• 1
  • 565x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

“Wie een positief beeld heeft van windmolens, bijvoorbeeld omdat hij er financieel profijt van heeft, zal er minder snel overlast van ervaren.”

Daar zit hem de crux, denk ik. Neem mensen mee in de ontwikkeling, laat ze meeprofiteren, en ze gaan helderder nadenken.

5
1 Attercopus

@1 Zo te zien spreek je niet uit ervaring. Alleen het geflits van de wieken die de zon weerkaatsen is al ziekmakend.

10
2 Verwonderd

Een acupuncturist die iets komt vertellen over vermeende gezondheidsrisico's als gevolg van windmolens?! En daar trappen natuurlijk mensen in. Wie dan in de zaal vraagt naar de verifieerbare, wetenschappelijke bewijzen van zo'n uitspraak, wordt weggehoond als "dwalende wetenschapper!". Tijd voor de Vereniging tegen Kwakzalverij om zich hier over uit te spreken. Dit soort middeleeuwse figuren maken te vaak méér kapot dan ons lief is.

7
3 weerman

@3 Eens.

Dit soort figuren horen in de cel.

4
4 MARCUSAURELIUS

@2
En het geluid word je ook niet vrolijk van. Het geeft wel degelijk stress, en geluid en slagschaduw zijn wel degelijk van invloed op je gezondheid. Als er bij mij eentje in de buurt zou komen te staan dan zal ik mij daar 100% tegen verzetten! Zet hem maar bij Klaver in de tuin van zijn 'milieu-onvriendelijke' grachtenpand.

11
5 Bleke Betty

@5 toch gek dat er zoveel mensen zijn die allang zo'n ding hebben staan en er geen last van hebben, anders waren ze of allang verhuisd of hadden dat ding wel weggehaald.

De werkelijkheid bij dit soort verhalen is dat mensen zich bij voorbaat al gaan afzetten en dan doorlopend alleen de negatieve zaken ervaren.
Vergelijk het maar met wonen bij een spoorlijn, een drukke weg of vliegveld.
Als je doorlopend loopt op te letten wanneer er weer een trein komt, de bel van de spoorwegovergang hoort, de wachtende auto's je irriteren zul je inderdaad ziek worden. Je buurman die gewoon zijn leven leidt, er niet op let en zich met allerlei andere zaken bezighoudt zal niet ziek worden.

Vroeger woonden molenaars in of naast hun molen, die hoorde je nooit over geluid, slagschaduw, die deden gewoon hun werk en hun gezinnen groeiden er ook gewoon op.

Tegenwoordig hebben mensen overal last van en worden van alles ziek, kennelijk heeft men teveel tijd om zich daar druk om te maken.

5
6 streek

@6
Dan heeft u duidelijk nooit gehoord dat het blootstaan aan overmatig omgevingsgeluid, buitengewoon slecht is voor de gezondheid. Het moment dat uw geest zich zo aanpast dat het naar de achtergrond wordt gebracht is nog schadelijker.

9
7 Bleke Betty

@7 nou dan zal ik wel doodziek moeten zijn en mijn familie allemaal ook.
Ben opgegroeid in een lawaaiige omgeving, niet zo ernstig dat men er doof van werd, want inderdaad dat bestaat echt, maar wel altijd met lawaai op de achtergrond maar om nou te zeggen dat wij allemaal zo ziek zijn, nee hoor niet anders dan in andere families, en dat geldt voor heel veel mensen die in dezelfde omstandigheden opgroeiden.
Om heel eerlijk te zijn, slapen op het geluid van de motor was veel lekkerder dan in een doodstille omgeving.

4
8 streek

@2

Ik heb een tijdje in een molen gewoond, ik had er in het geheel geen last van.

6
9 Pegasus

@5 @6
Volgens het Platvorm Storm kan je er wel zéér opmerkelijke klachten van krijgen:
https://www.dvhn.nl/drenthe/Platform-Storm-Spataderen-aambeien-en-brandend-maagzuur-door-windmolens-23911118.html

Het komt er zo te zien op neer dat werkelijk alles aan de windmolens toegeschreven kan worden. Het moet dus niet veel gekker worden.

3
10 Wilmama

@9 dat bedoel ik dus, en ik vermoed dat die molen meer geluid voorbracht van de huidige moderne molens. Alles van hout kraakt en piept.

4
11 streek

@9 : Omdat je misschien een klap van een molenwiek hebt gekregen?

10
12 Hochiplush

@2
"Alleen het geflits van de wieken die de zon weerkaatsen is al ziekmakend. "
Jep, ik word ook niet goed van het geflikker van zonlicht en de ruisherrie van de takken van de bomen voor onze woning -- en die krengen zijn ook zo hoog en groot, dat er geen ontkomen aan is. En dan hebben we in het voorjaar ook de overlast van eikenprocessierupsen, en in het najaar die bladval die tot levensgevaarlijke slippartijen leidt... Allemaal minstens zo schadelijk voor de gezondheid als windmolens, en je krijgt er ook nog eens niks voor terug.
Wat mij betreft mag er een verbod komen op bomen.

4
13 RichardR

@10 ach is dat niet zo met al dat soort problemen.
Het zit, jammer genoeg voor veel mensen, echt tussen de oren.
Zij maken zichzelf ziek door doorlopend op te lopen letten op wat ze allemaal horen en zien en ruiken. En inderdaad stress is slecht voor je gezondheid.

2
14 streek

@11

En de wieken scheren rakelings langs de ramen in plaats van honderden meters verderop.
Het geluid viel eigenlijk wel mee, als de molen goed is afgesteld is het slechts een zacht gefluister van raderen. Het meeste wat je hoort is flapperend zeil wanneer een wiek voor de romp langs draait.

1
15 Pegasus

Je wordt er in iedergeval niet gezonder van en de vogels al helemaal niet,het landschap ziet er niet uit
Eigenlijk is het enige wat 'gezond' wordt de portemonnee van de eigennaar (mits die genoeg subsidie mag ontvangen)

9
16 Hangingmen

@12

Figuurlijk wel ja, je moet wat doen om Nederlands erfgoed te onderhouden.

0
17 Pegasus

@15 : hetzelfde geld voor moderne windmolens. Laatst zowat onder een molen gestaan. Geluid viel helemaal weg vergeleken met het geluid van de snelweg.

1
18 Lobbus

@15 dat flapperende zeil ken ik van schepen maar ook dat is zo'n geluid wat je pas weer opvalt als er iets niet normaal gaat.
Ben zelf op een motorschip opgegroeid en vergeleken met de tijd van mijn ouders was de motor al een stuk stiller, de eerst dieselmotoren waren nogal luid, vooral de zgn langzaamlopers, die gaven iedere paar seconden een enorme klap, een toerenmotor is al veel gelijkmatiger maar heb er nooit last van gehad, slapen ging altijd prima en dat gold voor iedereen in die wereld.
Je wist niet beter het was iets waar je al van voor je geboorte aan gewend was geraakt.
Zo werd mijn dochter nooit wakker van het geluid in ons huis van krakende vloeren, een telefoon die op ieder moment tussen 7 uur 'smorgens en 10 uur 's avonds kon overgaan, en soms ook 's nachts, zij merkte er nooit wat van het hoorde er gewoon bij.

0
19 streek

@9 tot die klap kwam question

3
20 chouffleur

Dat blootstelling aan een overdosis geluid een nadelig effect kan hebben op de gezondheid is correct.Dus ook windmolens , naast tal van andere zaken , kunnen in deze zin een nadelig effect hebben op de gezondheid .

7
21 El Matador

@19

Exact ja, in een molen is een flapperend zeil een teken dat de wind iets is gedraaid, of dat er iets voor turbulentie zorgt. Het is een van die geluiden die je pas echt opvalt wanneer er iets mis is.

Het is uiteindelijk wat je gewend bent. Maar waneer je je om ieder geluidje en iedere lichtval gaat ergeren, dan moet je een zwaar leven hebben. Ik heb het te doen met die klagers.

2
22 Pegasus

@21 bij een overdosis geluid heb je het over enorme decibellen zoals vroeger in bedrijfshallen of bij concerten en in discotheken.
Daar komen die windmolens lang niet aan. De nabijgelegen snelweg maakt veel meer herrie en daar hoor je dezelfde mensen niet over want die hebben ze nodig, ook maken diezelfde mensen gebruik van trein, gaan naar concerten en laten hun kinderen in het weekend naar de kroeg of andere stapgelegenheden gaan waar het geluid veel meer is.

2
23 streek

@23
Voor het opzetten van een windpark gelden wetten en regels. Die zijn er om de windmolens zo goed mogelijk in te passen in de omgeving, waarbij rekening wordt gehouden met natuur- en milieubelangen, landschap en omwonenden.
https://www.windenergie.nl/beleid-en-regels/wetgeving

Er wordt met zoveel zaken rekening gehouden, dat je je afvraagt waar dat Platvorm Storm het in hemelsnaam over heeft.

3
24 Wilmama

@23
Cijfers over het geluid:
https://www.windenergie.nl/leefomgeving/geluid-van-een-windmolen

Het geluid van een windmolen mag gemiddeld niet meer dan 47 decibel per jaar zijn bij woningen, gemeten op de gevel. Overdag is het geluid van windmolens vaak niet te horen, doordat ook veel ander geluid aanwezig is. ’s Nachts is de windmolen beter te horen. Daarom mag het geluid 's nachts niet meer dan gemiddeld 41 decibel zijn. Ter vergelijking: een gespreksniveau is 60 decibel, een drukke verkeersweg op 100 meter afstand 80 decibel en een opstijgend vliegtuig op 200 meter hoogte 100 decibel. Het Kennisplatform Windenergie, bestaande uit RIVM, ECN, NLVOW, NWEA, NWO-CWI, GGD, RVO, IPO en de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu, liet onderzoek uitvoeren naar geluidsniveau en frequentie van windturbines.

(**) Laagfrequent geluid
Het karakter van het geluid (zwiepen/zoeven) speelt een belangrijke rol in de discussie over geluid van windturbines. In hoeverre laagfrequent geluid zorgt voor overlast is nog in onderzoek. (**)

[werkende links in het origineel]

1
25 Wilmama

@25 grappig je hoort nooit dat mensen ziek worden van praten.......sterker die klagers doen niet anders om hun punt te maken.

1
26 streek

@9 Jij hebt onmogelijk in een hedendaagse windmolen gewoond die dag en nacht draait. Want die bestaat helemaal niet.

8
27 Verwonderd

@27

Misschien handiger als je beter leest. Nu sla je een dikke flater.

0
28 weerman

@27

...dat heb ik ook niet beweerd.

0
29 Pegasus

Zolang die windmolens meer op subsidie draaien dan op wind, ben ik er geen voorstander van.

5
30 xtremy

@30

Gelukkig ben je dan ook geen voorstander van fossiele brandstoffen. Immers, die worden met vele miljoenen gesubsidieerd; meer dan er naar schone energie-opwekkers gaat.

1
31 weerman

* Verwijderd door de redactie *

32 Robin

@32
Da's goed, maar dan sluiten we alle tegenstanders af van schone energie. Blijft over: wat uurtjes per dag grijze stroom. question

0
33 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Kabinet wil belasting op dranken met veel suiker verhogen

"De invoering van een suikertaks is volgens hem nodig omdat veel mensen in Nederland overgewicht hebben."LOLDe invoering van een suike...

4 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Graaier1000
Muziekdraadje

Chuck Berry - Sweet Little Sixteenhttps://www.youtube.com/watch?v=ZLV4NGpoy_E&t=5s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Freddie Cannon - Tallahassie Lassiehttps://www.youtube.com/watch?v=_G7TYPEawX0&t=16s...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

The Collins Kids - Shortnin' Bread Rock (1957) https://www.youtube.com/watch?v=cYPlj67Mtlo...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Rudi Carrell - De Hoogste Tijdhttps://www.youtube.com/watch?v=gD3D5xdI_-o...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Willie Nelson - Always On My Mindhttps://www.youtube.com/watch?v=R7f189Z0v0Y...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter, Paul & Mary - Blowing In The Windhttps://www.youtube.com/watch?v=2RlnYC7skbI...

4 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Roger Whittaker - The Last Farewellhttps://www.youtube.com/watch?v=sGWs1HK8iDU...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Lee Marvin - I Was Born Under A Wandering Star https://www.youtube.com/watch?v=NTymtAbaG08...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Gene Kelly - Singin' In The Rain ( 1952 )https://www.youtube.com/watch?v=swloMVFALXw...

5 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Village Romantic SexCzech Castıng PornMika Tan XxxLara Croft 3d PornFatasy PornJ.a.m.e.s C.h.a.r.l.e.s N.u.d.e.sMakelovenot PornChyna Chase OnlyfansAngela White NurseSexysexysniperGuys Locker Room NakedMegnutt02 XxxRwby Porn ComicMia Khalifa Hot Xxx VideosBianca PornSex Movie Open Sex MovieJav Uncensored BlowjobBleached XxxEvolved FightaGina Valentina BlowbangAngel You GaJapaneseporno ComAmatuer Porn BestCuckold RedittTitfuck CompAlyssa GadsonLois Griffin Porn ComicsPornsisIs Pornhub SafeSarah Michelle Gellar In BikiniWww Nxnn ComShanti DynamiteIndian Bengali PornIndian Bhabhi SuckingHot Pron VidiosCasca Akashova OnlyfansPorn SexvideoPrtite AnalWww Old SexLadies Ladies SexyBtett RossiDesi Babe XxxKrissy Kummins PornHypnotubeErotic MassagesMotherlePorn Indian XhamsterDonbooruXxl VideoSexo Con La PrimaMrdeepfakwsCampcapsLanabeeJulia PornosUpskirt GirlsDesi52 PornKate Winslet Nude MoviesXx Com TamilTeens Anal DestroyedMasturbating LatinaShruti Haasan HotBrandy Love BjPamela PornosKamwali Bai Porn VideosAsian Massage PormNude Lesbian TeensGreek Godess PornSex Call GirlsApril.oslenGay Porn Video DownloadTamil Sex 18Tube 8Mallu Nude MoviesReal Life Sex VideosBrazers Hd ComCasting Couch SexXnxx SoniyaHollywood Nude Sex MoviesTeen Defloration VideosOld Lady Sexy Blue FilmSolo Squirt CompilationExtremechat.comWifeswappingAbony PornZeenat Aman NudeChristinasage1996Pornhub UndressNaked BasketballLocal Bf PictureReal Lebian PornMom's Pov.comJorden CarverSxy PronPinky Chinoy欧美 AvIndian Aunty XxnxFirst Time Indian PornWww Hindi Desi Sex ComMlp PornFlashing StrangersTransporn ComicsInstagram Models NakedHairy Men Gay PornJohnny Sins Porn VideosSunny Leone Hot Fucking VideosNude Recording DanceMia Khalifa Big BoobsHot Lesbian PornSuperman XxxSpytug LesbianFilm Semi IndonToziescannoliListcralwrPornohupTaylor Swift Sexرهف القنون سكسMature Chubby PornSexboysDesi Aunty RomanceRedhead PornStep Sistersex VideoRadiance Ryan RyansTaylor Rain PornDaughtersexyHottest Japanese Porn StarsJjgirlVideos PornolesvicoCoraline PornPorn Real MmsX Vidios BrasilerosMaggie Q NudaPabgBf Sex PictureSommer Ray Nudes LeakedSex Vedios In HindiWww Bengali Porn VideoMoxie PornNick Jacobs PornMonster Bbc AnalPronografiasXoxolivia OnlyfansLactating Porn VideosXxx Suny LeaoneKitsune Musume No Ecchi Na OyadoAlina Li NudeBoyfriend Cheats PornEmarrb LeakBeautiful Sex HardWwe In PornReverse Amazon Position