U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 4
De gevolgen van het op die dag afgestoken vuurwerk zijn groter dan tot nu toe gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van Vogelbescherming Nederland, gepubliceerd op de website Nature Today. ...

7 maanden geleden door Lidpver

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
2
1
6

Arme dieren... die worden compleet verstoord door al die herrie en geflits!!!

1 Topperz    
7 maanden geleden door Topperz
3
Meld

ja, sneu....maar 1 dag per jaar zullen ze wel overleven.....
Is tot nu toe ook gelukt.

2 Seconda    
7 maanden geleden door Seconda
14
Meld

@2 was het maar één dag, maar het is nu al dagen lang aan de gang... en totaal geen handhaving van het verbod...

3 Topperz    
7 maanden geleden door Topperz
3
Meld

@3 : Het artikel handelt over de oudejaarsnacht waarbij de vogels slapen en opeens allemaal tegelijk ruw gewekt worden om 0.00. Dat is natuurlijk met het geknal overdag in de aanloop naar oudjaarsnacht niet aan de orde.
Hier in de omgeving lijkt het overigens juist minder te zijn dan voorgaande jaren, al een paar keer is me het opgevallen dat er weinig geknald word.
Handhaving is volgens mij nooit erg aanwezig geweest....vroeger werd ook al ruim voor 31 december geknald, dat is nooit anders geweest.


4 Seconda    
7 maanden geleden door Seconda
7
Meld

Waar moeten ze heen dan want het is ook in de landen om ons heen overal vuurwerk. Van mij mag er een verbod voor consumenten vuurwerk komen.

5 Interessant    
7 maanden geleden door Interessant
3
Meld

@5

Nog even geduld, er zijn nu al minder verkooppunten..meer vuurwerk vrije zones enz. enz. Nog een paar jaar en ook deze traditie is om zeep geholpen en kan men de pijlen richten op....paasvuren.

6 Voorzittershamer    
7 maanden geleden door Voorzittershamer
2
Meld

En daar komen ze nu pas achter? In 2018? Geweldig werk jongens, maar ik wist het al lang. Heb zelf ook vogels gehouden. Altijd weer spannend wat je aantreft na nieuwjaarsnacht.

7 Arista    
7 maanden geleden door Arista
3
Meld

Bij ons zijn de vogels in ieder geval niet gevlucht. Ik heb net voedsel voor de vogels buiten gegooid. En het stikt nu van de vogels.

8 benbenieuwd    
7 maanden geleden door benbenieuwd
1
Meld

Vandaar dat er nog zo weinig vogels zijn!

9 upanddown    
7 maanden geleden door upanddown
1
Meld

Hoe mooi dat de anti alles beweging maar terrein blijft winnen , het nieuwe "zwarte pieten" heeft weer een schare volgers .

10 agent 357    
7 maanden geleden door agent 357
2
Meld

Die vogels komen allemaal weer terug, durf ik te wedden. Vogels kunnen nog even vluchten, wij niet. Daarbij zijn er veel te veel duiven en meeuwen die de zaak onder schijten. Dat mag best wat minder!

11 Verwonderd    
7 maanden geleden door Verwonderd
3
Meld

Huisdieren is veel erger want die kunnen niet wegvliegen.

12 niet-alles-geloven    
7 maanden geleden door niet-alles-geloven
1
Meld

@10 niks ''anti'' ,gewoon voor kwetsbare diertjes die zichzelf niet kunnen beschermen tegen een snel groeiende en planeetsplettende horde junkies.

mafkezen!

13 billib    
7 maanden geleden door billib
0
Meld

Ah, we hebben weer iets gevonden om over te zeiken. Wat is het volgende? De paashaas? Carnaval? De bbq? Man man man wat kunnen mensen tegenwoordig toch overal over zeuren. Vroeger was het niet anders. Ik vraag me af hoe mensen het toen gezellig hadden en hoe het kwam dat mensen toch zo oud werden.

Schei toch eens uit met die onzin en geniet van het leven.

14 Edwinlzv    
7 maanden geleden door Edwinlzv
3
Meld

En als het weer rustig is vliegen ze weer terug.
Die dieren overleven echt wel.

15 arcenist    
7 maanden geleden door arcenist
2
Meld

@14

Vroeger was het wél anders en dat had je zelf heel snel kunnen vinden:

"In de jaren ’70 van de twintigste eeuw werd het afsteken van vuurwerk een steeds groter onderdeel daarvan. Zowel het aanbod als de vraag naar vuurwerk groeiden snel. Siervuurwerk werd makkelijker verkrijgbaar waardoor de hoeveelheid vuurwerk die verkocht werd elk jaar groter werd. Hoewel in andere Europese landen tijdens oud en nieuw ook vuurwerk afgestoken wordt, zijn de Nederlanders de grootste vuurwerkconsumenten. In geen enkel ander land wordt per hoofd van de bevolking zo veel geld uitgegeven aan vuurwerk. De gevaren en overlast van het vuurwerk wekken echter steeds meer weerstand op. "

@15
Nope.
Heel veel vogels vliegen normaliter niet 's nachts omdat ze te weinig zien en die vliegen zich dus dood tegen hoogspanningskabels, gebouwen, windmolens, etc.

Inmiddels worden in 2018 hulpverleners ook alweer bekogeld met vuurwerk, vielen er in 2016 slechts één dode en 472 zwaargewonden, een magere 11.000 gewonden en vonden er 2959 gemelde vernielingen plaats en waren er 1871 mishandelingen.

Lachu man! Jij en @14 kijken gewoon weg, jullie móeten die lontjes aan kunnen steken want anders heb je gewoon geen leven...

16 Lidpver    
7 maanden geleden door Lidpver
4
Meld

@16
Ik steek geen vuurwerk af, nooit gedaan ook. Dus als je iets stellig beweert zoals in je laatste zin moet je de persoon wel kennen natuurlijk. Daarbij heb ik de jaren 70 bewust meegemaakt en hoef je mij het één en ander echt niet uit te leggen.
In één ding heb je gelijk. Vroeger was het inderdaad anders, toen werd er niet zo gezeken en gezeurd zoals men nu doet. Vroeger werd men niet zo betutteld zoals men nu doet en vroeger was men veel verdraagzamer als nu.

17 Edwinlzv    
7 maanden geleden door Edwinlzv
3
Meld

@17
Zelfs als ik voor je uitspel dat het 'vroegâh' wél anders was wil je het nog niet snappen.
Ook goed joh. En dat je geen lontjes aan zegt te steken verandert niets aan het feit dat we jaar in jaar uit meer weten en meten.

Gelukkig nieuwjaar alvast, dat je wat minder zuur in de samenleving komt te staan en misschien iets positiefs bijdraagt in 2019, misschien zelfs wel voor een dier of zo, liefst helemaal vrijwillig.

18 Lidpver    
7 maanden geleden door Lidpver
2
Meld

Elk jaar vluchtten vogels voor het vuurwerk dat is niks nieuws.
Die gaan dan tijdelijk in parken en bossen schuilen en op 2 januarie zijn ze allemaal weer terug.

19 techcenter    
7 maanden geleden door techcenter
2
Meld

@13
Persoonlijk geloof ik niet dat die dieren blijvende schade oplopen van een paar dagen vuurwerk , wat ik wel geloof is dat de anti lobby zijn best doet om het tegendeel te bewijzen en op de 1 of andere manier in de tegenwoordige maatschappij gehoor vindt voor die onzin waar vroeger geen mens er last van had .
De gemiddelde burger staat steeds verder van de realiteit verwijderd en het is bon ton om maar hard mee te roepen als er iets zielig gevonden wordt .
Laat ik wel zijn als er met vuurwerk naar mensen of dieren gegooid wordt ben ik de eerste die voor harde lijfstraffen stemt maar om het dan te verbieden is de andere kant van het verhaal .

20 agent 357    
7 maanden geleden door agent 357
2
Meld

@20
Jij hebt geen idee waar vuurwerk en dieren elkaar ontmoeten, je wordt pas boos als het opzettelijk gebeurt en wil dan zelfs lijfstraffen.

Ook jij begint over 'vroegâh': het vuurwerk is véél zwaarder dan vroegâh en we weten en meten veel meer dan vroegâh. Blijven roepen dat we er vroegâh niets van af wisten en dat er dus niets aan de hand is komt nogal onnozel op mij over.
Maar ja, dat vuurwerk is gewoon voor handen en dus kan iedere tokkie er mee doen en laten wat hij/zij wil. Zie @16 .

21 Lidpver    
7 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

@21
Uw stelling dat vuurwerk zwaarder is dan vroeger slaat dus nergens op , het illegale spul is zwaarder geworden maar het gewone vuurwerk dat in de winkels te koop is wordt tegenwoordig aan strenge controle onderworpen en is veel minder zwaar dan uit mijn jeugd .
U probeert constant 2 verschillende zaken op 1 hoop te gooien en wilt niet in dat verhaal mee gaan , dat mag en u hoeft van mij ook geen vuurwerk af te steken maar een ander mag dat van mij wel .
Daar verschillen we dus in essentie in dit verhaal u wilt alles verbieden zoals zovelen tegenwoordig omdat dit een populaire actie is tegenwoordig maar ik vindt nog steeds dat we zelf kunnen bepalen wat kan of niet binnen de toegestane wetgeving .

22 agent 357    
7 maanden geleden door agent 357
2
Meld

@22
Het lijkt me duidelijk dat een deel van de bevolking geen flauw benul heeft van de consequenties van het afsteken van legaal en illegaal vuurwerk, het interesseert ze eenvoudigweg niet.

En nee hoor, ik wil helemaal niet 'alles verbieden', ik wil wel graag dat de vervuiler betaalt voor de schade die hij/zij aanricht. Zolang dat niet gebeurt lijkt een verbod de enige oplossing voor de overlast en schade die een klein deel van de bevolking veroorzaakt.
Gelukkig is de handhaving technologisch steeds beter in staat het rapaille efficiënt te lokaliseren zodat de wetgeving aangepast én gehandhaafd kan worden.

23 Lidpver    
7 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

De 48 uren van Terreur zijn alweer ingegaan met het eerste zware vuurwerk wat naar ambulancepersoneel werd gegooid en naar de politie. Huisdieren schieten in paniek de parken in en worden te vaak niet meer teruggevonden. Maar dat zal de vuurwerklobby worst wezen; hun hobby moet alle voorrang hebben. En wie hen bekritiseert wordt gelijk verbaal afgemaakt en tot "betuttelaar" gebombardeerd. Men wenst geen enkele vorm van kritiek te horen, namelijk. Hun wil is wet, een andere mening is "de vijand". Echt, met dat Tokkievolk is niet te discussiëren. En dat doe ik dan ook niet.

24 weerman    
7 maanden geleden door weerman
0
Meld

Dit is NEP NIEUWS … deze organisatie kan namelijk niet communiceren met die vogels en weet dus ook niet WAAROM ze opvliegen !!

Wel eens Drone opnames gezien van nieuwjaar? … Dat is een 10x zo groot spektakel als het bekijken vanaf de grond. En waarom zouden vogels niet van vuurwerk kunnen genieten, en dus vooral opvliegen om de boel in alle glorie te bekijken!

25 mightimouse    
7 maanden geleden door mightimouse
2
Meld

@23
U bedoelt het rapaille in den Haag aangezien die nog steeds goedvinden dat de bevolking binnen de gestelde wet het vuurwerk met alle plezier mag afsteken in de daarvoor gegeven tijd .

"Gelukkig is de handhaving technologisch steeds beter in staat het rapaille efficiënt te lokaliseren zodat de wetgeving aangepast én gehandhaafd kan worden."
U beseft toch zeker zelf wel dat uw zin nogal op iedereen zijn lachspieren werkt , de politie is na de zoveelste bezuiniging eigenlijk een zijden draadje waar de democratie nog aan hangt , dus als ik u was zou ik daar niet al te veel vertrouwen in hebben .

26 agent 357    
7 maanden geleden door agent 357
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

16 uur geleden door Hadito

‘Trump vond het prachtig toen menigte r...
Volgens het Democratische Congreslid Alexandr...

1 dag geleden door AD

Impeachment maatregel tegen Trump faalt
De democraten stemden tegen.

1 dag geleden door Truffelaar

"Wij Algerijnen, Tunesiërs, Marokka...
Iemand nog vragen over de intentie van deze '...

22 uur geleden door Hangingmen

Artsen zonder Grenzen gaat weer bootvluchteli...
Artsen zonder Grenzen keert terug naar de Mid...

1 dag geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Doeslief
Antivaxxers overhalen tot vaccineren is net z...
@1256 fijn. Uit de gegevens waaraan u referee...

minder dan een minuut geleden door Doeslief

Hans Brinker 2.0
Schokkende video van kinderen van de Philadel...
@88 Haha, ik ben al 26. Maar uhm.... je bent ...

minder dan een minuut geleden door Hans Brinker 2.0

Snorrie
Antivaxxers overhalen tot vaccineren is net z...
@1254En daarom ruim 1 uur nemen voor 20min ...

minder dan een minuut geleden door Snorrie

Oma Tiny
Speciale bijeenkomst in Malta: Ministers zoek...
@14 Uw vragen zijn niet interessant....

minder dan een minuut geleden door Oma Tiny

Uitede aka Espede
Speciale bijeenkomst in Malta: Ministers zoek...
@10 Klinkt als Doortje....

1 minuut geleden door Uitede aka Espede

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig