Hoelang kan je hond alleen zijn? (welingelichtekringen.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Febee in Overig  ·  15 Reacties

  • 5
  • 424x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als je hele dagen van huis bent, kun je beter geen hond nemen.

2
1 Wild Rover

@1

Precies.

En dan wordt zo'n beestje ook nog vaak in een of ander klein keukentje weggestopt waar het z'n kont niet kan keren. Echt zielig. Het is heel simpel. Als je vanwege je werk niet de hele dag thuis kunt zijn, neem dan geen hond. Neem bijv. een konijn een een kat. Die kunnen daar veel beter tegen.

1
2 Kopkaas

"Hoelang kan je hond alleen zijn?"

Tot ie het niet meer houdt en je hele huis onder schijt. question question

2
3 Weet geen naam

Een hond kan in principe ong. maximaal 4 uur alleen zijn, en dat nadat hij daar rustig aan gewend is. Het is dan wel de bedoeling dat de hond voor en na, flink is uitgelaten, dus moe. Dat is nog net verantwoord en acceptabel voor een hond. En wat ik helaas ook veel zie, is dat als mensen dan eindelijk thuis zijn, het snel even de hond uitlaten is, en weer op pad gaan om hun eigen egoïstische leventje te leiden en de hond weer alleen is.
Neem verd.omme geen hond als je geen tijd en zin hebt om er goed voor te zorgen. Neem een batterijhond. Maar mensen willen 'iets' levends om zich heen hebben, want het is zo gezellig als de hond je blij komt begroeten! Ik vind het in en in triest hoeveel honden veel te weinig beweging en aandacht krijgen en er meer ter decoratie zijn dan een levend wezen met behoeftes zowel lichamelijk als geestelijk. Veel te dikke honden, gefrustreerde honden, angstige honden gestreste honden.... Dan zie je zo'n vrouw lopen met een kinderwagen en een paar kindertjes erbij en een hond die angstig er naast wordt voortgetrokken, bang voor die willen en de kindervoeten (ervaring) en dat is het dan meestal. Niet zeuren, hij is uit geweest! :X

Er zijn mensen die bereid zijn om een 'deeltijd' hond te willen nemen. Soms oudere mensen of iig mensen die veel thuis zijn en tijd hebben, die het heerlijk vinden om voor een hond te zorgen. Maar niet de gehele verantwoordelijkheid hiervoor willen dragen. Vanwege de leeftijd of andere zaken. In A'dam zit er zelfs een bemiddelings organisatie heb ik begrepen. Ik kan mij goed voorstellen dat je bv door een scheiding ineens een eenzame hond hebt en je deze hond niet weg wilt doen, nou dan is dat een oplossing. Doe het via een organisatie of zet een advertentie. het zal je misschien verbazen hoeveel mensen dat een leuk idee vinden en dan heb je een win-win situatie. Het aantal dagen dat hij anders alleen zou zijn opgevangen door een gastgezin/persoon. Als het klikt is het prima. Even voor het werk brengen (of de sleutel geven) en na het werk weer ophalen.

1
4 Bleke Betty

Een hond is voor velen een statussymbool.
“ledereen heeft een hond dus ik ook”.
Het barst van de honden .
Wie niet thuis is , voedt zijn hond niet op.
Een hond is een mensenvriend en geen alleenganger.
Een morgen of middag of avond weg is geen probleem .
Maar één van de drie niet tegelijk of achter elkaar.
Neem een hond als je familie / vrienden ook een hond accepteren .

4
5 No newstoday

@2 wel graag 2 konijnen of meer, één kat is geen probleem. Veel mensen hebben niet door dat ze hun huisdier slecht behandelen.

0
6 Myth63

@6 , Omdat te veel mensen een dier in ene opwelling kopen.

Meestal is die opwelling een gevolg van een kind dat perse wil..........

0
7 Weet geen naam

Een hond is een gezelschapsdier, die kan je echt niet lang alleen laten.

1
8 Marrie

@4
-
Het is helaas zo dat er nog steeds veel te makkelijk honden worden genomen.
Eigenlijk is het zo dat indien er een hond is er ALTIJD iemand in huis moet zijn.
Tenminste altijd iemand ouder dan 10-12 jaar oud.
-
Hoewel het steeds moeilijker is om honden te houden door persoonlijke omstandigheden, maar ook omdat ons landje veel te vol aan het worden is, althans niet volgens GL, worden er toch steeds meer honden genomen. Dit is vragen om allerlei problemen.
-
Persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen, ziekte, het uit huis gaan van de kinderen, etc etc. dat kan allemaal gebeuren. En de honden zijn hier meestal het slachtoffer van. Want het wordt steeds moeilijker om die persoonlijke omstandigheden op te vangen. Men wil ook zo veel "leuke dingen doen".
-
Omdat onze asiels boordevol zitten met allerlei honden die door hun eigenaars veel te makkelijk zijn genomen pleit ik al jaren voor het instellen van een zgn. "hondeneigenaarsbewijs" vanuit de overheid (overeenkomstig een rijbewijs voor het rijden van een auto).
Een goede cursus voordat er een hond genomen wordt waarna een "hondeneigenaarsbewijs" kan worden uitgereikt doet hier wonderen. Mensen weten nu eenmaal vaak gewoon niet waaraan ze beginnen.
-
Er zijn zelfs mensen die moeilijke hondenrassen zoals Mechelse Herders, Akita's of Pit Bulls nemen zonder ooit een hond te hebben gehad, ook niet gestoord door enige hondenkennis, gewoon omdat ze het "zo leuk vinden" zo'n hond.
Al heel snel komen ze erachter dat het helemaal niet zo leuk meer is als ze eenmaal de hond hebben. En dan worden deze honden gedumpt in het asiel met meestal zeer ernstige gedragsstoornissen, zoals agressie of angsten, doordat zij niet de goede begeleiding hebben gehad als pup.
-
Ik pleit er dan ook voor dat het droppen van een hond in een asiel heel erg duur moet worden. Bovendien dient er altijd bekeken te worden of er geen sprake is van mishandeling van het dier. Een eigenaar is altijd verantwoordelijk voor de schade die deze bij een hond heeft aangericht. Het droppen van de hond in een asiel ontslaat hem niet van deze verantwoordelijkheid. Dit zal moeten worden afgedwongen vanuit de overheid.
-
Dus KAPPEN DAARMEE!
Helaas is onze minister veel meer geïnteresseerd in andere dingen dan het hondenbezit.
Dus kunnen we in Nederland nog lang "genieten" van wanbeleid t.a.v. honden.
/-
-

1
9 MrCally1

Best wel rot voor al die hondenrassen dat mensen de hond tienduizend jaren geleden gefokt heeft voor eigen gezelschap (en andere nuttige bezigheden voor mensen zoals o.a. waken, verdediging tegen wilde dieren en hulp bij de jacht) om ze nu veel te lang, als zijn het voorwerpen in het interieur, in een woonruimte alleen te laten wachten tot ze terug komen.

Ik besef wel dat mijn twee kleine rakkers door de omstandigheden waarin ik verkeer het geluk hebben dat ze bij mij, bij hoge uitzondering, hooguit een kwartier tot twintig minuten met elkaar moeten blijven zonder mijn aanwezigheid.
Moet ik langer weg dan twintig minuten, dan regel ik altijd een oppas voor ze.Mijn honden kunnen niet eens vier uur lang zonder menselijke aanwezigheid.Daar is het ras totaal niet geschikt voor.Dan worden ze gek in hun kop en gaan ze zitten huilen als wilde miniatuur wolven die proberen te communiceren met de rest van de roedel.Dus voor de rest van de tijd dat ze in hun hondenleven bij mij mogen blijven, tot de dood ons helaas van elkaar zal scheiden, neem ik ze bijna overal mee naar toe.
Zodat de fijne en nuttige ras-eigenschappen waarvoor ze lang geleden als hond gefokt zijn nog steeds volledig tot hun recht kunnen komen.

1
10 VBOH

Och een beetje goed getrainde hond kan rustig een uur of vijf zes alleen zijn. Hij/zij zal de boel niet bevuilen. Maar ja, als je huisdier iedere dag zo lang alleen is, waarom neem je dan een huisdier?

3
11 Nicks R. Van

@11

"Och een beetje goed getrainde hond kan rustig een uur of vijf zes alleen zijn. Hij/zij zal de boel niet bevuilen."

Daar gaat het helemaal niet om!!!

Het gaat erom dat zo'n diertje aandacht nodig heeft en graag z'n benen wil kunnen strekken. Dat gaat niet gebeuren als er de hele dag niemand thuis is.

2
12 Kopkaas

@9
Helemaal met je eens, met alle bovenstaande reacties eigenlijk. Maar ja, daar zullen dus ook niet de mensen tussen zitten waar dit draadje over gaat question

@9 ,
Alleen deze opmerking van u kan ik niet geheel onderschrijven:
"Ik pleit er dan ook voor dat het droppen van een hond in een asiel heel erg duur moet worden"

Ik ben er bang voor, dat men dan nog veel erger en vaker dan nu hun dier op een gruwelijke manier lozen. Eigenlijk is het niet eens erg moeilijk op te lossen, als de overheid eens een keer daadkracht toonde. va. de jaren '70 wordt er door dierenliefhebbers (ook ik) al gepleit, gesmeekt zelfs, om met een beleid te komen waarbij iemand die een huisdier wil hebben daarvoor eerst een korte cursus moet nemen en een diploma halen over de basisbehoeften, zorgvraag, welzijnsvraag, ed van het betreffende huisdier. Daarbij een soort van dieren APK,
1 keer in een jaar bij de dierenarts voor een verklaring van welbevinden (of id) gechipt uiteraard, En een keihard beleid jegens malafide fokkers. De regels veel strakker aantrekken, meer eisen stellen aan de fokkers zelf, de omstandigheden, het aantal keen een nestje bv. en meer controle.
Import onder zeer strenge maatregelen en niet automatisch maar toestaan. Bij fouten ook veel harder optreden. Fokkerij zo wie zo onder veel strengere regelgeving.
Ik ken dat wereldje goed. En ik heb er genoeg meegemaakt waarbij de keuken al was besteld, zelfs voor de dekking ook maar plaats had gevonden, en o wee, als dan de teef niet zwanger bleek te zijn. Een reu erop binden gebeurde gewoon, pure verkrachting... tja als je al een keuken hebt bested question

Dan stop je (grotendeels) de malafide fokkers, de uitgebuite teven bv niet meer dan 3 nesten maximaal met een teef en ook een maximum aan reu-dekkingen, de illegale import, de broodfok, de fokstallen voor instant puppen, de buitenlandse en dan mn de O-blok fokkerij met afschuwelijke situaties.

Een goeie fokker heeft al baasjes uitgekozen voor de dekking en een goeie baas wil daar graag op wachten desnoods 2x als het niet is gelukt. In die tussentijd kan je deze personen juist helpen en inzicht geven enz.
En dat zou voor elk huisdier moeten gelden, diploma, 'wachttijd' en verplicht chippen en DA.
hef maar belasting van mij part om dit te bekostigen, dat hoeft niet veel te zijn en kan waarschijnlijk al makkelijk betaald worden uit alleen de hondenbelasting wat in het diepe zwarte gat vd lokale overheid verdwijnt.

Utopie? Waarschijnlijk, maar ik blijf hopen! question

1
13 Bleke Betty

@12
Precies en wat men ook veelal negeert is dat het ook belangrijk is voor hun psyche. Uitgaan en snuffelen is hun sociale media. Hun datingsite, hun input. Ze kunnen alles uit die luchtjes halen, oud/jong, hormonaal, loops of dominant etc. het is hun 'Twittertijd' dat hoor je je maatje te gunnen, want wat kan en mag hij nu helemaal? Het grootste gedeelte van de 24 uur ligt hij te slapen. Dus die paar uur (hopelijk) op een dag dat hij naar buiten mag en luchtjes mag snuiven is het knap lullig als hij overal maar doorgetrokken wordt. Tempo, plassen, poepen en hup weer snel naar huis! :X en vaak nog naast een kinderwagen waar hij helemaal niks mag en door gesleept wordt, zelfs plassend en wel, ik zie het regelmatig en zeg er regelmatig ook iets van,

1
14 Bleke Betty

Goede reactie's.
Nu nog een vraagje, wat als 2 honden samen zijn?

0
15 Aragon

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
sockknitter
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7Ken je de eisen van Poetin?Oekraine miet dememilitariseren,Oekraine moet de Krim en Donbas inleverenOekraine mag niet bij de NATO/EU....

11 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@39 Ja, mijn fout.Heb geen rekening gehouden met mierenneukers die alles aangrijpen om hun haat acceptabel te maken.Dus even een correct...

13 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Snorrie
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@7 Ja....

16 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Vageali6888
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@3"Als Poetin niet kan winnen, dan niemand"Dus sturen we er nog een paar honderd miljard euro extra aan langeafstandsraketten en ander w...

22 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Mensen met laag inkomen krijgen dit jaar tot honderden euro's meer vakantiegeld

@3 Heb je het gelezen?...

23 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Ik roep al 20 jaar, 'wees niet naïeve, als puntje bij paaltje komt keren ze zich tegen ons'.En met 'ze' bedoel ik niet iedere immigra...

24 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@4 Afleiden? Het MO komt ons niet militair aanvallen....

25 minuten geleden geplaatst door RobP

RobP
Ollongren: Poetins grens stopt niet bij de NAVO-grens

@2 Als je geluisterd had naar de toespraken van Poetin en zijn geschiedenislessen dan is het antwoord: "Ja."...

26 minuten geleden geplaatst door RobP

Vageali6888
Wat onthullen asielzoekers als je ze vragen stelt zonder zichtbare camera? Jonathan ging undercover

UAE's minister van buitenlandse zakenThere will come a day that we will see far more radical extremist and terrorists coming out of Europe...

29 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

JackKropotkin
Briefje van Jan - aan Stephan van Baarle - Buttkicken.nl

Het was wel een grappige verspreking van die haatstalactiet van Denk. ...

31 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

NK. App
Love And Hip Hop NudeMother Son PormEmma Stone SexsceneLauren Akexis LeakedSex Movie OpenFree Download Porn MovieYespor NPerfect Tits PornEbony Soles JoiXnxx Teacher TeluguBrazzers Xxnx ComIndian Family XxxWatch Hindi PornAngelicaggx OnlyfansBest Porn JapanesBig Tits NerdLayla London PovAfter School PornPorn Indian HardBig Tity LesbiansSquirting Girlsسكس حلوJadeteen Bang BusNala Ray OnlyfansX Video MalluJapanese Sister In Law SexPorn WalpapperAnty SexBrooklyn Chase PornNikki.stone NudePornh AmateurPorn Free EroticaDirty Diana PornhubYamato NudesHampster XxxAngrejan Ki BfXrare PornTelugu Ammai PukuIndian Live Cam PornBoxtrucksex FullSeniorsizzleInsex PornKissxxxIporns TvSex Film Video Sex VideoSex GoliActress Bhavana XxxWhitney Wisconsin PornRiley Reid BtsBest Porn Scenes Of All TimeMovie 18 KoreanAirikacal Leaked NudesHqporner#Porne BrXnxx.tvMilking A HucowPlug Talk LeakNude Punjabi ModelLisa Ann James DeenMom.dad Son PornZackychaMoms HornyHollywood Real Sex SceneSunny Leone Xxn VideoSkylar PornJoi MomPorn GuroStepmother GriendsFree Live Sex VideoBdsmtubeLethal Hard CoreFrancesca Farago OnlyfansList EscortPornôforteGay Lucario PornBrett RosiZarine Khan SexLetsdoeit VideosDesi Nude College GirlsSexwithcamiBiqle.ruCastingxxx PornUrvashi PornKristina LissinaTrivia PornChanell HeartChola PornPorn Japan Mother SonLivetoliveHot Gay FuckPhonerotica HdSamantha PukuDevon Jenelle OnlyfansExcogi ComTelugu Bollywood SexBig Black Monster CockStep Mom Big TitsOmegleteenAstrailian PornHot Lesbin KissingSkipthgamesStaxxxBeach HentaiDesi New Porn MoviesAnalclose UpFree Porn Downloadable SitesVanssa BlueLesbian Milf Seduces MilfScat Eating PornElle Brooke BbcBracilian PornBeeg.com]Bridget BKylayese OnlyfansMoney Talks Spring BreakSite De Garotas De ProgramaPornos AbellaJkab Ethan DaleTelugu Sex Xnxx ComSex Com VidioCarmen Electra NakedBlack ThreesomesFlirt SquritMom Son Watching PornBd Adultes GratuitesPornográfica Pornográfica PornográficaAnus Pic PornPrincessberplPussy Tight Pussy Clean Pussy FreshAunty LiveXxx Boobs PicMy Porn ComHypnotize PornLeaked PornographyGay Sex ComicsAi ShoujoBarstool AnalVideos Para AdultosPorn Vudeos HdIndian Hindi Sex XxxIndian Teen Girl NakedG.ehentaiMegapersonal ComBatxxx3gpkingeBigboobteenNerd PornIvy WofleSarah Michelle Gellar NakedIndian Sex X Videos