door Ignatia in Gezondheid  ·  93 Reacties

  • 6
  • 879x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Artsen krijgen van alles aangeboden door de farma voor het verspreiden van hun medicatie.

3
51 Rapunzel

@50 Ik ben gediend van uw standpunt waarin de farma alles beter weet.

3
52 Rapunzel

@50 Ik dacht het niet.

3
53 Rapunzel

@49 Artsen schrijven medicatie voor.

2
54 Rapunzel

@52 Niet de farma maar de wetenschap

0
55 RobP

Dan verwacht je goede artsen ,geen geldgeile idioten, die hun diploma per ongeluk hebben gehaald en de eed van Hippocrates niet helemaal hebben begrepen!

3
56 Rapunzel

Dat heet Pavlov.

3
57 Rapunzel

@52
Waar lees jij in hemelsnaam dat dat mijn standpunt is?! Heb je je bovenkamer als eens goed na laten kijken? Kan je maandag bij de huisarts ook meteen regelen.

4
58 Wilmama

@58 Dat heb ik dikwijls bij u.

3
59 Rapunzel

@58 iemand bij het volle verstand, kan nooit vaccinaties goedkeuren.

3
60 Rapunzel

Duidelijk minners, mijn verhaal komt nog. kom eerst maar eens met een goede verklaring voor dit.

3
61 Rapunzel

Zoals in het artikel staat te lezen, het is een verwijtbare fout.

Ik quote:
''Waarom is de vervuiling zo lang niet ontdekt, vraag ik hem. André: „De focus van industrie en toezichthouders ligt op de kwaliteit van de producten, wat natuurlijk positief is, maar de veiligheid van de chemische syntheseprocessen werd over het hoofd gezien.” De terugroepacties tonen de zwakke plekken in de wereldwijde toeleveringsketen van de farmaceutische industrie, zegt André. Hij bezocht in augustus 2017 Zhejiang Huahai in opdracht van een Europese farmaceut.

Volgens hem draagt de hele sector verantwoordelijkheid voor de crisis, inclusief de toezichthouders in Europa, de VS, China en India. „Ik accepteer het excuus niet dat de vorming van NDMA en NDEA in valsartan en andere sartanen onverwacht was. Het gebruik van natriumnitriet had een aanwijzing moeten zijn voor de mogelijke vorming van de stoffen. Een dergelijk risico is in de voedingsindustrie welbekend, maar kwam op de een of andere manier als een verrassing voor de farmaceutische industrie.”

Ooit maakte West-Europa de meeste pillen zelf. De productie ging naar het goedkope Oost-Europa en daarna naar het nóg goedkopere Verre Oosten. India en China zijn de pillendraaiers van de wereld. Bijna alle grondstoffen voor generieke medicijnen komen er vandaan.''

1
62 DaSilva

Huisartsen zijn echt niet te vertrouwen.

3
63 Rapunzel

De farma ook niet.

3
64 Rapunzel

@60
Ach, kijk nou, een anti-vaxxertje!
Zo schattig, maar straks wel aan de chemo...
Als je consequent bent zie je daar van af.
Zo niet ben je hypocriet.

3
65 Stiplaats

@63
Jij bent niet te vertrouwen.

2
66 kwatta

Mijn huisarts heeft 3x per jaar vakantie, over onze rug.

3
67 Rapunzel

@66 Natuurlijk, mafkees.

3
68 Rapunzel

@67
Zeik es niet zo.
Dan neem je toch een ander.

3
69 Stiplaats

@66 Ben je huisarts in opleiding of gewoon een idioot die wil reageren?

3
70 Rapunzel

@69 Nee , mijn huisarts gaat maar eens echt werk doen. En zo niet , dan klaag ik hem aan.

2
71 Rapunzel

@60
Ik ben bij mijn volle verstand en voorstander van vaccinaties maar ik ben net als de mensen waar je nu tegen ageert niet blind voor de fouten van de farmaceutische industrie.
Of lees jij ergens dat @wilmama of wie dan ook deze gang van zaken goed keurt?

1
72 DaSilva

@65
Wat een kut-opmerking wil je daar mee stoppen aub?

0
73 DaSilva

Ik had deze al op een ander draadje gepost , ik denk dat ik het maar moet gaan bewaren ...

Het is een beetje een trend hier op dit forum , je werkt voor de overheid , of voor de pharmaceutische industrie , of je bent een zogeheten 'webcareagent' , een term die ik hier geleerd heb op nieuwskoerier , Nieuwskoerier is een beetje het verlengde geworden van Xandernieuws , en Niburu.

2
74 MarcusCole

@72 Wilmafia keurt veel vaccianties goed.

2
75 Rapunzel

@75
Ik ook meid maar dat wil nog niet zeggen dat ik jouw boosheid niet begrijp.
Ik snap dat je ergens tegenaan wilt schoppen, maar dit gaat niet helpen vrees ik.

1
76 DaSilva

@76 Schop ik ergens tegenaan? Dan is het waarschijnlijk tegen vaccinaties, en de rest van de bullshit op deze farma draadjes.

2
77 Rapunzel

@77
Het gaat toch over vervuilde pillen en je bezorgdheid over het gebruik van de pillen die je hier voor had?
Dat heeft toch niets met vaccinaties te maken?

1
78 DaSilva

Geweldig dat jullie je geld verdienen over de gezondheid van mensen, ga voor een zetel in de politiek.

3
79 Rapunzel

Ik laat je maar even uitrazen en even voor de goede orde: ik heb een hekel aan politiek question

0
80 DaSilva

@80 that makes at least two of us.

1
81 Rapunzel

@80 Als de gezondheidszorg, mij verkoopt aan de farma, ja dan ben ik goed pissed.

1
82 Rapunzel

Het is wel mijn gezondheid.,,

1
83 Rapunzel

En die kwakzwalvers kunnen op vervolging rekenen.

1
84 Rapunzel

De berichtgeving bij de KNMP:
https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2019/geneesmiddelfabrikanten-van-sartanen-moeten-extra-maatregelen-nemen

(**) Naast het voorkomen van de vorming van nitrosamines in de geneesmiddelen moeten fabrikanten ook grondiger controles op hun producten uitvoeren. Nitrosaminen zijn kankerverwekkend in proefdieren en mogelijk ook voor de mens. In Nederland zijn in de tweede helft van 2018 diverse valsartan producten van de markt teruggehaald. Op dit moment zijn geen aanwijzingen beschikbaar dat andere sartan producten op de Nederlandse markt boven de veilige limiet vervuild zijn met nitrosaminen.

De Europese Commissie moet over het advies een bindend besluit gaan nemen. (**)

Inclusief links naar meerdere recente berichten.

Op dit moment lijken er dus geen redenen tot bezorgdheid meer te zijn voor de gebruikers van deze bloeddrukverlagende middelen. Neemt niet weg dat Kwatta in @6 nog steeds een punt heeft met: [De producenten in India, China en Mexico moeten maar definitief uitgesloten worden van het leveren van grondstoffen, ze zijn niet te vertrouwen.] Voor nog minder dan een dubbeltje op de eerste rang willen gaan zitten, gaat nu eenmaal niet.

0
85 Wilmama

Aanvulling op @85 met dit bericht van de IGJ van afgelopen december:
https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2018/12/19/update-terugroepactie-aantal-bloeddrukmedicijnen-met-valsartan

(**) Wat is het risico?
De kans dat de patiënt daadwerkelijk kanker krijgt bij gebruik van de verontreinigde medicijnen is voor zover bekend bijzonder klein. De gemeten waarden NDEA vallen wel boven de op Europees niveau vastgestelde veilige limiet. Daarom worden ze uit voorzorg teruggeroepen. Naar aanleiding van de aangetroffen verontreiniging in valsartan is in juli 2018 in Europees verband een groot onderzoek gestart, gecoördineerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Definitieve resultaten van dit internationale onderzoek worden op korte termijn verwacht. (**)

(**) Wat te doen?
Patiënten kunnen nagaan of hun medicijn met valsartan wordt teruggeroepen door het zogenaamde RVG-nummer in combinatie met het charge- of lotnummer op de medicijnverpakking te controleren met behulp van de bij dit bericht gevoegde lijst. Het RVG-nummer staat op de medicijnverpakking en onderaan de bijsluiter. Het charge- of lotnummer staat op de buitenverpakking en op de blisterverpakking.

Dat we soms nieuwe batches tegenkomen met ...........(**)

0
86 Wilmama

@86

De apothekers schatten de risico’s anders in, legt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent mij uit in zijn kantoor in Den Haag. Volgens hem wordt de veilige norm voor NDMA met een factor tweehonderd overschreden. „Dan laat je niet de patiënten doorslikken terwijl je wel de apotheken leeghaalt. Geneesmiddelen moeten van onberispelijke kwaliteit zijn.”

De voorzitter zegt zich te baseren op cijfers van de Amerikaanse FDA. Die onderzocht de teruggeroepen valsartanpillen. Terwijl volgens normen van de Wereldgezondheidsorganisatie de veilige dagdosering 0,096 microgram NDMA is, zit in de pillen tussen 0,3 en 20 microgram. Dat is 3 tot 200 keer het niveau dat als veilig wordt beschouwd.

Hoe zit dat in Nederland, vraag ik de inspectie. Woordvoerder Judith Janssen laat het becijferen en meldt: „Op pilniveau zijn daar geen cijfers van bekend.” De grondstof is wel getest, zegt ze. Op basis daarvan kan gezegd worden dat het gros van de pillen tussen de 10 en 30 microgram bevatte, met een enkele uitschieter tot 61 microgram. Dat laatste is 600 keer boven het veilige niveau.

600x boven het veilige niveau, maar.......in hun glazen bol hebben ze alvast kunnen vaststellen " De kans dat de patiënt daadwerkelijk kanker krijgt bij gebruik van de verontreinigde medicijnen is voor zover bekend bijzonder klein."

Wat zover bekend? Er is helemaal niets bekend, de lange termijn effecten/ gevolgen van jarenlang zwaar vervuilde medicijnen slikken zijn pas na vele jaren te meten.

1
87 Ignatia

@87
NDMA (N-nitrosodimethylamine) en NDEA (N-nitrosodiethylamine) zijn twee verbindingen die behoren tot de chemische groep van nitrosaminen. Ze kunnen ontstaan tijdens de productie van valsartan. Beide stoffen zijn geclassificeerd als waarschijnlijk kankerverwekkend.

Over nitrosaminen is al heel wat bekend. Zie bijvoorbeeld dit artikel uit 1983:
http://www.chemischefeitelijkheden.nl/Uploads/Magazines/h013.pdf

en dit artikel:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/nitraat.aspx

Het IARC (International Agency for Research on Cancer) classificeert of iets kankerverwekkend is of mogelijk kan zijn: https://nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_Agentschap_voor_Kankeronderzoek

1
88 Wilmama

@85

'De producenten in India, China en Mexico moeten maar definitief uitgesloten worden van het leveren van grondstoffen, ze zijn niet te vertrouwen.'

Alsof alleen daar de angel zit. De fabrikanten maken maar al te graag gebruik van die goedkope grondstoffen.

Hypocriet om deze wantoestanden af te schuiven op een stel criminele producenten van grondstoffen. Juist om deze criminele praktijken te voorkomen ( zowel bij producenten van grondstoffen als bij fabrikanten van geneesmiddelen moeten we kunnen vertrouwen op de gezondheid en inspectiediensten. En dat kunnen we niet.

"Twintig jaar geleden, toen geneesmiddelen nog in Europa werden gemaakt, waren zulke schandalen ondenkbaar, zegt Knoben. Maar de wereld is veranderd. „Fabrikanten van generieke geneesmiddelen zoeken steeds nieuwe wegen om het goedkoopste preparaat aan te bieden en de aanbestedingen van de zorgverzekeraars te winnen.”

En zouden die fabrikanten niet weten dat grondstoffen die zo goedkoop zijn niet zuiver zijn? Tuurlijk weten ze dat wel.

Als de inspectie en gezondheidsdiensten hun werk naar behoren hadden gedaan gedaan hadden ze in eerste instantie al nooit op de markt mogen komen laat staan dat de vervuiling jarenlang onontdekt zou kunnen blijven.

1
89 Ignatia

** gebruiker verwijderd **

Ik zou schade gaan claimen.

90 deleted4234

Marktwerking je word er ziek van
heel de zorg word niet meer vertrouwd en terecht.

de top bestuurders moeten hun bonus veilig stellen en duh gaat dat ten kosten van.

word tijd dat de bestuurders eens een hele tijd de gevangenis van binnen gaan zien.
ministers = misdadigers.

ten kosten van u !!!

0
91 Gratiebarmhart

@89
Het was anders Novartis zelf is die de vervuiling (van een gedeelte) van de grondstof ontdekte en het balletje meteen aan het rollen bracht.

Wat jij er nu van wenst te maken riekt sterk naar smaad en laster. Daar doe ik niet aan mee.

0
92 Wilmama

@89
Hoe moet de inspectie weten dat er nitrosaminen in die grondstoffen aanwezig is?
Het ontdekken kan alleen met lab. onderzoek en dan nog moet je weten wat je zoekt.

0
93 kwatta

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Als er een zwarte man wordt gedood door de politie dan is dat meteen groot nieuws. Toch worden er in de VS meer witte dan zwarte mannen gedood d...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@3 Veel van die politici hebben een huis in het buitenland. Als het hier onleefbaar wordt zijn ze met de noorderzon vertrokken. ...

1 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

2 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

2 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

3 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

4 uur geleden geplaatst door duurendaal

NK. App
Korean Bus SexReal Desi PornChad Is Bad PornBinding Of Isaac PornFreehdx NetDani Daniels Xnxx ComBig Tits PovForceblowjobWife Anal GangbangX Videos PornographyKeiran Lee Sex VideoDesi Lokal XxxFrenchblowjobMiran TsJada Stevens CreampieKelly Clarkson SexyLana Rhoades OfJapanese Son PornFree PornxxxBrunnte PornShenseea NudeMobile Porn MoviesJone SensMarathi Sex Audio VideoPorn Japanese Game ShowRussian PornostarBetfuryPorn StripgamesGabimfmoura NudeSunny Sex PornLesibien PornDerek KageVideosporno De GaysGaiaxox LeakSamantha Ruth HotMet Art GalsKatrina Kaif BoomBrandi Love Full MoviePorn Sex Story HindiPussey LickerNude BathingFre PornGay Porn Discord ServerNudes Teens SnapMadisyn Shipman NudesSkylar Vox HeightIndian Blackmail Porn VideosAmateur Allure PreauditionBaddieshunSkokka.acompanhanteXnxx Video CallMckinzie Valdez OnlyfansKaty Sackhoff NudeModelbouxAlexox0 NudeRyan Madison Porn VideosPornhub OrgasmSeductive PornographyVideo De Babo XxxTinymilfLunarexx PornAlt Yazılı PonWww SexinNipple TortureMother And Son Porn RealFree XxxpornvideosAnime Characters NakedEygept PornA Bit Of TottyHindi Hard PornAmanda Bynes NudeDfb NetworkTransexual Cumshot CompilationPotno FreeSexylexxxyp Onlyfans LeakedTeenpussy Video18 Yr Olds NudeDesigoldsexXxx BidesiRumi Usagiyama PornTs Ebony XxxHannahowo TwitterPaginas De PoroPorndownlodRagb TorrentsMegan Thee Stallion NudeHottest Nude RedheadItadaki SeieikeiNaponapAnny Aurora PornMia Khalifa Sex ComXxx Video HiroinXxnx Download VideoYoupornfreePorn GratisAdrianna Luna PornSpankybangHot FigerYae Miko HentaiMasajes ExsoticosKajal Agarwal SexyJav Uncensored PornCardi B TitsCarton Porn PicsPregnant Sex GifBikiniporn PicsTamil Xxx Porn VideosSani Leon Ke Bf FilmFamily Sleeping Porn VideosIndian Midget PornPornoassJitomi LaAlexis Bledel NudeJennifer Lopez Nude PicsAmouranth SexsSex Sister IndianBig Cook Xxx VideoTamil Boys Boys SexGuyscocksTik Tok Dance PornAlohatube.comTravelvidsJizzhutXxx Indian MovesNative American PornstarsHubpornsWatching Wife MasturbateCathy Heaven BjTenn Porn PicturesKardashian NudeBoob KissMax Fills PornWife Flashing StrangersI Wanks TvLondrinasexyKalina RhuBoxtruck Sex VideosLovers XxxPretty Peaches MovieBangbus LatinaNaked Big Tited WomenSmall Tits CreampieLesbian Sex Scenes In MoviesLewduaBd X GratuitAlexis LoveSexy Hot TittiesOakley Rae LeaksHot Porn Hindi VideosFailporn