Verspilling van geld bij missie Mali’ (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Hangingmen in Politiek  ·  24 Reacties

  • 19
  • 505x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En dan te bedenken dat er nog jongens van ons om het leven zijn gekomen,allemaal om dat die l#lhanes van een Bert Koenders zondig deze 'missie' er door moest drukken.....

1
1 Hangingmen

Ach, het is maar belastinggeld. Als je tekort komt verhoog je toch gewoon de btw.

0
2 rlw

Ik zat recent naar de prachtige VPRO serie Sahara te kijken waarbij ook Mali werd bezocht ( en gisterenavond op NPO 2 nog de film Timboektoe gezien - een aanrader in mijn ogen).

Tijdens die uitzending zat ik al steeds te denken dat militaire operaties in die landen weggegooid geld is. De mentaliteit van die mensen die daar wonen en leven is zo verschillend van die van ons mensen in het Westen. Die krijg je met militaire operaties en honderden miljoenen euro's echt niet gewijzigd.

1
3 De Vliegende Brabander

Het interesseert de overheid geen ruk. Ons geld, wat kan het ze schelen. En inderdaad die enorme l*l van een Koenders heeft dit er doorgedrukt, om er zelf beter van te worden.

Ik durf de uitspraak aan dat alle duur betaalde uitzendingen geen zak hebben opgeleverd, alleen mooie baantjes voor de hoger geplaatsten. En nogmaals, het interesseert hen geen zak of zo’n missie wel of niet goed verloopt.

0
4 Lerac

@1

Wat deel uit maakt van het huidige kabinet heeft er ook mee ingestemd, en gaat bij mensen die er omkomen warme woorden spreken en het hebben over democratie en vrede die men daar brengt, de nabestaanden zullen een medaille krijgen voor de overledene en als blijkt dat men met materiaal moest werken zal men een gevecht moeten leveren tegen defensie middels rechtszaken en debatten waar ontkennen een veel gebruikt woord zal zijn.

0
5 Voorzittershamer

Het word tijd dat minister verantwoordelijk worden gesteld over de uitgave`s die deze doen en maken.

wie mogen ook van alles terug betalen beboet worden wij dragen wel gevolgen als we iets veroorzaken.

het onverantwoordelijke haagse zooitje kan en mag alles maar maken.

verspillen daar hebben we ze niet voor nodig dat kan een ieder wel.

0
6 Gratiebarmhart

Alles voor de bune, als we maar kunnen zeggen dat we meedoen!

0
7 Mztje

@3 "is zo verschillend"

En dus maar wegkijken & niets doen, zodat radicale islamisten waar NL mee in oorlog is gewoon lekker hun gang kunnen gaan en de boel daar wellicht gaan overnemen ? Veelal
ten kostte van de oorspronkelijke bwoners die tegen dergelijke geweldadige groepen niet opgewassen zijn ?

7
8 Tepelteefje

Geldverspilling is bij defensie niet vreemd te noemen.
Kijk naar de "steun" aan rebellen in Syrië.
Aan de andere kant wordt er op het materieel wél volop bezuinigd, waardoor levens van mensen en personeel, in de waagschaal worden gesteld.
Defensie is een apparaat waar eens flink de bezem door zou moeten gaan.
Na eerst Hennis en nu dan Bijsterveld, vraag je je tóch af, of vrouwen voor zo'n functie wel geschikt zijn, om zo'n zwaar departement te leiden.
Wél toevallig, dat het onder leiding van deze vrouwen nog slechter met dat departement gaat, in plaats van dat ze de problemen zouden oplossen.
Maar ja, dát mág je natuurlijk weer niet zeggen, want dan valt iedereen weer over je heen.
Kijk ook naar de functies van burgemeester waar vrouwen zitten, vooral in de grote orobleensteden. Oók allemaal niets.
Krikke en Halsema, zijn daar goede voorbeelden van.
Die kunnen óók niet hard optreden wanneer dat moet, om over het respect maar te zwijgen, dat nihil is voor deze personen.
Hetzelfde geldt voor Ollongren, daar is al genoeg kritiek op haar functioneren. Óók de verkeerde vrouw op de verkeerde plek.

2
9 Strongoli

-
Wat lijkt het me toch heerlijk om geheel op kosten van de samenleving te leven en ook nog heel veel geld van die samenleving over de balk te kunnen gooien. Geheel ongestraft!
Als je maar een goed l*lverhaal hebt dan blijkt dat alles mogelijk in dit "gekke henkie" landje.
"The sky is the limit" (of is er misschien zelfs geen "limit")
/-
-

0
10 MrCally1

@8

Het blijft een moeilijke kwestie. Niemand wil mensen overleveren aan jihadisten. Natuurlijk niet.

Maar we hebben het gezien in Afghanistan. We zien het nu ook weer in Mali. Een oplossing blijft moeilijk.
En er is al een berg geld ingestopt waar je u tegen zegt. Tot hoever moet je gaan ?

0
11 De Vliegende Brabander

Voortaan als klein landje zijnde maar niet te kwistig zijn met het deelnemen aan buitenlandse missies van onze jongens. Dat kost klauwen met geld die voorshands beter besteed kan worden
aan de heropbouw van het militaire apparaat in Nederland zelf.
Niettemin verdient het aanbeveling de bevindingen van deze ex- missieganger naar Mali nader te onderzoeken en niet publiekelijk af te doen als een "roman". Daar komt Defensie niet mee weg. Dit truukje "roman"is destijds ook gebruikt bij het boek van Marco Kroon. Niemand trapt daar nog in en dit is net zo doorzichtig als het toevoegen van een A4tje door de regering om er een omstreden pact of overeenkomst mee door te drukken. De minister van Buitenlandse Zaken zou zich op defensieterrein minder prestigieus moeten manifesteren. Die minister moet zich vooraf ook goed vergewissen of hij onnodig gesneuvelde militairen op zijn geweten wil hebben. Opzouten.

0
12 Dalon

Defensie... 'Humanitaire' missies... Ontwikkelingshulp idem dito. Vele jaren geleden reeds wijdde Zembla aandacht aan corrumperende 'missies'. Men toonde ontwikkelingswerkers die min of meer pro forma hun rondjes reden in Rover Defenders, vanaf de lunch 'vrijaf' hadden. Men toonde de zwembaden, het leisure life dat zelfs deze lieden op den duur ging vervelen. Maar het ons aangesproken schuldbesef, gevoegd bij het toch wel aantrekkelijke leventje dat Politiek Correcte mensen zichzelf altijd weer onder valse voorwendselen toedelen houdt deze 'industrie' in stand. Ook ik, midden zestiger, werd eertijds op 'correcte' manier 'onderwezen': de armoede, het geweld, etc. in Afrika waren vol de volle 100% toe te schrijven aan Europees-Imperialistische landen (De USSR uitgezonderd, een socialistische heilstaat kon uiteraard geen kwaad doen in die dagen). Zelfs dictators als Idi Amin, Jean Bedel-Bokassa c.s. vormden indirect een gevolg van 'ons'.

0
13 Citrusvrucht

@11 In Afghanistan werd/wordt door 'het Westen' gevochten tegen voornamelijk de inheemse bevolking.
In Mali is dat niet het geval. Daar tracht men te voorkomen dat buitenlandse gewapende groeperingen het land in hun macht krijgen, zoalsbv in Jemen het geval is.

2
14 Tepelteefje

@14 U heeft gelijk, alleen vrees ik dat in beide gevallen we dweilen met de kraan wagenwijd open... Wij zijn ooit bevrijd omdat we naar die bevrijding snakten. Er zijn echter culturen die benevens hun vijanden ook ons niet blieven.

0
15 Citrusvrucht

Wat een prachtig verhaal weer over onze VN en EU projecten waar onze regering natuurlijk alle mogelijke middelen en geld voor in zet.

0
16 niet-alles-geloven

"Het gaat minder om humanitaire zaken. Die blijven natuurlijk wel belangrijk, maar het economische aspect begint steeds urgenter te worden."

https://www.nu.nl/politiek/3618469/kabinet-moet-loyale-bondgenoot-zijn.html

0
17 PabloEscobar

@1 Bert Koenders is een VN afgezant in dienst van de elite. Daarom!

0
18 Verwonderd

Ach als lid van een regering moet je zorgen dat je wel internationaal bekend ben en dat mag best wat kosten, en dan maakt het ook totaal niet uit of het aan nuttige of nutteloze zaken besteed word!

1
19 Zie Hier

Ach wat boeit het, dit is toch maar Nederlands belastinggeld.

2
20 Jan met de korte achterlul

Is er iemand die gelooft dat de missie in Mali uniek is als we het hebben over het nutteloos verbranden van Nederland belasting geld. Rutte is een slaaf van Brussel, het Pentagon en alles waar de macht zich concentreert om de wereld van kleine Jan te vernietigen. Liefst op zijn rekening.

0
21 Al

Had iemand wat anders verwacht?! Sowieso is die hele missie verspilde moeite...

0
22 Topperz

En voor die flauwekul hebben ze wel geld

0
23 rawplayer

Kom hier de grens maar bewaken , veel nuttiger

0
24 Vageali6888

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Offtopic

@2748Hahahaha. Dat is alles wat ik tegen je te zeggen heb.@2749Jij bent een tokkie, net als andere treiteraars hier. Zielige figur...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Zie Hier
‘Europa moet Iraanse Revolutionaire Garde op terreurlijst zetten’

En het belangrijkste is dat dat met de leiders gebeurt dus alle leiders van Hamas dat zijn de grote raddraaiers!...

3 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@151 Fijn Baba. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. ...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

Ronin
Offtopic

@2740 Wat jammer dat uitgerekend jij jouw mond nu weer open trekt. Dat slachtoffergedrag past jou bepaald ook niet, jij wenste hier onlangs oo...

5 minuten geleden geplaatst door Ronin

baba jaga
Offtopic

@2747 Gelijk even voor de duidelijkheid.Ik had het niet tegen jou dus gelieve niet tegen mij te spreken want dat ga je niet leuk vinden.Du...

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@40 Dank voor je toelichting. Nu zie ik dat het inderdaad een gevalletje klok en klepel is. Helaas vertel je me steeds maar niet waarom je maar...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Offtopic

@2746En daar komt de volgende treiteraar....

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Offtopic

@2734 Maar dat is niet zijn schuld hoor dat is het nooit. 🤣...

9 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Offtopic

@2742Huh...? Ik ben het meestal met je eens, maar niet op de manier waarop je met treiteraars omgaat. Dat heeft Bop ook al meerdere kere...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Wedergeboren
Offtopic

@2741 " Laat hem in zijn sop gaar koken." Die hufter kan interesseert mij niet. Ik laat daarmee aan anderen zien wie die is. ...

13 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Kissing Scene PornEscort Girl Paris 16DorcelafricaSex PicturesTitanmen HellionsAbigail Ratchford NudesImpregnating MomJavmotherFull Nude ClubNsfw AsiaFrre PornEsskayuwu NudeCree Indian PornArtgraviaNude Milf SelfieNezuko And Tanjiro PornAlina BeckerFree Hot Sex PornLesbian FistingHuge Porn BoobsLets JrrkE HenraiCristina FoxEréndira IbarraMissonary Sex PositionMikayla Leaked VideoPotn Hub ComSwingerslifestyleUglygirl PornBeasialityHdsex Video FreeThreesome Hard Core PornMexican Chicks NakedDesi Wife CuckoldFull Length Porn FilmsTsunadae PornCumeating HusbandCarrie Fisher PornSsbbw In PornSixse VideoFace RidingToo Hot To Handle Sex ScenesNew Married Xxx VideoJasminesummerOldgilfBig Boobs RedditNovinhas Zap ZapNina NievesXxx Full Hd MomDehati SexPhati ChutBlac Anal PornFa Mily PornMen WithpussyNatalie Noel NudeMissprincesskayMaa XxxxxTiara Tae PornTina Louise NakedDesixnxx2Sex Tamil Hd VideosCincinnati Listcarwler69sexMalavika Sex VideoXxx Video SealMiss Teacher PornHindi Hot Sex Videos ComNaked ClebertiesTorture BdsmLatex Bondage LesbianRate My PussyRealcamPregnant Teen PornSankbangLilo MaiGay Porn In The BathBoy Xnxx VideoXx New Bengali VideoReal Mother Daughter PornPhilippine Girl SexFat Bootie PornVoyeur PorntubesSexfelinsDreammovie ComsCreepshotaHclipsSophia Leone BfBeautiful Porn Star Sex VideoLisa AnnaNew Couple PornChina Bf Hd VideoPussy LickAdolesentes PornosPantie CameltoesFleshy ProVicvastreetLola Foxx4k Porn TubeWww X Video Hindi ComPorn VirgonExxxtrasmall PornMeilleurs Films Pornos FrançaisHindi Short Blue FilmBangbrusWww Xxx Sexi ComEbony Asshole SpreadLactate MilfOil Wrestling PornRylie RowanEmergency Room PornBengali Boudi PanuGrope Public PornFree Adult Porn SitesXxx English FilmGamg Bang XxxXxx Video MuviAnnabel Redd Full VideosPornografia JaponesaDdd TitsDelhi Ki Blue FilmBollywood Actress Sex VediosTamil Xes VideoActress AssGangbang Porn MoviesRoughbondageSexy PorncomicsBur Ke VideoBengali Hot XvideoAnime Porn DubBig Black Naked MenHoppy FloppyBollywood Nudes HdBhabhi Sex HotCute Girl Sex MoviePorn Older TubeSexe ArsbeFatalmodel Rio De JaneiroXxx SideXxx Video ToiletJannat Zubair BoobsJapanese Massage FuckHot Nurse NudeLily LoveSera Jean Underwood NudeWwwixxxTusi ComDahyn11Live Cam NudePorn MomSexs Doggy Style