb je écht ruimte en rust.”

4 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

De ogen van commerciële economie-studente Bianca van den Heuvel (25) beginnen helemaal te glimmen als ze het over Finland heeft. „De natuur, de mensen. Ja, ik voelde me daar vanaf het eerste moment dat ik er kwam thuis.” Vriendje Philip van Exel (26) is minder stellig, maar hij staat wel open voor een verhuizing. „Daar kun je echt de natuur in. We studeren in Utrecht en hebben geen auto, dus dan komen we niet zo makkelijk op de Veluwe bijvoorbeeld. In Finland ben je vanuit de stad zo in het bos.” Dat hij er straks als afgestudeerd ict’er een baan zal kunnen vinden, staat buiten kijf.

5 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

Politiek

Het is niet alleen het vooruitzicht van weidse, ongerepte natuur dat Nederlanders met emigratieplannen trekt. Ook de politieke wind kan een reden zijn. Zoals voor Bas (32) en Janneke (2question van der Hel. Zij willen met de kleintjes Devyn (bijna 3) en Thylane (6 maanden) naar Oostenrijk, nog voordat de kinderen leerplichtig zijn.

"Oostenrijk doet het wat dat betreft volgens ons veel beter. Zij beschermen hun eigen cultuur"

„Ik kom al mijn hele leven in Zwitserland, maar daar is op het moment niet zo makkelijk werk te vinden in mijn sector, toerisme. Ik hou echt van de sfeer in de Alpen: de rust, de ruimte maar ook vooral hoe mensen met elkaar omgaan. Jongeren hebben nog echt respect voor ouderen. Nadat we een vriend hielpen met zijn verhuizing naar Oostenrijk, besloten we ons ook daarop te richten. Dat is een land dat zich niet de wetten laat voorschrijven door Europa en alle vluchtelingen maar opneemt. Nederland is veel te soft wat dat betreft. Wij zijn heus niet tegen echte vluchtelingen, maar dat we boten vol met economische migranten ook hierheen gaan halen, is van de zotte. Oostenrijk doet het wat dat betreft volgens ons veel beter. Zij beschermen hun eigen cultuur. We hopen dit jaar te kunnen gaan.”Voor kapster Janneke zal werk vinden geen probleem zijn. „Er is daar zo’n tekort, elke keer als we op vakantie gaan vraagt iedereen me of ik ze niet wil knippen. Dat komt wel goed!”

6 verwijderd322399

In Denemarken betaal je de meeste belasting ter wereld, maar dat is niet veel meer dan hier.

1
7 Reagurius

@7 het is er ook stinkend duur voor de wekelijkse boodschappen.
.

2
8 de redelijkheid

@1 tm @6 wordt je hiervoor betaald?

2
9 de redelijkheid

** gebruiker verwijderd **

@9 nee , ik verveel me. En hoe meer berichten er gepost worden op nk hoe meer diversiteit, dus waarom niet?

10 verwijderd322399

@10 als je het zo bekijkt.

0
11 de redelijkheid

** gebruiker verwijderd **

12 verwijderd322399

voor de minners op 8 , jullie zijn er de laatste honderd jaar zeker niet geweest.
.

2
13 de redelijkheid

** gebruiker verwijderd **

@13 trek je er niks van aan, er zitten hier mingeilers question

14 verwijderd322399

Gelukkig hebben wij hier een heleboel artsen, verpleegkundigen, advocaten en raketgeleerden bijgekregen... dankjewel klaver, denk, pvda, sylvana etc etc...

1
15 student1255

tja, of die multiculti no-go areas in stockholm nou zo lokken...

1
16 maarten1234

Hebben wij eigenlijk in de gaten dat er een conferentie was van de Zuidelijke EU-landen met Turkije om over toenadering te praten? En dat de oostbloklanden zijn omgekocht door EU om hun protesten tegen de immigratie onopvallend te laten verstommen? En dat nu dus blijkbaar dingen in het leven zijn geroepen waar "toevallig" alleen Noord-West Europese landen samenwerken?

1
17 Wendel

https://www.express.co.uk/news/uk/1084098/Brexit-news-Richard-Wellings-UK-EU-superstate-no-deal-Eurozone-Juncker-Germany-latest

"Think tank boss hints at SECRET PLOT for EU EXPANSION after Brexit –'UK has been obstacle'

BREXIT will allow europhiles seeking to further integrate member states into the European Union to pursue their dream after the British "obstacle" leaves the bloc in March 2019, Insititute of Economic Affairs research director Richard Wellings claimed."

Dus de EU wil wel degelijk de Brexit omdat GB dwarslag bij het binnenhalen van landen als Turkije.

1
18 Wendel

"Journalist? Heb je dan misschien een partner die dokter is?”

Nee, geen kletsmajoors, maar uitvoerders.

0
19 Vilseledd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@31Sorry Bop. Ik bedoelde inderdaad @4 Strongoli....

zojuist geplaatst door sockknitter

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@84 Ik vermoed dat je iemand anders wilt aanspreken. ') ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

soapbox
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@29 "en wordt ook al lang toegepast voor de Covid vaccinaties."Nooit echt succesvol. ...

5 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@26 Nee, ik heb het niet over autochtoon en allochtoon. Je bedoelt waarschijnlijk Strongoli op @4....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

RobP
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@68 Oh, hij kon wel de gevolgen overzien maar de rest van het parlement en volk niet...Da's nog eens een boute uitspraak wat eveneens inhoud d...

7 minuten geleden geplaatst door RobP

Wedergeboren
Raad van State kraakt plan Kamer om gesprek advocaat en cliënt af te luisteren

   Wetgevers die wetten aannemen die tegen de tegen de wet ingaan. Oh oh oh ... :-( ...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@25 Als je me niet laat weten wat nu precies je bedoeling is kunnen we er beter maar een punt achter zetten. We zitten nu een beetje in het luc...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
'Ukraine is not anymore sovereign state', says Hungary's Orban

@75     "Had hij de volmacht om te kiezen voor wel/niet tekenen ?" Relevanter is de vraag: had het parlement de volmacht om '...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Grote verschillen in vaccinatiegraad per wijk: 'In mijn ervaring zijn er drie soorten weigeraars'

@27 " RNA of Mrna in want dat was experimenteel bij de covid vaccins en de mensen waren proefpersonen "Hoe kom je erbij dat het experimenteel ...

14 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Pile Driver SexMilfs Closet Full Of AssFat Asss PornTravestis Fudendo TravestisMia Khalifa Video XxxSeltinsweetyDdd BoobiesCogiendo Con Mi CunadaWww Xvideo HindiCzech Wife Swap 8Tamil Saree Sex Videos ComXxxmilfAmateur Real PornLatina PornvideoFamily Theraly PornNude Girls KissingSispieSexocom BonecaNichol Kidman NudeLucy Liu NudesBlanche BrasburryXxxn SaxMom And Daughter Make Outسكس بثCubanos PornSexy GirlspornOldje VideosTed PornTubepleaureLios Griffin PornStepmom Sex VidBangla Chati GalpoSunitha Sex VideosPornhentai GamesReal HookersEbony FootnobLustfulgeekBarfuckNaked Wrestling PornBig ButtbbwPorn NiplePornhub.cknSankaku CmplexBlackbbwpussyScarlett_tt NudeBig Tity GfKamsutra Hindi FilmAnkita Dave Xxx VideoFacial CompilationBenjikrol NakedGhettoslutsPorn Best BjSlimthick Vic_rileyreid_Emily Cheree OnlyfansPorn Star Video ComBanglasexxCreampie GangbangAoi SanoBrandilove ThreesomeAnal BlastingPornoduroAmber Fields NudeVanessa Bohorquez PornTukasa AoiImages Of MicropenisGupt Rog DoctorJavguru PornChutkula Sex VideoKatrina Kapoor Ki Sexy BfXxx Indean VedeoFree PovpornPrison BattleshipUltra PornstarsA.i PornhubCelebrities That Did PornAmateurporn PicturesViral PornBig Mommy MilkersEnglish Teen SexBlack PussuNude GothicsJen Brett Onlyfans LeakedIndian BlowjonContoerotiBp Film DownloadYellzElsa Jean AnalUnclepornCartoon PorbPurematureNhentai APornhub ]Lexi Revira NakedHamestrSaxy Porn MovieVercomicsporno.Simply HentSexiestanimeMika Lafuente NudeIndian Couple Romantic SexDesk SexNude Movie In HindiCandys PornMeru HentaiNude TeenassBeth PornAdult Sex VideoBhalu SexJapanese Forced Sex MoviesNew Position PornNaukar Malkin PornPale Big TittiesExtremely Rough Porn3d Hentai WebsiteBerazzar MomCid XnxxTwinks In The NudeGay Shower SexBlack Pink Lisa PornDanny D DownloadAvengers Porn ParodyBig BoobscartoonLisa Ann BangbrosReddit Deep ThroatNola ExicoEmiliaclarke NakedPoonam Pandey Nude PhotosTable Sex VideoJapanese English Sub PornNeyva Mara Onlyfans4 Girls FingerpaintBig Black Booty PornosLarve PornUs XxxNurse NudeFamous SextapesSsbbw FemdomSexy ErotiSmutrSunnyrayyxo NudeSexi Movie FilmMayuki ItouPorn Gang CreampieEbonyanal TubePorn For Apple TvFikfak OnlineSexo Que RicoGau PornComo Se Masturbarse Una Mujer