U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 19
Milieuclubs en de FNV hebben het Klimaatakkoord alvast ‘doorgerekend’. Conclusie: burgers en het mkb betalen. Huishoudens en het midden- en kleinbedrijf draaien op voor de kosten van het klimaatbeleid van het kabinet. Het gaat ze per saldo zo’n anderhalf miljard euro per jaar kosten ...

ongeveer 1 jaar geleden door Querulijn Xaverius,

REAGEER MET EEN EMOJI
18
LEES MEER OVER

Denk dat die 1,5mld een voorzichtige schatting is.

1 caso    
ongeveer 1 jaar geleden door caso
0
Meld

De overheid is hier mee volledig doorgeslagen.

2 meneer van het nieuws    
ongeveer 1 jaar geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

Als de industrie het moet betalen, krijgt de burger ook de eindrekening, de industrie berekend het gewoon door.
Investeer eens in een Thoriumcentrale, zelfs een derde wereldland als India bouwen die dingen al.
Schone CO2 neutrale energie tegen minimale kosten.
En schaf die idiote windmolens af.

3 Positivo    
ongeveer 1 jaar geleden door Positivo
3
Meld

Burgers merken nog nauwelijks dat we uit de crisis zijn die 10 jaar geleden begon en we worden alweer verder leeggezogen. Het grootste probleem hier is een politiek apparaat dat een hekel aan de eigen bevolking lijkt te hebben. Belangen van burgers zijn ondergeschikt.

4 Akiron    
ongeveer 1 jaar geleden door Akiron
1
Meld

Uiteraard moeten de burgers betalen voor de bedrijven... dit is tenslotte een echt VVD kabinet....

5 Topperz    
ongeveer 1 jaar geleden door Topperz
0
Meld

En hun oplossingen stoten nog méér CO2 uit
Hét is gewoon geld van arm naar rijk overdragen
Gewoon een oorlogs verklaring Tegen ALLE burgers
Leg alvast een geel hesje in je auto
Heb je die niet of ben je gebonden aan huis?
Dan kan je simpel nog STEEDS zelfs het land plat leggen
Overheden willen alles alleen electronics

Als je gewoon met nog een groep mensen de virusscanner van jou PC uitzet komen via deze virussen in het netwerk wat ALLES zal plat leggen

6 dloops    
ongeveer 1 jaar geleden door dloops
4
Meld

Nederland als rolmodel/voortrekker voor klimaatbeheersing binnen de EU moet miljardensteun aanvragen in Brussel. Als grote NETTO betaler mag je ook wel eens wat terug verwachten van Brussel en de huishoudens niet opzadelen met hoge kosten.

7 Dalon    
ongeveer 1 jaar geleden door Dalon
0
Meld

Wat er ook gebeurt, de belastingbetaler is de sigaar.

8 kritischelezer    
ongeveer 1 jaar geleden door kritischelezer
0
Meld

De burgers betalen toch alles hier in dit land.
Met dank aan die leugenaar Rutte en die kliek in Den Haag.
En maar roepen dat we er op voor uitgaan.
Allemaal leugens.
Maar we betalen liever buitenland inplaats geld in eigen land te steken
Gaan miljoenen heen die nooit goed besteed worden dank zei Kaag .

9 annie    
ongeveer 1 jaar geleden door annie
2
Meld

CO2-rechten.

Er is ergens een instantie, waarschijnlijk de VN, aan wie elk land ter wereld een met de natte vinger bepaalde hoeveelheid CO2-rechten moet afdragen vanwege CO2-uitstoot, waarvan men beweert dat het de wereld opwarmt.

Diezelfde VN regelt het in- en verkopen van die CO2-rechten, net zoiets als een recht per hoofd van de bevolking om te mogen leven, en zorgt er zo voor dat heel, heel veel miljarden buiten ons zicht worden overgeheveld naar islamitische landen naar keuze van de VN, immers de islamitische VN is degene die toezicht houdt op zichzelf, niemand anders controleert er ook maar iets over het hele CO2-rechten systeem, dat is opgetuigd puur voor dit doel. "Rijke", lees blanke landen leegtrekken via de zoveelste route om dat geld aan "arme" landen te geven. En Rutte tekende bij het kruisje.

10 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
2
Meld

@9 , idd. Voorheen werdt het volk beschermd tegen het grootkapitaal, is redelijk omgeslagen ja.

11 caso    
ongeveer 1 jaar geleden door caso
0
Meld

Door 't verplicht aan moeten schaffen van de warmtepomp kiest de politiek voor de duurste oplossing die 't minst zoden aan de dijjk zet qua CO2 reductie en die moet worden opgehoest door de minst daadkrachtigen in de samenleving.

Veel effectiever is 't om minder of niet meer te vliegen..met behoud van gasgestookte CV ketel , en dat kost je dan ook nog eens helemaal niks.
Gemiddeld stoot 'n gezin per jaar rond de 3000 kg CO2 uit door te vliegen.
Als 'n gezin stopt met vlees eten levert dat ook weer 'n CO2 besparing op van meer dan 2000 kg per jaar , en ook dat kost je weer niks.
Gemiddeld stoot 'n gezin per jaar nog geen 3000 kg CO2 uit voor verwarming huis en verwarming v.h. tapwater.

Aanschaf warmtepomp is duur , oudere huizen moeten extra worden geisoleerd , in de winter levert de warmtepomp te weinig vermogen om je huis aangenaam te verwarmen.
Tapwater moet apart electrisch worden verwarmd en worden opgeslagen in 'n boiler .
Je moet 'n enorme investering doen en je blijft nog steeds afhankelijk v.d. grillen vd. energieleverancier voor de stroomvoorziening van de warmtepompinstallatie..,

Afrekenen met dit kabinet met de volgende verkiezingen a.u.b.

12 Chat Baker    
ongeveer 1 jaar geleden door Chat Baker
1
Meld

@3 Misschien is het praktischer om te wachten tot een ander land een thorium centrale heeft gebouwd die economisch rendabel is. Als het een lage lonen land niet lukt om zo'n ding economisch rendabel te bouwen dan lukt het ons zeker niet.

13 Drs. Mezun    
ongeveer 1 jaar geleden door Drs. Mezun
10
Meld

Dit klimaatakkoord gaat een aantal "groene" ondernemers heel rijk maken!
En de uitstoot die benodigd is om al die "groene" apparaten te produceren verdienen we nooit meer terug met die schamele besparing die we gaan boeken.
Maar goed, lekker oogkleppen op en blindelings de milieu beweging volgen.

14 skapoe    
ongeveer 1 jaar geleden door skapoe
1
Meld

@14 daar ben ik het mee eens. Er zullen weer een aantal slimme jongens gigantisch de zakken vullen terwijl het ons niets oplevert. Dat burgers de rekening betalen en de grootste vervuilers vrij uit gaan is crimineel te noemen. Maar dit kabinet ondersteunt de criminelen, meestal in een mooi pak, en deelt ruimschoots subsidies uit. En heb het lef niet om een tientje bij te verdienen in de bijstand. Hangen zul je! Maar ja, de meerderheid stemt op de VVD. Niet huilen dus. Over jezelf afgeroepen.

15 Arista    
ongeveer 1 jaar geleden door Arista
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

16 hk-sr    
ongeveer 1 jaar geleden door hk-sr

@3
Is niet helemaal hetzelfde. Als het vastrecht van je energie rekening, je gemeentelijke lasten, zorgverzekering of huur stijgt dan kom je daar niet onderuit.
Als de smartphone, auto, tv duurder wordt kan je besluiten deze niet of later te kopen.
Dus ik ben voor een CO2 belasting voor iedereen (dus ook de industrie) en niet alleen de burger.

17 Conradijntje    
ongeveer 1 jaar geleden door Conradijntje
2
Meld

De industrie zal het ook nooit betalen en als ze dat wel moeten dan betaalt u dat alsnog
Worden de producten gewoon weer duurder

18 eoghanfeehily    
ongeveer 1 jaar geleden door eoghanfeehily
0
Meld

Gooi die winstbelastingen naar maar weer omhoog, en vul er de Zonnepaneel subsidies voor daadwerkelijke burgers mee aan...

Maar serieus sneu toch ... wellicht daarom in de Bijbel: "Het is makkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te kruipen, dan een rijk man om in de hemel te geraken"

19 mightimouse    
ongeveer 1 jaar geleden door mightimouse
0
Meld

Ter leering ende Vermaeck: Over hoe je de boel kunt oplichten met 'wetenschappelijk, statistisch onderzoek', een dusdanig geslaagde aktie dat mensen nog steeds chocolade eten om af te vallen. https://io9.gizmodo.com/i-fooled-millions-into-thinking-chocolate-helps-weight-1707251800

Iets dergelijks is gaande met onderzoek naar CO2. Een zeer klein aantal mechanismen, eigen aan CO2 (het zijn er immens veel), te vergelijken met de '15 mensen' in het artikel, wordt aan uitgebreid, nauwkeurig onderzoek op allerlei vlakken onderworpen. Daar rollen dan fijne valse positieven uit.

20 Ness    
ongeveer 1 jaar geleden door Ness
2
Meld

Het liefst wentelt men de kosten van klimaatverandering af op de werkende gele hesjes die amper rond kunnen komen per maand ennog nooit met het vliegtuig op vakantie zijn geweest....

21 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
1
Meld

Het is ongelooflijk en toch gebeurd het. Hoe ver kun je gaan met je anti-burger beleid, ze zouden toch moeten weten dat dit niet bepaald effectief is om het klimaat probleem op te lossen, of zou dat hun niks uitmaken.

Gewoon alle mensen daar uit politieke Den Haag eruit trappen en het land laten leiden door wetenschappers, even terug naar de realiteit. Die mensen daar in Den Haag leven blijkbaar in een fantasie wereld.

22 OpstruuN    
ongeveer 1 jaar geleden door OpstruuN
1
Meld

De industrie zal zeggen; ja maar de burger wil zelf ook het goedkoopste spul met motto: een echte Nederlander zit graag voor een dubbeltje op de eerste rij.

De industrie en multinationals zijn net drug dealers; eerst zorgen ze ervoor via webwinkels dat we makkelijk toegang hebben met goedkope spul, gemaakt in andere landen.
En als de bevolking eenmaal over, laten ze die zelfde bevolking keihard vallen.
Wij zijn in de val gelokt door maffiafiguren en nu moeten we betalen. smerige lui.

23 Handalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Handalf
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

24 comprar    
ongeveer 1 jaar geleden door comprar

Fout boel maar gewoon een dealtje met de VVD en het CDA, heren onder elkaar die elkaar nog kennen van de kakkerige studentenclubs en Nijenrode. Ons kent ons, zoiets dus. Laat Jan Lul maar bloeden. Als compensatie voor al zijn bijdragen krijgt hij in ieder geval een paar mooie windmolens om de hoek, kan ie er snachts ook nog van genieten. zoef zoef zoef. Krengen staan niet in Bloemendaal of Wassenaar. Wel in de platgeslagen gebieden als oost drenthe en groningen. Kunnen de shells en en unilevers weer vol gas geven en doorgaan met hun meuk de lucht in te pompen. De opperhoofden schaffen mooie elektrieken auto's aan, groot gedeelte betaald door dus weer Jan Lul die in zijn opeltje van 17 jaar oud naar de voedselbank kan. Oh wacht...tot aan de stadsgrens, de rest moet ie lopen. Mag niet verder

25 oculus amet    
ongeveer 1 jaar geleden door oculus amet
1
Meld

Hooguit is de industrie verantwoordelijk voor de menselijke invloed op het klimaat.
Betalen is echter een allergisch begrip in de industrie, daar hebben ze hun slaven en piassen voor.
Politici, die burgers laten bloeden, dat werkt al decennia.

26 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
1
Meld

De burgers worden in 2019 weer op een ongelofelijke manier genaaid door Rutte, de enigen die er niet op achteruit gaan zijn alle figuren die meer dan 68507 Euro krijgen!--------------
--
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/belastingwijzigingen-voor-ons-allemaal/tweeschijvenstelsel-inkomstenbelasting
--
Is te hopen dat de kiezers nu eens onthouden op wie ze gestemd hebben en dat de volgende keer niet meer doen! Dus niet op die voorbeeldige schoonzoon of die lachende milieu student!

27 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Boek Bolton bevestigt hulp aan Oekraine direc...
Daar is dan eindelijk de direct betrokkene, d...

1 dag geleden door Moien

"Kinderen leren dat interraciale seks de...
Kinderen leren dat interraciale seks de 'norm...

1 dag geleden door Vaartuig

Grootste Europese islamitische begraafplaats...
Stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaa...

1 dag geleden door AD

Turkse verpleger weigert Belgische patië...
,,Ik mag geen hand geven aan een vrouw, want...

12 uur geleden door AD

Forum voor Democratie politieke partij met me...
Forum voor Democratie is qua ledental de groo...

1 dag geleden door Telegraaf


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RubberDuck
Gerard Joling aangeslagen na vrouw die woning...
Hij is zooooooooooooooooooo aangeslagen dat h...

minder dan een minuut geleden door RubberDuck

RonMVV
74% wereld-Marokkanen denken aan een definiti...
@6 LOL ...

minder dan een minuut geleden door RonMVV

DikkeTor
Zeven op tien pinbetalingen gaat contactloos...
@58 Nog niet over de energieverbruik te sprek...

1 minuut geleden door DikkeTor

Schildpad
Hooggerechtshof: Trump mag toelating immigran...
@14Hoe ging de rest van dat kinderrijpje oo...

1 minuut geleden door Schildpad

xtremy
Forum voor Democratie politieke partij met me...
@120 Zie @78 voor de beschuldigingen waar ik ...

1 minuut geleden door xtremy

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig