U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 3
Volgens de Jehovah's Getuigen is er een hetze gaande tegen deze geloofsgemeenschap. "Alsof wij seksueel misbruik faciliteren of er niets aan zouden doen."Dat zegt woordvoerder Michel van Hilten. De organisatie reageert bij RTV Drenthe voor het eerst uitgebreid op de beschuldigingen ove ...

6 maanden geleden door Ignatia

REAGEER MET EEN EMOJI
6

Ergo, een ander heeft het wederom gedaan? Dat lijkt een chronische kwaal van slappe laffaards tegenwoordig in Nederland.

""zijn sinds eind 2017 meer dan 300 meldingen van seksueel misbruik binnengekomen"

""Het initiatief om aangifte te doen wordt bij het slachtoffer gelegd. "We zullen iemand er niet van weerhouden, maar ook niet stimuleren om dat te doen."

1 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
13
Meld

"'Ergo, een ander heeft het wederom gedaan? Dat lijkt een chronische kwaal van slappe laffaards tegenwoordig in Nederland.""

Pot..ketel Meel. De kindbruidjes van de islam (alleen al 1500 in Duitsland) is dan weer geen enkel probleem. Toch?

2 Reconquista    
6 maanden geleden door Reconquista
8
Meld

@2 was voor @1

3 Reconquista    
6 maanden geleden door Reconquista
6
Meld

@2 Kindbruiden zijn overal een probleem, vooral in de VS, 250.000 geloof ik.
Waarom vindt u dat geen probleem?

4 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
13
Meld

@1 "We zullen iemand er niet van weerhouden, maar ook niet stimuleren om dat te doen."

Die zin sprong er voor mij dus ook uit.

Ze brengen het alsof ze alleen uit respect de keuze tot aangifte bij het slachtoffer laten liggen. Maar als je toch weet dat er mensen binnen de organisatie seksueel misbruikt zijn dan stimuleer je toch ten alle tijden aangifte! Want ook al wil een persoon om welke reden liever geen aangifte doen ( angst, uitsluiting, etc. ) je vergroot wel het risico dat anderen het slachtoffer worden van diezelfde dader.

5 Ignatia    
6 maanden geleden door Ignatia
1
Meld

@5 Ik meen dat het nog erger is. Daders worden door deze opstelling van de Jehova's beschermd.

6 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
12
Meld

Maken die Jehovah getuigen hun eigen wetten hoe om te gaan met kindermisbruik ? staat hun geloof boven de grondwet . Eigen rechter willen spelen bij misbruik maakt misbruik onzichtbaar , en daardoor dat misbruikers makkelijker en eerder zullen toeslaan .

Wat een slap verweer veel aangiftes van misbruik een hetze te noemen . Het zijn verzuimde aangiftes , verzuimd voortkomende uit gewetensbezwaren van slachtoffers die tot dit geloof behoorden .

7 Olivia    
6 maanden geleden door Olivia
1
Meld

@4 vindt hij alleen een probleem als islamieten het doen...

8 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
7
Meld

Typisch sektegedrag, wat een engnekken die jehova's.

9 greenmango    
6 maanden geleden door greenmango
1
Meld

@5 Bovendien negeert Jehova compleet de Nederlandse rechtsstaat.

10 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
11
Meld

@8 In opdracht van de broodheren. Dat is wel bekend inmiddels.

11 E.Meel    
6 maanden geleden door E.Meel
11
Meld

@4
Onzin dat zijn 16/17 jarigen in de VS die stapelverliefd op elkaar zijn en die bij uitzondering mogen trouwen En enkel en alleen na onderzoek en uitspraak van een rechter. (vreemd dat je dat weglaat) Jeugdliefdes noemen we zoiets. Dat vergelijken met kleine kinderen die tegen hun wil worden uitgehuwelijkt aan volwassen kerels is een bizarre vergelijking. Maar ik zie dat je het islamitisch kindermisbruik wederom probeert goed te praten met een jij-bak. "Maar hullie doen dit en zij doen dat". Kom nou eens een keer met een onvoorwaardelijke veroordeling van de islamitische kindbruidjes. Ik ben benieuwd.

12 Reconquista    
6 maanden geleden door Reconquista
3
Meld

Mensen uit de Jehova's kring die misbruikt zijn en dat aan de kaak stellen worden systematisch uitgesloten uit de gemeenschap en daarna niet zelden gestalkt of bedreigd. Met die methoden hoopt de organisatie de vuile was binnen de deur te houden.

Dat mensen die de moed en kracht hebben die hindernissen te overwinnen vervolgens belasterd worden maakt Jehova's getuigen voor mij tot een schier misdadige organisatie: art. 140 Strafrecht.

13 TedjeR    
6 maanden geleden door TedjeR
4
Meld

@7 Ik ben helaas opgegroeid in deze religie en men maakte de Katholieken altijd belachelijk omdat zulke zaken bij hen speelden en natuurlijk niet bij het ware geloof. Nu blijkt dat dezelfde zaken speelden bij de getuigen en ze het al die jaren onder het tapijt hebben geveegd.

En ja, bij de getuigen staat het geloof boven de wet. Er wordt aangeraden om de wet te volgen totdat de wet in tegenstrijd is met God's wetten zoals die geinterpreteerd worden door het besturend lichaam dat zich in New York bevindt.

Ik denk dat het maar eens gedaan moet zijn met alle tolerantie naar religies toe. Er spelen zich teveel verkeerde dingen af achter de gesloten deuren van kerken en moskeeën. Mensen mogen hun religie hebben wat mij betreft maar dit soort zaken kunnen niet meer genegeerd worden.

14 it'sanewday    
6 maanden geleden door it'sanewday
0
Meld

Ook de Pinkstergemeente eens even onder de loep nemen!
Sommige zondaren willen de jaloersmakende 70 maagden van de Islam nog tijdens hun leven.

15 Sense    
6 maanden geleden door Sense
0
Meld

Iemand die kinderen misbruikt , hoort gestaft te worden zodat hij zijn daden kan overdenken .en voelt dat hij iets verkerrds heeft gedaan .
Daarna mag hij berouw tonen

16 No newstoday    
6 maanden geleden door No newstoday
4
Meld

@12 komt u dan met dezelfde verklaring over dit misbruik en zult u in de toekomst nooit meer de islam ergens bijhalen als het om andere idioten gaat?

Oh en trouwens nee hoor het gaat niet alleen om smoorverliefde tieners.
Het gaat in de VS ook om slachtoffers van verkrachting waar de familie aandringt op een huwelijk om de schande van een ongehuwde zwangerschap te voorkomen.
Het komt daar namelijk ook vooral voor onder sekte achtige groeperingen en dan hebben we het nog maar niet over de nog altijd polygame Mormonen.

17 streek    
6 maanden geleden door streek
1
Meld

@5 Het is ook een grove leugen. Als je als slachtoffer aangifte doet, bezoedel je God's naam en kun je zelfs worden uitgesloten. Je wordt dus gewoon gedwongen om geen aangifte te doen tenzij je bereid bent om je familie en vrienden binnen de organisatie te verliezen.

18 it'sanewday    
6 maanden geleden door it'sanewday
1
Meld

@7 Een soort sharia, alleen voor de Jehova's.

19 sockknitter    
6 maanden geleden door sockknitter
0
Meld

@17
""komt u dan met dezelfde verklaring over dit misbruik en zult u in de toekomst nooit meer de islam ergens bijhalen als het om andere idioten gaat?""

Ik toon alleen maar de dubbele moraal van linkselingen als Meel aan. Van de daken schreeuwen maar als het om de islam gaat zwijgen. En ja natuurlijk veroordeel ik de Jehova's. Maar ik dacht dat die mening wel duidelijk was, alle religies die stelselmatig moorden plegen of andere misdrijven meteen verbieden.

En het gaat wel degelijk om verliefde tieners in de VS. structureel uithuwelijken en tegen hun wil is gewoon verboden in de VS en zeker geen onderdeel van de cultuur. En wat er achter de muren van sektes en religies afspeelt weet je natuurlijk nooit. Maar dat is in Europa niet anders inclusief dit geval. Daarom gewoon al die reli onzin verbieden.

20 Reconquista    
6 maanden geleden door Reconquista
2
Meld

@13

Dat gebeurt al als je er gewoon uit stapt.

21 No newstoday    
6 maanden geleden door No newstoday
4
Meld

@20 heel veel Amerikaansen zullen het niet met u eens zijn als het om die vrijwilligheid gaat.
Ook daar speelt druk wel degelijk een rol. In veel staten mag er al vanaf 14 jaar gehuwd worden, en ja dat moet dan met toestemming van de ouders maar welke ouder geeft daar normaal gesproken toestemming voor?

22 streek    
6 maanden geleden door streek
1
Meld

@14
Seksueel kindermisbruik is van alle tijden en zal ook wel nooit verdwijnen . Als geloven verzuimen aangifte te doen van strafbare zaken waar kindermisbruik onder valt is zowel de misbruiker als ook de geloofsorganisatie die de grondwet negeert bij door een slachtoffer gedane aangifte strafbaar .
De geloofsorganisatie weet dat kindermisbruik bij wet strafbaar is maar door eigen rechter te spelen stel je je als organisatie boven de wet , hoop dat ze ook veroordeelt worden hierop .

23 Olivia    
6 maanden geleden door Olivia
1
Meld

@20 In India, dat hinoeistisch is, is een op de drie een kindbruidje.
Het is dus niet een moslimprobleem, maar een veel groter probleem. Dat jij alleen maar scheldt op moslims, is een kortzichtigheid van jou.
Verder gaat het hier om Nederlanders, die kinderen misbruiken. Dus hou een op met het wegkijken.

24 sockknitter    
6 maanden geleden door sockknitter
1
Meld

@18 Ik neem aan, gezien uw opmerkingen dat u uit de Jehova gemeenschap bent gestapt?

Respect!

Voor een paar maanden terug heb ik nog 2 jehova's aan de deur gehad. Het was een oudere door de wol geverfde dame met als doel zieltjes te winnen en was samen met een nog onervaren jonge dame die volgens mij pas was toegetreden en die de kunst moest afkijken om de boodschap te verkondigen.
Ik heb ze de misbruik-schandalen die er speelden binnen hun gemeenschap voor de voeten geworpen en de manier waarop het schandelijk onder het tapijt wordt geveegd en met de mantel der liefde wordt bedekt. De oudere vrouw gaf geen krimp en negeerde mij vervolgens en de jongere vrouw stond een beetje onhandig, schaapachtig te glimlachen alvorens ze mij nog een fijne dag wensten en uiteindelijk het hazenpad kozen.

25 Nieuwsgierig    
6 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@25 Uiteindelijk wel ja, maar je wordt zo bang gemaakt voor de buitenwereld dat het lang geduurd heeft voordat ik zelfs maar de moed had om te zien op het internet hoe de buitenwereld over de religie dacht.

Alles wat zich buiten de organisatie bevindt is het domein van Satan de duivel en omdat je geen vrienden buiten het geloof mag hebben is het ook lastig om je wereldbeeld te kunnen veranderen.

De vrouwen die u heeft gesproken zijn ook geindoctrineerd om u per definitie niet op uw woord te geloven want u herhaalt de leugens van Satan, die er alles op zet om hun geloof te vernietigen.

26 it'sanewday    
6 maanden geleden door it'sanewday
1
Meld

@26 Het lijkt op of het is een sekte. Jehova's die volgelingen onder de duim houdt met hel en verdoemenis en doordat ze bijna tot niet in contact komen met de buitenwereld blijven ze onwetend en makkelijk te manipuleren.
Triest dat dit soort gemeenschappen nog steeds bestaan en mensen een vrij leven naar eigen keuze ontneemt!

Ik hoop dat het u nu goed gaat na alles wat u heeft meegemaakt!

27 Nieuwsgierig    
6 maanden geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

Let je even een paar dagen niet op het nieuws, kun je de helft van de berichten als niet meer volgen. Zoals dit bericht, gaat het nu over :
a) Jehovah's Getuigen
b) Jehovah's Daders
c) Jehovah's Verdachten
d) Jehovah's Misbruikers
question question Of is er eigenlijk geen verschil... ?

28 Gandalf    
6 maanden geleden door Gandalf
0
Meld

@6 En jouw moslimpjes beschermen hun pedofiele profeet. Ergo: ze doen hem na door kinderen te huwen en te verkrachten in een zogenaamd huwelijk.

29 General Lee    
6 maanden geleden door General Lee
1
Meld

@22
Ik ken een stelletje dat al bij elkaar is sinds de schoolbanken. En er is trouwens niet alleen toestemming van de ouders nodig. Een rechter laat in zo'n geval altijd onderzoek doen en ze mogen pas trouwen als ook de rechter toestemming geeft. Een heel ander verhaal dan het gedwongen islamitische uithuwelijken van meisjes (zo jong als 9 jaar oud) aan volwassen kerels.

30 Reconquista    
6 maanden geleden door Reconquista
1
Meld

@24
""Dus hou een op met het wegkijken""

Ik geloof dat ik daar heel duidelijk in was. Wat begrijp je niet aan "alle religies die stelselmatig moorden plegen of andere misdrijven meteen verbieden."??

""Dat jij alleen maar scheldt op moslims, is een kortzichtigheid van jou.""

Wederom eerst beter lezen voordat je gaat roepen. En schelden op moslims?? Dus het aankaarten van kindbruidjes (meer als 1500 alleen al in Duitsland) vind jij schelden op moslims. Dus voortaan maar gewoon zwijgen en wegkijken als het om religieuze pedofilie gaat? Sorry maar dat is voor mij geen optie.

31 Reconquista    
6 maanden geleden door Reconquista
1
Meld

@30 u kent een stel. Mooi, ken hier in Nederland ook stellen die met 15 en 16 zijn getrouwd vanwege zwangerschap en waar het prima mee gaat alleen dat zegt niets over die andere stellen.
Overigens vind ik de focus op alleen de islam in deze gevallen nou juist de fout, het komt namelijk overal in alle religies voor en dus zou je veel algemener de aandacht voor deze misstanden moeten hebben.
In een land als India bijvoorbeeld, Hindoeisme, worden ook kinderen uitgehuwlijkt maar dat haalt amper de aandacht op fora hier.

32 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

@32
Ja klopt wel. Misschien is het omdat we hier zelf meer met de islam te maken hebben dan met het hindoeïsme. Je zou je ook kunnen afvragen of de Hindoes zich misschien wat beter weten aan te passen. Als ik zie dat men in Duitsland 1500 kindbruidjes telt die allemaal in de islamitische hoek zitten dan lijkt het me duidelijk waar het probleem zit.

33 Reconquista    
6 maanden geleden door Reconquista
1
Meld

@33 het grote verschil is niet het aanpassen van de Hindoes maar het zich lekker afzijdig houden, net als de Chinezen leven ze vaak geheel in hun eigen gemeenschap.
De aandacht naar de Islam is vooral gekomen door de groep lastpakken die aan de onderkant van de maatschappij veel problemen veroorzaken, oh en vergis u niet tussen de vele lichtgetinte daders bevinden zich ook jongens van hindoe achtergrond alleen denkt men daar nooit aan.
Maar de vrouwen en meisjes in deze groep hebben het bepaald niet makkelijker dan de moslimmeisjes, er is alleen geen aandacht voor.

34 streek    
6 maanden geleden door streek
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
‘Halsema brengt OM in lastig parket&rsq...
Wie geschoren wordt, kan beter ­stilzitten da...

1 dag geleden door Moskowfiets

Trump doneert zijn salaris terug aan de Ameri...
Donald Trump wil geen salaris voor zijn werk...

3 uur geleden door Spraypaint

EenVandaag onderzoekt: Nederland ziet Khadija...
Ook Annabel Nanninga in Top 10

23 uur geleden door Inter

'Donald Trump wil Groenland kopen'
De Amerikaanse president Donald Trump heeft s...

1 dag geleden door RTL Nieuws

Klimaatstaker bedreigd door jongens met Vlaam...
Een Belgische klimaatstaker wordt bedreigd ti...

7 uur geleden door E.Meel


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Geert
'Can I help you?', personeel in winkels spree...
@6 Nee dat is geen rechtse keuze geweest...

minder dan een minuut geleden door Geert

Beta
Verhoudingen in Duitsland op scherp: ‘Ik ma...
@9 lulkoek en U weet het !!! Pech voor U!!...

minder dan een minuut geleden door Beta

Aunti
Een dronken collega zelf naar huis laten rijd...
@2 jahh dat hadden ze vooraf moeten doen. N...

minder dan een minuut geleden door Aunti

Scholar002
'Can I help you?', personeel in winkels spree...
@6 Dit is Nederland. Daarom....

1 minuut geleden door Scholar002

Oeps112
Europese varkens kwamen millennia geleden uit...
Laat ze dat maar niet horen ......

1 minuut geleden door Oeps112

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig