U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 44
Huurders lopen de komende jaren tot honderd euro huurtoeslag mis. Door de wet te veranderen zet het kabinet een rem op de stijging van de toeslag. Woningcorporaties vrezen betalingsproblemen ...

11 maanden geleden door rolstoeltje

REAGEER MET EEN EMOJI
74
LEES MEER OVER

@200 Waarom wordt is er nog geen rem op de prijsverhoging van brood? Dan heeft men ook geen loonsverhoging en verhogingen van uitkeringen nodig! Gewoon een Noord-Koreaans systeem invoeren waarbij de overheid de prijzen bepaalt!

201 Mrs. K    
11 maanden geleden door Mrs. K
11
Meld

@201 Woningcorporaties zijn ooit opgericht voor de huurders. Ze mogen wel wat meer terug naar de kerntaak. Brood en een sociale huurwoning van een woningstichting zijn wel verschillende dingen. Ze hebben ooit vrij spel gekregen door de VVD om huren veel sneller te verhogen dan vroeger. Dat kan je ook terugdraaien of zelfs sociale huurprijzen op een nieuwe manier berekenen op basis van het inkomen van individuele huurders in ieder geval op een manier dat de huurtoeslag helemaal afgeschaft kan worden.

Een andere vreemde nieuwe regeling is dat er nu een schaal bestaat tot welke prijzen mensen mogen huren. Zo zijn de mensen met de kleinste beurs het hardst genaaid want die komen in de D,E,F label huizen terecht en betalen zich scheel aan stookkosten. Een A,B woning zou door de lagere stookkosten niet veel veranderen aan hun uitgaven. Dat soort zaken zijn in mijn ogen pervers en schieten hun doel voorbij. De armste mensen betalen voor de zonnepanelen van mensen die het beter hebben. Want die pauperwoningen leveren meer op, die zijn betaald en de huren zijn waanzinnig hoog.

202 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
3
Meld

Geen wonder als je alsmaar huizen toewijst aan mensen die voor de rest van hun leven van de Bijstand gaan leven.

203 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@201 Mrs. K
De bakkers hoeven toch niet bovenop àlle normale belastingen een EXTRA belasting te betalen op de GOEDKOOPSTE broden?!

De Woningbouwcoöperaties en Woningbouwverenigingen moeten wèl bovenop àlle normale belastingen een EXTRA belasting van € 3 miljard (!) betalen, alléén op de GOEDKOOPSTE huizen (dus met een huur tot zo'n € 700, -).

Inderdaad!
Stalinistisch gedrag van de VVD om de betaalbare woningen ONBETAALBAAR te maken question


204 Uit Den Haag    
11 maanden geleden door Uit Den Haag
17
Meld

@202 . Jij zou ook eens de regels van Woningnet Amsterdam eens kunnen lezen. Had je dat eerder gedaan, dan had niet zulke onzin geschreven.

Bijvoorbeeld, er zijn twee inkomensgroepen. Lage en hoge. Wie een laag inkomen heeft, heeft recht op een goede woning met toeslag, wie een hoger inkomen heeft, heeft ook recht op een goede woning maar krijgt geen huurtoeslag.

Verdiep je eerst eens in de lesstof.

www.woningnet.nl

205 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
4
Meld

@202

De huren van sociale huurwoningen worden jaarlijks verhoogd met een percentage dat is afgeleid van het bruto-jaarinkomen van de betreffende huurder(s).

== Dat kan je ook terugdraaien of zelfs sociale huurprijzen op een nieuwe manier berekenen op basis van het inkomen van individuele huurders in ieder geval op een manier dat de huurtoeslag helemaal afgeschaft kan worden. ==

Hoog inkomen, méér huurverhoging, laag inkomen, een lagere huurverhoging.

206 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

207 comprar    
11 maanden geleden door comprar

@205 Kijk ook even naar de inkomenseisen voor individuele sociale huurwoningen in verschillende gemeentes, dan zie je al snel wat ik bedoel. Tenminste als je dat deel van die tekst in @202 bedoelt. Let even goed op de energielabels en relatief kleine verschillen in huurprijs.

Sommige verhuurders hebben een eerlijk beleid en verlagen de huurprijs in het geval van lage inkomens naar de toeslaggrens maar dat doen ze lang niet allemaal.

208 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

@173 De overheid heeft 18 november j.l middels een officiële bekendmaking een herwaardering strafbaarstelling actuele delictsvormen uitgebracht.
Uw afkeur, jaloezie tegen beter gesitueerden verandert daar niets aan. De grootste schadeposten worden veroorzaakt door het schuim der afhankelijken.

209 Recovery Mode    
11 maanden geleden door Recovery Mode
3
Meld

Over die twee inkomensgroepen:

== De woningcorporaties verhuren de woningen aan mensen met een inkomen tot maximaal € 38.035 (verzamelinkomen van het huishouden, kinderen niet meegerekend). De wet biedt ruimte om een deel van de woningen ook open te stellen voor woningzoekenden met een jaarinkomen van maximaal € 42.436. In elke woningadvertentie kunt u zien wat het maximale inkomen is waarmee u op de woning kunt reageren.

Corporaties moeten van de overheid hun woningen passend toewijzen. Dit betekent dat de huur van de woning moet passen bij het inkomen en de samenstelling van het huishouden van de woningzoekende. Lees hierover meer. ==

https://www.woningnetregioamsterdam.nl/Help%20en%20uitleg/Inschrijven/Inschrijven%20woningzoekende#question-Wat zijn de voorwaarden voor een inschrijving bij WoningNet? -answer-yes

210 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@208 . Dank je voor je reactie. Maar gelet op het energiebeleid en de voorraad olie en gas zou ik me niet druk maken over je gas- en lichtrekening maar bij koude gewoon een trui aantrekken.

Ik kan slechts oordelen over de woningen in Amsterdam welke in eigendom zijn van een woningbouwvereniging- of corporatie. Die woningen staan er goed bij of worden op grote schaal aan de huidige eisen (dubbelglas, zuiniger ketels enz.) aangepast.

211 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@202 Nieuwe (of redelijk nieuwe) huizen kunnen ook niet voor een schijntje verhuurd worden: als de huurprijzen niet langer marktconform zijn vertrekt er helemaal niemand meer uit de sociale woningbouw. Sociale woningbouw is ooit opgezet voor de minima, niet voor mensen met bovenmodale inkomens. Eerst die scheefwoners er maar eens uit, dan komen er woningen vrij voor de minima. Bijbouwen en voor een schijntje verhuren werkt averechts en is mi niet de juiste oplossing.

212 Mrs. K    
11 maanden geleden door Mrs. K
3
Meld

@206 Maar dat is nog niet zo lang het geval. Dat gebeurde nadat de prijzen voor mensen de spuigaten uit zijn gelopen. Er verdwenen teveel woningen van de sociale huurmarkt. Daarom is dat ingevoerd. Het helpt mensen aan de onderkant natuurlijk geen reet. De huren zijn structureel een te groot deel van de inkomens van sociale huurders. Dat kan wel anders.

213 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

We zien hier een gevolg van de massale instroom van mensen die hier altijd in de Bijstand zullen blijven, afhankelijk van iedere toeslag en ook nog eens voorrang krijgen op woningenzoekenden met een woonduur van 20 jaar.

"Eerlijk zullen we alles delen ..."

214 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@202 Ik zie eerlijk gezegd niet wat er mis is met toewijzing naar inkomen. We willen toch ook niet dat mensen in de schulden komen? En als er huurtoeslag gegeven moet worden, hoe motiverend is het om wat meer te gaan werken voor een hogere huur als je buurman met een uitkering en huurtoeslag in zo’n zelfde huis woont? Eigenlijk wil je dus dat mensen met verschillende inkomens precies hetzelfde kunnen besteden. Dat is nogal communistisch. Iemand die een huis gaat kopen kan zich toch ook niet altijd het huis veroorloven dat hij het liefste zou hebben?

215 Mrs. K    
11 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@213 . Het is de norm dat je een derde deel van je inkomen aan huur uitgeeft. Gelet op de eisen zoals dubbel glas, een HR-cv-ketel, inbraakvrij hang- en sluitwerk zijn alle sociale huurwoningen niet voor een betaalbare prijs te verhuren.

Nog even los van hoe vele huurders, met name zij die niet bekend zijn met onze woonmanieren de woningen uitwonen. Waar ik woon wonen mensen die er in slagen om met het keukenluikje open toch hun dubbelglas te laten beslaan met waterdamp. Om te zwijgen van hen die dat ventilatieluikje niet eens opendoen en waar na twee jaar de woning ontschimmmeld moet worden.

216 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@211 Ik las zojuist zelfs dat huurders dubbel glas en isolatie van de spouwmuren kunnen eisen van de verhuurder. Uiteraard gaat de huur daardoor omhoog maar dat lijkt me logisch.

217 Mrs. K    
11 maanden geleden door Mrs. K
2
Meld

@212 Wat is een schijntje? Daarbij als mensen willen blijven wonen waar hun kinderen zijn opgegroeid ondanks dat hun loon is gestegen dan is dat hun goed recht. Waanzin dat de politiek daar in wil lopen purken om zogenaamde woningnood die ze zelf gecreëerd hebben.

Daarbij zou men ook eens kunnen kijken naar snellere, goedkopere en recyclebare bouwmethoden elders op de wereld. Laat voor de grap een Chinees bedrijf een proefwijk bouwen in een maand tegen een fractie van de kosten. De krapte op de huurmarkt wordt misbruikt om tal van redenen.

218 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
2
Meld

@217 Dat is een voorstel toch maar nog geen wet? Huurders kunnen dat soort dingen voor zover ik weet niet eisen en bepalen verhuurders zelf het beleid tot op heden.

219 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

Uit het AD

==De financiële strop voor huurders ontstaat doordat het nieuwe kabinet een bepaling schrapt waardoor huurders meer kwijt zijn aan hun woning, zonder dat daar een hogere huurtoeslag tegenover staat. Het kabinet kan daardoor 138 miljoen euro bezuinigen. ==

En dan zijn de huren van de Nieuwkomers nog niet eens meegeteld, die zitten nog in een AZC te wachten op voorrang bij een passende huurwoning. Als die mensen ook nog gaan huren en toeslag krijgen, dan kan die 138.000.000 best nog eens toenemen.

220 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
0
Meld

@218 . Woningnood bestond al voor 1940 en ook erna. Dat is geen probleem waar recente regeringen schuld aan hebben.

Maar ik voorzie dat het allemaal nog veel erger wordt. Veel meer hoogbouw, veel meer windmolens, hogere huren (want kostbare verwarmingsinstallaties), geen stuk groen blijft onbebouwd, nog meer wegen, nog meer mensen. Mensen, overal mensen en als het even kan, allemaal verschillend van aard en cultuur.

Nee, als Willlie Alexander zegt dat we zo'n fijn land zijn, nou, dan is er iets goed mis met dat 'fijne land". Zijn nieuwe woning wordt voor 68.000.000 verbouwd. Nadat zijn moeder dat paleis, na die verbouwing heeft laten verwaarlozen.

221 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@221 Ah joh ga eens ergens anders kijken, we hebben een topland hoor. En ook in Nederland heb je krimpgebieden, ga Daar dan heen als je niet van drukte houdt.

222 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
4
Meld

@219 . Mee eens, sociale verhuurders worden door de overheid verplicht hun woningen aan te passen (als dat nodig is) aan de eisen van de overheid.

Van particuliere verhuurders weet ik niets.

Verder wijs ik nog even op het feit dat tientallen jaren geleden de overheid goed vond dat sociale verhuurders hun bezit (die woningen) aan de zittende huurders mochten verkopen. En later mochten ze bij mutatie (een woning die werd verlaten) die woning verkopen.

Daar ligt een van de oorzaken van het tekort aan woningen voor mensen met een laag inkomen.
Want al doende werd de beschikbare woningvoorraad voor lagere inkomens steeds kleiner. Nog los van het feit dat die toenmalige kopers hun woning na een paar jaar zelf mochten verkopen. Zij konden toen fors winst behalen op een woning die met belastinggeld was gebouwd.

223 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
0
Meld

@202 Je kan ook moeilijk de beste huizen toewijzen aan mensen die het niet verdienen. Waarom nieuwe woningen geven aan mensen die nauwelijks zelf iets aan de huur betalen. Da's toch vet oneerlijk. Dan doen ze maar een extra trui aan in plaats van de verwarming aan te zetten.

224 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
6
Meld

@222 , oké, maar dan blijf ik toch vanuit Oostmarsum reageren, hoor, mij krijg je wel weg maar niet van dit forum.

Ik zeg, de problemen worden alleen maar groter door al die kansloze Afrikanen binnen te halen, al die gezinshereniging (6 kinderen geen uitzondering) toe te laten, al die Parels die hier de rest van hun leven of kapper worden of Nederlands voor de Bijstand leren.

Misschien moeten die maar weg, de Emiraten hebben in Damascus hun ambassades weer afgestoft en geopend, dus Syrië is veilig, ze kunnen allemaal weer terug.

225 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
1
Meld

@225 Mjah dat armoedige volk uit Afrika en Arabië mag van mij ook wel terug naar hun derdewereld waar ze thuis horen. Maar kom op, de problemen in Nederland zijn echt first world problems we hebben het prima.

226 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
5
Meld

@224 Veruit de meeste mensen met huurtoeslag hebben een relatief klein percentage aan huurtoeslag ten opzichte van de huur. Het is niet zo dat iedereen de volle mep ontvangt. Sociale huurwoningen die in prijs over de hele linie eenmalig 100 euro verlaagt worden scheelt meer dan 50% van alle huurtoeslagen en het leeuwendeel aan ontvangers. Schaf de verhuurdersheffing af om dit mogelijk te maken.

Spendeer het vrijgekomen geld aan prefab sociale huurwoningen om de woningnood de nek om te draaien. Als de vergrijzingsgolf achter de rug is komt er meer dan genoeg vrij. In principe hoeft men dit probleem maar voor 20-25 jaar op te lossen. Ik zeg dat het anders kan niet dat het gratis moet of dat er veel extra geld bij moet. Liever niet eigenlijk, ik bespaar hier liever een miljard. Dat is het doel toch geld besparen? Uitvoering van dat toeslagencircus kost klauwen met geld en geeft belachelijk veel mensen stress. Het is een gedrocht gebleken.

227 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

@214 Containerwoningen zouden toch goed genoeg moeten zijn voor hen, die hier binnenvallen en van alles willen en eisen?

228 gaulette    
11 maanden geleden door gaulette
2
Meld

@226 Eens. Mits ze relatief veilig terug kunnen anders laat maar even blijven. Maar geen definitieve vergunningen meer zonder mérites en een beetje inzet. Maar inderdaad first world problems

229 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

@228 Wel voor een deel van die figuren ja. Mooie gekleurde containers. Rode, oranje en groene. Als je je fatsoenlijk ontwikkeld en je stinkende best doet kun je in de groene komen. Zit je te lang in het rode containerdorp... toedeloe.

230 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

@227 Mjah je had het toch over mensen met de laagste inkomens die in de slechtste huizen komen. Dat zijn dus ook degenen met de maximale toeslagen. Tuurlijk stop je die in de slechtste huizen.
Uhm ja die toeslagen moeten weg inderdaad. Ontzettend duur en gecompliceerd. Plus dat het samen met de HRA alleen maar prijsopdrijvend werkt. Begin dan ook gewoon met het afbouwen ervan, gebeurt met de HRA toch ook. En dat wordt verder ook niet gecompenseerd dus dat hoeft voor huurders ook niet.

Uhm ja prefab woningen zijn leuk, niks mis mee. Maar het klopt natuurlijk niet dat de problemen op de woningmarkt zijn opgelost nadat de babyboomers uitsterven. De bevolking groeit gewoon, blijft dat ook doen. Plus dat er steeds meer alleenstaanden zijn waarvoor een gezinswoning eigenlijk veel te groot en duur is. Daar moet je wel op inspelen. Meer, kleinere huizen.

Uhm de verhuurdersheffing lijkt me zinniger om in te zetten voor verduurzaming van de huurwoningen. Zonnepanelen en warmtepompen en zo.

231 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
2
Meld

Het is echt de bedoeling, dat mensen op straat komen te staan, door familie in huis genomen MOETEN worden. In Duitsland is dat namelijk al officieel zo. Daarom dat Rutte c.s. ieder jaar net zo lang zoeken tot ze de mensen met uitkeringen weer minstens vijftig Euro per maand afpakken, liever honderd als dat lukken wil. Ook prettig als daardoor meer immigranten gehuisvest kunnen worden in de zo vrij gepestte woningen.

Jaar na jaar na jaar, elke 1 januari, blijkt immers dat de allerlaagste inkomens, zonder mogelijkheid (meer) aan het werk te gaan, moeten inleveren van hun netto door één of andere verlaging van toeslagen of verhoging van lasten. Terwijl ze al op het uiterste randje balanceren. Al die miljoenen voor armoedebestrijding komen terecht bij instanties en bedrijven/bedrijfjes die dat geld inpikken en hooguit eenmalig een rekenmachine voor school o.i.d. bekostigen, of "hulp" verlenen in het zuiniger doen, dat die mensen zelf al beter kunnen, noodgedwongen.

Echt, het is opzet. In Duitsland zie je al bejaarden flesjes oprapen op straat, ze krijgen een uitkering van 400 netto en zien maar dat ze bij iemand onderdak komen, anders pech gehad. En als ze naaste familie hebben moeten die verplicht meebetalen aan de Duitse staat om e.e.a. te bekostigen.

232 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@227 . Dus ook het beetje groen, ons overgebleven bosje, ons laatst weiland de nek omdraaien?

Waarom wil je toch dat er hier zoveel mensen op dit bedreigde moeras komen wonen? Wel eens gedacht aan de kosten van de dijkverhogingen, nieuwe sluizen, stormvloedkeringen?

Al die maatregelen zijn niets nieuws, die werden altijd genomen maar ik zie die maatregelen nu tegen de achtergrond van twee zaken:

De massale instroom van mensen die ook thuis kunnen blijven
De stijging van de zee die bij ons zomaar naar binnen kan komen, zeker nu al het ijs smelt.
Die door die instroom van al die werkeloze autorijders alleen nog maar sneller zal stijgen.

== Spendeer het vrijgekomen geld aan prefab sociale huurwoningen om de woningnood de nek om te draaien. ==

233 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

@229 Wist niet dat we het ook eens konden zijn haha.

234 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
2
Meld

@232 Weet niet in hoeverre het klopt wat je over Duitsland beweert, maar wat is daar mis mee? Met 400 euro aan uitkering hoef je in ieder geval niet te verhongeren en eigenlijk zou je het als morele plicht moeten zien om je familie financieel te ondersteunen als dat nodig is.

235 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
4
Meld

@232 . Dus gaan ze in Duitsland de railsen naar Polen weer een beetje bij elkaar leggen? De oudsten stappen het eerst in?

Laten we het niet over Duitsland hebben, dat land dat er na Merkel net zo bij ligt als na de Glorieuze Intocht van de Communistische Bevrijders.

Spreek niet over Duitsland, anders komen zij hier weer naar toe, maar dan met een opgehouden hand.

Nee, ik zie het somber in, een beetje een Noordzeetsoenamie en we zitten met z'n allen op de Utrechtse Heuvelrug eb af te wachten. Wij met een zwemdiploma, zij met een statushoudersverklaring.

236 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
3
Meld

@234 Dat ik mensen wil helpen wil niet zeggen dat iedereen maar geholpen moet worden. Men mag wel een beetje dankbaarheid tonen door middel van 'gewoon je stinkende best doen en anders optyfen'. Dat lijkt me een redelijk beginsel inzake wat voor migratie dan ook.

Vluchtelingen ik ben voor quota die afhankelijk zijn van de ratio waarin het lukt mensen terug te laten keren. Als groen links en de PVDA veel mensen willen opvangen zorg dan ook maar dat er veel paupers, zoals die 70% Somaliers in de bijstand terug gaan. Is dat rechts of gewoon gezond verstand?

237 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
0
Meld

@237 Rechts en gezond verstand zijn een beetje hetzelfde natuurlijk... question

238 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
3
Meld

@235 . Lees eens iets over Drees. En stop voordat je gaat vertellen dat moslim zo goed voor hun armlastige familie zorgen. Wan die sleep je hier straks naar toe, om aan te tonen wat solidariteit is.

Maar onze sociale huurwoningen konden worden gebouwd met het geld dat arbeiders afstonden aan mensen die er huizen van lieten bouwen. Ons hele zorgstelsel is, of was gebouwd op de gedachte dat we solidair moeten zijn met de lagere inkomens.

Dat is allemaal verloren gegaan, financiële wetten op basis van: "Ik zorg voor jou, jou zorgt voor mij".

Intussen worden dagelijks honderden woningen aan investeerders verkocht, alle huizen. Die huren gaan omhoog en de regering doet niks, staat het toe. Een leger van paupers, een laagje van De Zeer Rijken.

Ondertussen bezwijken ze, onze duinen en dijken.

239 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
2
Meld

Ik moet stoppen anders verlies ik het recht op het soppen van ons trappenhuis ... question

240 Jona G.    
11 maanden geleden door Jona G.
0
Meld

@238 Het is goed als politiek een beetje van links naar rechts trekt en vice versa. Zo lang dat gebeurd leeft men in een gezonde democratie.

241 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
2
Meld

@234 Drs. Mezun is zo gek nog niet...question
Kep veel gelezen van um en ben het best vaak met hem eens.

Uhm, ik zeg wel "hem" maar hij was ook Dian, en dat was toch een vrouw?
@241 Wat zie je als je in je broekje kijkt Drs.? question

242 Hans Brinker    
11 maanden geleden door Hans Brinker
4
Meld

@242 Hema worst.

243 Drs. Mezun    
11 maanden geleden door Drs. Mezun
1
Meld

@243

Een klein stukje dan.

244 Suwelding    
11 maanden geleden door Suwelding
0
Meld

@243 haha, nah das duidelijk dan... geen gender twijfelgevalletje. question

245 Hans Brinker    
11 maanden geleden door Hans Brinker
2
Meld

@243 Mwah ik vind het maar een randdebiel. Soms wel humor.

246 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
5
Meld

@246 Haha, da's nou echt een "Yiroesh-antwoord". Like that habibi. question

247 Hans Brinker    
11 maanden geleden door Hans Brinker
3
Meld

Nederland is domweg zwaar overbevolkt.... Daar durven de politieke partijen zich niet aan te branden..... In 2017 vestigden zich 235 duizend immigranten in Nederland en vertrokken 154 duizend emigranten. Sinds het begin van de officiële migratiestatistieken in 1865 waren beide stromen nog nooit zo groot. Ook het migratiesaldo is met 81 duizend een record. De hoge migratie hangt samen met toegenomen immigratie uit andere EU-lidstaten en met immigratie van asielzoekers en nareizigers. Dit blijkt uit de definitieve migratiecijfers over 2017 van het CBS. 235.000 min 154.000 = 81.000 mensen erbij... Dat zijn ruwweg zo'n 20.000 gezinnen.... = 20.000 woningen, 20.000 gasaansluitingen, tv's, koelkasten etc. etc.. PER JAAR!!! Als we stoppen met deze ratrace en zorgen dat asielzoekers, gelukszoekers, migranten in hun eigen land cq omgeving blijven (en daar mag Nederland best financieel een stuk aan bijdragen)hoeven we niet zo geforceerd om te gaan met deze hele klimaat waanzin...... Bijna geen enkele politicus die dit in ziet... laat staan aan durft te kaarten....

248 LoydMorris    
11 maanden geleden door LoydMorris
5
Meld

@247 Haha ja...Ik blijf wel eerlijk question

249 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
3
Meld

@249 Uiteraard, that's one of the many reasons why I love you.

250 Hans Brinker    
11 maanden geleden door Hans Brinker
2
Meld

@250 Ahw je maakt me aan het blozen... question

251 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
3
Meld

@251 Haha, hier gaat weer commentaar op komen.... LOL.
Maar goed, ben er weg van! xxx habibi.

252 Hans Brinker    
11 maanden geleden door Hans Brinker
1
Meld

@252 Ja ff kijken wie er commentaar komt leveren lol.

Ciao chamudi yom tov xx

253 Yiroesh    
11 maanden geleden door Yiroesh
2
Meld

@196
Dit artikel gaat over huurtoeslag en kijk eens wat u zegt in @70

254 Jan met de korte achterlul    
11 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
2
Meld

Oplossing lijkt mij simpel.
Gewoon de huren omlaag.

255 meneer van het nieuws    
11 maanden geleden door meneer van het nieuws
4
Meld

@209

"De grootste schadeposten worden veroorzaakt door het schuim der afhankelijken."

Denk dat u snel medicatie moet halen voor uw waanzin.

In 2012 minstens 21.000 miljard geroofd naar belastingparadijzen

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1224062/minstens-21-biljoen-in-belastingparadijzen

In 2013 32.000 miljard geroofd naar belastingparadijzen.

https://www.trouw.nl/home/gelekt-bestand-toont-geldstromen-naar-belastingparadijzen~a2c48a4f/

Laten we het maar niet hebben over wat de stand in 2018 kan zijn.

Dat geld wordt uit de economie weggetrokken en dan heeft u het over het schuim der aarde, snel terug je hok in, waanzinnige.

256 garriet    
11 maanden geleden door garriet
2
Meld

@201
Altijd gedacht dat er geen stomme vragen bestaan.
Bravo u krijgt van mij de prijs.

257 Al    
11 maanden geleden door Al
2
Meld

@254
Het FvD heeft niets in het programma staan over verlaging van de huurtoeslag, wel over het afschaffen.
Ik heb dat aangegeven en niets over een verlaging daar aan toegevoegd.
Wel heeft FvD op 11 sept jl tegen de motie Nijboer/Beckerman gestemd, over het behoud van de KAN-bepaling in de wet op de Huurtoeslag.
Motivering: belastingvrije voet omhoog. Precies zoals het in het programma staat.

258 toumor    
11 maanden geleden door toumor
0
Meld

En we gaan er per saldo allemaal nog steeds op vooruit... volgens Pinokkio.

259 DruppeltjeDrie    
11 maanden geleden door DruppeltjeDrie
3
Meld

@235 : Men heeft hier na WOII de AOW bedacht, die toen nog echt wel leefbaar was. Zodat mensen niet meer bij de dominee of de familie de hand hoefden op te houden, hun zelfrespect konden bewaren, terwijl er heel veel alles kwijt waren geraakt in de oorlog.

Men brult de hele tijd dat Nederland zo rijk is, waarom dan al dat uitkleden, jaar na jaar, van de laagste inkomens? Waarom heeft men ineens geen boodschap meer aan de principes van respect? Respect voor ouderen, voor de burgers algemeen, iedereen verdient respect tot het tegendeel is bewezen. Wat is dáár mis mee?

260 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@244 : Geen halal bifi?

261 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
0
Meld

@258 : Maar daar hebben met name de mensen met een uitkering van dwi dus helemaal niets aan, integendeel, zij worden er nog slechter van in vergelijking met het minimumloon! De hele belastingteruggave wordt namelijk van het netto afgetrokken, inclusief de belastingvrije voet. Terwijl de minimumloners dat mogen houden, en precies dezelfde toeslagen e.d. hebben verder.

262 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Ach ja, trap mensen maar de armoede in. Rechtse hufterigheid. Mag toch ?

263 Mac Benac    
11 maanden geleden door Mac Benac
3
Meld

** gebruiker verwijderd **

Moeten mensen maar slimmer stemmen. Laat iedereen het maar lekker voelen question

264 gebruiker verwijderd    
11 maanden geleden door gebruiker verwijderd

Dat de VVD schijt heeft aan de middenmoot wisten we al. Zij wonen immers in dure koopwoningen met een vet salaris. Maar ik hoop dat de kiezer de komende provinciale verkiezingen ook eens keihard afrekent met de zogenaamde christelijke vriendjes van hun. Van deze onderkruipers heb je alleen maar ellende zodat ze met hun kreet in het pluche kunnen blijven zitten. Deze jaknikkers lopen fijn aan 't handje van Rutte mee.

265 Robbedoes    
11 maanden geleden door Robbedoes
1
Meld

@16 maar ja jij bent dan net zoals ik waarschijnlijk " scheef huurder". En dan sta je ook weer op de nominatie geplukt te worden. Immers bepaalt het kabinet wat je aan besteedbaar inkomen mag hebben. Als je een paar euro teveel verdient moet er wel iets zijn waarmee ze je een schuldgevoel kunnen aanpraten

266 Elpo    
11 maanden geleden door Elpo
0
Meld

Nog nooit recht gehad op huurtoeslag. Betaal wel als ondernemer/ZZP’er dit jaar alleen al zo’n € 7000 aan BTW. Voor die BTW-afdracht krijg ik NIETS terug, ben ik NIET verzekerd enzovoort. Natuurlijk betaal ik wel voor een land met een goede infrastructuur enzovoort, maar het laat me wel denken over zaken als huurtoeslag en bijstand. Dat moet geen cent teveel zijn en enkel bedoeld zijn voor de mensen die anders in de problemen komen.

267 Vaartuig    
11 maanden geleden door Vaartuig
1
Meld

@266

Ik weet niet op welke planeet jij leeft, maar als middenmoot heb je geen recht op huurtoeslag. De middenmoot betaalt voor huurtoeslag. Toen mijn vriendin en ik feitelijk allebei in de crisis een parttime baan hadden (zij 3 dagen, ik beginnend ondernemer dat qua inkomsten neerkwam op 2 a 2,5 dag), toen hadden we nog geen recht op huurtoeslag. De reden was dat we net teveel verdienden en te spaarzaam hadden geleefd. We zaten net overal boven.

268 Vaartuig    
11 maanden geleden door Vaartuig
0
Meld

@268 :

Eerst was er leefbare bijstand en werd het bestaansminimum opgevat als inclusief een beetje geld voor sociale dingen. Toen werden de huur- en zorgtoeslag verzonnen, en werd er niet meer gecompenseerd n.a.v. de reële kosten per bijstandsgerechtigde, maar er kwam een uniform bedrag waar een vast bedrag aan huur en zorgpremie in werd gecalculeerd. Alles dat je daarboven zit wordt gecompenseerd met de huur- en zorgtoeslag. Vervolgens werden alle dingen zoals renteloos voorschot voor een nieuwe wasmachine, jaarlijkse langdurigheidstoeslag voor langdurige klanten, alles werd afgeschaft. En de huren en zorgpremies stegen jaar voor jaar razendsnel, maar de toeslagen daarvoor niet.

Er kwam eigen bijdrage, er kwam het voordeurdelers-gedoe zodat de kinderen als ze 18 zijn en nog bij de ouders wonen, beter kunnen vertrekken anders zijn die ouders een paar honderd Euro per maand netto kwijt, dus sparen is er niet bij, en of ze zelf woonruimte kunnen vinden, doet niet ter zake. Ook als die kinderen mantelzorger zijn voor een invalide of chronisch zieke ouder. Of zelf chronisch ziek zijn. En de belastingvrije voet wordt afgetrokken van het netto.

Ook ieder bedrag dat je om welke reden dan ook binnenkrijgt, ook al is het geld dat dwi onrechtmatig heeft achtergehouden en dat zij je dus moeten terugbetalen op je rekening. Doen ze ook, maar dan gebruiken ze dat onrechtmatig achtergehouden geld, dat je nodig hebt om je inmiddels opgelopen schulden, door hun schuld ontstaan, van te betalen, gebruikt om je netto uitkering van te betalen, die maand, en volgende maand, tot er een kleiner bedrag over is dan het maandelijks netto, en dat krijgt men pas uitgekeerd. Terwijl dat alleen mag bij bedragen die van buitenaf komen, zoals een kleine erfenis of iets wat iemand heeft weten te verdienen en uiteraad netjes meldt, o.i.d.. Dingen die bovenop de uitkering binnenkomen dus. En naar de rechter kunnen mensen niet sinds alle kosten daarvan verhoogd zijn, dus dag met je handje.

Ziekte- of andere kosten bij de belastingdienst declareren waar je recht op hebt kun je beter laten, want dat wordt het jaar daarop gelijk ingecalculeerd en van het netto afgetrokken als zijnde netto inkomsten, en als je dat probeert recht te trekken heb je nog jaren administratieve problemen, die je je niet kunt veroorloven want geen cent speling, dus is het gevaarlijk daarover in discussie te gaan en te riskeren dat je maandenlang gekort wordt dus op straat terecht komt, want er is geen enkele speling.

269 Wendel    
11 maanden geleden door Wendel
1
Meld

Oh ja we gingen er allemaal op vooruit volgens ónze landverrader

270 Joepie    
11 maanden geleden door Joepie
1
Meld

"Dat begint met gemiddeld 24 euro in 2019 en loopt op tot zo’n 94 euro op jaarbasis in 2022."

Dat is vervelend, maar is een pizza minder per maand. Dat is wat anders dan 'fors'. 'Fors' noem ik 100 euro per maand. Waar komt bovendien die hebbelijkheid van journalisten vandaan om niet meteen te vermelden, dat het om het bedrag per jaar gaat?

271 Vilseledd    
11 maanden geleden door Vilseledd
1
Meld

@10 "Maar dit bedrag kreeg ze niet voor haar lol maar om rond te komen."

Da moet iemand, die zijn salaris kan blijven verdienen ook. Men maakt onderscheid tussen inkomensschade, medische schade, materiële schade en smartegeld.

272 Vilseledd    
11 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

@256 Ze hebben groot gelijk, waarom meer belasting betalen, minder is beter.

273 Recovery Mode    
11 maanden geleden door Recovery Mode
1
Meld

@270 zeg labbekak, wat onderneem jij jouw situatie te verbeteren? een afwachtende timide houding met hufterig gedrag in de hoop dat daardoor een ander jouw financiële bestedingsruimte verbetert.

274 Recovery Mode    
11 maanden geleden door Recovery Mode
3
Meld

Probleem met de waarheid???

275 Joepie    
11 maanden geleden door Joepie
1
Meld

@273

Dan niet profiteren van een infrastructuur die anderen opgebouwd hebben met (jouw verafschuwde) belastingbijdrage om je winsten te maximaliseren en niets willen bijdragen.

Met andere woorden: gewoon opdonderen, het land uit, dit schuim draagt niets bij, ga ergens anders parasiteren en de boel versmeren.

276 garriet    
11 maanden geleden door garriet
0
Meld

@201
De overheid is al degene die de prijs opdrijft omdat men weet dat de burger nergens anders terecht kan , dus uw N Koreaanse systeem hebben we al .

277 agent 357    
11 maanden geleden door agent 357
0
Meld

Dit jaar moest ik ook al ruim 1000 euro huurtoeslag terug betalen aan de fiscus omdat mijn inkomen net een paar euro boven de grens uit kwam. Ik zit op 105% van het minimumloon als monteur maar door de verdere kosten stijging zal ik binnen 2 jaar op het minimumloon uitkomen.

Ik ben het met de woonbond eens want veel mensen kunnen geen 550 euro aan huur betalen en goedkopere huizen zijn er bijna niet meer. Mijn eerste huis 10 jaar geleden van 325 euro per maand maar dat is gesloopt. Ik zit nu al op de 560 euro met dit huis en dat word steeds duurder.

278 Jan met de korte achternaam    
11 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Guido den Aantrekker boos over hoofddoek in P...
“Hoe voorspelbaar: vrouw met hoofddoek in he...

18 uur geleden door Moskowfiets

Kim Kardashian keert zich tegen Zwarte Piet
Kim Kardashian-West, een Amerikaanse vrouw me...

17 uur geleden door Moskowfiets

Rotterdam keert zwarte piet definitief de rug...
De eerste intocht van Sinterklaas in Rotterda...

10 uur geleden door Waarheid, gewoon zoals het is

Den Bosch - Excelsior gestaakt wegens racisme
De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior...

14 uur geleden door RTL Nieuws

Verstappen begint op poleposition aan Brazili...
Max Verstappen begint zondag om 18.10 uur van...

12 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Janzzen
Rellen in Iran: benzineprijs stijgt van 22 na...
Best wel vreemd, Je woede koelen door brand...

1 minuut geleden door Janzzen

Janzzen
Revolutionaire techniek verbetert waterstof-e...
@1Nee.Platina is nu eenmaal de katalysato...

3 minuten geleden door Janzzen

beastyboy
Rellen in Iran: benzineprijs stijgt van 22 na...
Is cultuur....

3 minuten geleden door beastyboy

greenmango
Als Zwarte Piet het moet hebben van hooligans...
@43 Ik vindt al die hoofddoekjes een onplezie...

16 minuten geleden door greenmango

Strongoli
Bewijs voor machtsmisbruik duikt op in toesla...
@1(K)Wiebes was erg in zijn belastingtijd, ...

20 minuten geleden door Strongoli

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig