door Havermout in Economie  ·  25 Reacties

  • 1
  • 430x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dan gaan ze de opleidingen en trainingen maar betalen voor de werknemers en dan geven ze die mensen daar ook de tijd en gelegenheid voor!!!

1
1 Topperz

@1 , werklvoer stijf van de certificeringen waar ze op afgerekend kunnen worden, en de baasjes hebben genoeg aan bedrijfskunde!

0
2 caso

Van VNO-NCW had ik het wel verwacht maar van MKB-Nederland zeer zeker niet.

0
3 Wild Rover

@2 wel tijdelijke zodat je om de zoveel tijd op herhaling moet.

de schoonmaker is tegenwoordig hoger opgeleid, dan de managers...

0
4 Gratiebarmhart

Maar vno-ncw willen dan wel dat de werknemers de opleidingen betalen als onderdeel van hun beloning. Zie allinea 1

0
5 Prof. Zuurbekje

@4 , uiteraard, ook een verdienmodel.

0
6 caso

@6 precies, straks de kindjes ook elke 5 jaar een nieuwe zwem diploma...
totaal door geslagen.

0
7 Gratiebarmhart

Als de werkgevers dit zo graag willen is het geen enkel probleem! Opleiding onder werktijd, met natuurlijk doorbetaling van salaris, examens ook onder werktijd en niet in het weekend, na het behalen van certificaat cq diploma per direct loonschaal omhoog, en dit geldt dan voor alle opleidingen die de werkgevers organisaties je door de strot willen douwen.

0
8 Bender Rodriquez

@5 Nee verkeerde conclusie

4
9 GOTCHA666

@9 ,
" Scholing en ontwikkeling moeten standaard onderdelen worden van het totale belongingspakket "

Jouw ' nee verkeerde conclusie ' slaan uiteraard op je eigen simpelheid...

Het woord ' totale ' betekent dat jij als werknemer je eigen opleiding mag gaan betalen, het hoort bij je belongingspakket, als je 35.000 euro per jaar verdient, dan wil de werkgever er b.v €2500 aan opleidingen besteden, dat geld krijg jij dus niet in je handje.

0
10 Bender Rodriquez

@10 Nee verkeerde conclusie
Het beloningspakket dat kan ook aangepast worden en zal zelfs moeten als je al het minimumloon hebt

Werk genoeg nu dus de werkgever die zal dat ook niet zomaar doen
Je korten op je inkomen

4
11 GOTCHA666

Kun je weer de ene na de andere onzin workshop volgen om maar te voldoen aan de bijscholingseis.
Je moet een x aantal uur investeren. Boeit amper wat je doet. Hoog pret gehalte.

Wanneer wordt er nou eens ingezet op kwaliteit ipv kwantiteit?
Laat mensen daadwerkelijk de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied leren zodat ze niet achter komen te lopen bij de jonge garde.
2 dgn per maand uitgeroosterd in de schoolbanken zitten.
Ontwikkelingen horen. Bespreken. Hoe te implementeren..

0
12 Aunti

@12 ; Achter lopen bij de jongere garde? Laat ik dat op dit moment, ondanks mijn leeftijd, nu eens zijn. Wij krijgen twee weken training waarna je nog geen 10% van de kennis die je nodig hebt beheerst. De maanden daarna leun je dus zwaar op de 'oude' garde om je werk te kunnen doen. Pas na een jaar of 3 kan je zeggen dat je alles beheerst.

Daarnaast is schoolbanken kennis niet heilig. In mijn eigen vak heb ik nooit een echte opleiding gevolgd; paar trainingen hier en daar en dat was het dan. Toch heb ik heel wat mensen mét dat schooldiploma moeten helpen door de jaren heen omdat ze de kennis en ervaring misten.

0
13 Mariska3

In de ict is het zeer normaal dat je continue bijleert, stilstaan is letterlijk achteruit gaan in deze sector.

Bijna elke werkgever waar heb ik gezeten geeft om deze rede ook nog tussen de 3000-5000 / jaar uit aan conferenties, trainingen, boeken, wat er maar gevraagd wordt (en redelijk is).

Eerlijk gezegd vind ik dat ook alleen maar goed, de werknemers willen graag doorleren (de meeste programmeurs die ik ken zitten toch wel tegen de 60 uur per week achter de PC, ook voor extra training) dus als de baas mee betaald zijn we / ze alleen maar blij.

Maar ik ben het wel volledig ook volledig eens met @2 en @4 .
Het is lang geleden dat ik een manager heb gehad die ook maar iets van programmeren af weet... Of een HR manager die echt iets van HR af wist...

0
14 lost

Maar wel in de steeds drukker bezette "vrije" tijd zeker, wanneer ze ook al voor de baas bereikbaar moeten zijn, de ouders en schoonouders en de buren mantelzorgen, de kinderen van en naar de creche en clubjes rijden, gezond koken met verse ingrediënten en daar boodschappen voor doen, naar de sportschool een paar keer per week, minimaal een half uur per dag naar yoga, zorgen voor voldoende nachtrust (wanneer?) want je bent verplicht tot een goede lifestyle door de baas en de verzekeraar anders ontslag/boete, enz. enz. enz.

1
15 Wendel

@14 sommige beroepen is het handig om bij te scholen dan kies je er ook voor.
maar in de schoonmaak, achter de lopende band en meer doe beroepen zit je echt niet te wachten om steeds bij te leren.

over schoolt is in sommige beroepen niet handig je prijst je ook de markt uit,
men heeft graag goedkopenkrachten.

kom op een w.c schoonmaken met tig certivicaten dan wil je ook verbeteren niet blijvend die pot boenen.
er is weer totaal niet na gedacht over gevolgen op zo`n werkvloer.

0
16 Gratiebarmhart

@13 je bericht is nogal tegenstrijdig..

Een training van 2wkn waar je niks aan hebt (precies wat ik zeg.) Aan de ene kant..
Aan de andere kant zeg je heb je nooit een opleiding gevolgd en wist alles beter dan anderen door wat workshops.
Heel verwarrend.

Anyhoe. Ik spreek over blijvend opleiden zodat de oude garde echt bij blijft.
Ik zeg nergens dat hun kennis en ervaring waardeloos is..
Integendeel.
Ik wil die juist behouden door te zorgen voor een constante bijscholing.
Zo blijft kennis behouden.

2
17 Aunti

* Verwijderd door de redactie *

18 Captain Hero

@16 Daarentegen, een vriend van mij werkt in de schoonmaak (ondanks dat hij een universitaire opleiding in de mode heeft afgerond, maarja.... weinig werk in te vinden).

Hij werkt nu al 10-15 jaar in een klein schoonmaak bedrijfje waar de baas totaal niet in zijn personeel investeert, met als gevolg dat hij niet eens kan overstappen naar een ander (groter) bedrijf aangezien die wel allerlei certificaties vragen.

Als zijn werkgever verplicht werd gesteld om zijn personeel bij te scholen (waar mogelijk, uitzonderingen zullen er altijd zijn en ik vind ook zeker dat de werknemer het laatste woord moet kunnen hebben over wel of niet een opleiding volgen) dan had hij (en velen zoals hij) niet vastgezeten bij de huidige werkgever.

Zolang een werknemer niet verplicht wordt om bij te scholen, maar een werkgever verplicht wordt om dit aan te bieden zie ik geen enkel probleem voor de werknemer, alleen voordelen.

0
19 lost

@19 hij kan zijn werk doet het goed al 15 jaar berg ervaring nul zero waardering en met opleiding is hij voor de grote bedrijven te duur.

het is een spelletje dat werknemer altijd verliest.

1
20 Gratiebarmhart

@19 : Juist, maar dat lijkt op dit moment onwaarschijnlijk, iedereen de lusten en wij de lasten is het devies. Maar gelijk heeft u, zo zou het moeten.

2
21 Wendel

Wij staan geregistreerd in een register, herregistratie is om de vijf jaar. Binnen die vijf jaar dien je op diverse onderdelen een bepaald aantal punten te behalen. die verkrijg je door cursussen te volgen, intervisie, enz enz. Werkgever betaalt en faciliteert. Zonder registratie kun je in dit vakgebied geen werk krijgen. Ik vind het een prima systeem om up to date te blijven en in sommige gevallen weer even een opfrisser/bewustwording.

4
22 mo

@17 ; Neuh.... Je leest niet goed. Ik reageerde op @12 .
Ik werk momenteel niet in mijn eigen vak. Voor het werk dat ik nu doe heb ik dus maar 2 weken in de schoolbanken gezeten en behoor ik tot die 'jonge garde' die het volgens @12 dus beter weten want recenter 'geschoold'. Ondanks die 'scholing' weet ik nog niet 10% van wat ik nodig heb om te kunnen functioneren en moet ik steeds weer aankloppen bij die "oude garde" om kennis en ervaringstips.

Mijn eigen vak heb ik geleerd door er in te rollen, zelfstudie en netwerken. Gedurende de jaren wel wat trainingen/workshops gevolgd maar dus nooit een echte opleiding gehad. Daar behoor ik tot die 'oude garde' die volgens @12 keihard bijscholing nodig zou hebben. Vreemd genoeg heb ik heel wat mensen die wél die opleiding hebben gehad en maar een paar jaar aan het werk waren dus met kennis uit de brand moeten helpen. "Mariska, hoe zit dit, hoe zit dat, hoe los je dit of dat op, hoe moet dat?"

Moraal van mijn reactie was: Scholing is niet heilig, ervaring is vaak veel waardevoller. Door ervaring leer je steeds iets bij, leer je wat het beste werkt in welke situatie en hoe het uit de hand kan lopen als je blind de theorie volgt. Die "jonge garde" heeft niets meer dan wat schoolbanken kennis en die is vaak niet eens toereikend. Er wordt veel te veel waarde aan zo'n papiertje gehangen.

2
23 Mariska3

@23 , de jonge garde is beter te vormen door het management tov de oude garde "eigenwijze klootzakken" die vaak wel betere resultaten geven.

1
24 caso

@13 De trainingen sluiten vaak niet aan bij het bedrijf en de docenten zijn geen hoogvliegers.
De tijd wordt volgemaakt met algemeenheden, dingen die niet aansluiten op het betreffende bedrijf, lessen zonder diepgang, etc

0
25 Rex

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@11😊Nou ja, als ze met deze punten alvast beginnen, daar is niets mis mee.De hoofddoekjes, ook bij de Boa's, komen dan later wel hahaha...

3 minuten geleden geplaatst door Strongoli

wildersfan
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

@11 Hij is waarschijnlijk dat geworden wat ie wil bestrijden....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

welofniet
Daags na neonazistische toespraak Wilders roept Dassen (Volt) VVD en NSC op: 'Doe. Het. Niet.' - Joop - BNNVARA

Die Dassen moet je met een grote korrel zout nemen die man heeft 2 zetels maar heeft praatjes voor 10.Het is een vreselijke irritante man, met...

9 minuten geleden geplaatst door welofniet

spookrijder
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@10 Hmmm, ik moet wat rekening houden met de huisregels... 😉...

13 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
Israëlische ministers: regering valt bij afzien van aanval Rafah

@30 Nog een jaar of 10 en dan komt er bij jou ook lichaamsbeharing.Even geduld dus nog....

14 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Schildpad
Israëlische vlaggen verboden tijdens Eurovisie Songfestival op straat - NieuwRechts.nl

Wat een armoede. Als fans niet eens met hun vlag mogen zwaaien kun je ze net zo goed helemaal uitsluiten ......

14 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Strongoli
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@6*Minder import, *geen haatpaleizen meer, die op onduidelijke wijze gefinancierd worden, * uitzetten van haatimans *geen vergunningen mee...

17 minuten geleden geplaatst door Strongoli

spookrijder
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@8 Ja, helaas wel....

19 minuten geleden geplaatst door spookrijder

eh
Putin parades British armoured cars and US tanks captured in Ukraine

@1Daar staat van alles op , maar natuurlijk niet de Independent....

20 minuten geleden geplaatst door eh

wildersfan
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@6 Het wordt nog veel erger....

20 minuten geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Vedio SexViola BaileyMom Son Affair SexImagefap GifRight In Front Of My SaladMasculine NudePrinzzessXnx Hot BhabhiHeroine Xnxx VideoRara RanzaiJackermandevEssort ServicesBrazzers AdvertisementTitties TumbirTrue NudestRebecca VolpettipornChris CharmingKaterina-soriaKhalifa Sex Video HdNew Type Of PornXev Bellringer CreampiePorn BaltimoreCyberpunk: Edgerunner PornReddit ThongsXnxx StepsonXnxx Telugu LanjaSunny Leone Unseen PornPorn IndoreTeacher Punishment PornBabita Sex PornInadian XxxxNyomi MarcelaAutumn Moon PornOnlyfanleaksF E M B O Y P O R NWannonce.frChina FemdomSouth Heroine HotMichelle Monaghan NakedWwwwxxxXhamster South IndianPopeyes Girl PornAss BigsexVídeos Pornos GayScp 297Ficking VideoAllura SkyeClub Party PornJacklyn Zeman NudeHdporner VideoAmerican Girl Sex VideoKaamuu ComVidéo Amateur XChun-li R34Dpm++ 2m Sde KarrasCaeron Diaz PornColletion Of Best PornRebelrhyderGoodporn.otHdef Porn.comXxxiraqiMasterbetSisters Big TitsLesbians Step Mom PornTriple Anal PornTiktok Nude TwitterTelugu Sex Video Telugu SexNsexTamilhousewifesexSouth Hot Sex VideoXxx Hd Download HindiSpring Break NudeGiantess CuckoldThicktrannySuck Me Off MommyBro Impregnate SisPornfree RedditZeb Atlas PornSex Video Sex PictureBangla Xxx Porn VideoAssfucked MomsNudes IaDog On Female PornWifeorgasmMature Latins PornPornos PlayboyWatch My Gf XxxNaked IndinDise PornXxxfull MovieChubby Mom SexIndian Hot Sexy Bf VideoDesi Hot Boobs VideoMagic Productions XxxNina Heartly AnalKiera Winters PornHotstepsisAlinity NudeShemaleonlyfansFull Porn BidsRlcam.comLicking BoobiesSchooli BfSanylun XxxPornhub C OmVr PorndownloadSummer Time SagaWicked PicturesGay Massahe PornBeasialitySaritha Hot VideosEscort PornoXx Porn VideosPorn Hd FreeTrans Women PornNuas PornLuna LarkLili LoveBbw Takes BbcWww Xxnx HdNidhi Agarwal Sex PhotosBbc Wife ShareSing PornPawgs Riding BbcHollywood Sex PictureEllie RoeRae Lil Black GifsPlayboy Vintage NudeXvideo VideoSex Video South IndianSex XcxxBrandy Renee NakedAmreican Dad PornPorn The FilmName That PornasXxx Only GirlsRxnxxNude Pics Of Indian GirlsXxxxxxccxxxBhabhi Xxx StoryOffice Sex Videos ComPorn MasturbingPornstar LunaLily-rose Depp ToplessAmyrosebuttIndian Sex Vedios ComHot Model Big TitsCumsockVintage Lez PornMmf Bisexual