Mogen te zware mensen tevreden zijn met hun gewicht? (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Wetenschap  ·  95 Reacties

  • 4
  • 706x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@45 suiker en vet zijn ook genotsmiddelen. Van mij mag de staat daar wel haar geld vandaan halen, zodat we elders weer wat terugkrijgen.

@50 ik stel wel dat de politiek het nooit goed kan doen. Linksom of rechtsom zullen mensen zoals jij de boel compleet platzeiken.

0
51 Attercopus

@48 Je moet geen zeep eten.

0
52 Lambaster

@51 Suikers en vetten hebben we nodig, ik zou ze niet onder genotsmiddelen willen scharen.

0
53 Wylde Gjert

@53 we hebben ze nodig, maar niet in de hoeveelheden waarin ze in gemaksvoedsel zitten. Daarin zijn het gewoon genotsmiddelen.

0
54 Attercopus

@43

Heel erg wat je hebt meegemaakt, ik hoop dat het beter met je gaat.

1 advies: ik snap je frustratie en boosheid, maar ben voorzichtig met wat je hier schrijft. Je stelt je kwetsbaar op. Niet iedereen kan dat waarderen. Ooit zelf die ‘fout’ gemaakt.

OT:
Gewicht is een getal, net als je leeftijd. Het gaat erom hoe je jezelf bij je lijf voelt.

@53

Eens, gewoon eten zoals voedsel bedoelt is, suiker en vetten. I.p.v. suikervervangers en vetten die geen vetten meer zijn.

@54
Ook eens.

1
55 Dunkelheit

@15

Voedsel is in ons land een keuze.
Je kunt ook kiezen voor verse producten waar niets aan is toegevoegd. Die zijn overal in grote hoeveelheden te koop. En veel verse producten zijn ook goed geprijsd
Dat veel mensen niet tegen de verleiding van junkfood kunnen, wiens schuld is dat?

0
56 carpenter

@56 het is altijd een beetje van beiden. Net zoals de tabaksindustrie onderzoek deed naar hoe ze sigaretten verslavender konden maken heeft de voedingsindustrie haar best gedaan om combinaties van suiker, zout en vet te vinden waar mensen makkelijk van door blijven eten. Het blijft natuurlijk ieders keuze; als niemand die meuk koopt gaat de industrie echt wel andere dingen maken. Maar ik snap wel dat de verleiding groot kan zijn.

Voor mij is vooral de vraag wie er verantwoordelijk is: de consument, de overheid of de industrie. Die bedrijven doen niets omdat ze dan de concurrentieslag met andere bedrijven verliezen, de overheid doet niets uit angst voor boze consumenten (=kiezers), dus uiteindelijk ligt de bal toch bij de consument.

0
57 Attercopus

Fatshaming mag niet meer dus denken de dikkerts dat het prima is. question

0
58 Wild Rover

@57 Zout en vet is ook gewoon lekker. Vooral speklappen kan ik de hele dag wel doorvreten als een beest. question

0
59 Wild Rover

Jammer dat onze maatschappij het eten van koolydraten zo promoot, eet eens twee maanden minder koolydraten(zeg 80%) en negentig procent van de veel te zwaren is op zijn gewenste gewicht..

0
60 Xmod

@59 dat is evolutionair zo geprogrammeerd. Voor de holenmens waren dat (en suiker) schaarse middelen waar je zoveel mogelijk van moest eten als het even voorhanden was. In deze tijd is het niet meer schaars en krijgen mensen er veel te veel van binnen, want het evolutionaire mechanisme is nog hetzelfde als bij de holenmens.

0
61 Attercopus

@59

Als je daarbij zwaarwerk doet en alles weer verbrandt dan is er niet zoveel aan de hand.
Probleem is dat veel mensen zittend werk hebben en velen daarbij weinig aan lichaamsbeweging doen. Dan is het belangrijk om na te denken over je eet- en leefgewoontes.

0
62 carpenter

@61 Jep, overmacht. question

0
63 Wild Rover

@60 was het maar zo simpel om alleen naar koolhydraten te wijzen. Alleen domme mensen geloven in simpele oplossingen question

2
64 Attercopus

@61

Dankzij(??) de industrieële revolutie zijn juist suikers(koolhydraten) en vetten zeer goedkoop te produceren.
En waar er vroeger nog tijden van schaarste waren (misoogst, strenge winters) liggen nu de winkels het hele jaar vol meet calorierijk voedsel. Door meer zittend werk, betere woningen, transport en goede verwarming verbranden we minder calorieën. Het resultaat laat zich raden

0
65 carpenter

@62 zout blijft wel een probleem.

@63 tja, je kunt meteen toegeven aan elke gril of een beetje zelfbeheersing betrachten. Wat mij betreft zou het voor veel mensen gezond zijn als ze iets minder aan hun impulsen toe zouden geven, en iets meer nadenken. Maar ja, ijdele hoop.

0
66 Attercopus

@59
Weet je wat ook zo lekker is. Eigen gemaakte babi pangang gemaakt van speklappen, en dan ook nog saté gemaakt van varkenshaas of kipfilet. En dan steek ik altijd even de barbecue aan om het daarop dan te roosteren.

0
67 rebo

@64 Ik begrijp niet zo goed waarom je zo beledigend moet reageren, dit pleit niet voor je ..

Ik ben in twee maanden 21 kilo kwijt en mijn vrouw 30 kilo.
We zijn nu een jaar verder en zitten nu nog op ons ideale gewicht..

Voor serieuze interesse zie William Cortvriend

https://www.google.com/search?q=william+cortvriendt&rlz=1C1MSIV_enNL654NL654&oq=william+cord&aqs=chrome.2.69i57j0l5.7007j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

http://hoewordje100.nl/televisieserie-hoe-word-ik-100/#.XE14_VxKi70

Ps dit is geen dieet, maar een life-style

2
68 Xmod

@67 Ik heb gisteren nog twee kippen geslacht dus ik ga zo maar eens vreten als een wolf. question
Varkenshaas vind ik zonde om voor saté te gebruiken. Dat eet ik liever zo.

0
69 Wild Rover

@66 Ach, stiekem is neuken, vreten, vechten en zuipen wel leuk. question

0
70 Wild Rover

@66

Inderdaad, ook voor zout geldt dat het een gewenning is waarbij de door jouw genoemde beheersing om de hoek komt kijken (moeilijk, moeilijk).

Anekdote,
Vroeger deed ik een paar jaar met een pak zout. Omdat ik een erg lage bloedruk heb, heb ik mijzelf gedwongen om iets meer zout te gebruiken.
Maar nog altijd vind ik veel producten uit de winkel veel te zout (gezouten noten bijvoorbeeld)

0
71 carpenter

@70

Waarbij sex en vechten wel weer goed zijn om calorieën te verbranden.
En dan geef ik de voorkeur aan het eerste. Een beetje vechtpartij kan weer andere vervelende gevolgen hebben question

0
72 carpenter

@72 Daarom moet je ook winnen.
Het nadeel van seks is dat ik Moeders weer moet vragen. Vechten is makkelijker. question

0
73 Wild Rover

@68 Ik ben niet beledigd. Ik waarschuw alleen voor simpele adviezen: alleen koolhydraten verminderen is geen goed idee. Het kan wel werken, maar dan in een gebalanceerd dieet; zorg dat je alle voedingstoffen binnenkrijgt. Als je daarmee ook minder calorieen binnenkrijgt zul je afvallen. Als je koolhydraten vervangt door evenveel calorieen van eiwit en vet dan schiet je niets op. Het is toch vooral veel hype, dat low-carb fetisjisme.

@70 vechten vind ik helemaal niks aan.

@71 Wij eten thuis met vrij weinig zout (vanwege medische problemen), en daar wen je toch heel snel aan. Nadeel is inderdaad dat veel producten dan veel te zout smaken (en al helemaal als je in een restaurant gaat eten).

0
74 Attercopus

@69
Ja maar hoezo is het dan zonde? Want ik gebruik het dan voor saté maar toch ook zo. Net zoals dat ik bij mijn eten bij gelegenheid ook altijd een grote haasbiefstuk neem. Maar ik gebruik die zelfde haasbiefstuk toch ook wel om daar dan mijn shoarmabroodjes mee te vullen. Dan snij ik er gourmetbiefstukjes van die ik dan even in de koekenpan bak. Maar dat brengt mijn beroep (slager) misschien wel met zich mee en wie het dichts bij het vuur zit die warmt zich het beste. En je moet ten slotte achter je eigen product staan zeg ik dan maar.

0
75 rebo

@75 Saté vind ik altijd maar voor wat minder goed vlees omdat het de smaak toch overheerst. Varkenshaasjes en haasbiefstukjes heb ik liever naturel.

0
76 Wild Rover

@68

Hij wijst je er op dat het gevaar van eenzijdig blik op voeding niet goed is.
Mijn vrouw doet net als jij een koolhydraatarm dieet. Maar slaat daarbij door waardoor zij zich vaak niet goed voelt. Ik probeel haar er van te overtuigen dat het geen kwaad kan om af en toe eens een stukje brood te eten of wat rijst.

Anekdote
En zo dacht mijn moeder toen ik in de puberteit zat dat we met z'n allen aan een macrobiotisch dieet moesten. Mijn zus en ik hebben ons daar hevig tegen verzet. Mijn moeder heeft het nog een aantal jaren doorgezet. Maar het bekwam haar niet goed. Toch allerlei tekorten in het bloed.

0
77 carpenter

@74 Ik ga je toch gelijk geven, over domme mensen dus.

Maar sommige mensen zijn te dom en verdienen domweg niet beter.

0
78 Xmod

@73

Ik hoef er gelukkig nooit om te vragen question
En vechten vind ik niets aan. Ook al ben flink ik sterker dan gemiddeld en ben ik regelmatig uitgelokt. Ik ben het altijd uit de weg gegaan.

0
79 carpenter

@77 Ik probeel haar er van te overtuigen dat het geen kwaad kan om af en toe eens een stukje brood te eten of wat rijst.

Wat was het nut toen?

Behalve dat ze haar eetlust aanwakerde..

Koolhydraten zijn dus eigenlijk een brandstof voor de ontwikkeling van energie. ... Wanneer er geen koolhydraten meer zijn, zal je lichaam overgaan op de verbranding van vet. Ketogene toestand. Ketonen komen in je bloedbaan terecht omdat het een afbraakproduct is van lichaamsvet.

https://www.optimalegezondheid.com/ketose/

0
80 Xmod

@76
Dat het qua smaak geen zak uitmaakt ben ik gelijk met je eens. Want zoals bij bijvoorbeeld saté overheerst natuurlijk vooral de smaak van de ketjap en de satékruiden. Maar dat is dan ook niet de reden dat ik varkenshaas neem. Dat is bij mij gewoon omdat dat het zachtste vleesdeel is. En ik kom er toch genoeg van tegen op mijn werk dus waarom dan niet in dat geval?

0
81 rebo

4 speklappen, een halve kilo kip en een gebakken ei met kaas op. Dan voel je je toch wel de koning te rijk. question

0
82 Wild Rover

@80 "Koolhydraten zijn dus eigenlijk een brandstof voor de ontwikkeling van energie. "

Vet ook, en eiwitten voor een belangrijk deel ook. Als je wilt afvallen moet je minder brandstof binnenkrijgen (of meer verbranden).

0
83 Attercopus

@83 Heel goed, en nu..

0
84 Xmod
85 Xmod

Iedereen mag blij zijn met zichzelf, ongeacht hoe hij of zij eruit ziet. De één is te mager, de ander te dik en zo is er altijd een tegenovergestelde. Mooi, lelijk, lang, kort, blank, zwart, bruin, grote neus, grote oren, enz. enz.
Hiermee wordt alleen maar een hetze gevoerd tegen mensen met overgewicht. Ongezond? Dat zal soms het geval zijn. Maar dat zijn menig sporten ook die men toch als gezond beschouwd. het aantal blessuren door het sporten koste de samenleving ook klappen met geld. ga de gipsvluchten maar eens kijken, of de voetbal-blessures enz.
En bij overgewicht worden mensen vaak afgerekend op dingen waar ze vaak niet eens iets aan kunnen doen. Net als aan ondergewicht niet. Toevallig sprak ik van de week een vrouw van 52 die behoorlijk overgewicht heeft. Ze liet mij foto's zien uit haar verleden waarop ze t/m haar 48e eerder te mager was dan te dik. Het was alsof het een totaal andere vrouw was, gewoon bijna niet te geloven dat het om dezelfde vrouw ging. Ze leek wel 10 jaar ouder. En hoe kwam het nou? Door ziekte is ze op de Prednison gezet en is daardoor gigantisch aangekomen. Ik was echt gechoqueerd, haar man beaamde elk woord wat ze zei. Daar ben je dan mooi mee klaar.
Ik ken zelf iemand in onze vriendenkring die kleding heeft in alle maten tussen mt. 48 (standaardmaat) tot aan maat 56 aan toe. Hij heeft een ernstig schildklier probleem. En vorig jaar met die medicijnen tekorten was het dramatisch voor hem, het kan dan zelfs zijn leven kosten.
dan heb je de typen mensen nog, de ectomorf, de endomorf en het prettigst, de mesomorf. En ook dat is genetisch bepaald, net als het honger-gen ook weer iets waar je niets aan kunt doen.
Er is inmiddels wel bekend geworden dat overgewicht wel eventjes wat gecompliceerder is dan het standaard "eet maar anders en eet maar minder" dat gaat maar tot zover! Ik zelf moet opletten voor ondergewicht en zeker met sporten moet ik opletten dat ik genoeg goede voeding binnenkrijg en niet teveel en te intensief sport want dan word ik te dun. Is ook niet fijn en ik ken mensen die zich volproppen met troep om maar wat zwaarder te worden.
Natuurlijk zijn er ook mensen die zich volproppen, maar dan nog is de vraag, waarom doen ze dat? Niet omdat ze zo graag veel en veel te dik worden? En een westerse ziekte is obesitas allang al niet meer. Het is inmiddels bv. al epidemisch in het MO.
Israël heeft er een aantal baanbrekende onderzoeken naar gedaan ook naar diabetes en obesitas en daar zijn toch zeer 'verrassende' zaken naar voren gekomen, bv dat de één wel dik wordt en zijn suiker omhoog gaat van bv. een hamburger ed, en bij de ander niet! Dat de ene diabeet zaken mots eten om de suiker omlaag te krijgen en af te vallen wat bij de ander nu juist de suiker deeds tijgen en de persoon dikker werd.
Hoe dan ook is het wel duidelijk geworden dat het 'te dik - dus moet je maar minder eten'
lang niet altijd opgaat! En het typische vind ik altijd, dat dezelfde mensen die altijd zo hoog vd toren blazen als het om discriminatie gaat, dikke mensen met de grond gelijk en belachelijk maken. Alsof dat geen discriminatie is.

https://fitnessjunk.nl/ectomorf-mesomorf-endomorf-lichaamstype/

1
86 Bleke Betty

@84 minder calorieën eten, goed gebalanceerd eten, meer bewegen, kijk wat voor jou persoonlijk goed werkt, en je niet teveel aantrekken van allerlei hypes.

0
87 Attercopus

@87 Ik had je al verteld dat we nu reeds 10 maanden op onze ideale gewicht zitten?

0
88 Xmod

@86 "Hoe dan ook is het wel duidelijk geworden dat het 'te dik - dus moet je maar minder eten'
lang niet altijd opgaat!"

Feitelijk gaat het wel op; uiteindelijk is dik worden een consequentie van meer calorieen binnenkrijgen dan je lichaam gebruikt. Hoeveel je lichaam gebruikt verschilt echter per persoon, en kun je wat stimuleren met beweging (en jojo-en met dieet zorgt er voor dat je lichaam steeds zuiniger wordt). Voor mij geen reden om dikke mensen na te wijzen: je mag er pas wat van zeggen als je eerst een paar duizend kilometer in hun schoenen hebt afgelegd. Ik denk wel dat het goed is dat er onderzoek naar wordt gedaan, want ik neem aan dat de meeste dikken mensen liever wat dunner zouden zijn, en kennis kan daarbij helpen.

0
89 Attercopus

@88 Dat is heel mooi voor je. Dat betekent niet dat 80% minder koolhydraten eten (voor iedereen, zonder naar de rest van je eetpatroon te kijken) een goed idee is.

0
90 Attercopus

@90 Ook goed, veel succes met je strijd.

0
91 Xmod

@91 Mijn strijd is niet met mijn (of andermans) gewicht, en ook niet tegen de algemene domheid van mensen. Wat het wel is houd ik lekker voor me, want die strijd voer ik niet hier.

0
92 Attercopus

@92 Bent u te dik?

1
93 Lambaster

@93 Ik zou best een paar kilo kwijt kunnen, maar mensen zullen mij niet snel als 'te dik' kwalificeren.

0
94 Attercopus

@94 Good 4 U!

0
95 Lambaster

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@34 Nee dat gaat niet want ze spreken geen Nederlands bij aankomst in Ter Apel.Hoe dan ook moet de selectie procedure om gelukzoekers en vlu...

1 minuut geleden geplaatst door VBOH

Biscanna
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@37 Laat ik het nu helemaal niet over afkomst of kleur gehad hebben. Kan je "aangifte" zo de prullenbak in. 😂...

1 minuut geleden geplaatst door Biscanna

Snorrie
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@6 En dan moeten toegeven dat het christenen waren die de grootste moord op joden op hun geweten hebben?Natuurlijk niet, dit moet gebruikt...

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@49 Je hebt blijkbaar echt geen idee. Jouw interpretatie komt eigenlijk alleen maar voor in extreemrechtse kringen, zelfs in islamistische milie...

2 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@39 Dan kunnen we niets meer lezen van bv ronin. ...

4 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Defcte burger
BBB wil actie tegen Jodenhaat: 'Nooit meer is nu' - NieuwRechts.nl

Ik mis nog een paar woorden bij haar opsommingen ; Brug en gebouwen projecties. ...

4 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Bob Sleebaan
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Ik stel voor dat de NK admin een scheldfilter ontwikkelt. ...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

JackKropotkin
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

@13 Zeker en als je toch je eigen groepjes wil toevoegen dan kan je het islamitisch smaldeel, de allergrootste groep antisemieten in Nederland, ...

7 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Bram brabant
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

Mooi. Daar liggen ze goed. Nu maar hopen dat dat asielgespuis het even doorgeeft aan het thuisfront.👍👍...

7 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

Wedergeboren
Situatie asielopvang ‘heel kritiek’: mensen slapen in Ter Apel op de grond, COA krijgt hen niet ondergebracht

@32 https://discriminatie.nl/discriminatiegronden/herkomst-huidskleur-racisme/#:~:text=Discriminatie%20op%20basis%20van%20herkomst%20of...

11 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Shemale Porn MoviesXvideos ParaWhy Am I Horny All The TimeNetto5nettoPakistani Hd PornMia Kalifa New VideoDog MasterbationTeenies HandjobsXxx.lesbianpornGetting Jerked OffJav Movies English SubtitleGand Ka PhotoDescargar VideopornoBelle Delphine PorJulia Ann BoobsAri Kytsya PornJovenciHorse Cums In MouthWebtoon Hentai FrGay First BjLaararose OnlyfansKannada Blue FilmTessa Lane Porn VideosSexcideosSunny Leony ComDesi Por VideoEliza Ibarra X VideoSucking Juicy TitsGreek PornstarsTwo_trunkxSpitroasted PornRate My Nude BodyPorn GratPorn Filme CompletoTiktok NippleUndressing PornIndian Priya PornXxxxx MovieJapan NakedVelha PornoXxx Movies ComOnly Fans LeakddDeepthroat GameHospital Sex ComKushboo Sex FilmSex Video Download SexyBrazzers School VideoCelebrity Leaked VideoMilf StoruesIndian Porn ComIndian Hairy SexGirlfriend GalliresTiktok 18 PornIndin Xxx VedeoIndian Teen Sex PicsAlyssa Sorto NudeMandy Flores MomNaked In WalmartStella Cox Double PenetrationBaixar Filmes PornográficoAsian Porn With Big TitsOlivia Casta LeaksWww Adult Movie ComThai Lesbian PornBrittanya Razavi Porn VideosRafe Xxx VideoAutumn Falls BfPornhub TeamsteeSwinger GamesPinky PornstarrGerman Goo GirksKendall Woods PornMaddy OrelliIndian Bhabhi Devar PornFuta SexSunpronoTamil Saree XxxKayla Green XxxDesi Bhabi Hot VideosShower Nude WomanStep Sis SquirtsSarawr Cosplay OnlyfansTamil Sex Video ComChudai Ki ChutAll Country Sex VideoOfficialegyptLong Leg PornDoushinDelilahmoonxFeatured Porn VideosDasesexySuhagraat ClipsSuper HotbabesDayana VendttaXxmomWwwhd Porn.comPornovideoshub.Hamstwr Free PornMomsexvdeoBokep Step MomSek JepangKillergram ComCuckold Husband PornAsshole Behind ThongLesbian Squirt VideosPublic Agent X VideoGirlsdopornblondeStay Away From My DaughterMia Khalifa First TimeJenna SetivaBrianna Beach Nude BeachPeeing Lesbians PornPorn Telegram GroupPorn InterracilPrescope PornImagens SexoJennifer Lopez Is NakedNerd PornstarPuerto Rico PornosX M Xx.comBeautiful Girl Bf VideoBlackmalemeLatino Big Tits Pornسکس مسنIndian SexxiWww Indian XxxxKarnadaka Sex VideosXxx PovBhad Bhabie LeakUltra Hi Def PornMyvisterBabysittwr PornNaked Anime MomLesbian Orgasmic MassageLive Sex Video ChatEroticmoviesCrackheads PornBbw Sister PornMisssvikkiCeleb CametoePlancul DirectPussy XxxBrazzers Videos XnxxXnxx ChannelPornvideohindiPornos SnapchatCut Ki CudaiBlackmil PornMia-277Sapna Aunty