door Hadito in Buitenland  ·  32 Reacties

  • 3
  • 396x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Socialistische heilstaat = Links dictatuur!

4
1 Zie Hier

Socialisme ( of communisme) heeft nog nergens gelijkheid , welvaart en gelijkheid gebracht.
Een systeem wat alleen houdbaar is met harde dictatuur.
Dat weet ook iedereen of kan het weten .

5
2 No newstoday

Verbazend: extreme armoede in kapitalistische heilstaat Somalie, Ethopie, Soedan, CAR, Mauratanie, ect etc

1
3 ModReset

Oef, wat een geluk dat wij in het Westen geen martelkampen hebben.

Maar Guatanamo B-

Oh wacht, daar mag ik het niet over hebben.

1
4 DTS

Hier een jonge socialist die denkt iemand die onder socialisme geleefd heeft even uit te leggen hoe goed dat is.
Komt die jonge socialist even van een koude kermis thuis.

4
5 Truffelaar

Puur socialisme is nog nooit ergens geweest. Al die landen die zich een "socialistische staat" noemden, werden gekenmerkt door dictatoriale bewinden die hun visie op socialisme erdoor ramden. De vlag heeft nog nooit de lading gedekt!
Om dan het begrip "socialisme" maar af te doen als "fout", is natuurlijk onzin. Wat er fout was en is, is het misbruik van het woord 'socialisme' door die leiders. Het zijn altijd mensen die bang zijn om veel te verliezen die zo tegen socialisme zijn en het zwart maken. En mensen die niets meer hebben en graag óók een normaal leven willen, omarmen het socialisme. Kijk naar de Nederlandse geschiedenis: de arme arbeiders wilden graag een sociaal regime omdat ze er dan eindelijk wat op vóóruit zouden gaan. Juist de rijke elite maakte socialisme zwart en verwierp het omdat ze dan moesten gaan inleveren...
En zo is het nu weer: de armen willen een beter leven, de rijken willen behouden wat zij hebben, al gaat dat allemaal ten koste van de armeren. Interesseert hen niets.

1
6 weerman

@6

In feite schrijf je dat socialisme niet werkt en dat is ook zo. Het is een of andere utopie die nergens bestaat en ook nooit bestaan heeft. Socialisme trekt alleen maar anarchie, banditisme en onderdrukking aan, blijkt telkens weer. Niet meer aan beginnen.

2
7 WijzeDwaas

@7
Nee, dat is geen echt socialisme, dat is een fout bestuur wat zich onder die naam wist te vestigen. Net als het communisme in de Sovjet-Unie helemaal niets met echt communisme te maken had.
Helaas denken mensen dat als socialisme dan zo 'erg' is, dat dan de redding wel in kapitalisme zou liggen. Niets is minder waar; ook kapitalisme is een heeeel fout systeem. Het zorgt er voor dat er een rijke bovenlaag is, en die kan zichzelf verrijken via het uitzuigen van de veel grotere, armere onderlaag. Ik bedoel: al 30 jaar zitten we hier met rechts-georiënteerde regeringen en nog steeds zijn er "voedselbanken" nodig. Vroeger heette dat gaarkeuken en kon je je voorbereide prakkie halen; tegenwoordig moet je het ook nog zelf koken -kost je toch nog gas/elektriciteit...

Kortom: al die systemen, gebaseerd op hiërarchische structuren, falen. Omdat de mens helemaal niet zo'n intelligent wezen is, namelijk. We kunnen het niet.

1
8 weerman

@8 Het is geen echt socialisme excuus is geen excuus. Het is meerdere keren geprobeerd en heeft telkens hetzelfde resultaat.

1
9 solidsteel

@9
Het is geen excuus. Maar al die 'ismes' werken niet, omdat de mens er te primitief, te egoïstisch voor is. Zelfde als met religieus geleide landen: altijd gedoemd om te mislukken. Ze beperken de vrijheden veel te veel, socialisme zoals het een aantal keren aanwezig was, beknot het eigen-initiatief, ontneemt prikkels. Kapitalisme bestaat ten koste van de meerderheid van het volk, waar een machtige kliek zich dan aan verrijkt. Theocratieën mislukken ook: elk mens denkt weer anders over godsdienst en dus is het geen eenheidsworst. Theocratieën bestaan alleen maar via harde onderdrukking. Dat zagen we met het katholicisme, dat zien we nu in islamitisch geleide landen. Vreselijke dictaturen die leven van martelingen, moordpartijen, onderdrukking van de burgers. Het werkt allemaal niet, omdat we dat niet aan kunnen.

1
10 weerman

@10 Echter heeft kapitalisme wel het beste resultaat geleverd voor iedereen. Het meeste welvaart, het meeste vrijheden en het minste problemen.

2
11 solidsteel

@11
Dat is maar hoe je dat bekijkt! Als je dat aan de derde wereld vraagt, zul je horen dat ze al eeuwen leeggezogen worden, van grondstoffen nu tot en met de beste mensen weggevoerd voor de plantages van kapitalisten!
Misschien bracht kapitalisme voor JOU leuke dingen, maar het is ten koste gegaan van vele landen en van miljoenen mensen. Heb je dat nooit bedacht??

2
12 weerman

@12 Dat heeft niets met kapitalisme te maken.
Kapitalisme heeft jou ook veel goeds gebracht hoor.
Ik snap dat je nog geloofd in het fantasie sprookje van socialisme, maar dat heeft nog veel meer leed gebracht en heeft niets goeds teweeg gebracht.

3
13 solidsteel

@8

Toch dan maar liever in het kapitalistische Nederland met zijn voedselbanken dan in het totaal mislukte, socialistische Venezuela…..

1
14 WijzeDwaas

@13
Dat is geen inhoudelijke reactie op hetgeen ik in @12 stelde. Dat driekwart van de wereldbevolking juist te lijden heeft van het kapitalisme, negeer je volledig. Terwijl dat toch de waarheid en de realiteit is. Dat IK 'geniet' van bepaalde aspecten van kapitalisme is logisch: ik leef in dat systeem. Maar dat dat ten koste gaat van miljoenen anderen, vind ik vreselijk en erg fout. Jij niet, blijkbaar. Anders had je dat wel beaamd...
En dat is nou het verschil tussen socialisme en kapitalisme: een echte socialist zal willen dat het _elk mens_ beter gaat, ongeacht geloof, ras, afkomst, huidskleur, enz. Een kapitalist echter zegt dat het aan iedereen zelf ligt om die rijkdom te vergaren. De valkuil van de extreme kapitalisten is dan, dat die gaan roepen "dat ze maar wat harder moeten werken!" of meer van die Wiegeliaanse humbug.
Blijkbaar geniet jij van je rijkdom en hebt maling en lak dat anderen daar voor creperen. Als dat zo is, ben je erg fout bezig.

@14
In Venezuela zit geen echt socialistisch bewind, maar een gore idioot die een vlag pakte om de lading te dekken. Dezelfde onzin als in Noord-Korea, China, Brazilië, en welk ander land dan ook brult dat het "zo menselijk" is, terwijl de armen armer worden en de rijken machtiger en rijker. Trap toch niet altijd in wat ze roepen, maar kijk naar wat ze doen. Zelfde geldt voor Nederland. De armen armer, de rijken rijker. DAT is puur kapitalisme. Je gaat vanzelf anders denken en praten als je ziek wordt, je werk verliest, even de WW induikt, daarna de bijstand met verplichte Arbeitseinsatz en verplichte verkoop van je leuke huis, je vrouw er mee kapt en je op straat beland. Waarna in het gunstigste geval een kale huurflat wacht, met een huursubsidie die elk jaar minder wordt, dank zij een rechtse regering. Ik wens je plezier!

1
15 weerman

@15 Ik zie geen verklaring waarom kapitalisme de oorzaak zou zijn voor het zgn lijden van 3 kwart van de bevolking.
Dat is gewoon grote onzin wat uit de lucht gegrepen is.

3
16 solidsteel

@15 Mede door kapitalisme is dit gebeurd
https://slides.ourworldindata.org/world-poverty/img/World-Poverty-Since-1820-full.png

Juist in communistische landen bleef het achter.

1
17 Drs. Mezun

@16 De armen armer, de rijken rijker. DAT is puur kapitalisme"

Raar want juist kapitalisme heeft de verschillen aanzienlijk kleiner gemaakt en heeft er voor gezorgd dat er een grote middenklasse was.

Socialisme het voorbeeld van de armen armer en de rijken rijken zonder enige middenklasse.

En het "echte socialisme" waar jij het over hebt bestaat gewoon niet. Het eindigt altijd in 2 grote klassen met enorme verschillen en vervolgens massamoorden.
Je kan het blijven proberen , maar je krijgt altijd het zelfde resultaat. En je weet wat mensen zijn die dan een ander resultaat verwachten.

1
18 solidsteel

@15

We hadden nooit Afrika en andere landen moeten koloniseren. Maar dat hebben we wel gedaan. Daar nu steeds over beginnen heeft weinig zin. Verder zitten we in een steeds verder globaliserende economie. Ons sociaal systeem maakt in Nederland de lonen duur. Dus is het logisch dat er producten komen uit lagelonen landen.

Niet het kapitalisme buit arme landen uit, maar het sociale systeem wat we hier hebben…..

2
19 WijzeDwaas

@19 Door de kolonisatie leven mensen daar nu dubbel zo lang, ze zijn rijker, er is minder extreme armoede. Hoe was dit gegaan zonder kolonisatie? Kolonisatie heeft niet alleen maar kwaad gebracht.

1
20 Drs. Mezun

@19 Ik ben het niet vaak met je eens maar hierin heb je 100% gelijk. Onder socialisme en z'n radicale broertje communisme hadden en hebben mensen niet te eten. Onder kapitalisme hebben mensen zoveel te eten dat overgewicht volksziekte nummer 1 is geworden....

0
21 Fido

@20

We hadden andere volkeren met rust moeten laten, dan hadden zij zelf wel aangegeven of ze op onze wijze wilden leven.

1
22 WijzeDwaas

@21

We hebben het in Nederland veel te goed, anders was al dat overgewicht er niet.

1
23 WijzeDwaas

@22 Jammer dan we kunnen de tijd niet terugdraaien toch? En je beseft dat in veel gevallen de blanken met open armen zijn ontvangen?

0
24 Drs. Mezun

@24

Als men had geweten wat de blanken met zich meebrachten, dan hadden ze wel anders gereageerd…..

2
25 WijzeDwaas

@25 Dat is maar de vraag, ik heb geen tijdmachine.

0
26 Drs. Mezun

@25 Mogen populisten dan ook zeggen:
Als men had geweten wat de buitenlanders met zich meebrachten, dan hadden we wel anders gereageerd…..

1
27 Drs. Mezun

En on topic: tijd dat we Venezuela echt stevig aan gaan pakken.

We hadden de VS toen moeten laten gaan met die coupe in 2002.

1
28 Drs. Mezun

@27
Zeker mogen zij dat. Maar dat wijzigt niets aan de omstandigheid dat er in Nederland veel mensen met een immigratie achtergrond wonen.

1
29 WijzeDwaas

@29 Nou ja dingen kunnen veranderen onder druk als een meerderheid dat ooit wenst.

0
30 Drs. Mezun

@23

M'n gele hesje past niet meer question

1
31 zeikenderechter

zo kennen we de TPO weer … de Rechtse Dictatuur is immers vele malen beter ...

0
32 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw samen naar avondshow op NPO1

Vreselijk. Ze blijven maar sjouwen met die lui en die programma's waar geen hond meer naar kijkt.Lukt het niet op de vroege avond, dan probere...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

VoleNdam....

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@55 "Hoe meer asielzoekers hoe beter" Dat was een uitspraak om duidelijk te maken hoe hij dacht over benepen amsterdammers, m...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Snorrie
Agreement on measures to ensure the security of The Russian Federation and member States of the North Atlantic Treaty Organization

Heel leuk, alleen jammer dat er niet zichtbaar is of er iemand daadwerkelijk getekend heeft.En sowieso maakt artikel 4 al een einde aan deze...

25 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

@56 Jip en Janneke: Van de buurvrouw krijg je 6 hamlappen. Je hebt maar 5 diepvrieszakken. Dan heb je je te weinig plek...

26 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
GeenStijl: Nederland kampioen asielverzoek goedkeuren

Rutte heeft in al zijn MP jaren van Nederland een opvangland voor criminelen, onaangepasten, oplichters en gelukszoekers gemaakt.Maar waarom,...

30 minuten geleden geplaatst door Marrie1

DikkeTor
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

Al dat islamofobie XD...

30 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Wedergeboren
Radicale islamisten bijeen in Hamburg: ’Kalifaat is de oplossing’

@32 Daar heb je je antwoord. ...

30 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Massaclaim van 3 miljard tegen Staat om Schiphol 'in aantocht’

      "wat een sneu, truttig, zichzelf naar de klote-helpend landje" https://t.ly/rIylc 🎶...

32 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Noughty American PornPorn LoverLittle Devil GirlfriendHot Big Tits TeensDana Delany SexySingapore PornYounggangbangStrip TwisterLightskin DoggystyleVideo De Sexo XnxxFilmes Pornos Canal BrasilKimmy KimVideos Wife SwappingXx Video Com HdXnxx AmerikaOliviamaebae LeaksPornos ProhibidasThe Mayor 5 Porn ComicsMichabubblesPetet PornXnx WebJordi El Nino XxxHome Porn IndianNicole Brooks PornYour Priya Porn VideosKristina Maxy18 Abused PornAvtube PornSraight Gay PornBrazilian Naked WomenBoss Sex StoriesGay Twins PronNudegraphyFuta CumFrench.pornoPakistani Girls XnxxBig Anal SexSister PorBreastfeedi G PornShanteldeeVintage Pornographic MoviesTop Porn StaraAv 视频Rule34.xxcNude Wife GalleryMom San Xxx ComCharly Summer PornGrannys Love BbcPirn StarWww Xx Sex Video Com篠田優Www Naughty America Hd Video ComErotist XxxEscorts Near MeRomantic XhamsterXxxporno AnalBusters PornTumblrblowjobBw Porn TubeNaked TeachetsHintai MangaAdult Frien FinderWebsites Like Best GoreVideos De XnxxWww Xxx In ComRhinna TitsHeather DeepthroatJemontremaXxx Sex VEbony FuckingNude Beach OicturesKelsie MornroeSmashedely LeakedSukeibei NyaaXxnx BrazilianDesi Bhabhi ChudaiPooped Pants PornMature Tube SexSexy Naked LadyXnxx Hindi TeacherTacwolfLeya FalconBest Assin PornTite PicVixenxnxxStrangledpornPiss Drink PornFamous BlowjobsMasturbations De FemmesHaterbatePrn MoviesBrother Sister Xxx MovieLeak Porn VideosRagging PornNew Pornstars 2023Turkish PornvideosGay Thug HunterMovie Porn HollywoodFuced Up PornShiny Cock FlimsCarla Gugino NudeHaremhentaiPronebone SexPornhot NewBike SexHot Sex With IndianMom CeampieIndian Girls Sex Hd VideosSex In Marathi VideoGilf TumblirErome.ocmTeamskeet PornMasive BoobsTaylor Momsen NudesCzech FantazyNaled SakuraIindia XnxxNuget PornFilms PornographieDesi Sex GifMasage XnxxKylie KingstonFamily CreampieHeyimbee PornAi SexySxy.prn.comMnsfw DiscordJoguinho De Mulher PeladaJapanese BlowjobsLaura XxxChina Wali BfOnlyfakes AppCherie Deville NudeBeautifule Nude WomenThainland XnxxFirst Time Cum In MouthStepmom Seduces MePaheal NetJe Me Montre ComEmma Appleton NudeXxxvodeosX Video RealOffice Xxx ComRaveniveeEnglish Movie Hot SceneFullsexvideoNaked StreetNude In MovesNude Beach VouyerPorn Artistas