door Zie Hier in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 6
  • 601x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit is de moeite waard om verder te onderzoeken!

Waarom horen we hier bijna niets over?

Kan de industrie er niet genoeg aan verdienen?

4
1 Zie Hier

@1 Dan word energie te goedkoop, je moet natuurlijk wel zoveel mogelijk afhankelijk blijven van het systeem wat de super rijken in handen hebben.

5
2 Positivo

Thorium lijkt interessant. Het onderzoek is echter nog niet zo ver dat een prototype reactor gebouwd kan worden. Uiteraard zal ook deze techniek de nodige vraagstukken oproepen waarop nog een antwoord gegeven moet worden, voordat een prototype gebouwd kan worden.

Eerst daar maar op wachten.

0
3 TedjeR

@3 Er zijn over de hele wereld al volop thorium centrales in testfase. Hoe langer we ermee wachten, hoe verder we achterop komen te lopen.
Hoe eerder we ermee beginnen, hoe eerder het daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen.
Stel dat het nog 10 jaar duurt, dan is dat in 2029 als we er nu mee beginnen. Beginnen we pas volgens jaar, dan is het pas in 20202 klaar.
Hoe eerder hoe beter dus!

Stem FvD , de enige partij die dit ook wil!

7
4 xtremy

Dat hele thorium-verhaal is nog steeds het stadium van "sprookje" niet ontstegen.
(Voornamelijk) zin en wind hebben de toekomst.

12
5 Hadjememaar

Bizar eigenlijk dat men vroeger al de keus had om met Thorium te gaan werken, of met Uranium. Uranium bleek goed te zijn voor kernwapens, dus koos men daarvoor.
Voor fokking kernwapens dus!

4
6 xtremy

Hier lees ik dat de ontwikkeling van de thoriumreactor mede op achterstand is gekomen/gezet o.a. omdat het proces te weinig materiaal oplevert voor het vervaardigen van kernwapens: https://nl.wikipedia.org/wiki/Thoriumreactor

0
7 fin.demeer

@7 Precies. Dus vanwege kernwapens zitten we nu met (een beetje) gevaarlijke kerncentrales. Terwijl we allang met (nóg minder) gevaarlijke Thoriumcentrales hadden kunnen zitten.

Andere alternatieven, zoals zon en wind, is onvoorspelbaar en daardoor onrendabel en draait voornamelijk op subsidie. (subsidie = geld van burgers)

2
8 xtremy

@1 Omdat het nog in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase zit. De verwachting is dat de eerste commerciële thoriumreactor pas rond 2050 gebouwd kan worden. Dus voor de verre toekomst is het een kans, maar nu hebben we er nog niks aan.

2
9 Rare Rakker

@6 Ik zei Uranium, ik bedoelde Plutonium.

Maakt verder niet veel uit voor de strekking van het verhaal.

We hadden er allang aan moeten beginnen!

1
10 xtremy

Aan de naysayers op @5 en @3 : toen jullie nog in de wieg op je duim lagen te sabbelen is er een thoriumcentrale opgestart en weer gestopt in Duitsland. De centrale is overleden aan kinderziekten. Er is WEL kennis over thorium. Het idee is WEL de testfase allang voorbij. Thorium kan WEL een oplossing voor het energievraagstuk zijn. Kernenergie heeft niet onterecht een slechte naam maar het kan WEL veilig worden gebruikt. Evengoed kleven er bezwaren aan. Maar aan die bezwaren kan iets worden gedaan mits men voldoende investeert, en voldoende jongeren de juiste opleiding geeft. Met wat er tegenwoordig van school komt kunnen ze op een universiteit helaas vrijwel NIKS. Voor deze studie moet je goed ontwikkelde HERSENS hebben. India, China en Rusland lopen daarom mijlenver voor. https://en.wikipedia.org/wiki/THTR-300

6
11 Ness

@9 Volgens de link van @7 komen er in verschillende landen al vóór 2050 van die reactoren.

Daarbij, denk jij dat het mogelijk is om héél Nederland van het gas af te krijgen vóór 2050? Zonder dat het onmogelijk veel geld kost?

2
12 xtremy

@11

Nog een lik voor je verzameling.

https://nl.wikipedia.org/wiki/KEMA_Suspensie_Test_Reactor

0
13 garriet

@13

lik is natuurlijk link

0
14 garriet

Thorium - een goed idee?
https://wisenederland.nl/kernenergie/thorium

5
15 Hadjememaar

Momenteel is men aan het overschakelen op fast breeders. Heel simpel gezegd: fast breeders produceren meer brandstof dan ze gebruiken (kernenergie is echt raar hoor, maar het kán) maar fast breeders zijn behoorlijk gevaarlijk. Vanwege een runaway-criticality-effect. Voordat men eraan begint wil men wel zeker weten dat de reaktie te stoppen is; met deze reaktie kun je je geen kinderziekten veroorloven. Fast breeders kunnen plutonium, uranium, thorium, en ook zo'n beetje alles wat je er instopt aan al aanwezig afval aan (alhoewel je voor iedere keuze van brandstof een andere centrale moet bouwen). Kalkar was een fast breeder. Men zeikt en zeurt nogal over 'het profileratierisico'. Thorium kan namelijk ook plenty plutonium en uranium opleveren. Om een beetje inzicht te krijgen zou je onderstaande vervaltabel eens moeten lezen, en dan de pijlen in omgekeerde volgorde volgen. Want die omkering kan onder speciale omstandigheden ook plaatsvinden. In een fast breeder bv. https://en.wikipedia.org/wiki/Breeder_reactor#Discussion en http://www.periodictable.com/Isotopes/090.232/index2.p.full.html

2
16 Ness

"Voorstanders van de huidige kernreactor zullen bovendien niet zo snel gaan omschakelen naar een thoriumreactor als er geen sprake is van plutoniumwinning voor kernwapens."

Ja, want de aarde slechts 40 keer compleet kunnen vernietigen is inderdaad een beetje aan de krappe kant.

Dus ik begrijp dat plutonium heel belangrijk is voor nog meer kernwapens.............

1
17 Weet geen naam

@4 , "Beginnen we pas volgens jaar, dan is het pas in 20202 klaar."

Dus 1 jaar later beginnen levert een vertraging op van 18.173 jaar? question question question

3
18 Weet geen naam

@16 [Thorium kan namelijk ook plenty plutonium en uranium opleveren.]

Ben benieuwd hoe jij dat met het periodiek systeem in overeenstemming brengt...

3
19 TedjeR

**waar men tegenaan hikt is de onbekendheid van de werking en effecten van zg transuraniums, dus stoffen met een atoomnummer groter dan uranium, te beginnen maar niet beperkt tot plutonium. Een fast breeder zal die ongetwijfeld aanmaken. Ook in Fukushima zijn ze gevonden, want daar is enige tijd - of wellicht nu nog wel - 1 of 2 spontane openlucht fast breeders bezig gegaan - een fast breeder werkt volgens het principe van een gecontroleerde meltdown. Dan weet je ook meteen waarom men zo voorzichtig is. Gaat het fout kun je d'r niet meer bij. Punt.

Al die transen zijn duidelijk te onderscheiden aparte stoffen, die zich allemaal anders en vaak heel raar gedragen. En ook op elkaar in kunnen werken. En ongetwijfeld bijzonder schadelijk zijn voor het milieu. Het gaat steeds om stoffen die nergens ter wereld voorkomen. De industrie is vreselijk voorzichtig met het delen van deze kennis en daarom issie *geheim*, min of meer. Zou je hardop zeggen dat men bezig is gecontroleerde meltdowns te veroorzaken schrikt de hele wereld zich kapot, maar ik doe het lekker toch. Want er is geen betere manier om je angst kwijt te raken dan weten waar men mee bezig is. Zoals ik al zei, er kleven haken en ogen aan kernenergie.

1
20 Ness

@18 Ja, dus opschieten met beginnen!!!

0
21 xtremy

* Verwijderd door de redactie *

22 Ness

We hébben geen energieprobleem !.

0
23 Bakgraag

Nee, neen en nog eens nee. Thorium is niet de oplossing.

Dé oplossing voor al onze energieproblemen is en blijft de ZON. Bouw zonneparken in Zuid Spanje en Noord Afrika en oogsten maar, zomer en winter, dag en nacht. Voor miljoenen jaren.

0
24 samcash

@3
Dan kun je nog lang wachten. Het duurt nog minimaal 40 jaar voor er een werkbare thoriumreactor gebouwd kan worden. Zoveel tijd hebben we niet.

Kernsplijtingsreactoren net als kernfusiereactoren zijn een doodgeboren kindje. Leuke speeltjes voor de wetenschap.

2
25 samcash

@4
Grote onzin. Zie #25

0
26 samcash

@24 "dag en nacht"

Nacht ???
's nachts zonne-energie ?

1
27 Herr Wolf

https://nl.wikipedia.org/wiki/Thoriumreactor
Lees maar eens. Bij volledige overgang op thorium alsnog grote hoeveelheden radioactief afval. Met alle risico's van dien.

2
28 samcash

https://skepsis.nl/vrije-energie/

De zoektocht naar vrije energie
Boekbespreking
door Marcel Hulspas – Skepter 14.4 (2001)

GEEN vervuiling, zonder gebruik te hoeven maken van kostbare grondstoffen, geen rekening aan het eind van de maand. Het is waar honderden uitvinders van dromen. Maar bestaat het ook: vrije energie?
De toekomst van de firma Blacklight Power in de Amerikaanse staat New Hampshire ziet er rooskleurig uit. Twee grote Amerikaanse stroombedrijven en verscheidene investeringsbanken hebben al enkele miljoenen in het bedrijf geïnvesteerd,

0
29 Dachtutniet


0
30 Dachtutniet

De Ruyters zeggen: "En de energiereuzen proberen dit al jaren uit de media te houden zodat ze eerst alles op het gebied van rechten kunnen regelen met overheden......"

0
31 De Ruyters van Michiel

@27
Ja, dag en nacht. Kwestie van overdag warmte opslaan in gesmolten zout om de nacht door te komen.
Een belangrijke spinoff van deze methode is het omzetten van zeewater in zoet water waarmee je de woestijnen van Noord Afrika tot bloei kunt brengen.

0
32 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
icnivad
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

De enige met wie ze echt zouden moeten praten staan er natuurlijk niet bij 😂En dat zijn imams en moskeeën....

14 minuten geleden geplaatst door icnivad

JackKropotkin
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

@1 Klopt, als Nee dan Nee en optreden als daar geen gehoor aan wordt gegeven. De angst voor ‘escalatie’ is een ziekte geworden. ...

17 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin

Zie Hier
Na ‘explosie van antisemitische incidenten' wil de Kamer concrete actie

Begin met op te treden bij demonstratie stop met knuffelen van raddraaiers!...

40 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Van der Burg: gemeenten moeten derdelanders opvangen tot EU-hof uitsluitsel geeft

Ja en natuurlijk vooral stil blijven zitten en niets doen!...

41 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Column | Na regen komt nog meer regen

Veel woorden weinig zeggende inhoud!Leven is simpel als je zelf de beslissingen neemt en er voor staat!! Dan heb je dus je leven in je eig...

42 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Zie Hier
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Begin dan eerst eens die demonstranten op en aan te pakken!...

1 uur geleden geplaatst door Zie Hier

Hendrianus
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Triest dat de rechter dit niet heeft doorzien....

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

JackKropotkin
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Antisemitisme is niet haat verspreiden over een geloof. Die opmerking is of gewoon onwetendheid of beweegt zich al richting antisemitisme zel...

1 uur geleden geplaatst door JackKropotkin

Hendrianus
Kabinet gaat met onderwijs, politie en bedrijven in gesprek over Jodenhaat

Ach, een rondje ouwehoeren gaat domme lui écht niet laten inzien dat de Joodse gemeenschap in Nederland en de Israëlische regering totaal vers...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Graaier1000
Installateurs verzwijgen extra kosten zonnepanelen, terugverdientijd naar 10 jaar

Een reclameslogan die een te optimistisch beeld schetst. Je verwacht het het niet hè?!/sarcasm off...

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Asian Beauty XxxFitness Girl Porn VideoPenny Barber MilfyVr BabesBigass AnalsexReal Live CamBaixar Filme PornografiaBarbra Eden NudeUllu App SexOkusama Wa Moto Yari ManVictoia Cakes PornMaddy Rose PornstarTillyktv NudeMan To Man PornJulia Ann Pornstar3pornBella ResseLapkArbadaXfantazy DownloadCruella Morgan LeakedDoggy Style PoMommy Sleep XxxGayporn Tube ComPorn ManhaSexo Em LiveSexy BlowjoHard PeggingAsstr.orgXnxx Vidios ComGayhooplyTanned TitPusssy EatPorn HaspitalSex Stories PostCaptainjack InterviewsFirry R34Ananya Pandey NudeFake Porn VideosJitaku KeibinLupuwellness LeakKamwali Bai Porn VideosGoldie BlairMy Friends Moms PussyFilms Pornographiques Jacquie Et MichelRae Lil Black CreampieBiracial PornMovie Sence PornPorn HunS E X SitesNovinhas Do Tiktok NuaPorn FilipinasNaked HijraXxx Pussy ImageMelina GöranssonNeha Mahajan NudeDesi Gf Bf XnxxBengali Mein BfTheysrehugeElsa Jean BjPussyeating PicsEvolved Fights Full VideoNude Women Having IntercourseCum On FeetBlake Lively NakedRakul BoobsAlex MoreXxx New RomanticThamilauntysexTracer HentaiVideos PornosgraficosEporner.xomDiorabaird NudeVaultgirlsDoggy Style Hair Pulling9x BuddyAsia AkiraModal XxxSellapinkHentaihome捷克论坛MilftabooMexicanas MamandoDesi Chut ChudaiBouncing Tits DoggyTwinks UncutJill Kelly AnalMrspoindexter NudeGrils Sex VideoDouble PenetratedRocco NetflixRomantic PronsNicole NiagaraRiverdale PornRoco SilfredPremium Hentaiسکس لزبینDesi GangbangPorn 2012Ebony Ts TwitterGay Boys PornXxx Video Hindi IndiaTop Free Porn SitesKali Cuoco NudeBig Niple TitsCreamy Pussy PornWww Sex Movies ComMadhuri Patel X VideoNetflix Sex SceneGraciebon PornChaterbayeNri XxxListcraalerAfrica AnalSpermaniaXxx Video DjHfull Hd PornFapzoneBayley NudeOld Man And Teen PornAll Sex Hindi VideoHentai TravestiAsmr PornhPipaypipo ScatSkinny Nude TeenSkirby PornNude Chat RoomsQuadrinhos Gay PornFull Body OrgasmX VifeosTwerk With PantiesMia Khalifa VidSexy Video Full Hd BfSaas Damad PornNude RiiEbony Indian PornZoogvpnLana Rhodes XxxLong Hd Sex MoviesRudra XxxStella BarreyAntonio SluimanForced Breeding KinkInterace PornWww.xnxx.vomLicking Hairy PussysGents Gents Ka Sex VideoMai XnxxRakesh Sex VideoVillage Hot Porn